Sweden hockey games

  • 35 139
  • 231

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
Ruotsin turnaus lähestyy. Onkos paljon jatkoaikalaisia lähdössä katselemaan turnausta. Itse lähden jälleen kerran...kuten niin moni muukin forssalainen. Silja serenadella mennään ryhmäexperttien matkalle. Viimeksi olin paikalla v. 2001 jolloin ainakin tunnelmaa riitti. Nytkin ticnet.se mukaan on lauanatain Suomi-Tshekki otteluun enää muutama lippu (alle 10%) jäljellä ja siljan sivujen mukaan serenade on suurinpiirtein täynnä. Joten eiköhän tunnelmaa saada aikaiseksi.

Kannustetaaan suomi voittoon....oluen voimalla!!!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Yhtään kärpästä ei tuossa turnauksessa pelaa ja se on hyvä asia se. On kuulemma muut liigaseurat hiukan närkästyneitä, kun kärpät saa levätä koko joukkueellaan tämän turnauksen ajan. Johtuu supersixistä tuo lepovuoro.

Tämä asia taas varmistaa sen, että ei tarvitse yhtään peliä katsoa. Se ei harmita yhtään. Edelleen odottelen sitä päivää tai vuotta, kun näitä turhia maaotteluita karsitaan kalenterista. Näiden otteluiden seuraaminen on tapahtunut ainoastaan ja vain kärppäpelaajien takia. Joku voisi sanoa itsekkääksi, mutta ketä oikeasti kiinnostaa, kuka voittaa eurohockeytourin saati sweden hockey gamesin.

Tähän viestiin lopetan sweden gamesien seuraamisen.

edit. Noniin sitten sai taas kaleva uskottavuuskolauksen, kun Janne pelaakin tuolla. No ei ollut mukana Pietarissa eli varmaan siksi. No ei jaksa silti katsoa noita pelejä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjä on julkaissut joukkueensa Ruotsin turnaukseen:

Mv:
Maxim Sokolov
Ilja Bryzgalov
Aleksandr Jeremenko
Aleksandr Fomitshev

P:
Andrei Markov
Aleksandr Rjazantsev
Vitali Vishnevski
Fedor Tjutin
Maksim Kondratjev
Dimitri Bykov
Vitali Atjushov
Denis Denisov
Denis Kuljash
Vadim Homitski
Filip Metljuk

H:
Ilja Kovaltshuk
Pavel Datsjuk
Aleksei Kovalev
Aleksandr Semin
Aleksandr Skugarev
Dimitri Afanasenkov
Maksim Afinogenov
Artem Tshubarov
Jevgeni Malkin
Aleksei Kaigorodov
Aleksandr Perezhogin
Fedor Fedorov
Aleksandr Frolov
Aleksei Simakov
Sergei Zinovjev
Vladimir Antipov


Mukava nähdä Jevgeni Malkin joukkueessa. Malkin tulee nyt pelaamaan ensimmäisten miesten maaottelunsa 18-vuotiaana. Tämän kauden esitysten perusteella poika enemmän kuin ansaitsee näyttöpaikan myös tällä tasolla.

Näyttäisi ihan kohtalaiselta joukkueelta, vaikka tietysti paremmankin ryhmän olisi Superliigasta saanut kasattua. Ilmeisesti tuli taas kieltäytymisiä, tai sitten NHL-pelaajiin ei vain jostakin syystä haluta liikaa turvautua.

Puolustukseen olisin odotellut Magnitogorskin Sergei Gontsharia ja Dimitri Kalininia, Kazanin Aleksei Zhitnikiä ja Darius Kasparaitisia ja Podolskin Daniil Markovia. Hyökkäys näyttää aika hyvältä, mutta Ladan Viktor Kozlov, Himikin Sergei Brylin ja Slava Kozlov ja Podolskin Aleksei Zhamnov olisivat kyllä vahvistaneet tätä joukkuetta. Ehkä myös ZSKA:n Nikolai Zherdev, joka tosin on ollut vaisu viime viikkoina. Saman joukkueen viime aikoina hyvin pelannut ketju Kvasha-Nikolishin-Saprykin olisi kenties ansainnut maajoukkuekomennuksen.

Aleksandr Ovetshkin puuttuu ryhmästä loukkaantumisen vuoksi.

Ketjut voisi olla vaikka seuraavat:

Kovalchuk - Datsjuk - Kovalev
Frolov - Malkin - Perezhogin
Antipov - Tshubarov - Afinogenov
Semin - Kaigorodov - Afanasenkov

Markov - Denisov
Tjutin - Kondratjev
Bykov - Vishnevski
Atjushov - Rjazantsev

Sokolov
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Suomen joukkue Ruotsin turnaukseen

Suomen joukkue Sweden Hockey Gamesiin valittu
30 MV Pasi Nurminen Malmö 17.12.1975 Lahti 179 86 L
35 MV Mika Noronen HPK 17.06.1979 Tampere 185 87 L


2 P Marko Kiprusoff TPS 06.06.1972 Turku 184 89 R
5 P Antti-Jussi Niemi Frölunda HC 22.09.1977 Helsinki 185 87 L
6 P Ossi Väänänen Jokerit 18.08.1980 Vantaa 191 94 L
7 P Aki Berg Timrå IK 28.07.1977 Raisio 193 97 L
18 P Tuukka Mäntylä Luleå 25.05.1981 Tampere 172 80 L
26 P Toni Söderholm HIFK 14.04.1978 Kauniainen 188 84 L
44 P Janne Niinimaa Kärpät 22.05.1975 Raahe 186 99 L


10 H Marko Jantunen Jokerit 14.02.1971 Lahti 178 85 L
11 H Lasse Pirjetä HIFK 04.04.1974 Haukipudas 191 103 L
12 H Jarkko Immonen JYP 19.04.1982 Rantasalmi 181 93 R
14 H Niklas Hagman Davos 05.12.1979 Espoo 184 90 L
20 H Esa Pirnes Lukko 01.04.1977 Oulu 184 86 L
21 H Valtteri Filppula Jokerit 20.03.1984 Vantaa 182 84 L
25 H Jukka Hentunen Fribourg 03.05.1974 Joroinen 178 88 R
27 H Timo Pärssinen HIFK 19.01.1977 Lohjan mlk 178 84 L
28 H Jani Rita HPK 25.07.1981 Helsinki 185 94 L
37 H Jarkko Ruutu HIFK 23.08.1975 Vantaa 188 91 L
39 H Jukka Voutilainen HPK 14.05.1980 Kuopio 176 88 R
40 H Jaakko Uhlbäck JYP 31.08.1978 Kuopio 187 89 L
71 H Tomi Kallio Frölunda HC 27.01.1977 Turku 184 85 L

General Manager: Jari Kurri
Team Manager: Timo Jutila
Head Coach: Erkka Westerlund
Coach: Hannu Vírta
Coach: Risto Dufva
Physician: Jammu Öunap
Physiotherapist: Timo Vaitinen
Masseur: Juha Sulin
Equipment manager: Pentti Lillfors
Equipment manager: Kari Virpiö
Media Manager: Henry Järvinen
Statistics: Janne Mälkiä

Lähde.

JYPistäkin näemmä Immonen ja Uhlbäck mukana. Rehellisesti sanottuna ei meiltä enempää olisi voinutkaan tulla. Niin no, Virpiö ja Vaitinen nyt ovatkin jo vakiokamaa. Virppa taitaa kuulua jo kalustoon. Mukavaa nähdä Jantunenkin maajoukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

racoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Liverpool FC, Kärppä, Stevie G.
Ihan jees joukkue mutta itse jäin kaipaamaan ainakin Kuhtaa, Saarelaa ja Hyvöstä. Toki on myös paljo hyviä pelaajia joita on kiva nähä taas kuten Hentunen, Kallio. Nurmisellaki kasvojen puhdistuksen paikka. Jos en ihan väärin muista ni pelas viimeks maajoukkueessa kotikisoissa 2003 ja sillon ei menny ihan nappiin.
 

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Ei herranjestas mikä joukkue. Oikeastaan voisi sanoa, että heijastaa hyvin joukkueenjohdon aneemisuutta. Olisi jo vihdoin luullut, että takatukkaa ei nähtäisi joukkueessa. Muutenkin puolustus on aika hasardialtista kaikinpuolin lukuunottamatta Väänästä.

Hyökkäyksessä nimiä kuten Jantunen, Pirnes, Pirjetä. Ei hyvää päivää.
Onneksi sentään Ruutu on mukana. Ehkä jaksaa katsoakin niitä pelejä.

Toivottavasti tämä viesti herättää keskustelua valinnoista.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Tuo puolustuskin on puoliksi aivan kauhea: Niemi, Mäntylä, Söderholm ja varauksin Kipru. Eikö nää kaverit oo nähty? Ihan hyvin voisi kokeilla Laamasta ja Korhosen Jartsaa. Onneksi ei sentään huippupakkeja kuten Mika Niskanen, Mika Lehtinen ja vaikka Erosen Kimpsaa ei valittu joukkueeseen.

Tai Mika Niemisen pyyhkeen alta vilahtavaa kullia...
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
A-J Niemi

Kai se on tunnustettava oma tyhmyys tämän herran edessä ja kysyttävä, että mikä tästä pelurista tekee todellisen puolustuksen vakioäijän turnauksesta, vuodesta, ja PÄÄVALMENTAJASTA toiseen?

Selvennettäköön sen verran, että minä en kuulu AJ-antiklubilaisiin vaan kyseessä on mielestäni kelpo peruspakki. Mutta siinä se vika piileekiin. Muita samanmoisia olisi tarjolla vaikka millä mitalla. Mikä siis tekee Niemestä todellisen maajoukkueen vakiokasvon eri pääkoutsien silmissä?
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niinhän siinä kävi, että joulupukki toi talouteemme matkalahjakortin, joka saatiin mukavasti yhdistettyä lätkään. Niinpä matka vie kohti ottelua Suomi - Tsekki.

Vaikka kotimaan halleja onkin tullut koluttua tiiviiseen tahtiin, on kerta ensimmäinen, kun maan rajojen ulkopuolelle kiekkoilua pääsee todistamaan. Maajoukkueen otteluita on seurattu enimmäkseen TV:n välityksellä, lukuunottamatta jotain harjoitusottelua vuonna venäjä (olisikohan vastassakin ollut Venäjä?) kotoisessa Niiralan Montussa.

Oma suhtautumiseni Sweden Hockey Gamesiin ja koko Euro Hockey Touriin on hieman samankaltainen Eddien kanssa, sillä eihän näistä turnauksista sen suurempia merkityksiä kannata hakea. Turnauksissa testataan pelaajia, tehdään kokeiluja...ja jos satutaan voittamaan koko kiertue, paineet arvokisoja kohtaan kasvaa. Vaikka muuten intohimoinen kiekon ystävä onkin, tuottaa raahautuminen jo TV:n eteen katsomaan Leijonien otteita Euro Hockey Tourin osaturnauksissa vaikeuksia.

Mutta lätkä on kuitenkin lätkää, ja veri vetää sitä katsomaan, pelattiinpa miten mitättömistä titteleistä tahansa.

Suomen nimittämä joukkue Ruotsiin on erittäin mielenkiintoinen, vaikka muutama kieltäytyminen NHL-miehiltä (Koivu, Jokinen, Kiprusoff, Timonen...) tulikin. Erityisesti mieltä lämmittää nähdä joukkueessa kaksi KalPa-kasvattiakin (Voutilainen ja Uhlbäck), sekä kokenut, KalPassakin piipahtanut, Marko Jantunen. Kokonaisuudessaan joukkue vaikuttaa kovatasoisemmalta, kuin aiemmissa turnauksissa. Turisteja joukkueessa ei näy.

Oman maajoukkueen kannattaminen vieraalla maaperällä...Voi tätä kansallistunteen ryöppyämistä!
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: A-J Niemi

Viestin lähetti Prof. Puck
Kai se on tunnustettava oma tyhmyys tämän herran edessä ja kysyttävä, että mikä tästä pelurista tekee todellisen puolustuksen vakioäijän turnauksesta, vuodesta, ja PÄÄVALMENTAJASTA toiseen?

Selvennettäköön sen verran, että minä en kuulu AJ-antiklubilaisiin vaan kyseessä on mielestäni kelpo peruspakki. Mutta siinä se vika piileekiin. Muita samanmoisia olisi tarjolla vaikka millä mitalla. Mikä siis tekee Niemestä todellisen maajoukkueen vakiokasvon eri pääkoutsien silmissä?
Ehkä syynä on tällä kertaa se, että Antti-Jussi Niemi on pelannut loistavan kauden Frölundassa. Ehdottomasti joukkueen kovaluisin äijä. Allekirjoittanut allekirjoittaa tämän, sillä olen nähnyt Frölundan jokaisen ottelun paikan päällä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Liigan kovimman kotimaisen pelaajan eli Saarelan olisi kyllä suonut nähdä valittujen joukossa. Ilmeisesti vanhat rasitteet painavat ja ei tajuta sitä, että mies pelaa nykyään hienosti molempiin suuntiin.
 

john

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Paikalla ollaan..

Ruotsi-suomi peli tietysti.Vuos sitten oli nasta reissu joten eiköhän ole nytkin.Lauantaina laivalla ruotsiin ,sunnuntaina villiin stokiksen yö elämään ja maanantaita laival takas.Rankka parin päivän rykäisy.
Harjoitellaan kohti itävaltaa...
 

Make81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, St. Louis Blues
Viestin lähetti racoon
Ihan jees joukkue mutta itse jäin kaipaamaan ainakin Kuhtaa, Saarelaa ja Hyvöstä.

Suomella ei katsos ole ikinä ollut mitään ongelmia viimeistelyn kanssa, niin on turha ottaa maalintekijöitä liikaa joukkueeseen...
 

Fedsy91

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Leijonat, Fedorov #91
Viestin lähetti manager78
Ruotsin turnaus lähestyy. Onkos paljon jatkoaikalaisia lähdössä katselemaan turnausta. Itse lähden jälleen kerran...

Itse skippaan tänä vuonna, viime vuonna "meitäkin" oli täältä bussillinen, Viking Line on ihan täynnä lätkäkansaa ja melko vauhdikas reissu. Globen oli täynnä suomalaisia, mutta tunnelma oli silti melko vaisu, johtuen siitä, että peliä ei jaksanut seurata siinä mielentilassa, eikä varsinkaan, kun Suomea vietiin kuin pässiä narussa! Hieno kokemus se oli, ja suosittelen muillekin, kaikenlisäksi risteily+kuljetus hallille ja takas+matsilippu on naurettavan halpa hinnaltaan.

Suomen joukkue on aika odotetunlainen, Venäjäkin on hienosti varautunut turnaukseen neljän maalivahdin voimin, kyllä niillä pitäis kolme peliä jaksaa pelata...
 

scholl

Jäsen
Näemmä Lahden miehet Jantunen ja Nurminen vastannevat tällä kertaa ylilyönneistä. Jännä nähdä kumpi ajaa tällä kertaa känniautoa ja osutaanko hallin seinään vai peräti oviaukkoon.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mikähän siinä on kun Pahi ei kelpaa leijoniin koskaan?

Mikä on vuodesta toiseen Suomen maajoukkueen suurin ongelma? - Maalinteko

Missä Pasi Saarela on parhaimmillaan? - Maalinteossa

1+1=2
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Mitäs helvettiä se Marko "minulla takatukka mutta siihen se jääkin" Kiprusoff tekee tuolla? Siis ei herran Jumala! Jäätymisen kuningas todennäköisesti väläyttää Suomen ensimmäisessä matsissa Venäjää vastaan (?) syöttämällä pakki-pakki syötön Ossi Väänäselle, joka syöttää Jukka Voutilaisen läpiajoon ja Jukkis tekee maalin. Näin ollen voimme siis rauhassa unohtaa seuraavan ottelun jäätymisen puolustussiniviivalla kun Kiprusoffin takatukan omaava tsekkihyökkääjä ristää Kiprulta kiekon. Eroa tsekkihyökkääjän ja Kiprun välillä on lähinnä se, että tsekillä on taitoa laittaa kiekko Mika Norosen taakse. Mutta eihän se mitään, saihan Kipru syöttöpisteen Venäjää vastaan! Ruotsia vastaan Kipru onkin sitten todella näkymätön, kuten aina.
Pasi Saarela ja Hannes Hyvönen olisi pitäny saada joukkueeseen. Esa "wannabe-leijona" Pirnes ja Lasse Pirjetä veivät heidän paikkansa. Valitettavasti. Onneksi joukkueessa on sentään Jarkko Ruutu, joka pelaa tuttuun IFK-tyyliinsä "kiekko päätyyn ja taklataan kaikkea mikä liikkuu" -kiekkoa.

Mielenkiintoiset Hockey Gamesit tulossa, onneksi on sentään kunnon veskarit.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On sitten tämäkin joukkue valittu, mutta maalintekijät puuttuvat edelleen. Missä ovat herrat: Saarela, Kuhta, Nurminen, Hyvönen? Enkä tarkoita pelkästään tätä turnausta vaan koko vuotta. Nelikosta vain Kuhta on esiintynyt maajoukkueessa tällä kaudella. Turha sitten keväällä valittaa, ettei ole maalintekijöitä jos kyseiset herrat eivät kelpaa!

Korhonen ja Laamanen eivät ole puolustajista kelvanneet tällä kaudella maajoukkueeseen. Molemmat ovat pelanneet loistokauden, mutta silti maajoukkue kutsua ei tule.

Täytyy kyllä ihmetellä, miksi kyseiset herrat eivät ole saaneet edes mahdollisuutta maajoukkueessa? Sitten turnaukseen valitaan NHL statuksen omaava jäähykuningas.

Jani Rita ja Jarkko Immonen pelaavat kaikissa turnauksissa. Westerlundin luottomiehiä?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Viestin lähetti kilonkingi
On sitten tämäkin joukkue valittu, mutta maalintekijät puuttuvat edelleen. Missä ovat herrat: Saarela, Kuhta, Nurminen, Hyvönen? Enkä tarkoita pelkästään tätä turnausta vaan koko vuotta. Nelikosta vain Kuhta on esiintynyt maajoukkueessa tällä kaudella. Turha sitten keväällä valittaa, ettei ole maalintekijöitä jos kyseiset herrat eivät kelpaa!

Tuskin mahtuu maalintekijät Westerlundin ja Duffan joukkueeseen. Niissä joukkueissa kompensoidaan huonompi taitotaso kovalla tunteella ja kaikkensa yrittämällä.

Rehellisesti sanottuna itse en usko Suomen voittavan yhtään mitään niin pitkään, kun Westerlund&Duffa kaksikko on maajoukkueen peräsimessä. Toivottavasti olen väärässä, mutta ei miesten näytöt kuitenkaan niin kummoisia ole ihan siitä valmentamis hommasta.
Ja turha tulla kertomaan montako kertaa Duffa on jukurit mihinkäkin valmentanut. Edes Suhosen Alpo ei pari vuotta sitten olisi voinut epäonnistua jukurien joukkueella.
Westerlundkin voi olla loistava teoreetikko valmentaja, mutta siitä on vielä pitkä oikeaan valmennustyöhön.
Toivon todella, että olen väärässä tämän asian suhteen, mutta ehkä sitä ollaan taas vähän viisaampia hockey gamesien jälkeen.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Team Finland

En oikein ole ymmärtänyt mikä pointti on näillä neljällä turneella, yksi syy voisi kuitenkin olla antaa mahdollisuus kokeilla erilaisia kokoonpanoja kevään turnaukseen. Minkä helvetin takia siellä sitten tahkoavat samat naamat kerrasta toiseen?? Kokeiltaisiin sitten edes jotakin.

Jos kerran kipru on kipru (mitä en usko) niin annettaisiin senkin nyt sitten huilia nää pelit ja otettaisiin uusia naamoja mukaan. Toinen on ikiyrittäjä T. Mäntylä...turhaa. Edellisten paikalle vaikkapa kovaluinen T. Pettinen (kotiinpäin vetoa ehkä, mutta luulisin Lukon kovimman pakin siellä pärjäävän) ja SaiPan Kokko tai HPK:n Laamanen. Otetaan se kipru taas sitten loppupeleihin "ratkaisemaan".

Hyökkäyskalustosta voisi heivata Pirneksen ja aikamme kovimman kiekkoilijan Mr. Ruudun. Tai toisaalta, täytyyhän se kolmastoista hyökkääjäkin olla, jotta muut saavat pelata. Näiden tilalle sitten vaikka Nurminen, P. Tuominen (jonka viime karkelot jäivät vähän torsoksi). Ei taida tarvita mainita että Saarelaakin voisi joskus taas kokeilla. Mutta kun ei niin ei. Ohhoh, Raipekin voisi kai vielä tuurata Essiä.

Yhtä kaikki, voihan olla ja onkin niin että osa ehdokkaista on kieltäytynyt omasta aloitteestakin. piste.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukkosepän kanssa samaa mieltä noista Lukon pelaajista. Esa Pirnes on pelkästään vanhoilla näytöillä mukana joukkueessa. Saarela on dominoinut ketjua jossa Essi on vain ollut apupoika. NHL-status ja Tappara näytöt tuntuvat painavan todella paljon.

Myös Tomi Pettinen olisi ansainnut näyttöpaikan maajoukkueessa. Hänen ainut puutteensa on värittömyys ja siksi häntä ei tunneta muualla kuin Raumalla ja Tampereella. Tomin vissiin tarvitsisi alkaa läträämään viinan kanssa niin arvostusta alkaisi löytymään.

Tämä ei sitten ole mitään itkua vaan nämä miehet olisivat ansainneet maajoukkuepaikan ennen Pirnestä!
 

VL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves & Buffalo Sabres
Minä en ymmärrä tätä Euro Hockey Tour -vastaisuutta, etenkään kannattajan näkökulmasta. Itse ainakin haluan nähdä niin paljon jääkiekkoa kuin mahdollista.

Mitä tulee valintoihin, minusta on olemassa kaksi aivan perimmäistä valintaperustetta. 1. Pelaajan voi kuvitella edustavan Suomea MM-kisoissa, eli kykenee vastaamaan siellä kohdattavaan vastukseen. Siirtäisikö Laamanen esimerkiksi Kovalevin maalinedustalta tai kävisikö Korhonen osoittamassa pohjoisamerikkalaiselle laiturille, että maalivahtia päin ei ajella? Esimerkit sillä perusteella, keitä täällä keskustelupalstalla on kaivattu Sweden Hockey Gamesiin. 2. Nuorelle kansallisella (tai miksi ei esimerkiksi AHL:ssä) tasolla menestyneelle ja lupaavalle pelaajalle halutaan tarjota mahdollisuus kansainvälisiin otteluihin miesten tasolla, josta voidaan uskoa olevan hyötyä myös kyseisen pelaajan kehitykselle. Näillä kriteereillä minusta Tomi Pettistä olisi ilman muuta voinut kokeilla.

Antti-Jussi Niemi ei ole mielestäni pelkkä peruspakki, vaan parhaita puolustavia puolustajia Suomessa. Ei liian pienikokoinen, erittäin varmaotteinen ja vastustajan kannalta ilkeä. Kokemusta niin Pohjois-Amerikasta (NHL + AHL) kuin SM-Liigasta ja Elitserienistäkin. Ehdottomasti maajoukkuemateriaalia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös