Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Suuri katastrofi ihmiskunnalle – milloin napsahtaa?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MacLean10, 17.02.2008 klo 00.10.

 1. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Nyt jäädään vain jännäämään, että kenen niskasta se pieni cesium pallura löytyy ja keneltä poliitikolta menee henki. Tälläinen paikallinen löydös kun viittaa lähinnä siihen, että siellä on heltsinkissä KGB:n murhamies käynyt kävelyllä.
   
 2. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Hesarin vastaavassa jutussa THL:n ympäristöterveyden tutkimusprofessori Matti Jantunen taas spekuloi, että kyseessä on iso tulipalo laitoksessa, jossa käsitellään tuota cesiumia. Todennäköisesti Venäjällä, n. 200km säteellä Helsingistä.
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Aiheuttaako cesium sydänkohtauksen? Jos ei, niin sittenhän teoriasi ei ole ollenkaan mahdollinen.
   
 4. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Nyt en ymmärrä. Cesium aiheuttaa syöpää ja sitä on käytetty ennenkin ihmisten murhaamiseen. Se ei toki ole yhtä tehokasta kuin esim. polodium, millä murhattiin se joku ex-venäläinen vakooja muutamia vuosia sitten Englannissa. Lisäksi kun tässä nykyisessä tapauksessa ei ole mitään muita radioaktiivisia aineita löydetty, vaan vain cesiumia, niin se lisää todennäköisyyttä siihen, että kyseessä on puhdas "annos", eli juurikin tarkoituksella eroteltu jotain käyttöä varten, ei mikään ydinkokeen laskeuma tms. Lisäksi Venäjältä ei paljoa ole tulipaloja raportoitu, että siellä pitäisi olla melkoinen roihu ja viranomaisten peittely menossa, tai muutoin ei ihan tulipalo pelkästään riitä selitykseksi.
   
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Venäläisiä johtajia on kuollut viime aikoina sydänkohtauksiin aavistuksen liian kätevästi. Kenties siis kaikki ei olekaan vodkasta kiinni vaan on otettu käyttöön joku uusi toimintatapa.
   
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  No se voi olla, mutta cesiumiin se ei kyllä liity. Sillä saa lähinnä tuhottua ihmisen luuytimet ja aiheutettua leukemiaa tai muita syöpiä, kuten säteilyttämällä muutenkin.
   
 7. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Säteilyturvakeskus paikansi Helsingin radioaktiivisen cesiumin omaan rakennukseensa - STUK (Säteilyturvakeskus) - Kotimaa - Helsingin Sanomat

  "Säteilyturvakeskuksen havainto radioaktiivisesta cesiumista on paikannettu rakennukseen, jossa Stuk itse toimii Helsingin Roihupellossa. Samassa kiinteistöissä Stukin kanssa toimii myös radioaktiivista pienjätettä käsittelevä yritys. Stuk kertoi tiistai-iltana tiedotteessaan, että cesium on nyt paikannettu kiinteistön autotalliin ja osaan kellaritiloja"
   
 8. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Huutonaurua. Itsekin pohdin puoli aamupäivää mitä villimpiä skenaarioita, ja lopulta päädytään STUKin omaan autotalliin, jossa joku Antero on ollut huolimaton. Tähän jo melkein sopisi hymiö tai teiniaikojen "reps".
   
 9. adolf Jäsen

 10. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Ihan oikeita uhkakuvia siinä maalaili. Se, että kuinka isossa mittakaavassa hommat noin menevät on vain arvoitus. Juomaveden loppumiseen en usko, koska on olemassa jo paljon ja edullista tekniikka millä saa likavedestäkin juomakelpoista.
   
 11. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Joo, kuten Kaliforniassa San Diegon piirikunta kaynnisti maailman isoimman merivedentislaamon ja Israel saa kayttovedestaan 80% Valimeresta.

  Lainaus jutusta:
  "Puhdas vesi on yhä niukemmaksi käyvä luonnonvara. USA:n keskilännen ja Kalifornian hupenevat pohjavesivarat ovat siitä esimerkkeinä. Jordanjoen vesi on ollut yksi tärkeistä syistä Lähi-idän sotiin. Täällä pohjoisessa me olemme poikkeusasemassa, sillä meillä on yllin kyllin hyvälaatuista makeata vettä."

  Suomenkin vesista voi sanoa sen verran etta johan jo kansakoulussa opetettiin etta jos kaikki Suomen vesistot kaadettaisiin Laatokkaan niin jarvi olisi vain puolitaynna.

  JOL
   
 12. Susi Mikkolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Meillä tuo vertailujärvi oli muuten Vänern....
   
 13. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Muistikuvia on, että Suomessakin on paikoin pohjavesivarannot huvenneet? Liekö muistan oikein? Joten ei sitä täälläkään välttämättä voi pitää itsestäänselvyytenä tulevaisuudessa, vaikka tilanne meillä onkin varmasti yksi maailman parhaista.

  Saa nähdä tuleeko vielä painostusta joskus tulevaisuudessa kun vedestä on pulaa ja jos ja kun Suomella on hyvät vesivarannot. Tätä paikkaa tullaan pitämään erittäin vauraana noilta osin.

  Eiköhän myös Etelämantereen jään toimittamista muualle kehitellä edelleen. Sikäli mikäli sitä siellä enää on ja jos ei ole, niin on muitakin ongelmia kuin ehtyneet vesivarannot...
   
 14. Eiköhän ne Suomen pohjavedet myydä jollekin joka niistä jotain keksii tarjota, sen sijaan että niitä hoidettaisiin kestävästi aina vaan.
   
 15. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Veikkaisin kanssa että parin vuoden sisällä täällä on Nestle yms pumppaamassa vettä ja repimässä puita alas jos Berneri saa lisää tontteja.
   
 16. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Itse taas muistelen vertailun menneen niin, että Vänerniin mahtuu yli puolet Suomen järvien vesistä, ja jos Vättern ja Mälaren otetaan mukaan, niihin mahtuu jo komeasti kaikki vesimäärä.

  Laatokka se ei ainakaan ole. Sen voi päätellä jo ihan kartasta.

  edit: Wikipedian mukaan Laatokassa olisi kolme kertaa Suomen järvien vesimäärä. Yllättävän vähän siis. Kuvittelin määrää paljon suuremmaksi. Laatokka – Wikipedia
   
 17. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Milloin napsahtaa?
  Ei napsahda, hiipuu ihmispopulaatio omaan lisääntymiseensä. Tai ehkä muutama säilyy ja kanta on erittäin uhanalainen-luokituksessa. Ai mutta joo, ihminenhän niitä luokituksia laskee, ja jäljelle jääneillä on täysi työ ravinnon hankinnassa.
  Ihminen on resurssisyöppö elukka, joka lisääntyy kuitenkin yllättävän hyvin isohkoksi nisäkkääksi.

  Radikaalin korjausliikkeen saapuminen vaikkapa taivaankappaleen tömähdyksellä ei ole todennäköistä.

  Tauti sen täytyy olla. Veden puutteen aiheuttamat sodat eivät kuitenkaan riitä vähentämään populaatiota riittävästi, mutta ehkä heikentämään vastustuskykyä.
  Jokin virus osuu väistämättä joskus oikein herkkään kohtaan, koska kasvualustoja, antoisia kokeilukohteita on vain yhä enemmän ja enemmän
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2016 klo 02.37
 18. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  Lainaus:
  Ydintuholla pelottelun kohdalla pensseli setä vetää kohtuullisen leveällä pensselillä...

  "Ihmiskunta on elänyt ydinsodan varjossa Hiroshiman ja Nagasakin pommituksista lähtien. Kilpavarustelun aikana USA ja Neuvostoliitto ja sen perillisenä Venäjä hankkivat ydinasearsenaalin, joka riittäisi tuhoamaan maapallon elämän useampaankin kertaan. Läheltä piti -tilanteita on ollut monta. Maapallon elämä voi tuhoutua aivan vahingossa."

  Olettaen tämä mielikuva on syntynyt 80-luvun ydintalvipelottelun myötä, jolloin aivan oikeasti uskottiin, että laajamittainen ydinsota tuhoaa käytännössä kaiken kehittyneemmän elämän maapallolta. Osaltaan tätä mielikuvaa ruokkivat erinäiset rauhanjärjestöt ja aktivistit, ja hetkittäin tähän ansaan lankesivat myös tiedemiehet (ehkäpä poliittisten syiden johdattamana). Mutta jo 90-luvun puolella aihetta ryhdyttiin tutkimaan laajemmin ja havaittiin ettei edes laajamittainen ydinsota, jossa käytettäisi kymmeniä prosentteja (silloisesta) ydinasearsenaalista tuhoaisi elämää koko pallolta - se ei tuhoaisi edes koko kehittynyttä elämää.

  Maantieteellisesti ydinsota koskettaisi vain osaa maapallosta (Pohjois-Amerikka, Eurooppa ja osaa Aasiasta & Lähi-idästä), ilmastollisesti vaikutukset toki leviävät laajemmalle, käytännössä koko pallolle jossain muodossa, mutta tämän ydintalven ei laskettu kestävän kuin reilun vuoden verran ja sen jälkeen alkaa laajamittaisempi toipuminen, mutta tämän ydintalvenkin aikana olisi alueellisia eroja maapallolla eli ruoantuotanto ei kaikkialla romahtaisi täysin. Suuressa osassa kehittyneitä maita tilanne olisi heikoin, koska ydinsota koskettaisi tätä aluetta ankarimmin. Toisaalta kehittyneissä maissa valmiudet jo ennen sotaa ovat olleet parhaimmat ja laajoista tuhoista huolimatta läheskään koko populaatio ei kuole ydinsodassa tai sen seurauksena. Laajoilla alueilla kärsittäisi vain ydinsodan välillisistä seurauksista.

  Tietty ydinsodan seurauksena väkiluku laskisi kohtuullisen paljon. Mutta kuinka paljon, se riippuu oikeastaan siitä, että kuinka paljon väkeä menehtyisi kehitysmaissa ydinsodan jälkeen koittavan ns. ydintalven aikana, jolloin myös näillä alueilla ruoantuotanto vaikeutuu, on laajoja logistisia ongelmia, enetgiantuotanto takkuilee etc. Teollisuusmaissa tai jälkiteollisissa maissa kärsittäisi myös sodan suorista seurauksista, kuolleita olisi kymmenistä satoihin miljooniin välittömästi. Pidemmällä aikavälillä toinen mokoma lisää, jollei enemmänkin. Mutta ei ihmiskunta ehtisi kuolla sukupuuttoon, ei mitenkään. Eikä eläinkuntakaan, ja eräillä seuduilla luonto saattaisi jopa hyötyä ihmispaljouden vähennyttyä ja sen synnyttämän kuormituksen vähennyttyä - kunhan luonto olisi ensin toipunut ydinsodan vaikutuksista. Ja laajoissa osissa Afrikan mannerta, Etelä-Amerikkaa ja Australiaa suorat vaikutukset ovat olemattomat, välillisistä seuraa se suurempi ongelma - eikä sekään lopullista ole.

  Tiedä vaikka ydinsota olisi voitto tälle pallolle, vaikka se ihmiskunnalle ei positiivisin tulevaisuuden skenaario olekaan...

  vlad
   
 19. Edustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
  Tänään on taas yksi maailmanlopun alkamispäivä. Hokasin sen vahingossa netistä vasta eilen, mutta kyseessä on tällä kertaa yllättävän varma asia. Aurinko, Kuu ja tietyt planeetat ovat maasta katsottuna konjunktiossa. Jonkinlaiset messiaaniset ja apokalyptiset tapahtumat alkavat tänään ja kohtaavat Ilmestyskirjan ennustukset ja monet muutkin profetiat. Uskovaisten lisäksi aktivoituneina ovat tätä päivää silmällä pitäen olleet ainakin astronomit ja yllättäen salaliittoteorioitsijat.

  Maailmanlopputeoreetikon mukaan loppu alkaa lauantaina: "Planeetta X aiheuttaa maanjäristyksiä ja tulvia" - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi
   
 20. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Ensimmäisen pasuunan alkusäveletkin ovat jo somasti kajahtaneet ilmoille: Earthquake in California. Maltan tuskin odottaa miten kiehtovan Facebook-uutisvirran tuntemani foliohatut saavat kyhättyä.
   
 21. TuleeEnnenaikaisesti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus: Muistakaa ottaa joditabletit esiin ja pakata reppuun kolmen päivän muonat.

  "Meade uskoo, että lokakuun loppuun mennessä maapalloa alkavat koetella seitsemän vuotta kestävät katastrofit".
  Vähän tässä nyt hämmentää, että mikäs tänään sitten oikeastaan alkoikaan, kun kerran maailma ei lopu ja katastrofitkin alkavat vasta lokakuun lopussa. Suunnittelu ja alkupalaverit?
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Lainaus on maikkarin linkistä.

  Eikö ihmisillä ole vakaata uskoa? remakasti naurava hymiö
   
 23. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Onko Nibirusta kuulunut mitään?
   
 24. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Lainaus:
  Noni, sieltä se San Andreas hiljalleen heräilee. Ja sitten ei ole enää yhtään kivaa. Tässä linkii sivulle, jolta voi seurata tuhon etenemistä lähes reaaliajassa: http://quakes.globalincidentmap.com/
   
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  See you down in Arizona Bay. Learn to swim.