Survivor TV-sarja (Amerikan tahtiin)

  • 166 451
  • 1 161

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Tänään oli sitten taas uusi jakso eikä tänä vuonna nähty thanksgivingin recap-jaksoa, mikä olikin ihan hyvä juttu. Tavallisesti kun noista kertausjaksoista ei selviä mitään uutta tai mullistavaa. Tällä viikolla sitten Pete sai lähteä. Täysin odotettu lopputulos ja tällä hetkellä onkin pieni pelko olemassa, että loppukaudesta saattaa tulla todella tylsä ja ennalta-arvattava. Melkein voisikin laittaa kehiin omat ennustukset tulevasta. Veikkaukseni seitsemän kärjen järjestyksestä on:

7. Abi-Maria Tällä hetkellä vaikuttaa melko selvältä valinnalta seuraavaksi pelistä putoajaksi, vaikkakin pelissä on useampikin pelaaja, joka hyötyisi enemmän hänen mukana pitämisestään.

6. ja 5. Penner ja Carter Vaikka Pennerin äänestäminen tässä vaiheessa olisikin selkeästi järkevin vaihtoehto kaikille muille pelaajille, niin sekä Skupinin että Malcolmin kannalta olisi järkevää yrittää saada toinen pois pelistä Carterin avulla, mutta Lisan, ja osittain myös Denisen, takia en pidä tuota todennäköisenä vaihtoehtona.

4. Denise Malcolmin luulisi olevan sen verran fiksu, että hän tajuaa puolen jurystä suurinpiirtein vihaavan Skupinia ja että Lisan jahkaileminen ja edestakaisin seilaaminen ei varmasti tule näyttämään hyvältä Juryn edessä joten Malcolmille tämä olisi paras mahdollinen tilaisuus ottaa voitto. Ongelmana tässä on vain se, saako hän Lisan ja Skupinin tämän suunnitelman taakse, koska he saattavat nähdä Malcolmin Deniseä suurempana uhkana ja Deniselläkään tuskin olisi mitään Malcolmin ulos äänestämistä vastaan tässä vaiheessa. Näinpä uskonkin kotiinlähtijän ratkeavan siihen, kuka voittaa koskemattomuuden F4-IC:ssä.

Skupinin ja Lisan uskon olevan melko vahvoilla joka tapauksessa, koska en usko heidän olevan yhtä halukkaita pettämään lupauksensa toisilleen oman etunsa nimissä.

FTC:ssä uskon äänestystodennäköisyyksien menevän suunnilleen seuraavasti (oletuksena tietysti Final-3):

Skupin RC (50%), Jeff (10%), Artis (0%), Pete (10%), Abi (10%), Penner (33%), Carter (0%), Malcolm/Denise (0%) = 1,13

Lisa RC (25%), Jeff (20%), Artis (70%), Pete (10%), Abi (10%), Penner (33%), Carter (0%), Malcolm/Denise (0%) = 1,68

Denise/Malcolm RC (25%), Jeff (70%), Artis (30%), Pete (80%), Abi (80%), Penner (33%), Carter (100%), Malcolm/Denise (100%) = 5,18

Yritin ottaa huomioon mahdollisen katkeruuden ainakin RC:n, Peten ja Abin kohdalla, mutta loppupeleissä en usko muiden kuin Carterin äänen olevan ollenkaan selviä. Carterin luulen äänestävän melko varmasti Malcolmia tai Deniseä perustuen siihen, kuinka lämpimästi tämä näistä puhuu enkä jotenkin jaksa uskoa hänen kohdallaan edes mihinkään katkeruuteen, vaikka he hänet joutuisivatkin pettämään. Mutta kokonaisuudessaan uskon FTC-esiintymisten määrittelevän aika pitkälti voittajan.

Tässä kohtaa pääni kuitenkin petti enkä osannutkaan laskea tarkkaa todennäköisyyttä sille, että Malcolm/Denise saa tarvittavan osuuden äänistä (vähintään 5), mutta anyway, pidän tuosta kaksikosta loppuun asti selviävän pelaajan voittomahdollisuuksia selvästi parhaina. Jos he päättäisivätkin ottaa toisensa finaaliin kaiken järjen vastaisesti, niin sitten saattaisi mennä kimurantiksi.

Ja ettei jäisi epäselväksi toivon todellakin olevani väärässä, koska mikään ei olisi tylsempää kuin osata ennustaa, miten loppukausi tulee menemään jo tässä vaiheessa, kun jäljellä on vielä 4(?) jaksoa. Pientä toivoa antaa ehkä se, että tuo Tandang-Matsing liittouman muodostuminen vaikutti tämän jakson perusteella liian helpolta ja sellaiselta, ettei kukaan siitä tule varmasti lipeämään. Vaikuttaa vain vähän turhankin helpolta ottaen huomioon, kuinka paljon draamaa tämä kausi on tähän mennessä tarjonnut.

Ps. Kaikkien insider-clippien perusteella Pete vaikuttaa lähes yhtä hurmaavalta persoonallisuudelta kuin Russell Hantz. Hyvä että hänestä päästiin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
-thana.. odotin perus thäksgivinjaksoa.. olikin "oikea".

Itse en näe noinnilmiselvänä jatkoa, koska monet jäljelläolevista on osottanut pelikykyä ja odotankin että liikkeitä tapahtuu. Penner ja Skupin esim kandee viedä finaaliin kun juryssä on muutama vankasti sen mielinen että palaavan pelaajan ei sovi menestyä. Täytyy muistaa että jury keskustelee ponderossa keskenään..

Paras kausi aikoihin
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Itse en näe noinnilmiselvänä jatkoa, koska monet jäljelläolevista on osottanut pelikykyä ja odotankin että liikkeitä tapahtuu. Penner ja Skupin esim kandee viedä finaaliin kun juryssä on muutama vankasti sen mielinen että palaavan pelaajan ei sovi menestyä. Täytyy muistaa että jury keskustelee ponderossa keskenään.

Toivotaan. Tässä vaiheessa vain toivon, että ainakaan Lisa tai Skupin ei voita. Sen verran selkeästi on editointi nyt viimejaksoissa näihin kahteen keskittynyt. Viimekaudella sen ymmärsi Kimin kohdalla, koska hän oli oikeasti sen verran ylivoimainen, vaikka varsinkin Troyzanilla näyttääkin olevan siitä kovasti eriävä mielipide, mutta tällä kaudella nuo kaksi eivät ole esittäneet mitään sellaista dominointia tai virheetöntä peliä, mikä antaisi tuolle hyväksyttävän selityksen.

Toisaalta Penneristä olen sitten erimieltä aika monen kanssa, eli uskon hänen voittavan kaikkia muita paitsi Malcolmia ja Deniseä vastaan. Tämä perustuu siihen, että vaikka pelissä aika moni onkin tuntunut olevan sitä mieltä, että ei missään tapauksessa voittoa vanhoille pelaajille, niin rivien välistä ja kaikista haastatteluista ja Ponderosa-videoista on pystynyt päättelemään, että häntä oikeasti arvostetaan todella korkealle. Artis esim. tuntuu olevan täysin vakuuttunut, että pelin suunnan muuttuminen oli täysin Pennerin ansioita ja Jeffkin on sanonut, että jos muut ovat tarpeeksi tyhmiä ottaakseen Pennerin finaaliin, hän on voittonsa ansainnut. Eli kunnioitusta löytyy ja lisäksi Penner tuntuu olevan tällä kertaa kohtuullisen pidetty, toisin kuin esim. Cook Islandsilla.

Myöskään Lisan en usko flippaavan. Tähänkin asti hänen filosofiansa on ollut olla pettämättä lupauksiaan (vaikkakin käytännössä hän on pettänyt jo ainakin Malcolmin ja ehkä myös Artisin luottamuksen). Mutta ensiviikolla ollaan sitten jo näistäkin kuvioista viisampia. Nyt vain alkoi jotenkin huolestuttavasti näyttämään siltä, että jotkut pelaajat päättivät ottaa tauon pelistä, kun Axis of Evilistä päästiin ja sillä tavalla he saattavat löytää itsensä peruuttamattomasti pohjalta. Lähinnä pistän toivoni Malcolmiin, Penneriin ja ehkä vähän myös Skupiniin, että "käsikirjoituksesta" poikettaisiin vielä, mutta ainakin Penner teki todella kohtalokkaan virheen tässä jaksossa joten saa nähdä, vieläkö hän pystyy sen paikkaamaan.

Ja paras kausi todellakin sitten H vs. V:n ilman muuta :)
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Olipas naurettava jakso, ja ennen kaikkea naurettava immunity challenge. Olisiko enään voinut olla koko homma enemmän järjestetty, jotta Abi voittaisi koskemattomuuden?

1. Survivor Auction jossa kohteena etu IC:ssä: Saa istua ulos 2/3 osaa haasteesta.
2. Jos tuo ei vielä olisi ollut riittävästi, niin ennen jokaista kierrosta joutuu vastaamaan kysymyksiin ja vastaamalla väärin joutuu ottamaan ylimääräistä painoa. Tietenkään Abin ei tarvitse kahteen ensimmäiseen kysymykseen vastata.
3. Kaksi ensimmäistä vaihetta ovat fyysisesti raskaita ja ne silmin nähden kuluttavat muiden voimia, kun taas kolmas vaihe on yksinkertaista solmujen aukomista, jossa jopa Abi onnistuu.

Käsi ylös lopputuloksesta yllättyneet. En tosin sano, että olisin ollut erityisesti tätä vastaan, koska kyllähän se taas toi ylimääräistä jännitettä muuten potentiaalisesti tylsähköön jaksoon. Oli vain huvittavaa, kuinka selvästi järjestetty juttu tämä oli, että saataisiin Abillekin edes mahdollisuus voittaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Käsittämättömän paska haastekisa. Ok, ymmärrän edun antamisen, mutta olisivat voineet edes vähän yrittää tuo vikan osuuden kanssa. Eihän tuossa ollut mitään järkeä... Solmujen avaaminen, tässä vaiheessa kisaa? Pelkkiä solmuja aukoen ei pitäisi voittaa mitään kisaa, saati sitten immuniteettikisaa, ei paljon enempää voinut suosia Abia tuolla kisavalinnalla.

Pennerin ulosäänestämisen myötä on itse siirryttävä Skupinin leiriin. Carter on täysin HMV, Lisan venkoilua ja jatkuvaa kriiseilyä ei jaksa, Abi on vastenmielinen ja täysin pelitaidoton ja Malcolmia ja Deniseä en vain osaa jostain syystä fanittaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Lisa kuitenkin sai ponerosaan kannattajan. Penner voi olla juryn keskusteluissa Lisalle eduksi, kun paljasti Pennerille blinsiden ja sai Pennerin jopa hyväksymään itsensä äänestämisen. Skupinin Penner taas pisti valitsemaan, jaSkupin valitsi äänestää Penneriä. Penner puhuu ponderosassa, jota ton Penner ponderosajakson mukaan muut ei RC n mukaan tee. Ja jos nelikko viä Abin ja Carterin ulostaa, alkaa yllättäen Lisalla oleen jurysympatiseeraajia...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
IC nyt oli mitä oli, mutta olihan se kilpailun kannalta melkein paras mahdollinen tilanne saada Abille immuniteetti. Äänestyssuunnitelmat meni käytännössä kaikilta uusiksi, ja tuo hetki hetkeltä vaan enemmän ja enemmän jonkinlaiselta mentaalitapaukselta vaikuttava nainen saa edelleen jatkaa porukan hämmentämistä leirissä. Jos ensi viikolla Abi löytää itsensä taas talismaani kaulassa TC:ssa, on Carterin vuoro lähteä. Sen jälkeen Malcolmin ja Denisen on käytännössä pakko saada Lisa ulos, ja syyt tälle kerrottiin Tarinankertojan toimesta tuossa äsken.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ole tullut kirjoiteltua tänne kun en ole ehtinyt katsoa normaalitahdissa vaan vähän miten sattuu useamman jakson ryppäissä, ja vasta nyt pääsin Amerikan tahtiin mukaan. Hyvä kausi on ollut kyllä tämä, sanoisin että selvästi paras kausi sitten Heroes vs. Villainsin. Hyviä hahmoja, ei niin ennalta-arvattavaa meininkiä ja hyvä sekoitus hyviä ja huonoja pelaajia.

Käsittämättömän paska haastekisa. Ok, ymmärrän edun antamisen, mutta olisivat voineet edes vähän yrittää tuo vikan osuuden kanssa. Eihän tuossa ollut mitään järkeä... Solmujen avaaminen, tässä vaiheessa kisaa? Pelkkiä solmuja aukoen ei pitäisi voittaa mitään kisaa, saati sitten immuniteettikisaa, ei paljon enempää voinut suosia Abia tuolla kisavalinnalla.

Joo, olihan tuossa selkeästi pelattu tuo voitto Abille tuotannon toimesta, aika iso oli etu minkä Abi tuosta ostoksestaan sai. Mutta ei voi muuta kuin ihmetellä miten nuo pelaajat eivät ikinä opi tuota juttua että älä koskaan anna "outsiderille" mahdollisuutta ostaa tuota etua. Danni voitti kauden 11 hyvin pitkälti tuon ostamansa edun ansiosta, ja monta kertaa sen jälkeenkin on joku päässyt sotkemaan peliä pahasti samasta syystä. Luulisi jo pelaajien siis oppineen sen että jos on joku selkeästi porukan ulkopuolinen pelaaja niin älä missään nimessä anna tälle mitään etua. Nyt olisin odottanut että esim. Penner olisi pystynyt ajattelemaan mahan sijasta järjellä ja säästänyt rahansa ostaakseen tuon edun, se olisi ehkä auttanut hänet ainakin muutaman päivän eteenpäin tai ehkä jopa loppuun saakka. Mutta nuo hölmöt antoivat sen edun Abille ja nyt Abi on jo finaaliviisikossa, enkä näkisi yhtään yllätyksenä mikäli menisi aina finaaliin saakka.

Jäljellä olevista pelaajista minun suosikkini voittajaksi olisivat ihan selkeästi Malcolm ja Denise, jotka ovat koko porukasta ehkä monipuolisimmat pelaajat. Riittävän älykkäitä ja stategisia, fyysisesti kovia, pärjäävät myös leirielämän suhteen, eivätkä ole mitään vastenmielisiä mulkkuja persooniltaankaan. Mielelläni näkisin että jompikumpi heistä olisi voittaja, mutta heidät nähdään kyllä sellaisena uhkana että kumpikaan ei ole varmaan kovin haluttu finaalikumppaniksi, ja Lisa ja Skupin saattavat hyvinkin hankkiutua heistä eroon seuraavaksi jos vaan pystyvät. Denisen ja Malcolmin toivo lepää tuossa Malcolmin idolissa, ja siinä että molemmat ovat fyysisesti vahvoja kilpailijoita.

Lisa on kyllä varmasti miellyttävä ja mukava ihminen mutta Survivor-pelaajana minun mielestäni aivan nolla, ja sen takia en häntä haluaisi nähdä missään nimessä voittajana. On heikko pelaaja fyysisesti, joka helvetin jaksossa on päällä joku ihmeen kriisi, eikä kykene yhtään tekemään päätöksiä järjellä. Oikeastaan huonoin mahdollinen voittaja siis, vaikka mielelläni voittajana näkisinkin hänen kaltaisensa miellyttävän ihmisen. Mutta kun pitäisi Survivor-voittajan vähän osata pelatakin, ettei voitto pelkällä persoonalla tulisi.

Skupin on pelannut minusta aika sekavan pelin. Strategia tuntuu vaihtelevan jatkuvasti ja päätökset tulevat useimmiten enemmän sydämellä kuin järjellä. "Old-skool pelaajalta" olisi toivonut enemmän pelin haltuunottoa.

Abi on pelannut strategisessa mielessä ihan OK pelin, mutta hän on vaan niin vastenmielinen ja hirveä ihminen että ei voi mitenkään toivoa tuollaiselle voittoa. Abi pelaa välillä hyvin, esim. parissa viime jaksossa oli hyvin yritystä tuon neljännen idolin suhteen, mutta hänen ongelmansa on se että hänellä on täysin valheellinen ja vääristynyt kuva itsestään, ja se että hän ei osaa yhtään kuunnella muita vaan alkaa aina huutamaan ja inttämään päälle joka asiassa. Jos suostuisi välillä tukkimaan tuon turpansa ja kuuntelemaan mitä muilla on sanottavaa, niin ehkä hän oppisi jotain itsestään ja pystyisi välttämään niitä virheitä joita hän jatkuvasti toistaa. Mutta nyt kun Abi on päässyt jo näin pitkälle ja jäljellä on hänen lisäkseen kaksi selkeää paria, niin hän on oikeastaan taas päässyt vallankahvaan ja tullee olemaan seuraavassa jaksossa pelin tärkein pelaaja. Ja se saattaa tarkoittaa myös sitä että Abi pelaa itsensä finaaliin. Mutta vaikka näin kävisikin niin mitään mahdollisutta Abilla ei ole voittoon, kuten Denise sanoikin. Korkeintaan Artis saattaa äänestää häntä mutta kaikki muut (jopa hänen läheisin kumppaninsa Pete) ovat sanoneet hänestä niin tylyjä kommentteja että maksimissaan tuo yksi ääni on tulossa. En usko että tuolla juryssa tulee olemaan niin katkeraa porukkaa että kukaan äänestäisi Abia edes sen takia että se ääni olisi muita ehdokkaita vastaan.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Abi on pelannut strategisessa mielessä ihan OK pelin, mutta hän on vaan niin vastenmielinen ja hirveä ihminen että ei voi mitenkään toivoa tuollaiselle voittoa. Abi pelaa välillä hyvin, esim. parissa viime jaksossa oli hyvin yritystä tuon neljännen idolin suhteen...

Ajatus hyvä, toteutus onneton. Paistoi niin paljon läpi, ettei tuohon höplötykseen oikeasti kukaan voinut mennä. En oikein muutenkaan yhdy tuohon väitteeseen, että Abi olisi pelannut strategisesti hyvän pelin. Alkupelistä kaikki strategiset päätökset hänen puolestaan teki Pete, ja Peten lähdön jälkeen likka on ollut aivan tuuliajolla. Pelissä mukana vain siksi, ettei hän ole kenellekkään uhka missään muodossa.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Ei ollut siinäkään sitten tarpeeksi, että meikäläisen all-time inhokkijakso osastoa Loved Ones tärähti ruutuun kuin epämieluisa vuodenaika. Mausteeksi oli tällä kertaa ns. jeesustelua, uskonnon liittäminen Survivoriin ja kimpparukous ei vain maistu vaikka kirkkoon kuulunkin.

Nämä eivät tällä kertaa riittäneet vaan yhden kaikkien aikojen ärstyttävimmistä hahmoista piti jäädä sulostuttamaan elämäämme ainakin vielä yhden jakson ajaksi. Kuten edellä on spekuloitu tämä ajatusten Amazon palloilee kaikkien riemuksi myös finaalissa suurella todennäköisyydellä. Mikä nautinto.

Denisen ja Malcomin kelkkaan pitänee hypätä, vaikka jostain syystä symppasin Penneriä putoamiseensa asti, niin palaaja kuin olikin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ajatus hyvä, toteutus onneton. Paistoi niin paljon läpi, ettei tuohon höplötykseen oikeasti kukaan voinut mennä. En oikein muutenkaan yhdy tuohon väitteeseen, että Abi olisi pelannut strategisesti hyvän pelin. Alkupelistä kaikki strategiset päätökset hänen puolestaan teki Pete, ja Peten lähdön jälkeen likka on ollut aivan tuuliajolla. Pelissä mukana vain siksi, ettei hän ole kenellekkään uhka missään muodossa.

Ilmaisin itseäni ehkä vähän huonosti. Eihän tuon Abin strateginen peli kokonaisuudessaan ole ollut missään nimessä hyvää, kuten ei hänen muukaan pelinsä. Mutta tarkoitin sitä että hänellä on kyllä ihan hyviä ajatuksia strategian suhteen ja pystyy selvästi laatimaan kohtuullisen hyviä strategioita (kuten esim. tuon "neljäs idoli" -valheen pohjustaminen jo edellisessä jaksossa tuon ostamansa vihjeen avulla). Toteutushan hänellä tökkii pahasti, koska noiden strategioiden toteuttaminen vaatisi kykyä lukea muita ihmisiä paremmin ja kykyä puhua muille muutenkin kuin kiukuttelevaan ja vittumaiseen äänensävyyn. Tuokin neljäs idoli -valhe meni lopulta mönkään sen takia että toisti sitä niin paljon että se meni jo täysin epäuskottavaksi. Mutta jos verrataan strategista ajattelua niin missään nimessä Abi ei minusta ole huonoin jäljellä olevista pelaajista. Esim. joku Skupin tai Lisa on kyllä menneet minusta aika lailla "pää perseessä" koko pelin läpi, eikä heidän strategisessa pelissään ole ollut oikein päätä eikä häntää.

Mutta tosiaan Abi on tällä hetkellä mukana vain sen takia että hän on jokaiselle unelmakumppani finaaliin, varsinkin jos tällä kertaa finaalikolmikon sijasta olisikin finaalikaksikko (tuotantohan on vaihdellut noita välillä). Jos pääsisi kahden Abia vastaan finaaliin niin periaatteessa toinen finalisti voisi heti final tribalin avussa näyttää persettä koko jurylle, vittuilla näille koko final tribalin ajan ja silti veisi voiton Abia vastaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Lisa teki melkoisen suuren virheen TC:ssa sanomalla, että tässä vaiheessa mielummin äänestää ulos vahvan voittajaehdokkaan kuin sellaisen, joka ei mielestään ansaitse paikkaa finaalissa. Tätä ennen hän oli ahkerasti yrittänyt saada porukkaa äänestämään Malcolm ulos. Jokainen tietää tuolla nyt, että Lisaan ei voi luottaa. Abi taas on jo asemassa, jossa hänet halutaan mukaan finaaliin, koska hän ei tule yhtään ääntä voiton puolesta saamaan. Jos Denise ja Malcolm pelaavat korttinsa oikein, on finaalikolmikko juuri Abi, Denise ja Malcolm.

Denise on vaarassa myös, koska varmasti saa äänen Abilta. Malcolmia ei kannata äänestää, koska hänellä on HII ja tulee melko varmasti sen käyttämään seuraavassa TC:ssa. Jos Lisa tajuaa tilanteensa, hän lähtee Abin kanssa äänestämään Denisea. Taitaa Skupin päästä päättämään, kumpi noista naisista lähtee. Jos Denise voittaa koskemattomuuden, on Lisa satavarma lähtijä. Lisa tuskin koskemattomuutta voittaa.

Tämä kirjoitus sisältää silkkaa tietoa, joten ei kannata edes katsoa ensi jaksoa...
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Mutta tosiaan Abi on tällä hetkellä mukana vain sen takia että hän on jokaiselle unelmakumppani finaaliin, varsinkin jos tällä kertaa finaalikolmikon sijasta olisikin finaalikaksikko (tuotantohan on vaihdellut noita välillä). Jos pääsisi kahden Abia vastaan finaaliin niin periaatteessa toinen finalisti voisi heti final tribalin avussa näyttää persettä koko jurylle, vittuilla näille koko final tribalin ajan ja silti veisi voiton Abia vastaan.

Muuten pitäisin finaalikaksikkoa jopa todennäköisempänä vaihtoehtona, mutta ilmeisesti Probst on ollut hyvinkin johdonmukainen sanoessaan, ettei pidä finaalikaksikosta eikä sellaista tultaisi enää ikinä näkemään. En sitten tiedä, onko nyt taas niin poikkeukselliset olosuhteet, että tuohon turvauduttaisiin.

Abistä kertonee jotain se, ettei todennäköisesti voittaisi edes Heroes vs. Villains -Russellia finaalissa. Russellista puolestaan kertoo jotain se, että hän todennäköisesti pitäisi Abiä niin ärsyttävänä, että äänestäisi tämän heti ulos. Varsinkin Samoa-kaudella oli hauska seurata, kuinka Russell tuntui aina valitsevan sen miellyttävämmän ja enemmän pidetyn henkilön jatkamaan kanssaan ja loppu onkin sitten historiaa. Heroes vs. Villainsin teema taas oli alusta asti "lets make fun of Russell's game play" eikä tuota suoritusta voi mitenkään pitää hyvänä vaikka olisi kuinka vahvat Russell-lasit päässään. Russellin saama Sprint-palkinto tuolta kaudelta olikin jotain aivan käsittämätöntä.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Komppausta edelliseen; olen ihmetellyt Russelin roikottamista noin monella kaudella suuresti. Kaveri eli surkeasti "piilotetuilla" HII:llä mutta ei pystynyt voittoon vaikka yksi Idoli suorastaan lahjoitettiin kaverille.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Komppausta edelliseen; olen ihmetellyt Russelin roikottamista noin monella kaudella suuresti. Kaveri eli surkeasti "piilotetuilla" HII:llä mutta ei pystynyt voittoon vaikka yksi Idoli suorastaan lahjoitettiin kaverille.

Ei tuota tarvitse ihmetellä, koska vaikka kyseessä on parhaimmillaankin keskinkertainen pelaaja niin Russell on kuitenkin super-viihdyttävä Survivor-hahmo joka uskaltaa tehdä pelissä rohkeita (jopa tyhmänrohkeita) liikkeitä. Russellin peli on ollut huonoa mutta viihdyttäviä nuo hänen kautensa ovat olleet.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Ei tuota tarvitse ihmetellä, koska vaikka kyseessä on parhaimmillaankin keskinkertainen pelaaja niin Russell on kuitenkin super-viihdyttävä Survivor-hahmo joka uskaltaa tehdä pelissä rohkeita (jopa tyhmänrohkeita) liikkeitä. Russellin peli on ollut huonoa mutta viihdyttäviä nuo hänen kautensa ovat olleet.

Samaa mieltä Russellin viihdyttävyydestä, ja varsinkin Samoasta (kausi 19) on sanottu, että ilman Russellia se olisi saattanut tappaa koko franchisen, koska koko muu cast olisi ollut niin tylsä. En tosin välttämättä ihan allekirjoittaisi tuota, koska olihan siellä myöskin Shambo, Danger Dave ja Erik nyt ainakin mielestäni ihan mielenkiintoisia hahmoja. Lisäksi esim. Brettiä ei näkynyt käytännössä ollenkaan ja Monica vaikutti hyvinkin potentiaaliselta kilpailijalta sen vähän aikaa, jonka sai ruudussa olla.

Ehkä osaltaan Samoan arvostamiseen niin alas vaikuttaa se, etteivät katsojat (varsinkaan Russell-fanit) ymmärrä Natalien voittoa. Mikä tietysti johtuu osaltaan siitä, että Russell oli ruudussa koko ajan ja esim. Natalien ensimmäinen confessional taisi tulla vasta kolmannessa jaksossa. Tavallisestihan editoijat piilottavat ns. winner's quoten ensimmäiseen jaksoon, mutta tällä kertaa sitä saatiin odotella aina neljänteen episodiin, jossa Natalie selitti, että Russell on ärsyttänyt niin monia ihmisiä, että Natalielle riittää vain pysytellä mahdollisimman lähellä ja tehdä juuri niin kuin Russell sanoo, ja juuri tuo oli nähdäkseni voiton avain. Kaikki jotka suututtivat Russellin saivat lähteä, joten ei siinä jäänyt paljon tilaa muunlaiselle strategialle, jos mieli voittaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ehkä osaltaan Samoan arvostamiseen niin alas vaikuttaa se, etteivät katsojat (varsinkaan Russell-fanit) ymmärrä Natalien voittoa.

Minä luulen että tuohon arvostamiseen vaikuttaa myös se että tuo kausi oli "all about Shambo & Russell", ja muut jätettiin täysin pimentoon. Tuolla kaudellahan oli tosiaan muitakin potentiaalisesti viihdyttäviä hahmoja (Danger Dave, Monica ym.) mutta tuottajat päättivät täyttää 90% ruutuajasta Russellilla ja Shambolla. Liika on liikaa, ei Survivor saa olla parin ihmisen show vaikka nämä olisivat miten viihdyttäviä.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Minä luulen että tuohon arvostamiseen vaikuttaa myös se että tuo kausi oli "all about Shambo & Russell", ja muut jätettiin täysin pimentoon. Tuolla kaudellahan oli tosiaan muitakin potentiaalisesti viihdyttäviä hahmoja (Danger Dave, Monica ym.) mutta tuottajat päättivät täyttää 90% ruutuajasta Russellilla ja Shambolla. Liika on liikaa, ei Survivor saa olla parin ihmisen show vaikka nämä olisivat miten viihdyttäviä.

Totta tuokin. En epäile yhtään, etteikö tuo kausi olisi voinut olla ihan hyvä ilman Russelliakin ja jopa parempi, jos editoinnissa olisi annettu edes vähän tilaa esim juuri mainitsemillesi Davelle ja Monicalle. Brettillä puolestaan oli epäonninen (ruutuajan kannalta) rooli olla henkilö, joka final7:ssä ilmestyy kuin tyhjästä ja alkaa voittaa koskemattomuuksia. Tuohan oli aika tarkkaan Russellin luonnehdinta tuossa vaiheessa ja sitä päätettiin sitten tehostaa oikein kunnolla tekemällä Brettistä niin näkymätön kuin mahdollista ennen tuota hetkeä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Russel se jaksaa puhuttaa edelleen.. mutta annetaan ne kreditit niistä asioista joista kuuluu. Mies toi peliin ihan oman uuden strategian, jota kukaan muu ei ollut älynnyt ennen Russelia. Etsiä HII:t ilman vihjeitä niiden oletettavissa olevista piilopaikoista.


But tähän kauteen...

Lisa jos keplottelee itsensä finaaliin, on hänellä (ikävä kyllä) paljon kavereita Juryssä. Denise taas on puhunut itselleen epäilijöitä puhumalla liikaa TC:ssä Abista. Ja JOS Abi on juryssä, voi Denisen mahkut mennä Abin myrkytykseen.. Joten Abi pidettnee mukana juryyn.. veikkaampa siis Malcomin voittoa jos finaaliin pääsee.. tosin kaikki viimesen nelikon typeistä haluaa varmasti tiputtaa Malcomin pois..


Noh kohta nähdään .. hyvä kausi, erittäin hyvä kausi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mies toi peliin ihan oman uuden strategian, jota kukaan muu ei ollut älynnyt ennen Russelia. Etsiä HII:t ilman vihjeitä niiden oletettavissa olevista piilopaikoista.

Itse asiassa Gary "I am Gary Hawkins, the landscaper" Hogeboom taisi olla ensimmäinen joka löysi HII:n ilman mitään vihjeitä, vaikkakin silloin tuo koko HII oli ihan uusi juttu ja mukana ensimmäistä kertaa. Ja toisekseen tuo Samoan kausi oli ensimmäinen jossa noita idoleita ei enää vaivauduttu piilottamaan kovinkaan hyvin. Esim. kausilla 12, 13, 14, 16, 17 ja 18 oli mukana Exile Island joka aiheutti sen että kilpailijat eivät edes voineet tietää onko se idoli EI:llä vai leirissä ennen kuin olivat joutuneet Exile Islandilla. Se teki etsinnästä huomattavan paljon vaikeampaa. Ja kyllä nuo kuulemma ovat niitä aikaisemmillakin kausilla etsineet, mutta kun ne tosiaan olivat paremmin piilotettuja niin jäivät löytymättä.

Ja se pitää kyllä sanoa että Russell laski pelinsä liikaakin tuon HII:n varaan ja piti sitä oikotienä Survivor-voittoon, vaikka itse asiassa siinä kävi niin että tuo Russellin epätoivoinen HII:n etsintä taisi olla iso syy siihen miksi hän joutui heti törmäyskurssille muun heimon kanssa Heroes vs. Villains -kaudella, ja miksi hänet äänestettiin pois hyvin nopeasti Redemption Island -kaudella. Enemmän panostusta sosiaaliseen peliin idolin etsimisen sijasta olisi voinut tuoda paremman lopputuloksen...

Mutta tänään muuten julkistettiin näköjään Suomen Survivorin kilpailijat. Pitää varmaan sillekin lykätä jossakin vaiheessa oma ketju kunhan jaksaa tai ehtii, jos ei joku muu tee sitä ennen. Ja eipähän tuolla vielä kiirettäkään ole kun vasta helmikuussa alkaa. Mutta mielenkiintoista nähdä miten Survivor toimii suomessa. Monet kilpailijoista on varmasti hakenut oppia Amerikan Survivor-kausilta mutta eri asia on miten ne opit toimivat Suomessa jossa ihmiset toimivat ja ajattelevat hyvin eri tavalla kuin Amerikassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Exile island (siis yleisesti, ei vain season) ja se että HII oli piilotettu sinne, oli mun mielestä hyvä twisti sarjassa ylipäätään. Sinne karkotus oli osa taktiikkaa, ja epätietoisuus HII:n löytymisistä oli suurempaa. Varsinkin kausilla, jossa Exile islandille meni molemista heimoista yhtäaikaa yksi teki paljon peliä..
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Finaalia odotellessa...

Ponderossa oli aika yllättävä, eli RC ja Abi kohtaamisen tapasia totaalivihoja ei ole paljoa nähty.

Abi analysoi sinänsä oikein, että Malcom voittanee, jos ei lähde ulos viimesessä TC:ssä. Denise ei voita, koska "myrkytys" lienee liian kova juryssä, Skupin vanhana pelaajana aiheutaa vastahakosuutta.. Niinpä Lisa tai Malcom vie on mun arvio.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Luojan kiitos tuo pahvi lähti, yksi kaikkien aikojen inhokeista. Alkoi jo pelottaa, että tuo olisi finaaliin raahattu mutta onneksi ottivat riskin muita vastaan.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Malcolmin voitoltahan tämä haiskahtaa, ellei viimeiseksi Immuniteettihaasteeksi ole kehitetty jotain todellista killeriä. Malcolm on ollut fyysisesti juuri niin vahva kuin epäilinkin ja alkoi ottamaan haasteet tosissaan juuri oikeaan aikaan. Onneakin on toki ollut Lisan kanssa, mutta kokonaisuutena on ollut ainakin tähän pisteeseen saakka vakuuttavin pelaaja.

Skupinille en keksi ainuttakaan syytä miksi voittaisi. Hauska hahmo kaikkine pikku haavereineen, toki.

Lisa oli alkukaudesta se joka "on liian kiltti pelatakseen", mutta onkin jälkimmäisellä puoliskolla pelannut peliä aivan eri tahdilla. On hienosti pystynyt hyödyntämään alkukaudella luomaansa kuvaa itsestään ja pelannut rehellisintä peliä kuitenkin samalla juoniessa. Hieman paremmalla onnella olisi ainakin hyvin lähellä voittoa.

Denise on viime viikkoina jämähtänyt vähän turhan paljon Abin kanssa kinasteluun, mutta alkukauden esityksellä on toki varteenotettava voittajaehdokas. Tuskin kuitenkaan pärjää Malcolmille.

Abi jätti oikeastaan ihan hyvän kuvan itsestään Ponderosalla. On selvästi fiksumpi kuin miltä on vaikuttanut eikä tehnyt odottamiani itkupotkuraivareita
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Itse asiassa pakko sanoa tässä vaiheessa, että olen alkanut jopa pitää Abistä nyt pelin ulkopuolella (tai en ainakaan enää "vihaa" häntä) kaikkien haastatteluiden ja muiden perusteella. Myös Ponderosa-pätkistä jäi sellainen olo, ettei ole mitään häntä vastaan ja ainakin nyt häntä on ehkä vähän helpompi ymmärtää.

Erityisesti oli positiivista, ettei hän ole lähtenyt hirveästi selittelemään käytöstään ja on ilmeisesti myös saanut sovittua kaikkien muiden paitsi RC:n kanssa. Tuossakin kun oli se "yhteenotto" RC:n ja Abin välillä niin mielestäni (aika yllättäenkin) Abi käyttäytyi paljon kypsemmin. Eli hän tiedosti mokanneensa ja yritti pyytää käytöstään anteeksi, mutta samalla tiedosti, että kyseessä on vain peli (eli ei suuttunut Petellekään), kun taas RC tuntuu edelleenkin olevan katkera ja pitkävihainen, mitä en pysty hirveästi arvostamaan.

Eli yhteenvetona vaikka Abin pelitaktiikka olikin jotain aivan uskomatonta (ehkä huonoin näin pitkälle päässyt pelaaja ikinä?), mutta pelin ulkopuolella vaikuttaa sittenkin ihan siedettävältä tapaukselta, vaikka en ihan täysin sitä ostakkaan, että hän olisi käyttäytynyt niin kuin käyttäytyi vain loukkaantumisensa takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös