-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
TV-sarjaketjussa heräsi pientä sananvaihtoa Survivorista joten ilmeisesti joku muukin seuraa sarjaa Amerikan tahtiin. Kokeillaan siis josko täällä saataisiin jonkinlaista keskustelua tästä reality-sarjojen uranuurtajasta. MTV3:llahan sarjaa ei tällä hetkellä näytetä ja viimeinen näytetty kausi on 18 (Tocantins). Amerikassa sen sijaan menossa on jo kausi numero 22 (Redemption Island, Nicaragua), ja CBS on mainostanut tätä kautta Survivorin historian suurimpana mullistuksena.

Ja kyllähän tämä Redemption Island -twist onkin melkoinen mullistus sarjan historiassa, koska ensimmäistä kertaa pois äänestetty kilpailija ei joudukaan kokonaan pois pelistä vaan joutuu Redemption Islandille jossa taistelee jatkopaikasta kaksintaistelussa seuraavan pois äänestetyn kanssa. Häviäjä lähtee pelistä lopullisesti ja voittaja jatkaa jälleen seuraavaan kaksintaisteluun asti. Jossain vaiheessa sitten Redemption Islandilta pääsee takaisin mukaan peliin ja on mukana taistelemassa voitosta siinä missä muutkin. Ihan mielenkiintoinen twistihän tuo on ja laittaa kilpailijat miettimään strategioitaan vielä enemmän kun pois äänestetty pelaaja saattaakin tulla takaisin ja kostaa.

Minä luulen että suurin syy tämän Redempion Islandin kehittämiseen on kauden toisessa "twistissä", eli mukana kaksi menneiden kausien sankaria Rob ja Russell. Hommahan juontaa juurensa siihen kun Russell heitti kauden 20 jälkeen reunion-show'ssa Robille haasteen kaksintaisteluun. CBS tarttui heti onkeen ja järjesti nämä kaksi vastakkain kaudelle 22. Koska kyseessä on kaksi kilpailijaa joiden CBS varmasti haluaa pysyvän mukana pitkään niin piti kehittää joku sellainen systeemi jolla nämä kaksi saadaan pelastettua mikäli käy niin ikävästi että kauden uudet kilpailijat päättää hankkiutua molemmista eroon heti alussa. Redemption Island tarjoaa myös mahdollisuuden saada nämä kaksi vastakkain mies miestä vastaan, mitä varmasti molemmat odottavat itsekin ja mitä CBS odottaa vesi kielellä. Mutta vaikka koko tämä kuvio vaikuttaakin täysin Robille ja Russellille räätälöidyltä niin ei tuo välttämättä huono twisti ole muutenkaan. Ainakin se tuo taas yhden "liikkuvan osan" mukaan peliin ja vaikeuttaa kilpailijoiden strategioiden laadintaa.

Näiden uusien käänteiden lisäksi näyttää että CBS on onnistunut ihan kohtuullisen hyvin castingissa tälle kaudelle. Mukana Robin ja Russellin lisäksi muutama varsin mielenkiintoinen kilpailija ainakin kolmen jo nähdyn jakson perusteella.

Phillip "former special agent" Sheppard ainakin näyttäisi olevan ihan huikea hahmo, on yltänyt parin ensimmäisen jakson aikana jo lähes Coachmaisiin sfääreihin jutuissaan. Ja se on jo hyvin ottaen huomioon että Coach on yksi koko sarjan historian älyttömimpiä/hauskimpia hahmoja. Toivon mukaan liittoutuminen Robin kanssa vie agentin sen verran pitkälle kisassa että on mukana hauskuttamassa vielä pitkään.

Tuleva legenda saattaa olla myös Ralph "Rooster" Kiser joka vaikuttaa Big Tomin uudelta painokselta. Kaverin puheesta ei saa mitään selvää, jopa Jeff Probst joutuu kyselemään tulkkausapua, ukko on karvainen kuin Uzbekistanilainen painija ja mikä parasta niin ei taida olla ihan niin tyhmä kuin mitä esittää. Ainakin onnistui löytämään kätketyn Immunity Idolin ilman vihjeitä ja uskalsi käydä Russellia vastaan ja sai tämän jopa äänestettyä ulos.

Robin kanssa ensimmäisessä jaksossa napit vastakkain ollut Kristina Kell vaikuttaa myös mielenkiintoiselta hahmolta. Ei ole mikään tyhmä bimbo vaan vaikuttaa älykkäältä naiselta joka saattaa mennä pitkällekin kisassa. Ensimmäinen yritys saada Rob ulos meni puihin, mutta en ihmettelisi yhtään jos Kristina jotenkin saa käännettyä pelin edukseen ja saa Robin pihalle.

Sarita White on saanut aika vähän ruutuaikaa mutta CBS:n sivuilla olevien insider-haastatteluiden perusteella vaikuttaa todella älykkäältä naiselta jolla on hyvä tuntuma siihen mitä pelissä tapahtuu ja mikä hänen oma asemansa pelissä on. Tuosta ruutuajan vähäisyydestä voi tietysti päätellä että välttämättä ei ole voittajasuosikki mutta saattaa silti edetä aika pitkälle. Ja niin pitkään kuin Rob ja Russell ovat mukana niin nämä tulevat viemään suurimman osan ruutuajasta, joten välttämättä sen perusteella ei pysty päättelemään vielä sitä kuka etenee kisassa pitkälle.

Asianajaja David Murphy vaikutti ennakkohaastatteluiden perusteella todella mielenkiintoiselta hahmolta mutta on hänkin jäänyt vähän pimentoon. Probsthan mainosti Murphyä kaverina joka on iskenyt tauluun koko Survivor-historian kovimmat ÄO-lukemat mutta saas nähdä onko siitä apua itse pelissä. Ainakin vaikuttaa sanavalmiilta kaverilta joka ei jää riitatilanteissa kakkoseksi.

Entinen NFL-kainalopalloilija Steve Wright on ihan hirveän kokoinen karpaasi ja viisikymppiseksi ukoksi näyttäisi olevan aika timanttisessa kunnossa. Tulee varmaan olemaan ainakin fyysisissä kilpailuissa kova, eikä vaikuta ihan aivottomaltakaan joten saattaa hänkin edetä pitkälle.

Näistä vanhoista kilpailijoistahan sitten Russell äänestettiin jo kolmannessa jaksossa pihalle kun Zapatera-heimo hävisi tahallaan päästäkseen hänestä eroon. Vielä on Russellilla mahdollisuus palata peliin Redemption Islandin kautta mutta vaikeaa se tulee olemaan ja joka tapauksessa Russellin mahdollisuudet voittaa peli on pyöreä nolla. CBS ja Probst (sekä Russell itse ennen kaikkea) on kovasti yrittäneet mainostaa Russellia Survivorin kuninkaana mutta minun mielestäni kyseessä on aika rankasti yliarvostettu pelaaja. Russell on hyvä strategiassa ja hänellä on munaa tehdä rohkeita ratkaisuja, mutta hänen ongelmansa on valtava ego ja se että hän unohtaa täydellisesti yhden tärkeimmistä elementeistä pelissä - sosiaalisen pelin nimittäin. Russellin taktiikalla saattaa kyllä päästä finaaliin asti mutta voittoa sillä ei tule että suututtaa suurimman osan pelaajista matkalla finaaliin. Hyvän Survivor-pelaajan pitää minun mielestäni tasapainotella strategisen ja sosiaalisen pelin välillä siten että tekee aina oikeat ratkaisut mutta pyrkii tekemään ne siten että ei suututa ketään. Lisäksi Russellin ongelma on se että hän ei näytä pystyvän muuttamaan peliään yhtään tilanteiden mukaan. Kausilla 19 ja 20 homma toimi koska kukaan pelaajista ei ollut nähnyt hänen peliään (kausi 20:hän kuvattiin ihan putkeen kauden 19 kanssa ja siinä oli ainoastaan 10 päivää väliä). Nyt kun muut pelaajat tiesivät mitä odottaa niin Russellin olisi pitänyt pystyä muuttamaan peliään. Huikea hahmohan tämä Russell kyllä on ja tuo aina reilusti lisämielenkiintoa peliin, mutta pelaajana oikeastaan keskinkertainen.

Ja oikeastaan ihan yhtä yliarvostettu on myös Rob Mariano jolle tämä on jo neljäs kerta mukana. Marianon saldo kolmesta edellisestä kerrasta on yksi finaalipaikka ja kaksi kertaa ulos jo ennen jury-vaihetta, joten se on aika heikko saldo pelaajalle jota CBS mainostaa yhdeksi Survivor-historian parhaista pelaajista. Mariano tosin on osoittanut että hän pystyy päivittämään peliään joka kerta vähän erilaiseksi ja ehkä juuri siksi hänen pelinsä on alkanut tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin Russellin joka joutuu jo tässä vaiheessa selkä seinää vasten Redemption Islandilla. Robilla tosin kävi ehkä myös Russellia parempi tuuri kun hän pääsi Ometepe-heimoon joka koostuu pääosin aika bimbon oloisista nuorista naisista ja ihan sekopäisestä Phillipistä. Nämä bimbothan (mukaanlukien miespuoliset bimbot Grant ja Matt) suhtautuivat Robiin suurin piirtein jumalana jolloin Rob pääsi heti ihan täydellisesti ohjaksiin tuossa heimossa. Ainoastaan Kristina ja Francesca olisivat halunneet Robista heti eroon mutta he olivat niin pahasti alakynnessä että Rob on päässyt aika helpolla tähän saakka. Russellhan joutui taasen tähän vanhempaan heimoon jossa vaikuttaa olevan oikeasti älykästä porukkaa mukana ja he katsoivat että on parempi hankkiutua Russellista eroon välittömästi.

Niin Robilla kuin Russellilla on minusta aina ollut ongelmana se että he pyrkivät hallitsemaan liikaa kaikkea mitä pelissä tapahtuu, ja uskon että se koituu tälläkin kaudella molempien tuhoksi loppujen lopuksi. Russellin kohdalla se tapahtui jo heti alussa, enkä usko että Robkaan pääsee loppuun saakka näin helpolla. Viime kaudethan on osoittaneet että paras tapa menestyä Survivorissa on pysytellä mahdollisimman pitkään taustalla ja tehdä ihan muutama tarkkaan harkittu liike juuri oikealla hetkellä. Ainakin kolme viimeistä voittajaa on ollut tällaisia tyyppejä jotka on tajunneet että heidän ei tarvitse hallita kaikkea ja olla tekemässä jokaista päätöstä, riittää kun tekee juuri ne oikeat päätökset oikealla hetkellä ja pysyttelee hyvissä väleissä juryn jäsenten kanssa.

Mutta kuten sanoin niin hyviä hahmoja sekä Russell että Rob ovat, molemmat uskaltavat pelata rohkeasti ja se on aina hyvä juttu TV:n kannalta. Muuten en kyllä pidä tätä Robin ja Russellin paluuta välttämättä kovin hyvänä asiana, koska vaikka molemmat ovat hyviä hahmoja niin liika on aina liikaa. Russell on ollut mukana nyt kolmella neljästä viimeisestä kaudesta ja Robillekin tämä on tosiaan jo neljäs kerta mukana, ja toinen kerta kolmen viime kauden aikana. Vähän liikaa pyörii nyt sarja samojen ihmisten ympärillä. Vaan toivottavasti tämän jälkeen menisi vähän pidempi tauko ettei näitä vanhoja kilpailijoita tuotaisi takaisin.

Mutta tämä "romaani" riittänee ketjun avaukseksi. Olkaa hyvät, jatkakaa tästä. Toivottavasti saadaan jonkinlaista keskustelua aikaan Survivorin ystävien keskuudessa.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Phillip "former special agent" Sheppard ainakin näyttäisi olevan ihan huikea hahmo, on yltänyt parin ensimmäisen jakson aikana jo lähes Coachmaisiin sfääreihin jutuissaan. Ja se on jo hyvin ottaen huomioon että Coach on yksi koko sarjan historian älyttömimpiä/hauskimpia hahmoja.
vaikka Coach oli uskomaton tapaus, tuntuu Shepard vähän liiankin tyhmältä. Mutta tippa linssissä univormun pääällepukemisesa oli kyllä huikeeta settiä...

Itse pidän Russelista juuri sen takia, että Russel tekee todella isoja liikkeitä, ja on niin iso Ego, että sitä on hauska seurata. Nyt tosiaan tuli heti eteen se, että muut tuntevat miehen tavan pelata.


Vanhoja tähtiähän on ollut mukana koko sarjan historian ajan. Rupret, Parvati, Coach, Stephanien (yx henk.koht suosikkejani of all time). Se kuuluu tähän brändiin nostaa suosittuja hahmoja useisiin kisoihin. Itse innostuin Survivorista vasta muutama vuosi sitten ja olenkin katsonut 17 ekaa seasonia kahdessa vuodessa, jatkaen siitä US aikataululla reaalajassa.


Mutta mielenkiinnolla seurataan S22:ta.. palataan viimostaan seuraavan jakson jälkeen asiaan
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ja oikeastaan ihan yhtä yliarvostettu on myös Rob Mariano jolle tämä on jo neljäs kerta mukana. Marianon saldo kolmesta edellisestä kerrasta on yksi finaalipaikka ja kaksi kertaa ulos jo ennen jury-vaihetta, joten se on aika heikko saldo pelaajalle jota CBS mainostaa yhdeksi Survivor-historian parhaista pelaajista.
Itse pidän Robia kyllä yhtenä Survivor-historian parhaista pelaajista. Pystyy tekemään hyviä loogisia päätöksiä jotka usein osuvat vielä nappiin. Erityisen nautittavaa oli seurata hänen reagointia ensimmäisen heimoneuvoston paljastuksiin, joiden jälkeen hän hiillosti Katrinaa luovuttamaan HII:tä hänelle. Noh, Katrina teki tuossa tilanteessa fiksusti, mutta joku tyhmempi tapaus olisi saattanut vaikka taipua. Lisäksi Rob on sekä fyysisyyttä että älyä vaativissa tehtävissä todella kova luu. En nyt muista miten Rob sillä ensimmäisellä all-stars kaudella putosi, mutta s20:ssä hänellä oli peli hyvin hallussa kunnes hänen omasta liittoumasta Tyson teki aivan käsittämättömän tyhmän ratkaisun joka koitui Robin ja lopulta koko liittouman kohtaloksi.

Russelista sen sijaan olen samaa mieltä. Äärettömän viihdyttävä hahmo, joka osaa kyllä sumplia itsensä finaaliin, mutta pelin voittoon tarvittavat sosiaaliset kyvyt ovat aivan nollissa.

Kaiken kaikkiaan kausi on alkanut todella viihdyttävästi, lupailee hyvää jatkoa ajatellen. S21 oli tosiaan aika pohjanoteeraus parin huippukauden jälkeen, nyt näytettäisiin olevan taas oikeilla urilla.
 
In life, the monsters win.
-Sansa Stark

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse pidän Robia kyllä yhtenä Survivor-historian parhaista pelaajista. Pystyy tekemään hyviä loogisia päätöksiä jotka usein osuvat vielä nappiin.
Mutta silti, ei yhtään voittoa ja kaksi kertaa ulos ennen jury-vaihetta. Tulokset puhuu puolestaan. Rob tekee paljon asioita oikein, mutta ei vaan sitten jotenkin saa käännettyä sitä menestykseksi.

En nyt muista miten Rob sillä ensimmäisellä all-stars kaudella putosi...
Ensimmäisellä All-stars kaudellahan Rob meni finaaliin ja hävisi sen tulevalle vaimolleen Amberille. Tuo on paras suoritus Robilta, ja oikeastaan hän olisi ansainnut melkein voittaa tuon kauden, mutta hän teki siinä oikeastaan juuri samat virheet mihin Russell on sortunut molemmilla aikaisemmilla kausillaan. Eli hyväkään strategia ei auta jos siinä samalla suututtaa kaikki.

Saas nähdä saako Mariano lopultakin hommat natsaamaan niin kohdalleen että se menestyskin lopulta tulisi, sitten olen valmis vetämään sanojani takaisin.

Russelista sen sijaan olen samaa mieltä. Äärettömän viihdyttävä hahmo, joka osaa kyllä sumplia itsensä finaaliin
Osasi ainakin silloin kun kukaan ei tuntenut häntä. Russellhan hyötyi valtavasti siitä että pääsi Heroes vs Villains -kaudelle ihan puskista ilman että kukaan oli nähnyt hänen pelaavan. (Tosin sille pitää nostaa hattua että mies veti kaksi kautta finaaliin saakka ja lähes putkeen, välillä oli vain kymmenen lepopäivää. Kilojakin näytti lähtevän aika reippaasti ja oli aika ohkaisessa kunnossa toisen kauden lopulla.) Vaan epäilen että olisi päässyt finaaliin mikäli muut olisivat nähneet Samoan kauden ja nyt viimeistään Russellin olisi pitänyt muuttaa peliään ihan täydellisesti, mutta niin vaan lähti toistamaan samaa juttua ja liittoutui välittömästi Stephanien ja Kristan kanssa, ja lähti kalistelemaan sapeleita Ralphin ja Miken kanssa.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ensimmäisellä All-stars kaudellahan Rob meni finaaliin ja hävisi sen tulevalle vaimolleen Amberille. Tuo on paras suoritus Robilta, ja oikeastaan hän olisi ansainnut melkein voittaa tuon kauden, mutta hän teki siinä oikeastaan juuri samat virheet mihin Russell on sortunut molemmilla aikaisemmilla kausillaan. Eli hyväkään strategia ei auta jos siinä samalla suututtaa kaikki.
Ah, niinhän tuo olikin, sekoitin kaudet. Sillä kaudella voitto olisi Robille kuulunut. Meni kuitenkin "perheeseen". Sitä ensimmäistä Robin kautta en tähän hätään muista.

Mutta silti, ei yhtään voittoa ja kaksi kertaa ulos ennen jury-vaihetta. Tulokset puhuu puolestaan. Rob tekee paljon asioita oikein, mutta ei vaan sitten jotenkin saa käännettyä sitä menestykseksi.
Tilastot ovat tilastoja, ja ne toki puhuvat omaa kieltään. Mutta kuten monessa lajissa niin minä koitan tässäkin katsella tilastojen taakse, ja näkisin Robin tällä hetkellä melkoisen vakuuttavana pelaajana jokaisella osa-alueella. Ja kuten sanottua, tilastotkin saattaisivat olla toisenlaiset ilman Tysonin aivopierua.
 
In life, the monsters win.
-Sansa Stark
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Parvati on kaiketi eniten peliä pelannut (114 päivää). Robilla ja Russelilla on tähän mennessä kasassa 78 + nyt 6 = 84. Eli pelaamalla itsensä loppun asti, menisi Parvatin ohi (117 päivää). Varmuudella molemmat ohittaa Cirien (85) ja lähellä on myös Jerri (89). Ylis 100 päivää Parvatin lisäksi on pelanneet Rupret ja Amanda.

eli saas nähä meneekö ennätyksiä rikki tässä suhteessa.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
En halua keskustelua lukea sen tarkemmin kun tosiaan seuraan tuota suomen aikataulussa. Mutta mistä tuota kannattaa seurata jos haluaa päästä vielä mukaan, tai löytyykö netistä jotain sivua mistä voi nuo jaksot mitä suomessa ei vielä ole tullu niin katsoa.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bolts, Man City
Mukavahan tuota on seurata kun Amazing Racekin starttasi jenkkilässä samoihin aikoihin.

Hieman kaksijakoiset fiilikset Robin ja Russelin mukanaolosta, saattoi jäädä joku potentiaalinen mielenkiintoinen peluri ilman paikkaa. Toinen asia jolle pitäisi jotain mielestäni tehdä on Hidden Imunity Idol; nykyisellään niiden löytäminen kun ei tunnu vaativan vihjeitä ollenkaan(muistellaan vaikka Russelin, oliko se nyt kolme ilman ohjeita löydettyä). Yksi ratkaisu olisi ollut piilottaa idoleja vain Redemption islandille ja antaa niukasti vihjeitä, jolloin palaavalla pelaajalla olisi saattanut olla selässä olevan maalitaulun lisäksi idoli hallussa.

Yhtäkaikki kyllä tämä vaan edelleen maistuu ja seuraavia käänteitä odottelee.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toinen asia jolle pitäisi jotain mielestäni tehdä on Hidden Imunity Idol; nykyisellään niiden löytäminen kun ei tunnu vaativan vihjeitä ollenkaan
Samaa mieltä. Minun puolestani tuosta HII:stä voisi vaikka edes yhdeksi kaudeksi luopua kokonaan, tai sitten sen löytäminen pitäisi tehdä niin paljon vaikeammaksi että kilpailijat eivät löytäisi sitä suurin piirtein kompastumalla siihen keskellä polkua. Viime kaudellahan nuo vihjeet olivat tehty hitusen vaikeammaksi mutta ei siltikään olleet minusta tarpeeksi haastavia. Mutta jostain syystä Burnett ja Probst ovat niin ihastuneita tuohon idoliin, ja olivat kuulemma pettyneitä kun viime kaudella idolit näyttelivät niin pientä roolia, että halusivat tälle kaudelle jälleen helpottaa tuota löytämistä.

Nythän molemmat idolit on löytyneet ilman vihjeitä joten ei nuo kovin vaikeassa piilossa voineet olla. En sitten tiedä että oliko nuo loppujen lopuksi ihan niin helpossa piilossa kuin mitä näytettiin, koska minusta näytti että ainakin se tilanne missä Ralph "löysi" idolin oli lavastettu. Olisikohan tuossa käynyt niin että Ralph löysi sen idolin siten ettei kamerat ehtineet kuvaamaan ja tuo tilanne piti lavastaa uudelleen. Siltä se ainakin näytti.

Mutta joka tapauksessa, tuon idolin merkitystä voisi vaihteeksi vähän pienentää vaikeuttamalla sen löytämistä tai sitten poistamalla koko idoli pelistä. Toisi ihan mukavaa vaihtelua peliin.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Samaa mieltä. Minun puolestani tuosta HII:stä voisi vaikka edes yhdeksi kaudeksi luopua kokonaan, tai sitten sen löytäminen pitäisi tehdä niin paljon vaikeammaksi että kilpailijat eivät löytäisi sitä suurin piirtein kompastumalla siihen keskellä polkua.
Alunperinhän HII oli aina "exile islandilla", eli paikassa, johon joku karkotettiin aina palkintokisan jälkeen. Tuo tuli mukaan "exile island" sarjassa, eli S12 "Panama"

Toi toimikin hyvin, mutta sen jälkeen kun HII tuotiinkin perusleireihin, niin homma ei ole toiminut enää niin hyvin. Varsinkin Russellin Samoa tempun jälkeen tuota HII:tä olis pitänyt miettiä uusiksi.. Toki legendaarinen Parvatin kahden HII käyttö samassa Tribal Coucilissa, ja molemmat vielä pois antaen, oli aika hieno hetki.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toki legendaarinen Parvatin kahden HII käyttö samassa Tribal Coucilissa, ja molemmat vielä pois antaen, oli aika hieno hetki.
Onhan noista ihan hyviäkin hetkiä seurannut, kuten esim. juuri tuo yllä mainittu ja myös se kun Russell Samoan kaudella käänsi pelin päälaelleen idolin avulla. Mutta vaihtelu kyllä virkistäisi välillä ja tuon idolin voisi hetkeksi hylätä. Minusta se on hyvä juttu kun tuota peliä pikkuisen muutetaan koko ajan niin se pakottaa kilpailijat varpailleen ja kukaan ei voi vain kopioida edellisten kausien menestysreseptiä ja marssia sillä voittoon.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Niin se Russel hävisi Redemption Island kisan. Ja otti koville, aika yllättävää… Ralph mokas kyllä aika pahastui kertomalla toisen heimon kuullen HII:stä.

Robin suunnitelma etsiä salaa oman leirin idolia oli kyllä aika hieno.

Philip taas ei näyttänyt ihan niin tyhmältä kuin aikaisemmin, mutta on kyllä aikamoinen hahmo. Rob pysty pitään heimon ittensä takana, mutta tatiaa kyllä pikkulikoilla mennä hermo ”federal agentiin” ennemin tai myöhemmin.

Mielenkiintoista ja lupaavaa settiä viime siisöniin verrattuna
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo, "The king of Survivor" joutui sitten pihalle jo ensimmäisten joukossa ja voi sanoa että ei ollut mikään kovin kunniakas lähtö. Ensin kunnon itkukohtaus ja sitten vielä yritti aiheuttaa lähtiessään mahdollisimman paljon tuhoa niille ihmisille jotka hänet pois äänestivät.

Ja kyllähän tuo Russell onnistuikin jonkinlaista tuhoa aiheuttamaan kun sai Ralphin paljastamaan toisen heimon edustajien läsnä ollessa että hänellä on HII. Oli Ralphilta aivan uskomatonta typeryyttä ylipäätään paljastaa kenellekään että hän on löytänyt idolin, mutta vielä typerämpää oli paljastaa se Kristinan ja Phillipin kuullen. Ei mene kauan niin Ralphista tulee maalitaulu numero yksi, viimeistään siinä vaiheessa kun heimot yhdistetään. Jos menneet Survivor-kaudet on jotain opettaneet niin yksi opetus on että pidä HII aina salaisuutena jos mahdollista. Silloin kun HII:n pystyi käyttämään vielä äänten lukemisen jälkeenkin, sitä pystyi käyttämään hyvin "kauppatavarana" ja uhkailun välineenä, mutta tämän nykyisen säännön mukaan tällainen peli on hyvin harvoin onnistunut. Yleensä idolista on ollut hyötyä vain silloin kun kukaan ei tiedä siitä mitään, kertomalla muille teet vaan itsestäsi maalitaulun. Toivottavasti tämä typeryys ei puraise Ralphia perseeseen.

Robilla sen sijaan on pullat tällä hetkellä hyvin uunissa. Rob on tosin hyötynyt paljon siinä että Ometepe-heimo on täynnä idiootteja. Kristina oli ainoa älykäs ihminen jäljellä koko heimossa ja nyt hänkin on ulkona, ja jäljellä on vain Robin cheerleader-porukka, ex-kainalopalloilija ja "Special Agent" joka on kyllä ihan huikea hahmo. Robin ei ole kovin vaikeaa pitää tuota porukkaa hyppysissään. Mielenkiintoista on nähdä mitä tapahtuu jos Robin heimo jatkaa häviämistä ja Rob joutuu altavastaajan asemasta Zapatera-heimon huomattavasti älykkäämpiä kilpailijoita vastaan.

Seuraavalla kerralla Redemption Islandilla sitten vastakkain Matt ja Kristina. Minä vähän luulen että Matt tulee voittamaan tuonkin kisan ja jatkaa edelleen taistelua. En pitäisi sitäkään ihmeenä että Matt voittaa itsensä takaisin mukaan peliin ja pääsee kostamaan Robille. Saattaapa olla jopa yksi voittajaehdokas vaikka olikin toinen ihminen joka äänestettiin ulos. Tämän perustan siihen että Survivor-tuottajilla on tapana heitellä ohjelmaan pieniä vinkkejä tulevasta voittajasta, ja Matt on yksi niistä muutamasta joiden kohdalla olen ollut huomaavinani tällaisen vinkin. En tiedä, mutta noita "winner's quoteja" on hauska ainakin yrittää bongailla ohjelmasta.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En tiedä, mutta noita "winner's quoteja" on hauska ainakin yrittää bongailla ohjelmasta.

Niillähän on myös jujutettu katsojia muutaman kerran. Samoin kuin "next episode" pätkillä. Joka sinänsä on hienoa. Esim Philpin välikommentit olivat tällä kertaa paljon "järkevämpiä" (Philip kategoriassa) mutta käytös leirissä taas ihan absurdia. Siis oikeasti, mies harjailee roskia maasta.. No olihan se armeijassakin samoissa hommissa (TC:ssä kertomansa mukaan). Jos jätkä onkin niin älykäs, että huijaa kaikkia.. no ei vaiskaan, mutta aikamoinen hahmo..

Russel ilmoitti putoamispuheessaan, että oli viimonen kerta kun pelasi.. saas nähdä jos 5 vuoden sisään tulee taas joku "best off" season, että raahataanko miäs paikalle kuten Rupret tai Colby H vs. V:ään
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niillähän on myös jujutettu katsojia muutaman kerran. Samoin kuin "next episode" pätkillä.
Näin on, varsinkin nuo "next episode" -pätkät on järjestään ihan päinvastaisia kuin totuus. Mutta noita "winner's quoteja" on oppinut jo aika hyvin tulkitsemaan ja muutamalla viime kaudella on pystynyt voittajan arvaamaan niiden perusteella. Burnett ja kumppanithan laittavat noita hämäysmielessä useammallekin ihmiselle joten ihan täyttä varmuutta ei tietenkään noidenkaan perusteella saa, mutta leikkauksen perusteella pystyy ainakin rajaamaan voittajaehdokkaat ihan muutamaan ihmiseen.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Harmittaa kyllä Russelin puolesta. Minua on aina sylettänyt Selviytyjissä nuo tahalteen häviävät heimolaiset ja tällä kertaa tuo koitui Russelin kohtaloksi. Harmi vaan, kun taitaa tuo Robin joukkue olla aivan onneton noissa haasteissa ja tämän myötä tuo idioottilauma uzbekkipainija/hillbilly-Ralphin johdolla pääsevät mergeen turhan vahvoissa asemissa. Kaveri vaikutti jonkin aikaa ihan fiksulta, mutta ei ego kestänyt Russellin kuittailuja ja meni paljastamaan HII:n toiselle joukkueelle.

Onko muuten kukaan muu huomannut Philippin taustan kohdalla lukevan "Former Federal Agent?". Huikea persoona :)

Russelista vielä sen verta, että tämä kolmas kerta oli yksinkertaisesti jo liikaa. Helvetin viihdyttävä pelaajana ja hahmona, mutta edellisten kausien jälkeen miehellä oli yksinkertaisesti aivan järkyttävän kokoinen maalitaulu selässään heti alusta asti. Ikävä kyllä kaiken maailman under the radar Sandrat pärjää näissä kisoissa tekemättä oikeastaan mitään koko pelin aikana ja nämä viihdyttävät/juonivat pelaajat jäävät lopulta ruikuttamaan rannalle, kun katkerat paskiaiset eivät osaa ottaa peliä pelinä.
 
Hate the living, love the dead.

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Russelista vielä sen verta, että tämä kolmas kerta oli yksinkertaisesti jo liikaa. Helvetin viihdyttävä pelaajana ja hahmona, mutta edellisten kausien jälkeen miehellä oli yksinkertaisesti aivan järkyttävän kokoinen maalitaulu selässään heti alusta asti. Ikävä kyllä kaiken maailman under the radar Sandrat pärjää näissä kisoissa tekemättä oikeastaan mitään koko pelin aikana ja nämä viihdyttävät/juonivat pelaajat jäävät lopulta ruikuttamaan rannalle, kun katkerat paskiaiset eivät osaa ottaa peliä pelinä.
Russellilla oli kieltämättä iso maalitaulu selässään, mutta loppujen lopuksi hän itse on suurin syypää siihen miten lopulta kävi. Russellin olisi pitänyt tajuta että mikäli hän lähtee peliin samalla taktiikalla kuin aikaisemmilla kausillaan niin hänestä halutaan välittömästi eroon. Siksi hänen olisi pitänyt pystyä muuttamaan peliään ja vakuuttaa muut siitä että hän on mukana nyt täysin erilaisella taktiikalla. Mutta Russellin kompastuskiveksi tuli jälleen se sama syy minkä takia hän ei ole myöskään aikaisemmilla kausillaan voittanut, eli se että hän ei osaa yhtään lukea ihmisiä eikä ymmärrä sitä miten muut hänet näkevät, ja myös se että hän on kykenemätön muuttamaan pelitaktiikkaansa.

Yksi erittäin iso osa Survivoria on aina ollut sosiaalinen peli, eli pelaajan pitää pystyä tekemään oikeat asiat oikeaan aikaan ja pystyä tekemään tuo kaikki sillä tavalla että et suututa muita pelaajia etkä saa heitä tuntemaan itseään typeräksi vaikka olet juuri onnistunut huiputtamaan heitä. Yksi ongelma Russellin pelissä on koko ajan ollut se että hän "ylipelaa", eli tekee tarpeettoman paljon tarpeettoman suuria liikkeitä. Ja johtuen isosta egostaan hän haluaa kaikkien tietävän että se oli juuri Russell Hantz joka on vastuussa heidän poistumisesta.

Russell on helvetin viihdyttävä hahmo mutta sellainen pelaaja joka ei ikinä tule voittamaan Survivoria ennen kuin hän ymmärtää pelin luonteen ja oppii vähän lukemaan ihmisiä ja ymmärtämään miten ihmiset hänet näkevät. Hän on vaan yksinkertaisesti liian aggressiivinen pelaaja ja egoltaan liian suuri että kykenisi tajuamaan että se on hän joka tekee asioita väärin eikä ne ihmiset jotka äänestävät hänen finaalivastustajansa voittajaksi.

Ja sekin pitää sanoa vielä että mikäli Heroes vs. Villains -kauden muut pelaajat olisivat nähneet Samoan kauden niin Russell ei olisi takuuvarmasti mennyt finaaliin tuolla kaudella. Nyt Russell hyötyi ihan helvetisti siitä että muut eivät tienneet hänestä mitään muuta kuin että todennäköisesti on tehnyt jotain "pahaa" että hänet on valittu Villains -heimoon.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bolts, Man City
Russellin tippuminen oli yksi Survivor-historiani hienoimpia hetkiä. Reppana oli pihalla kuin lintulauta kun ei löytänytkään HII:tä. Alkoi vielä poramaan tiputtuaan, joka oli ns. kerma kakun päälle. Seuraavan jakson preview näytti myös herkulliselta, Russellin bikinibimbo-fan club iskee takaisin, ihan alkaa jo pelottaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Russellilla oli kieltämättä iso maalitaulu selässään, mutta loppujen lopuksi hän itse on suurin syypää siihen miten lopulta kävi. Russellin olisi pitänyt tajuta että mikäli hän lähtee peliin samalla taktiikalla kuin aikaisemmilla kausillaan niin hänestä halutaan välittömästi eroon. Siksi hänen olisi pitänyt pystyä muuttamaan peliään ja vakuuttaa muut siitä että hän on mukana nyt täysin erilaisella taktiikalla. Mutta Russellin kompastuskiveksi tuli jälleen se sama syy minkä takia hän ei ole myöskään aikaisemmilla kausillaan voittanut, eli se että hän ei osaa yhtään lukea ihmisiä eikä ymmärrä sitä miten muut hänet näkevät, ja myös se että hän on kykenemätön muuttamaan pelitaktiikkaansa.

Yksi erittäin iso osa Survivoria on aina ollut sosiaalinen peli, eli pelaajan pitää pystyä tekemään oikeat asiat oikeaan aikaan ja pystyä tekemään tuo kaikki sillä tavalla että et suututa muita pelaajia etkä saa heitä tuntemaan itseään typeräksi vaikka olet juuri onnistunut huiputtamaan heitä. Yksi ongelma Russellin pelissä on koko ajan ollut se että hän "ylipelaa", eli tekee tarpeettoman paljon tarpeettoman suuria liikkeitä. Ja johtuen isosta egostaan hän haluaa kaikkien tietävän että se oli juuri Russell Hantz joka on vastuussa heidän poistumisesta.
Kuka oikeasti olisi uskonut, jos Russell olisi vakuuttanut, että on muuttunut? Ei kukaan. Miehen momentum oli ja meni, vaikka kaveri yrittäisi kuinka vakuuttaa muita muuttuneensa ei kukaan tule uskomaan häntä aiempien kausien tapahtumien vuoksi. Tai eivät ainakaan uskalla uskoa hänen vakuutteluihinsa. Minun mielestä tuo Russellin herkistyminen tuossa viime jaksossa kertoi aika paljon miehestä. Hän janosi tuota titteliä tosissaan ja pettymys oli suuri, kun tappio tuli todella halvalla tapaa. Ihan ymmärrettävää etenkin, kun kaveri on vetänyt aika back-to-back-to-back -tyylillä nämä kolme kautta.

Omasta mielestä toi sosiaalinen peli on saanut pelissä jo liiankin suuren merkityksen. Ja tuon merkitys vielä korostuu, kun finaaliin pääsee kolme tyyppiä. Kaksi selkäänpuukottajaa finaalissa pistäisi nämä itkijät äänestämään jompaa kumpaa muunkin perusteella kuin sen, että kuka oli kaikkien kaveri ja himmaili perässä, kun toiset tekivät päätöksiä.
Kyse on kuitenkin vain pelistä, jossa on omat sääntönsä/koodinsa. Osa kilpailijoista näkee tuon eron pelin ja normaalin elämän välillä eivätkä vedä ns. sipuleita perseeseen, jos joku sattuukin puukottamaan selkään. Nämä henkilöt pystyvät katsomaan tuota peliä kokonaisuutena, kun taas valtaosa viimeisimmillä kausilla kisailleista on katsonut lähinnä sitä, että kuka on ollut heitä kohtaan reiluin. Koska oma ego ei kestänytkään, kun joku Russelin kaltainen mulkku vain porskuttaa finaaliin huonoista lähtöasetelmista huolimatta ja vielä kerskailee päälle.

Mikään ei vituta yhtä paljoa Survivorissa kuin nämä under the radar -pelaajat, jotka eivät oikeastaan tee yhtikäs mitään koko pelin ajan muuta kuin juttele mukavia ja silittävät muiden egoja sitten finaaliäänestyksessä. Fyysistä uhkaa heistä ei ole, pelillinen anti on lähinnä luokkaa peesaus, ketäänhän he eivät myöskään huiputa. Kunhan roikutaan mukana ja toivotaan, että peliä pyörittävät ottavat mukaan finaaliäänestykseen tai kuin ihmeen kaupalla voittavat jonkun ratkaisevan kisan ja pääsevät itse finaaliin. Taktiikka toki tuokin, mutta suoraan sanottuna ihan liian yliarvostettu ja katsojien kannalta viihdyttävyys täysin nollissa.
 
Hate the living, love the dead.

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuka oikeasti olisi uskonut, jos Russell olisi vakuuttanut, että on muuttunut? Ei kukaan.
Ei niin. Mutta jos hän olisi puhumisen sijasta lähtenyt tekemään asioita eri tavalla niin ehkä jollekin olisi saattanut mennäkin läpi, tai ainakin Russell olisi pelannut itselleen vähän lisää aikaa. Nythän hän sanoi kaikille heti aluksi että on muuttunut mies ja lähtee peliin ihan erilaisella taktiikalla, ja jo hetkeä myöhemmin liittoutuu näkyvästi taas parin nuoren naisen kanssa ja hiippailee etsimässä idolia. Ja viimeinen niitti oli se kun pisti sen vihjeen taskuunsa Ralphin nähden ja veti pultit siitä kun Ralph mainitsi asiasta. Jos Russell olisi edes esittänyt haluavansa olla osa enemmistöliittoutumaa niin ehkä hän olisi saanut pelattua aikaa edes siihen saakka että selviytyy heimojen yhdistymiseen saakka, ja sen jälkeenhän peli usein alkaa käytännössä uudelleen.

Russell lähti kieltämättä kauteen valtava maalitaulu selässään, mutta ei hän kyllä onnistunut tekemään yhtään mitään ravistaakseen sen pois - minun mielestäni ei edes kunnolla yrittänyt.

Omasta mielestä toi sosiaalinen peli on saanut pelissä jo liiankin suuren merkityksen.
Minun mielestäni tässä ei ole tapahtunut isoa muutosta, vaan ihan alusta asti voittaja on yleensä ollut se josta jury pitää enemmän eikä se kumpi on tehnyt eniten strategisia liikkeitä ja ollut vastuussa useammasta huiputuksesta, tai se joka on ollut kilpailuissa vahvin. Esimerkkinä Survivorin alkuajoilta vaikkapa Tina (2. kausi) ja Vecepia (4. kausi). Ihan puhtaasti sosiaaliseen peliin voittonsa perustaneita on loppujen lopuksi kuitenkin ollut aika vähän, vaan kyllä se voittaja on usein ollut sellainen joka on osannut yhdistää kaikki Survivorin elementit mahdollisimman jouhevasti.

Osa kilpailijoista näkee tuon eron pelin ja normaalin elämän välillä eivätkä vedä ns. sipuleita perseeseen, jos joku sattuukin puukottamaan selkään. Nämä henkilöt pystyvät katsomaan tuota peliä kokonaisuutena, kun taas valtaosa viimeisimmillä kausilla kisailleista on katsonut lähinnä sitä, että kuka on ollut heitä kohtaan reiluin.
Todella harvat ovat pystyneet tuollaiseen, ja tavallaan se on jopa ymmärrettävää kun pelissä on miljoona taalaa ja olet yli 30 päivää raatanut sademetsässä nälässä ja sateessa, ja sitten joku mulqvist kusettaa sinua ihan 100-0 ja nauraa vielä päälle. Siinä on aika vaikea ehtiä muutaman päivän aikana saamaan niin paljon etäisyyttä peliin että pystyy unohtamaan tuon. Sen takia olisikin tärkeää että kun teet jonkun ison strategisen liikkeen, teet sen sillä tavalla että sinua ei pidetä pääsyyllisenä ja sitten vielä maltat olla ilkkumatta ja korostamatta omaa merkitystäsi. Russell ei tähän ole pystynyt vaan hänellä on aina tarve tehdä selväksi että hän on kingi ja muut ovat tyhmiä, ja siinä on suurin syy minkä takia juuri kukaan kanssapelaajista ei ole halunnut hänen voittavan.

Koska oma ego ei kestänytkään, kun joku Russelin kaltainen mulkku vain porskuttaa finaaliin huonoista lähtöasetelmista huolimatta ja vielä kerskailee päälle.
Tässä pitää muuten muistaa sekin että osasyy siihen miksi Russell on päässyt kahdesti finaaliin, on siinä että osa pelaajista on pystynyt lukemaan Russellia itseään paremmin sen kuinka epäsuosittu hän on ollut muiden kilpailijoiden keskuudessa, ja se on tehnyt hänestä täydellisen "jury goatin". Esim. Parvatihan sanoi jossain Heroes vs. Villainsin insider-pätkässä tai haastattelussa että hän harkitsi Russellin ulostamista ja olisi pystynyt sen helposti tekemäänkin, mutta päätti pitää hänet siksi koska tiesi että Russellia ei tule kukaan äänestämään ja siksi hän on täydellinen finaalivastustaja. Parvatikaan ei vaan osannut lukea sitä että tämä teki hänestä itsestään muiden silmissä Russellin "rikoskumppanin" ja hän itsekin kärsi lopulta siitä.


Mikään ei vituta yhtä paljoa Survivorissa kuin nämä under the radar -pelaajat, jotka eivät oikeastaan tee yhtikäs mitään koko pelin ajan muuta kuin juttele mukavia ja silittävät muiden egoja sitten finaaliäänestyksessä.
Tästä olen ihan samaa mieltä, minäkään en erityisemmin pidä jos taktiikka on ihan pelkkää peesailua kuten esim. Samoan kauden voittaja Nataliella. Mutta esim. Sandrasta pidän, paitsi siksi että hän on hahmona ihan loistava ja helvetin hauska, niin myös siksi että hänen taktiikkansa ei ole niinkään peesailua vaan enemmänkin luotien väistelyä. Ja sen Sandra tekee ihan jumalattoman taitavasti, todisteena kaksi voittoa kahdella yrittämällä. Sandra on joutunut tekemään kuitenkin ihan oikeasti töitä noiden voittojensa eteen, ne eivät ole tulleet sillä tavalla että hän olisi vaan lyöttäytynyt jonkun power-playerin takinliepeeseen ja roikkunut siinä finaaliin asti.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sandraa en tosiaan lähtis dissamaan. Erinomaista peliä. Parvati H vs. V:ssä tosiaan liian lähellä Russelia voittaakseen.

Russel olisi voinut pärjätä kolmannenkin kerran, jos heimojako olisi ollut toiste päin, vaan olisi kuitenkin olettanut taktiikan muuttuvan.

Yleisesti ottane muutos finalistien nostamisesta 2->3 oli siinä mielessä fiksua, että tuo viimeinen IC oli aika antikliimaksi kun voittaja yksinkertaisesti päätti, kuka on hänen kanssaan finaalissa. Nyt kolmen ollessa finaalissa, on pelattava myös sosiaalista peliä loppuun asti.

Kohta sitä pääsee seuraavan jakson kimppuun.. tai ehkä vasta huomenna kuitenkin, koska HD versio tietty täytyy odottaa…
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Ei niin. Mutta jos hän olisi puhumisen sijasta lähtenyt tekemään asioita eri tavalla niin ehkä jollekin olisi saattanut mennäkin läpi, tai ainakin Russell olisi pelannut itselleen vähän lisää aikaa. Nythän hän sanoi kaikille heti aluksi että on muuttunut mies ja lähtee peliin ihan erilaisella taktiikalla, ja jo hetkeä myöhemmin liittoutuu näkyvästi taas parin nuoren naisen kanssa ja hiippailee etsimässä idolia. Ja viimeinen niitti oli se kun pisti sen vihjeen taskuunsa Ralphin nähden ja veti pultit siitä kun Ralph mainitsi asiasta. Jos Russell olisi edes esittänyt haluavansa olla osa enemmistöliittoutumaa niin ehkä hän olisi saanut pelattua aikaa edes siihen saakka että selviytyy heimojen yhdistymiseen saakka, ja sen jälkeenhän peli usein alkaa käytännössä uudelleen.

Russell lähti kieltämättä kauteen valtava maalitaulu selässään, mutta ei hän kyllä onnistunut tekemään yhtään mitään ravistaakseen sen pois - minun mielestäni ei edes kunnolla yrittänyt.

Tässä pitää muuten muistaa sekin että osasyy siihen miksi Russell on päässyt kahdesti finaaliin, on siinä että osa pelaajista on pystynyt lukemaan Russellia itseään paremmin sen kuinka epäsuosittu hän on ollut muiden kilpailijoiden keskuudessa, ja se on tehnyt hänestä täydellisen "jury goatin". Esim. Parvatihan sanoi jossain Heroes vs. Villainsin insider-pätkässä tai haastattelussa että hän harkitsi Russellin ulostamista ja olisi pystynyt sen helposti tekemäänkin, mutta päätti pitää hänet siksi koska tiesi että Russellia ei tule kukaan äänestämään ja siksi hän on täydellinen finaalivastustaja. Parvatikaan ei vaan osannut lukea sitä että tämä teki hänestä itsestään muiden silmissä Russellin "rikoskumppanin" ja hän itsekin kärsi lopulta siitä.

Tästä olen ihan samaa mieltä, minäkään en erityisemmin pidä jos taktiikka on ihan pelkkää peesailua kuten esim. Samoan kauden voittaja Nataliella.
Osittain totta kyllä, mutta minä kyllä väitän, että tuossa heimossa Russelille olisi käynyt huonosti teki hän mitä tahansa. Joukkue oli selvästi enemmän pelistä perillä kuin Boston Robin idioottilauma, jossa porukka suorastaan tekee itsestään selviä maalitauluja muulle heimolle.
Russellin taktiikka toki tuntui olevan about sama kuin aiemmin, mutta sabotaasit ja muu turha eripuran aiheuttaminen jäi huomattavasti vähemmälle. Ja uskon, että kaverilla olisi ollut ihan hyvät saumat pärjätä paremmin kisassa mikäli oma joukkue ei olisi täysin tahalteen hävinnyt kisaa. Toisella tiimillä ei tunnu olevan loppupeleissä mitään saumaa kisoissa, jos Ralphit ja kumppanit vain yrittävät tosissaan.

Toisaalta tulee mieleen, että yrittikö Russell myös ratsastaa omalla maineellaan ja uskoi, että omat eivät uskalla äänestää häntä ulos. Koska edellisillä kausilla vastaavissa tilanteissa lopputulos on ollut vastustajien kannalta aika säälittävä.

Toki Russelin mulkkuus näkyy myös siinä miten osa porukasta pitää häntä pelissä mukana. Mutta onhan tuokin tavallaan taktiikkaa. Sillä pääsee finaaliin asti, mutta lopulta tuo taktiikkaa valitettavasti pettää siinä vaiheessa, kun porukka äänestää liikaa tunnefiiliksillä eikä analyyttisesti ajatellen. Tuohon on vain vaikea hakea muutosta, jury pitäisi eristää kukin omaan nurkkaan, kieltää keskustelemasta keskenään ja päästää äänestämään vasta pari päivää viimeisen heimoneuvoston jälkeen.

Samoan Natalie on ehkä kaikkien aikojen oksettavin voittaja. Mutta tästä aiheesta taisin avautua jo edellisessäkin Survivor -threadissa...
 
Hate the living, love the dead.
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No niin... Rob oli taas palapelimestari, ja Matt jatkoi voittokulkuaan Redeption Islandilla. Christa on oikeassa siinä, että Zapaterassa ei olla mietitty, mitäs sitten kun aletaan kisaan toistaheimoa TAI kun Stephanien on pudotettu. Tai ainakaan meille ei ole näytetty. Naiset (Julie ja Sarita) vähän puheli kyllä Davidin pois potkasemisesta, ja olisihan siinä ollut paikka naisilla muodosta uusi liittouma ja Blinsidenä heittä David ulos.. No ei tapahtunut

Nythän kun ennakko pätkässä annettiin ymmärtää Matin tippuvan Redeption Islandilta, sitä ei tietty tule tapahtumaan.. Harmi, sillä kun kerran Steph ja Christa ”Lupautu” Robille, olisi erittän jännää, jos Crista palaisi peliin. Matt oli niin vähän aikaa heimossa, että Matin paluu ei olisi kauhean kiinnostava.
Robilla on oma heimonsa aika hyvin hyppysissä niinkauan kun eivät häviä. Yhteen jopa ehkä kahteen tappioon on varaa, ennekuin oma heimo alkaa rakoilla.. JA jos siältä viä Christa selviytys takas…

No, hyvä season menossa
 
Viimeksi muokattu:
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No niin... Rob oli taas palapelimestari, ja Matt jatkoi voittokulkuaan Redeption Islandilla. Christa on oikeassa siinä, että Zapaterassa ei olla mietitty, mitäs sitten kun aletaan kisaan toistaheimoa TAI kun Stephanien on pudotettu.
Minä en oikein ymmärtänyt tuota Kristan ja Stephanien valitusta siitä että muut eivät pelaa mitään sisäistä kissanhännänvetoa, kun heimojen yhdistäminen ei ole vielä ihan lähellä. Tällä hetkellä minusta Zapateran kuusikolle on tärkeintä pitää omat rivit järjestyksessä eikä lähteä mihinkään sisäiseen valtataisteluun, jotta heimojen yhdistyessä he pystyvät eliminoimaan Ometepen porukan (tärkeimpänä Robin) pois pelistä. Sitten kun heillä on turvallinen ylivoima niin on aika miettiä keskinäistä peliä. Minusta on Kristalta aika hölmöä vaatia sitä että muiden pitäisi koko ajan pelata peliä vaikka siihen ei tällä hetkellä ole mitään isompaa tarvetta, Zapateran kuusikolla kun ainakin toistaiseksi on asiat hyvällä mallilla. Aika monen Survivor-kilpailijan (esim. juuri Russellin) ongelma on ollut se että he "ylipelaavat" ja tekevät turhia liikkeitä silloin kun niille ei ole mitään tarvetta.

Eiköhän tuolla kuusikon sisällä kuitenkin ole keskusteltu paljonkin siitä mitä heimojen yhdistymisen jälkeen tehdään, mutta kun Krista ja Stephanie ovat ihan omatoimisesti jättäytyneet täysin porukan ulkopuolelle niin ei kai tuo kuusikko heille mitään noista suunnitelmistaan kerro. Ja kyllähän tuon kuusikon sisällä varmaan on sitäkin mietitty mikä on sisäinen pudotusjärjestys mutta niistäkään on tässä vaiheessa turha puhua kun tilanne on se ettei heidän tarvitse vielä alkaa "syömään toisiaan". Ja kun kolmen päivän tapahtumat puristetaan vajaan tunnin ohjelmaksi niin katsojillekaan niitä kaikkia keskusteluja ei välttämättä aina edes näytetä.

Minusta Mike kuittasikin tribalissa ihan hyvin Kristalle että ehkä hänen itsensä pitäisi pelata peliä vähän paremmin. Krista ja Stephanie kun itse lähinnä hyppäsivät kiinni Russellin takinliepeisiin ja jättäytyivät täydelisesti muun porukan ulkopuolelle, ja sitten Russellin ulostuksen jälkeen eivät edes yrittäneet tehdä mitään tilanteen muuttamiseksi.

Zapateran puolella Robin tilanne näyttää kyllä hyvältä. Tällä kertaa Rob on itse pelannut korttinsa hyvin mutta on saanut paljon apua siitäkin että sattui pääsemään tuollaiseen heimoon jossa on Ashleyn, Natalien ja Grantin kaltaisia reikäpäitä. Pitää vaan toivoa että kukaan kolmikosta Ashley-Natalie-Grant ei ainakaan voita, kaikki kolme kun ovat vaan heittäytyneet täysin Robin vietäväksi eivätkä näytä tekevän minkäänlaisia päätöksiä ilman Robin käskyä. Ja tuo kolmikko vaikuttaa muutenkin aikamoisilta reikäpäiltä, erityisesti Ashley.

Onneksi Mattin ulostuksesta katkeroinut Andrea ja Former Special Agent? näyttää kehittelevän keskenään edes jonkinlaisia strategioita ettei Rob pääsisi ihan täysin pyörittämään peliä miten tahtoo. Mielenkiintoista nähdä mitä sitten tapahtuu jos Matt palaa peliin ja liittoutuu tuon kaksikon kanssa, varsinkin jos tämä paluu tapahtuu heimojen yhdistämisen jälkeen. Tuon preview-pätkän perusteella ainakin voisi päätellä että Matt tulee jatkamaan RI-voittokulkuaan, yleensä kun nuo previkat kertovat juuri päinvastaista kuin mitä totuus on.


EDIT: Ai niin, yksi asia mille nauroin eilisessä jaksossa oli tuo Stephanien peruste sille miksi Zapateran pitäisi äänestää Steve ulos. Stephanien mielestä kun Steve ei kuulemma ole tarpeeksi urheilullinen. Aika hauskasti sanottu ex-ammattiurheilijasta, joka näyttää vielä 51-vuotiaanakin olevan ihan rautaisen kovassa kunnossa. Kun jostain näin videon millä Steve oli hakenut Survivoriin niin sen perusteella näytti että kaveri käyttää suurimman osan vapaa-ajastaan urheiluun joten veikkaisin että iästään huolimatta peittoaa esim. Kristan ja Stephanien urheilullisuudessa mennen tullen.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ovathan Krista ja Steph pelanneet itsensä ulos kuviosta, toki toki, mutta ainakaan katsojille ei ole näytetty, että kuusikko olisi mitenkään strategioinut jatkoa. Aliliittoutumia mitä ilmeisemmin on TB:n perustella, koska kovasti Krista yritti niitä paljastamalla hajottaa joukkoa. eihän se nyt enää TB:ssä onnistu. Ihmettelin itsekkin, kun tytöt jo leirissä totesivat, että mitään ei ole tehtävissä. Olisivat edes yrittäneet, mistä sitä tietää jos vaikka Julie ja Sarita olisivatkin lähteneet mukaan. Kysymättä eivät ainakaan, varsinkaan enää TB:ssä

Mutta siis muunkaan porukan tuntoja ei olla esitelty tätä Julie ja Saritan keskustelua lukuun ottamatta, joten mielestäni Zapaterassa lepäillään laakereilla. Mitäs jos tuleekin twist, ja heimoja sekoitetaan? Näinhän kävi viimeksi ja esim Gabonissa. . . tai sitten meille ei vaan näytetä.

Joo, eiköhän se Matt jatka voittokulkuaan, kun noinpäin vihje annettiin…
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy