Survivor TV-sarja (Amerikan tahtiin)

  • 166 473
  • 1 161

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Malcolm ja Denise saavat kannatusta täältä suunnalta. Olisi huikeaa jos molemmat selvittäisivät tiensä kolmen viimeisen joukkoon. Denise on yksi vahvimmista naispelaajista ikinä tässä pelissä, iästään huolimatta!

Inhokiksi on päässyt Abi. Täysin turha kisaaja koko pelissä. Ei ota osaa oikeastaan yhtään mihinkään haasteeseen, jauhaa paskaa eikä muutenkaan taida tajuta pelistä juuri mitään. Harmittavasti löysi tuon HII:n, saisi lähteä kävelemään se taskussaan. Kunnon blindside ja pihalle. Tosin taitaapi olla RC ja Skupin muiden targettilistalla ensimmäisinä keltaisilla...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Harmittavasti keltaisten heimo sai selvän yliotteen pelistä juuri Malcolmin avulla. Denise toki on naisista varmaan vahvin, mutta keltaiset voivat istuttaa rauhassa turhakkeitaan (Abia) sivussa lähes jokaisesta kisasta. Ja vastaavasti Malcolm on varmaan tuon porukan fyysisesti kovin kisaaja, kun Carter lähinnä keskittyy itkemään nälästään. Kävisi vaikka välillä itse koettamassa sitä kalastamista.

Jeffin viime viikon päätös äänestää Dawson ulos ennen ööh kuka tänään nyt lähtikään ulos ei ollut myöskään kauhean fiksu heimolle. Nätti tyttö, mutta kun eihän se onnistunut missään kisassa. Hävisivät edellisen kisan ihan pelkästään kys. slutin takia eikä kyllä tämän päiväisessä jaksossakaan kauheasti häikäissyt. Toki Jeffiltä itseltä fiksua äänestää nainen ulos joka voi pilata Jeffin pelin täysin.

Toivottavasti punaiset saavat edes muutaman jäsenen pudotettua pois keltaisten heimosta ennen mergeä, koska muuten tästä kaudesta uhkaa tulla aika tylsä. 2 idolia ja oikeastaan 3 targettia keltaisten heimossa tekisi ainakin äänestyksestä hauskaa. Abi, Malcolm ja Skupin kaikki ovat varmaan ehdolla ensimmäiseksi lähtijäksi kyseisessä heimossa. Ellei jopa myös kiukuttelija-Artis.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Jeffin viime viikon päätös äänestää Dawson ulos ennen ööh kuka tänään nyt lähtikään ulos ei ollut myöskään kauhean fiksu heimolle. Nätti tyttö, mutta kun eihän se onnistunut missään kisassa. Hävisivät edellisen kisan ihan pelkästään kys. slutin takia eikä kyllä tämän päiväisessä jaksossakaan kauheasti häikäissyt. Toki Jeffiltä itseltä fiksua äänestää nainen ulos joka voi pilata Jeffin pelin täysin.

Nojaa, en ole ollenkaan vakuuttunut, että Dawson olisi tehnyt ollenkaan eroa viimeisimmässä IC:ssä Katieen, eli sikäli oli ihan fiksu liike.

Ja tälläkin kertaa oli ihan selkeä valinta äänestää Katie ulos, koska ei voi vielä olla varma että tulee merge. Tosin, mikäli sitä ei tule, näyttää peli huonolta punaisten kannalta, sen verran näyttäisi fyysinen ylivoima olevan kallellaan keltaisille. Toivottavasti Denise keplottelee tiensä mergeen, lisäisi huomattavasti mielenkiintoa ja juonittelua.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
2 idolia ja oikeastaan 3 targettia keltaisten heimossa tekisi ainakin äänestyksestä hauskaa. Abi, Malcolm ja Skupin kaikki ovat varmaan ehdolla ensimmäiseksi lähtijäksi kyseisessä heimossa. Ellei jopa myös kiukuttelija-Artis.

Itse näkisin keltaisen heimon voimasuhteet seuraavasti:

Abi-Maria ja Pete ovat todella läheisiä ja ainakin luulevat hallitsevansa peliä, ulkopuolella ovat RC ja Skupin. Abi-Maria ja Pete käyttävät hyväkseen Artisin halveksuntaa Skupinia kohtaan saaden hänestä kolmannen äänen yrityksessä savustaa RC ulos, vaikka Artisille tärkeintä näyttääkin olevan vain Skupinista eroon pääseminen.

Pete on lähestynyt Lisaa ja ainakin tällä hetkellä näyttää, että myös hän olisi Peten hallinnassa. Toisaalta Lisa on antanut ymmärtää, että hän mieluummin pelaisi peliä Skupinin kanssa, mutta toistaiseksi tämä kaksikko ei ole "löytänyt toisiaan". Oman mausteensa tähän soppaan tuo myös, että ainakaan pelin alussa RC ja Lisa eivät näyttäneet tulevan toimeen keskenään ollenkaan, mutta onnistuisiko Skupin tuomaan nämä kaksi yhteen? Ainakin RC:n kommentit Lisasta ovat nyt huomattavasti ystävällismielisempiä kuin vielä 15 päivää sitten.

Sitten kaiken tämän keskellä on Malcolm, jota Pete lähestyi heti hänen liityttyään heimoon, mutta toisaalta ei ole ollenkaan varmaa, mitä Malcolm lopulta tekee tiiminsä joutuessa TC:hen. En usko Malcolmin itsensä olevan vaarassa, koska Pete on niin valtansa sokaisema, ettei hän näytä ollenkaan tajuavan millaisen uhan Malcolm muodostaa.

Preview:n perusteella seuraavassa jaksossa saattaisi olla edessä "aikainen" merge, joten on mielenkiintoista pohtia myös, miten punainen heimo tulisi vaikuttamaan voimasuhteisiin. Tällä kaudella saattaa hyvinkin käydä jopa niin, ettei mergen jälkeen tule mitään selkeää heimojen välistä taistelua alkuun, koska keltaisessa heimossa on niin paljon selvittämätöntä likapyykkiä että näinköhän he pystyisivät sopimaan asiansa edes muutamaksi päiväksi ja äänestäisivät toisen heimon ensin pois sotkemasta.

Mielenkiintoista tulee olemaan nimenomaan Denisen kohtalon näkeminen. Jos hänen ja Malcolmin välinen side on edelleen olemassa ja se kestää, tämä kaksikko voi tehdä todellista tuhoa, koska tällä hetkellä näyttää siltä niin kuin kaikki muut olisivat unohtaneet heidän olemassaolonsa kokonaan.

Mitä taas tulee Carteriin, Jonathaniin ja Jeffiin, en uskalla ennustaa heille kovin valoisaa tulevaisuutta, koska suoraansanottuna heidän kaikkien sosiaalinen pelinsä näyttää melko olemattomalta enkä mitenkään usko, että he pystyisivät lyhyessä ajassa luomaan uusia kestäviä suhteita vastapuolen kanssa ennen kuin on liian myöhäistä.

Joka tapauksessa tämä kausi näyttää siinä mielessä huomattavasti muutamaa viimeistä mielenkiintoisemmalta ns. middle-gamen kannalta, että tällä hetkellä pelissä ei näytä olevan ensimmäistäkään selkeää yli kolmen hengen liittoumaa.

Kommentteja?
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Hidden immunity idolit toisivat todella mielenkiintoisen mausteen peliin, jos merge todella tapahtuisi näinkin pian. Malcomin idolistahan ei kai tiedä kuin Denise, Pennerin idoli taas koko heimonsa tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Oliko eka kerta, kun RC kisa päätty kisailijaheimojen soppariin eikä pelilliseen ratkasuun? En ainakaan itte muista tollasta aikasemmin tapahtuneen.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Nyt on sitten ensimmäinen post-merge-jakso takana ja kyllä minä edelleenkin olen sitä mieltä, että kyseessä on yksi mielenkiintoisimmista ja parhaista kausista pitkään aikaan (H vs. V:tä lukuunottamatta tietysti). Lopputuloksen ennustaminen on edelleenkin hyvin vaikeaa, vaikkakin kieltämättä putoajan on puolestaan pystynyt arvaamaan melko helposti.

Harmi sinänsä koska mielestäni RC olisi ansainnut enemmän, mutta nyt kävi näin. Harmillista tässä oli ennen kaikkea se, että hän oli niin lähellä pöytien täydellistä kääntämistä. Mitään muutahan ei olisi vaadittu kuin Kentin ja Carterin äänestämistä "liittoumansa" mukaisesti ja se olisi ollut siinä. Muutenkin tuntui aika typerältä taktiikalta Peten, Abin, Artisin ja kumppaneiden kannalta turvautua tuollaiseen äänten jakamiseen, kun eihän heillä voinut oikeasti olla minkäänlaista käsitystä siitä, mikä tilanne toisella puolella oikeasti on. Ihan yhtä hyvinhän Kent ja Carter olisivat voineet vain sumuttaa muita koko ajan ja siten saaneet "valtaa pitävien" äänet hajautettua.

Mistä onkin pakko sanoa, että en ihan ymmärrä kyllä Jeffin järjenjuoksua tässä tilanteessa muutenkaan. Ok, hän ei selvästikään pidä Penneristä kovinkaan paljon, mutta jos on itse vähemmistössä ja vastapuolelta tarjotaan itselle mahdollisuutta hopealautasella päästä enemmistöksi, niin silloin se mahdollisuus käytetään! Tulevaisuudessa olisi varmasti ollut vaikka kuinka paljon tilaisuuksia päästä Penneristä eroon. Varsinkin kun uskon, että ilman Peteä Abi ja Artis alkaisivat juoksennella kuin päättömät kanat tietämättä mihin mennä jolloin heistä tulisi helppoa riistaa.

Tähän voidaan palata sitten kauden jälkeen, mutta uskon eilisen jakson saattaneen olla se hetki jolloin Jeff Kent hävisi miljoona dollaria.

Muista pelaajista Malcolmin, Denisen ja nyt myös Lisan tilanne näyttää todella hyvältä. Varsinkaan kun kukaan muu ei edes tiedä Malcolmin ja Denisen läheisistä väleistä, puhumattakaan siitä, että nyt myös Lisa on potentiaalinen liittouman jäsen. TC:ssä olikin hauska hetki, kun Probst alkoi kysellä Lisalta Matsingista ja oli lähellä, ettei hän olisi osoittanut kaikille muille juuri kuinka ison uhan nämä oikeasti muodostavatkaan. Tässä vaiheessa Malcolmin ilme näytti erittäin ahdistuneelta, mutta sitten kun heti perään Pete sanoi uskovansa Matsingin olevan historiaa, Malcolmin helpotus oli nähtävissä kilometrien päähän. Tekisi mieli sanoa, että Peteltä aikamoista typeryyttä. Vähän samoin kuin se HII:stä kertominen "viiden minuutin" tuttavuuden jälkeen.

Yleisellä tasolla, jos ajatellaan kaikkia pelissä vaikuttavia liittoumia ja niiden välisiä voimasuhteita, niin aika sekavaltahan se näyttää:

1.Pete on kukkona tunkiolla ja tätä seuraavat Abi-Maria ja Artis, kuten jo viimeksi kirjoitin.

2.Em. ovat selkeästi kuskin paikalla juuri tällä hetkellä, mutta en millään usko, että Malcolm antautuisi ilman taistelua. Hänen paras liittolaisensa on Denise ja nyt Lisallekin on ainakin esitetty tarjous liittyä mukaan. Malcolm-parka: Hänellä tulee nimittäin olemaan kädet täynnä, jos hän haluaa voittaa näistä kummankaan, mutta tällä hetkellä hänen kätensä ovat melko pitkälle sidotut. Pete&co. olisi varmasti helpompi voittaa, mutta varmasti Malcolmkin tajuaa, että hänen mahdollisuutensa päästä finaaliin tuossa seurassa olisivat varsin minimaaliset ja täysin "immunity runin" varassa.

3.Jeff ja Carter ajoivat itsensä entistä pahemmin nurkkaan suututtamalla Jonathanin, joka puolestaan tekee yhtälailla tyhmästi ollessaan niin näkyvästi vihainen. Tällaisessa tilanteessa hänen ainoa toivonsa olisi purra hammasta ja ehdottaa yhteistyön jatkumista kaikesta huolimatta. Tällöin olisi edes pieni mahdollisuus sille, että joku erehtyisi luottamaan tähän ja sitten sisimmässään hän voisi punoa kostoa ihan rauhassa. Eihän tuokaan tietysti kovin paljon lupaisi, mutta olisi se ainakin nykyistä parempi tilanne.

4.Lopuksi siellä on sitten vielä Skupin joka onkin todellinen villi kortti. Peten sekä varsinkaan Abin ja Artisin kanssa häntä ei varmaan saisi työskentelemään kirveelläkään enkä usko Jeffin häntä huolivan, vaikka kiinnostusta olisikin. Tästä syystä uskonkin, että jos hänet jätetään rauhaan, päätyy hän ennen pitkää yhteen Lisan, Malcolmin ja Denisen kanssa.

Siksi Peten kannattaisikin seuraavaksi unohtaa Penner ja keskittyä Skupinin jahtaamiseen. Penner on tällä hetkellä siinä pisteessä, ettei hän ajattele rationaalisesti joten todennäköisyys sille, että hän päätyisi sen paremmin liittoumaan kaksi (2.) kuin kolmekaan (3.) on häviävän pieni.

Ongelma tässäkin on vain se, että koska he äänestivät jo ulos yhden "omistaan" niin toinen heti perään saattaisi keikauttaa veneen kumoon lopullisesti. Toisaalta taas Skupin ja RC olivat heti alusta asti "vapaita agentteja", jotka eivät ikinä olisi niin tyhmiä, että lähtisivät Peten matkaan kuitenkaan joten parempihan se vain olisi hänen kannaltaan hankkiutua eroon häiriötekijöistä mahdollisimman aikaisin. Pennerin pitämistä Skupinin sijaan puoltaisivat tästä näkökulmasta myös Skupinin suhde Lisaan ja mahdollisesti myös Malcolmiin (sitä ei tosin olla ainakaan näytetty), kun taas Pennerillä ei ole suhteita tällä hetkellä juuri kehenkään joten hän on siinä mielessä täysin vaaraton.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nyt on sitten ensimmäinen post-merge-jakso takana ja kyllä minä edelleenkin olen sitä mieltä, että kyseessä on yksi mielenkiintoisimmista ja parhaista kausista pitkään aikaan (H vs. V:tä lukuunottamatta tietysti). Lopputuloksen ennustaminen on edelleenkin hyvin vaikeaa, vaikkakin kieltämättä putoajan on puolestaan pystynyt arvaamaan melko helposti.


Joo, peli on mukavasti auki, ja miniheimoksi ajautuminen ei tuhonnut Malcomin ja Denisen mahdollisuuksia.. Joku muukin seuraa ku mää :-) (hiljasempaa ollu JA:ssa kun monena kautena tätä ennen...)


Ponderosajaksotkin sitten alkoivat.. bueno!
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
On todellakin kiinnostavin kausi vähään aikaan hyvästä castingista ja kolmesta heimosta johtuen. Ei päässyt syntymään viime kausilta tuttua yhden pelaajan dominointia. Jos sitä koittaisi kirjottaa jotain final 10:stä.

Penner: Tekee kuten ennenkin, eli näyttää todella vahvalta pelaajalta ensimmäiseen vastoinkäymiseen saakka, jolloin peli hajoaa kuin korttitalo tuulisella rannalla. Itse tykkään kaverista ja luulisi, että edes joku muukin olisi pitämässä miestä loppuun saakka kun useampi uusi kilpailija on todennut ettei halua antaa palanneen pelaajan voittaa.

Jeff: On jämähtänyt turhan paljon Penneristä eroon pääsemiseen. Jos Penner ei lähde ensi jaksossa, veikkaan että Jeffin peli alkaa lähteä käsistä. Olisi melkein kannattanut vinkata suoraan Pennerille, että kannattaa käyttää idolia voimasuhteiden kääntämiseksi ja siirtää varsinainen blindside myöhemmäksi. Melkeinpä ainoa uhka Malcolmille voimaa vaativissa haasteissa.

Carter: Näyttää seuraavan Jeffiä loppuun saakka. Harmiton ja huono haasteissa (pl. tuo tämänviikkoinen omasta massasta riippunut), joten voi roikkua pitkäänkin pelissä. Voittoon ei mahdollisuuksia.

Skupin: Mitähän meinaa tehdä. Voisi olla hyödyllinen kaveri Jeffille, jotta saataisiin kolmas kolmen hengen liittouma taistelemaan vallasta. Ei ole ainakaan näytetyn perusteella kuitenkaan oikein pystynyt liittoutumaan kenenkään kanssa. RC:n kanssa olivat täysin ulkopuolisia heimossaan, mutta silti eivät lopulta saaneet tehtyä peliä muuttavaa siirtoa. Pennerin ohella toinen vahva ehdokas poistettavaksi ensi jaksossa.

Pete: Viime jaksot vetänyt hieman matalammalla profiililla, mutta alkukauden perusteella todellinen pelaaja. Pyörittää varsinkin Abi-Mariaa täysin oman mielensä mukaan. Viime jaksossa oli turhankin itsevarma ja näytti todella säikähtäneen kun olikin melkein vaarassa pudota. Tämän vuoksi uskonkin nyt skarppaavan. Aivan liian täynnä itseään, mutta jos pystyy olemaan yhtä loistava pelaaja kuin mitä väittää ja samalla kestämään Abi-Mariaa koko tuon ajan, ansaitsee vähintään sen miljoonan.

Abi-Maria: Hirveä, pinnallinen akka. Täydellinen skapegoat finaaliin, mutta toivottavasti lentää jo aiemmin jotta saamme kuulla hirveää itkua ja olla vahingoniloisia.

Artis: Ei pidä Skupinista. Onko päässyt sanomaan jotain muuta? Todella väritön hahmo (heh).

Lisa: Sai lottovoiton löytämällä Malcolmin idolin. Näyttää tosin olevan liian kiltti käyttääkseen tietoa hyväkseen. Tuntuu olevan kaikkien kaveri, muttei kenenkään ykkösvaihtoehto, joten en usko että kukaan on ottamassa mukaan finaaliin, joten jäänee sijoille 4-5.

Malcolm: Fyysisesti vahvin pelaaja, osaa myös ajatella, idoli taskussa ja ainakaan Pete ei siis ole vielä huomannut kuinka suuri uhka Malcolm on. Tämän kauden Ozzy ja tämän hetken voittajasuosikki. Kunhan vain pääsee jossain vaiheessa eroon Denisestä

Denise: Käytännössä samat kommentit kuin Malcolmiin. Peten ja Jeffin yhteistyö on melkeinpä ainoa keino keikauttaa Matsing-kaksikkoa pois.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jeffin ja Carterin päätöstä en tule kyllä ihan heti ymmärtämään. Viha vanhoja pelaajia vastaan ajaa ohi sen paremman ratkaisun pelissä? Skupiniltä myös hieman hassuhkoa syödä sanansa ja palata takaisin Peten jengin kanssa äänestämään, vaikka on selvästi pakan alimmaisena. Malcolmilta ja Deniseltäkin olisin odottanut rohkeampaa vetoa tässä vaiheessa elleivät ole täysin varmoja, että Lisa äänestää heidän kanssaan Peten jengiä vastaan. Kahden hengen heimo jää pian hyvin nopeasti jyrän alle, kun tietyisti henkilöistä on eka päästy eroon.

Ilman Peteä tuolla olisi ollut käytännössä liittoumat:

Artis, turhake-Abi. Malcolm&Denise, RC&Skupin, punaisen heimon kolmikko ja Lisa villinä korttina.

Toivottavasti jatkossa ei enää tule näitä vanha pelaaja palaa pelaamaan -kausia. Tämä menee liian helposti siihen, että vanhoilla pelaajilla on kauhia target selässä. Mielellään iso liuta näitä epäonnistuneita/loukkaantuneita pelaajia. Sillä tavoin ei ainakaan toisten aiempi historia sumenna Jeffien ja Carterien järkeä, kun on aika kääntää peli itselle.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Kiva että joku muukin jaksaa kirjottaa vähän pidemmin, niin ehkä tästäkin syntyy vähän keskustelua :)


Jeff: On jämähtänyt turhan paljon Penneristä eroon pääsemiseen. Jos Penner ei lähde ensi jaksossa, veikkaan että Jeffin peli alkaa lähteä käsistä. Olisi melkein kannattanut vinkata suoraan Pennerille, että kannattaa käyttää idolia voimasuhteiden kääntämiseksi ja siirtää varsinainen blindside myöhemmäksi.

Tätähän tässä on tullut ihmeteltyä, että kuinka kapeakatseinen joku voi olla. Tähän liittyen kannattaa lukea Stephen Fishbachin blogikirjoitus* tältä viikolta. Siinä ollaan aika pitkälti samoilla linjoilla, että mitä järkeä vaihtaa dominoivan liittouman johtajan rooli toisen liittouman pahnan pohjimmaiseksi. Aika hyvin summaa omatkin ajatukset tuosta tilanteesta. Muutenkin ehdottomasti lukemisen arvoinen blogi.

http://www.people.com/people/article/0,,20644025,00.html*

Carter: Näyttää seuraavan Jeffiä loppuun saakka. Harmiton ja huono haasteissa (pl. tuo tämänviikkoinen omasta massasta riippunut), joten voi roikkua pitkäänkin pelissä. Voittoon ei mahdollisuuksia.

Carter vaikuttaa todellakin paikoin vähän siltä, ettei osaa ajatella omilla aivoillaan ollenkaan ja ennen kaikkea artikulointi tuntuu olevan ihan käsittämättömän vaikeaa.

Siitä tosin olen erimieltä, että olisi huono haasteissa. Tasapainoa tai tarkkaavaisuutta vaativissa haasteissa ei ole parhaimmillaan, mutta voimaa ja kestävyyttä vaativissa haasteissa on potentiaalia dominointiin, ja niitähän usein mergen jälkeen riittää. Johtuen siitä että kyseessä on kohtuullisen kevyt, mutta treenihullu kaveri. Eli voimaa on kokoon nähden paljon. Eniten mahdollisuuksia voittoon syö juuri se, ettei ole kovin hyvä puhumaan tai ilmaisemaan omia ajatuksiaan.

Skupin: Mitähän meinaa tehdä. Voisi olla hyödyllinen kaveri Jeffille, jotta saataisiin kolmas kolmen hengen liittouma taistelemaan vallasta. Ei ole ainakaan näytetyn perusteella kuitenkaan oikein pystynyt liittoutumaan kenenkään kanssa. RC:n kanssa olivat täysin ulkopuolisia heimossaan, mutta silti eivät lopulta saaneet tehtyä peliä muuttavaa siirtoa. Pennerin ohella toinen vahva ehdokas poistettavaksi ensi jaksossa.


En usko hetkeäkään, että Jeff lähestyisi Skupiniakaan minkään näköisen tarjouksen kanssa, koska hänellä on nyt joku ihmeellinen päähänpinttymä "vanhojen" pelaajien kanssa. Lisäksi en usko Skupininkaan enään olevan kauhean kiinnostunut, koska edellisen jakson tapahtumien takia etenemismahdollisuudet sillä puolella näyttävät varsin rajallisilta.

RC ja Skupinhan olisivat pystyneet tuon siirron tekemään helpostikin, jos Jeff ei olisi saanut kuningasajatusta siitä, että Penneristä on päästävä eroon heti.

Pete: Viime jaksot vetänyt hieman matalammalla profiililla, mutta alkukauden perusteella todellinen pelaaja. Pyörittää varsinkin Abi-Mariaa täysin oman mielensä mukaan. Viime jaksossa oli turhankin itsevarma ja näytti todella säikähtäneen kun olikin melkein vaarassa pudota. Tämän vuoksi uskonkin nyt skarppaavan. Aivan liian täynnä itseään, mutta jos pystyy olemaan yhtä loistava pelaaja kuin mitä väittää ja samalla kestämään Abi-Mariaa koko tuon ajan, ansaitsee vähintään sen miljoonan.

Pete on tyypillinen itseään täynnä oleva pelaaja, joka luulee pitävänsä kaikkia lankoja hallussaan, mutta jos oikeasti vain Abi-Maria ja Artis seuraavat häntä niin todellisuus saattaa iskeä päin kasvoja hyvinkin nopeasti. Hän saattaa kuvitella Lisan ja myös Malcolmin olevan hänen hallinnassaan, mutta ainakin Malcolm on tästä varmasti täysin erimieltä. Lisan hallinnoiminen vielä varmaan onnistuisikin, mutta nyt kun Malcolmkin on lähestynyt Lisaa ja toisaalta Pete näyttää vähän ylenkatsovan tätä, niin Peten kortit alkavat käydä vähiin.

Peten paras mahdollisuus omasta mielestäni olisi ensin hankkiutua eroon Penneristä, sitten Skupinista ja sen jälkeen vetää Jeff ja Carter sisään ja hankkiutua eroon Malcolmista. En vain millään usko tuohon, koska hänellä tuntuu olevan joku kummallinen "man crush" Malcolmiin (ks. edellinen viestini) ja näin ollen hän luultavasti luottaa tähän enemmän kuin pitäisi.

Lisa: Sai lottovoiton löytämällä Malcolmin idolin. Näyttää tosin olevan liian kiltti käyttääkseen tietoa hyväkseen. Tuntuu olevan kaikkien kaveri, muttei kenenkään ykkösvaihtoehto, joten en usko että kukaan on ottamassa mukaan finaaliin, joten jäänee sijoille 4-5.

Itse asiassa parhaiten Lisa käyttää tietoa hyväkseen olemalla hiljaa. Malcolmin kädet ovat sidotut eikä hänellä ole varaa äänestää Lisaa ulos tuon tilanteen takia, vaikka haluaisikin. Jos taas Lisa kertoisi siitä jollekin muulle, Malcolm äänestettäisiin todennäköisesti heti ulos, jolloin Lisa menettäisi sen ainoankin mahdollisuuden päästä pelissä eteen päin.

En minäkään tosin hänen finaalipaikkaansa usko, koska on liian mukava. Toisaalta peliä arvostava jury ei häntä palkitsisi, koska ei ole tehnyt käytännössä mitään strategisesti, mutta veikkaanpa Malcolminkin pitävän riskiä liian suurena.

Malcolm: Fyysisesti vahvin pelaaja, osaa myös ajatella, idoli taskussa ja ainakaan Pete ei siis ole vielä huomannut kuinka suuri uhka Malcolm on. Tämän kauden Ozzy ja tämän hetken voittajasuosikki. Kunhan vain pääsee jossain vaiheessa eroon Denisestä

Tässä suurin ongelma on vähän sama kuin Lisankin kohdalla: Hetkiä, jolloin Malcolm pystyisi Denisestä pääsemään eroon ilman, että menettäisi samalla omat mahdollisuutensa, ei juuri ole.

Ozzyyn vertaaminen nyt on mielestäni vähän tyhmää, koska kyseessä on sosiaalisesti täysin kyvytön pelaaja, joka kuitenkin onnistuu aina paikkaamaan puutteitaan fyysisellä dominoinnillaan, jonka ansiosta pääsi kaksi kertaa melkein loppuun asti. Cook Islandillahan hänet oltaisiin äänestetty pois heti mergen jälkeen, jos olisi hävinnyt yhdenkin haasteen. Vasta loppuvaiheessa hän alkoi saada kunnolla kunnioitusta Yulilta ja muilta.

Malcolm on paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja, joka myös tajuaa, että fyysinen dominointi ei ole järkevää kaikissa tilanteissa. Esim. tällä viikolla pudottautui fiksusti pois puolivälissä, vaikka olisi varmasti pystynyt kamppailemaan Jeffin ja Carterinkin kanssa, mutta miksi olisi pitänyt?
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Malcolmilta ja Deniseltäkin olisin odottanut rohkeampaa vetoa tässä vaiheessa elleivät ole täysin varmoja, että Lisa äänestää heidän kanssaan Peten jengiä vastaan.

Mun mielestä Malcolmin ja Denisen ei ollut järkevää lähteä paljastamaan kaikkia korttejaan vielä tässä vaiheessa. Perusteluna se, että pelissä on vielä aivan liikaa muuttujia.

Esim. vaikka sanoinkin, että Artis ja Abi saattaisivat olla melko hukassa ilman Peteä, niin äkkiäkös nuo siinä tilanteessa löytäisivät Jeffin ja Carterin ja lisäksi on muistettava, etteihän Malcolm voinut mitenkään tietää, että Jeff aikoo kääntyä Penneriä vastaan joten näin ollen peli olisi voinut sitten hyvinkin kääntyä tilanteeseen 5-5. (Abi, Artis, Jeff, Carter ja Penner-Malcolm, Denise, Lisa, Skupin, RC).

Lisäksi olisi hyvin voinut käydä niin, että Lisa kokisi tilanteen niin, että Malcolm on pettänyt hänet, koska ei kertonut suunnitelmasta äänestää Pete ulos. Toisaalta taas jos Malcolm olisi tämän kertonut jo etukäteen, niin Lisa olisi saattanut ottaa taka-askelia ja pitää siirtoa liian aikaisena, jolloin hän olisi saattanut pahimmassa tapauksessa kertoa tilanteesta Petelle. Molemmissa tapauksissa Malcolm olisi löytänyt itsensä hyvinkin nopeasti vähemmistöstä.

En siis sano, että näin siinä olisi käynyt, koska Pennerin ja Jeffin välit ovat mitä ovat, mutta näin siinä olisi hyvinkin voinut käydä niillä tiedoilla, jotka Malcolmilla oli käytössään.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Olipas taas jakso! Pennerin IC-voitto oli taas niitä tapauksia, jotka tuovat muuten kovin ennalta arvattavaan lopputulokseen paljon lisää väriä. Näitä on kaiketi tapahtunut ennenkin, mutta juuri nyt ei tule yhtään mieleen. Tuleeko muille?

Tätä kautta ei voi ainakaan tylsäksi kutsua millään, mutta vähän kyllä ihmetyttää, kuinka jotkut pelaajat ovatkin niin tyhmiä, että pitää mennä paljastamaan kaikki liittoumansa julkisesti. Lähinnä Abi-Marian typeryys ihmetyttää: Taaskaan ei olisi ollut mitään syytä lähteä puhumaan asioista, jotka kaikki tosin taitavat tietää jo muutenkin, mutta onko ihmisiä pakko muistuttaa niistä joka välissä? Lisan avoimuuden ymmärrän, koska hän jäi kiinni ikään kuin itse teosta, joten hänen paras mahdollisuutensa oli vain tunnustaa.

Äänestys oli taas tälläkin viikolla eritisen sekava ja jo toista viikkoa putkeen täytyy ihmetellä, mitä ihmettä Skupin oikein ajatteli. Myös Pennerin ääni herätti pientä ihmetystä. Probst puhuikin tästä äänestyksestä yhtenä (pelin) historian suurimmista hukatuista tilaisuuksista, mutta jotenkin en siltikään usko, että tämä olisi nyt ollut tässä Malcolmin ja Denisen kannalta. Jos vain Skupin tajuaisi lopettaa omaa etuaan vastaan äänestämisen ja Lisa tajuaisi, että vaikka hänen parhaat mahdollisuutensa kieltämättä olisivatkin kolmikkoa Abi, Pete, Artis vastaan, niin kukaan tuosta kolmikosta ei ottaisi häntä finaaliin missään tapauksessa. Malcolmin kannalta oli myös kohtalokkaan tärkeää, ettei hän uhkauksestaan huolimatta pelannut Idoliaan.

Lopullinen veikkaukseni ei tästä hirveästi muuttunut (vaikka nyt tulikin vähän takapakkia), eli näkisin Malcolmin ja Denisen mahdollisuudet edelleenkin parhaina, mutta nyt vaihtoehdot alkavat käydä vähiin ja seuraava episodi saattaa olla melkeinpä viimeinen mahdollisuus saada jotain aikaan. Olkoonkin että tälläkin hetkellä Peten, Abin ja Artisin mahdollisuudet lepäävät aika pitkälti kahdessa lampaassa, jotka eivät ymmärrä omaa etuaan.
 
Hyvä analyysi kaikenkaikkiaan. Samoilla linjoilla ollaan.

Ihmetyttää tosiaan tuo Pennerin ääni. Oliko tuossa sitten joku taktiikka seuraavaa äänestystä ajatellen. Seuraavana tuskin kukaan äänestää Penneriä enää? Vai mikä tuossa oli ideana...

Kolme leiriähän tuossa periaatteessa on. Vaikka tuo Penner, Lisa ja Skupin ovat kaikki täysiä arvoituksia.

Abi-Maria
Pete
Artis

Malcolm
Carter
Denise

Penner
Lisa
Skupin
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Ihmetyttää tosiaan tuo Pennerin ääni. Oliko tuossa sitten joku taktiikka seuraavaa äänestystä ajatellen. Seuraavana tuskin kukaan äänestää Penneriä enää? Vai mikä tuossa oli ideana...

Mä luulen siinä käyneen niin, että kukaan ei muistanut kertoa Pennerille suunnitelmasta äänestää Peteä. Ihmettelin myös sitä Pennerin pitämää puhetta, että äänestetään jotain nelikosta Pete, Abi, Artis, Lisa, jos hän olisi kerran tiennyt tuon olevan suunnitelma jo muutenkin.

Skupininkin kohdalla taas ihmetyttää todella paljon, että kuinka suoraan hänelle pitäisi kertoa, ettei hän kuulu Peten, Artisin ja Abin suunnitelmiin? Ainoa kelvollinen selitys hänen äänelleen olisi, että hän ehti jo antaa sanansa Lisalle eikä halunnut pettää tämän luottamusta. Tässä ajattelutavassa on vain se ongelma, ettei Lisan sanalla ole loppupeleissä mitään merkitystä, koska finaaliviisikossa hänellä ei itselläänkään olisi enää mitään valtaa.

Täytyy toivoa, että ensijaksossa tapahtuu parikin heräämistä, koska muuten on vaarana, että tämä peli päättyy sittenkin Peten juhliin. Hän itsehän on pelannut ihan hyvän (ja hyvin Russellmaisen) pelin, mutta varsinkin Abin pelikirja on kuin suoraan Selviytyjien oppikirjasta, miten tätä peliä ei kuulu pelata enkä toivo hänen saavan siitä mitään palkintoa.

Carteristakin voisi sanoa vielä sen verran, että hän näyttää olevan sen verran helposti vietävissä (varsinkin ilman Jeffiä), ettei Peten porukallakaan luulisi olevan mitään vaikeuksia saada hänestäkin ääni edes yhteen äänestykseen luoden näin lisää puskuria muihin nähden, mutta tällä hetkellä tuntuu, että Peteltä ja varsinkin Abi-Marialta on unohtunut aivan täysin pitää kunnossa suhteita muihin pelaajiin ja tämä onkin se suurin syy, miksi en usko tuon korttitalon kestävän romahtamatta loppuun asti.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Täytyy sanoa että oli kyllä kenties paras Survivor-jakso ikinä, ainakaan tähän hätään en muista yhtä hullua sirkusta nähneeni. Lopputulos oli toisaalta ikävä, mutta toisaalta saipahan Jeff nenilleen viime jakson virheestään. Peli näyttää edelleen olevan täysin auki, en millään jaksa uskoa että Lisa ja Skupin roikkuvat loppuun asti bully-kolmikon kyljessä, flippi tapahtunee viimeistään siinä vaiheessa kun jäljellä on seitsemän kilpailijaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olipa jakso… tässä on jo hyvää analyysiä heitetty ja meikä on sortunu vähintäänkin oneliner tyyppiseen kommentointiin..

hieno jakso, jossa Pennerin IC voitto heitti kaikkien suunnitelmat roskakoriin ja pakka sekosi TC:ssä aika ennenäkemättömällä tavalla (vertautuu Pavratin kahden HII:n pelaaminen samassa TC:ssä H&V:ssä tai Erikn voitetun koskemattomuuden antaminen Natalie:lle Micronesiassa).

Enivei, Survivor Live After Show:ssa oli (imo) THE Survivor pelaaja Parvati. Parvati oli myös sitä mieltä, että Jeff keskittyi likaa Pennerin ulospelaamiseen ja se oli pääsyy, miksi Jeff lähti pihalle. Parvatin mukaan pitkälle päässevät Carter, Ardis ja Denis, koska liikkuvat ”tekemättä aaltoja” ja kaikki haluaa pitää heidät mukanaan. Skupinin mainitsi myös, koska Skupin ei ole tehnyt mitään yrityksiä liittoumiksi ja tässä mielessä liikkuu myös ”tutkan alapuolella” .. toisaalta jokainen haluaisi Abin vierelleen FTC:ssä, koska Abi on ärsyttänyt kaikkia.

Jeff mainitsee puhelinhaastattelussa, että oli kuitenkin Pennerin kanssa yhteistyössä, mutta piti Penneriä kovimpana kilpailijan ja halusi varmistaa, että ei lähde ennen Penneriä ulos. Että vaikka on puhuttu siitä, että tavoite olisi vain Pennerin ulostaminen, niin se ei ollut koko totuus. Jeff sanoi myös, että Penner on erinomainen palapelissä, joita yhteiskisoissa oli kasattu, oli Penner näissä hyvä, ja oli ennen IC:tä ajatellut, että jos Penner selviää fyysisestä osuudesta, voittaa sitten kyllä palapelin. Jeff ei myöskään ole varma, että Penner olisi hävitessäänkään lähtenyt ulos, sillä Pennerillä olisi voitu pelata jotain muutakin ulos, ainakin Jeff oli valmistautunut käyttään Pennerin tukea tässä ja jossain cutscenessä oli ehdottanut Skupin, Penner, Malcom, Denice yhteistyötä muiden ulostamiseksi. Jeff kehui Malcomin Idolilla uhkailua hyväks peliliikkeeksi, sillä Malcomin nimi oli pyörinyt juuri ennen TC:tä puheissa, mutta Abin idolin näyttö oli puhtaasti Abin luonteelle ominainen kiivastuminen ja näytönhalua muille.

Pennerin Abi äänelle antoi Jeff sen selityksen, että jos mahdollisesti Pete saisi käyttöönsä Abin HII:n, niin pitäsi splitata äänet. Jefin mielestä HII:n käytöstä ei ollut riskiä, mutta ilmeisesti Penner näin kuitenkin ajatteli Abia äänestäessään ja jotta Penner oli varma oman puheensa jälkeen, että Skupin äänestäisi Peteä joten hänen äänellään ei olisi merkitystä. JA että JOS Pete palaa leiriin, niin Penner ei näytä ”pahikselta” Peten silmissä

Pavrati kyseli aiheellisesti, että miksi kukaan ei ole Denisen perässä (siis ulos heittämässä), koska Denise on Pavratin mielestä todellinen uhka. Jeffin mielestä lähes kaikki muut on ärsyttänyt ja vihastuttanut toisia, mutta Denise on ”hyvis” ja kaikki keskistyy ”pahisten” ulostamiseen.


Hyvä kausi, paljon pelaamista, ennustamattomuutta jne.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Oli kyllä huikea jakso. Jeffin idiotismi edellisessä jaksossa puraisi nyt miestä takapuolesta. Harmi sikäli, vaikutti kuitenkin hyvältä pelaajalta noin muuten.

Skupinin äänestyshistoriaa en ymmärrä sitten lainkaan. Mies ei selvästi kuulu liittoon, jumalauta Abi höpisee kovaan ääneen kuinka Skupin ei kuulu porukkaan ja silti tämä menee porukan jatkona iloisesti hymyillen äänestäen niitä henkilöitä ulos joittenka kanssa hänellä on oikeasti mahdollista edetä pelissä pidemmälle kuin viidenneksi.

Pennerin oletan olettaneen, että Abi antaa idolin Petelle ja, jos ei anna tuloksena on tasuri, uusintaäänestys ja hän vain muuttaa äänensä Petelle, 5-4 ja Pete ulos. Mutta Skupin kusi tämän peliliikkeen aika lailla täysin omalla typeryydellään.

Toivottavasti Lisa sekottaa pakan ensi viikolla Skupinin kanssa, eikä tuo idioottilauma (Skupin, Carter ja Lisa) jatka äänestämistä Peten ja kumppaneitten kanssa. Lisan mahdollisuudet parantaa omia asemiaan kuitenkin heikkenevät joka äänestyksen myötä. Carter vaikuttaa kaverilta jota Pete ja kumppanit saavat vedätettyä mukanaan nyt, kun Jeff putosi pois eikä Skupiniin ole selvästi luottamista ellei nimen omaan äänestä Lisan mielen mukaisesti. Pahimmassa tapauksessa Peten axis of evilillä on edelleen se viisi ääntä käytössä, vaikka Lisa siirtyisi "hyvisten" puolelle. Ja tällöin uhkana on, että loppu lässähtää ihan täysin, kun kolmikko pudottaa yksi kerrallaan muut pois.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Toivottavasti Lisa sekottaa pakan ensi viikolla Skupinin kanssa, eikä tuo idioottilauma (Skupin, Carter ja Lisa) jatka äänestämistä Peten ja kumppaneitten kanssa.

Niin siis Carterhan ei ole kertaakaan äänestänyt Peten kanssa vaan keskittynyt seuraamaan Jeffiä. Vaikka uskonkin, että Peten olisi kohtuullisen helppo saada Carter puolelleen, luulen, ettei hän yritä tarpeeksi ja viimeistään Abin jatkuvat möläytykset varmistavat, ettei Carter tuolle puolelle tule liittymäänkään. Koska kuten Jeffkin sanoi Live After Showssa, ei Carter ole niin tyhmä kuin miltä vaikuttaa.

Mutta ensiviikollahan sen vasta sitten oikeasti näkee. Tähän mennessä nähdyssä ei ole kuitenkaan mitään, mikä antaisi olettaa Carterin nyt yht'äkkiä vaihtavan puolta.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Turhan myöhäiseksi venyi kommentointi kaikenlaisen häppeningin vuoksi, mutta oli kyllä tuon leirissä vallinneen sekasorron ansiosta eräs parhaista jaksoista sarjan historiassa. Penner teki sen mitä toivoinkin ja otti paljon puheissa olleen ensimmäisen henkilökohtaisen immuniteettinsä.

Lisa teki juuri sen mitä pitikin, mutta väitän, että Pete pilasi Lisan voittomahdollisuudet puhumalla Malcolmille. Mukavasta "kirkkorouvasta" tuli juonitteleva peluri. Samalla Pete nousi jälleen kuskin paikalle, vaikka onkin ollut jostain syystä aivan liian luottavainen niin Jeffiin kuin Malcolmiinkin.

Hyvin on pakka auki vielä tässä vaiheessa ja oikeastaan kuka tahansa voi lähteä ensi viikolla, joskin todennäköisesti kyseessä on joku vahvemmista (ei välttämättä fyysisesti) pelaajista.


...ja vielä tuosta Malcolmista ja vertauksestani (CI:n) Ozzyyn: molemmat joutuivat surkeaan heimoon, josta päästyään tekivät itsensä uudelle heimolleen välttämättömiksi nimenomaan fyysisellä presenssillään. Mergen jälkeen Malcolm on saanut idolin vuoksi turvaa eikä hänen ole tarvinnut pistää haasteissa kaikkea peliin. Näinhän hän itsekin totesi. Ozzylla ei juuri vaihtoehtoja ollut.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Olipahan taas jakso, ja täytyy sanoa, että tätä päivää on odotettu, kun Tandangin korttitalo alkaa vihdoinkin luhistua. Periaatteessa tämä ei kuitenkaan muuttanut ainakaan omaa suhtautumistani kauden etenemisestä mitenkään, joten siinä mielessä vähän vaikea kirjoittaa pelin kokonaiskuvasta mitään uutta, mitä ei olisi jo sanottu, mutta sen sijaan tässä jaksossa oli paljon pieniä mielenkiintoisia pätkiä, joista voisi yrittää sanoa jotain.

Nyt sitten varmistui sekin, että Pennerin ääni Abi oli puhdas virhe, mutta samalla se saattoi osaltaan olla vaikuttamassa tämän päiväiseen lopputulokseen: Heti ensimmäinen asia, jonka Abi päästää suustaan on syyttää Skupinia siitä äänestä. Eli jälleen yksi, vaikkakin pieni, osoitus siitä, ettei Abi luota Skupiniin. Toinen vastaava hetki oli, kun Abi avoimesti ilmaisi epäluottamuksensa Lisaan TC:ssä, mutta siitä lisää myöhemmin. Carterkin osoitti tuossa, ettei ehkä olekaan niin pihalla kuin monet tuntuvat luulevan hänen selittäessään Pennerille äänestystulosta.

Lisa oli selvästikin jakson tähti, vaikka loppupeleissä se ei sitten ollutkaan hänen äänensä, joka ratkaisi. Koko jakson näytettiin, kuinka Malcolm ja Penner (ja varmasti muutkin tuon liiton jäsenet) olivat ymmärtäväisiä Lisaa kohtaan ja saivat hänet tuntemaan olonsa paremmaksi, kun taas Peten porukka Abi etunenässä tekivät juuri päinvastoin. Tämä osoitti todella hyvää pelaamista Malcolmilta ja Penneriltä, kun taas Abi tuntuu onnistuvan jatkuvasti löytämään uusia keinoja pelata entistä huonommin. Erityisesti Pennerin tomiminen Lisan "terapeuttina" kuitenkaan puhumatta suoraan strategiasta oli erinomaista taktiikkaa, ja kuitenkin samalla minulla ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö hän olisi tarkoittanut joka sanaa.

Jakson paras hetki oli varmastikin jo aikaisemmin mainitsemani tilanne TC:ssä, kun Abi alkoi kinastella Denisen kanssa siitä, onko Tandang ottanut huomioon mahdollisuuden, ettei heillä olisikaan enemmistöä ja tietysti Jeff tarttui tähän heti kiinni ja kysyi Abiltä, ketä hän tarkoittaa. Eikä siinä vielä mitään koska Jeffin tehtävä on yrittää kaivaa kilpailijoista irti niin paljon kuin mahdollista, mutta että Abi vieläpä vastaa rehellisesti antaen näin Lisan jälleen kuulla, ettei häneen luoteta. Kuinka tyhmä voi yksi pelaaja oikein olla? Varsinkin kun Abi vielä meni syyttämään Lisaa tiedonjakamisesta toiselle puolelle edellisen TC:n yhteydessä. Toisaalta Lisakin voisi opetella antamaan vähän epämääräisempiä vastauksia sen sijaan, että hän kertoo tasan tarkkaan, mitä hän yritti viimejaksossa tehdä. Hyvä ettei kukaan tarttunut siihen kiinni.

TC:ssä oli myös mielenkiintoista seurata eri pelaajien ilmeitä ja katseidenvaihtoa. Artis ja Pete olivat varmasti huolissaan jo ennen äänestystä. Sen verran huolestuneita katseita näiden kahden välillä nähtiin ja Peten ilme Abin puheenvuoron jälkeen oli näkemisen arvoinen samalla, kun Deniseltä nähtiin paljon kertova hymy Pennerin suuntaan.

Artisin tiesin olevan vaikeuksissa viimeistään siinä vaiheessa, kun häneltä nähtiin ensimmäinen confessional ties kuinka pitkään aikaan. En muista, koska joku olisi ollut noin näkymätön ollessaan näennäisesti enemmistössä. Ulos äänestettävällä on aina ollut tapana nousta hetkellisesti suurempaan rooliin, jotta katsojille pystyttäisiin selittämään paremmin, miksi tämä äänestetään ulos. Oli myös piristävää nähdä Denisen ottavan suurempaa roolia päätöksenteossa ja saattaakin olla, että tämä on editoinnin näkökulmasta alkua hänen tarinalleen kohti finaalia. Tai ainakin näin toivon, koska Denise on tässä kohtaa selkeästi oma suosikkini.

Yksi huomio vielä, että Pete ja varsinkin Abi puhuvat jatkuvasti siitä, että joku (Penner tai Skupin) on äänestettävä ulos, koska he ovat ärsyttäviä! Täytää sanoa, etten ole varmaan koskaan törmännyt tässä ohjelmassa noin huonoon päätöksentekoon ja strategiaan keneltäkään valta-asemassa olevalta. Edes Russel (Hantz) ei ollut noin onneton, koska sentään hän perusti aina äänestyspäätöksensä siihen, kenet hän näki suurimpana uhkana itselleen, vaikkakin siinä sivussa hänkin unohti pitää hyvät välit tulevaan juryyn.

Artisista vielä sen verran, etten usko hänen olevan ainakaan kovin katkera juryn jäsen perustuen hänen exittiinsä ja Ponderosa-pätkäänsä ja muutenkin hän vaikutti yllättävän tyytyväiseltä siihen nähden, kuinka myrtyneeltä hän näytti koko aikansa pelissä ollessaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Abi on kyllä erikoinen tapaus. En juuri muista nähneeni häntä muissa tilanteissa kuin istumassa kentän reunalla haasteiden aikana, yleensä naama vinossa, ja leirissä aukomassa päätään jollekulle. Hän tulee menemään pitkälle yksinkertaisesti siksi, että hän on haluttua tavaraa finaalissa. Kaikki haluavat hänet sinne itseään vastaan, koska tuskin juuri kukaan enää hänelle voittoa haluaisi antaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Hieno jakso kyllä jälleen kerran.

Penner tosiaan mokasi näköjään ihan omaa "tyhmyyttään" tuon viime kertaisen äänestyksen. Skupin perustelikin oman näkemyksensä aika hyvin. Jeff tai Pete ulos ja miehen kannalta tulos on joka tapauksessa hyvä.

Abi on kyllä harvinaisen huono pelaaja. Surkea haasteissa, itse asiassa niin huono, että häntä ei edes valita osallistumaan. Klassinen esimerkki hyvän liiton/heimon avulla ratsastaneesta pelaajasta. Ihan järjetöntä käytöstä niin leirissä kuin äänestyksessä. Jatkuva Skupinin ja Lisan haukkuminen ei ole millään tapaa hyvää taktiikkaa tässä vaiheessa peliä. Harmi, että Artis sai maksaa Abin suun käytöstä. Vaikka Artiskaan ei mikään kauhean mukava mies ole, niin hänellä on sentäs jotain tilannetajua. Artis ainakin osasi suhtautua peliin pelinä, ja sitä on pakko arvostaa. Abi vaikuttaa kaikinpuolin vastenmieliseltä ihmiseltä, jonka kanssa en haluaisi olla missään tekemisissä ulkomaailmassakaan.

Lisan pysymistä liitossa kyllä ihmettelen kovasti. Omat sylkee päälle jatkuvasti ja silti täti äänestää tyytyväisenä ihmisiä ulos, jotka osaavat käyttäytyä. TOP4 -sijotus oli maksimisuoritus tuossa porukassa, Skupinin kanssa mahdollisuuksia pidemmälle.

Kaksi idolia vielä käyttämättä, joten eiköhän jatkokin säily mielenkiintoisena, kun ei ole pelkoa, että tuo Abi&Artis&Pete -liittouma veisi peliä ihan mielin määrin. Tähän mennessä ainakin selvästi parempi kausi kuin Russell vs. Rob kausi, jonka lopputulos oli turhan selvä.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Katselen noita extrapätkiä CBS:n sivuilta ja siellä osui silmään Peten confessional (nimetty "I'm still in control"), jossa hän uskoo olevansa edelleen kuskin paikalla ja että hän, Artis, Lisa, Abi ja Malcolm (!) aikovat varmasti lähettää Pennerin kotiin seuraavaksi. Täytyy taas ihmetellä, kuinka huonosti nämä tietyt pelaajat (Pete ja Abi) lukevat pelin kulkua ja muita ihmisiä.

Ilmeisesti Tandangin kokema epäluottamus Skupinia kohtaan on niin voimakasta, että tietysti sen täytyi olla hän, joka kääntyi Peten porukkaa vastaan. Lisäksi osoittaa aivan käsittämätöntä ylimielisyyttä, että hän (Pete) sanoo, ettei häntä kiinnosta, kuinka Carter äänestää! Carterin confessional-pätkistä on ollut selkeästi luettavissa rivien välistä, että hän on tosissaan yrittänyt pitää vaihtoehtonsa avoimina, jolloin Petellä olisi ollut mahdollisuus saada myös tästä varasuunnitelma itselleen, mutta ilmeisesti Pete ei ole edes puhunut strategiaa Carterin kanssa.

Lisäksi Peten "man crush" Malcolmiin on ilmeisesti sumentanut tämän järjen lopullisesti, koska hän edelleen luottaa Malcolmiin täysin edellisen jakson paljastuksista huolimatta (ja siitä että Malcolm valehteli tälle päin naamaa). Kaiken muun lisäksi Pete ei ole ilmeisesti edes miettinyt mahdollisuutta, että Denise saattaisikin olla Malcolmin suurin liittolainen (kommentti siitä, ettei Denisenkään äänestämisellä ole väliä).

Tulee olemaan hyvin hauskaa katsoa, kuinka Peten peli romahtaa kuin korttitalo tulevien viikkojen aikana. Olen nimittäin tässä vaiheessa käytännössä täysin varma, että näin siinä tulee tapahtumaan.

Edit. Kuinka helv*tin typerä voi ihminen olla? Käytännössä samassa lauseessa sanoo uskovansa Malcolmin äänestävän kanssaan ja, että ainoa asia joka voisi mennä pieleen olisi se, että Malcolm pelaa HII:n Pennerin puolesta. Siis miksi kukaan yrittäisi pelastaa jonkun, josta yrittää samalla päästä eroon? Olen sanaton...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös