Survivor TV-sarja (Amerikan tahtiin)

  • 166 647
  • 1 161

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tuotanto on yhtään hereillä, niin näinhän pitäisi olla.. draamaa tähän "loved ones" vierailuun, ois aika nastaa...

Taitaa vaan mennä niin että kilpailijat itse saavat ilmoittaa sen henkilön joka tuonne tulee, ja nyt kun ajattelin asiaa niin Brandonhan lähti tähän kisaan sillä taktiikalla että ei aio paljastaa sukunimeään joten voi olla että on ilmoittanut tuohon esim. vaimonsa tai isänsä. En sitten tiedä että pystyykö tuotanto puuttumaan tuohon ja vaihtamaan tuon henkilön kilpailijan pyynnöstä huolimatta. Olisihan se aika härski veto tuotannolta jos Brandon olisi tähän asti saanut pidettyä salassa sukulaisuutensa Russelliin, ja sitten Brandonista tietämättä laittaisivat Russellin tuonne Brandonin vieraaksi...

Eli voi olla että tuo vieras on sittenkin joku muu kuin Russell. Toivon kuitenkin että olisi Russell, tai sitten toivon että esim. Brandonin isä saapuisi ja olisi yhtä mulkku kuin veljensä ja onnistuisi vähän hämmentämään peliä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edelleen menee peli hyvin ennalta-arvattavaa linjaa ja vasta nyt päästään tilanteeseen jossa tämä Upolun "ydinviisikko" joutuu aloittamaan pelin toisiaan vastaan. Aika hyvin on tuo alussa tehty lupaus pitänyt kaikkien osalta vaikka Albert onkin ollut halukas tekemään jonkinlaisen liikkeen jo aikaisemmin. RI:ltä hyvin todennäköisesti peliin palaava Ozzy tosin tulee vielä tuota kuviota jollain tavalla hämmentämään, Coach ehtikin jo tehdä Ozzyn kanssa diilin finaalipaikasta tuon sukulaisvierailun yhteydessä. Mutta en kyllä jaksa uskoa että Coach tulee Ozzya ottamaan finaaliin vaikka perustelikin tätä sillä tutulla "noble warrior" -haistapaskalla, se vaan ei yksinkertaisesti olisi kovin viisas ratkaisu Coachilta koska vaikuttaa siltä että ainakin Dawn, Whitney, Jim ja Keith tulevat äänestämään ilman muuta Ozzya jos hän vaan finaaliin pääsee. Enkä usko että Cochrankaan välttämättä antaa äänensä Coachille jos vaihtoehtoina ovat Coach ja Ozzy. Ozzyn ottaminen finaaliin olisi siis silkkaa typeryyttä Coachilta, enkä jaksa uskoa tähän yhtään.

Onhan tässä tosin sellainenkin mahdollisuus olemassa että RI:ltä peliin palaa Edna mutta näkisin aika epätodennäköisenä tämänkin ennen kaikkea siksi että previkka-pätkässä annettiin ymmärtää näin tapahtuvan. Toivottavasti CBS yllättää tällä kertaa koska minua tuo Ozzyn itseään täynnä oleva asenne vituttaa vaan koko ajan enemmän ja enemmän, ja Ozzy saa minut vihaamaan koko ajan enemmän ja enemmän koko RI-konseptia joka mahdollistaa hänen kaltaistensa typerysten pärjäämisen Survivorissa.

Vaan jos ei ole Ozzy penaalin terävin kynä niin ei sitä kyllä ole tämä Ednakaan. Edna on kokonaisuudessaan ehkä suurin pettymys kaikista tämän kauden kilpailijoista, koska hän vaikutti ennen kautta sellaiselta naiselta joka olisi älykäs ja hyvä pelaaja. Mutta nyt häneltä nähtiin todella heikkoa fyysistä peliä, vieläkin heikompaa strategista peliä ja oikeastaan aika läpinäkyvän teennäistä sosiaalista peliä. En kyllä oikein ymmärrä sitä miten Ednalle saattoi olla niin suuri yllätys ja pettymys että hän on Upolun hierarkiassa sijalla kuusi, kun Brandonhan tämän sanoi aivan suoraan Ednalle jo ihan kauden alussa. Miten Edna siis saattoi kuvitella jotain muuta ja olla niin katkera siitä kun hänet lopulta äänestettiin pois juurikin tuolla sijalla. Jos Edna olisi pelannut älykkäämmin niin hän olisi käyttänyt tuon Brandonin tekemän paljastuksen hyväkseen ja yrittänyt todella hajottaa tuon Upolu-viisikon, tai kenties pyrkinyt käyttämään Savaiin porukkaa hyväkseen. Nyt kun Edna lopulta teki jonkinlaisen liikkeen pelastaakseen itsensä niin sekin oli aivan liian myöhään ja oli lopulta pelkkää ruinaamista eikä varsinaista strategisointia.

Tässä jaksossa nähtiin sitten tuo kovasti rakastamani "loved ones" -vierailu ja luonnollisesti paljon itkua ja halauksia. Harmi että Brandonin vieraana ei nähty Russellia, mutta tämä isä-Sean oli kyllä ihan hyvä stuntti veljelleen. Näyttääkin siltä että Hantzin suvussa ilmeisesti lorautetaan aina mukuloita tehdessä vähän kusta sekaan kun kaikki on järjestään ihan kusipäitä. Isä-Hantzin ilme oli kyllä hienon näköinen kun poika kertoili kuinka jumala on tärkeämpi kuin miljoona dollaria, ja isi lähtikin sitten heti pelaamaan peliä poikansa puolesta ja vähän painostamaan Coachia. Kun ottaa huomioon kuinka rakastuneita CBS:n porukat on tähän Hantzin porukkaan niin voisin melkein lyödä vetoa että myös Sean Hantz tullaan vielä jossain vaiheessa näkemään kilpailijana Survivorissa.

Vaan nyt on jännä nähdä kyllä mitä tapahtuu tästä eteenpäin kun taistelu voitosta alkaa tosissaan. Coachilla on periaatteessa pullat hyvin uunissa mutta minulla on vaan jotenkin sellainen kutina että tuo Brandonin kanssa alussa tehty liittouma tulee vielä jollain tavalla potkaisemaan Coachia perseelle. Kyllä minä silti uskon että Coach on tuosta viisikosta vahvimmilla finaaliin. Rick saattaa päästä finaaliin Coachin vanavedessä mutta voittoon hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia. Ensinnäkin hän on saanut aika näkymättömän editin ja toisekseen myöskään muut kilpailijat eivät tunnu arvostavan Rickiä joka ei ole tehnyt oikein mitään pelin eteen vaan seuraillut lähinnä muita. Albert ja Sophie ovat molemmat saaneet kohtalaisen näkyvän editin, ja noista Sophie on esitetty koko ajan positiivisessa valossa joten hän on minun ykkössuosikkini voittajaksi. Albertista en oikein osaa sanoa mitään, saattaa lähteä heti seuraavaksi tai sitten mennä finaaliin. Brandon on kaikille unelmapari finaaliin mutta hän on kyllä sellainen villi-kortti että ei pysty ennustamaan mitä tapahtuu, saattaa vaikka lopettaa koko pelin kesken, pistää kaiken sekaisin tai edetä kaikkien "goatina" finaaliin. RI-kaksikosta Ozzy on tosiaan se todennäköisempi palaaja, mutta Ozzyn finaalipaikkaan en usko yhtään. En vaan jaksa uskoa että kukaan on niin hölmö että ottaa Ozzyn vastaansa finaaliin kun juryssa on Savaii-enemmistö, ja aika epätodennäköiseltä näyttää sekin että Ozzy voittaisi tiensä finaaliin vaikka onkin RI-dueleissa ollut vakuuttava. Jos Edna voittaa seuraavan duelin ja on peliin takaisin palaava henkilö niin hän saattaakin vielä edetä finaaliin. Edna on ollut niin heikko oikeastaan kaikessa että hän tuskin voittaisi vaikka finaalissa olisi vastassa Brandon ja Rick, ja kun tilanne on tuossa vaiheessa sikäli erilainen että Upolu-viisikko on jo hajonnut niin nyt Edna saattaakin olla monelle täydellinen "goat" finaaliin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olipa omaistenvierailu… Oli eka kerta kun omaiset osallistu peliin.. Sanoko joku Hantz?


. Ozzyn ottaminen finaaliin olisi siis silkkaa typeryyttä Coachilta, enkä jaksa uskoa tähän yhtään. .


Ozzy keräisi varmaan Juryn Savaii äänet ja ehkä jopa Ednalta jos onnistuu ”vikittelysään” RI:llä, toisaalta Ozzy Juryssä on vaikutusvaltainen myös Ponderossa Savaii keskuudessa ja jos Coach pettää Ozzyn, voiko Coach voittaa Ozzyn puuhastellssa Juryssä... Ozzyn siis pitäsi tippua Coachin kannalta RI: kisassa, jolloin Ozzylle jää Coachin lupaus finaalista kalastamaan ääniä Juryssä. Jos Ozzy tulee takas, tilanne on mutkikas Coachille.


Ozzy saa minut vihaamaan koko ajan enemmän ja enemmän koko RI-konseptia joka mahdollistaa hänen kaltaistensa typerysten pärjäämisen Survivorissa. . .
Mun mielestä RI on eniten perseestä siksi, että se jättää rewardi kisat pois ja näin jää uusien liittoumien muodostamiseen tarvittavat pitkät keskenään puhumisen jaksot pois. Se vähentää siis itse peliä ikävästi..

Jos Edna voittaa seuraavan duelin ja on peliin takaisin palaava henkilö niin hän saattaakin vielä edetä finaaliin.

Coach pelasi itselleen Jury jäsenen ja/tai loppupelin liittolaisen Ozzystä/Ednasta. Molemmat arvostanevat Coachin avoimuutta päätöksessä Juryssä tai on liittolainen jos tulee RI:ltä. Either way, sanoisin että finaaliin menee Coach, Ozzy/Edna, ja … Brandon (koska kukaan ei äänestä Juryssä Brandonia, ei kukaan, joten kaikki haluaa Brandonin vierelleen)..

..Tai sitten seuraava ulos lähtiä on Coach, koska kukaan muu ei halua Coachia vierelleen finaaliin ja alkaa olla viimonen tilaisuus pistää Coach pihalle



Miälenkiintonen loppu tulossa
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Itse näkisin, että oli kohtuullisen hyvä veto Coachilta lähestyä Ozzyä. Se on lähes satavarmaa, että Ozzy palaa peliin jossain vaiheessa, ja hänellä on myös todella suuri mahdollisuus voittaa tiensä immuniteet(e)illa finaaliin. Vetoamalla Ozzyn kunniantuntoon, hän parantaa saumojaan päästä finaaliin tässä tapauksessa. Nyt on Sophien ja Albertin aika tehdä iso siirto. Jos he eivät saa Coachia ulostettua jollain keinolla, peli todennäköisesti valuu heidän käsistään. Heidän pitäisi siis saada Rick puolelleen, äänestää Brandon pois seuraavassa tribalissa (Coach käyttänee HI:n), ja seuraavissa sitten Ozzy/Coach mäelle.

Vaikea nähdä, että voitto menisi Coachin tai Ozzyn ulkopuolelle, mikäli he finaalissa ovat, ikävä kyllä. Tai no, Coachille tällä kaudella voiton voisi suoda, on pelannut kieltämättä vahvan kierroksen.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mun mielestä RI on eniten perseestä siksi, että se jättää rewardi kisat pois ja näin jää uusien liittoumien muodostamiseen tarvittavat pitkät keskenään puhumisen jaksot pois. Se vähentää siis itse peliä ikävästi..

Täysin samaa mieltä, ja kritisoin tätä samaa asiaa jo edellisen kauden jälkeen koska minä luulen että Robin voittoa helpotti aika paljon juuri tuo että hänen "zombilaumansa" jäsenet eivät koskaan päässeet mihinkään ilman Robia. Jos tuolla kaudella olisi ollut normaalisti reward-challenget niin ehkä silloin Zapateran porukat olisi pystyneet jonkun palkintoreissun kautta pystyneet käännyttämään jonkun noista zombeista puolelleen, koska nythän Rob pystyi käytännössä koko ajan vahtimaan että kukaan ei koskaan keskustele Zapateran jäsenten kanssa kahden kesken (eli ns. "buddy system"). Onneksi RI jää ensi kaudella pois, ja toivottavasti jää pois pysyvästi, koska muuttaa minusta liikaa pelin dynamiikkaa.

Tai no, Coachille tällä kaudella voiton voisi suoda, on pelannut kieltämättä vahvan kierroksen.

Coach on kyllä pelannut erinomaisen pelin, ja on vaikuttanut välillä jopa ihan sympaattiselta, mutta minä olen kyllä ihan periaatteessa sitä vastaan että nämä "vanhat" voittavat. Koska minä olen ihan periaatteessa sitä vastaan että näitä vanhoja yleensä tuodaan samalle kaudella uusien kilpailijoiden kanssa. Mutta jos näistä tämän kauden kahdesta vanhasta jompikumpi pitää voittajaksi valita niin silloin se on ehdottomasti Coach.

Aika vahvalta muuten näyttää sekin että tuo sarja josta joskus kirjoitin tähän ketjuun saa jatkoa. Eli jokaisella kaudella jolla on ollut mukana sekaisin vanhoja ja uusia kilpailijoita (Guatemala, Micronesia, Redemption Island) on vähintään yksi vanhoista ollut finaalissa (Stephenie, Parvati, Amanda, Rob).
 
Viimeksi muokattu:

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei sitten Burnett ja kumppanit yllättäneet tälläkään kertaa vaan duelissa kävi juuri päinvastoin kuin previkkavideossa annettiin ymmärtää, eli ketään ei siis oikeasti yllättänyt että Ozzy jatkaa edelleen ja on nyt jo kärkiviisikossa. Perkele! Toivottavasti tässä ei nyt oikeasti käy niin että Ozzy marssiin Redemption Islandin avulla finaaliin.

Brandon järjesti sitten taas kunnon show'n. Tuo jätkä on oikeasti kyllä niin helvetin sekaisin että ei oikein tiedä enää mitä sanoa. Kaveri luovutti varman paikan viiden parhaan joukossa koska "jumala puhutteli häntä ja käski antamaan immuniteetin Albertille". Isä-Hantz varmaan repi hiuksia päästään kun katseli tuota eilen telkkarista...

Yllättävän nopeasti ja helposti tuo Sophien ja Albertin tiukalta näyttänyt liittoumakin hajosi kun todellinen peli alkoi. Albertin pelaaminen ja halukkuus rikkoa Upolun viisikko jo aikaisemmin näytti nyt potkaisevan häntä perseeseen kun muut huomasivat että Albert ei ole välttämättä ollut täysin rehellinen. Jännä on nähdä mihin tuo tilanne nyt kehittyy kun Brandon pelasti Albertin perseen ja seuraavaksi todennäköisesti Ozzy palaa takaisin peliin jolloin Coachin, Rickin ja Sophien on käytännössä pakko äänestää hänet pois Albertin sijasta mikäli vaan Ozzy ei voita immuniteettia.

Jännä oli nähdä sekin miten nuo kilpailijat vaikuttivat pitävän Brandonia todellisena uhkana finaalissa. Katsojien keskuudessa kun mielipide on ollut enemmänkin sellainen että Brandon on täydellinen "goat" koska ei pysty käytännössä voittamaan ketään finaalissa. Mutta myös varsin hyvin kaikesta kartalla olevat Sophie ja Coach tuntuivat pitävän Brandonia todellisena uhkana eivätkä olleet halukkaita menemään tämän kanssa finaaliin. Onhan Brandon toki erittäin avoin ja suorapuheinen, ja jossain mielessä jopa erittäin rehellinen, mutta en oikein jaksa uskoa että jury arvostaa 19-vuotiasta jolppia joka asettuu toistuvasti moraalisesti muiden yläpuolelle ja paasaa ja jeesustelee muille tuolta norsunluutornistaan, ja tuntuu pitävän itseään jumalan valittuna. Mutta voihan se olla että Brandon pystyisi vetoamaan tuolla "kasvutarinallaan" ja suorapuheisuudellaan, tiedä häntä.

Olisi kyllä varsin mielenkiintoista nähdä kun Brandon pystyisikin voittamaan Ozzyn seuraavassa duelissa ja palaisi takaisin peliin. Mikä olisi Brandonin suhtautuminen Coachiin ja miten pahasti tuo sotkisi Coachin pelikirjan joka on ollut tähän saakka jokseenkin täydellinen. Ja vaikka Ozzy onkin ollut jäätävän vahva noissa dueleissa niin en pidä sitä mahdottomana että hän häviääkin seuraavan ja se on nimenomaan Brandon joka palaa peliin. Jotenkin minulla on koko ajan ollut sellainen fiilis ihan editoinnin perusteella että Brandon näyttelee isoa roolia tämän vuoden "storylinessa" ja tulee vaikuttamaan Coachin peliin isosti jossakin vaiheessa kautta. Saas nähdä toteutuuko tuo vai onko Brandon saanut näkyvän editin vain sen takia että hän on Hantz ja muutenkin aika ristiriitainen persoona.

Nyt sunnuntain ja maanantain välisenä yönähän tuo finaali sitten nähdään ja voittaja selviää.
 
Sophie oli juuri niin vaarallinen pelaaja kuin arvelinkin. Odottelee ja odottelee eikä puhu paskaa muista, ja sitten pudottaa vahvimman liittolaisensa heti kun on mahdollisuus. Tai oli pudottamassa kunnes Brandon sai aivopierunsa jumalalta.

Hieman säälin Albertia. Olisi halunnut pelata agressiivisesti ja on yrittänyt monta kertaa jo sekoitella soppaa mutta ei ole saanut Sophieta mukaan. Sophielta tietenkin hyvä veto koska tiesi että on loppupeleissä paremmissa asemissa Coachin ja Rickin kanssa. Rick on kuitenkin tyhmä, luuleeko hän tosiaan että hänellä olisi mitään mahdollisuuksia Coachia tai Sophieta vastaan finaaliäänestyksessä? No sanoinhan sen jo, hän on tyhmä :)

Kiinnostavaa nähdä mitä Coach tekee lopussa. Manaili jo aiemmin ottavansa Ozzyn mukaan finaaliin jos Ozzy palaa. Coachina ottaisin myös mielummin Albertin kuin Sophien mukaan finaaliin. Tähän asti Coach on kuitenkin pelannut paljon fiksummin kuin ennen. Nämä "jumala sitä ja jumala tätä" jutut ovat välillä menneet hieman överiksi mutta muuten aika tasavahvaa suorittamista.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rick on kuitenkin tyhmä, luuleeko hän tosiaan että hänellä olisi mitään mahdollisuuksia Coachia tai Sophieta vastaan finaaliäänestyksessä? No sanoinhan sen jo, hän on tyhmä :)

Rick taitaa olla tämän kauden Natalie Tenerelli, joka on tyytyväinen siihen että pääsee vaan mahdollisimman pitkälle ilman että tarvitsee tehdä muuta kuin peesailla muita. Rickhän on käsittääkseni valtava Survivor-fani joka on hakenut mukaan ohjelmaan toistakymmentä kertaa eikä häntä ole siis rekrytoitu kuten niin moni muu kilpailija.

Kiinnostavaa nähdä mitä Coach tekee lopussa. Manaili jo aiemmin ottavansa Ozzyn mukaan finaaliin jos Ozzy palaa.

Tuo oli kyllä varmasti vaan pelkkää seivailua, ei Coach voi mitenkään olla niin hölmö että ottaisi Ozzyn mukaansa. Nyt kun Coach teki finaalidiilin Ozzyn kanssa niin hän "varmisti" sen että jos Ozzy tulee takaisin peliin ja voittaa sen jälkeen kaikki immuniteettikisat niin tämä ottaa Coachin mukaansa finaaliin. Ja jos taas Ozzy ei onnistukaan voittamaan immuniteettia niin ainahan Coach voi sanoa että "yritin pelastaa sinut mutta muut haluavat äänestää sinut pois" ja pestä omat kätensä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Coachilla on kyllä todella vahva ote pelistä nyt. Vaikuttaa siltä, että kaikki haluaa olla hänen kanssaan finaalissa, joka kyllä ihmetyttää näin sivustakatsojaa. Sophie vaikuttaa fiksulta likalta, mutta silti hänkin haluaa juuri Coachin kanssa finaaliin, vaikka järki sanoo ettei muilla olisi juuri saumaa häntä vastaan. Toki mitä vain voi vielä tapahtua.

Albertin pelikirja lahosi täysin. Probstilta hieno oivallus painostaa Tribalissa antamaan immuniteettikoru takaisin Brandonille, pisti pojan hieman kiemurtelemaan. Taitaa olla Prinssin päivät aikalailla luetut, ellei pysty immuniteettikisaa voittamaan (tai muuten joku muu kuin Ozzy).
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Coachilla on kyllä todella vahva ote pelistä nyt. Vaikuttaa siltä, että kaikki haluaa olla hänen kanssaan finaalissa, joka kyllä ihmetyttää näin sivustakatsojaa. Sophie vaikuttaa fiksulta likalta, mutta silti hänkin haluaa juuri Coachin kanssa finaaliin, vaikka järki sanoo ettei muilla olisi juuri saumaa häntä vastaan. Toki mitä vain voi vielä tapahtua.

Olisiko sitten niin että muut laskevat sen varaan että jury ei halua antaa voittoa kolmatta kertaa mukana olevalle pelaajalle jos vaan vastassa on riittävän vahva pelaaja. Guatemalassahan jury äänesti Dannin voittoon ja aika monella oli yhtenä isona perusteluna että finaalivastustaja Stephenie on toista kertaa mukana ja hyötyi tästä liikaa. Viime kaudella taas Rob sai voiton niin helposti aika pitkälti sen takia että finaalivastustajista Natalie oli täysin "useless" ja Phil ihan sekopää josta kukaan ei erityisemmin pitänyt. Jos Robin rinnalla finaalissa olisi ollut joku oikeasti vahva pelaaja niin ehkä tuo voitto ei ainakaan niin selvä olisi ollut. Phil ja Nataliehan eivät oikeasti edes yrittäneet kovin paljoa argumentoida oman voittonsa puolesta vaan lähinnä keskittyivät kehumaan kuinka mahtava Rob on. En oikein jaksa uskoa että esim. Sophie ja Albert lähtisi tällaiseen vaan pyrkisivät mustamaalaamaan Coachia jurylle parhaan kykynsä mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Niin... Miksi Brandonia ei haluttu finaaliin? tuntuu kummeliselta, että kukaan voisi ajatella Juryssä kenenkään äänestävän Brandonia...

Ja toisaalta, miksi Coachia ei ole koitettu pelata ulos?

Kuka voi voittaa Coachin finaalissa? Sophien ehkä, ja Ozyy jos sinne pääsee (savajii poppoo äänestänee), joten Coachin tulisi siis yrittää nyt Rickin ja Albertin kanssa finaaliin, voitaisi varmasti molemmat. Tai jos Brandon palaa, niin Brandon ja Albert.

Albert on juryn silmissä varmaan peluri, ja hiljaiset ja ”ystävälliset” on ennekin saanet ääniä (Rick, Sophie). Sophien kannattas ulostaa Rick hajottamasta ”mukavan kaverin” ääniä ja koittaa mennä päätyyn Albertin vierellä. Kolmantena Brandon, jos tulee takas, jos ei, onkin Sophien vaikea valita Coachin ja Ozzyn väliltä.

Albertin mahkuja pidän huonona millä kobinaatiolla tahansa. Pelaamisessa häviää Coachille, Savajii äänestää Ozzyä, mukavan kaverin äänet menee Sophie/Rick osastolle.. noh, Brandon…

Rick… Sophie pihalle ja mukavanmiehen äänillä voittoon?

Ozzy, Savajii takanaan on finaaliin pääsemällä vahvoilla. Mutta vaatii IC:den voittoa

Brandon… kenet tää kaveri voisi oikeasti voittaa Juryn edessä? Kuitenkin muut pelaajat ajattelee Brandonia uhkana, joka on aika omituista…

Oma veikkaus, Sophie tai Coach vie tän…
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Albert on juryn silmissä varmaan peluri, ja hiljaiset ja ”ystävälliset” on ennekin saanet ääniä (Rick, Sophie).

Tosin juryn Savaii-jäsenet saattavat hyvinkin arvostaa Albertia koska tämä ainakin yritti moneen otteeseen saada Coachia pihalle ja oli käsittääkseni aika hyvissä väleissä Savaiin porukan kanssa toisin kuin Coach joka yritti pitää enemmän etäisyyttä. Minä näkisin että Savaiin porukka voisi hyvinkin äänestää Albertia Coachin sijasta koska ei heillä vaikuta olevan minkäänlaista katkeruutta Albertia kohtaan toisin kuin Upolun porukalla joka ei vaikuta erityisemmin pitävän hänestä. Ja myös Brandon saattaisi hyvinkin äänestää Albertia voittajaksi koska Alberthan ei äänestänyt Brandonia edellisessä tribalissa ja vaikuttivat olevan aika hyvissä väleissä.

Albertin kohdalla suurempana ongelmana tuleekin olemaan itse finaaliin pääsy, koska kenelläkään ei taida olla haluja mennä hänen kanssaan finaaliin ja välit muihin Upoluihin näyttää olevan nyt aika huonot.
 
Albertin kohdalla suurempana ongelmana tuleekin olemaan itse finaaliin pääsy, koska kenelläkään ei taida olla haluja mennä hänen kanssaan finaaliin ja välit muihin Upoluihin näyttää olevan nyt aika huonot.

Tällä hetkellä vaikuttaa tosiaan siltä että Albertin täytyy voittaa immuniteetti jos haluaa päästä finaaliin. Mielet voi kuitenkin vaihtua.

Miten tässä tämä loppu muuten menee nyt? Onko niin että on vielä kaksi Redemption Island duellia jäljellä ja niiden voittaja menee suoraan finaaliin vai miten se meni viime vuonna kun en enää muista :)
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kenties Albert on sittenkin suosittu?

Ponderosa: Edna Pt. 2:ssa Keith epäilee ennen TC:tä, että Coach hankkituu eroon kovimmasta kilpailijastan Albertista... Tai että Albert koittaa ulostaa Coachin...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miten tässä tämä loppu muuten menee nyt? Onko niin että on vielä kaksi Redemption Island duellia jäljellä ja niiden voittaja menee suoraan finaaliin vai miten se meni viime vuonna kun en enää muista :)

Tällä kaudella menee kai eri tavalla kuin viime kaudella. Nyt on jäljellä enää yksi duel Brandonin ja Ozzyn välillä ja tuon voittaja palaa mukaan peliin, ja tämä kärkiviisikko sitten ratkoo keskenään ne kolme ketkä menee finaaliin. Eli jäljellä on siis yksi duel ja sen jälkeen kaksi immuniteettikisaa. Ja tämä kaikki nähdään sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
 
Tällä kaudella menee kai eri tavalla kuin viime kaudella. Nyt on jäljellä enää yksi duel Brandonin ja Ozzyn välillä ja tuon voittaja palaa mukaan peliin, ja tämä kärkiviisikko sitten ratkoo keskenään ne kolme ketkä menee finaaliin. Eli jäljellä on siis yksi duel ja sen jälkeen kaksi immuniteettikisaa. Ja tämä kaikki nähdään sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Eli jos Ozzy haluaa finaaliin niin hänen täytyy voittaa ensin RI duel ja sitten vielä kaksi immuniteettikisaa... :) Kyllä se voi olla aika haastavaa.

Eli kun jäljellä on kolme jotka pitävät yhtä (Coach, Sophie, Rick) niin he voivat savustaa ulos ulkopuolisen ensimmäisen immuniteettikisan jälkeen ja sitten toivoa että ulkopuolinen (Albert/Brandon/Ozzy) ei voita viimeistä kisaa ja sitten marssia finaaliin. Finaalissa voiton vie Coach tai Sophie (tai Ozzy jos sinne asti pääsee). Eli voittaja on luultavasti joku näistä kolmesta. Albertilla ehkä pienet mahdollisuudet viimeisessä jos voittaisi tarvittavat immuniteettikisat...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eli jos Ozzy haluaa finaaliin niin hänen täytyy voittaa ensin RI duel ja sitten vielä kaksi immuniteettikisaa... :) Kyllä se voi olla aika haastavaa.

Käytännössä asia on näin. Ja käytännössä Ozzy on välittömästi juryssa jos häviää ensimmäisen immuniteettikisan (jos nyt yleensä pääsee siihen, Brandonkin on ollut joissakin kisoissa yllättävän vahva). Coach, Sophie ja Rick pitävät varmasti Ozzya vielä pahempana vastuksena kuin Albertia ja Ozzyn ulostaminen on varmasti kaikille ykkösprioriteetti.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Olen tällä kaudella ollut vahvasti Coachin vankkurissa mutta eilinen jeesustelu alkoi mennä jo pahasti yli, vaikka sillä mahdollisessa finaalissa Brandonin ääni tulisikin. Hanzin suku on kyllä aivan selvää syväjoki-osastoa, liekö Brandonillakin banjo kaapissa?

Ensi kaudeksi todellakin RI pois ja tilalle vaikka EI, josta on mahdollisuus löytää HII. Samoin palkintokisat loppuvaiheeseen takaisin, samalla palaavat taktiset valinnat kenet voittaja ottaa mukaan. Palkinnot sisältämään leiristä poistumisen, jossa on mahdollisuus pelata "social gamea".

Jotenkin hajuton mauton ollut tämä kausi, ehkä se yksi "FBI-agent", tai "Russel" olisi tarvittu, kunhan oikeaa Russelia ei enää ikinä tarvitse katsoa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen tällä kaudella ollut vahvasti Coachin vankkurissa mutta eilinen jeesustelu alkoi mennä jo pahasti yli, vaikka sillä mahdollisessa finaalissa Brandonin ääni tulisikin.

Tuo tekopyhyys saattaa hyvinkin olla Coachin downfall, etenkin jos vastassa finaalissa on hyvin maltillisesti noihin uskonjuttuihin ja rukoilusessioihin mukaan lähtenyt ja kylmän analyyttisesti asioihin suhtautuva Sophie. Kuten olen sanonut niin Coach on parhaimmillaan hyvä puhuja mutta hänellä on paha tapa sortua hyvinkin usein tuollaiseen tekopyhään jeesusteluun ja tälläkin kaudella sitä on nähty vaikka Coach onkin saanut pidettyä itsensä paremmin kurissa edellisiin kausiin verrattuna. Varsinkin tuo Savaiin porukka (Jim, Keith, Whitney, Dawn) vaikuttaa siltä etteivät oikein niele tuota Coachin "honour and integrity" -höpinää, jumalan hyväksikäyttämistä esim. Brandonin poisäänestämisessä ym. jeesustelua joten voi olla että jos Coach on finaalissa niin sieltä tulee täyslaidallinen Coachin niskaan.


Hanzin suku on kyllä aivan selvää syväjoki-osastoa, liekö Brandonillakin banjo kaapissa?

On kyllä ainakin mieleenjäävää porukkaa jos ei muuta. Parastahan on kun lueskelin tuossa sekä Brandonin, isä-Seanin että setä-Russellin Twittereitä niin tuntuvat tappelevan myös keskenään jatkuvasti ja Russellilta tuli pientä vittuilua Brandonille tuon viimeisimmän jakson jälkeen. Ja Brandonistahan on ollut tuolla jenkkiforumeilla aika paljon juttua kun tämän teini-ikäinen vaimo oli kirjoittanut Facebookiin että Brandon on mm. pieksänyt häntä ennen kuin tuli uskoon.

Ensi kaudeksi todellakin RI pois ja tilalle vaikka EI, josta on mahdollisuus löytää HII.

Ensi kaudella RI ei ole (onneksi) enää mukana mutta ensi kaudella onkin mukana tämä uusi "One world" -konsepti jossa kaikki asustelevat yhdessä samalla rannalla mutta kilpailevat silti kahdessa eri joukkueessa. EI:n mukanaolosta ei ole mitään tietoa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tyytyväisenä täytyy todeta että "Mitä minä sanoin!". Eli Sophiehan sen voiton lopulta vei ja Coach ja Ozzy jäivät edelleen nuolemaan näppejään. Ihan oikein tuo minusta meni koska olen jo periaatteesta näiden vanhojen voittoja vastaan ja Sophie pelasi kyllä minusta erinomaisen pelin. Oli fyysisesti vahva ja teki strategisesti jatkuvasti oikeita päätöksiä, ja vei kyllä tuon juryn tenttauksenkin ihan selvästi nimiinsä.

Coach kaatui lopulta siihen mihin jossain vaiheessa arvelinkin hänen kaatuvan, eli tuohon omaan tekopyhyyteensä. Vaikka Coach olikin juryn edessä hyvin rehellinen ja myönsi ettei ole pelannut välillä järin kunniakkaasti niin silti se vaan saa ihmisissä vastareaktion kun koko ajan paasaa muille kunniasta ja rehellisyydestä ja kuitenkin puukottaa selkään lähimpiä liittolaisiaan. Sophie ei sortunut tuohon ollenkaan ja hänet palkittiin siitä voitolla.

Toinen asia mihin Coach kompastui oli ihan perus-Survivor-moka eli teki liikaa diilejä kaikkien kanssa. Diilejä pitää tehdä pärjätäkseen tässä pelissä mutta niitä pitää tehdä harkiten ja siten että et lopussa vaikuta mulkulta kun niitä diilejä pitää väistämättä alkaa rikkomaan. Tässäkin Sophie pelasi järkevämmin eikä tehnyt mitään "final three" -lupauksia koko porukan kanssa, ja sen takia hän ei saanutkaan niin paljon paskaa niskaansa jurylta kuin Coach.

Hyvän pelin Coach pelasi ja ansaitsi finaalipaikkansa täysin, mutta muutamissa jutuissa teki virheitä ja menetti voiton sen takia. Etukäteen arvelin että Albert olisi pystynyt myös taistelemaan voitosta mutta hänen esityksensä juryn edessä oli kyllä niin heikko että voitto meni siihen. Muut näkivät Albertin vähän lierona ja kun vastaukset oli koko ajan vähän anteeksipyyteleviä ja "limaisia" niin tuo kuva vaan vahvistui. Olisin odottanut häneltä huomattavasti vahvempaa esitystä.

Sophie otti taas juryn edessä ihan erilaisen lähestymistavan ja oli erittäin rehellinen. Minä näenkin että tuossa juryn edessä on kaksi toimivaa tapaa, eli ole täysin rehellinen tai sitten valehtele silmät päästäsi superhärskillä tavalla ja nuole jokaisen juryn jäsenen perse yhdessä ja erikseen, kuten esim. Chris Daugherty (Vanuatu) ja Todd Herzog (Kiina). Sophie oli varsin vilpittömän ja rehellisen oloinen, mm. myönsi heti aluksi sen että hänen sosiaalinen pelinsä ei ollut parasta mahdollista ja muut eivät varmaan pidä häntä mukavana tyyppinä, ja uskon että tuo oli iso tekijä hänen voitossaan.

Ozzy oli taas ihan koko jakson ajan oma ylimielinen kusipää itsensä. Mitä pidemmälle hän pääsi niin sen ylimielisemmäksi hän kävi, ja oli kyllä erittäin hieno juttu että Ozzy mokasi viimeisen palapelin täysin ja Sophie tuli pitkältä takamatkalta voittoon. Jälleen vakuuttava fyysinen esitys Ozzylta tämä kausi, mutta muuten oli kyllä heikko esitys ja ilman tätä typerää RI-twistiä Ozzylla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia edes näin pitkälle. Kun perustaa pelinsä täysin fyysisen pelin varaan niin sitten pitäisi oikeasti pystyä voittamaan joka ikinen kilpailu, koska kun häviät sen yhdenkin niin olet heti ulkona. Ozzy ei ole näköjään vieläkään oppinut tätä.

Juryssa oli kyllä mielenkiintoisinta se että melkein katkerimpia juryn jäseniä oli nämä ex-Savaiit, joilla ei oikeastaan ollut edes mitään syytä olla katkeria finaalikolmikolle. Sen ymmärrän että esim. Cochran, Rick ja Brandon olivat katkeria ja vihaisia mutta mitä syytä jollain Jimillä ja Whitneyllä on olla katkeria noille kolmelle? Pelkkää kateutta vaan, koska eihän tuo kolmikko millään tavalla pettänyt ketään noista Savaiilaisista vaan pelihän oli ihan selvästi Upolu vs. Savaii ja Upolu pelasi tuon tilanteen paremmin ja napsi Savaiit yksitellen pois. Myös Ozzy oli jälleen juryssa ylidramaattinen ja oma ääliö itsensä, ihan kuten Fans vs. Favouritesin finaalissa.

Reunion oli kyllä sitten ihan kunnon paskaa. Voittaja sivuutettiin lähetyksessä aika pahasti, samoin erittäin hyvän pelin pelannut Coach, ja Burnettin porukka oli rakentanut Reunion-show'sta oikein kunnon Ozzy-lovefestin jossa Ozzy sai pitää monologia puolet show'sta ja sitten joku pikkutyttö pääsi vielä kysymään typeriä Ozzylta. Kaiken kruunasi vielä tuo ihan käsittämätön äänestystulos kun Ozzy oli äänestetty ylivoimaisesti kauden suosituimmaksi pelaajaksi katsojien toimesta. Ei voi käsittää...

Muista sen verran että Cochran oli hauska ja puhui yllättävän fiksuja, Jim oli edelleen katkera, Russell oli edelleen typerä ja katkera siitä että hänen mielestään pelissä on vikaa (vaikka totuus on että Russell itse ei ymmärrä peliä tarpeeksi hyvin), Brandon vaikutti jopa ihan sympaattiselta (ja sanoi Russell mitä tahansa niin loppujen lopuksi pelasi pelin paremmin kuin setänsä koska hänet äänestettiin pois sen takia että oli uhka, toisin kuin Russell jota pidettiin täydellisenä goatina), ja aika monta kilpailijaa jätettiin ihan täysin pimentoon. Ainakin Semhar, Papa Bear, Mikayla, Elyse ja Rick jäivät kokonaan ilman kysymystä.

Mutta se pitää sanoa että kyllä tämä ihan hyvä kausi oli vaikka ehkä vähän loppua kohden lässähtikin. Mutta viime kauden surkeuteen verrattuna huomattavaa parannusta silti. Mielenkiinnolla odotan tuota uutta One World -konseptia, se saattaa tuoda mielenkiintoisia lisäelementtejä peliin. Toivottavasti se ei kuitenkaan vie niin paljon mielenkiintoisia elementtejä pelistä kuin tämä epäonnistuneeksi kokeiluksi osoittautunut Redemption Island. Ja toivottavasti tätä Redemption Islandia ei nähdä enää ikinä Survivorissa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Oikeat henkilöthän siinä lopulta voitosta taistelivat, mutta täytyy sanoa että omasta mielestäni Coach pelasi ilman muuta parhaimman pelin tästä nipusta ja olisi myös voittonsa ansainnut. Viime kausilla on tuntunut olevan juryn peritautina tämä ihmeellinen katkeruus, joka tälläkin kertaa vei voiton parhaalta pelaajalta. Sinänsä meikäläisellä ei tällä kertaa ole suurempaa ongelmaa voittajan kanssa, koska Sophiekin pelasi mainion pelin.

Final Tribalissa oikeastaan kaikki olivat kohtuullisen hyviä. Mielestäni Albertkin vastaili kysymyksiin muutoin hyvin, paitsi Brandonin kohdalla. Hän vain oli hävinnyt pelin jo ennen neuvostoa.

One World-konsepti kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta!
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viime kausilla on tuntunut olevan juryn peritautina tämä ihmeellinen katkeruus, joka tälläkin kertaa vei voiton parhaalta pelaajalta. !

Minä en näe tuota noin. Kuten sanoin niin Coach teki liian monta finaalidiiliä ja tuo tulee yleensä aina kostautumaan. Ja sen lisäksi paasasi edelleen vähän liikaa tuota "honor & integrity" -mantraansa mikä oli omiaan lisäämään katkeruutta kun hän ei pystynyt itse toteuttamaan tuota mistä saarnasi muille. Coach oli kyllä näkyvämpi pelaaja mutta Sophie pelasi kokonaisuudessaan paremmin ja fiksummin. Ja minusta tuo Sophien final-TC oli erinomainen suoritus. Ei Coachkaan tuossa varsinaisesti epäonnistunut mutta Sophiesta tuli paljon rehellisempi ja suorempi kuva kuin muista.

Mutta tuosta juryn katkeruudesta sen verran että välillä se menee tosiaan överiksi, ja esim. tässä viimeisimmässä ihmettelin sitä että juuri se porukka on katkeraa joilla ei ole siihen oikein mitään syytä. Mutta esim. Brandonin ja Rickin kohdalla sen ymmärtää koska heillä oli molemmilla finaalidiili Coachin kanssa ja heidät molemmat petettiin. Pitää kuitenkin muistaa että kyseessä on ihmiset ja esim. noilla viimeksi poisäänestetyillä ei ole hirveästi aikaa hakea etäisyyttä peliin joten katkeruus on ihan ymmärrettävää vaikka Edna tuossa jury-puheessaan aika hyvin sanoikin että kaikki tuonne on tulleet huijaamaan toisia päästäkseen pidemmälle pelissä ja turha on kantaa kaunaa siitä että joku tekee sen vaan paremmin.

Tuosta finaalista sen verran että en tiedä onko tuo kolme finalistia tarpeellinen systeemi kun oikeastaan ikinä tuo ei mene niin että tilanne olisi tasainen kaikkien kolmen välillä, vaan yleensä yksi jää kokonaan ilman ääniä. Ainoastaan yhdellä kaudella (Kiina) kaikki kolme ovat saaneet ääniä ja silloinkin ne meni 4-2-1.
 
Mielestäni Coach oli kauden paras pelaaja ja olisi ansainnut voiton. Olen samaa mieltä kuin Infamous että turha katkeruus vei häneltä voiton. Coach oli kuitenkin paljon paremmissa asemissa ennen finaaleja kuin Sophie. Sitähän Coach tuossa viimeisessä jaksossa hoki, "it's my game to lose". Tietenkin tuo tekopyhyys ärsytti ihmisiä, mutta hän kuitenkin avautui lopussa siitä että puukotti muita selkään eikä pelannut rehellisesti. Loppupeleissä täytyy kuitenkin sanoa että Coach rakensi tuon liittouman ja siksi se herätti häntä kohtaan enemmän katkeruutta kun se lopussa lähti murtumaan. Sophiella oli kuitenkin tuuria, koska tuolla karismalla (ylimielinen ja koppava) ei kauheasti liittoutumia rakenneta. Hyppäsi oikeaan jengiin alussa ja ratsasti sillä loppuun asti ja tämän aikana ei puukotellut muita selkään yhtä paljon kuin kanssakaverit...

Mutta olen kyllä samaa mieltä siitä että Final TC:ssä Sophie pesi muut mennen tullen.
 
Tuosta finaalista sen verran että en tiedä onko tuo kolme finalistia tarpeellinen systeemi kun oikeastaan ikinä tuo ei mene niin että tilanne olisi tasainen kaikkien kolmen välillä, vaan yleensä yksi jää kokonaan ilman ääniä. Ainoastaan yhdellä kaudella (Kiina) kaikki kolme ovat saaneet ääniä ja silloinkin ne meni 4-2-1.

Aina yhtä hauska nähdä tuon kolmannen osapuolen ilmeen kun huomaa että ei ole saanut yhtäkään ääntä :)
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sophiella oli kuitenkin tuuria, koska tuolla karismalla (ylimielinen ja koppava) ei kauheasti liittoutumia rakenneta. Hyppäsi oikeaan jengiin alussa ja ratsasti sillä loppuun asti ja tämän aikana ei puukotellut muita selkään yhtä paljon kuin kanssakaverit...

Aina vaan kaikki ei ole sitä mitä editoijat antavat ymmärtää... Ainakin kun noita insider-pätkiä on katsellut niin Sophien rooli tuossa liittoumassa on ollut huomattavasti isompi kuin mitä noissa varsinaisissa jaksoissa näytettiin. Sophie ei suinkaan ollut pelkkä seurailija vaan oli isossa roolissa laatimassa strategioita ja jopa syötti niitä Coachin päähän. Sophie vaan tajusi pitää matalampaa profiilia mutta näissä haastattelusessioissa osoitti että on todella fiksu ja tarkkaavainen ja ajattelee peliä paljon pidemmälle kuin seuraavaan siirtoon asti.

Sitähän Coach tuossa viimeisessä jaksossa hoki, "it's my game to lose".

Minusta Coach ei vaan ihan ymmärtänyt sitä että tuollaisella taktiikalla (tekemällä finaalidiilejä jokaisen kanssa) ei vaan voi voittaa. Coach oli omasta mielestään pelannut itsensä hyviin asemiin mutta totuus oli että hän oli tehnyt liian paljon lupauksia liian monelle ihmiselle ja silloin käy juuri näin. Tuo juryn katkeruus ei voi (tai ei saa) tulla enää kenellekään yllätyksenä koska asia on ollut näin ihan pelin alkuajoista saakka. Se on vaan asia joka pitää ottaa huomioon ja pelata peliä niin että pystyt ohjaamaan tuon katkeruuden kilpailijoitasi kohtaan.

Noin yleensä ottaen minun mielestäni paras pelaaja ei välttämättä ole se joka pelaa näkyvintä peliä ja pitää kaikki langat käsissään, vaan paras pelaaja on se joka pystyy pitämään riittävästi lankoja käsissään ilman että muut huomaavat sitä. Silloin kun pelaa itsensä koko ajan hyviin asemiin niin ei tarvitse tehdä mitään isoja peliliikkeitä jonkun Russellin tyyliin. Se on vähän samoin kuin esim. jääkiekkomaalivahtien kohdalla että jos joudut tekemään jonkin näyttävän pelastuksen niin se on monesti merkki siitä että olet tehnyt jotain väärin ennen sitä kyseistä tilannetta.

Aina yhtä hauska nähdä tuon kolmannen osapuolen ilmeen kun huomaa että ei ole saanut yhtäkään ääntä :)

Tuo onkin melkein se ainoa positiivinen asia. Ja tietysti se on myöskin hyvä juttu että joutuvat vähän tarkemmin miettimään finaalikumppaneitaan ettei vaan valita sitä ilmiselvintä "goatia". Ärsyttää vaan kun tuo aina menee kahden väliseksi, olisi joskus mukava nähdä kolme tasavahvaa finalistia joiden kohdalla äänet menisi mahdollisimman tasan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös