Super Bowl XLIX

  • 23 623
  • 126

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
NFL:n loppuottelu pelataan tänä vuonna Glendalessa Arizonassa. Ottelu pelataan puoli kahden aikaan suomen sunnuntai-maanantai välisenä yönä. Puoliaikashown vetävät Katy Perry ja Lenny Kravitz. Ottelun näkee mm. nelonen prolta ja ruudusta.

Ottelussa kohtaavat AFC-konferenssin mestari New England Patriots ja hallitseva mestari Seattle Seahawks. Patriots on ollut viikolla runsaan mediakohun kohteena koskien konferenssifinaalessa käytettyjä palloja, mutta toistaiseksi joukkueet mukaanlukien yllättäen myös Seahawks ovat pitäneet matalaa profiilia. Ensi viikolla järjestettävänä mediapäivänä saadaan ainakin Seattlen pelaajien suuta auki.

Joukkueet pelasivat hyvin erinäköiset pelin konferessien loppuotteluissa. Patriots vei konferenssifinaalinsa selkeästi. Sen hyökkäys jyräsi Indianapolis Coltsin sekä maata pitkin, että ilmassa. Patriotsin puolustus nollasi Coltsin laitahyökkääjät täysin. Coltsin pelinrakentajalla Luckilla ei liiemmin ollut aikaa heittää.Joukkue oli joka osa-alueella ylivoimainen. Seahawks voitti konferenssifinaalin hieman yllättäen erikoisjoukkueiden ja hyökkäyksen viime hetken heräämisen ansiosta. Seattlen laitahyökkääjät olivat jumissa läpi melkein koko matsin, mutta alkoivat lopussa tekemään pelejä. Lisäksi Seattlen puolustus piti Green Bayn hyökkäyksen pois maalialueelta, jossa se sai kolmelta ensimmäiseltä redzone drivelta aikaan vain 6 pistettä. NLF:n yhdeltä pallovarmimmista pelinrakentajista, Russell Wilsonilta, nähtiin poikkeuksellisesti 4 syötönkatkoa.

Kaikesta huolimatta Seattlea voidaan pitää pienenä ennakkosuosikkina.

Seahawks hyökkäys

QB: Russell Wilson
WR: Jermaine Kearse, Doug Baldwin
RB: Marshawn Lynch
TE: Luke Wilson
Linja: Russell Okung, James Carpenter, Max Unger, JR Sweezy, Justin Britt

Seahawksin hyökkäys näytti olevan ongelmissa Packersia vastaan. Laitahyökkääjät eivät olleet juurikaan auki ennen pelin loppua, ja näistäkin aukeamisista osa on ainakin jossain määrin Packersin DC Capersin prevent kutsujen tuotosta. Seahawksin linja ei pitänyt hirveästi ja erityisesti Peppers pääsi iskemään Russell Wilsonia hyvin paljon. Packers kutsui pressiä rissuille ja laski HaHa Clinton Dixin robberina ottamaan nopeita keskelle suuntautuvia kuvioita. Wilson heitti tosiaan syötönkatkoja, mutta osa oli laitahyökkääjien vastuulla.

Seahawks luottaa juoksuhyökkäykseensä. Joukkeessa pelaa yksi NFL:n parhaita RB:jä, Lynch, jolla pelataan hyvin paljon power tyyppisiä juoksuja. Pelinrakentaja Wilsonille kutsutaan juoksuja, mutta hänellä on myös hyvä käsi. Laitahyökkääjät ovat tasainen ryhmä, ja Seattle heittää mielellään syvälle. Heittohyökkäyksen tärkein pelaaja on pudotuspeleissä ollut TE Wilson.

Seahawks puolustus

S: Kam Chancellor, Earl Thomas
CB Richard Sherman, Byron Maxwell
LB: KJ Wright, Bobby Wagner, Bruce Irvin
DL: Michael Bennett, Tony McDaniel, Kevin Williams, Cliff Avril

Seahawksilla NFL:n paras puolustus. Sitä vastaan on todella vaikea heittää ja juosta. Heikkoja lenkkejä ei ole hirveästi. Pass rush on todella voimakasta. Seattle pelaa peruspuolustuksena Cover 3 puolustusta variaatioineen, jossa Sherman, Maxwell sekä Thomas laskeutuvat syvälle ja Chancellor liikkuu lähelle boksia. Seattle pelaa myös paljon miespuolustusta pressillä, jossa Thomas on yksin syvällä.

Patriots hyökkäys

QB Tom Brady
RB: Legarrette Blount, Shane Vereen
WR: Julian Edelmann, Brandon LaFell/Danny Amedola
TE: Rob Gronkowski
Linja: Nate Solder, Dan Connolly, Bryan Stork, Ryan Wendell, Sebastian Volmer

Patriotsin hyökkäys juoksee power tyylistä juoksua nyt kun Ridley on hajalla. Pelinrakentaja Brady on aivan huipputasoinen, kuten myös targetit Gronkowski ja jossain määrin myös Edelmann. Edelmann ja Gronkowski nähdään usein samalla puolella, jolla pyritään luomaan aukkoja coverageen. Edelmann on vaarallinen kiinnioton jälkeen ja Gronkowski tekee pahaa jälkeä syvällä.

Patriots on heittänyt hyvin tuota Cover 3 vastaan, jota Seattle pelaa, mutta super bowlissa ikkunat tulevat pienenemään entisestään.

Patriots puolustus

S: Devin McCourty, Patrick Chung
CB: Darrelle Revis, Brandon Browner
LB:Donta Hightower, Akeem Ayers, Jamie Collins
DL: Chandler Jones, Chris Jones, Vince Wilfork, Rob Ninkovich

Puolustus on pelannut yllättävän hyvin ja Browner ei ole käryillyt hirveästi. Donta Hightower pelaa paljon TE:tä vastaan. Pass rush on näyttänyt tehokkaalta. Safetyt voi olla heikoin osasto ja voi olla, että Seattle testaa joukkueen heittopuolustuksen syvältä. Pats D pelaa miestä ja aluetta. Pudotuspeleissä pallo on lähtenyt todella nopeasti vastustajan QB:lta, ja turovereita on syntynyt, hyvin pitkälti DE:n ansiota.

Ennakko

Patriots O vs. Seahawks D

Patriots tulee pelaamaan hyökkäyksessä juoksupainotteisesti ja heittämään pallon todella nopeasti Seattlen voimakkaan pass rushin alta. Sherman jätetään rauhaan ja sen sijaan heitetään Gronkowskille seamiin. Edelmann pelaa ehkä paljon Maxwellia vastaan. Brady on pelannut todella hyvin tähän asti, mutta tässä pelissä ei syötönkatkoihin ole varaa. Juoksun pitäisi toimia läpi pelin.

Seahawks O vs. Patriots D

Seattlen linjan pitäisi petrata, jotta laitahyökkääjät eivät olisi niin näkymättömiä. Seattle juoksee ja koittaa murtaa patriotsin puolustusta pitkillä heittopeleillä. Wr reverseä ja kikkapelejä voidaan nähdä. Patriotsin puolustus jättää yhden miehen pitämään Wilsonin juoksuja, joten välttämättä ei isoja pelejä aukea sieltä. Packersin game plan toimi hyvin Seattlea vastaan ja Patriotsilta voidaan nähdä samanlaista puolustusta.

Patriotsin voitto olisi hauska nähdä, mutta Seattle taitaa olla valmiimpi pelaamaan ja vie matsin scorella.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Patriots puolustus

S: Devin McCourty, Patrick Chung
.
.
.
Safetyt voi olla heikoin osasto ja voi olla, että Seattle testaa joukkueen heittopuolustuksen syvältä.

Hyvä avaus anticatabolicilta.

Ajattelin vaan hieman mainita safetyjen pelaamisesta Patriotseilla tänä vuonna. McCourty on ehkä yksi aliarvostetuimmista safetyista ja usein jää pois keskusteluista koska häntä ei useasti nähdä highlights pätkissä. Patriots pelaa useasti man to man laidoilla ja ns. single high safteyllä.Yksi vastustaja otetaan pois CB+safety combolla ja tämä yleensä on vastustajan paras rissu joka saa erityisvartioinnin.

Chung puolestaan oli floppi edellisellä visiitillä mutta tällä kaudella hänet on istutettu eri rooliin ja hyvin juoksun tukena sekä TE:n cover miehenä. Juoksua vastaan hän on ollut suorastaan loistava. Suurin ongelma Patriotsien secondarylla on yleensä vastustajan TE jotka ovat takoneet järkyttäviä määriä jaardeja tällä kaudella.
 

Cube

Jäsen
McCourty on ehkä yksi aliarvostetuimmista safetyista ja usein jää pois keskusteluista koska häntä ei useasti nähdä highlights pätkissä.
Tosiaan, oon itsekin laskenut McCourtyn sarjan parempien saftyjen joukkoon. Sen sijaan Patriotsin pass rush ei ole aina kamalasti vakuuttanut. Super Bowlissa duunia helpottaa tietty se, ettei Seahawksin hyökkäyksen linja heittoblokkaa kovin hyvin.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Tosiaan, oon itsekin laskenut McCourtyn sarjan parempien saftyjen joukkoon.
Samoin minä. Karkeesti joku voisi sanoa, että Super Bowlissa nähdään kolme liigan top-5 safetyä ja kaksi selkeästi parasta korneria. Näin ainakin on omasta mielestäni. Mielenkiintoisin matchup tulee olemaan Kronkowski vs Chancellor. Vaikka Kam huikea strong safety onkin, niin yksin ei Kronkkia vastaan pärjää, kukaan ei pärjää. Veikkaan Seattlen pelaavan edelleen aika perus cover3 peittoa sekä jonkun verran myös cover1:stä. Miksi muuttaa mitään, kun homma toimii. Sherman varmasti pysyttelee omalla puolella kenttäänsä ja sinne tuskin kovin montaa palloa tulee? Tietysti jos Shermanin käsi on edelleen sökö, niin ehdottomasti Bradyn pitää sinne kokeilla jossain välissä. Samoin jos pallohaukka FS Earl Thomas on puolikuntoinen, voi Kronkille aueta hyvinkin seam kuviot keskelle? Patriotsin puolelta on mielenkiintoista nähdä miten Revistä peluutetaan? Seattlella ei kuitenkaan ole ns. ykkös-uhkaa laitahyökkääjien taholta. Tai ainakaan minä en laske Baldwinia tai Kearsea sellaiseksi? Browner on myös taantunut rivi-corneriksi super bowl voiton jälkeen. Lähinnä hän on se kaveri jota poltellaan Patriotsin secondarystä. Eiköhän Chung tuoda boxiin ja tällä yritetään pysäyttää Seahawksin kaksi parasta asetta, Lynch ja Wilsonin skrämpläämiset.

Hienon avauksen tehnyt anticatabolic asetti Seahawksin ennakko suosikiksi. Minä taas puolestani laittaisin pienoisen edun Patriotsien suuntaan. Parit perustelut lienee paikallaan. Ensiksi Patrioottien Konfrenssi finaali oli vakuuttavaa jälkeä, olipa ne pallot paineiltaan minkälaiset tahansa. Seattle puolestaan oli tosi huono, ihan pallo-varmaa Wilsonia myöden. Packers kyllä muni ihan itse voiton Seattlelle. Tuskin Wilson yhtä surkeaa peliä nyt pelaa, mutta huono makuhan tuosta konfrenssi pelistä jäi. Jos Patriots onnistuu pelaamaan Lynchin pois ja Wilson pysyy taskussa, niin New Englannin osakkeet nousevat merkittävästi. Edelleenkään Seahawksin laitahyökkääjät ei vaan vakuuta. Kokonaisuutena New Englannin puolustus on kuitenkin niin hyvä, että Seattlen hyökkäys pystytään pysäyttämään. Patriotsien suurin ase on TE Kronkowski. Miten Seattle onnistuu hänet pysäyttämään? Seattlen puolustus on toki liigan kovin, mutta riittääkö se loistavaa Bradyä vastaan? Jos Seattle saa kunnon paineen Bradylle ja pakottaa hänet nopeisiin ratkaisuihin ja heittoihin, niin vaikea peli voi tulla Bradylle. Varsinkin kun Seattle D pelaa paljon bump and run coveragea, niin sen kanssa voi nopeat heitot olla hankalia. Näen kuitenkin Patriotsien hyökkäyksen linjan sen verran hyvänä, että mitään järkyttävää painetta ei saada pelkällä neljällä miehellä. Eli sitten Seattle joutuisi blitzaamaan, mikä ei sille ole niin ominaista. Tämä tietenkin avaa sitten aukkoja heittopuolustukseen ja juuri niitä 1vs1 tilanteita Kronkin suuntaan. Yksi avain asia on tietenkin miten Patriotsien juoksu lähtee kulkemaan? Oma arvaukseni on, että ei lähde. Joten heittämällä Brady ja Patriots joutuu pelin voittamaan. Jos Seattle kuitenkin roikkuu pelissä samalla tavalla mukana mitä Packersia vastaan, niin voitto voi hyvinkin karata toistamiseen Seattlelle. Oma veikkaukseni ja toivomus on kuitenkin Patriotsien voitto.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Itse en usko että Gronkin pelaaminen on mitenkään ratkaisevaa. Gronkki on toki red zonella hyvä ase, mutta Seahawksin safetyt kyllä pysäyttävät muuten isot pelit ennen kuin niistä tulee isoja. Gronk vetää sen takuutyön, mutta ratkaisu tulee jostain muualta.

ohessa muutama oma pointti pelistä:

1. Kellonhallinta. Seahawks on liigan parhaita kellonhallinnassa johtoasemassa, mutta samalla se on kaksiteräinen miekka, koska tappiolla Seahawks joutuu pelamaan muilla kuin vahvuuksillaan. Wilson joutui Packersia vastaan takaa-ajo tilanteessa liikaa heittämään liian vaikeita keskitasoisille ressuilleen. Jos Seahawks saa nopean johdon, pystyy se Lynchin juoksulla, Wilson tuplauhkalla ja lyhyillä syötöillä pelaamaan pitkiä hyökkäysvuoroja.
2. Patsien juoksupeli. Ravensia vastaan nähtiin mitä pahimmillaan voi tapahtua. Ei juoksua, pakko heittää joka peli. Nyt jos Seahawks saa juoksun pois, joutuu Brady heittämään liigan parasta secondarya vastaan joka snapin (mikäli ovat pelikunnossa kaikki).
3. Hyökkäysten leveys. Tämä on Patsin ehdoton vahvuus. Seattle on selkeästi Lynchin joukkue, Patsilla on Bradyn lisäksi Gronk ja hyvänä päivänään Edelmann. Lisäksi Amendola on parhaimillaan erinomainen. Seattle ressut eivät ole huonoja, mutta heikko kohta. Sen sijaan joukkueen ykkös-TE:ksi noussut Willson on yllättävän hyvä pelaaja. Ottelun voittaa se, jonka riveissä on enemmän yliodotusten pelaavia kakkoskorin jätkiä hyökkäyksessä.
4. Valmistautuminen. Pats on äärinmäisen rutinoitu organisaatio, ja pystynee DeflateGatesta huolimatta olemaan iskussa sunnuntaina. Siitä huolimatta on selvä että tuo pallojuttu aiheuttaa ylimääräistä Patseille, kun Seattle on saanut olla rauhassa. Toisaalta, oikeastaan koko kauden teema Seattlessa on ollut pelin hidas ja huono alku, joka sitten toisella puoliajalla on kääntynyt hallinnaksi.
5. Wilson-effect. Olen seurannut Wilsonin pelaamista nyt kaksi vuotta, ja statsien perusteella kyseessä on vahvan juoksupelin ja puolustuksen siivellä menestyvä kakkostierin QB. Mutta yksi ominaisuus Wilsonilla on huippuluokkaa ja se on heittää tärkeään paikkaan iso peli. Moni muu saman tason kuuppa olisi esim. Packers pelissä roikutellut päätään ja kusi sukassa odotellut kellon loppumista. Wilson heitti isoja pelejä ja lähti kaikkien oddsien vastaisesti kesäloman sijaan Superbowliin.

Veikkaan että pelin voittaa se joukkue joka johtaa puoliajalla. Koska uskon juoksuun ja puolustukseen heittoa enemmän ratkaisupeleissä, veikkaan että se joukkue on Seahawks, mutta toivon että Pats. Toivottavasti peli on hyvä, koska tämä on monellakin tapaa melkoinen jättien taisto, eikä viime vuoden tyylinen toisen joukkueen läpikävely liene kenenkään toiveissa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Huikea peli on tulossa. Itselle tulee olemaan ennakkoon kovin matsi ikinä, kun Patsin lisäksi 2. suosikkini Seahawks pelaa finaalissa. GOAT Brady vastaan yksi kautta aikain puolustuksista. Ylivoimaisesti tämän hetken parhaat organisaatiot/valmentajat, jotka muistuttavat hyvin paljon toisiaan.
Tulee olemaan kyllä äärimmäisen tasainen matsi. Paljon riippuu missä kunnossa Sherman/Thomas on. Jos Shermanin käsi on kunnossa, puolustuksen vasen puoli on NO FLIGHT ZONE, ja tällöin isketään oikealle Edelmanin ja Gronkin voimin. Brady ei tule toistamaan Rodgersin virhettä ja yrittämään heittää sitä terveen Shermanin suuntaan.
Blountin huikea Colts-peli antoi kyllä paljon toivoa. Jos pystyy lähellekään samaa suoritusta, niin tulee auttamaan paljon Bradyä heittopelissä.
Patsin puolustusta tulee olemaan mielenkiintoista seurata, erityisesti Revisin pelaamista, kun nyt vastustajalle ei ole kovia laitahyökkääjiä. Tähänhän mennessä ollaan tuplattu paras WR ja Revis on ottanut sitten yksin toiseksi parhaan. Nyt kovin uhka tulee Beast Moden muodossa, ja Lynch täytyy saada pidettyä siedettävissä jaardeissa. Myös Wilsonin juoksuja täytyy varoa.
Itse en pysty näkemään kumpi olisi ennakkosuosikki, niin tasaisia joukkueet ovat, mutta pistetään tunnesyistä Patsille yhdellä scorella. Viime vuotisen tapaista blow outtia on ainakin ihan turha odottaa.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
4. Valmistautuminen. Pats on äärinmäisen rutinoitu organisaatio, ja pystynee DeflateGatesta huolimatta olemaan iskussa sunnuntaina. Siitä huolimatta on selvä että tuo pallojuttu aiheuttaa ylimääräistä Patseille, kun Seattle on saanut olla rauhassa. Toisaalta, oikeastaan koko kauden teema Seattlessa on ollut pelin hidas ja huono alku, joka sitten toisella puoliajalla on kääntynyt hallinnaksi.

Olin viikon Yhdysvalloissa ja on todettava, että tuota Deflategatea tuli jatkuvasti ja joka tuutista. Käänsipä mille tahansa kanavalle niin siellä analysoitiin Bradyn jokaista lausetta ja keskusteltiin eri paneeleissa tapahtuneesta. Se on varmasti haitannut keskittymistä otteluun ja vienyt ajatuksia väärille urille. Miten paljon se vaikutaa niin jää nähtäväksi.
 

Sambody

Jäsen
Vaikka olen edelleen sitä mieltä ettei tuota Seattlea tule pysäyttämään edes Patriots tällä kaudella, niin onko muut yhtä mieltä, että melkoinen herkkupala match uppien kannalta edessä. Patriotsin cornerit ovat kerrankin vahvoilla vastustajan rissuja vastaan jolloin oletettavasti Patriots pystyy pelaamaan vahvemmin Lynchin ja Wilsonin juoksu-uhkaa vastaan. Se, että saako tuosta puolustuksen linjasta ja tukimiehistä kukaan otetta Lynchistä onkin sitten toinen juttu kokonaan. Toiseen suuntaan taas nousee esiin väkisinkin Cover 3 puolustuksen yleensä auki jättämä ikkuna TE:n seam routeille. Ja no sanomattakin selvää, että nyt tuo joutunee aika kovaan puntariin, kun liigan kovin tight end on vastustajan puolella ja Brady joka ei kättään säästele paikan tullen. Toisaalta tätä ennen Patriotsin olisi hyvä päästä edes Seahawksin kenttäpuoliskolle ja jos kerta toisensa jälkeen Blountin juoksut pysähtyy jaardiin pariin ja Brady joutuu heittämään palloa paljon niin todennäköisyydet vain kasvavat, että raudanluja Seahawks secondary pääsee katkomaan ja kääntämään peliä. Tämä vaikka Bradyllä on ykköstyökaluinaan pallovarmat Edelman ja Gronkowski. Niin ja aina pitää muistuttaa, että kaikki spekulaationi on nyt siltä pohjalta, että Thomas ja Sherman ovat kunnossa jolloin Patriotsin on todella vaikea saada palloa syvään rissujen kouriin.

Eniten vettä kielelle nostaa tuo asetelma tosiaan miten Seattle pysäyttää Gronkowskin. Tässä kyllä armotonta roolia täytyy ottaa Kam Chancellor, koska tukimiehet eivät tule kyllä pysymään Gronkin mukana ja kerrankin Gronkia vastapalloon takakentältä porskuttaa sellainen mörkö, joka onnistuessaan pysäyttää Gronkin vaikka yksin.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mitenkäs muuten, näkyykö tuolta Game Passista ne legendaariset Super Bowl mainokset?
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs muuten, näkyykö tuolta Game Passista ne legendaariset Super Bowl mainokset?

Kyllä mainokset on aina kuulunut Game Passissa myös Super Bowl -lähetykseen. Tai näin aivosoluni vahvasti väittävät. Game Passin mainoksissa "blackout" tulee, jos esim. Foxin jokin paikallisasema tms. lähettää oman mainoksen. Kaikki kansallisesti näkymään tarkoitetut mainokset pyörivät ruudussa. En näe mitään syytä miksi näin ei olisi nytkin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kiinnostaa itseä myös,tarkoitus olisi isännöidä mahdollisimman autenttinen Superbowl frendeille.
Sama homma ja sen takia maksan mieluusti tuon 7,5€ vaikka Viaplay löytyykin ja 4Pro näkyy ilmaiseksi.
 

jeijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks
Game Passissa on vielä se etu, että näyttävät NBC:n lähetyksen suoraan. Aiemmin on ainakin ollut Super Bowlissa oma lähetys ja selostus USA:n ulkopuolelle. 4Pro ja Viasat näyttävät tätä lähetystä englanninkielisenäkin. Kansainvälisessä lähetyksessä ei ole esim. samaa tilasto- ym. oheistietoa lähetyksen ympärillä, mitä amerikkalaisessa on.
 

janóz

Jäsen
Hieno Super Bowl tulossa kun kauden kaksi parasta on jäljellä. Tosin näin ajattelin myös viime vuoden Super Bowlista ja siitä tuli kaikkien aikojen pannukakku. En millään usko saman tapahtuvan nyt, Patriotsin avainhenkilöt ovat liian rutinoituneita, että Denverin kaltainen romahtaminen olisi mahdollista. Tai no NFL:ssä kaikki mahdollista, riittää kun katsoo miten Seattle nousi haudan reunalta voittoon Packersiä vastaan. Viime vuoden mestaruuden (suosikkiani Manningiä kyykytettiin) ja Packersin "väärin voittamalla" Seattlesta on tullut minulle melkoinen inhokki. Oikeasti pidän Seattlesta kaupunkina ja arvostan Seahawksia todella paljon, mutta jostain syystä joukkue ärsyttää tällä hetkellä yli kaiken. Näin ollen lähdenkin otteluun Patsin bandwagonissa. Tämä on viides Super Bowl jossa näen heidän pelaavan ja tasan ensimmäinen kerta kun olen heidän puolellaan. Seahawks on mielestäni suosikki, niin kuin parempi puolustus yleensä finaalissa on. Patriotsin kannalta voiton avaimet on juoksupelin onnistumisessa. Jos juoksu ei uppoa niin Tompalle tulee liian vaikea ilta. Ottelun alku lienee nihkeä, mutta Seattle vie lopulta voiton, jollain Wilsonin ihmepelastuksella täysin hajonneesta hyökkäystilanteesta.

Silti, Go Pats!
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Tuntuu, että kysyn saman kysymyksen joka vuosi, mutta pakko se on taas varmistaa: Eikö itse peli alakkin kello 1.30 eikä tasan yhdeltä?
 

Cube

Jäsen
Huvittavaa, miten kahdessa viikossa Patriotsista on puhuttu otteluun suosikki niin tavallisten katsojien kuin median edustajien keskuudessa. Vielä ennen konferenssifinaaleja ennakkotasoitus tälle SB-otteluparille oli Seahawks -2, mutta ilmeisesti ihmiset sitten ajattelevat, että yksi ottelu on muuttanut näiden joukkueiden voimasuhteita ratkaisevasti. Itse en näe perusteita lähteä tällaiseen radikaaliin tunnereaktioon mukaan, vaan mielestäni asetelma on hyvin samantapainen kuin viime vuonna (jolloin tosin Broncos oli median ja katsojien suosikki). Tokikaan samanlaista turpaanvetoa ei ole nyt luvassa - se oli ainutlaatuinen - eikä välttämättä edes Seahawksin mestaruutta, mutta mun arvion mukaan joukkue on kuitenkin noin 60% ennakkosuosikki.

Monessa ennakossa asetelma on yksinkertaistettu siten, että Patriots voittaa ottelun, jos pysäyttää Lynchin. Kovin tarkkaan ei ole kuitenkaan avattu, miten tämän tulisi tapahtua ja miksi on perusteltua uskoa siihen, että näin käy. Patriotsilla on (ainakin viimeisen kahden kauden aikana) ollut suuria ongelmia sellaisia juoksuhyökkäyksiä vastaan, jotka venyttävät puolustusta ja luovat bäkeille mahdollisuuden tehdä tuhoa yhdellä cutilla. Viimeksi tämä nähtiin Ravensia vastaan, aiemmin kaudella Kansas Cityssa. Seahawks tarjoaa lisää samaa, kenties vaarallisemmassa paketissa kuin kukaan muu. Vince Wilfork on ollut loistava pelaaja Patriotsille, mutta kun hänet 33-vuotiaana pakottaa liikkeeseen tekemään pelejä horisontaalisesti, ei tulos ole puolustukselle ollut aina kovin hyvä.

Patriotsin hyökätessä huomioni kiinnittyy puolestaan siihen, miten ylivertainen Seahawks on viimeisen 3-4 kauden aikana ollut rajoittamaan vastustajien jaardeja kiinnioton jälkeen. Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska Patriotsin heittohyökkäyksen teho perustuu niin suurelta osin lyhyisiin heittoihin, joiden päätteeksi rissut hankkivat joukkueelle lisää jaardeja.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Heittäkääs joku arvaus milloin toinen puoliaika alkaa, ei vaan pysty koko matsia torkkumaan sohvalla mutta toinen puoliaika voisi mahdollistaa sopivan kombinaation unta ja urheilua.
Muistaakseni koko spektaakkeli on yleensä kestänyt sen 4h, eli siinä kolmen maissa olisi toisen puoliajan aloitus?
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ajattelin vaan hieman mainita safetyjen pelaamisesta Patriotseilla tänä vuonna. McCourty on ehkä yksi aliarvostetuimmista safetyista ja usein jää pois keskusteluista koska häntä ei useasti nähdä highlights pätkissä.
Pidän McCourtyn pelistä, Ravensia vastaan veti hyvin coveragessa. Sitten taas Chungia näin tarpeeksi Eaglesissa, ja jostain jäi vaikutelma (Daniels?), ettei vieläkään heitossa pysy perässä. Vissiin joku heittopuolustavampi safety sinne on laittaa joskus tilalle.
Minä taas puolestani laittaisin pienoisen edun Patriotsien suuntaan.

Tietysti jos Shermanin käsi on edelleen sökö, niin ehdottomasti Bradyn pitää sinne kokeilla jossain välissä. Samoin jos pallohaukka FS Earl Thomas on puolikuntoinen, voi Kronkille aueta hyvinkin seam kuviot keskelle?

Näen kuitenkin Patriotsien hyökkäyksen linjan sen verran hyvänä, että mitään järkyttävää painetta ei saada pelkällä neljällä miehellä
Pidin ennakosta. Ehdottomasti tasaiselta näyttäisi ennakkoon. Itse arvelen kuitenkin että Seattle koittaa saada Bradyn heittämään Shermanin ja Thomasin alueelle. injury report näyttää Seattlen kikkailulta.

Myös Patriotsin linja, voi olla vaikeuksissa. Tietysti pohjaan tässä vahvasti konferenssifinaaliin. Green Bay siirtyi shotguniin ekalla neljänneksellä. Rodgers heitti nopeasti (3 sekunttiin päin) snäpistä. Rodgers hämäsi snap countilla Seattlen Dlinjaa ja jätätti pass rushia, ettei säkkejä nähty, Silti Packers ei saanut juurikaan heitettyä Seattlen puolustukseen.

Mielestäni Seattlen D:n peli on ollut niin hyvää, että on vaikea nähdä puolustuksen murtuvan finaalissa.


Monessa ennakossa asetelma on yksinkertaistettu siten, että Patriots voittaa ottelun, jos pysäyttää Lynchin.
Seattle on hävinnyt pelejä tai on ollut vaikeuksissa, kun sekä Lynchin että Wilsonin juoksu on pysäytetty. IMO Seattlen D on vaan niin kova, että neljä intteriä tai olemattomat juoksujaarditkaan ei hommaa ratkaise.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Seattle on hävinnyt pelejä tai on ollut vaikeuksissa, kun sekä Lynchin että Wilsonin juoksu on pysäytetty. IMO Seattlen D on vaan niin kova, että neljä intteriä tai olemattomat juoksujaarditkaan ei hommaa ratkaise.
Juoksun tyrehtyminen kohdistaisi puolustukseen todella suuren paineen. Ihmettelen silti sitä, miten yksinkertaiselta se on saatu monissa paikoissa kuulostamaan ottaen huomioon miten epätasainen match-up tuolta osin on kyseessä. Kaiken maailman analyytikot ovat yllättävän vahvasti hypänneet Patriotsin taakse, enkä ole ihan varma miksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös