Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Suosittele ja arvostele pelejä

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Setit, 02.08.2010 klo 17.04.

 1. KaljaVeikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Leijonat, NHL suomalaiset, 235
  Broforcelle iso peukku täältäki!!
   
 2. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Täytyy ottaa koeajoon, kyllä tuo PC-puolellakin onnistuu kun tunkee vehkeet isompaan ruutuun. Jotain ohjaimia varmaan löytyy nurkista, kun kaivaa. Cheers bro!
   
 3. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  The Expendabros on Steam

  The Expendabros on käytännössä ilmaisversio Broforcesta. Kannattaa kokeilla ennenkuin ostaa Broforcen. Hemmetin koukuttava samalta näppäimistöltä pelattava co-op peli. Vahva mikahäkkis-peukku tälle pelille.

  -Tinke
   
 4. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Varmaankin Marvel Ultimate Alliance, 1 tai 2. Ihan päteviä matkintöjä, vaikkakin välillä melko haasteellisia löytää järkevällä hinnalla.
   
 5. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Kyllä, tämähän se oli, hienoa! Tuo ensimmäinen oli se mitä PC:llä nakutettiin, maksoi 10£ silloin joskus cexissä. Mihinkähän lie levy joutunut... Pitääpä vilkuilla tota Ultimate Alliance 2, kun näyttäs olevan boxillekin. Cheerio!
   
 6. Silkkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Noita tuli aikanaan pelattua aivan törkeästi, kyseessä siis Two Towers ja Return of the King-pelit. Ekassa sai valita vaan Aragornin, Legolasin ja Gimlin väliltä, jonkun bonustehtävän kun sai suoritettua niin sai avattua Isildurin hahmon, joka oli käytännössä täysi kopio Aragornista mutta ehkä hieman voimakkaampi. Jälkimmäisessä sitten hehmoja oli vaikka mitä, Legolas, Aragorn, Gimli-kolmikon lisäksi pääsi pelaamaan ainakin Gandalfilla, Frodolla, Samilla, Merrillä, Pippinillä ja olisiko siinä vielä ainakin Faramir ollut mukana. tuo RotK-peli pelattiin taannoin kaverin kanssa taas läpi ja se on kyllä edelleen aivan pirun hauskaa mättöä.

  Toinen samalta ruudulta pelattava, saman aikakauden (PS2) pelitrio olisi Baldur's Gate: Dark Alliance, Dark Alliance 2 ja Champions of Norrath. Noissa on vähän enemmän roolipelielementtejä siinä mielessä, että dialogia löytyy enemmän ja joissain kohdin voi myös tehdä pieniä valintoja, muten tarina jatkuu. Myls omasta hahmostaan voi tehdä aivan eri tavalla omannäköisensä kuin noissa LotR-peleissä. Taistelu ei ole ihan samalla lailla mättöpohjaista, että örkkiä kuolee vasemmalta ja oikealta 5 per sekunti, mutta oikein mukaansa tempaavaa siitä huolimatta. Noista varsinkin Dark Allianceja tuli aikanaan kellotettua aivan järkyttävät määrät sekä kaverien kanssa että yksin ja suosittelen ehdottomasti hankkimaan, mikäli vaan vehkeet vielä löytyy ja pelit jostain käsiisi löydät.

  "Couch co-op" on valitettavan kuoleva genre, jota olen jo pitkään harmitellut. Kai se on vaan sitä nykyaikaa, että ihmiset istuvat mieluummin pimeissä itsemurhayksiöissään headsetit päässä kuin pelaavat vieressä istuvan kaverin kanssa. Toki vieläkin on änärit, fifat ja muut, mutta eipä ole esimerkiksi samalta sohvalta pelattavia RPG-mättöjä ihan hirveästi tullut vastaan. Diablossa voisin kuvitella sen onnistuvan, mutta peli oli noin muuten melkoinen pettymys ja pelaan sitä PC:llä mieluummin muutenkin. Jotain noiden Dark Alliancejen tapaista konsolipeliä kun tulisi nykyisille konsoleille, olisin hyvinkin kiinnostunut.
   
 7. Mastokaupunki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Suositelkaapa hyviä sotapelejä PS4:lle. Lähinnä kaipaan hieman perinteisempää sotapeliä, enkä niinkään Halo-pelien tyylistä scifiä. Eli maailmansotiin sijoittuvat pelit kelpaa mainiosti.
  Olen harkinnut Battlefield 1:n hankkimista. Muutamia videoita olen siitä katsonut ja niiden perusteella näyttää hyvältä peliltä.
  Mitä mieltä kyseistä peliä pelanneet ovat? Olisiko hyvä ostos? Olen ensimmäisiä Battlefieldejä pelannut, mutta muuta kokemusta ei ole sarjasta.
   
 8. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Kyllähän nyt pitää mainita positiiviseen sävyyn tämä uusin Resident Evil 7: Biohazard. Sen verran suorastaan luokatonta olivat jo pari viimeistä tekelettä, etten odottanut enää mitään koko sarjalta ja tämä pääsi kyllä yllättämään täysin. Varsinkin kun peli paljastettiin viime E3-messuilla ja ulos tuli jo vuoden alussa, tuli tästä tahdista mieleen lähinnä joku tuleva grafiikkademo (toki siis peli on kauan kehityksessä ollut). Myös kamerakulman muutos toi lisäepäilyjä tulevaan. Mutta päinvastoin, peliä oli enemmän kuin osasin edes aavistella. Alku pelistä on uudenlaista, mutta lopulta ne Resident Evil -tyylit sieltä tulevat esiin, jotka vanhoissakin peleissä olivat läsnä. Myös pelisarjaan tyypillinen kauhu on tehnyt paluun isoin saappain. Suosittelen kaikille pelisarjan, sekä kauhupelien ystäville.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017 klo 18.35
 9. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Meikäläinen on ihan pihalla nykyajan peliskenestä, mutta ajattelin, että josko latailisin krapulaisen sunnuntai-illan ratoksi jonkin pelin Steam-palvelusta, jota kaverini minulle ehdotti. Silloin joskus kun olen pelannut, niin seikkailu- ja tunnelmalliset kauhupelit ovat olleet lähellä sydäntäni. Löytyykö pelisuosituksia ko. genrestä?
   
 10. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä nyt ei varsinaisesti ole mikään puhdas kauhupeli, vaikka siinä on pieni vivahde sitäkin on. Eli The Forest! Enemmän tuossa on kyseessä selviytyminen/kauhu meininki.

  Pelissä on myös juoni selviytymisen lisäksi, jos haluaa sen läpi pelata. Jonkin verran myös craftaamista...Voi tehdä aseita,työkaluja, tarvikkeita ja rohtoja.

  Plussaa suht edullinen hinta ja vaikka peli on jo pari vuotta ollut tekeillä, niin päivityksiä tulee suhteellisen usein ja ne ovat olleet hyviä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017 klo 20.01
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  7 days to die on ihan ok, tuskin on kalliskaan. Ei tuosta kauan ole kun tuota tuli pelailtua viimeksi, avoin maailma jossa on zombeja ja joitain eläimiä ja yrität selviytyä, kaikki pitää itse tehdä pelissä ja huolehtia, että saa riittävästi syödäkseen ja juodakseen. Kannattaa katsoa YouTubesta vähän trailereita. Helposti uppoutuu peliin ja kuluu tunteja huomaamatta semmoinen varoitus tähän väliin ;)
   
 12. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kiitoksia suosituksista. Lataukseen lähti mainitun Forestin lisäksi paljon hehkutettu Inside, vanhoille point&click -seikkailupeleille tehty kunnianosoitus Thimbleweed Park sekä Outlast, koska ei maksanut juuri mitään. Eiköhän näillä saa hetken verran ajan kulumaan :)
   
 13. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Inside, Limbon "jatko-osana" kuuluu ehdottomasti tämän ketjun materiaaliin. Sekä toki Outlast +Whistleblower lisäosallaan. Pelisarjan kakkososa muuten tulee ulos tämän kuun 25. päivä, jota itse odotan mielenkiinnolla.
   
 14. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Yakuza 0 tuli hommattua jo jokunen aikaa sitten, mutta pelien suhteen ollut suorastaan loistava kevät tähän mennessä, niin jäi jokseenkin alkuun. Nyt kun on saanut omaa backlogia tyhjennettyä on tullut palattua takaisin tuohon ja onhan kyseessä aivan loistava peli (jos on valmis ohittamaan joitain puutteita, niistä alla).

  Kyseessä on siis "prequel" Yakuza-pelisarjaan, eli jos sarja ei ole tuttu (itsellä ei ollut, nimen toki tiesin) niin nyt on oikein hyvä aika hypätä mukaan. Yksinkertaistettuna voisi ajatella, että kyseessä on GTA:n japaniversio, mutta ei se ihan niin simppeliä ole. GTA-maisuutta toki löytyy, mutta alue ei ole läheskään niin iso (tekemistä riittää kyllä), pääosin liikkuminen tapahtuu kävellen ja tappelut hoidetaan rehdisti nyrkeillä ja jaloilla (sekä kaikella mitä nyt sattuu käden ulottuvilla olemaan). Tappelu onkin todella hauskaa, molemmilla päähahmoilla on kolme eri tyyliä joiden välillä voi vaihdella ja luonnollisesti tyylejä voi myös kehittää/ostaa uusia skillejä.

  Pääjuonen (joka on kuin japanilaista rikoselokuvaa parhaimmillaan - kliseistä osin toki, mutta kuuluu asiaan) ulkopuolella löytyy sitten todella paljon tekemistä, sivutehtäviä tulee vastaan sitä mukaa kunhan jaksaa kaupunkia kierrellä. Löytyy myös kaikenmoista muuta sivuaktiviteettia; kerta peli sijoittuu vuoden 1998 tienoille, voi mennä vaikka arcadeen pelaamaan Outrunia tai Space Harrieria, toki kaiken maailman uhkapelejä löytyy, keilausta jne. Tai sitten voi mennä tumputtamaan pehmopornovideoiden ääreen, koska Japani.

  Mistä päästäänkin siihen, miksei tämä välttämättä kaikille tipu. Ensiksi, graafisesti ei mikään nätein peli, oikeastaan ympäristöt ovat aika rujojakin. Myös cutscenet vaihtelevat laaduiltaan todella paljon - välillä on täysin näyteltyä ja animoitua kaikki, välillä tulee puhetta mutta hahmot seisoo tönkkönä paikallaan, välillä sitten mennään perinteiseen JRPG-tyyliin eli teksti rullaa ja välillä joku murahtaa jotain. Ja ihmiset kyllä puhuu paljon, välillä liiankin. Myöskin ääninäyttely (vaikka onkin suorastaan erinomaista) on ainoastaan japaniksi, jos tuo joitain haittaa. Juoni lähtee turhan verkkaisesti liikkeelle, vasta chapter 2:n loppupuolella aletaan päästä asian ytimeen.

  Ja peli on todella japanilainen. Japanilaiset ovat kieroja, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Omasta mielestä ihan hyvä ettei olla koko aikaa liian poliittisesti korrekteja, mutta jos tapaat vetää hernettä nenään tuollaisesta niin nenä on kyllä takuuvarmasti tukossa jatkuvasti.

  Mutta jos noista puutteista huolimatta kuulostaa hyvältä, suosittelen lämpimästi. Saatavilla siis PS4:lle ja PS Storen pääsiäisalessa tuo on vielä viikon hintaan 35€. Jos pelisarja alkaa innostaa, kesällä ilmestyy "Yakuza Kiwami" eli remake ensimmäisestä osasta, Yakuza 6 ilmestynee sitten ensi vuoden puolella täällä lännessäkin.
   
 15. DarkTower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, Pool, NHL, UFC, Kärpät, Anna Veith
  Hienoja pelejä on paljon. Harmi vain, että tällä palstalla keskitytään melkein pelkästään NHL-peleihin, mutta onhan se ymmärettävää, lätkäforum.
   
 16. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016
  Lainaus:
  "Suosittele ja arvostele pelejä", teikäläisen kontribuutio: "Hienoja pelejä on paljon". Jes, kiitti.
   
 17. DarkTower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, Pool, NHL, UFC, Kärpät, Anna Veith
  No mitä sinulla on tarjottavaa, poika? Vittuilet vain muille?

  "Player Unknown Battle Grounds". Vielä kun saadaan fps-servereitä. Tällä hetkellä vain 3rd-person. "Player Unknown" on siis tyyppi, joka teki aikoinaan ystäviensä kanssa Arma III:n Battle Royale- modin. Sen jälkeen he tekivät H1Z1 - King Of The Kill-modin. Halusivat tehdä oman pelin ja siitä tämä "Battle Grounds". Hieno peli, varsinkin kun siihen saadaan first-person-shooter serverit jatkossa. Silloin Mikkokin pelaa muna pystyssä ;)
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2017 klo 05.10
 18. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016
  Lainaus:
  Itseasiassa on tuo juurikin ollut tarkkailussa hetken. Hauskalta vaikuttaa ja varmasti tulevaisuudessa tuleekin hommattua. Tiedä sitten kuinka raskas oikeasti on koneelle? Noh, fps-servereitä tosiaan odotellessa. Jotenkin itselle tuo kolmas persoona aina tökkinyt.
   
 19. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Onhan tuota PUGBia tullut jonkin aikaa jo pelailtua. Ihan mukavaa pelaamista ja eikä tuo kolmas persoona mikään mahdoton ole. Voi tietenkin pelata jo nyt fps tyylillä, mutta silloin ottaa takkiin aika pahasti. Tällä hetkellä suurimpia ongelmia pelissä on lagimiset johtuen servereistä ja optimointi ei ole vielä kovinkaan ihannetasolla. Kyllähän tuo koneelta jonkin verran vaatii, mutta pitäis pystyä vanhemmellakin aika hyvin pelailemaan. Nimimerkillä GTX 570 ja i7 2600
   
 20. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Mulla on GTX 1060 ja i7 7700, eikä tuossa vielä ole tarpeeksi puhtia pitämään tasaista ~120 fps:ää. Lähellekään.

  Mutta pirun hauska peli, eikä tappiosta voi syyttää kuin itseään.
   
 21. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Kyllä pari kertaa on peli vetänyt lopussa sellaiset haistapaska -ympyrät, että on ärräpäitä lentänyt. Parastahan se on kun oot mielestäsi hyvissä asemissa (alle 15 jäljellä) ja alue päättää pienentyä täysin toiselle puolelle, jossa on tasan yksi talo missä joku sankari on odottanut koko matsin ajan haulikon kanssa.

  Mutta on hauska peli. Mukavan leppoista vaihtelua tryhardaamisen väliin.
   
 22. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Oma vika, ettet mennyt sinne taloon kyykkimään haulikon kanssa! =D

  Ja kyllä ne haulikko-campitkin päättyy useimmiten aika huonosti - viimeistään kahden ensimmäisen ruumiin jälkeen kaikille on selvää missä olet, ja kaikilla muilla on kranaatteja sekä kunnon suojukset.
   
 23. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Entä jos olinkin kyykkimässä, mutta alue ei antanut kyykkiä enempää ;) No eivaan. Itse en hirveästi tuosta haulikkokyykkimisestä perusta. Joku katto jollain sniperilla tai AR:llä menee, mutta muuten ei.

  Ja niinhän ne päättyykin. Eihän nuo yleensä voita, mutta yleensä taas tuppaa käymään niin, että itse on niiden parin joukossa jotka kuolee sille :D
   
 24. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Oisko kellään suositella mitään kohtuullisen hintaista myllytyspeliä? UFC 2 löytyy, sitä on pelattu niin paljon ettei jaksa enää pelata ja haussa olisi jotain Tekkenin tapaista.
   
 25. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016
  Lainaus:
  Mortal Kombat X:ää ovat ainakin kovasti kehuneet.