Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Suosittele ja arvostele pelejä

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Setit, 02.08.2010 klo 17.04.

 1. Setit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Nykyään pelejä tulee liukuhihnalta ja on kovin vaikea arvioida mikä olisi juuri se itselle sopivin vaihtoehto. Ketjussa olisi tarkoitus antaa lyhyitä arvosteluja kokeilemistaan peleistä, jotta joku voisi sen perusteella pystyä helpottamaan päätöstään pelin valinnassa. Arvostelujen toivominen on olennainen osa ketjua.

  Tokihan toisiakin lähteitä tällaiselle olisi, mutta mielestäni ainakin "ammattiarvostelijat" kritisoivat täysin turhanpäiväisiä seikkoja, enkä tunne kovinkaan usein tällaisten arvostelujen vaikuttavan omiin valintoihini.
  Jos joku innostuu arvosteluja naputtamaan niin tietysti olisi hyvä ilmoittaa myös alusta millä peliä on kokeillut.

  Aikoinaan omistin Tiger Woods PGA Tour 2004:n ja pidin kyseisestä pelistä todella paljon. Nyt toivoisin että joku voisi kertoa hieman kyseisen pelin uusimmasta painoksesta. Tiger Woods PGA Tour 11, alustana PS3/XBOX360.
   
 2. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Lainaus:
  Itsellä on tuo kymppiversio boksilla ja onhan se hyvä ja koukuttava! Kun vaikeat putit saa napsumaan kaukaa kohdalleen tai saa kaukaa eaglen osumaan, niin kyllä se pistää tuulettamaan ja fiilis nousee. Päin vastoin sitten tiukoissa paikoissa epäonnistuminen monesti laskee mielialaa huomattavasti, jolloin saattaa loppukierros mennä penkin alle. Tiger on ehkä hiukan liian kova pelissä. Hän kun on lähes jokaisessa kilpailussa se kovin tietokone. Yleensä useamman lyönnin erolla. Mutta onpahan ainakin haastetta. Itse tykkään kovasti pelistä ja sitä on tullut tunteja ja taas tunteja hakattua. Uusinta en toistaiseksi omista, mutta uskoisin sen olevan vähintään samaa tasoa.
   
 3. kamenski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  En mene tästä takuuseen, mutta muistaakseni viimeisimmässä Pelit-lehdessä sanottiin että Tiger Woods PGA Tour 11 on - ilmeisesti molemmilla alustoilla - ensimmäisiä julkaisuja jotka käyttävät värkkien uusia liikkeentunnistusvehkeitä. En muista kummasta alustasta oli tässä tapauksessa kyse, mutta lehden journo kirjoitti tyyliin "pelissä liikkeentunnistus jopa toimii, ennen kuin lyönti on edes osunut tietää että nyt lähti hyvin".

  Koska en itse aio peliä ostaa, niin vastapalloon OP:lle: koska ostat pelin ja laitteet kumminkin, niin kerrohan miten liikkeentunnistus toimii.
   
 4. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 5. pancor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, New Orleans Saints
  Lainaus:
  Itseasiassa on tehty. Ruotsalainen Mer Innebandy tehtiin jo 1996. Peli itsessäänhän on kyllä täyttä kuraa mutta tuli tuota penskana hakattua. Tässä vielä hieman tietoa pelistä: Linkki
   
 6. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Joo tuli joskus demoa pelattua. Pelaajat eivät osanneet juosta ja pelivälineenä oli valkoinen kuutio. Sen jälkeen olenkin odottanut kelvollista
  säbäpeliä.
   
 7. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Limbo, Xbox Live Arcade

  Pakko nostaa ketju ja suositella erittäin hyvää pulmapeliä Limboa (trailer, youtube). Pelihän on tanskalaista käsialaa ja tuli saataville kesällä Xboxin Live Arcadeen.

  Peli on old school 2D tasoloikintaa, mustan ja harmaan sävyissä. Kaksi nappia, toiminta- ja hyppynappi. Kuulostaa huonolle, mutta ei ole sitä. Tunnelma on tässä pelissä kaikki kaikessa, voisi jopa taiteelliseksi sanoa brutaaleine kuolemineen.

  Miinusta ehkä hiukan korkeasta täysihintaisesta hinnasta (1200 pojoa), sekä lyhyehköstä kestosta. Mutta silti iski ainakin itseeni. Peli ei ainakaan ehtinyt alkaa toistaa itseään, kuten nykypeleillä vähän on tapana.
  Imuttakaa vaikka se demo ensin ja kokeilkaapa, niin pakkohan se on kokonaan päästä pelaamaan.


  ...ja onhan pelissä pelimaailman kuumottavin hämähäkki.
   
 8. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Voin yhtyä edelliseen. Pelin synkkä tunnelma tempaa mukaansa, vaikka teknisesti peli on varsin simppeli. Olihan tuo pakko ostaa demon kokeilun jälkeen.

  Pelin tehtävät ovat myös varsin kinkkisiä. Niitä ratkoessa vierähtää tunti jos toinenkin.

  Sitä en vain tajua, että pelasin pelin läpi ja pisteeni ovat silti 77/100.

  Otin tämän pelin puheeksi aiemmin tuolla xbox-ketjussa, mutta silloin siitä ei kukaan innostunut.
   
 9. Setit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lentosimulaattorit

  Isäpuoleni on kiinnostunut lentosimulaattori pelistä ja lupasin sen hänelle hankkia. Onko kokemuksia moisesta pelistä? Jos jollakin on mielessä kyseiseen kategoriaan sopiva teos, niin kertokaa siitä.
   
 10. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Niin olettaen että siis halutaan ihan sitä perinteistä lentelyä, ilman mitään sotimista, niin kaippa se Flight Simulator on ainoa pelisarja oikeastaan mikä vuodesta toiseen tuota tehnyt. Sitten jos kaipaakin vähän ampumista, jne. niin sitten eri kategoriat ja pelit hoitavat homman. Tässä wikissä pelisarjasta Microsoft Flight Simulator - Wikipedia, the free encyclopedia Eli siis sarjan viimeisin osa tuo Flight Simulator X. Onhan se jo muutaman vuoden vanha, mutta ei kyllä oikein tuosta kategoriasta tule kilpailijoita mieleen. Tässä tuon viimeisen wiki: Microsoft Flight Simulator X - Wikipedia, the free encyclopedia

  Kaikille joukkoliikenteestä tykkääville suosittelen uutta Cities in Motion peliä, suomalaisten tekemä peli. Mukana mm. Helsinki, Berliini ja Wien. Peli on vielä halpa ja löytyy steamista ainakin. Tässä pelin sivut: Cities in Motion Voisin itse todeta, että peli on viihdyttävä, mutta vaatii kyllä kiinnostusta noihin Tycoon lajeihin. Ei siis ehkä ihan itselleni niin ykköspeli.
   
 11. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  On todellakin eritäin kaunis peli vaikka vain harmaan sävyissä. Tunnelma sopivan utuinen. Pelasin tänään demon läpi ja olihan sitä pakko sitten hakea kaupasta pointseja, että saa ostettua kokonaisen version. Erittäin addiktoiva kokonaisuus ja kuten totesit, spider on melko kurko. Näitä lisää...
   
 12. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä peli on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten paljon pelkkä tunnelma voi saada aikaiseksi. Tuon asian hyödyntämistä toivoisi isoissakin peleissä.
   
 13. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  NBA

  Itseäni on innostanut koripallopelit tässä lähiaikoina ja en voi kuin suositella NBA 2K11-peliä kaikille lajista kiinnostuneille.

  Tämän pelin jälkeen odotukset nousivat potensiin tulevaa saman yhtiön 2K Sportsin NHL-peliä kohtaan (NHL 2K12), sen verran vakuuttavaa jälkeä on yleisilme EA:n NHL:ään verrattuna.. Tänä vuonnahan EA ei saanut omaa NBA Eliteä edes valmiiksi bugeista ja päättivät perua sen kokonaan tältä kaudelta.

  Pelissä on mielestäni pelihistorian parhaat selostajat/kommentaattorit ja todella realistinen animaatiomallinnus. Myös EA:n NHL-sarjan surkein ominaisuus, eli yleinen tunnelma ja kaikki pikku yksityiskohdat ovat mallikkaalla tasolla, kuten nyt vaikka hallien ulkonäöt tai pelaajien yksilöllisyys. Jos peli näyttää ja kuulostaa siltä kuin tv-lähetystä katselisi, on jotain tehty oikein. Okei, viimeisestä pelatusta korispelistä on aikaa hiukan, mutta kyllä tämä peli mykisti.

  Peli ei ehkä ole kaikkein helpoin oppia, eli oppimiskynnys on aika korkea. Mutta kun helpoimmalla vaikeustasolla aloittaa, niin eiköhän se siitä.

  Kokeilkaa ihan vaikka vaan huviksenne ja sen takia että miltä (EA:n) NHL pitäisi näyttää. Ei tämä turhaan saanut Pelit-lehdeltä 90 pistettä (joka on paljon urheilupelille) ja Pelit suosittelee-leimaa.


  Koripallon ja EA:n puolelta täytyy vielä mainita syksyllä ilmestynyt legendaarisen NBA JAM:n uusi tuleminen. Kaikki ketkä pelasivat tätä viime vuosikymmenen puolessa välissä, tietävät kyllä nytkin mistä puhun. Kaksi vs. kaksi pelaamista ilmavine donkkeineen ja väljine sääntöineen. Parasta kaverin kera. Harmittavasti EA:n tuttu etanakoneisto ei ole vieläkään saanut (liekö tulossakaan?) päivitystä peliin/rostereihin ja se vie terävimmän innon.
   
 14. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Jooh, itsekkin voin suositella lämpimästi tuota NBA 2k11:a. Erinomainen tunnelma, hyvä ura-moodi, jne. Mielestäni uramoodissa kauppoja tehdessä erittäin hyvä idea tuo "trade finder". Esim. NHL puolella EA:n tekeleen kanssa helvetin rasittavaa koittaa kaupata jokaiseen jengiin vuorotellen pelaajaa x ja vielä kun kauppakumppanien palaute on epäselvää parhaimmillaankin...

  Tulevaan NHL:n odotukset kyllä tosiaan kovat, varsinkin kun sama talo taitaa kehittää sitä kuin NBA:ta. Mielestäni kaikkine puutteineenkin jo NHL 2k10 oli selvästi EA:n peliä parempi. Peli muistutti enemmän jääkiekkoa, oli elävämpi ja selvästi vaihtelevampi/monipuolisempi. Esim. tämän vuoden NHL:ssä ei maaleja tule juuri ollenkaan ripareista/maalin edusta ruuhkista, kun tuossa 2k10:ssä niitä tuli paljonkin, kuten oikeasti.
   
 15. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Trials Evolution

  Täytyy suositella - kun itse vihdoin ostin, peli ilmestyi keväällä - uusinta osaa suomalaisesta Trials-sarjasta, joka on nimeltään Trials Evolution. Peli on siis latauspeli, 1200 MS-pistettä Xboxin puolella ja genre moottoripyörä/trial 2D:nä (ajopeli/pulmapeli, jos virallisesta lähteestä lukee). Pelin trailer, joka on kohtalaisen vauhdikas, vaikka pelin varsinainen idea kiteytyy enemmän seuraavan kappaleen lopussa.

  Pelin faneille paljon uusia ratoja ja muuta mukavaa ja nyt mukana myös kenttäeditori rakentelijoille, sekä valmiiden tuotosten jako netin kautta. Miinuksena näin vanhalle fanille, että aloittelijoille suotuisamman helpotetun vaikeustason takia pelin kaikki kentät tuntuivat aika läpijuoksulta, poislukien viimeisenä avautuva vaikeustaso, jossa olikin sitten tekemistä muiden edestä ja vaikeustaso oli ns. viilattu kohdilleen. Näitä toivoisi lisää, ettei tarvisi päästellä koko peliä läpi ennenkuin varsinaisesti pääsee vasta pelaamaan. Tämän pelin suolahan on kiroilun siivittämänä saman kohdan jankkaus niin kauan, että se lopultakin menee läpi, tai ohjain lentää seinään. Kuitenkin palkitseva tunne lopulta.

  Myös pelin achievementit ovat aina hyviä pääsääntöisesti ja nytkin itsellä kahta vaille kaikki hallussa. Vinkkinä niille joita nämä eivät noin muutoin kiinnosta, että sieltä löytää vielä uusia haasteita, jos kaikki on läpäisty jo muuten.

  Kokeilemisen arvoinen peli kaikille, joilta jostain syystä on mennyt edelliset osat ohitse.
   
 16. Mahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Hc Andersen, Valencia CF
  Todellakin loistava peli tuo Trials Evolution ja huikean kenttäeditorin ansiosta jotkut ovat tehneet paljon alkuperäisiä parempia ratoja joita voi siis ilmaiseksi latailla. Eli kentät eivät varmasti lopu kesken ja jos varsinaisten kenttien vaikeustaso tuntuu liian helpolta niin haastetta löytyy varmasti tarpeeksi noista itsetehdyistä kentistä.
  Itsellä ei riitä pitkäjänteisyys takoa joka kenttään platinamitalia. Kultaa löytyy kyllä kaikista ja yhdestä extreme-kentästä on platinaakin mutta aika kaukana ollaan parhaista kuskeista. Tuossahan on se hieno ominaisuus että joka kentän maailmanlistan top 10 000 ajoista voi katsoa hidastukset. Kärkipään suoritukset ovat kohtuu huikeita.
   
 17. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  "Viisi kertaa parempi kuin sarja."

  Pitää tämän pelin kohdalla paikkansa, kun puhutaan The Walking Dead-pelistä, joka on samantapaisia tarinapohjaisia pelejä valmistaneen Telltale Gamesin uusin tuotos. Tällä kertaa yhtiö on luonnut kuitenkin ehkä yhden huikeimman tarinapohjaisen pelin ikinä.

  Peli pohjustuu alkuperäisiin R. Kirkmanin sarjakuviin, mutta seuraa myös TV:stä tuttujen hahmojen varjoja. Pelissä törmätään useampaakin tuttuun hahmoon. Pelaaminen ei tässä pelissä ole tärkeintä vaan dialogit ja päätösten teot. Kaikki vaikuttavat oleellisesti lopputulemaan, sekä kumppaneiden käytökseen läpi pelin. Väärän sanan sanominen jossain vaiheessa voi vaikuttaa, jopa omaan kuolemaasi tai ystäväsi kuolemaan. Pelissä tehdään kovia päätöksiä joissa ei ole kuin huonoja valintoja. Pelaamista ja puzzlea on tarjolla myös, mutta nämä toteutetaan nerokkaasti.. eli puzzlet ovat vähän kuin rauhottumista tapahtumien välillä ja toiminta taas sitten intensiivistä klikkailua, jossa aika ja rauhallisuus ratkaisevat.

  Peli etenee siis jaksopohjaisesti ja samalla tavalla kuin TV-sarja. Tällä hetkellä on ilmestynyt kaksi episoodia ja seuraava ilmestyy tämän kuun puolessa välissä. Yhteensä jaksoja on siis viisi.

  Lainataan Domen arvostelusta kappale:

  Olen elämäni aikana nähnyt, lukenut ja pelannut lukemattomia zombi-aiheisia tarinoita ja voin todeta ihan käsi sydämellä, että The Walking Dead –peli nousee kertalaakista aivan kärkisijoille. Se onnistuu tässä, sillä ensimmäisen episodin käsikirjoittanut The Idle Thumbs –podcastistaankin tuttu parivaljakko Sean Vanaman ja Jake Rodkin ovat tajunneet homman jujun. Siis isolla J:llä. He ovat oivaltaneet, miten kerrotaan paitsi hyvä zombitarina, myös sen tärkeämmän pointin: miten siitä tehdään hyvä ja vaikutuksen jättävä pelikokemus.
   
 18. narri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Latasinpa pleikkarin storesta demon Sleeping dogs pelistä - iski aika kovasti ja kävin seuraavana päivänä ostamassa lätyn. Peli on Hong kongiin (en tiedä onko oikea hong kongin kartta) sijoittuva paljon GTA:n tyyppinen räiskintä mäiskintä Avoin maailma on "aika iso" ja käytössä liikkumiseen on autoja, moottoripyöriä, veneitä ja taksi. Pelin päähamona on Hong kongin triadiin soluttautunut poliisi. Sivutehtäviä löytyy pääjuonen lisäksi ja niitä on "jopa pakko" suorittaa, että ukkeli oppii uusia kunfu -muveja. Tappeleminen on suht yksinkertaista ja siitä hiukan tulee mieleen Assassing greed. Voi tehdä kompo -iskuja, countereita ja ottaa vastustajasta kiinni ja heittää vaikka päin puhelinkoppia tai työntää vastustajan pää tuulettimeen. Peli on hyvin väkivaltainen ja K18 leima on ansaittu. Uskon, että GTA faneille kyseinen peli on hyvä ostos.
   
 19. Zous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan Reaves
  Osaako joku kertoa sellaisen pelin missä voisi pelata samalla boxilla kaksin tai kolmin pelillä tarinaa?
   
 20. Titans Jäsen

  Lainaus:
  Kaikki legon pelit ainakin. :D Sopii yllättävän hyvin vähän vanhemmallekin kaverille.

  Titans
   
 21. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Tuon tyyliseen pelaamiseen keskittynyt sivusto Co-optimus löytänee vastauksen kysymykseen, arvosteluiden ja tarkempien tietojen kera.
   
 22. Zous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan Reaves
  Harmi, että tuollaista ominaisuutta ei meinaa oikein olla. Skyrim yms. olisi huikeaa vetää jos pystyisi pelata samalta boxilta moninpelinä.
   
 23. DDeke Jäsen

  Lainaus:
  Omakohtaista kokemusta ainakin Haloista 3 ja 4. Nämä pelit ovat myös siitä hyviä, että moninpeliäkin voi pelata verkossa yhden kultajäsenen kautta jopa neljä pelaajaa.
   
 24. .creep. Jäsen

  Latasin Playstation storesta Journey nimisen pelin, koska kyseinen viritelmä voitti Gamespotin Game of the year palkinnon. Olin aikaisemmin nähnyt pelin videoarvostelun samoilla sivuilla, mutta en muistanut niin pelistä kuin arviostakaan yhtään mitään. Ajattelin kuitenkin, että 12,90€ on pieni hinta "vuoden pelistä".

  Omasta pelihistoriastani sen verran, että pelasin nuorempana erittäinkin paljon, mutta tämän sukupolven konsoleista ei ollut kokemusta ollenkaan ennen kuin pari viikkoa sitten hommasin PS3:sen. Vähän tämän jälkeen avauduin kaverilleni kaljalla istuessamme siitä, miten minusta tuntuu että tietokone- ja konsolipeleissä hukataan valtava potentiaali tekemällä kaikki pelit 10-16-vuotiaille pojille. En nyt takerru tähän sen enempää, mutta ilokseni voin nyt todeta, että olin väärässä ja peleillä on oikeasti mahdollisuuksia nousta kokemuksina taideteosten tasolle. Tähän tulokseen en varmasti olisi tullut ilman Journeyn läpi pelaamista.

  Journey on helvetin yksinkertainen peli. Se ei sisällä yhtään puhuttua tai kirjoitettua dialogia. Ainoat ohjeet, jotka pelaaja saa ovat alussa olevat muutaman näppäimen käyttötarkoitus. Loput on pääteltävä itse.

  Tämä ei ole vaikeaa, sillä Journey kertoo kuvin sen, mitä pelaajan tarvitsee tietää. Kaukana taivaan rannassa näkyy vuorenhuippu, josta kohoaa taivaaseen valopatsas, kohde. Pelin aikana en huomannut edes miettiväni, miksi vuorelle olisi päästävä, mutta mitä lähemmäs sitä pääsi sen tärkeämmältä päämäärä alkoi tuntua.

  Itse matkasta en viitsi hirveästi kirjoittaa, sillä se on vaikeaa ilman, että paljastaa liikaa. Pelissä ei oikeastaan tapahdu mitään ja silti koko ajan ja paljon. Rauhalliset kohdat ovat niin uskomattoman kauniita ja vaikuttavia, että ne luovat vahvan kontrastin ahdistavimpiin jaksoihin, jotka tämän takia tuntuvat melkein painajaisilta. Juuri tämä rytmitys ja se tosiasia, että pelaajalle ei väännetä mitään rautalangasta tekee matkasta symboolisen.

  Maininnan arvoinen on myös Journeyn mielenkiintoinen lähestymistapa monin peliin. Matkan aikana pelaaja törmää toisiin "pyhinvaeltajiin", jotka esiintyvät täysin anonyymeinä. Nämä pelaajat ovat samaa kohtaa pelissä pelaavia pelaajia, joiden kanssa ei voi chatata tai kommunikoida muuten kuin "soittamalla" yhden nuotin ääniä. Tämäkin toimii ihmeellisen hyvin ja luo pelaajien välille elekielen, joka tuntuu syventävän pelaajien välistä suhdetta aivan eritavalla kuin peruschättimeininki. Pelaajat pystyvät auttamaan toisiaan pelin aikana, mutta tätä apua ei ole pakko käyttää. Yksin autiomaassa vaellettuaan huomasi kuitenkin seuran piristävä ihmeesti pelaamista.

  Jotkut ovat kritisoineet Journeyn pituutta, sillä sen läpipeluuseen ei tarvitse kuin 2-3 tuntia. Minua tämä ei kuitenkaan haitannut vaan tunsin saaneeni rahoilleni enemmän kuin paljon vastinetta. Journey on peli, joka kuuluukin kokea yhdellä istumalla. Se on vähäeleinen, uskomattoman kaunis ja käsittämättömän voimakas kokemus.
   
 25. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Grand Theft Auto: Vice City - Mobiiliversio.

  Suosittelen kyllä lämpimästi, hetken pelaamisen jälkeen kontrollit mukavat ja oppi pelaamaan jo hieman. Ei häviä yhtään vanhalle pelille, mitä ehkä kamerakulma saisi olla hieman ylempänä.

  Hyvin toimii, hyvin koukuttaa. Saa nähdä mitä se radio-ohjattava helikopteri- ja lentokonetehtävä on tuolla myöhemmin pelissä.