Jospa sitä itsekin Top 5-listan kirjottaisi.
5. NHL 10
Lätkäfanina oikein toimiva paketti, jota tulee pelailtua yksin ja kaverien kanssa. Livekin toimii kätevästi pikkulagista huolimatta ja kerhoja on kiva pyöritellä. Be a Pro on mielestäni todella yliarvostettu, mutta Be a GM taas oikein nautittavaa. Hyvän pelisarjan hyvä osa.
4. Call of Duty 4: Modern Warfare
Pari vuotta sitten pelasin tätä koko ajan :D 2007 lätkän MM-kisojen avauskierroksella kuittasin reilun satasen pitkävedosta ja pitihän tämä poimia hienojen gameplay-pätkien takia. Hiukan alkaa sama meno maistua puulta, vaikka live hienosti toimiikin, mutta yksinpeliä sitten taas jaksaa tahkoa läpi, juonikin on mielenkiintoinen.
3. Madden NFL 10
Huikeaa nannaa jenkkifutisfanille! Grafiikka jälleen kerran EA:n parhaimmistoa ja uusi taklaussysteemi on uskomaton - tästä kertoo myös pelin slogan "Fight for every yard". Loukkaantumistiedot ovat uusittu kiitettävästi, mutta kaikkein suurin wow-efekti tulee ottelutapahtumasta. Play Now-matseissa studioemäntä vain sanoo, että "Let's go straight to the highlights", esimerkiksi siis vaikka puoliajalla, mutta uraa pelatessa siellä on oikeen kunnon studioisäntä, joka kelailee äsken pelattua aivan kuten Sakari Pietilä. Ja sitten kun on aika pelata, astutaan kentälle, jossa pre-game on aivan kuten televisiolähetyksessä, selostajat kertovat stadionin ja valmentajian yms. historiasta, pudotuspeleissä hävittäjät lentävät avokatsomoiden yli ja kaikki on kunnossa. Paras ikinä ostamani urheilupeli. Jets forever!
2. SmackDown vs. Raw 2010
Tämä tuskin iskee yhtään, jollei ala nappaa, mutta jos WWE-faneihin kanssani lukeutuu, niin kyllä aivan varmasti räjähtää ja kovaa. Sisältöä on komeasti, vaikka itseäni ärsyttää suuresti Tribute to the Troops-areenan karsiminen. Joka tapauksessa mahtava peli. Ura-muoto on melko tylsä, mutta klassinen Road to WrestleMania-muoto korvaa sen täysin. Tänä vuonna kyseiseen muotoon on laitettu seuraavat tiet: Edge, Randy Orton, Mickie James, Created Superstar, Shawn Michaels sekä Brand Warfare, jossa pääsee pelaamaan Triple H:n tai John Cenan kanssa taistelua WWE-brändien paremmuudesta - Triple H edustaa SmackDownia, John Cena Rawia ja Big Show hyppää lopussa edustamaan ECW:ta. Perinteisesti Road to WresteManiat myös auttavat avaamaan uusia ominaisuuksia peliin, kuten legendaariset tähdet The Rock, Dusty Rhodes, "Million Dollar Man" Ted DiBiase, Bob Orton ja Trish Stratus. Nykypäivänkin tähtiä saa avattua, jotka eivät syystä tai toisesta mahtuneet pelin alkuperäiseen rosteriin. Ensimmäisenä tulevat mieleen Ezekiel Jackson, Eve ja Jesse. Lisäksi Brand Warfaren loppuun saat unlockattua Champion of Champions-vyön. Nyt kuitenkin kun on RtWM:aa ylistetty, niin otanpa esiin sen oikeasti parhaan ominaisuuden - aivan uskomattoman laajan painijan luonti-tilan. Itse olen nyt luonut viisi tähteä ja heistä jokaisen kanssa sain käytettyä päälle kolme ja puoli tuntia. Tämän siis saa tehtyä vaikka vartissa jos huvittaa, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat. Ensin luot itse tähden, ehkä pari ylimääräistä asukokonaisuutta. Siihen väliin on hyvä miettiä kenen muiden tähtien kanssa olet kaveri ja keiden et. Mihin brandiin lähdet? Jossain vaiheessa tulee luotua ehkä oma lopetusliike, tähän versioon tuli uutena ominaisuutena, että kulmatolpilta lähtevät lentolopetusliikkeetkin (esimerkkinä Air Bourne) onnistuvat. Toisaalta jos ei kiinnostusta löydy, voit vain laittaa jonkun valmiin samalla kun luot ottelijan liikerepertuaaria (joka on muuten laaja!). Ja loppuun vielä luodaan kehääntulo. Valitset haluamasi musiikin pelin valikoimista, mutta jos mikään niistä ei kelpaa voi tietenkin laittaa omaakin musiikkia. Valaistus, savu, räjähteet, ottelijan liikkeet, yleisön reaktio, titantron-video...tuohon saa yksinään käytettyä helposti tunnin-pari.
1. BioShock
Ylivoimainen ykkönen, vaikken olekaan vuodenvaihteen toisen läpipeluun jälkeen ihmeemmin harrastanut. Järjettömän kauniit maisemat, aivan maaginen tunnelma ja koko paikka on mahtava. Peli itsessään kestää vain kymmenisen tuntia, mutta multa meni varmasti 110 tuntia ihan vaan katellessani ympäri Rapturessa. Sisältö huikea. Juonessa videopelillä erittäin harvinaisesti oikeasti syvyyttä! Loppuun vielä moraalisten päätösten vaikutus. Mitä muuta voi peliltä pyytää? Peliplaneetta sen sanoi parhaiten: Tätä pelattuaan muilta peleiltä alkaa vaatia todella paljon.
Siinä. Pari seuraavaa hankintaa lienevät Red Dead Redemption ja Mafia II. Niitä odotellessa.