Suosikki ruokakulttuurisi

  • 11 122
  • 104

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Dissaat italialaiset täysin ja sitten kehut puolan lihapatoja ja saksan makkaroita vaikka italialaiset ovat mestareita tekemään molempia. Koko päivän haudutettua ragua ei voita mikään. Makukysymyksiähän nämä on kaikki mutta joku raja on vedettävä edes johonkin, viimeistään muita vähäteltäessä.

Italialaisetkin noita ihan kohtalaisesti tekevät, mutta eivät ole sen erityisempiä mestareita, eivät varsinkaan makkaranvalmistuksen suhteen. Puolassa ja Saksassa lihapadat ja makkarat ovat paljon maukkaampia. Olen raguakin syönyt juuri viime vuonna Rooman reissulla. Ei se paskempaa ollut, hyvä mieli jäi, mutta ei se pärjää makuelämyksessä vaikkapa puolalaiselle bigos-riistapadalle.

Kuten sanoit, niin makukysymyksiä nämä ovat. Minun näkemykseni on se, että italialaiset ovat hyviä keksimään eri ruokia (vaikkapa nyt pizzat) mutta eivät välttämättä jatkokehittelemään niitä kaikkia huippuunsa. Tämä siitä huolimatta, että elämäni paras pizza tuli vastaan Venetsiassa.

Plussaa italialaisille lasagnen kehittelemisestä kuitenkin.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Usein mainittu italialainen keittiö on mielestäni varmaan se paras. Myös espanjalainen ja argentiinalainen keittiö ovat todella hyviä, vaikka liikaa ei kokemusta niiden kohdalta löydy. Saksalainen ja itävaltalainen keittiö ovat myös mahtavia. Niin ja meksikosta tulee myös hyvää ruokaa. Yleisesti erilaisiin liharuokiin keskittyneet ruokakulttuurit ovat suosiossani.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sehän on vähän niinkin, että haluaako siinä pizzassa maistuvan pelkän rasvan runsaan juustokerroksen ja kolmen eri possulaadun alta, vai tykkäisikö ehkä rapean pohjan suutuntumasta, tomaattikastikkeen makean happamasta mausta kera täyteläisen mozzarellan. Siihen sitten jotain harkittua päälle, jos siltä tuntuu tai sellaisenaan ääntä kohti. Aika mitäänsanomattomia makuelämyksiä nämä turkkilaispizzat ovat lopulta, ellei sitten arvosta tolkutonta suolan ja rasvan käyttöä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
"Hampparin" historiaa :: Agricolan kirja-arvostelut :: Agricola - Suomen historiaverkko

Tämän lähteen mukaan 1800- ja 1900-lukujen taitteessa Yhdysvalloissa keksittiin laittaa hampurin pihvi sämpylän väliin. Eiköhän ole ilmiselvää, että hampurilainen ei ole saksalaista ruokakulttuuria, vaan se on yhdysvaltalaista tai amerikkalaista ruokakulttuuria.

Jep, varmasti näin, eikä mulla ole loppujen lopuksi tarvetta tapella asiasta. Muistan lukeneeni joskus, että lihaversioita oli jo sakuilla, mutta tunnetuksi tuotteen tekivät jenkit ja varsinkin juuston kanssa. Pointti oli vain siinä, että amerikkalainen keittiö ei ehkä ole kovin eksakti käsite noin laajassa maassa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No jos tälle tielle lähdetään niin voiko esimerkiksi pitsaa kutsua italialaiseksi kun ko. ruoka on saanut vaikutteita ympäri valimeren aluetta ja silloin kun Napolissa sitä on alettu tekemään niin koko Italista valtiona ei ollut tietoakaan...

Meinasin lähinnä sitä, että laajassa maassa yhden jutun nostaminen amerikkalaiseksi ei ole ehkä kovin kuvaavaa. Sama homma, jos sanottaisiin että italialainen keittiö on se Euroopan juttu. Tai englantilainen.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Italialainen keittio ilman muuta. Todella monimuotoinen ja simppeli. Olen ollut aika paska kokki, mutta hienoinen kipina on syttynyt kun noita simppeleita ruokia osaa tehda. Omaksi lemppariksi on muodostunu Pasta con cozze eli simppelisti simpukkaa, mutta se pitaa olla perfetto. Lisaksi kun mennaan pintaa syvemmalle, niin jokaisella maakunnalla on omia juttujaan. Tulisen ruan ystavanan calbrialainen ruoka miellytti kovasti. Juuri tutustuin toscanalaiseen ruokaan, eli villisikaa tuli syotya arrostona ja salamina ja kylla maistui. Hiukan kalliimpaa on Maremmana puolivillinautalajin liha, mutta kannattaa satsata. Ero Ottimo!

Toisena tulee thaimaalainen ruoka, joka on sopivan tulinen ja kevyt. Kiinalainen tulee kolmantena.

Suomalainen keittio on hyva kun kayttaa hyvia tuoreita raaka-aineita. Poro ja kalat vaikka savustettuna, niin kelpaa kelle vain.
 

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomalaista ruokaa aliarvostetaan mielestäni turhaan. Suomessakin ruokakulttuurit vaihtelevat yllättävän paljon maanosien välillä. Itse pidän erityisesti Pohjois-Suomen riistaa ja muita luonnon antimia sisältävistä ruoista. Etenkin savustamalla saa aikaan todella hyviä liha- ja kalaruokia. Savustamisen voi vielä jakaa kahteen alalajiin, kylmä- ja lämminsavuun. Kylmäsavustettu poro, lohi, metsälinnut jne. ovat aivan uskomattoman hyvän makuisia. Palvattu liha, savukala myös. Pohjois-Suomen erikoisuus seinäkuivalihakin (melkein kuin beef jerky, mutta parempaa) vie kielen mennessään. Riimiliha lienee muualta tullut, mutta sen valmistaminen on suhteellisen yleistä pohjoisessa. Tuoreet marjat ja sienetkin kyllä kelpaavat.

Oikeastaan raaka-ainella on se suurin merkitys ruuan maistumisessa, joten Pohjois-Suomi on siinä suhteessa hyvässä asemassa. Valmistustapa ei korvaa raaka-ainetta. Paistettu taimen tai harjus suoraan joesta nostettuna on paljon paremman makuinen kuin kaupan kirjolohi. Riekko on paljon kanaa parempi raaka-aine mihin vain. Hirvi ja poro menevät naudan edelle.

Kyllä Suomessa tehdään ja osataan tehdä erittäin hyviä ja omaleimaisia ruokia. Eri asia on, jos valitsee useimmiten valmislasagnen tai mikropizzan. Hyvä ruoka vaatii hieman vaivannäköä.

Ulkomaisista keittiöistä parhaiten minuun kolahtaa italialainen. Parman kinkku, pizzat, pastat ja lasagne tulevat päällimäisenä mieleen. Kuitenkin jokaisen maan keittiöllä on omat vahvuutensa, kaikista ei vain voi olla perillä.

Tämän ketjun lukemisen jälkeen lähdenkin hakemaan valmiiksi marinoidut kanankoivet uunista. Työpäivän jälkeen ei vain jaksa ryhtyä tämän kummempaan. Liekö suomalaisen ruuan kriitikoilla vähän samaa vikaa.
 
K

kiwipilot

Kyllähän tämä itäänpäin kallistuu: Malesia, Kiina, Japani sekä Singapore; viimeksi mainittu siksi että sieltä löytyy kaikki maanosan parhaiden keittiöiden tarjonta laadukkasti kompaktilta alueelta. Joku Black pepper tai Chili crab nyt vaan yksinkertaisesti on aivan saatanan herkullista, Chicken rice -pöperöstä puhumattakaan. Lisäksi paikalliset Hawker centerit ovat mahtavia mestoja syödä useaa eri alueen huippusafkaa yhdellä kertaa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Sushi nostaa koko japanilaisen ruokakulttuurin suosikikseni. En usko, että sushiin voisi kyllästyä, vaikka sitä söisi joka päivä.

Pidän todella paljon myös amerikkalaisesta ruoasta, mutta en burgereiden takia. Ribs. Taidolla paistetut ja maustetut ribsit vie kielen ja mielen mennessään. Hyvää taustatukea toki kunnolliset burgerit antaa, samoin pulled pork.

Ranskalaiseen keittiöön en juuri ole tutustunut, enkä jostain syystä ole siitä edes kiinnostunut. Eurooppalaisista ykköseksi nousee italialainen ruoka.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pitäisi valita yksi keittiö, jonka ruokia söisi loppuikänsä, helpoin valinta olisi monipuolisuutensa ansiosta italialainen. Siellä on tullut kokeiltua eri puolilla maata erilaisia annoksia, joista on jänyt mieleen napolilaiset pizzat, toscanalaista paistettua kania, sisialainen pasta norma jne.

Sitä parasta ruokaa on intialaiset curryt, tosin Intiassa en ole käynyt, joten mielipiteeni perustuu lähinnä eurooppalaisiin kokemuksiin. Harmi ettei Suomesta löydy yhtään hyvätasoista curryravintolaa, joutuukin itse tekemään, jos haluaa todella hyvää ilman matkustamista.

Aasialaisista myös thaimaalaiset ruuat maistuvat erittäin hyvin, kiinalaiset eivät enää oikein iske. Ainakin Helsingissä alkaa olla vain sama ongelma thaikkujen kanssa kuin nepalilaisten että ravintoloiden määrä korvaa niiden laatua, onneksi muutama hyvä mesta on edelleen olemassa. Korealainen on kanssa ihan hyvää vaihtelua kerran pari vuodessa. Ja japanilainenkin aina silloin tällöin hyvin maistuu.

Brittein saarelta maininnan ansaitsee pubiruoka eli esim. fish & chipsit ja burgerit kunnon alella alas huuhdottuna. Irlannissa olen syönyt erinomaisia lohiruokia, simpukoita unohtamatta.

Keski-eurooppalainen (Saksa, Puola, Tsekki) ei oikein ole missään vaiheessa sytyttänyt, seuraavaksi pitää lähteä kokeilemaan Berliinin döner kebabit, josko ne olisivat kaiken kehunsa arvoisia.

Pohjois-Ameriikassa meksikolainen keittiö on parasta.
 
Viimeksi muokattu:

Andrew

Jäsen
Puolalainen keittiö on erinomaista. Maittavia, hyvin kypsytettyjä liharuokia on vaikka millä mitalla. Golonka, bigos, riistalihasta tehdyt maukkaat ruoat. Keitoista lihaisa hapankeitto zurek, borssit ynnä muut. Välipalaksi pierogit lihatäytteellä ja rasvaisilla pekoninmurusilla. Golonkan kanssa hapankaalia ja pottuja.

Yksi asia mikä pitää vielä nostaa puolalaisesta keittiöstä esiin on vihannekset. Puolassa syödään paljon vihanneksia ja ne ovat todella tuoreita sekä hyvän makuisia. En tiedä sitten mistä tämä johtuu, kun ei Suomen ja Puolan välillä niin hirveästi ole maantieteellisesti eroa, mutta tuossa maassa arvostetaan tuoreita vihanneksia.

Muutenkin hintataso on naurettavan alhainen ja olen monta kertaa syönyt todella hyvän buffet aterian kyseisessä maassa.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Heti mieleen tulee:

1. italialainen
2. intialainen
3. espanjalainen
4. erinäiset aasialaiset herkut, joita en osaa sijoittaa tarkemmin, thaikku ainaskin
5. USA

Varmasti keskieurooppalainen, Saksa, Puola, Tsekki, Itävälta, ovat erinomaisia, mutta niistä minulla on sen verran vähän kokemusta, etten uskalla arvioida. Makkarat ovat toki herkkuani.

Venäläiset käyttävät aivan liikaa suolakurkkua, yäk.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Pahoitteluni että kesti vastata, olin duunissa.

Viittausta kalaruokiin en ymmärrä tuolla ollenkaan. Jos suomalainen talonpoika tai renkimies on ahvenet narrannut lähilammesta, paistanut ne tikunnokassa nuotiolla ja sirauttanut hiukan suolaa kyytipojaksi, ollaan aikalailla makunautinnon huipulla. Jos ei siitä hienostuneisuutta erota, niin sitten kannattaa ostaa uusi makuaisti.

Kuten ehkä huomasitkin, tai ehkä et, joten laitan uudelleen: Kolmossuosikkini oli suomalainen ruokakulttuuri :) Sinne myös listasin eräänkin kalaruoan. Ei siis ole kyse siitä, että pitäisin suomalaisia kalaruokia huonoina -itse asiassa ne ovat mielestäni usein parasta mitä Suomella on tarjota. Perinteisesti tuo pakkosäilöminen jne. on mielestäni vain vaikuttanut hyvin latistavasti makuihin, kuten sanoin. Tunti sitten nostettu ahven suolalla ja kevyellä nuotioaromilla on tietysti herkullista. Lasimestarin silli, lipeäkala ja etikkasilakat puolestaan edustavat toista päätä.

Finessestä puheenollen, meinaatteko oikeasti, että se ranskalainen maaorja on kikkaillut molekyylikeittiön viimeisten trendien mukaan keittiössään 1600-luvulla? Paskat, samaa harmaata mössöä se on syönyt kuin pohjoisemmat vapaat virkaveljensä. Kansanruoista monet nykytrendit ovat lähteneet, mutta loppujen lopuksi niitä yhdistää samat asiat kuin mitä meillä täällä Suomessa on myös - laadukkaat paikalliset raaka-aineet. Tekijästä se on pitkälti kiinni, mitä niistä saa aikaan.

Olen samaa mieltä tästä kappaleesta, mutta toisaalta miksen olisi? Yritin mahdollisimman yksiselitteisesti ja kategorisesti selittää, etten puhu mistään Michelin-gastronomiasta tai finediningista, vaan lähinnä mauista. Maut on helppo latistaa tai pilata käyttämällä vääriä keinoja ruoanlaitossa. En muuten myöskään syyttänyt suomalaisia siitä, että perinteisen suomalaisen keittiön maut ovat usein pelkistettyjä ja skaalaltaan kapeita. Ruokakulttuurit kehittyvät jatkuvasti ja myös sekoittuvat keskenään, joten tietenkään "keittiö" ei ole samanlainen kuin se oli vuosisatoja sitten.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Suomalainen keittiöhän on aika pitkälti peräisin Ruotsista ja Venäjältä, eri alueilla vähän eri suhteessa. Ongelmana on aina ollut kasvukauden lyhyys, tuoreita ruoka-aineita ei juurikaan ole tarjolla ympäri vuoden, lisäksi mausteita ei ole juurikaan ole ollut, tai sitten niitä ei ole tajuttu käyttää (villiyrttien käyttö on jostain syystä ollut todella vähäistä) ruoan maustamiseen. Ongelmana Suomessa on ehkä enemmänkin ollut ravintolakulttuurin puute, siinä mielessä suomalaista keittiötä ei juuri ole ollut olemassa pitkäänkään. Tällä hetkellähän Helsingin ravintolavalikoima kerää kehuja vähän jokaisessa ruokaa sivuavassa jutussa, blogeissa ja lehdissä.

Pääsääntöisesti turistit ovat olleet aivan haltioissaan kun ovat saaneet maistella suomalaisia ruokia, poro esimerkiksi saa kehuja aina, samaten juurekset eri muodoissaan. Jenkit ja japskit nyt kehuvat kaikkea, mutta myös muualta Europasta tulleet osaavat selkeästi arvostaa hyvistä suomalaisista ruoka-aineista hyvin tehtyä ruokaa. Valitettavasti suomalainen ilmasto on vähän haastava, eikä viiniä oikein suurimuotoisemmin täällä viljeltyä, siinä olisi hieno lisä.

Omat suosikit ovat Ranska, jolle vähän joka keittiö on nykyään velkaa (lännessä) sekä Italia. Aasialaisista en ole oikein suuria suosikkeja löytänyt, mutta sekin johtuu varmaan enemmän siitä, ettei ole siellä päin tullut matkailtua.
 

julle-jr

Jäsen
Afrikasta tuskin tulee mitään syömisen arvoista, ellei halua syödä jamssia savimajassa paljain käsin tai syödä paikallisen valkoisen lähetyssaarnaajan uggabugga-heimon poppamiehen maustamana.
Etelä-Afrikassa olen kyllä syönyt ehkä parhaat kalaruokani. Kingklip, joka on vaalea, hieman rasvainen kala, oli oikein herkkua syötynä rantabulevardin ravintolassa. Miljöö toki vaikutti myös, pimenevä ilta, hiljenevä Tyynimeri sekä tietenkin pöydässä pullo eteläafrikkalaista valkoviiniä jäivät mieleen.

En tosin tiedä mitä "eteläafrikkalainen" keittiö edes varsinaisesti pitää sisällään, mutta siellä pari viikkoa taannoin ollessani en pahoja ruokia syönyt. Kalaruokien lisäksi myös riistasta tehdyt ruoat olivat hyviä. Uljaat eurooppalaiset metsästäjät kun ovat jo vuosisatoja käyneet eläinten juomapaikoilla ampumassa antilooppeja ja muita, niin riistaruoilla on pitkät perinteet. Ja varmaan ne zulutkin ovat antilooppeja syöneet vielä vähän kauemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Kouvolaan avattiin näemmä viime viikolla oikein nepalilainen ravintola, pitääkin käydä ehdottomasti testaamassa. Varmaan jonkinlaista intialais/nepalilais-fuusiokeittiötä luvassa. Myöskin espanjalainen ravintola avattiin lähes kylkeen, joten menkööt sekin samalla. Jos vaikka sattuisi olemaan "aitoa tavaraa." Omistajat kyllä ovat ihan autenttisia ainakin.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Myöskin espanjalainen ravintola avattiin lähes kylkeen, joten menkööt sekin samalla.

Oho, mahtaakohan Kouvolassa riittää elintilaa kahdelle espanjalaiselle? Toissavuonna kävin siellä sen nimisessä paikassa kuin Ravintola Olé ja oli kyllä oikein positiivinen kokemus.
 
Oho, mahtaakohan Kouvolassa riittää elintilaa kahdelle espanjalaiselle? Toissavuonna kävin siellä sen nimisessä paikassa kuin Ravintola Olé ja oli kyllä oikein positiivinen kokemus.

En usko, että nämä tulevat kilpailemaan. Ole on enemmänkin pihvipaikka ja "laaturavintola." Tämä uusi on enemmän lounaspaikka ja rahvaan valinta.

Tuo nepalilainen on kyllä käytävä kokeilemassa. Ruuat vaikuttavat hyviltä näin nopeasti tarkastellessa, myöskin afrikkalaisravintola Savanni Express olisi kiva testata, mutta täysi mysteeri vielä koko paikka minulle tällä hetkellä, taitaa olla vaan pizzeria samalla (heh).

Sinänsä kiva, että Kouvolassa on lähiaikoina ilmestynyt paljon pieniä etnisiä ravintolaita, joista saa vähän kierrettyä maapalloa ruuan parissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
En tosin tiedä mitä "eteläafrikkalainen" keittiö edes varsinaisesti pitää sisällään, mutta siellä pari viikkoa taannoin ollessani en pahoja ruokia syönyt.
Braai on hyvin paikallista, barbeque eteläafrikkalaisittain. He grillaavat erilaista riistaa, antilooppeja ja seepraa, strutsia jne. Lisäksi grillataan näistä tehtyjä makkaroita. Eteläafrikkalaista on myös biltong, riistasta tehty kuivaliha.

Oma suosikkini on italialainen keittiö, perässä seuraa turkkilainen (tai yleensä Lähi-idän keittiö).
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Jos pakottamalla pakotettaisiin valitsemaan yhden ainoan maan keittiö (ja jos kokonaisuuteen ei tarvitsisi lasketa juomia, vaan ne voisi valita erikseen...), jonka ruokaa loppuelämä pitäisi mussuttaa, niin valinta kääntyisi, lopulta aika helpostikin, Thaimaalaisen keittion suuntaan sen monipuolisuuden, mausteiden ja raaka-aineiden, erityisesti merenelävien, vuoksi. Siis puhun nyt aidosta thai-ruoasta, en sen eurooppalaisista versiosta.

Jonkun 'Singaporelaisen keittiön' valinta on kyllä hiukan huijausta tässä yhteydessä, kun ei sellaista ruokakulttuuria ole olemassakaan. Melkein sama, ei tosin ihan niin jyrkästi, pätee myös Malesiaan... Ei se mielestäni ole Malesialaista ruokakulttuuria, että syö Kuala Lumpurissa hyvää inkkari-safkaa tai taiten laitettua kinkki- tai thaikkukeitoksia... tai ainakin jos nuo jättää pois, niin ei kyllä malesialainen safka pärjäisi alkuunkaan vertailussa lähimaiden keittiöihin...

Jos taas ruokajuomat pitää ottaa mukaan samaan pakettiin ruokien kanssa, niin kyllä se silloin Italialaisen keittiön suuntaan pakostakin kääntyy, vaikka en edes ole mikään pastan suurin ystävä.

Pakko kuitenkin todeta, että erityisesti suomalaista riista- ja kalaruokaa tulisi tällaisella rajauksella valtava ikävä, samoin kuin japanilaisen keittiön antimia.

Se on vielä tunnustettava, että jos on makean ja leivonnaisten ystävä, niin aasialainen ruoka on varsin paskaa sillä sektorilla. Eurooppalaiset osaavat kakkujen ja jälkiruokien valmistamisen jalon taidon. Itse en makeasta kovin paljon piittaa, joten menetys ei kohdallani olisi suuren suuri, tuoreet hedelmät riittävät enemmän kuin hyvin tyydyttämään makeanhimon.
 
K

kiwipilot

Jonkun 'Singaporelaisen keittiön' valinta on kyllä hiukan huijausta tässä yhteydessä, kun ei sellaista ruokakulttuuria ole olemassakaan. Melkein sama, ei tosin ihan niin jyrkästi, pätee myös Malesiaan... Ei se mielestäni ole Malesialaista ruokakulttuuria, että syö Kuala Lumpurissa hyvää inkkari-safkaa tai taiten laitettua kinkki- tai thaikkukeitoksia... tai ainakin jos nuo jättää pois, niin ei kyllä malesialainen safka pärjäisi alkuunkaan vertailussa lähimaiden keittiöihin...

Nyt olet käsittänyt ketjun aiheen hieman väärin: aika harva kulttuuri on säilynyt alusta asti täysin itsenäisenä: Jossain Singaporessa sekä Malesiassa nyt sattuu olemaan sen verran suuri etninen sekoitus että se näkyy väkisin maan ruokakulttuurissa. Tuossa viestissäni - mihin ilmeisesti viittasit - yritin tämän yhdistelyn ilmaista. Käsittääkseni esim. nasi lemak on perinteinen Malay -safka, olkoonkin juuret sitten missä päin tahansa Aasiaa. Loppun pieni Humble brag: Mutta se siitä, 24:n tunnin kuluttua istun tyytyväisenä Singaporen East coast food villagessa paikallisen ruokakulttuurin parissa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Etelä-Afrikassa olen kyllä syönyt ehkä parhaat kalaruokani. Kingklip, joka on vaalea, hieman rasvainen kala, oli oikein herkkua syötynä rantabulevardin ravintolassa. Miljöö toki vaikutti myös, pimenevä ilta, hiljenevä Tyynimeri sekä tietenkin pöydässä pullo eteläafrikkalaista valkoviiniä jäivät mieleen.

Nillinnillin... Haluatko lukita vastauksen? ;)
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Thaimättö on parasta herkkua. Tosin Suomesta ei saa kunnollista. Liikaa tuunattu suomalaiseen makuun, eli tulisuus heitetty viemäriin. Terveellistä mäjäytystä. Aina Thaimassa tulee laihduttua muutaman kilon, kun syö näitä herkkuja.
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Kyllä ne on nämä aasialaiset tuliset kasvisruoat. Intialainen, nepalilainen, thaimaalainen...mitä näitä nyt on. Kiinalaisesta ruoasta en niin hirveästi piittaa, japsikeittiö ei sushia lukuunottamatta oikein tuttu olekaan. Sushi on kyllä usein aika makoisaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös