Puolalainen keittiö on erinomaista. Maittavia, hyvin kypsytettyjä liharuokia on vaikka millä mitalla. Golonka, bigos, riistalihasta tehdyt maukkaat ruoat. Keitoista lihaisa hapankeitto zurek, borssit ynnä muut. Välipalaksi pierogit lihatäytteellä ja rasvaisilla pekoninmurusilla. Golonkan kanssa hapankaalia ja pottuja. Ruokaryypynkin voi joskus ottaa, se on silloin vaikkapa biisoninruohovodka Zubrowkaa tai aidolla lehtikullalla maustettua Goldwasseria.
Saksalaistyyppinen keittiökin maistuu oikein hyvälle. Itävallasta vaikkapa wienerschnitzelit ja sacher-tortut. Saksalaismaista ylipäätään hapankaalilla varustetut ruoat ja päälle bratwurst-makkaraa, viereen perunaknödeleitä. Saksalaiset makkarat ovat muutenkin ihan oikeita makkaroita eivätkä jauhoista tehtyä moskaa. Berliinin katukioskista currywurstit hakkaavat monet pikaruoat mennen tullen. Saksalais-turkkilaiseksi yhdistelmäksi laskettakoon döner-kebab, joka hiottiin kunnolla loppuun vasta saksalaisella kielialueella.
Kinkkiruoat ja muut ovat hyviä eurooppalaisina variaatioina aina silloin tällöin. Niitä kuuluu tietysti syödä moukkamaisesti haarukalla ja veitsellä, puikoilla heiluminen on hienostelevaa kikkailua jos ei ole kommunistinen keltaisen vaaran edustaja.
Suomalainen ja pohjoismaalainen keittiökin on hyvää. Saisipa sitä vain useammin kunnon kotimaisia perusruokia lounaspaikoista sen sijaan, että joka nurkka on täynnä pizzaa, kebabia tai kinkkiä. Poronkäristys ja perunamuusi, karjalanpaisti, perinteinen hernekeitto Auran sinapilla, ruisleipää voilla, kyllähän täällä on hyviä ruokia vaikka kuinka.
Muista kielialueista voi lähinnä napsia parhaat päältä. Italialaiset ruoat kuten pizza, pastat ja muut ovat parempia jonkun muun kansallisuuden läpi suodatettuina, paikan päällä ne eivät niin ihmeellisiä ole. Kunnia heille toki aterioiden keksimisestä, mutta jatkokehittelyssä on toivomisen varaa. Kebabit sun muut ovat hyviä, eli pisteet turkkilaisille tästä.
Ranskalaiset eivät osaa sotia, puhua kunnolla muita kieliä eivätkä valmistaa kaksista ruokaa tai juomakelpoisia juotavia paria poikkeusta lukuun ottamatta. Ranskalaiset perunatkin ovat oikeasti belgialaisia. Dijon-sinapin ovat sentään sammakonsyöjät kehittäneet, ynnä pari kohtalaista juustoa ja patongin.
Kanaalin toisella puolella olevaa brittikeittiötä on usein haukuttu, mutta ei sovi unohtaa fish & chipsejä. Muuta ei nyt äkkiseltään sieltä tulekaan mieleen.
Afrikasta tuskin tulee mitään syömisen arvoista, ellei halua syödä jamssia savimajassa paljain käsin tai syödä paikallisen valkoisen lähetyssaarnaajan uggabugga-heimon poppamiehen maustamana. Somalien maustetut piiraat sekä tee ovat kylläkin ihan syömisen arvoisia. Saisivat joskus pistää Suomeenkin kahvilaravintolan pystyyn mikäli työnteko innostaisi.