Suomi-Venäjä, alkulohko D

  • 35 890
  • 202
Tila
Viestiketju on suljettu.

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
No niin, Venäjän maalissa, joku jonka nimeä yksikään jääkiekkoa seuraava tuukkapulliainen ei ole koskaan kuullutkaan.

Vaikea siis tässä kohtaa miettiä mikä on Venäjän arka paikka. Maalivahtipeli ja tiukka joukkuepuolustus ovatkin ainoat asiat, millä Venäjä voidaan kaataa. viime vuonna se tehtiin olympialaisissa, nyt se pitäisi tehdä MM-kisoissa.

Venäjällä on hyvä hyökkäys, mutta ei äkkiä tule mieleen kolmea venäläistä, jotka osaisivat puolustaa. Onko siellä muita kuin Markov? Maalivahtipelissä Suomella selvä etu, joten eiköhän nyt olisi paikka pistää iivanoille luu kurkkuun.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Grainger kirjoitti:
Maalivahtipelissä Suomella selvä etu, joten eiköhän nyt olisi paikka pistää iivanoille luu kurkkuun.

Nimenomaan luu kurkkuun -asenteella pitää lähteä liikkeelle. Ruudut ja Aki B. pistävät pari kunnon pommia ja hierovat jälkitilanteessa hikisellä hanskalla naamaa, niin Venäjän neppailijoilla sekoaa pasmat. Nummelin pistää viivalta pari, ja Norren jykevä itseluottamus + mailapeli hoitaa loput.

Antti Miettiselle voisi muuten teipata puntteja lapaan, että maila ei nouse turhan korkealla. Tässä matsissa nimittäin kannattaa välttää jäähyjä, ja Miettisen typeristä huitomisista ei kunnian kukko laula. Ekasta huitomisesta vilttiin ja Pyörälä kehiin.
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoa Jarkko ryssiä kumoon kuin raatteentiellä!! Peli on jo muutenkin menetetty niin ryssiä lakoon vaan.
 

kakes

Jäsen
greatLeo kirjoitti:
Nimenomaan luu kurkkuun -asenteella pitää lähteä liikkeelle. Ruudut ja Aki B. pistävät pari kunnon pommia ja hierovat jälkitilanteessa hikisellä hanskalla naamaa, niin Venäjän neppailijoilla sekoaa pasmat. Nummelin pistää viivalta pari, ja Norren jykevä itseluottamus + mailapeli hoitaa loput.

Antti Miettiselle voisi muuten teipata puntteja lapaan, että maila ei nouse turhan korkealla.

Tuossahan nuo suomalaisten vellihousut tulikin lueteltua. Norre ei saa mitään kiinni, Aki B. ei osaa tehdä mitään, Iso-Ruutu ihan puukäsi ja tyhmä kyynärpää, Miettinen heittää omalla alueella suoraan vastustajan lapaan, kääpiö Mäntylällä ei koko riitä kaapin kokoisia venäläisiä vastaan.

Kontiola ihan loistava, lisää näitä. Oikeastaan ainut joka on hieman eroittunut joukosta edukseen. Näyttää siltä että suurinta osaa pelaajista ei tämä homma kiinnosta yhtään.

Ei hyvää päivää, me ollaan hävitty tää peli. Jos johonkin väliin niin tähän se pakkotappio sitten. Pelkäänpä kuitenkin pahoin että viimeistään puolivälierässä tulee sitten noutaja ellei jo välisarjan jälkeen, valitettavasti.

Lehtonen pomminvarmasti Suomen ykkösvahti loppukisojen ajan. Norre ei vain ole isojen pelien mies. Niin monta näyttöpaikkaa on saanut mutta koskaan ei ole pää kestänyt.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
kakes kirjoitti:
Norre ei vain ole isojen pelien mies. Niin monta näyttöpaikkaa on saanut mutta koskaan ei ole pää kestänyt.

Mitkä ovat näitä isoja pelejä? SM-finaalit? MM-pronssiottelu? Vai tässä vaiheessa merkityksetön alkusarjan viimeinen ottelu?

Ihmeellinen logiikka.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jotain positiivistakin pitää etsiä, niin todetaan että lopussa 3 ensimmäistä kenttää(varsinkin Koivun&Konnan) olivat siinä muodossa millä olisi hyvä jatkaa. Toimi paljon paremmin kuin Ruutu keskellä tai ne ensimmäisen erän kentät. Toki muutenkin mentiin paremmin, mutta mielestäni kentät ovat paljon paremmassa balanssissa kun kentät ovat tuossa muodossa kuin lopussa.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Suomen pakit ovat mitä ovat ja muutenkin yksilötaidossa ollaan jäljessä, niin siihen nähden siedettävä suoritus. Mitään oikeaa merkitystähän tällä matsilla ei vielä ollut. Vähän paremmalla veskaripelillä ja tuomaroinnilla Suomi olisi voinut jopa voittaa matsin, vaikka potkun jäljessä olikin.

Suomen parhaimpia olivat molemmat Ruudut, Kontiola ja Peltonen. Koivu ja Teletapit myös OK. Jerekin oli hyvä, muttei loistava. Tulee olemaan hupputärkeä mies playoffeissa.
 

Ambi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipa Venäjän NHL-tähdet näkymättömiä, en olisi Ovechkinin olemassaoloa muistanut jos ei Antsa olisi kolmannessa erässä nimeä maininnut. Toki nelosessa ei varmaan peliaikaakaan tullut hirveästi.

Teletapit jatkaa linjalla 50 minuuttia kuutamolla mutta tekee silti suunnilleen puolet maaleista, 3 jäähyä ja Kapasen jäähyjen aikana Venäjä teki kaksi, ei vakuuta mutta... Ei ne nyt täydellisesti epäonnistuneetkaan.

3. erän pyöritys oli harvinainen ilmiö Suomen joukkueelta viime vuosien aikana, on tottunut siihen että tempo laskee loppua kohti... Harmi ettei riittänyt.

Tuskin tätä jengiä yksin kukaan nostaa mutta ikävä iski Saku Koivua tai Olli Jokista tohon ykköskentän keskelle.

Lehtonen maaliin ensi peliin.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Lehtonen maaliin lopputurnauksen ajaksi, ei tuosta Norrenasta ole mihinkään. Imuri mikä imuri.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ambi kirjoitti:
Teletapit jatkaa linjalla 50 minuuttia kuutamolla mutta tekee silti puolet maaleista, 3 jäähyä ja Kapasen jäähyjen aikana 2 Venäjä teki kaksi, ei vakuuta mutta... Ei ne nyt täydellisesti epäonnistuneetkaan..

Parempia hyökkäyspäässä kuin odotin, mutta taas omissa kyllä pahasti vaikeuksissa(kuten aina).

Erkka totesi että näillä kentillä voitaisiin jatkaa. Hyvähyvä. Tykkään.
 

kakes

Jäsen
Grainger kirjoitti:
Mitkä ovat näitä isoja pelejä? SM-finaalit? MM-pronssiottelu? Vai tässä vaiheessa merkityksetön alkusarjan viimeinen ottelu?

Ihmeellinen logiikka.

Lähinnä tarkoitin juuri näitä MM-kisapelejä. Kaikkihan sen näki, ei mikään huippupeli, 0-1, vanha mummokin olisi ottanut tuon kiinni.. Sivuttaisliikkeessä kankea kuin rautakanki. Itsekkin pudisteli päätään pelin päättymisen jälkeen. Lehtonen maaliin.

Sinunko mielestäsi tämä oli merkityksetön peli, pitikin hävitä Venäjälle?
Logisti?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Joo, tosi hitaasti pääsee turnaus vauhtiin, tuleepa sinänsä miedosti viihdyttäviä välisarjan otteluita kuten esim. Ruotsi-peli. Tässä vaiheessa näyttää aivan ok:lta, mestari-suosikki tämä joukkue ei ole, mutta jos peli tiivistyy ja yhtenäistyy niin voidaan silti päästä pitkälle. Turnaus alkaa, ja jos huonosti menee niin loppuu, käytännössä vasta neljännesfinaali-pelissä. Siinä ottelussa pitää olla siinä iskussa mihin tällä materiaalilla pystyy.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
eagle kirjoitti:
Parempia hyökkäyspäässä kuin odotin, mutta taas omissa kyllä pahasti vaikeuksissa(kuten aina).

Tuohan se on teletappien heikkous koon puutteen lisäksi. Jos eivät saa kiekkoa vastustajan alueelle tai ylipäätään pidettyä itsellään, niin kusessa yleensä ovat. Mutta kun ei odottanut heiltä mitään, niin ihan OK pörräämistä taas.
 

Sparta Praha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sparta Praha, HeKi
Kuka tuosta J.Ruudusta vielä syttyy. Kisoista toiseen ylilyöntejä, joita sitten selitellään tavalla taikka toisella. Pelaahan mies isolla sydämellä, mutta vielä jos kupolissa liikkuisi jäällä ollessa jotain.

Pitääkö vieläkin jatkaa teletappien haukkumista?

Jos tässä oli Suomen kisojen huonoin peli, niin hyvä niin. Lehtosella mennään. Annetaan miehelle saumat, niin saattaa nousta vielä kisojen ykkösveskariksi. Ehkä.
 
Semmonen peli.

Venäjä oli hyökkäyspäässä erittäin vahva. Onneksi leijonatkin pääsi vähän peliin mukaan ja reppukin heilui. Lopussa Venäjä puolusti parhaalla mahdollisella tavalla eli ei päästänyt leijonia pois omalta alueeltaan. Huikea suoritus vaikka vähän lepsuilivatkin.

Teletapit pelasivat hyvin. En ole varma pitäisikö siitä olla iloinen vai ei, mutta olivat tasaviisikoin meidän ehkä paras kenttä. Ykkönen pyöritti myös pari kertaa peliä, mutta aivan liian vähän ykköskentäksi. Kontiola oli vähän näkymättömämpi kuin aiemmissa peleissä, mutta se ei yllättänyt kyllä yhtään.. koska kaikki olivat pienemmän näköisiä kuin aiemmissa peleissä. Kiekonkäsittelyvarmuus oli kuitenkin kohillaan. Pyörälä oli nelosen keskellä parempi kuin Viuhkola.

J.Ruutu sai kyllä helposti suihkukomennuksen. Harrmitti ihan suunnattomasti, mutta kelpo mälli oli tietysti. Ei vain taklattavan peliä haitannut, koska kävi tekemässä vielä maalinkin tuon jälkeen. Onko ilmojen lähtemisestä pihalle tullut or tai pr automaattisesti aiemmin?

Norrena ei ollut parhaimmillaan tässä pelissä. Muutamassa maalissa ei edes antanut torjunnalle mahdollisuuksia. Tosin kenttäpelaajat koomailivat siihen malliin alivoimilla, että ne olisi olleet tuuritorjuntoja, jos torjuntoja sittenkään mikäli olisi torjuntaliikkeen päässyt tekemään. Muutama sekoili, mutta vastapainoksi hyviä koppeja. Olisin silti halunnut Lehtosen maaliin.

Ja kuten arvelin, että suomi otti jäähyjä liikaa aiemmissa peleissä ja sama tahti jatkui. Se koitui kohtalokkaaksi.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Kyllä on Venäjällä taitava joukkue kasassa. Pelottavan kova tulee Venäjä olemaan myös loppupeleissä. Kerrankin näyttää pelaavan myös joukkuuena, ei yksilöinä. Ylivoimaa oli kyllä pelottava katsella.

ps. Mitä tapahtui muuten Viuhkolalle? Ensimmäisen erän jälkeen ei näkynyt enää vaihtopenkilläkään ja Kallio sekä Pyörälä nousi pelaavaan miehistöön. Loukkaantuminen, mahatauti vai jokin muu?
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei kyllä missään nimessä ollut ulosajon paikka. Se vähä mitä videolta näkyy kyllä osoittaa sen että kyynärpäällä ei vetänyt.

Hyvin toki toipui taklattava siitä kuolemastaan vielä maalintekoon.


Venäjä lahjoitti Suomelle parit maalit 3. erässä, muutenhan ne vei ihan täysin. 2 viimeistä minuuttia kun pelasivat tosissaan niin Suomi ei saanut edes kiekkoa.


Kukkonen oli monesti aika hyvin vastustajan maalilla.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oli aika monijakonen matsi. Suomi oli omissa ja alivoimilla helisemässä - ja sitten taas Venäjän vuoro hakea peliään. Näin epätasasilla esityksillä kumpikaan ei mene kuuhun, mutta toisaalta, tärkeät pelit vasta edessä. Malkin ja Ove oli vaisuhkoja, mutta varmasti energiatankit täynnä tärkeimmissä peleissä.

Teletapit paransi hyökkäyspeliään, Lehtinen teki itselleen ominaisen kauniin räkämaalin, mutta muuten vielä hieman unelias. Miettinen saa myös pistää paketin paremmin kasaan. Ja nyt on taas Kärpän vuoro näyttää, josko kiekot jäisi kiinni.

Ruudun tilanne...kristus, Schastlivy jäi puhaltelemaan ja tiiraili tuomariin päin. Kyynärpäätaklausta tuosta ei saa tekemälläkään, oliko lievästi myöhäinen, siitä voi olla montaa mieltä. Kakkonen olisi ollut maksimituomio, vitonen tuli ihan tuon ryssän housuun paskomisesta.

Onneksi tärkeimmät pelit on vielä edessä.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Sparta Praha kirjoitti:
Kuka tuosta J.Ruudusta vielä syttyy. Kisoista toiseen ylilyöntejä, joita sitten selitellään tavalla taikka toisella. Pelaahan mies isolla sydämellä, mutta vielä jos kupolissa liikkuisi jäällä ollessa jotain.

Mitä vitun ylilyöntejä? Ruudun Jarkon "heikkous" ovat nähtävästi liian kovat taklaukset, joita ämmien kupolit ei kestä. Oli hankkimassa ennen sitä upeaa pommiaan Tuomon kanssa ylivoiman Suomelle, mutta kun ei Suomen taito ja varmuus riitä hyödyntämään momentumia, niin sitten ei. Tietysti eurolätkän linjaukset ovat tiedossa, joten jäähyherkkä pelaaja Ruutu kyllä on. Ymmärrän hyvin, ettei joku Jortikka ottaisi jengiinsä, mutta onneksi Westerlund ymmärtää roolipelaajien päälle ja uskaltaa ottaa riskejä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Sellainen peli.

+ Venäjä
+ 3. erä

- Norrena
- Berg, Nummelin, Saravo, Söderholm
- Miettinen, Jarkko Ruutu, Viuhkola sekä varauksin Bergenheim.

Ei voi kuin ihmetellä, että millä helvetin tavalla tuota Jarkko Ruudun peluutusta voi enää kukaan kiekosta ymmärtävä perustella. Sirkushuveja idiooteille, mutta mies on käytännössä pelannut huonosti, ellei peräti todella huonosti.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Käsittämätön tason pudotus Venäjältä 3. erän alussa, joka antoi Suomelle tilaisuuden tulla peliin mukaan. Huomasin jo parin ensimmäisen vaihdon aikana, ettei Venäjä ole oikealla asenteella hommassa mukana. Bykovin on annettava porukalle tästä palautetta, ettei tämä toistu jatkossa. Joukkue on nuori, mutta omaa myös riittävästi kokemusta, eikä tällaista saisi tapahtua. Toivottavasti pojat ottivat tästä opikseen.

Kaksi ensimmäistä erää olivat selkeähköä Venäjän hallintaa. Kolmas erä oli aika tasaista painimista, jossa Suomi sai taidolla ja tahdonvoimalla survottua kolme maalia. Venäjälläkin oli omat paikkansa, mutta vedot menivät pääosin ohi maalin.

Ottelun positiivisin yksittäinen asia oli Venäjän peli kahden viimeisen minuutin aikana. Todella suvereenia.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Peggis kirjoitti:
Hienoa Jarkko ryssiä kumoon kuin raatteentiellä!! Peli on jo muutenkin menetetty niin ryssiä lakoon vaan.

Mistä tiedät ettei Schastlivy ole jutku?
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
Ei voi kuin ihmetellä, että millä helvetin tavalla tuota Jarkko Ruudun peluutusta voi enää kukaan kiekosta ymmärtävä perustella. Sirkushuveja idiooteille, mutta mies on käytännössä pelannut huonosti, ellei peräti todella huonosti.

Perustele nyt sinä saatanan idiootti ihan tarkalleen miksi ja missä Ruutu pelaa niin huonosti ja miksi "mitään kiekosta ymmärtämätön" Westerlund Jarkon ykkösjengiinsä valitsevat(mm.Summasen ja Aravirran lisäksi).
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuinka yllättävää. Valmentajalegendat Suhonen ja Jortikka eivät näe J.Ruudulle käyttöä maajoukkueessa. Verrataanpa heitä valmentajiin, jotka ovat nähneet JR:n mielellään maajoukkueessa: Aravirta, Summanen, Westerlund. Verrataanpa sitten Suhosta ja Jortikkaa tähän kolmikkoon. Aivan oikein. Turun pullasorsan ja Forssan itkijän kansainväliset menestysnäytöt ovat pelkkää ilmaa Aravirtaan, Summaseen ja Westerlundiin verrattuna. Jos maalissa ei olisi ollut turkulainen seula, Suomi olisi voinut voittaa 4-2. Mutta Ruudun syytähän tämä tappio pitkälti oli.

Maajoukkueen maskottiosastolla kaudesta toiseen pyörivä Tomi Kallio on varmastikin pelaaja ainakin Jortikan makuun. Hän liikkuu. Hänellä on hiki. Mutta hän ei ole kansainvälisen tason pelaaja, jonka peruskovuus riittäisi oikeasti kovia jengejä vastaan. Kupla.

Suomen tähdistö:
*** Tuomo Ruutu; Mieshokia, taistelua.
** Mikko Koivu; Aivan samat sanat, huikea soturi.
* Lasse Kukkonen; Kukas se oli jatkuvasti maskimiehenä kuolemaa halveksuen esim. Hentusen maalissa? Ja suojeli miehekkäästi Suomen maalia, kun esim. Numpalla oli muita kiireitä. Kukkonen oli meikäläiselle kenties Suomen iloisin yllätys.

Suomen antitähdistö:
- - - Westerlund & Dufva; Surkeaa peluuttamista tänään.
- - Tomi Kallio; Väistelevä vätys.
- Fredrik Norrena; Maajoukkueen versio Jan Lundellista. Onnettomia imurointeja, mutta vastapainoksi myös hienoakin pelaamista. Prosenttilaskua rakastavat voinevat ynnätä hänen torjuntaprossansa, joka on siis maalivahdin tärkein ominaisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös