Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 098 531
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko tietoa voiko Suomen joukkueen julkistamista seurata livenä? Aikoinaan YLE tarjosi nettistreamin kun Shedden julkistettiin valmentajaksi, nyt kaipaisi jotain samanlaista. Kanadassa ja jenkkilässä on eeppiset show't julkistamisen yhteydessä ja Ruotsinkin joukkueen julkistamisen pystyi katsomaan livenä. Toivottavasti täällä ei laahata perässä...
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse häntä en kuitenkaan kisoihin mukaan ottanut. Tämä siitä syystä, että miehen kunto on kaiketi arvoitus loukkaantumisten vuoksi? Tämä taitaa olla syy myös miksi moni muukin on hänet listoiltaan pudottanut.

Lehtisellä on aika rikkonainen alkukausi takana, mutta en oikein ymmärrä, että miten juuri se Lehtisen kunto tuntuu olevan niin kova arvoitus kaikille. Äijä pelasi taas viime yönä yli 18 minuttia NHL-pelissä, se kertookoon kaiken.

Jos Lehtisen jättää joukkueen ulkopuolelle, kun miehen kunto on arvoitus, niin eikö sitten samalla logiikalla täydy jättää ulos myös Salo, Selänne ja Filppula, joista kaksi viimeistä ovat oikeasti klesana tällä hetkellä. Tämä siis kärjistettynä, mutta minusta on täysin järjetöntä lähteä ennustamaan, onko joku pelaaja pelikunnossa vajaan kahden kuukauden kuluttua.

Jos joku ei ole pelikunnossa, kun kisat alkavat, niin sitten uusi äijä tilalle. Turha sitä on kuitenkaan pari kuukautta ennen kisoja lähteä arvuttelemaan esimerkiksi Lehtisen pelikunnolla. Sitä paitsi Lehtinen kyllä pystyy auttamaan joukkuettaan, vaikka yksijalkaisena.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jos joku ei ole pelikunnossa, kun kisat alkavat, niin sitten uusi äijä tilalle. Turha sitä on kuitenkaan pari kuukautta ennen kisoja lähteä arvuttelemaan esimerkiksi Lehtisen pelikunnolla.
Olen tuota hommaa yrittänyt toisessakin ketjussa selvitellä. Eli miehistöä saa vielä vaihtaa vaikka itse kisojen kynnyksellä, jos pelaaja on loukkaantunut?

Ainakin näin maalaisjärkenikin sanoisi, sillä jos sattuisi tulemaan vaikka paha sairastumis-/loukkaantumisaalto, niin eipä sitä ole hääviä jollain kolmella kentällä kisoihin lähteä.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Lehtisen loukkaantumistilannetta ei kannata verrata Filppulan ja Selänteen tilanteisiin koska vammat ovat hyvin erilaiset ja erityisesti loukkaantumishistoria. Lehtisellä ymmärtääkseni on ollut koko kauden ajan jonkinlainen nivusvamma, joka ei ole parantunut toivotulla tavalla. Jos Lehtinen saa paikat kuntoon ja jonkinlaisen pelituntuman ennen turnausta niin paikka kisakoneessa on selviö.

Suomen puolustus tulee olemaan erityisen herkkä loukkaantumisten suhteen sillä oletetusta top4:stä Salo, Pitkänen ja Lydman ovat tällä kaudella jo missanneet pelejä loukkaantumisten vuoksi (en muista missasiko Timonen yhtään). Yksikin poisjäänti heikentäisi puolustusta selvästi.

Kannattaa muistaa silti että jokainen pelaaja on ensisijaisesti vastuussa työnantajalleen eli omalle seuralleen. Huhuissa on esiintynyt esim. Timosen selkä- ja sormivammat? (joku Phillyfani tietää enemmän varmaankin). Eihän toki mikään joukkue virallisesti painosta pelaajia pysymään kotona ja hoitamaan vammansa kuntoon, mutta en silti yllättyisi vaikka kieltäytymisiäkin tulisi. Toki olympialaiset ovat jääkiekon tärkein arvoturnaus, joten eiköhän jokainen pelaaja sinne halua.

No mutta toisaalta ottihan Ruotsi Fopan mukaan (maskotiksi?), joten eiköhän Suomi voisi vastata ottamalla Raipe Helmisen mukaan näyttämään nuoremmille lättysyötön mallia.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Jarmo Kekäläisen ajatuksia Suomen kokoonpanosta: YLE

Kekäläinen sijoittaisi Filppulan ykköseen M.Koivun ja Tuomo Ruudun rinnalle. Euroopasta Kekäläinen kelpuuttaisi mukaan hyökkääjistä Ville Peltosen ja Niko Kapasen. Puolustajista Väänäsen, Kukkosen sekä Nummelinin tämän ollessa terveenä. Kipperiä Keklu pitää ykkösmaalivahtina.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan näin pienenä heittona vain, että onko Selänteen ja S. Koivun yhdessä pelaaminen pakollinen asia? Olisihan se kyllä hienoa että pelaavat Lehtisen kera "viimeistä kertaa yhdessä", mutta ei ole kovin hienosti tällä kaudella pienessä kaukalossa kulkenut.
Mielestäni olisi ainakin hyvä edes kokeilla Selänteen ja nuoremman Koivun yhteispeliä.

Mitä muuhun joukkueeseen tulee, niin itse haluaisin nähdä nelosessa J. Ruudun ja myös Pihlströmin, vaikka ei ole kummoisesti tällä kaudella pelannut.
On kuitenkin niin nopea luistelija ja hyvä taklaaja että pystyy sitä hämmennystä aiheuttamaan. Lisäksi Ruutu ei mikään nopea luistelija ole, joten täydentäisivät sopivasti toisiaan.

Omasta mielestäni Peltosta ei kannata mukaan raahata. Ollut jopa EHT-tasolla suorastaan huono, jos Ruotsi-pelejä ei lasketa. Minskissäkin pelannut noin 0.5p/peli tahtia, mikä ei riitä Suomen 1. - 3. kenttiin ja nelosessa Peltosesta taas ei mitään hyötyä ole.

Kentät muodostaisin näin:

T.Ruutu - M.Koivu - Selänne
Lehtinen - S.Koivu - Hagman
J.Jokinen - Filppula - O.Jokinen
J.Ruutu - Pyörälä - Pihlström (onhan Pyörälällä kokemusta myös sentterin paikalta?)
Miettinen
Ässänä hihasta voisi vetää vielä Ville Leinon, pelkästään viime kauden NHL-pelien perusteella.

Timonen - Salo
Lydman - Pitkänen
Lepistö - Väänänen
Nummelin(yv)

Bäckström
Kiprusoff
Niittymäki

Edit. Unohdin Nokelaisen kokonaan. En nyt jaksa miettiä kenen tilalle mutta ehdottomasti AV-spesialistiksi mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
No mutta toisaalta ottihan Ruotsi Fopan mukaan (maskotiksi?), joten eiköhän Suomi voisi vastata ottamalla Raipe Helmisen mukaan näyttämään nuoremmille lättysyötön mallia.

Siinä käy vielä niin, että "maskotti" iskee maalin Suomea vastaan, tai syöttää sellaisen. Foppa on sen tason pelimies, että hän voi ratkaista edelleen matseja, vaikka ei pelaisi koko aikaa ottelussa tai olisi 100% kunnossa. Viimeksi olympialaisissa Foppa syötti yhden maalin Suomea vastaan - voittomaalin.

Onhan Forsbergin valinnassa riskejäkin kuten loukkaantuminen, sen takia onkin yllättävää, että Ruotsi valitsi vain 12 hyökkääjää. Mutta ehdoton valintahan Forsberg on.

Suomella ei vastaavia tapauksia olekaan, mihinkään Helmiseen tms. jo lopettaneeseen peluriin on turha verrata tilannetta. Jos nyt loukkaantuneista, tällä kaudellä vähän pelanneista pelureista etsitään jotain verrokkitapausta, niin se olisi Jere Lehtinen, joka on ollut suurimman osan kautta risa. Sillä erolla Forsbergiin, että Lehtisen paikalle löytynee nuorempia korvaajia, Foppan kaltaista pelimiestä taas ei ole syytä korvata.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Sami Salo - Kimmo Timonen

Jere Lehtinen - Saku Koivu - Teemu Selänne
Toni Lydman - Joni Pitkänen

Antti Miettinen - Niko Kapanen - Niklas Hagman
Ossi Väänänen - Sami Lepistö

Valtteri Filppula - Olli Jokinen - Jarkko Ruutu
Petteri Nummelin

Miikka Kiprusoff
Niklas Bäckström
Antero Niittymäki

Ylimääräiset hyökkääjät: Mika Pyörälä, Sean Bergenheim


Lokakuun hahmotelma:

Valtteri Filppula - Saku Koivu - Teemu Selänne
Sami Salo - Kimmo Timonen

Jussi Jokinen - Olli Jokinen - Tuomo Ruutu
Toni Lydman - Joni Pitkänen

Antti Miettinen - Mikko Koivu - Niklas Hagman
Ville Koistinen - Sami Lepistö

Jere Lehtinen - Niko Kapanen - Jarkko Ruutu
Ossi Väänänen

Miikka Kiprusoff
Niklas Bäckström
Antero Niittymäki

Ylimääräiset hyökkääjät: Ville Leino, Mika Pyörälä


Toukokuun hahmotelma:

Antti Miettinen - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Sami Salo - Kimmo Timonen

Jere Lehtinen - Saku Koivu - Teemu Selänne
Toni Lydman - Joni Pitkänen

Valtteri Filppula - Olli Jokinen - Jussi Jokinen
Ville Koistinen - Petteri Nummelin

Jarkko Ruutu - Niko Kapanen - Niklas Hagman
Ossi Väänänen

Miikka Kiprusoff
Niklas Bäckström
Antero Niittymäki

Ylimääräiset hyökkääjät: Ville Leino, Antti Pihlström
 
Viimeksi muokattu:

pkl75

Jäsen
Suosikkijoukkue
JyP, Red Wings
Veikkaan että JJ kasaa seuraavan kokoonpanon Vancouveriin:

T.Ruutu - M.Koivu - Hagman
Lehtinen - S.Koivu - Selänne
Peltonen - O.Jokinen - J.Jokinen
J.Ruutu - Filppula - Miettinen

Timonen - Salo
Lydman - Pitkänen
Lepistö - Kukkonen (tai Väänänen)

Kiprusoff
Bäckström

13. Hyökkääjä: N.Kapanen (tai Pyörälä)
7. Pakki: Nummelin
3. Veska: Niittymäki

Sen verran Jalonen on puhunut noista tutkapareista eri haastatteluissa että uskon että noihin kombinaatioihin päädytään. Muistaakseni OJ:n rinnalla oli Torinossa Peltonen ja Jussi Jokinen, joten miksipä ei sitä voisi taas koittaa. M.Koivu saa rinnalleen Tuomon ja hyvässä vireessä olevan pikku-hakin. Lehtinen-Koivu-Selänne kastaan pelkästään vanohjen merittien takia yhteen.

Uskon että Nummelin yv-osaamisen takia otetaan 7. pakiksi ja oikeasti vikasta pakin paikasta tappelee Kukkonen ja Väänänen tasaväkisesti.


Nummelin mukaan ja yv-vastuuta miehelle reilusti.

Kuten Kekäläinen sanoi urheiluruudussa tänään, ei haitaksi olisi jos senttereitä olisi hiukan ylimäärinkin. Olen Barcelonan ehdotukseen pohjautuen sekoittanut kuviota ja rakentanut seuraavan fantasiapaketin, jonka toivoisin toteutuvan:

T.Ruutu - M.Koivu - Hagman
Filppula - S.Koivu - Selänne
Lehtinen - O.Jokinen - J.Jokinen
J.Ruutu - N. Kapanen - Peltonen
Immonen (13. hyökkääjä)

Näistä jokainen on tasapainoinen ketju, tosin hyökkäysvoittoinen, ja 3. ja 4. ketjuja voi myös sekoittaa aika vapaasti, samoin Koivu-Selänne kaksikon kolmatta pyörää voisi vaihtaa.

Immosen ottaisin ilman muuta mukaan, varmaan eniten pelkäänkin lopullisissa valinnoissa sitä, että hänet sivuutetaan! Perusteluja on esitetty: kiekon suojaamiskyky kulmaväännöissä, aloitukset (noin 60-70% yleensä), kiekollinen varmuus, hyvät taklaukset ja henkinen kantti. Nopeuskin riittää noiden muiden avujen takia ihan hyvin. Venäjä otti mm. Kazanista useita miehiä mukaan. Immonen toisi lisää variaatioita ja tasoa. Hänen voi minusta odottaa olevan alusta asti valmiina. Näytötkin ovat kohdallaan. Useimmat täällä olisivat jättämässä hänet pois, mutta toivottavasti Jalonen ei sitä virhettä tee. Ei se, että Immoselle ei ole yhtä ainoaa kuin nakutettua roolia, ole minusta riittävä syy jättää miestä pois kisoista.

Peltonen mukaan Ruotsia ja Kanadaa varten, ja Lehtinen jos vain on jotenkin kunnossa. Sen sijaan ei Antti Miettistä, koska minua hän ei ole koskaan vakuuttanut tärkeiden otteluiden ratkaisuhetkillä. Kiekko tai maltti ei tahdo pysyä vauhdissa mukana.

Näissä kisoissa olisi varmaan Suomelle hyvä jos olisi tavallaan 2-3 "ylempää ketjua", eli hyökkäysvoimaa laajalti niin paljon kuin mahdollista, sillä hoituu myös iso osa puolustuksesta. Senkin takia jo pitää hyökkäyksen *laatua* ja leveyttä olla, jos vanhemman polven tähtien peli ei enää toivotulla tavalla kulkisi.

Lehtisen tai Peltosen voisi korvata Pyörälällä, mutta ei Pihlströmiä eikä Miettistä koneeseen, kiitos.
 

Tiskikone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies
Hyökkääjät kisoihin on valittu: (ja kaiketi siis muukin joukkue,mutta hyökkääjät kuulin)
Filppula-M.Koivu-Ruutu
Lehtinen-S.Koivu-Selänne
Miettinen-O.Jokinen-Hagman
J.Ruutu-Kapanen-Peltonen
13. Immonen
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Hyökkääjät kisoihin on valittu: (ja kaiketi siis muukin joukkue,mutta hyökkääjät kuulin)
Filppula-M.Koivu-Ruutu
Lehtinen-S.Koivu-Selänne
Miettinen-O.Jokinen-Hagman
J.Ruutu-Kapanen-Peltonen
13. Immonen

Jos on todellakin näin, niin omasta mielestäni outoa, että Jussi Jokinen on jätetty kokonaan kisajoukkueen ulkopuolelle.

Suomalaisista kuitenkin 5. parhaiten pisteitä NHL:ssä ja maajoukkue-esityksetkit ihan hyvät aikaisemmista arvokisaturnauksista.

Onko nämä hyökkääjävalinnat nyt täyttä faktaa? Lähdettä kaipailen.

Jotenkin sotisi myös JJ:n aivoituksia vastaan, että Ville Peltonen olisi nelosen laiturina...
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Hyökkääjät kisoihin on valittu: (ja kaiketi siis muukin joukkue,mutta hyökkääjät kuulin)
Filppula-M.Koivu-Ruutu
Lehtinen-S.Koivu-Selänne
Miettinen-O.Jokinen-Hagman
J.Ruutu-Kapanen-Peltonen
13. Immonen
Jos tämä lista tosiaan pitää paikkansa, niin ei voi muuta kuin nauraa.. Peltonen nostettu EHT-höntsäpelien näytöillä J.Jokisen ohi? =D
 

Les Crusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ducks
Hyökkääjät kisoihin on valittu: (ja kaiketi siis muukin joukkue,mutta hyökkääjät kuulin)
Filppula-M.Koivu-Ruutu
Lehtinen-S.Koivu-Selänne
Miettinen-O.Jokinen-Hagman
J.Ruutu-Kapanen-Peltonen
13. Immonen

Jos on totta niin 85-prosenttisesti odotetunlainen. Miettisen tilalle laittaisin J.Jokisen ja Peltoselle en kyllä keksi sopivaa roolia. Nelosen laitaan on parempiakin oman pään pelaajia. Toisaalta Ville on moninkertainen arvokisaonnistuja ja kovien pelien mies, joten tavallaan perusteltu valinta. Mutta odotellaan varmistusta valinnoille.
 
Jos tämä todella on se joukkue, niin täytyy ihmetellä miksei Jussi Jokinen sinne mahtunut, ja vielä sitä että miten Peltonen mahtui nelosketjuun vaikka sinne olisi ollut Bergenheim, Nokelainen ja Pyörälä tarjolla.

Eikö listaan saa laittaa kuin 13 hyökkääjää?
 

Viljuri

Jäsen
Kumma kyllä, olisin joukkueesta päällisin puolin tarkasteltuna täysin eri mieltä kuin Keklu tuossa Ylen Urheiluruudulle antamassaan haastattelussa.

Rohkea veto Jaloselta, mikäli Jussi Jokinen on jätetty pois, Jussi Jokisella on kuitenkin avuja pelata kelvollisesti ja ketjukavereitaan täydentäen ja näyttöjä on myös tärkeiden maalien tekemisestä kaikkein tärkeimmissä paikoissa. Kaikki asioita, joita ei voi edes hyvällä tahdolla sanoa kaikista Jalosen mahdollisista valinnoista.

Silti voisin jopa hyväksyä poisjätön, jos nelosketjussa olisi jotakin järkeä. Nyt siinä ei näytä sitä olevan.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
No nyt on M10 päässyt konsultoimaan Jalosta, mikäli Jokinen todellakin on ulkona joukkueesta. Kyllä itse olisin tämän kauden ja ennen kaikkea viime kevään pudotuspelinäyttöjen perusteella odottanut varmaa hyökkäävän ketjun paikkaa Suomen tasoisessa joukkueessa Jussi Jokiselle. Eihän JJ:n toki pitänyt olla Torinossakaan mukana, mutta silloin loukkaantumiset avasivat takaportin.

Hyökkäyskalustossa muuten tuolla kokoonpanolla kokemusta riittää, sillä keski-ikä lähentelee 32 vuotta.

Odotellaan toki vahvistusta näille huhuille, mutta jo kahdesta suunnasta samaa viestiä on tullut.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Totta.Ketjut nyt on mitä on,mutta lista on satavarma. Eräs pelaaja lähteenä

Kiitos tiedosta. Immonen listallaolo yllätti positiivisesti, en uskonut hetkeäkään, että mies oikeasti mukaan pääsisi. Virallista vahvistusta odotellessa.

Lehtisen mukanaolo kertonee siitä, että mies on pelikunnossa. Ja pelikunnossa ollessaan on aina maajoukkueelle vahvistus, vaikka tämä kausi ei pisteiden valossa käsitystä tuekaan.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kyllä näitä huhuja J. Jokisen ulosjättämisestä sen verran liikkuu, että pakko alkaa varautua siihen, että näillä mennään.

Peltosen ei mielestäni millään pitäisi mahtua joukkueeseen (ei vaan riitä Keklun painottama nopeus, muukin kuin luistin sellainen) mutta taisi pelata itsensä ryssissä kisoihin. Nyt sitten vielä melko mitäänsanomatonta Immosta sovitellaan tiimiin.

Muutenhan tuo on ihan odotettu ja paras mahdollinen setti.
 

Itäpuu

Jäsen
Jalosen haastattelusta jokin aika sitten saattoi jo vähän päätellä että Jussia ei joukkueessa nähdä. En oikeastaan ihmettelekään. Immonenkin voi pelata laituria ja on hyvä aloittaja, vahvempi kaksinkamppailussa kuin J.Jokinen. Mutta millä perkeleellä Peltonen on kammennut itsensä tuonne? En halua uskoa vielä tätä.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Epäilen kyllä että Jokisen poissaolon takana on jotain muuta kuin kylmä ulos jättäminen, oli sitten joku pieni loukkaantuminen ja tai henkilökohtaiset syyt. Siis jos tuo lista nyt pitää paikkansa. En vain usko, että Jalosella on ollut munaa tai syytä jättää Jokisen tasoista pelimiestä rannalle kisoista.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Miksi J.Jokinen ei kisoissa olisi? Onko tällä kaudella miehelle tapahtunut jotain Carolinassa? On kuitenkin suomalaisten maalipörssin 3. ja pisteissä 5.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös