Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 097 653
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.
Jos pilkkua viilataan, eivätkös kummatkin Ruudut pelaa oikeassa laidassa, ainakin ovat tottuneita siihen? Ainakin näin olen käsittänyt.

Tässä mielestäni selvä runko josta hyökkäystä lähdetään kasaamaan:
X1 - M.Koivu - T.Ruutu
X2 - S.Koivu - Selänne
Filppula - O.Jokinen - J.Jokinen
Y2 - Y1 - J.Ruutu

Kaikki tietävät mitä X1 -paikaille tarvittaisiin, ja kaikki myöskin tietävät että ainoa mahdollisuus sellainen sinne saada on Leinon läpimurto. X2 -paikalle tarjolla on oikeastaan vain Lehtinen [yliviivaus]tai Hagman[/yliviivaus]. Nelosketjun paikoille taas on Niko Kapanen, Petteri Nokelainen, Sean Bergenheim ja Niklas Hagman. Itse luotan että Nokelainen pelaa hyvän alkukauden ja tienaa paikan nelosketjun sentterinä. Toiselle laidalle sitten voisi laittaa Sean Bergenheimin, joka pelasi hienon loppukauden. 13. hyökkääjä on sitten Hagman tai Miettinen.

Pakistossa ainakin kaksi paikkaa jotka jaetaan pelkästään ensi kauden perusteella. Lepistö ja Salmela saivat (kummatkin yksisuuntaiset?) sopimukset NHL:ään, joten he voivat osoittautua vahvoiksi ehdokkaiksi niille paikoille.

Ihan tasapainoiset ketjut saadaan aikaiseksi. Vaikea on Torinon kokoonpanoa (JA POISSAOLOJA!) katsellessa uskoa että hopeaa tuli. Jos kaikki tällä kertaa menee samalla lailla nappiin, vain Ruotsi voi enää estää kullan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tässä mielestäni selvä runko josta hyökkäystä lähdetään kasaamaan:
X1 - M.Koivu - T.Ruutu
X2 - S.Koivu - Selänne
Filppula - O.Jokinen - J.Jokinen
Y2 - Y1 - J.Ruutu

Nyt olen erittäin samaa mieltä. J. Jokinen on ainoa tästä sommitelmasta jolle paikka ei ehkä vielä ole "pomminvarma".
Paikalle X1 vahva vaihtoehto on Ville Leino. Voisi pelityylinsä puolesta sopia erinomaisesti Tuomon ja Mikon kolmanneksi lenkiksi. Viime vuonna NHL:n harjoituspeleissä ja runkosarjassa yhteensä 21 ottelua joissa tehot 8+7=15, joten jos pysyy edes suurinpiirtein samassa tahdissa ensi kauden, paikka on hänen. Muita vaihtoehtoja ovat lähinnä Miettinen ja Hagman - ei kiitos. Ovat ehkä ihan ok kolmosketjujyriä, mutta eivät Suomen olympiajoukkueen ykkösketjuun.
Villinä korttina heitän - Leinon mahdollisesti "flopatessa" - Sean Bergenheimin. Viime kauden lopussa tehtaili 8 maalia viimeiseen 13 otteluun loukkaantumisista huolimatta, joka ei ole huono tulos. Potentiaalinen läpimurto ensikaudella?

Paikalla X2 ilman muuta Lehtisen Jere, jos vain on suinkin kunnossa ja peli sujuu edes kohtalaisesti. Vaikka viime kausi meni pipariksi loukkaantumisten vuoksi, oli kuitenkin kentällä ollessaan edelleen varma pelimies.

Jokisen Ollista sen verran, että vaikka hänen viimekautensa olikin pettymys, on kansainväliselläkin tasolla edelleen yksi NHL:n tasaisimmista maalintekijöistä. En nyt äkkiseltään löytänyt tilastoja, mutta työsulun jälkeisissä kokonaistilastoissa taisi olla sekä pisteissä että maaleissa ihan siinä top-10 tuntumassa. Viime kausi oli heikko, mutta silti 29 maalia - enemmän kuin mitä kukaan muu suomalainen teki.
Itsekin toki toivon että Olli skarppaa, ja tekisi taas sen 90 pistettä. En tiedä miten case-Zednik vaikutti Jokiseen, mutta siihen asti oli kaudella 07-08 vielä päälle piste/peli -tahdissa. Zednik-episodin jälkeen pistetuotanto peliä kohti putosi puoleen, eikä tällä kaudella pystynyt nousemaan läheskään 05-07 -vuosien tasolle.
 
Viimeksi muokattu:

30/30150

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Joukkueen valinnat on varmasti aika pitkälle sellaisia, että valitaan äijiä, joilla on paljon yhteistä historiaa, tapana onnistua ja hyvä kausi meneillään. Paljon pitää laskea "uusien" nimien varaan ja samalla antaa vastuuta kokeneille.

Jos kaikki vaan on terveitä, niin ketjujen pitäisi mennä näin:

J.Jokinen-M.Koivu-T.Ruutu

Jos Jokisen alkava kausi jatkuu siitä mihin edellinen jäi, niin tilaa tästä ketjusta pitäisi löytää. Keskellä ykkössentteri ja oikealla T.Ruutu, jonka pitäisi vastata sitten huutoon pelaamalla hyvät kisat.

Lehtinen-S.Koivu-Selänne

Näiden miehien viimeinen tilaisuus voittaa suomen paidassa jotain suurta, ketjulla on sellainen historia, että luulisi pärjäävän. Toivottavasti kaikki pysyy terveenä ja Saku+Teemu saa paljon peliaikaa yhdessä Anaheimissa.

S.Kapanen-Filppula-Leino

Kokenut Kapanen jeesaamaan nyt aika hyvässä nosteessa olevia nimiä. Filppula on periaatteessa tällä hetkellä suomen toisiksi paras sentteri. Toivottavasti Leino saa paljon vastuuta Detroitissa, kisoissa sitä vastuuta olisi kanssa syytä tarjota, potentiaalia vaikka kuinka.

J.Ruutu-OJ-Hagman

OJ:lla ja Hagmanilla on pitkä yhteinen historia ja takana myös onnistuneita kisoja. Nyt sitten olisi paikka onnistua taas ja pelata ihan suosiolla vähän yksinkertaisempaa kiekkoa. J.Ruutu hermostuttamaan vastustajia jne.

13. Pihlstöm/Miettinen/Bergenheim

Pakit:

Salo-Timonen
Itsestäänselvää

Pitkänen- Lydman
Pitkänen sai paljon vastuuta ja onnistumisia keväällä, toivottavasti sama jatkuu. Lydman on perusvarma

Väänänen-Nummelin
Euroopasta tuotava kaksikko, joille ei pienet kaukalot tuota ongelmia. Nummelin kiekon kanssa Väänänen ilman.

Varalla: Lehtonen/Salmela/Koistinen

Maalissa: Backström, Toskala, Rämö

YV1: Selänne-S.Koivu-OJ-Salo-Timonen
YV2: J.Jokinen-M.Koivu-Filppula-Pitkänen-Nummelin
 

Schadowan

Jäsen
Kerran kuussahan nämä hyökkäyskentät pitää miettiä uudestaan, joten mitenkäs olisi tällaiset:

T.Ruutu-M.Koivu-O.Jokinen/Hagman
-Oliko tämä ketju jo MM-kisoissa? Ei vissiin toiminut, mutta paperilla näyttää hyvältä, Jokinen pystyy tekemään maaleja ja sellaista pelaajaa tämä ketju tarvitsee. Hagman sitten kakkosvaihtoehto, voisi sekin toimia.

Lehtinen/Filppula-Saku-Teemu
-Joko Lehtinen tai lähimpänä hänen tyyliään oleva pelaaja, eli tietysti Filppula. Mielestäni Filppula on melkein itsestään selvyys tähän kenttään, ei tule pettämään, sen voin luvata.

Hagman/Miettinen-N.Kapanen-Filppula/Leino
Todella vaikea tämä kolmoskenttä, koska pitäisi löytyä vähän hyökkäyspäänkin taitoja, nopeutta ja puolustusta ennen kaikkia.
N.Kapanen ja Hagman ovat kyllä sellaisia pelaajia, jotka hyvin harvoin pettävät, samoin tietysti Filppula. Leino voisi olla hyvä pelaaja tähän kenttään jos Filppula olisi kakkosessa. Miettinen sitten varajätkänä tässä, kun parempaa ei ole tarjolla.

Suomen joukkueen neloskenttään on tarjolla yhtä paljon pelaajia, kun Kanadalla on laittaa omaan ykköskenttäänsä. Näitä pelaajia meillä riittää, joten ainakaan neloskenttään tämä joukkue ei kaadu.
 
En minä kyllä ymmärrä miksi jotkut palstaveljet jättäisi Kipperin ulos joukkueesta. Ja sitten siihen tilalle otetaan Toskala, niin ei pysty käsittämään. Kipperin edelliset kieltäytymiset vaikuttaa näemmä edelleen ja ikuisesti. Vai onko minulta mennyt se seikka ohi, että esim. Toskala on niin paljon parempi kuin Kipper?

Kisat ovat nyt Vancouverissa, joten tuskinpa mies tällä kertaa kieltäytyy.
 

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
T. Ruutu - M. Koivu - Filppula
Selänne - S. Koivu - Peltonen
Hagman - O. Jokinen - J. Ruutu
Bergenheim - N. Kapanen - Leino
J. Jokinen (Lehtinen)

Timonen - Pitkänen
Salo - Nummelin
Lydman - Väänänen
Salmela (Numminen)

Kiprusoff
Bäckström
Lehtonen
(Rinne)
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Nyt on kyllä Suomellakin loistava tilanne ensi kautta ajatellen, kun on mahdollisuus muodostaa todella kova maajoukkueen runko jo EHT-peleissä varsinkin MM-kisoja varten.

KHL:stä saatavilla on sellaisia nimiä kuin Ossi Väänänen, Ville Peltonen, Karri Rämö, Petri Kontiola, Lasse Kukkonen, sekä vähän tutumpia EHT kasvoja kuten Jarkko Immonen, Niko Kapanen, Mikko Jokela, Jussi Makkonen, Hannes Hyvönen ja Leo Komarov
Sitten on vielä Suomesta ja Ruotsista saatavilla Esa Pirnes, Jukka Hentunen, Riku Hahl, Janne Niskala, Mikko Lehtonen, Jukka Voutilainen, ym.. Unohtamatta tietenkään Petteri Nummelinia. Joillakin edellämainituista pelaajista on myös hyvät mahdollisuudet Vancouveriin.

Todella hyvältä näyttää ensikauden maajoukkueen tilanne, kun EHT:lle voi muodostaa ketjuja tyyliin:
Peltonen-Kontiola-Hyvönen
Hentunen-Kapanen-Voutilainen
Pirnes-Makkonen-S.Kapanen
Komarov-Hahl

Väänänen-Nummelin
Lehtonen-Niskala
Jokela-Kukkonen

Ja tuossa ei ollut kuin pari SM-liiga pelaajaa mukana.
Meni vähän offtopiciin mutta kuitenkin..
 
Viimeksi muokattu:

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En minä kyllä ymmärrä miksi jotkut palstaveljet jättäisi Kipperin ulos joukkueesta. Ja sitten siihen tilalle otetaan Toskala, niin ei pysty käsittämään. Kipperin edelliset kieltäytymiset vaikuttaa näemmä edelleen ja ikuisesti. Vai onko minulta mennyt se seikka ohi, että esim. Toskala on niin paljon parempi kuin Kipper?

Kisat ovat nyt Vancouverissa, joten tuskinpa mies tällä kertaa kieltäytyy.
Ja tähän vielä otan kiinni sen verta, että ei sitä Toskalaa myöskään ole näkynyt siellä MM-kisoissa ja kieltäytymisiä on tullut. Toki viime kisojen poisjääntiin oli hyvä syy ja osallistuminen olisi ollut mahdotonta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja tähän vielä otan kiinni sen verta, että ei sitä Toskalaa myöskään ole näkynyt siellä MM-kisoissa ja kieltäytymisiä on tullut.
Kai siinä vaikuttaa sekin, että Kipperin kieltäytymiset ovat heikentäneet Suomen joukkuetta. Toskalan tasoisia veskareita Suomella on kymmenkunta.
 
Toskalan tasoisia veskareita Suomella on kymmenkunta.
Vaikka ympäri maailmaa löytyy paljon tasokkaita suomalaisia veskareita,
luetteleppas ~10 Toskalaa parempaa veskaria (Kiprusoff, Bäckström, Niittymäki, ja potentiaalinsa turvin vielä kokematon Rask, joka saisi puolestani kolmosvahdin paikan nuorena tulevaisuuden nimenä). Toskalan oikeaa tasoa on sinänsä vaikea sanoa, kun ei ole pelannut vielä NHL:n keskivertojoukkueen ykkösenä. Toronto oli kuitenkin ainakin tähän asti Toronto.

Ei sillä että itse ottaisin Toskalaa mihinkään rooliin näihin isompiin kisoihin...
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jep. Itse kuulun Jokisen kestokritisoijiin, mutta ei se silti tarkoita sitä, ettenkö antaisi hänelle tilaisuutta osoittaa kuuluvansa kisajoukkueeseen. Parhaimmillaan hän kuuluu sinne ehdottomasti. Olli varmasti itsekin tajuaa, että tämä on nyt hänen viimeinen näytönpaikkansa loppu-uraansa ajatellen. Tarvitaan vahva alkukausi ja hyvät kisat, jotta ura rapakon takana jatkuisi edes jonkinlaisessa roolissa.

Kirjotitko tämän ihan tosissasi? Ei kyllä taida olympialaiset painaa minkään verran Jokisen ensi kesän sopimusneuvotteluissa. Uran laskusuunnasta huolimatta pystynyt myös kahdella heikommin menneellä kaudella latomaan 34 ja 29 maalia, jos Jokinen olisi nyt UFA niin takuuvarmasti saisi tehtyä useamman vuoden jatkosopimuksen vähintään samalla palkalla.
Jos vertailukohtaa haluat, niin Brian Gionta teki juuri viiden vuoden sopimuksen Montrealiin 5 miljoonan vuosiliksalla, hänen kaksi viimeistä kauttaan 53 ja 60 pistettä (vrt. Jokisen 71 ja 57), ikäeroa miehillä 2kk, kokoeroa sitäkin enemmän, joten kyllä OJ:n markkina-arvo on ainakin Giontan luokkaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomaa kyllä, että Suomella on tällä hetkellä todella kapea puolustajamateriaali. Jollain Jyrki Välivaaralla ja Teemu Aallolla ei pitäisi olla mitään tekemistä olympiajoukkueen kanssa, vaikka kyseessä olisi millainen viidenkymmenen pelaajan valmistautumisleiri. Ei auta kuin toivoa, että Salo, Timonen, Lydman sekä Pitkänen ovat kunnossa kisojen aikaan ensi helmikuussa. Toivottavasti Lepistö ja Salmela saavat myös heti alkukaudesta pelipaikat/vastuuta Phoenixin ja Atlantan NHL-miehistöistä.
 
Viimeksi muokattu:

30/30150

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Leijonien ensimmäiselle olympialeirille 48 pelaajaa

Noin isosta listasta on vaikea etsiä yllätyksiä, mutta ainakin Ville Koistisen puuttuminen ihmetyttää. Maalivahdeista tässä ketjussa mainitut Rask ja Rämö jäivät ulkopuolelle.

Ylen mukaan leiriryhmässä on yllätysnimi Mikko Ruutu.

Vähän ihmettelen kyllä tuota Kiprusoffin valintaa, en taitojen puolesta, mutta muistanen lukeneeni, että Kipperillä on Flamesilta selkeä kielto olla osallistumatta mj-tapahtumiin.
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Hyökkäyksen ja maalivahtiosaston puolelta aika odotettu lista, mutta puolustuksessa ihmetyttää Koistisen ja esim. P-Amerikkaan siirtyneen Ilkka Heikkisen poissaolo ja heidän tilalleen otetut Teemu Aalto ja Jyrki Välivaara, joilla ei tule mahdollisuuksia olympiajoukkueeseen olemaan.
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Äkkiseltään katsottuna listalta puuttuvat ainakin Koistinen, Numminen ja Hentunen. Hentusen poisjäänti nyt ei ollut mikään jättiyllätys, ja Nummisen uran jatkosta ei ole vielä tietoa. Koistisen olisi kyllä luullut menevän valinnoissa heittämällä ohi jostain Aallosta tai Seikolasta (kumpikin righteja tosin). Ilmeisesti leftin puolen kiekollisista pakeista oli ylitarjontaa ?

e: Myös Jesse Joensuu jäi rannalle. Joensuu vs Osala ?
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Eiköhän tuossa pakkien kohdalla kätisyydet ratkaisseet Koistisen kohtalon?

Ja todellakin ihmettelen miksi Rask ei ole veskari-listalla, mutta Toskala on!!
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Äkkiseltään katsottuna listalta puuttuvat ainakin Koistinen, Numminen ja Hentunen. Hentusen poisjäänti nyt ei ollut mikään jättiyllätys, ja Nummisen uran jatkosta ei ole vielä tietoa.
e: Myös Jesse Joensuu jäi rannalle. Joensuu vs Osala ?

Tuo voi myös kertoa siitä, että Nummisen ura/maajoukkueura on ohi. Itseäni enemmän yllätti Pirneksen poisjättäminen, kuin Hentusen. Kuitenkin Pirneksellä todella kova kausi alla KHL:ssä, ja olisi varmasti pätevä nimi nelosketjuun, varsinkin loukkaantumisten sattuessa.

Missäs on sitten Bambi Lehtonen, jos Joensuutakin ruvetaan kisajoukkueeseen tyrkyttää?

Ehkä tuossa maalivahtitilanteessa kokemus on ratkaissut, kun Raskilla kuitenkin vasta pari NHL peliä alla. Ensi kausi näyttää paljon.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Siellähän se oli Kapasen Samikin leirityksessä mukana. Aika paljon riippuu loukkaantumistilanteesta, että mahtuuko mukaan, mutta itse kyllä mielelläni näkisin 3.-4. kentässä. Pystyy kuitenkin edelleen ratkaisemaan pelejä ja toisi varmasti virtaa joukkueeseen.
 

Viljuri

Jäsen
Hienoa muuten, että Sami Kapastakin vielä kiinnostaa! Viime MM-kisat eivät menneet ihan miehen potentiaalin tai nykytasonkaan mukaan, mutta mikäli jään ulkopuolisten vastuiden yhteensovittaminen jäällä tapahtuvaan tekemiseen toimii tulevalla kaudella viime kautta paremmin, mies voisi parhaimmillaan tuoda jotakin "ekstraa" myös olympiajoukkueeseen.

Oskar Osalan "menon" tarkistaminen maajoukkueen valmennusjohdon toimesta jo tässä vaiheessa on kuin panisi rahaa pankkiin, vaikka olympiajoukkueen osalta mies ei ole ajankohtainen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoa muuten, että Sami Kapastakin vielä kiinnostaa! Viime MM-kisat eivät menneet ihan miehen potentiaalin tai nykytasonkaan mukaan, mutta mikäli jään ulkopuolisten vastuiden yhteensovittaminen jäällä tapahtuvaan tekemiseen toimii tulevalla kaudella viime kautta paremmin, mies voisi parhaimmillaan tuoda jotakin "ekstraa" myös olympiajoukkueeseen.
Sami Kapanen olympialaisiin? Vanhuksia voi ottaa kisoihin jos he ovat nuorisoa parempia luonnollisesti. Tasatilanteessa ottaisin nuorisoa, koska heissä on kuitenkin potentiaalia kehittyä toisin kuin vanhuksissa. Mutta miksi ottaa vanhus jos nuoremmat ovat jo ajaneet selkeästi ohi? Kokemusta ei joukkueesta todellakaan tule puuttumaan ilman Kapastakaan. Kapasen ottaminen joukkueeseen olisi jo lähes perverssiä kusemista muitten laituriehdokkaiden kasseille.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Muistelin Koistisen esittäneen jonkinmoista kritiikkiä valmennusjohtoa kohtaan jommissakummissa Jalosen kisoissa, ja tämmöisen artikkelin löysin: http://yle.fi/urheilu/tapahtumat/ja...itisoi_epatietoisuutta_leijonissa_106709.html. Heräsi siinä sitten kysymys että voisiko Jalonen todella olla niin herkkänahkainen ettei siedä minkäänlaista median kautta tapahtuvaa pullikointia joukkueen sisältä, ja näin Koistinen olisi kaikessa hiljaisuudessa siirretty sivuun mj-toiminnasta? Tietysti tuota jo muutenkin hataraa ajatusta vastaan sotii se, että Koistinen valittiin kuitenkin tämänkin kevään MM-kisoihin. Toki pakkitilanne oli heikko ja kenties Jalonen koki että hänen on pakko valita Koistinen vaikkei kenties hänestä pidäkään. Nyt kun olympialaisiin on tarjolla paljon pakkeja eikä Ville ole mitenkään ratkaisevassa roolissa, on hänet helppo jättää ulos koko leiritysvaiheesta.

En ole yleensä todellakaan mikään salaliittoteorioiden kannattaja, mutta pidän selvänä että jotain (ei välttämättä tuosta haastattelusta johtuvaa) henkilökohtaista skismaa valmennusjohdon ja Koistisen välillä on, sillä niin erikoiselta kuulostaa Ville hylkääminen kun mukana ovat Jyrki Välivaara ja Markus Seikola.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koistinen oli surkea kevään kisoissa. Siinä syy?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
niin erikoiselta kuulostaa Ville hylkääminen kun mukana ovat Jyrki Välivaara ja Markus Seikola.

Kun kuulin Koistisen saaneen kahden vuoden sopimuksen Floridaan nauroin hetken aikaa, tämän jälkeen kuulin kyseessä olevan yksisuuntaisen sopimuksen ja luulin jo aprillipilaksi. Lopulta en tiennyt pitäisikö itkeä kun sopimuksen arvoksi paljastui tasan miljoona dollaria. Ilmeisesti Villen pitäisi jo tämän NHL-statuksen perusteella päästä kaikille leireille ja kisoihin, mutta kun valitettavasti Ville ei ole NHL-tason puolustaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös