Suomi tarvitsee uuden futispäävalmentajan

  • 11 745
  • 114

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt on vielä kaksi ja puoli kuukautta aikaa ajaa uusi valmentaja sisään ennen karsintoja. Tietenkään se ei ole paljon, mutta se on aivan riittävästi. Varsinkin kun verrataan siihen miten valmentajia on ajettu sisään maailmalla tuloksellisesti.

Muurinen tulee erottaa nyt eikä vasta Romania-tappion jälkeen.

Ruotsi-ottelu näytti sen, että Suomen A-maajoukkue polkee paikallaan. Muurisen ennen ottelua ja sen jälkeen antamat kommentit vahvistivat näkemystä. Myös täällä luetut kommentit ja mm. Joonas Kolkan ja Martti Kuuselan analyysit Radio Suomessa vahvistivat samaa asiaa.

Ruotsi-ottelun tuloksella ei niinkään ollut väliä vaan Suomen peliesityksellä. Ruotsi luki Suomen pelin ja tukki toisella jaksolla Suomen hyökkäyksen täysin. Ei juuri päästy 30 metriä lähemmäs maalia. Rangaistusalueen edessä oleva osa kentästä oli täysin ruotsalaisten hallussa. Suomen ollessa takaa-ajo asemassa mitään ei saatu aikaiseksi. Tässä mielessä peli oli kuin toisintoa Wales-ottelusta, jossa kunnollista takaa-ajoa ei saatu käynnistettyä.

Suomen peli oli ensimmäiselläkin jaksolla näennäistä pyöritystä, jossa hukattiin voimat, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi. Samaa peli oli myös Serbia-Montenegrossa, jossa pyöritettiin vielä enemmän, mutta ei saatu paikoista maaleja.

Aivan selvästi jotakin Suomen pelistä puuttui. Se jokin on entistä selvemmin UUSI PÄÄVALMENTAJA.

Mikäli Muurinen eroaa itse nyt tai hänet erotetaan nyt, niin Muurisen aikaan voi suhtautua suht neutraalisti. Mutta jos mies päästetään pilaamaan kolmet arvokisakarsinnat kaikkien aikojen parhaalla materiaalilla. Sitä ei voi kertakaikkiaan sulattaa. Muurisen ero nyt olisi kaikille osapuolille paras ratkaisu.

Mikäli halutaan kohtuuhintaista ja hyvää (selkästi kuitenkin Muurista parempaa), niin itse ehdotan Az Alkmaarin Co Adriaansenia (ex Willem II luotsi, joka tuntee suomalaispelaajat hyvin) tai Nils Arne Eggeniä.

Myös Pasi Rautiainen käy.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Olen myös pitkään ollut samaa mieltä, että Antti Muurisen tilalle tulisi löytää uusi valmentaja. Muurinen on antanut jo kaiken maajoukkueelle. Mitä se kaikki oli, en tiedä. Mielestäni Suomen olisi pitänyt selviytyä tuollaisella materiaalilla edes EM-kisoihin, mutta Muurinen ei saanut maajoukkuetta niihin luotsattua. Eli nyt on jo korkea aika antaa jonkun muun yrittää.
Korvaajasta en osaa oikein mitään sanoa. Rautiainen voisi tähän hommaan sopia, mutta vasta muutaman vuoden kuluttua.

Entä Keke?
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Köntsä
Mielestäni Suomen olisi pitänyt selviytyä tuollaisella materiaalilla edes EM-kisoihin, mutta Muurinen ei saanut maajoukkuetta niihin luotsattua. Eli nyt on jo korkea aika antaa jonkun muun yrittää.

Nimenomaan näin.

Latvian maajoukkuevalmentaja ihmetteli avoimesti kuinka Suomi ei tuolla joukkueella selvinnyt EM-kisoihin. Siinä se, pelaajamateriaali alkaa olla todella kovaa luokkaa, vielä kun opittaisiin menestyksen sääntö.

Ruotsi-ottelun kommentaattori (oliko Ikäläinen?) osui mielestäni naulan kantaan: Tarviiko pienen maan yrittää esittää viihdyttävää ja hyökkäävää jalkapalloa? Karsinnoissa pelataan aina tuloksesta!

Tämän ovat jo Brasilia ja Ranskakin oppineet ajat sitten, eli karsinnoissa ei saa hävitä. Vastustajalle ei saa antaa 3:a pistettä, kun oma joukkue on riittävä vahva, niin maalin voitot puristetaan lopulta tärkeissä paikoissa. Mielestäni on aivan sama millä tyylillä millä tyylillä kisapaikka tulee, sitä ei enää itse kisoissa muistella. Arvokisoissa voi sitten pieni maa esittää kuinka viihdyttävää peliä tahansa, ja olla siten moraalinen voittaja.

Muurisella on vielä hieman aikaa, mutta jotain muutosta on tapahduttava pelillisesti. Ei kai samalla tyylillä voi enää puskea päätä seinään, kun sillä ei kerran kisapaikkaa lohkea?!? Loistavia valmentajia ja taktikkoja on maailma täynnä...joku voisi innoissaan ottaa Suomen joukkueen hoitoonsa. Vaikka tanskalaiskonkari Möller-Nielsen ei enää tulekaan kysymykseen, niin hänenkin aikana Suomen kisapaikka oli lähempänä kuin nyt, vaikka materiaali oli taatusti huonompi.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Ja jotkut aivan oikeasti kuvittelee, että Suomen materiaalilla voisi päästä joskus arvokisoihin mukaan. Kyllä niitä päänahkoja voisi lähteä ensin ottamaan vaikka Palloliitosta pois. Ruotsin Palloliitossa työskentelee yhteensä kahdeksan työntekijää. Suomen Palloliitossa vastaava määrä on vajaat 40. Mihin niitä tarvitaan? ISPR-rahojen kanssa oli ongelmia myös. Alajan perheestä voisi potkia kaikki ulos Palloliitosta. Saman voisi tehdä lopuillekin helsinkiläisille. Kyllä se mätä sisältö on heikon menestyksen syy.

Sinä päivänä kun Suomi-Saksa -ottelussa laitapakkina pelasi Ville Nylund olin vakuuttunut siitä, että Suomen menestys tai sen puute ei ole mitenkään kytköksissä Antti Muuriseen. Antti Muurinen ei myöskään ole ajanut Suomen jalkapalloa siihen tilanteeseen, jossa Mikael Forssellin lisäksi maajoukkueeseen ei löydy yhtään maalintekijää. Entä sitten jos (kun) Miklulle sattuu heikompi päivä? Silloin Suomi ei tee maaliakaan ellei Jari Litmanen pääse ampumaan rankkaria.

Suomen maalivahti-osasto on kunnossa. Antti Niemi ja Jussi Jääskeläinen ovat sen luokan kassareita, että ei parempia tarvita.

Puolustuslinja on suht.passeli silloin jos kaikki sattuvat olemaan yhtäaikaa terveenä ja ilman pelikieltoja. Tällaista tosin en muista tapahtuneen pitkään aikaan. Vasempana pakkina pärjää Janne Saarinen, mutta hänen ollessaan poissa korvaajaa ei löydy. Ja yleensä Saarinen on poissa. Toppareina toimii pari Tihinen-Hyypiä. Vikaa tästä löytyy sen verran, että molemmat ovat liian samantyyppisiä toppareita. Yleensä pyritään siihen, että toinen toppareista on vikkelämpi ja toinen romuluisempi. Nyt molemmat ovat suhteellisen ronskeja. Oikeana pakkina pelaa itseoikeutetustu Petri Pasanen, joka hänkin on usein poissa maajoukkueen käytöstä loukkaantumisten vuoksi. Tähän paikalle voisi laittaa toisen lasijalan, eli Juha Reinin.

Keskikentälle Teemu Tainio, joka on harvoin poissa kuvioista mutta silloin kun on poissa, niin loukkaantuminen on vakava. Mika Väyrynen on murtautumassa pikkuhiljaa euroopan eliittiin. Hänet toiseksi puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi. Laidoille juoksemaan Joonas Kolkka ja Mika "En saa mistään paikasta maalia" Nurmela. Kolkka paikalle sopii hyvin, mutta Nurmelan korvaisin koska tahansa jos korvaajia olisi. Kärjen alla pelaa Jari Litmanen tai vaihtoehtoisesti Eremenko jr. Yksinäisenä kärkipelaajana puolestaan pelaa siis Mikael Forssell.

Vika tässä hommassa on vain se, että Suomen on jatkuvasti pelattava tällä tavalla, sillä Aki Riihilahtea lukuunottamatta korvaajia ei löydy. Tukea ei myöskään tule millekkään muulle vaihtoehtoiselle pelitavalle, joten näillä on mentävä. Suomi ei voi muuttaa pelitapaansa normaaliin 4-4-2:seen, sillä kärkeen ei kertakaikkiaan löydy Forssellille sellaista kaveria, joka laittaisi pallot reppuun. Suomi ei myöskään voi pelata 5-4-1:llä, sillä viidettä puolustajaa ei joukkueeseen löydy. Mitäs Muurinen voi tehdä? Ei mitään.

Vaikka Muurinen erotettaisiinkin, niin mitä sitten? Hän on kiistatta Suomen paras valmentaja ja häntä ei pystyttäisi korvaamaan. Ja vaikka joku hänen tilalleen tulisikin, niin uusikaan valmentaja ei voi muuttaa pelitaktiikkaa, sillä pelaajia ei ole tarpeeksi. Ihmettelen Antti Muurista siinä mielessä, että hän on jaksanut haastattelusta toiseen ja pelistä toiseen hokea tiedostusvälineille, että "Meillä on nyt realistisia saumoja", vaikka todellisuudessa kaikki saumat katoavat viimeistään siinä vaiheessa, kun arvontakorista samaan lohkoon napsahtaa Hollanti, Tsekki ja Romania. Jumalauta, eihän Suomella ole mitään jakoa päästä tuosta lohkosta jatkoon.

Katsokaapa vaikka tsekkien kokoonpanoa. Joukkueesta löytyy yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, eli Pavel Nedved hänen vierellään pelaa Borussia Dortmundin nuori kapteeni Tomas Rosicky. Keskikentälle voi laittaa myös Ajaxin Tomas Galasekin ja Liverpoolin Vladimir Smicerin. Kärjessä Liverpoolin Milan Baros ja Dortmundin Jan Koller. Ja jos Kollerille sattuu huono päivä niin aina voi laittaa kentälle Bochumin Vratislav Lokvencin tai nuoren Mönchengladbachin Vaclav Sverkosin. Ja ketäs Suomella oli laittaa? Niin. Olihan meillä Mikael Forssell.

Kyllä nyt kannattaisi kaikkien ottaa laput pois silmiltä ja siirtyä laukasta takaisin raviin. Totuus on se, että Suomi ei tule pelaamaan arvokisoissa vielä kymmeneen vuoteen (ainakaan).
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tämähän on ollut tiedossa jo vaikka kuinka kauan. Mahdollista korvaajaa en lähde nimeämään, siihen ei "asiantuntemus" riitä.

Mielestäni tuo pelaajamateriaali ei todellakaan ole mitään selvää arvokisatasoa. Hyypiä pelaa nykyään miten sattuu, Litti on useammin loukkaantuneena, eikä laitalinkeissäkään juuri kehumista ole. Parhaat osat ovat ääripäät, eli maalivahti ja kärkipelaaja, sillä välillä on sitten sitä sun tätä. Forssellin maajoukkuepelit on Mursu ainakin tähän mennessä pilannut loistavalla "Miklu vastaan kaksi topparia"-hyökkäystaktiikalla. Ykköskokoonpano löytyy, sen takana ei ole käytännössä mitään. Ainoastaan keskikentälle on kilpailua ja variaatioita.

Muurisen aikana on sentään noustu sille tasolle, että huippumaat jättävät Suomen murskaamisen siihen 2-0 tai 3-0-tilanteeseen, kun tietävät, että Suomelta löytyy jonkinlaista materiaalia iskemään vähistä paikoista maaleja, jos hyvä päivä sattuu. Tulevissa karsinnoissa tulee joka tapauksessa kyytiä oli valmentajana kuka tahansa.

IMO
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Pitkälti samaa mieltä Jaska85:n kanssa.

Suomelta löytyy maailman luokan yksilöitä; Niemi, Forssell, Hyypiä (ainakin hyvänä päivänä) sekä tulevaisuuden nimiä, jotka pystyvät pelaamaan maajoukkueessa jo nyt; Tainio, Väyrynen, Eremenko jr., Lagerblom.

Ongelmakohdat ovat laitalinkit sekä laitapuolustajat. Kolkka ja Nurmela ovat pelanneet maajoukkueessa hyviä pelejä, mutta niistä alkaa olla jo aikaa ja lisäksi kummatkin pelasivat (ja pelaavat jatkossakin?) joukkueissa, jotka olivat erittäin lähellä pudota Bundesliigasta, eivätkä he aina ole edes aloituskokoonpanon miehiä. Heidän lisäksi laitalinkin paikalle ei taida löytyä kuin Kopteff, mutta en ole täysin vakuuttunut hänen kyvyistään pelata huippumaita vastaan. Laitapuolustajiksi on laittaa Saarinen, Reini ja Pasanen. Pasanen on kyllä hyvä puolustaja, mutta pelaa ilmeisesti mieluummin topparina ja sinne on Suomella usein ylitarjontaakin. Saarinen täyttää usein paikkansa maajoukkueessa, mutta hänenkin tasostaan kertonee jotain se, että hänen seuransa 1860 München putosi Bundesliigasta. Ja Reini... No, Reini on ollut käytännössä aina maajoukkueessa pelatessaan huono. Näillä kolmella pitäisi täyttää sitten kaksi paikkaa puolustuksessa...

Nämä onglemat eivät poistu valmentajaa vaihtamalla ja tuskinpa ketjunavaajan mainitsemaa Nils Arne Eggeniä paikka edes kiinnostaisi.

Yhdestä asiasta olen kuitenkin erimieltä Jaska85:n kanssa; Suomen mahdollisuuksista selvitä arvokisoihin lähitulevaisuudessa. Suomella on tarpeeksi hyvä materiaali, jotta sillä kisoihin mentäisiin, jos vain arvonnoissa kävisi joskus parempi tuuri. Tästä hyvänä esimerkkinä on Latvia, jonka materiaali on jopa Suomeen verrattuna huono. Arpaonnen lisäksi Suomen avainpelaajien olisi myös syytä pysyä terveenä koko karsintojen ajan. Saksan kisojen karsintalohko on aivan liian kova, jotta Suomen aika koittaisi vielä vuonna 2006, mutta ehkäpä jo 2008 kävisi parempi onni. Oli valmentajana sitten kuka hyvänsä...

Edit. Meinasi unohtua mainita. Ruotsi-pelin kommentaattori oli uskoakseni Juha Malinen eikä siis Ikäläinen. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Jaska85, miten niin Suomen veskariosasto on kunnossa? Jumaliste kun vertaa vaikkapa Italian tai esim. "aina menestymättömän" Espanjan maalivahtien tositoimissa todistettavasti näyttämiinsä U L O T T U V U U K S I I N niissä peleissä joissa vastassa ovat olleet todelliset MAAILMAN huippumaat, niin suomalaiset veskarit eivät todella edes TIEDÄ, millaista kanuunaa, juoksemista, harhauttelua ja "järjestelyä" on tiedossa silloin kun jokin Brasilia tai Argentiina parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan (motivaatioitten ollessa Latinotyyliin n. 500 %) PANEE HAISEMAAN. Tuossa kyydissä esim. jokin Hyypiän kaltainen "torni" on täysin kusessa - ei siinä muuta voi kuin rapata luut kolisten jaloille sen minkä ehtii (ja eipä paljon ehdi) - ja sitten ollaankin punaisella kortilla pelin loppu vaihtoaitiossa esittelemässä tv-kameralle uusinta Adidaksen untuvatoppista. Sama pätee herroihin Reini, Pasanen, Saarinen, Kolkka , Nurmela, Tainio, Väyrynen... no perkele oikeestaan samaa pätee koko Suomen maajoukkueeseen.

Nostaisin esiin ainoastaan Miklu Forssellin ja Eremenko Juniorin.
Noissa "junioreissa" on lajin tulevaisuus Suomen maajoukkeen suhteen.
 

Pulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Real Madrid
Minä taas olisin ennemmän kuin tyytyväinen, jos Muurinen ja kumppanit saataisiin potkittua pois. On täysin käsittämätöntä, että Suomi lähtee pelaamaan esimerkiksi Italiaa vastaan vieraissa samalla 4-3-3 taktiikalla kuin kotona. Ei Suomi ole vielä (ja tuskin tulee koskaan olemaan) niin hyvä fudismaa, että se pystyy palloa kontrolloimalla ja hyökkäämällä voittamaan Italian tasoisen maan vieraissa. Muurisella ei tunnu olevan muita variaatioita kuin tämä 4-3-3 systeemi. Ruotsiakin vastaan hakataan päätä seinään ja valmennusjohto ei tee minkäänlaisia taktisia muutoksia ja tämä on käynyt ilmi monessa muussakin pelissä, jossa olemme olleet tappioasemassa. Jotain todellisia muutoksia pitäisi tehdä, mutta Muurinen tyytyy vaihtamaan Johanssonin tai Kuqin kentälle ja tulokset ovat olleet laihoja.

4-3-3 taktiikka on vielä täysin riippuvainen Litmasen ja Forsselin mukana olosta, näidenkin miesten poissaollessa pitäisi olla joku toinen variaatio, mutta ei Muurinen yrittää väkisin sijoittaa miesten paikoille korvaajia, joita ei Suomesta yksinkertaisesti löydy. Jos Suomi haluaa joskus pelata arvokisoissa, niin ei sinne hyökkäämällä ja palloa dominoimalla mennä Suomessa käytettävissä olevalla materiaalilla. Karsinnoissa on turha viihdyttää yleisöä, kysymys on kuitenkin tulosurheilusta.

Muutenkin näkisin pelaajistossa uusia nuoria kasvoja vakiomiesten (saunakavereiden) kuten Nylundin tilalla. Villellä ei ole mitään käyttöä maajoukkueessa, se olisi jo pitänyt Muurisenkin tajuta. Vaan nuoria pelaajia pitäisi ajaa sisään tulevia karsintoja ja jatkuvuutta ajattelen. Mielestäni on suursiivouksen aika niin maajoukkueen kuin Palloliiton johdossa. Seuraajaa Muuriselle en osaa nimetä, mutta olisi se kuka tahansa niin taaksepäin tuskin ainakaan mentäisiin.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti Pulu
Seuraajaa Muuriselle en osaa nimetä, mutta olisi se kuka tahansa niin taaksepäin tuskin ainakaan mentäisiin.

Ööh, duoda käsittääkseni muuan Edson Arantes... jne. tunnetaan myös nimellä Pele on vanhana miehenä edelleen järjissään.
Entäs Pelen oppipojat valmennuspuolella? Carlos Alberto? Jairzinho? En tiedä ovatko äijät edes elossa, vai onko rommi vienyt jo mehut....

MUTTA, ainahan vois kokeilla reipasta brassitaktiikkaa...
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Jaska85

Olet poika jäljillä. Palloliitto ja jo pitkään vallinnut Helsinki (erään seuran) keskeisyys ovat esteenä Suomen jalkapallon kehitykselle.
Toinen asia, joka liittyy Palloliittoonkin, on koko futiskulttuurin olematon taso. Koko homma tulisi rakentaa junnutoiminnasta eikä huolehtia, että isot herrat voivat liikkua pikkutakeissa piireissä kansainvälisissä tilaisuuksissa.
Ei rakennuksiakaan rakenneta ylhäältä alas vaan päinvastoin.

Preda
Annathan armoa edes Teemu Tainiolle?

Maajoukkuevalinnoista olen muitten kanssa samoilla linjoilla. Joku Reini ja Nurmela voivat painua ... no juuri sinne.

Valmentajasta minulla on vain yksi ehdotus: Martti Kuusela
Vahinko vain, ettei Palloliitto tule toimeen kaverin kanssa. Sekin johtuu vain (ehkä) pelosta, että Kuusela onnistuisi.
 

alapesa

Jäsen
Oman maan esityksiä on aina niin mukava mollata, etenkin jalkapallossa. Totuus on kuitenkin se, että joka kisoissa löytyy Suomea huonompia joukkueita, eikä se ole kiinni arpaonnesta vaan pelaajista ja valmentajista.

Mikä sitten avuksi? Olen samaa mieltä viestin avaajan kanssa: Muurisen aika on ohi. Antilla ei ole tarpeeksi rohkeutta ja uskallusta kokeiluihin.

Viestin lähetti Jaska85

Vika tässä hommassa on vain se, että Suomen on jatkuvasti pelattava tällä tavalla, sillä Aki Riihilahtea lukuunottamatta korvaajia ei löydy. Tukea ei myöskään tule millekkään muulle vaihtoehtoiselle pelitavalle, joten näillä on mentävä. Suomi ei voi muuttaa pelitapaansa normaaliin 4-4-2:seen, sillä kärkeen ei kertakaikkiaan löydy Forssellille sellaista kaveria, joka laittaisi pallot reppuun. Suomi ei myöskään voi pelata 5-4-1:llä, sillä viidettä puolustajaa ei joukkueeseen löydy. Mitäs Muurinen voi tehdä? Ei mitään.

Mikä ihmeen normaali 4-4-2!? Onko väsyneiden Engelsmannien suosima 4-4-2 jotenkin normaali? Suomen tulisi mukauttaa paperilla olevaa pelikuviota vastustajan mukaan. Nythän se on aina 4-3-3. Miten olisi kotona vaikka 3-5-2? Silloin Suomen ongelma eli laitapuolustajien paikat jäisivät pois. Myös kärjessä Miklu ei jää aivan yksin neljän puolustajan keskelle. Se toinen hyökkääjä voi olla vaikka Shefki, kun tarvitaan ryminää ja Tintti kun tarvitaan juoksuvoimaa hitaita toppareita vastaan. Myönnetään, että tällä kuviolla ei kannata lähteä esim. Italiaa ja muita suuria vastaan.

Vieraissa sitten kannattanee panostaa enemmän puolustukseen. Vastaiskuilla ja 4-5-1 taktiikalla, josta löytyy yksi selvästi puolustava keskikenttä keskellä ja kaksi hyökkäävää. Tällöin tosin Miklu jää aivan yksin.

Mutta kuitenkin koko urputuksen pointti on siinä, että mielestäni Suomella on mahdollisuus kokeilla eri variaatioita, vaikka miehistö on rajallinen!

Mutta mistä minä mitään tiedän, tälläinen penkkiurheilija
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muurinen on taktikkona täysin kykenemätön viilaamaan pelitapaa vastustajan mukaan. Luuleeko Muurinen, että vastustajat eivät ollenkaan opiskele Suomen pelisysteemiä? Esim. Walesin vieraillessa Olympiastadionilla, huomasi selvästi heidän tietäneen, että miten Suomen peli saadaan eliminoitua. Kärkeen olisi tarvittu auttamatta lisävoimia, mutta Mursulla kesti liian kauan ymmärtää se, ja sitten kun ymmärsi, niin pistin kentälle muistaakseni Kuqin. Shefkin taitotaso on aivan liian heikko kansainvälisiin kekkereihin, mutta "yhteiset kokemukset" Muurisen kanssa tuntuvat aina riittävän maajoukkuepaikkaan. Kovasti tuntuu kaikille Klubin mestareiden liiga- joukkueen pelaajille avautuvan helposti maajoukkuepaikka.

Nyt olisi Martti Kuuselan aika ottaa ohjakset. Oli aikoinaan todella lähellä viedä Suomen arvokisoihin hirveällä potkupallojoukkueella, mutta nyt olisi hyviäkin pelaajia käytössä. Kansainvälistä kokemusta löytyy ainakin tarpeeksi.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Blackie
Muurinen on taktikkona täysin kykenemätön viilaamaan pelitapaa vastustajan mukaan. Luuleeko Muurinen, että vastustajat eivät ollenkaan opiskele Suomen pelisysteemiä? Esim. Walesin vieraillessa Olympiastadionilla, huomasi selvästi heidän tietäneen, että miten Suomen peli saadaan eliminoitua. Kärkeen olisi tarvittu auttamatta lisävoimia, mutta Mursulla kesti liian kauan ymmärtää se, ja sitten kun ymmärsi, niin pistin kentälle muistaakseni Kuqin. Shefkin taitotaso on aivan liian heikko kansainvälisiin kekkereihin, mutta "yhteiset kokemukset" Muurisen kanssa tuntuvat aina riittävän maajoukkuepaikkaan. Kovasti tuntuu kaikille Klubin mestareiden liiga- joukkueen pelaajille avautuvan helposti maajoukkuepaikka.
Ammattilaisena varmasti kerrot vielä, että kenet olisit kentälle laittanut? Jonatan Johanssonin? Sen saman kaverin joka ei pääse maalipaikkoihin ja jos niin heikosti käy, että hän sattuukin maalipaikkaan pääsemään niin maaliin asti palloa hän ei saa. Vai Paulus Roihan tai Antti Sumialan. Hähä. Mika Kottilastakin löytyisi niin paljon taitoa, että maajoukkueeseen vain. Onhan se hienoa, kun niitä vikoja löytyy, mutta kun ei ole millä korjata.

Svante.

Jep. Tiedossa on nämä caset. Enkä usko, että se enää tästä mihinkään muuttuu.

Preda

Suhteessa se on ihan kunnossa. On Suomella paremmat kassarit, kuin Englannilla tai Ruotsilla tällä hetkellä. Okei. Englannilla on Paul Robinson, mutta esim. David Jamesia en pidä kovana veskarina. Ruotsin maalia puolestaan vartioi Djurgårdenin Andreas Isaksson. Pidän Jääskeläistä parempana, kuin mitä Isaksson on.

alapesa

Uskoisin, että eniten käytetty taktiikka maailmassa on 4-4-2. Junnusarjoissa ja aladivareissa naisissa ja miehissä näin ainakin on täälläpäin. Toki erilaisia variaatioita kyseisestä pelityylistä on olemassa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Minuakin on ärsyttänyt Muurisen "varmat valinnat". Oli kuka tahansa vastassa samat kundit pelaa, samoilla paikoilla, samoissa shortseissa, samaa taktiikkaa noudattaen ja... samalla valmentajalla.

Seurasin aikoinaan hyvin läheltä kun Martti Kuusela oli Kölnissä opiskelemassa. Kaveri rahoitti koko opiskelun ja ylläpidon lähes 100% itse ja Palloliitossa vain hymyiltiin. Samaan aikaan Palloliitossa oli pääsihteerinä Poroila niminen herrasmies, joka osasi erittäin monia kieliä ja kehuskeli omilla ystäväkontakteilla ympäri maailman johtavia futisjengejä. Mitä hän teki (tai Palloliitto) Suomen futiksen eteen? Hän edusti itseään ja Palloliittoa erilaisissa kekkereissä ympäri maailmaa kaikkien silmäätekevien kanssa.
Kuusela on tehnyt 100 kertaa enemmän Suomen futiksen eteen kuin Palloliitossa kukaan muu, mutta kuraa tuli niskaan oikein olan takaa ja lähinnä toiselta kaksoisveljeltä.

Kukaan Palloliitossa ei uskonut, että Kuusela pärjää Kölnin futiskoulussa mutta niin vain kävi, että kaveri sai paperit taskuunsa ja monia varmaan potutti. Kuusela lähti Kölniin kuunteluoppilaaksi mutta sai silti jälkeenpäin oikeuden suorittaa loppututkinnon. Hattun noston arvoinen suoritus.
Tätä osaamista ja tietotaitoa Suomella on ollut varaa hukata, niinkö?

Palloliitto ja sen touhut haisevat ja pahasti.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Ok, Mursun erottaminen ei olisi ehkä maailman suurin oikeusmurha. Hänessä ärsyttää eniten kyvyttömyys variaatioihin - samoin kuin monessa jääkiekkovalmentajassakin. Esimerkiksi Aravirta on kyvytön radikaaleihin taktiikan muutoksiin pelin sisällä.

Jokaisessa joukkuelajissa olisi hyvä olla olemassa plan B ja miksei plan C:kin. Esim. Kanada voittaa muun muassa sen takia, että se osaa pelin sisällä käyttää näitä kaikkia oikeissa kohdissa.

Suomalainen maajoukkueurheilu ei ole vielä taktiikkamuutokset taitavaa valmentajaa vielä nähnyt - paitsi ehkä Dettmanin, mutta hänen tavoistaan minulla ei ole todisteita.

Mursu ulos ja kovalla rahalla iso nimi ruoriin.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suomen pelaajamateriaalissa ei ole vikaa vaan pelisysteemissä. Materiaaliltaan Suomi oli parempi kuin Tampereella nähty Ruotsi. Suuri puute on hyökkäyspelin köyhyys. Yhdellä selkeällä kärjellä ei saa tulosta, yhtä kärkeä on helppo myös vartioida.

Näen suurimpana esteenä hyökkäyspelin kehitykselle Litmasen, joka on pudonnut jo aikoja sitten kansainvälisen pelin vauhdista. Litmanen on jarruna hyökkäyspelin kehitykselle. Niin kauan kun Litmanen löntystelee kentällä maajoukkueella ei ole varaa pelata kahdella selkeällä kärjellä. Tainio, Eremenko jr ja Väyrynen ovat taitavia, nopeita, osallistuvat puolustukseen sekä näyttöhaluja uhkuvia nuoria noususuunnassa olevia pelureita. Näiden varaan tulee rakentaa, mutta rakentamista ei aloiteta ennenkuin Muurinen päästää Litmasen eläkkeelle.

On hämmästyttävää, että Litmanen on automaattisesti maajoukkueessa ja kapteenina vaikkei ole ollut pelikunnossa aikoihin, eikä edes veikkausliigassa erotu edukseen. Onko maajoukkue ehtoopuolen pelureiden kuntoutuskeskus? Siltä vaikuttaa. Muurinen rakenna tulevaisuuteen äläkä haikaile menneisyyteen.

Rohkeutta!! Mitä tulee uuteen valmentajaan, senkin aika on koska Muurisella ei ole todellista rohkeutta. Uuden valmentajan tulisi olla myös näyttöhaluja uhkuva noususuunnassa oleva valmentaja, ei mikään kehäraakki, joka koluaa kaikki pikkumaat vuorollaan läpi. Joku joka näkee että Suomen vieminen arvoturnaukseen avaisi ovia sinne minne ei vielä ole päässyt, ja lisäksi hän uskaltaisi tehdä rohkeita taktisia vetoja saavuttaakseen päämääränsä. Kyseeseen tulisi joku ulkomainen esim. Jonas Thern.

Suomalaiselle valmentajalle maajoukkuepesti on jo sinänäsä lottovoitto, eikä sillä paikalla uskalleta enää olla tarpeeksi rohkeita. Pelätään pallilta putoamista. Kunniakkaat tasapelit ja vähämaaliset tappiot pitävät pallilla, muttei vie Suomea koskaan arvoturnaukseen.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Jaska85
Ammattilaisena varmasti kerrot vielä, että kenet olisit kentälle laittanut? Jonatan Johanssonin?

Tässä Jaskan puoli v*ttuilulla heitetyssä kommentissa kieteytyy mielestäni hienosti Suomen tilanne. Ei ole vaihdosta tulossa ketään. Aloitus on muutamaa paikkaa lukuunottamatta ihan hyvä, mutta jos ja kun usein ollaan tilanteessa, että pitäisi ottaa uusi piikki vaihtomiehillä niin ei sieltä ole tulossa ketään.

Suomen liiga on niin sysip*ska, että sieltä on ihan turha odottaa kentälle ketään. No nyt Wiss ja Pohja palasivat, mutta heidänkin pelipaikoilleen on parempia miehiä jo penkillä ja he eivät ole tarpeeksi hyviä.

Sanoisin, että Suomen pitää saada ulkomaille tuplasti, ehkä jopa triplasi sen verran miehiä mitä on nyt niin voi olla, että kisat sattuvat joskus meikäläisenkin nähtäviksi Suomen kera.

Toinen "ongelma" on Jari Litmanen. Litmanen on maailman luokan playmaker. Edelleen se selkeä kuningas Suomalaisessa jalkapallossa. Suomen peli perustuu miltei täydellisesti Litmasen ympärille. Ja kun Litti on pois niin homma on täysin kuollutta. Miksi edes pelataan samalla taktiikalla. Vieläkin huvittaa, kun Tainio pelasi Litin paikalla Italiassa ja Suomi hävisi 2-0. Tainio melkein itki, että "ei ikinä enää...". Silti olen sitä mieltä, että Litmasesta tulee ottaa kaikki vielä irti mitä saadaan. Ei sitä montaa vuotta enää kestä, sitten tuleekin taas taantuma.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nautiskelin kun näin Latvian valmentajan TV-haastattelun. Mies kertoi miten ratkaisuottelussa Turkkia vastaan vieraskentällä edes Turkin 2-0 johto ei häntä pelästyttänyt: hän tiesi, että kotivoiton 1-0 jälkeen riittää kun tekee yhden maalin eikä päästä enää omiin. Maali tuli, Turkin peli kipsaantui, ja Latvia iski vielä kerran. MM-kolmonen vuodelta 2002 oli kaadettu kylmän rauhallisesti.

Milloinkahan Suomen maajoukkue on viimeksi voittanut etukäteen tärkeäksi tiedetyn "ison pelin"?
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ehdottomasti uusi valmentaja Suomen maajoukkueelle. Suomen joukkue ei ole tuloksellisesti mennyt jalkapallossa yhtään eteenpäin.

Arvokisoihin ei ole asiaa Mm - karsintojen jälkeenkään, koska Antti Muurinen ei osaa valita sellaisia pelaajia joukkueeseen, jotka pystyisivät pelaamaan koko 90 minuuttia omalla tasollaan. Muurinen käyttää maajoukkuessa samoja vanhoja ukkoja, joiden pää ei kestä pelata kovassa paineessa ja kansainvälsessä tempossa hyvin.

Valitsisi maajoukkueeseen muitakin nuoria pelaajia kuin Aleksei Jeremenko juniorin. Tarvitaan 2 - 3 nuorta ja nälkäistä pelaajaa, jotka ovat valmiita näyttämään kyntensä kansainvälisissä maaotteluissa, jotta päästään tuloksellisesti parempiin tuloksiin ja lopputurnauspaikka olisi ansaittu.

Näillä valinnoilla, joita Muurinen Ruotsi - otteluun teki ei pitkälle pötkitä tulevissa Mm - karsinnoissa, kun vastassa on Hollanti, Tsekit ja Romania. Suomi tulee jäämään neljänneksi, jos Muurinen jatkaa koko karsinnat Suomen karsinnat loppuun.

Ainoa asia, milllä valmentajan tulos ratkaisee on se, mitkä ovat tulokset ja mikä on sijoitus Mm - karsinnassa karsintaotteluiden jälkeen. Toivottavasti Hämäläinen katsoo Palloliitossa Muurisen otteita ennakkoluulottomasti ja toivottavasti he etsivät aktiivisesti seuraajaa Muuriselle.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Wiipuri
Suomen pelaajamateriaalissa ei ole vikaa vaan pelisysteemissä. Materiaaliltaan Suomi oli parempi kuin Tampereella nähty Ruotsi. Suuri puute on hyökkäyspelin köyhyys. Yhdellä selkeällä kärjellä ei saa tulosta, yhtä kärkeä on helppo myös vartioida.
Suomelta tottakai löytyy kymmeniä heittämällä Henrik Larssonia parempia pelaajia vaihtopenkille istumaan. Minkähän takia joku ihmeen Arsenalkin peluuttaa jotain Ljungbergiä kun Suomalaisia, materiaaliltaan parempia ja hinnaltaan halvempia monta kertaa parempia pelaajia löytyisi...?
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti dana77
Suomelta tottakai löytyy kymmeniä heittämällä Henrik Larssonia parempia pelaajia vaihtopenkille istumaan. Minkähän takia joku ihmeen Arsenalkin peluuttaa jotain Ljungbergiä kun Suomalaisia, materiaaliltaan parempia ja hinnaltaan halvempia monta kertaa parempia pelaajia löytyisi...?

No, itse asiassa Suomen ja Ruotsin maajoukkueita vertailtaessa yllättävää on se, että Ruotsin maajoukkuepelaajien seuraedustukset eivät poikkea mitenkään silmiinpistävästi Suomen vastaavista seurojen ns. laadukkuuden osalta. Esim. Italian ja Espanjan huippuseuroissa ei pelaa kummankaan maan pelaajia. Lisäksi Ruotsilla on sama vaiva kuin Suomella, eli että moni maajoukkuepelaaja saa seurajoukkueessaan varsin vähän peliaikaa. Se missä Ruotsi tällä hetkellä sitten omaakin selvästi laadukkaammat pelaajat on hyökkäys. Sen sijaan Suomen keskikenttä tai puolustus ei seuratasoltaan tai niissä kantamansa vastuun osalta eroa mitenkään silmiinpistävästi Ruotsin vastaavasta. Joten kyllä katse kääntyy vääjäämättä viimeiseen eroavuuteen: valmennusjohtoon. Kuvaavaa oli, että Suomi-Ruotsi-ottelun alussa Suomen hallitessa peliä ei Ruotsin valmentajakaksikko tyytynyt pelkkään tumput suorana suoritettuun hampaiden kiristelyyn vaan päätaktikko Lagerbäck kirjoitti kiivaasti muistiinpanoja käyden samalla ilmeisen kiivasta keskustelua apuvalmentajan kanssa. Ruotsin saadessa yliotteen näkymä Suomen valmennusjohdon osalta oli täysin päinvastainen: flegmaattisen hampaidenkiristelyn lisäksi ei muuta elonmerkkiä valmennusjohdossa näkynyt. Jos kerran pelin aikana valmennujohdon aktiivisuudessa on tällainen ero, niin entäs peleihin valmistauduttaessa? Eli se, että Englannin maajoukkueen ensimmäinen ulkomaalaisvalmentaja on Ruotsista, ei liene pelkkää sattumaa.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Wiipuri
Arvokisoihin ei ole asiaa Mm - karsintojen jälkeenkään, koska Antti Muurinen ei osaa valita sellaisia pelaajia joukkueeseen, jotka pystyisivät pelaamaan koko 90 minuuttia omalla tasollaan.
Uskotko oikeasti, että Suomella olisi jotain mahdollisuuksia muutenkaan MM-kisoihin?

Valitsisi maajoukkueeseen muitakin nuoria pelaajia kuin Aleksei Jeremenko juniorin. Tarvitaan 2 - 3 nuorta ja nälkäistä pelaajaa, jotka ovat valmiita näyttämään kyntensä kansainvälisissä maaotteluissa, jotta päästään tuloksellisesti parempiin tuloksiin ja lopputurnauspaikka olisi ansaittu.
Keitä nämä sitten olisi? Eremenko jr on 20-vuotias, Väyrynen on 21-vuotias, Forssell on 22-vuotias ja Teemu Tainiokin vasta 23-vuotias. Keitä muita ottaisit mukaan? Marco Parnela? Mielummin Tihinen kiitos. Laidoille juoksemaan Jussi Kujala ja Antti Okkonen? Luuletko, että heidän fysiikkansa kestäisi pelata jotain Hollantia vastaan? Pekka Lagerblomin ottaisin mukaan joukkueeseen, mutta en muita. Ei ole kertakaikkiaan ketään, jonka ottaisi.

Näillä valinnoilla, joita Muurinen Ruotsi - otteluun teki ei pitkälle pötkitä tulevissa Mm - karsinnoissa, kun vastassa on Hollanti, Tsekit ja Romania. Suomi tulee jäämään neljänneksi, jos Muurinen jatkaa koko karsinnat Suomen karsinnat loppuun.
Ja jos tilalle tulisi joku muu, niin Suomi ei olisi neljäs. Herätys! Hollannilla, Tsekillä ja Romanialla on aivan ylivertaiset kokoonpanot ja resurssit lähteä mukaan lohkoon, kun vertaa Suomea. Kuinka monta Christian Chivun tasoista pelaajaa Suomella pelaa? Ei yhtään. Jätkä lienee yksi maailman parhaista pelaajista tontillaan ja sillä ei ole suoraansanottuna mitään merkitystä, että onko siellä vastassa Suomella Mika Nurmela vai Jussi Kujala, kun kumpikaan ei siitä Chivusta ohi pääse. Lisäksi joukkueesta löytyy mm. Cosmin Contra ja monia muita Serie A:ssa tai Primera divisionissa pelaavia pelaajia. Suomen edustus näissäkin sarjoissa on aika vähäistä..

Sama juttu jotain Hollantia vastaan. Pakko kysyä, että kuka tervejärkinen uskoo Suomen saavan Hollannilta 3 pistettä? Ilmoittautukoot ketjuun. Hollannin maajoukkueen heikoin pelaaja mahtuu minä päivänä tahansa Suomen avauskokoonpanoon. Katsokaapa vaikka kärkipelaajia. Kluivert, Van Nilsterooy ja Makaay. Pelatessaan normaalikokoonpanolla joku näistä ukoista istuu penkillä. Lisäksi siellä istuu jo valmiiksi Chelsean Arjen Robben ja Mallorcan Arnold Bruggink. Penkkiä kuluttaa myös Barcelonan Marc Overmars ja PSVn Mark Van Bommel. Näistä kuka tahansa syrjäyttää Suomen vastaavat pelaajat.

Tsekin joukkueen kävin läpi jo aiemmassa viestissäni, joten en jaksa sitä enää uudelleen läpi käydä.

Suomen paras pelaaja pelaa tällä hetkellä kotimaan liigassa FC Lahdessa. Toiseksi paras pelaaja pelaa Birminghamissa. Hollantilaisista ainoastaan Edwin van der Sar pelasi viime kaudella joukkueessa, joka ei pelannut Euroopan cupeissa. Suomella jotain jakoa Hollantia vastaan? Ei todellakaan.

LISÄYS:
Viestin lähetti Wiipuri
No, itse asiassa Suomen ja Ruotsin maajoukkueita vertailtaessa yllättävää on se, että Ruotsin maajoukkuepelaajien seuraedustukset eivät poikkea mitenkään silmiinpistävästi Suomen vastaavista seurojen ns. laadukkuuden osalta. Esim. Italian ja Espanjan huippuseuroissa ei pelaa kummankaan maan pelaajia.

En tiedä itkisikö vai nauraisiko. Heitetään tämä nyt kuitenkin näin.

Suomen puolustuslinja parhaana päivänä.

Petri Pasanen.

Ei saanut Ajaxissa vastuuta ja haki sitä Portsmouthissa, jossa sitä saikin.

Sami Hyypiä

Liverpoolin luottotoppari, jonka kautta heijasti epävarmuus. Varmat otteet ovat pikkuhiljaa katoamassa ja luotto Hyypiä kohtaan on ainakin minun kohdaltani laskemassa. Hitaus on selkeä heikkous.

Hannu Tihinen

Belgian liigan Anderlechtin toppari. Sarja ei kuitenkaan ole mikään Englannin valioliiga. Hitaus on myös Tihisen heikkous.

Janne Saarinen

Oli mukana pudottamassa legendaarista 1860 Muncheniä ulos bundesliigasta. Kärsii paljon loukkaantumisista.

Penkiltä löytyy Suomella Ville Nylund, Toni Kuivasto ja Juuso Kangaskorpi. Kuivasto pelaa Tippenligaenissa ja Nylund, sekä Kangaskorpi Jalkapalloliigassa.



Ruotsin nelikko

Erik Edman

Hollannin Heerenveenin laitapakki, joka pelaa lähes kaikki pelit joukkueessa.

Nils-Eric Johanssen

Valioliigan Blackburnissa vastuuta tulee reilusti. Vastaa toppariparin nopeudesta ja on jalalla hyvä.

Olof Mellberg

Ei paljon selittelyjä kaipaa. Aston Villan tärkeä pelaaja. Hidas, mutta hyvä päällä. Samantyyppinen kuin Hyypiä. Tekee joskus helppoja virheitä.

Teddy Lukic

Kokenut laitapakki. Tällä hetkellä hän pelaa Leverkusenin vahvuudessa. On periaatteessa toppari, mutta pystyy pelaamaan myös laitapakkina.

Penkillä istuu lisäksi Southamptonin toppari Michael Svensson

Kyllä tuo nelikko pesee Suomen vastaavan 3-0.
 
Viimeksi muokattu:

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Aravirta

Kyllä Muuriselle potkut ja tilalle... Hannu Aravirta. Kyllä Hannu voi hoitaa yhden potkupallojoukkeen valmennus hommat oto. Jalkapallo on suomessa muutenkin lapsenkengissä joten saataisiin hiukan ammattimaisuutta toimintaan.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Wiipuri
Toivottavasti Hämäläinen katsoo Palloliitossa Muurisen otteita ennakkoluulottomasti ja toivottavasti he etsivät aktiivisesti seuraajaa Muuriselle.

Ei ole pelkoa tällaiselle. Pekka Hämäläinen ei tunnetusti halua konfliktia joten Muurinen jatkaa ja "suuri enemmistö" on tyytyväinen. Miksiköhän P. Alaja sai palata Palloliittoon kun projekti "MM-kisat Pohjoismaihin" päättyi?


Jaska85: Aika rajua kun väität Janne Saarisen olleen mukana pudottamassa 1860 Munchen Bundesliigasta. Pelasiko omia vastaan? (Tää on sitä kuuluisaa pilkun sellaista).


Edit: Paksut nakit aiheutti sekaannusta. J -> K.
 
Viimeksi muokattu:

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Svante
Kaska85: Aika rajua kun väität Janne Saarisen olleen mukana pudottamassa 1860 Munchen Bundesliigasta. Pelasiko omia vastaan? (Tää on sitä kuuluisaa pilkun sellaista).
En tiedä ketä tarkoitat, mutta kun K ja J ovat vierekkäin ainakin omassa näppäimistössäni, niin voisin olettaa sinun tarkoittavan minun ikivihreää nimimerkkiäni. Olihan se mukana pudottamassa joukkuetta. Se oli niinsanottu lapa päähän ja nimi lehteen -efekti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös