Suomi - Kanada 21.02.2002

  • 14 162
  • 151

Lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK, Pelicans, HPK
Tuomarit olivat aivan pihalla Laroux vihelsi aina kun ei pitänyt, kuten tilanteessa jossa Adam Foote kamppasi Tomi Kallion kaukalon nurkkauksessa, Laroux päätti viheltää pelin poikki ja viedä aloituksen keskialueelle koska Kallio peitti kiekon alleen. Sanon vain, mitä ihmeen teutarointia tuommoinen on?
Niinimaa tosissaan yritti lopussa, mutta ei auttanut. Numminen sai kaksi aivan avointa maalintekopaikkaa b-pisteen kaarelle, mutta Nummisen laukauksellako tehdään Broudeurille elintärkeä maali? No ei niin. Jos niihin paikkoihin olisi päässyt vaikkapa Salo, juhlisimme ehkä jopa pääsyä mitalipeleihin tällä hetkellä. No, turha tappiosta on ketään syyttää, kaikki yrittivät parhaansa ja se ei tällä kertaa riittänyt. Torinossa sitten, kun myös Koivu pääsee messiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Parempi voitti

...ja numerot 2-1 mairittelevat Suomea. Ikävää, mutta ihan faktaa. Kanada oli parempi jokaisella osa-alueella mv-peliä myöten. Erityisesti Kanadan oman maalinedustan pelaaminen oli jälleen vertahyytävää toimintaa. Sinne ei kerta kaikkiaan päässyt. Mertarannan mesoama Suomen pyöritys tapahtui lähinnä kulmissa ja maalin takana. Suomi laukoi Kanadan maalia kohti 18 kertaa eikä saanut yhtään ns. avopaikkaa, joka olisi jäänyt käyttämättä. Paikkoja oli yksi, josta Hagman laittoi nätisti maalin.

Siis vituttaa. Onnea Kanadalle. Mutta odotin parempaa meiltä.

Suomi ei pelannut mielestäni hyvää peliä. Suomi on kuitenkin niin tasokas ryhmä, että muutama yksilö nosti koko joukkueen pelin suhteellisen siedettävälle tasolle. En kuitenkaan usko, että tällä pelillä olisi kaatunut Tsekkikään. Suomen ylivoimaisesti paras esitys osui kisoissa Venäjää vastaan. Kolmannen erän loppu oli aika hyvin Kanadan hanskassa ja kyllähän Ässätkin liigassa painostaa lopussa Tapparaa vastaan, jos on vain maalin verran tappiolla.

No, ainakin kaaduttiin saappaat jalassa ja laitettiin lihaa kiitettävästi peliin. Hyvä fiilis jäi Suomen(kin) jakamista pommeista. Selänne paljasti piilevät goonin kykynsä ja niittasi hienosti, mutta sääntöjenvastaisesti, Prongerin laitaan. Teme on ammattimies ja tiesi, että jäähyä ei tule. Lisäksi Temellä on massaa ja nopeutta, voisi käyttää sitä useamminkin. Myös Hagmanin ja Kurpitsapään pommit itseensä Nolaniin olivat nannaa, samoin Ruudun Fleuryn telominen. Asiaa!

Jotain on pahasti pielessä Suomen mv-rintamalla. Miten Hurmeen tasoinen veskari voi olla kahdessa matsissa peräkkäin kuin vapiseva haavanlehti ottelun alussa? En laittaisi ihan yksin Janin piikkiin tätä hermoilua. Sisäinen kamppailu on sittenkin aika raakaa? No, olen aina sanonut, että yksi Aran huonoista puolista on mv-tilanteen vaikeaksi tekeminen tavalla tai toisella. Hurmeen kaksi viimeistä erää molemmissa matseissa, Venäjä ja Kanada, osoitti kuitenkin hänen perustasonsa. Jos mies olisi aina eka erässä kuin Sakke, olisi hän tullut änäristä kalossin kuva persuuksissaan jo aikaa sitten.

Suomen ehkä koko turnauksen positiivisin pelaaja oli odotuksiin nähden Kurpitsapää. Nyt tuli näytettyä taso viimeinkin, eikä täällä enää ihmetellä miksi Ollille maksetaan palkkaa jääkiekon pelaamisesta NHL:ssä. Samoin Hagman oli huikea. Tätähän ei kai saisi sanoa, mutta olen varma, että Peltonen ei olisi kyennyt samaan. Peltonen olisi kyllä korvannut vaisun Niemisen mennen tullen.

Raipen ketjukin oli ok, Ara käytti näitä jätkiä lopussa jonkun aikaa ja Raipen hitaus ei haitannut, kun Kanada vain puolusti. Rudyltä ok kisat, samoin Lindiltä.

Teemulle myös puhtaat pahvit.

Suurimpia pettymyksiä minulle olivat Timonen, Salo, Berg, Numminen, Niinimaa, Ylönen, Aalto, Nieminen ja jopa Sami Kapanen. Kaikilta oli lupa odottaa enemmän. Joka jätkä on tietenkin perustasoltaan niin kova, että kukaan ei varsinaisesti ollut luokaton, mutta tunnelma oli kuin nelosvaihteella ajaessa - missä oli vitonen? Pettymys kokonaisuudessaan oli siis vastoin kaikkia odotuksia puolustus. Väänänen oli ok.

Hurme on edelleenkin hyvä veskari, kunhan pääsee Kaakun ja kumppanien huomasta takaisin Ottawaan;)

Eilen nähtiin kaksi suomalaisen liigaveskarin inkarnaatiota SLC:ssä: Hurme teki Saket; yksi imaisu ja monta haamua. Tommy Salo teki Kettererit (Jok-HIFK, EHL-matsi); uskomaton imaisu se viimeinen, mutta ehkä jopa pahempi oli se tokavika. Huh! Onko ne näyttäneet sille Kaakun videoita?

Uutta matoa koukkuun keväällä ja Kurpitsa, Rudy, Lind, Kallio, Eloranta ja kumppanit kisoihin....

Ja jos matsi olisi tuomittu urpoliigan säännöin, olisi minuutteja ollut toistasataa. Ihan ok tämä vain ruumiit vihelletään -linja, kun siitä sitten pidetään molemminpuolin kiinni. Ei helvetti, jäähyjä oli oikeasti kummallakin 1x2 min:D
 

Ali Voima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koivua ois tarvittu...

..Kanadan kaadossa. Kaaduttiin saappaat jalassa vaikka peli ei kulkenutkaan venäjäpelin tavalla. Tähän oli varmaan osasyynä myös se, että Kanada tukki kesikialueen ja oman maalinedustan todella tehokkaasti.

Tämä turnaus kyllä osoitti sen, että nimet eivät tee joukkuetta. Sen vuoksi arvostan arvokisavoiton (MM ja Olympia), joissa ei ole NHL-miehiä miltei yhtä korkealle kuin Naganon & SLC:n kekkerit. Aivan turhaa on selitellä sitä että jos niillä ois ollu se ja se niin sitten olisi käynyt niin tai näin. Esim. Raipekin oli eilen parempi kuin esim. Lindros.

Jotenkin tuntuu, että toi NHL on monelta osin anuksesta verratta vaikkapa kotoseen SM-liigaan. :D
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Viimeisen 10 minuutin tuomaripeli..

Meillä oli todella tuuria, että ottelun tuomitsi ammattitaitoinen NHL-tuomari, varsinkin pelin 10 viimeisen minuutin aikana.

Tavallisessa sarjaottelussa Suomi olisi hyvinkin voinut saada kakkoset Ylösen sukelluksesta keskialueella, Selänteen huitomisesta Jovanovskiin hermostuttuaan, seuraavassa vaihdossa Selänteen - laitataklaus, selästätaklaus, valitse itse - taklaus Chris Prongeria päin, Kimmo Timonen esti kiekottoman karvaajan Theoren Fleuryn kovalla vauhdilla vasten Suomen pään laudoitusta,
viimeisillä sekunneilla Sami Kapanen kamppasi Ed Jovanovskin mailalla takaapäin kaksi kertaa.

Samassa ajassa Brendan Shanahan auttoi mailallaan alas yhden suomalaispelaajan aloituksen jälkitilanteessa, ja Adam Foote laittoi mailansa Tomi Kallion jalkojen väliin yhdellä kädella lapa alaspäin ja työnsi tätä yläkropasta - eli teki juuri niinkuin pakkeja opetetaan tekemään niin Kanadassa kuin Suomessakin - ei siis kampannut kuten ylempänä joku väitti. Kallio piti kiekkoa allaan ja siksi tuomari vei aloituksen sääntöjen mukaisesti keskialueelle. Mielestäni vihellys tuli aika nopeasti.

Tietenkin me parhaat tuomarit, valmentajat ja selostajatkin ollaan täällä sohvillamme tuhansien kilometrien päässä itse tapahtumista - mutta huokaisin helpotuksesta joka kerta eilistä ottelua katsoessani kun tuomari ei lähtenyt viheltelemään turhia jäähyjä - Selänteen ja Jovanovskin jäähytkin olisi voinut jättää viheltämättä mielestäni.

Ihan oikea linja tuomarilla -kuten muutenkin näissä kisoissa antoi pelaajien ratkaista ottelu puuttuen vain kaikkein törkeimpiin rikkeisiin.

Siis minun NHL-kiekkoa mielelläni katsovan henkilön mielestä.

Löin vetoa kaikkien kanssa jotka halusivat, että Suomi voittaa, nyt on sitten maksun aika, heh. Sen verran paljon oli rahaa, kaljaa, lounaita ja muita asioita, jotka ovat niin nöyryyttäviä, ettei niitä näin julkisella paikalla kehtaa edes sanoa - lyöty vetoa Suomen puolesta, etten missään tapauksessa olisi halunnut nähdä Kanadan ylivoimapeliä viimeisen kymmenen minuutin aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Ei syynäilystä huolimatta löydy peli(lähetyksen) YLIVOIMAISTA kohokohtaa!

Nimittäin: "Piinaaja" Saarinen veti taas onnessaan viiden (5) minuutin haastattelua Hagmanin kanssa, kun joukkueenjohtaja HEXI hyökkäsi pukuhuoneesta kelloaan osoitellen(ilmeisesti soitettuaan Pentti Matikaiselta neuvoja, kuinka tällaisessa tilanteessa tulee toimia. Tässä dramaattiset hetket erätauolla:

Hexi pohtii jo Aran aamutreeneissä hänelle teroittamaa asiaa: Hoida ne jätkät koppiin ajoissa sieltä haastatteluista, se on sun ainoa duuni!

Sydän jyskyttää jo rinnassa, kun Hexi huomaa Niklas Hagmanin puuttuvan kopista. Hädissään Hexi miettii mitä pitäisi tehdä, kunnes hän muistaa muutaman viikon takaisen HockeyNightin, ja jo syksyllä esitetyn Tulosruudun: Sieltähän se apu löytyy. Se apu on Pentti Matikainen! Huojentuneena Hexi ottaa puhelun Pentille. "Kun nyt vain vastaisi".

-Tuut-...-Tuut-...

Pentti: "Haloo"
Hexi: "Luojan kiitos!" "Pla pla pla plaaa.."

Hexin esitettyä asiansa Pentti vastaa:

Pentti: "No kato huudat vaan naama punasena kaikkea, mitä mieleen tulee, ja heristelet ja hakkaat sormella kaikkea mihin yllät."
Hexi: "No mutku ei mul oo muuta ku tää kello ja muutenki ois vähä kiir..
Pentti: Haa! Se kello kelpaa hyvin! Sillä kato mäki mun uran alotin. Nyt mä oon kato päässy jo isoks pomoks ja mul on jo tää pöytä mihin mä voin hakat.. -klik-

Hexi pohtii: "No mitä helvettiä mä nyt teen? Ei tostakaan jätkästä saanu mitään irti."
Ajatuksen keskeyttää Aran murhanhimoinen huuto:
"Jumalauta! Missä helvetissä se Haakmanin poika nyt on? Hexi! Enks mä käskeny sua hoitamaan ne pojat ajoissa sieltä haastatteluista pois!? Raipe! Sano sille -sniiiif-!
Raipe: "Hex..
Hexi pohtii sydän kurkussa: "No jumalauta! Nyt se pisti jo verikoiratki perään.. Mieti, Hexi, mieti! Okei, nyt mä teen sen!
*Hexi kokoaa ajatuksensa, katsoo kelloonsa ja ottaa kasvoilleen murhanhimoisimman ilmeensä*

-Ja loppu onkin legendaa-

Nopsastipa loppui haastattelu..

Är jag trött? Jaa! Stay (sic)!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Komeasti muuten Ruutu kalasteli Jovanovskille jäähyn, komeasti käänsi selkänsä juuri taklaushetkellä.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aravirta ja Heksi ovat kummatkin kommentoineet, että Suomi olisi tarvinnut Kanadaa vastaan hiukan onnea. Minun mielestäni Suomella oli kyllä ihan helv....sti onnea, että matsi päättyi niinkin tiukkoihin lukemiin kuin päättyi.

Tappio ei muuten harmittanut likikään niin paljon kuin olisi luullut. Kiitos Ruotsin. Ei päässyt Suomi mitalipeleihin, mutta eivät päässeet svedutkaan. Hähä. Vahingonilo, se on parasta balsamia tähän synkkyyteen!

Mutta se siitä.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Joo, ei siitä tuurista viitsi valittaa, kun niin monta avopaikkaa Kanadalla oli. Tosin jos suomalaiset olisivat töhrineet yhtä monta avointa paikkaa, kyllä toitotettaisiin, että "Suomi kaatui viimeistelytaidon puuttumiseen". Mutta kun Kanada tekee samoin, kyse on vain Suomen onnesta tai Kanadan huonosta tuurista. Kyllä siinä Kanadankin osalta on muusta kyse: tiukassa paikassa heidänkin mailansa hieman tutisee, ja "varmatkin" paikat voivat mennä sivu suun. Kanadan etu onkin siinä, että joukkueessa on niin monta ratkaisijaa, että jonkun on lähes pakko onnistua. Ja katsokaa tämänkertaisia ratkaisijoita: Sakic ja Yzerman. Molemmat todella kokeneita kettuja, johtaneet joukkueensa mahtitekoihin monta kertaa ja tiukan paikan tullen eivät kavahda. Suuret miehet ratkaisivat.

Itsekin olin hieman pettynyt siihen, että Suomi arkaili kuitenkin liikaa. Monet sanoivat, että Suomen on turha lähteä samanlaiseen karvauspeliin, kuin Venäjää vastaan, mutta siinähän se Suomen ase kuitenkin olisi ollut tälläkin kertaa. Mielestäni ei voida väittää, että silloin olisi omaan päähän tullut enemmän vaarallisia paikkoja kuin nyt, koska tämä hieman liian varovainenkin tyyli tuotti Kanadalle monta ratkaisun paikkaa. Enemmän ryminää ja hieman vähemmän vastustajan kunnioitusta, koska Kanadakin oli yllävättävän varovainen Suomea kohtaan. Silloin olisi tullut omaan päähän varmaan vastaava määrä paikkoja, mutta hyökkäyspäähän takuulla enemmän.

Vaan hyvä pelihän se oli. Ei Suomella ole mitään hävettävää. Matsin jälkeenkin joukkue myönsi reilusti vahvuutensa ja heikkoutensa, eikä etsinyt tekosyitä mihinkään. Matsi oli mahdollista voittaa, ja tosissaan sitä yritettiinkin, mutta Kanadan varmuus ratkaisi. Tosissaanhan pojat varovaisuudesta huolimatta yrittivät.

Pakkien tulivoima jäi tosiaan käyttämättä. Tämän seikan nostin jo ratkaisevaksi asiaksi ennen Venäjä-matsia, mutta se hoidettiin ilman pakkien maaleja hyökkäyspäässä. Nyt niitä olisi tarvittu.

Hurme saa minulta synninpäästön. Eka jäi harmittamaan, sen jälkeen mies torjui hyvin. Suomi ei siis oikeastaan kaatunut mihinkään yksittäiseen seikkaan, vaan monien pienempien asioiden puutteseen. Silloin jää kokonaisuudestakin puuttumaan jotain.

Sen kummemmin en lähde yksittäisiä pelaajia enää arvioimaan, koska minusta täällä on jo esitetty sen verran hyviä mielipiteitä. Mitäpä niitä kertaamaan?
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Donnalle puettavaa

Tulipa mieleen tuon kyseisen nopeasti unholaan jäävän matsin tapahtumista se kaikkien yllätyksellisin: neitikiekkoilija Selänne taklasi reippaanlaisesti kanukkikiekkoilun perusilmentymä Prongeria. Siitähän seurasi sitten hiukka kitinää taklatun taholta. Taklauksessa ei sinänsä ollut muuta vikaa, kuin että Pronger ei osannut ottaa sitä vastaan ja pleksin reuna oli huonossa paikassa/huonosti kiinnitetty.

Voin vain mielessäni kuvitella minkälainen puna kohoaa leppymättömän eurooppalaisneitien vihaajan Don Cherryn poskille. Kuten sanottu, jos itse harrastaa kovaa taklauspeliä niin kyllähän niitä pitäisi pystyä sitten vastaankin ottamaan eikä kiukuttelemaan. Pronger ja Jovanovski voittivat täysin puolueettomasti myöntämäni kitinäpalkinnon selvällä erolla muihin neiteihin.

Taidankin lähettää Don(na)lle pakan kukallista hamekangasta. Hän lienee sitä XXL-kokoa. Ja mukaan pieni ja vauhdikas videokooste kanadalaisesta kiekosta mallia 2002: Gretzkyn kitinää, Jovanovskin kitinää ja Prongerin kitinää. Parhaat palat ovat varmasti vasta tulossa.

Pienet ne on ilonaiheet pudonneella joukkueella mutta Cherryä on aina yhtä mukava näpäyttää. Ja eiköhän Teemu myydä kohta poliisiksi jonnekin, kun se homma tuntuu maalintekoa paremmin sujuvan. :D
 

JESSE

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkaa kuulostaan Jounin teksit melkeen Jags/jagr68 tosoisilta eli herätys! No vaikka itsellä sama sokeus omaa kohtaan niin ihmetyttää näin SUOMALAISENA muiden maiden yksipuolinen näkeminen!
Siinä ei mitään Kanada ansaitsi voittonsa mutta viimeisellä 10 minuutilla Suomi hallitsi ja jäähyt olisivat menneet liigan tuomareilla Suomi 1-2 Kanada 5-6.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Mun mielestä Selänteen taklaus oli kyllä ryntäys. Miehellä oli molemmat jalat ilmassa, kun se niittas Prongerin. Ei se kuitenkaan mitenkään erityisen törkeä temppu ollut, ja osittain tilanne johtui siitä, että Krisu ei osannut tööttiä ottaa vastaan. Sekin on taito.

Jovanovski oli kyllä säälittävä. Mies tarjoili poikittaista Selänteen selkään, Teemu nousi ylös, puutavaraa tuli edelleen ties minne, ja lopulta Teemu hermostui, ja antoi takaisin. Eikös Ed sitten heti suunnannut kohti tuomaria itkemään, että "tuo löi". Nyyh, nyyh!

Hitto, kun Teemu olisi niitannut Jovanovskin Prongerin sijaan. Se olisi ollut mannaa!
 

snapper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche & Leijonat
Teemu Selänne mitä sanoit Prongerille ottelun jälkeen?

Helsingin Sanomat | PE 22.2.2002

Teemu Selänne mitä sanoit Prongerille ottelun jälkeen? "Se tuli itkemään jotain, mutta sanoin, sä saat tehdä kaukalossa mitä vaan, mutta heti kun joku taklaa sinua, niin nousee haloo", Selänne kertoi. " Kaikki ne nikkaripakit ovat samanlaisia tähtiä, ettei heihin saisi koskea. Pronger on väärässä lajissa, jos hän luulee, ettei saa taklata", Selänne sanoi ilman kiihkon häivää.
 

Siili

Jäsen
Kyllähän Selänne siitä olisi luultavasti jäähyn saanut jos se olisi tapahtunut vaikka ensimmäisessä erässä. Ruotsi-Tsekki-pelissä Havlat lensi pihalle paljon puhtaammasta taklauksesta, koska Nylanderilta tuli verta, niinkuin Prongeriltakin. Mutta ratkaisuhetkien 'vain ruumiit vihelletään-linja' oli voimassa ja piti tuossa Selänteen tapauksessa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Viimeisen 10 minuutin tuomaripeli..

Viestin lähetti Jouni

Ihan oikea linja tuomarilla -kuten muutenkin näissä kisoissa antoi pelaajien ratkaista ottelu puuttuen vain kaikkein törkeimpiin rikkeisiin.

Hmm.. eikös tuomareiden pitäisi antaa pelaajien pelata SÄÄNTÖJEN mukaan.?? eli jos rikot sääntöjä joudut jäähylle, jos pelaat sääntöjen mukaan saat pelata rangaistuksetta. Periaatteessahan tuomari puuttui pelin kulkuun jättäen jäähyn arvoisia tilanteita viheltämättä. Eikö sääntöjen ja linjan pitäisi olla sama koko ottelun ajan? Miksi kumartaa ja kehua NHL-tuomareita pilviin, kun ovat noinkin munattomia, että jättävät viheltämättä pelin lopussa muutaman selvän jäähyn puolin jos toisin.

kaikista törkein rike oli teemu selänteen ajo maalille, jossa kanadan puolustaja ajautui päin heidän brodeuria joka loikkasi maalinsa sisään? enpä usko että oli.

Venäjä - Tshekki peliä katsellessa alkoi vain käymään venäläisiä sääliksi, kun he saivat jäähyn tilanteesta kuin tilanteesta. varmasti olisi käynyt samoin jos tshekit olisivat maalilla johtaneet. Mutta heti kun Kanada ja USA johtavat peliä niukasti ottelun lopussa saa kentällä tehdä mitä vain. väitän edelleen, että jos Suomi olisi tehnyt ottelun avausmaalin tai peli olisi pysynyt tasoissa jäähyjen määrä olisi noin kuusi-seitsenkertainen..

alkaa vaan jo pännimään nämä lähinnä jenkkituomarien hölmöilyt pitkin olympialaisia..katselin tuossa aamulla taitoluistelukoosteen ja eivät ryssätkään turhasta poranneet, kun slutskaja ei kultaa saanutkaan.. makuasia..
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
äläs nyt meidän pitää kehua ja arvostaa nhl tuomareita linjattomasta pelistä ja omia sm-liigan tuomareita (lue amatöörejä, nuijia, seeproja....) koska he ovat ammattilaisia ja niiden linjasta ei saa narista.

elikkä voisin sanoa että tuomari oli ottelussa ihan pihalla mutta pitääkin muotoilla se näin että "Ihan oikea linja tuomarilla -kuten muutenkin näissä kisoissa antoi pelaajien ratkaista ottelu puuttuen vain kaikkein törkeimpiin rikkeisiin" elikkä kaukalossa saa pelata kovaa sääntökirjasta välittämättä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
tuomareista vielä...

No eipä paljon selkeämpää linjaa voi olla. Tuomarit eivät tahtoneet antaa jäähyjä, yksi helppo jäähy Jovanovskille, kun JR käänsi selkänsä. Niin no sitä ei huomata, kun suomalainen teki sen.

Ei myöskään Selänteen selvää ryntäystä(jalat ilmassa), koska hän on suomalainen. Sama koskee muita suomalaisten rikkeitä. Kaikki Kanadan rikkeet tosin heti huomattiin. Ihme juttu, että Mertsiä haukutaan yksisilmäisyydestä, mutta 95% kirjoittajista täällä sortuu aina samaan. Tämän jo huomannut SM-liiga puolella. Omat sikailut aina jätetään huomioitta ja vastustajan pienetkin tuomitaan heti kuolemantuomion vertaisiksi.

Ei minusta tuomari piti selvän linjan lopussa ja siitä ei hyötynyt kumpikaan. Eikä peli siihen ratkennut, Suomelle yksi yv tarjottiin, mutta eipä käytetty sitäkään.

Teemun rohkeudesta vielä. Jooh tosi rohkeata oli se kirvesisku Jovanovskin käsille...
 

Cube

Jäsen
Mertarantoja täynnä koko palsta!

Mielestäni tuomarityöskentely oli ihan hyvää. Muutama jäähyn arvoinen temppu jäi viheltämättä, molemmilta joukkueilta, mutta muuten linja oli hyvä. Vai olisiko se ollut parempi, että viimeisen kympin aikana jokainen rike vihellettäisiin.

Yksi asia muuten kummastutti. Ennen peliä aika monessa haastattelussa suomalaispelaajat totesivat, että pitää ronkkia ja ärsyttää Kanadan pelaajia, että he ottaisivat jäähyjä. Mutta miten kävikään? Teemu Selänteeltä taisi pinna ensimmäisenä palaa, kun Jovanovski antoi "hieman" mailaa maalin edessä. Aika hauska oli muuten toi Hesarin artikkeli - Selänne tilittää ihan ylpeenä siitä, että uskalsi sanoa vastaan Prongerille :rolleyes:

Onko vastustajan ärsyttäminen muuten vain Suomen oikeus? Jovanovski teki aivan oikein, kun Selänne oli tunkemassa maalin eteen..
Mailaa selkään -> Selänne hermostuu -> "viattomana" sanomaan tuomarille

Vaikka tosin voisi luulla, katsoin kyllä peliä puolueettomasti. Suomesta ja suomalaisista ei saa sympatioitani muut kuin pelaajat. Mertarannan ja muidenkin jatkuva itku - milloin tuomareista, milloin jostain muusta - ylitti tässä turnauksessa meikäläisen huumorintajun. Mertarannankin kuuluisi olla selostaja, eikä mikään helvetin tuomaritarkkailija!

Viestin lähetti Jouni
Siis minun NHL-kiekkoa mielelläni katsovan henkilön mielestä.

Juuri näin.

Mutta ei siinä mitään, makunsa kullakin. Kummastuttaa vaan, kun ensin haluttaisiin SM-liigaan taklauksia, mutta sitten kun nähdään edes väläys fyysisetä pelistä todetaan, että eipäs tällainen sovikaan, kun Suomi ei pysty vastaamaan siihen.
Joillekin tuntuu vaan sopivan tämä kotoinen kahvaliiga paremmin ja kulttuurishokki taisi olla liian suuri.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Minusta

...tuomaritoiminta oli erinomaista ottelun loppupuolella. Vapauksia annettiin ja otettiin puolintoisin. Jos fyysinen peli sallitaan, siihen pitää Suomen osallistua itsekin, sillä Kanada-niminen vastustaja lähtee siihen kuitenkin. Hyvä Ruutu, Selänne, Kurpitsa ja Hagman! Juuri noin - niitti niitistä.

Mertaranta ei ymmärrä jääkiekon fyysisyydestä mitään. Kaikki Suomen taklaukset/rouhinnat ovat hienoja ja vastustajan törkeitä. Mertaranta on kahvamiehiä....mutta hyvä ja viihdyttävä selostaja. Ja jokainen fyysisen pelin pelaaja, niin joukkue- kuin yksilötasollakin tietää, että "you gotta take some if you wanna give some"....Tämä tosin unohtui Prongeriltakin.

Jääkiekko on fyysinen kontaktilaji. Jos ei kelpaa, vaihda lajia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Älkääs nyt... Mertarantahan on perinteinen paikallisselostajatyyppi joka vetää koko ajan kotiinpäin ja katselee asioita sinivalkoisten lasien läpi.
Vähän kuten meilläpäin on Eräs Eero Tauru joka katselee asioita keltamustien lasien läpi. =)

Välillä tosin tuntuu että mertarannalta alkaa päästä outoja latteuksia jotka eivät tunnu naurattavan muita kuin ukkoa itseään. Mutta hyvä selostaja se on, kaiken kaikkiaan.
 

n0lla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Espoon Oilers
Ensinmäinen erä meni Kanadan pyörittäessä ja toinen myös osittain Kanadan hallinnassa, mutta kolmannessa Suomi olisi ihan hyvin voinut tulla tasoihin ja mennä ohi, mutta tällä kertaa kävi näin. Siinä olisi Suomi voitolla päässyt finaaliin saakka, joten vähän ja vähän enemmänkin jäi harmittamaan Suomen tappio.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti n0lla
Ensinmäinen erä meni Kanadan pyörittäessä ja toinen myös osittain Kanadan hallinnassa, mutta kolmannessa Suomi olisi ihan hyvin voinut tulla tasoihin ja mennä ohi, mutta tällä kertaa kävi näin. Siinä olisi Suomi voitolla päässyt finaaliin saakka, joten vähän ja vähän enemmänkin jäi harmittamaan Suomen tappio.

-Minuakin harmittaa, mutta en nähnyt kolmannessa erässä yhtään realistista paikkaa Suomella mennä jatkoon
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katos poikaa

Chris Eilanpoika Pronger totesi välierän jälkeen Jonni Ahon haastattelussa, että Teemu Selänteen taklauksesta koittaa takaisinmaksu ennemmin tai myöhemmin.

Ai ai, sitä raikulipoikaa.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
JESSE & Torsti..

JESSE;

kiitos kommentistasi, olen kyllä hereillä. En omasta mielestäni katso otteluja minkäänväristen lasien läpi - luulen ihan oikeasti ymmärtäväni pelistä jotain.

Minua kiinnostaa tietää, mitkä tilanteet Suomi-Kanada ottelun viimeisten 10 minuutin aikana olisit mieluiten nähnyt tuomarin viheltävän rangaistuksiksi Kanadalle.

Sanoit noita rikkeitä olleen 5-6, mitkä ne olivat, laita vaikka emaililla tai yksityisviestillä - jos haluat - haluan tietää, millä sekunnilla, mikä rike ja kenen pelaajan tekemänä. Kirjoitit myös, että Suomi olisi ansainnut 1-2 jäähyä - Selänteen taklauksen lisäksi, mikä oli mielestäsi toinen.

Kiitos etukäteen, kun saan vastauksesi, katson viimeiset 10 minuuttia vielä neljännen kerran, minua kiinnostaa erilaiset tulkinnat jääkiekossa.

Kuten sanoin, itse pidin linjaa tilanteen huomioonottaen oikeana. Se on selvää, että katson pelejä NHL-lasien läpi, koska en muuta kiekkoa juuri näe.


Torsti;

mielestäni on oikein, että huipputason peleissä, kuten Suomi-Kanada - tuomarit antavat poikien pelata. Lyön kaljapullon vetoa, ettet tule koskaan tapaamaan yhtään ainoaa Suomen maajoukkueen pelaajaa, joka olisi sitä mieltä, että tuomaripelistä oli tässä ottelussa mitään hyötyä Kanadalle. Et julkisesti, etkä "off-the record". Lähes kaikki suomalaiset pelaavat päätyökseen NHL:ssä ja Suomi oli pelityyliltään hyvin samanlainen joukkue kuin Kanada.


Tuomareista itkemisen sijasta minusta meidän tulisi olla helvetin ylpeitä Leijonista. He - kuten Saarinen kirjoitti raportissaan - kaatuivat saappaat jalassa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: JESSE & Torsti..

Viestin lähetti Jouni

Torsti;

mielestäni on oikein, että huipputason peleissä, kuten Suomi-Kanada - tuomarit antavat poikien pelata. Lyön kaljapullon vetoa, ettet tule koskaan tapaamaan yhtään ainoaa Suomen maajoukkueen pelaajaa, joka olisi sitä mieltä, että tuomaripelistä oli tässä ottelussa mitään hyötyä Kanadalle. Et julkisesti, etkä "off-the record". Lähes kaikki suomalaiset pelaavat päätyökseen NHL:ssä ja Suomi oli pelityyliltään hyvin samanlainen joukkue kuin Kanada.

En mielestäni kirjoituksessa haukkunut tuomaria muuten kuin ettei hän viheltänyt jäähyn arvoisia rikkeitä, puolin jos toisin.. voi olla että siitä sai erilaisen kuvan, mutta kyllä minä huomasin suomalaistenkin rikkeet.. Yleinen tapahan on näissäkin kisoissa vain ollut, että loppuminuuteilla häviöllä oleva joukkue on hyötynyt tuomarilinjasta ja saanut mahdollisuuksia pelata ylivoimaa..
Ja eikös se Selänteen Teemu jo tuomarit haukkunu?? poras kuinka sai koukkia ja hakata..

Jovanovski-Selänne tapauksessa Jovanovski teki ensin 3 jäähynarvoista suoritusta kaatamalla selänteen useaan kertaan poikittaisella. Teemu tästä tulistuneena huitaisi Jovaa jalkaan joka oli myös jäähynarvoista.. Kyllä minä ainakin ymmärrän teemun suuttumuksen..

Ihmetyttää myöskin miksi kanadalainen tuomari sai viheltää Kanada-Belarus välierämatsin? En väitä, että peli ratkesi tuomariin tai että tuon pelin tuomari vihelsi huonosti, mutta eikö se ole eettisesti väärin?? eihän venäjänkään pelejä vihellä venäläistuomari vaikka kisat olisivat Venäjällä.. Väite tuomarit viheltävät olympialipun alla ja heillä ei ole minkään maan kansalaisuutta pidän myös kyseenalaisena.. me kaikkihan tiedämme etenkin jenkkien patrioottimaisuuden, joka koskee varmasti myös tuomareita..
Mun mielestä NHL on kiristänyt kok:ta ja pohjoisamerikkalaiset ovat saaneet paremmat olot, kuten omat tuomarit.. onhan USA pelannut mallikkasti, mutta kuitenkin.... Torinossa sitten..
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Torsti
Jovanovski-Selänne tapauksessa Jovanovski teki ensin 3 jäähynarvoista suoritusta kaatamalla selänteen useaan kertaan poikittaisella. Teemu tästä tulistuneena huitaisi Jovaa jalkaan joka oli myös jäähynarvoista.. Kyllä minä ainakin ymmärrän teemun suuttumuksen..

Jovanovskihan toimi aivan oikein tilanteessa. Selänne peruutteli kohti maalia maskiin (ja kävi muuten hyvin lähellä maalivahdinaluetta). Mitä Jovan olisi kuulunut tehdä? Tottakai tuossa tilanteessa antaa kunnon pakki mailaa, Jova tosin antoi ehkä muutaman liikaiskunkin, mutta ratkaisuhetkillä sekin käy päinsä. Selänteellä paloi pinna kuitenkin yllättävän helposti. En voi uskoa, ettei Teme ole NHL:ssä joutunut ottamaan samanlaisia iskuja vastaan ihan riittävästi. Kenties hänellä ei vaan NHL-peleissä ole tunteet mukana yhtä vahvasti kuin pelatessa Suomen maajoukkueen puolesta. ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös