gran reserva

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kuka peluutti hyökkääjät? Ruotsia vastaan Petman ja Erholz painavat sinnikkäästi jäällä kun pelikellossa enää viimeiset minuutit jäljellä. Mielestäni tässä vaiheessa olisi ollut paikka tiivistää ja laittaa jäälle pelaajat jotka joskus ovat maalin tehneet.
 
"pyrimme auttamaan Roki Hockey Oy:tä rahallisissa haasteissa tarjoutumalla ostamaan nyt Kärpille menevät osakkeet, Rumpuryhmä räväyttää." -Iltalehti 2.12.2009

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yksi hyvä peli Suomelta tähän turnaukseen kertoo sen, että joukkue epäonnistui. Mitähän valmistautumisleirillä on tehty? Suomen peliesitykset ovat seurausta siitä, mitä ennen kisoja on tehty tai jätetty tekemättä. Se, mikä pelitapa olisi pitänyt olla, on toissijaista, kun pelitapaa ei ollut kuin USA-pelissä. Kaikki varmaan ymmärtää, että Suomi ei joka vuosi voi voittaa tai olla edes mitaleilla, mutta tällaisiin esityksiin ei saa olla tyytyväinen. Huonointa peliä Suomelta sitten Rautakorven 2017 kisojen. 2017 jengi toki floppasi pahemmin kun meinasi pudota sarjasta. Tämä ja 2017 räpiköinti on kyllä omassa kastissaan. Jortikan 2015 joukkuekin pelasi hyvää 5v5 peliä, mutta floppasi täysin erikoistilanteissa.

Jukka Jalonen totesi eilen Ylellä, että joskus pelitavan valmistaminen joukkueelle kestää pidempään, mutta Helminen ei saanut pelitapaa kuntoon kuin USA-peliin. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi näin.
 

Wilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä ihme kun Tuokkola höpötys, että Annunen oli voittava veska, häviöt Ruotsille x2, Sveitsille x1, Kanadalle x 1. Voitot Slovakia x1 ja USA x1 ( huom. Piiroinen yksi ottelu voitto Kazastanista).
Mutta oli Annunen kyllä turnauksen toiseks tai kolmanneks paras veska, Hofer ykkönen, toiseks Annunen tai Knight. Ei toi Ruotsin veska kyllä vakuuttanut eikä Venäjänkään.
En oikein ymmärrä tuota Annusen asennetta USA-pelin jälkeen. Kysymykseen jos nollapeli on tavoitteena meidän veskari vastaa suunnilleen tyyliin ”Voin minä seitsemän päästää kunhan voitetaan”. Sinänsä loogisesti tuo on oikea vastaus, mutta kyllä nyt herran tähden maalivahdilla pitää olla jotain kunnianhimoa ja ajatus siitä että auttaa omaa jengiä voittamaan päästämällä niin vähän maaleja kuin mahdollista. Kun nyt tämä antisankari tänään hörppäsi kolmannen maalin, niin kyllä hän sen omaan piikkiin otti. Mutta varmaan hän oletti että oma tunnetusti niin maaliahne jengi tekee ne neljä ja sitten voitetaan pronssia. Sillä logiikaalla nuo päästetyt kolme olisivat riittäneet, mutta nyt ei vain käynyt niin. Kaveri tarvitsee varmaan vähän asennekasvatusta ja henkistä valmennusta jos tavoite on pelata NHL:ssä
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
MM-kisat ohitse. Suomi neljäs. Loppusijoitus oli minimisaavutus, mutta varsin lähellä maksimiakin. Tulokseen liittyvä arvosana on 8,5, pelilliset asiat 7,5.

Suomi pelasi hämmästyttävän tasaisesti kovia vastaan, 0-2 maalia. Tällä maalimäärällä voitetaan harvoin. Mutta samalla se heijastaa hyökkäyspään ongelmia ja viimeistelyn heikkoutta.

Olisiko Suomi pelannut paremmin Jukka Jalosen johdolla? Varmasti. Olisiko Suomi voittanut Kanadan? Tuskin. Kanadalla oli niin kova halu voittaa ja kyky ratkaisuihin, että Suomi olisi korkeintaan vähän siistinyt numeroita, jos olisi ollut paremmin hereillä.

Entä pronssipeli? Olisiko Jalonen kyennyt löytämään jotakin, johon iskeä Ruotsia vastaan, olisiko joukkue luonut enemmän maalintekopaikkoja? Ainakin mahdollista. Olisiko joukkue voittanut Ruotsin? fifty-fifty. Valitettavasti heikoin lenkki oli maalivahti, joka ei noussut riittävälle tasolle välierässä eikä pronssipelissä. Ruotsin veskari oli parempi, siinä ero.

Mutta kuten todettua, hyökkääjillä oli paikkoja tehdä maaleja, mutta ei vaan maistunut. Helmisen kausi jäi tuloksellisesti varsin hyväksi, mutta pelillisesti valjuksi. Välikausi maajoukkueelle.

Siinä, missä olin varauksellinen Helmisen valintaan, on todettava, että hiukan paremmin meni kuin odotin. Tosin, kun huomioidaan alkulohkon helppous, vaikeuksia oli voinut olla enemmänkin, mikäli olisimme pelanneet Tshekin tilalla. Nyt Pennanen ottaa nyanssit haltuunsa ja toivottavasti kykenee luomaan hyvän fiiliksen pelaajillekin.

Ensi vuonna vähintään lite bettre: ja hankkikaa jostain voittava maalivahti. Suomen pitäisi olla tuhansien maalivahtien maa!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans
IL haastattelusta:
Onko jotain, mitä tekisit nyt toisin?

– On. Ehkä voin nyt sanoa, näin jälkiviisaana, että valitsisin 13 hyökkääjää ja seitsemän pakkia.Turnauksen alussa olin varma, että haluan kahdeksan pakkia, Helminen kertoi.

Jatkoajan keskustelupalsta tiesi tämänkin asian Raipea paremmin! :)
 

theZ

Jäsen
Tuloksellisesti meni paremmin kuin mihin ennusmerkit viittasivat. Hieno puolivälierävoitto ja neljäs sija varmasti ihan linjassa materiaaliin. Valmennusjohto varmasti suoritti myös tasollaan, mutta se taso on valitettavasti jotain ihan muuta kuin noissa ympyröissä vaadittaisiin. Tuskinpa pelaajat tai läheltä seuranneet jaksavat asiasta mitään numeroa tehdä. Ei voi kuin toivoa ettei Jääkiekkoliitto enää koskaan toista noita virheitä valmennustiimin kasaamisen osalta. Se on yksinkertaisesti väärin pelaajia kohtaan.

Koko valmistautumisprosessi kohti kisoja vedettiin ihan penkin alle eikä laatustandardeiltaan ollut ammattimaista jääkiekkojoukkueen johtamista. Kyselkää pelaajilta ihan mielenkiinnosta jos saatte tilaisuuden. Ei siitä sen enempää. Tulos olisi luultavasti ollut paremmallakin valmennuksella hyvin samankaltainen joten tuloksesta ei tosiaan Raipea kumppaneineen voi bussin alle heittää. Antaapi olla.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Ensi vuonna sitten takaisin P-Amerikan pienempiin kaukaloihin. Sinne on turha lähteä pelkästään Mikki-Hiiri osaston pelaajilla. Nytkin finaali oli todella fyysistä kamppailupelaamista.
Kova luotto Pennaseen, että rakentaa hyvän joukkueen kisoihin. Sopivasti taitoa ja fyysisyyttä.
 
"Wir lieben autos, Opel"

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensi vuonna sitten takaisin P-Amerikan pienempiin kaukaloihin. Sinne on turha lähteä pelkästään Mikki-Hiiri osaston pelaajilla. Nytkin finaali oli todella fyysistä kamppailupelaamista.
Kova luotto Pennaseen, että rakentaa hyvän joukkueen kisoihin. Sopivasti taitoa ja fyysisyyttä.
Heräsi mielenkiinto, miten Suomen porukka viime vuonna vertautui koossa, kun voittivat Kanadassa kisat.

Senteissä oltiin kahdeksantena ja kiloissa seitsemäntenä. En osaa yhtään sanoa, milloin kyseiset mitat on otettu ja onko niitä muutettu ennen tai jälkeen kisojen. Lähteenä pidin eliteprospects.comia. IIHF:n sivuilta luulisi löytyvän oikeat tiedot mittoihin.

Piti kotikisojenkin tiedot samalla katsoa ja silloin olikin varmaan Suomen historian isokokoisin joukkue. Tuossa joukkueessa ei ollut kuin kaksi(!) alle 180 senttistä pelaajaa, Saarijärvi ja Saarela. Ykkösenä senteissä ja kolmantena kiloissa.

16-17 kisojen farssissa taas oltiin lyhyin joukkue, mutta Jenkit voittivat kultaa toiseksi lyhyimmällä.

Tiedot voivat olla kaikki vääriä, mutta eliteprospectsin sivuilta nuo oli helposti saatavilla, kun mielenkiinto asiaan heräsi. Lähdekritiikki sinne.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Juna

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kun Ruotsi meni eilen johtoon niin minulla ei ollut luottoa, että Suomi saisi maalia tehtyä. Tuota tunnetta ei ole muutamaan vuoteen ollut, kun Suomen eri ikäryhmien maajoukkueista on aina löytynyt niitä maalintekijöitä, mutta tässä joukkueessa sellaisia ratkaisijoita ei ollut, varmasti osin loukkaantumisten takia.

Se on pakko vielä sanoa positiivisena asiana, että Suomi oli poikkeuksellisen fyysinen ja taklauksia jaeltiin kyllä ahkerasti. Ehkä sekin kertoo kokoonpanosta, että siellä oli paljon haalariosaston jätkiä, jotka ovat siihen hommaan tottuneet, mutta oli mielestäni mukavaa vaihtelua, kun jenkit ja kanukit keräsivät itseään jäältä. Liian usein se on ollut toisinpäin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Oli mukava seurata, kuinka kisojen aikana Kanada pystyi vaihtelemaan pelitapaansa. Milloin kova paineistus hyökkäysalueella jopa kolmella, milloin taas keskialueen ohjauspeliä. Tai milloin avataan pitkällä nopeasti ja milloin käytetään viivelähtöä ja rytmitetään hyökkäys. Kun Kanada pelasi Suomea vastaan välierässä, nähtiin hienoa osaamista valmennukselta. Alkuun erittäin kova paine Suomeen, joka sortui. Sitten tukevassa johdossa trappia ja kun Suomi provosoi ja Suomen pelaaja selätti painissa kanadalaisen, muu Kanadan joukkue katsoi sivusta rauhassa.

Tykkäsin. Kanadaa koutsasi Dale Hunter. Entinen Capitalsin pelaaja, joka teki maaleja, jakeli syöttöjä ja nyrkkejä ja kovia taklauksia. Hunter esikuntineen ymmärsi pelin perusasiat täydellisesti ja rakensi Kanadalle toimivan pelitavan oikeastaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Pelaajat tiesivät, mitä tehdään ja miten muut pelaavat vaihdon.

Palataan sitten Suomeen. Sekava esitys kokonaisuutena. Pelaaminen oli kunnossa vain yhdessä ottelussa koko kisojen aikana. Miten valmentaja Helminen kommentoi kisamenestystä, kertoo paljon:

Nuoret ovat nuoria. Niiden kanssa pitää olla kärsivällinen. He eivät ole vielä täysiä ammattilaisia. Elämä heittelee nuorilla – se on oppinut taas
Helminen menee siis nuorten iän taakse piiloon. Vähänkin Helmistä fiksummat huomaavat oitis, että Suomen joukkue ei ollut kisoissa sen nuorempi kuin Kanadan tai muiden maiden joukkueet. Kaikki olivat nuoria.

Mutta isoista maista Suomi oli ainoa tai osin USA:n kanssa ainoa, jolla ei ollut kestävää pelitapaa, johon voisi tiukoissa otteluissa nojata. Tietenkin voidaan syyttää poisjääneitä, loukkaantuneita ja valitsematta jääneitä siitä, että peli ei toiminut hyvin kuin sen yhden USA-ottelun. Mutta Helmisen koutsatessa mikään ei olisi pelillisesti muuttunut. Tuskin voittotuloksetkaan. Niin sekavaa oli Suomen pelaaminen.

Jääkiekosta hiemankin ymmärtävät näkivät Suomen pelin suuret puutteet. Heikoisti toteutettu pystypelaaminen ilman tukea kiekolliselle ei toimi. Toisena tai pääpelitapana olisi tarvittu kiekkokontrolliin perustuvaa pelin rytmittämistä ja tiivistä viisikkopeliä, joka antaa mahdollistaa paremman hyökkäämisen ja tiivimmän puolustamisen. Näitä nähtiin enemmän vain yhdessä ottelussa, USA:ta vastaan.
 
Suomelle arvosanaksi 7+, asteikolla 4-10.
Alkusarjasta 5, tärkeimmän pelin voittamisesta (Usa puolivälierä) 2 lisäpinnaa. Ja se että pronssipelissä pystyi haastamaan Ruotsin kohtuudella niin +. Tekee yhteensä 7+.
Helmisen voi pudottaa b sarjaan. Ai niinhän siinä käykin.. pääsee Turkuun valmentamaan, ja siellä ei haittaa vaikkei onnistukaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuka peluutti hyökkääjät?
Varmaan Tuomo. Veikkaan että entisenä pakkina Eepi Hämäläinen peluutti pakkeja, Tuomo hyökääjiä ja Raipe sitten katteli kokonaiskuvaa. Mutta loppupeleissä Raipen vastuullahan se on ketkä menee ratkaisuhetkillä kentälle.

Kun tota MM-finaalia katseli niin kyllä siellä ihan oikeet jengit oli. Ruotsi taas voitti Leijonat kisoissa kahdesti joten turha sitäkään on jossitella. Ennen kisoja kattelin Leijonien kokoonpanoa ja ajattelin että Suomi tulee olemaan sijoilla 5-6, joten 4 sija oli yli odotusten. Jotta Suomi pärjäis noissa karkeloissa niin kyllä se vaatii melkeen sen että kaikki parhaat saatavilla olevat pojat on paikalla, ja nyt pari parasta hyökkäjää oli sitten sivussa loukkaantumisten takia ja se näkyi. Vähän puukätinen porukka oli siis kasassa, ja eikä tossa porukassa nyt kovin montaa tulevaa NHL pelaaja ollu. Tulevia liigastarboja kylläkin.

Sen verran menestystä tullu että neljäs sija tuntuu näköjään pettymykseltä. Ihan normisettihän tää on ollu näistä kisoista. Mutta kokonaisuudessaan oli kyllä viihdyttävät kisat. Sattu ja tapahtu koko rahan edestä.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Olen nähnyt yhteensä noin 100 arvokisapeliä halleissa niin junnujen kuin miestenkin pelaamana ja noin aneemista joukkuetta en ole ennen nähnyt.
Siellä oli juuri nuo Erholtz ja Petman joilla oli oikea energia ja vauhtia pelaamisessa läpi kisojen.
Muilla vähän vaihtelevasti ja siten oli koko joukkueen flegmaattisuuden ruumiillistuma jonka olen joskus lukenut olevan veljeään parempi. Saa keksiä itse ketä tarkoitan.

Minä väitän että roolissaan paran suomalainen oli juurikin Petman.

Kisat meni ja kaikki huomioon ottaen neljäs sija oli maksimisuoritus ja kokonaisuutena ihan OK suoritus. Ei neljäs sija ole huono kun sekin vaati USAn pudottamisen.
 
Viimeksi muokattu:
When you go out at night, try not to get too drunk. Because ugly women, they play on you, they take you home for fun.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy