JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ajattelin, että voisi olla järkevää tehdä karkea jaottelu niin, että kaikki Suomeen liittyvä keskustelu tänne omaan ketjuunsa ja kaikki muu sitten tuonne yleiseen ketjuun alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin liittyen. Tässä kohtapuoliin kisat käynnistyvät, niin keskustelukin vilkastuu todennäköisesti.

Itse yritän ehtiä purkaa vielä erilliseen viestiin tuon harjoitusottelun Kanadaa vastaan ja muutenkin ennakkotunnelmat ennen vuoden hienointa kiekkoturnausta!
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Suomen harjoitusottelu Kanadaa vastaan oli luvalla sanoen heikko. Päällimmäinen huolenaihe liittyy ehkä siihen, tukeeko Suomen pelitapa yksilöitä, ja onko se pelitapa kaikille selvää. Varsinkin puolustusalueen puolustuspelissä ja osittain sitä myötä hyökkäysten käynnistämisessä ja avauspelaamisessa oli vielä suuria haasteita. Lohkojako on nyt sellainen, että alkulohko pitäisi selvittää varsin vaivattomasti huonollakin pelillä, mutta toisaalta edes lohkovoitto ei takaa mitään esim. puolivälierävastustajaa ajatellen. Pelin kehittämiselle on tavallaan hyvin aikaa, koska Ruotsi kohdataan heti ja sen jälkeen vastus heikkenee selvästi.

Pelaajiston puolesta Helmisellä pitäisi olla kaikki menestyksen peruspalaset olemassa, ehkä varsinaisia maalintekijöitä ei riesaksi asti nipussa ole, mutta tehojen pitäisi jakaantua toivottavasti laajemmalle rintamalle. Vähän kärjistäen laadukkaalla puolustuksella, sekä erinomaisella maalivahdilla ja ykkössentterillä mentiin Kiven kanssa aina mestaruuteen asti.

Maalivahdeista ei tarvitse keskustella tai olla huolissaan. Peluutettiin alkulohko nyt miten päin vain, niin puolivälierissä ja siitä eteenpäin Annunen pelaa. Oli aivan loistava harjoituspelissä Kanadaa vastaan, ja kaikesta toiminnasta huokuu rauhallisuus ja itsevarmuus. Antaa varmasti Suomelle mahdollisuuden mennä pitkälle.

Puolustus oli Kanadaa vastaan yllättävän paljon vaikeuksissa. Varsinkin Heinola-Honka parivaljakolla riittää kyllä parannettavaa ja rutkasti. Kaiken kaikkiaan pakkienkin työskentelyä helpottaisi, että koko joukkue pääsisi mahdollisimman nopeasti samalle sivulle sen suhteen, miten halutaan avata peliä. Siitä tulee tuskallista katsottavaa, jos pakkien kiekollinen taito hyödynnetään siihen että kiekko kuskataan punaviivalle ja heitetään päätyyn samalla kun laiturit ovat karanneet liian ylös ja ovat seisovin jaloin siniviivalla. Pelottavan paljon Kanadaa vastaan puskettiin heti ylöspäin kun kiekko saatiin, riippumatta siitä oliko siinä mitään järkeä. Pakiston vahvuus on kiekon kanssa, ei ilman sitä. Honka tästä tietysti aivan ääriesimerkkinä. Vuosi sitten jo toivoin, että jos NHL-ura on tavoitteena, niin opettakaa herran jumala nyt joku myös hieman sitä puolustamista miehelle, mutta ei taida olla vuodessa paljon tapahtunut sen suhteen, ainakaan näin kansainvälisten pelien näkövinkkelistä. Puolustus on silti hyvä Suomella, mutta sitä ei ole luotu sellaiseen peliin, jossa Suomi ei hallitse kiekkoa.

Hyökkääjissä oli hyviä onnistujia, mutta toki myös hieman heikompia suorituksia Kanada-pelissä. Yleisesti sanoisin, että vaikka Suomen joukkue ei ole koolla pilattu, niin Kanadaa vastaankin väännöissä ja fyysisyydessä pärjättiin aivan riittävällä tasolla, kiekossa pitää pystyä pysymään ja hyvällä liikkeellä sekä riittävällä taitotasolla hyökkääjillä on siihen edellytykset. Varsinkin toisessa erässä Kanadaa vastaan mitään hyökkäyspeliä ei vain käytännössä ollut, koska oma kiekollinen peli jäi täysin olemattomiin. Kolmosketju oli selkeästi heikoin Suomen ketjuista, vaikea eritellä yksilötasolla heistä ketään sen kummemmin vaikka toki sinne esim. Erholtzille muutama karkea henkilökohtainen pelinlukuvirhe mahtui. Ykkönen oli ok, varsinkin Maccelli oli hyvä, Killisen paikalla toisaalta olisi voinut pelata melkein kuka vain, eikä varmaan olisi erottunut sen enempää hyvässä tai pahassa. Kakkosketjussa tuntui olevan hyvä roolitus ja varsinkin Oden tuntui istuvan erinomaisesti tuohon melko yksioikoiseen pelitapaan. Tykkäsin kovasti. Pelaaja, josta ei ehkä vielä puhuta niin suurissa otsikoissa, vaikka ehkä alkaisi pikku hiljaa olla syytä, on Aatu Räty. Nelonen oli erinomainen ja Juuselallakin meinasi mennä ohi, että kaveri ei tosiaan ole vielä edes varausikäinen ensi kesänä. Jos otteet jatkuvat samanlaisina, niin itse antaisin peliaikaa enemmänkin Rädyn veljeksille.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelaajien väliset etäisyydet oli harjoitusottelussa Kandaa vastaan aivan hakusessa. Tämän johdosta Kanada pääsi lähes aina kun halusi Suomen puolelle pyörittämään. Samalla taas Suomen omat hyökkäykset olivat monasti 1 vs 3 tai 2 vs 3 ratkaisuja. Kanadalla oli paketti tiukasti kasassa lähes koko ottelun, Suomella ei sinne päinkään. Hyvä juttu tulevaa ajatellen on kuitenkin se, että mitään ihan kardinaalimokia ei pelaajilta tullut solkenaan vaikeista tilanteista huolimatta, joka kertoo yksilöiden potentiaalista.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
En tiedä onko Helmisen Raipen pelikirjassa vain yksi vaihtoehto siihen, mitä tehdään kun saadaan kiekko.
Nimittäin Kanadaa vastaan aina, kun Suomi sai kiekon, niin kiekon saanut pelaaja roiskaisi sen eteenpäin usein sen kummemmin tutkimatta kuka sen saisi.

Siis nähtiin aivan käsittämättömiä ilmaisia kiekon luovutuksia Kanadalle, ja taas jouduttiin painimaan omissa pitkään. Kiitos sen, että kiekkoa ei pelattu yhtään taaksepäin, vaan päättömästi suoraan eteenpäin.

Ei tämä hyvältä näytä...
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mikä on viimeinen uutinen /huhu Lundell in suhteen?
 
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pahoin pelkään, että ellei joku yllätä ihan toden teolla, niin tällä jengillä tulee olemaan aika vaikeaa maalinteon kanssa. Joku Maccelli saattaa pystyä olemaan ratkaisija ja pieni toivo on, että Aatu Räty yllättäisi ihan todella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Tässä käy niin, että pari hyökkääjää loukkaantuu ja ketjuihin paikkaamaan nostetut pakit ratkoo sitten kovat pelit. Tai no joo, en tiiä yhtään mitä tässä käy. Tuo joukkueen koostumus vaan pistää ihmettelemään mutta seuraajana on helppoa kun ihmettelee vaan ja katselee mitä tapahtuu.
Maalinteko tai maalintekemiseen tähtäävät pelitavalliset asiat voivat olla isokin ongelma, kun nähnyt olen lähinnä tehotonta pörräämistä. AJ Niemi sanoi viimeksi Jokereiden peliä kommentoidessa hyvin että tuo sinäänsä näyttävä kulmissa pyöriminen johtaa kuitenkin yleensä lopulta vain kiekonmenetykseen. Tätä vähän jännään tämän joukkueen ja tämän valmennuksenkin toteuttavan mutta pelataanpa ensin. Ennakkoon tuomitsemisellakaan ei voita mitään. Usko ja luotto vaan joukkueen taakse kotikatsomoissakin.
 
When you go out at night, try not to get too drunk. Because ugly women, they play on you, they take you home for fun.

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Pahoin pelkään, että ellei joku yllätä ihan toden teolla, niin tällä jengillä tulee olemaan aika vaikeaa maalinteon kanssa. Joku Maccelli saattaa pystyä olemaan ratkaisija ja pieni toivo on, että Aatu Räty yllättäisi ihan todella.
Sama pelko ja minua huolestuttaa, että valmennusjohto ei osaa kehittää sellaista systeemiä, joka auttaisi maalinteossa yhtään. Suomella hyvä, mutta vähän tasapaksu tuo hyökkäysosasto. Uskon, että pelaajat pysyvät vauhdissa mukana, mutta juuri se viimeistelytaito uupuu. Maccelli, Kupari ja Puistola ovat ne kaverit joilta odotetaan ja odotan eniten. Olisi kuitenkin hienoa, jos taustalta nousisi joku esimerkiksi se Aatu Räty, joka pystyisi tarpeen vaatiessa laittamaan kiekkoa reppuun. Kadehdin, kun katson tuota USA:n kokoonpanoa, jossa on Caufieldiä, Kalievia ja Wahlstromia, vastaavaa ei Suomelta löydy.

Toivoa on, jos Annunen pitää maalinsa puhtaana ja tuosta puolustuksesta pitäisi ulosmitata se potentiaali. Siellä on paljon hyvin liikkuvia pakkeja, jotka osaavat tuoda kiekkoa ja laukoa, joten toivottavasti heitä käytetään hyökkäyksen tukena. Hyvän liikkeen avulla pitäisi päästä myös toiseen suuntaan, jos tilanne vaatii. Thomsonilla on sellainen pyssy, että ärsyttää jos hänelle ei pelata laukauspaikkoja esimerkiksi ylivoimalla. Odotan häneltä paljon. Kanada pelin aikana tuo Honka-Heinola -kaksikko vaikutti hyvin hasardilta ja toivottavasti parantavat nyt kun oikeat pelit alkavat. Ei ole varaa katsella tuollaista koomailua jatkossa, joskin Hongan tuntien luvassa on ikäviä yllätyksiä.

Innolla odotan pelien alkua, joskin valitettavasti itseltäni jää näitä alkusarjan pelejä pakostakin näkemättä ja tänäänkin jää pelin alku näkemättä. Heikommallakin rosterilla on menty pitkälle ja mielestäni neljän parhaan joukkoon pitäisi päästä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Erikoinen päätös lähteä ilman varahyökkääjiä turnaukseen. Perinteisesti aina lähdetty 7+13 kokoonpanolla.
Olen ihmetelly ihan samaa. Melkeen kaikki muut maat jotka on nimennyt heti alkuun ton 20 kenttäpelajaa on menny tolla 7+13 kokoonpanolla. Mutta ehkä Raipe on mukavana miehennä tuumannut että tolla 8+12 eli neljällä täydellä kentällä kaikki pääsee pelamaan ja ketään ei tarvii penkittää. Onhan toi Jukka Jalonen käyttänyt samaa neljän täyden kentän taktiikaa maajoukkueessa, mutta siellä saa olla sitten muutama varamieskin sitten mukana.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Jos Kuparin jalka meni pelikelvottomaksi niin tässä sitä ollaan sitten 11 hyökkääjällä. Kumpi sitten on isompi asia, se että hyökkääjiä on vain 11 vai se että ykkössentteri tippuu. Kisoillekin aika iso menetys jos Kupari ja Lauko on ulkona. Eipä Kupari tänään mitään ihmeitä esittänyt mutta onhan sillä potentiaali koviin suorituksiin.

Ensimmäinen peli on nyt sitten pelattu ja siinä yhtä ennakkosuosikkia vastaan tasuri. Kaikesta masennuksesta huolimatta se osoittaa ainakin itselleni että mitaleista pelataan tällä joukkueella ja tällä maalivahdilla. Harmillinen oli Ruotsin viimeinen maali mutta kun tiedetään ettei toisesta lohkosta helppoa vastustajaa tule niin ei tämä tappio niin iso ole.

-Annunen
-Kokkonen AV pelissä

Kovaa kamaa.
 
When you go out at night, try not to get too drunk. Because ugly women, they play on you, they take you home for fun.

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
Niukka jatkoaikatappio ensimmäiseksi peliksi Ruotsia vastaan ei ollut ollenkaan huono suoritus.

Pelin on tietenkin kehityttävä, mutta se tulee myös kehittymään. Eniten olen huolissaan, että Helminen ei saa oikein mitään sanotuksi pelien jälkeen ja laittaa tappion jännityksen piikkiin. Sitä se ei ole. Samoin toivon sormet että jalat ristissä että selviemmä säikähdyksellä Kuparin tilanteesta.

Kuitenkin pelissä oli myös hyviä elementtejä, ja hioutumisella sekä paremmalla tarkkuudella voidaan haastaa kenet vain. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tuossa kun on puhetta ollu tästä 8+12 taktiikasta, niin muistelin et hiljattain Suomi joihinkin kisoihin on lähtenyt aiemminkin. Tarkistin asian ja piti mennä niinkin kauas kun 2014.

Sinällään tällä yhellä tai edes kolmella tappiolla ei ole väliä alkusarjas nyt. Kova joukkue sielt tulee kuitenki vastaan puolivälierissä.
 

Snagari

Jäsen
Verkkolehden ainoa järjissään oleva osasto oli perannut hyvin Raipen "pelikirjan" ja naureskeluiden järjettömyyden. Analyysi: Raimo Helminen aliarvioi nuorten jääkiekkoa − Suomea möyhennettiin kisa-avauksessaan

Täältäkin vielä löytyy se klubi joka ei näe että myös ns. viidakkolätkän viimeinen linnake eli Nuorten MM-kilpailut, on muuttunut vahvaksi pelikirjapelaamiseksi, jossa maailman kärkipään valmentajat valmentavat maailman parhaita nuoria jääkiekkoilijoita. Suomen valmennus (Helminen, Hämäläinen, Ruutu, Tolkki) aiheuttaa tässä kohtaa vilunväreitä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mistä löytyis paras Suomen joukkueen pelaajien esittely?
Melkeen ainoo mikä on osunut silmään on ollu tää Jatkoajan juttu:

En kyllä tajua tätä miksi piti ottaa 8 pakkia joukkueseen kun joukkueen max koko on se 3 + 20. Tossa kun tulee tarve hyökääjälle esim. loukaantumisen taikka penkitystarveen takia niin eipä Raipella ole vaihtoehtoja. Esim. Kanada, Jenkit ja Ruotsi on menossa kisoihin 7 pakilla ja 13 hyökääjällä. Itse olisin ottanut siksi ylimääräiseksi 13 hyökääjäksi nyt jonkun senan kun sentterin tontilta on tarvittaessa helpompi siirtyä laitaan kun täyslaiturin siirtyä sentteriksi.
Noin kirjottelin ennen kisoja ja olen edelleen samaa mieltä. Jos Kupari on poissa niin on sitten joko pelattava kolmella senalla tai sitten joku laituri taikka pakki saa siirtyä uudelle pelipaikalle. Nyt kun vielä joukkueen ykkösena on rikki niin ei voi edes häntä peluuttaa joka toista vaihtoa. Ihan mielenkiinolla odotan miten Raipe sitten tähän peluutusongelmaan sitten reagoi jos Kupari on sivussa. Mutta eiköhän tästä nyt jokainen tuleva nuorten maajoukkuevalkku ainakin vähäksi aikaa opi että ehkä sinne kisoihin kanata mennä tolla 3+7+13 ryhmityksellä jos saa vaan 23 pelaajan rosteri olla.

Onneksi Suomella on toi Annunen mukana. Takaa melkeen yksistään sen että ei tarvii jänittää että joutuuko tässä Leijonat karsimaan. Itse en kyllä häntä siitä jatkoaikamaalista syytä kun siinä nyt kaveri pääsi suhteelisen läheltä vetämään aika rauhassa. Reagointiakaa ei juuri ole ja sitten takaraivossa on ajatus siitä että entäs jos tulee vielä poikittaisyöttö johon pitäs keretä. Sai kuitenkin vähän rällää väliin ja jokainen joka on on joskus maalissa pelannut tietää että se haamutorjunan ja maalin välinen ero on joskus ärsyttävän pieni.

Muutenkin näissä U20 kisoissa saa kyllä olla toi virheiden sieto toleranssi kondiksessa. Ne nyt on junnuja joten virheitä tulee. Tosin on pakko sanoa että jos olet puolustaja ja otata hyökkäyspäädyssa jäähyn siellä vastustajan kulmassa niin ei se suoritus nyt ihan putkeen menny. Varsinkin jos pelataan jatkoaikaa ja sitten on vielä C rinnassa. Mutta virheistä oppii ja mielummin tollanen moka jossain alkusarjan pelissä kuin siinä kuoleman ottelussa. Ja kun tota toista lohkoa katselee niin ei sieltä mitään helppoa jengiä ole siihen matsiin tulossa.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Pelin tuloshan oli yllättävän hyvä. Suomen suurin ongelma on Helmisen epäpätevyys. Mies on niin huono valmentaja, että analyysit ovat juuri tuota tasoa mitä on kautta historian nähty, "pojat vähän pelaavat".

Surkea hahmo penkin takana.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
Jos Rasmus Kupari loukkaantui niin pahasti, että ei pysty enää näissä kisoissa pelaamaan, niin vähän liemessä ollaan.
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kupari vielä pois, niin eihän tuo oikein hyvältä näytä. Tuukka Rask taisi joskus yli 10 vuotta sitten viedä Suomen pronssiin asti ihan hirmuisella godmodella. Annuselta vaadittaneen samanlaista turnausta, jotta mitalipeleihin asti päästäisiin.

Helminen on ihan täysi katastrofi tuolla penkin takana. Taas taisi olla se tilanne, että ketään pätevää ukkoa ei vaan tuohon pestiin ollut saatavissa ja piti jälleen joku saunakaveri valita.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
Helminen on ihan täysi katastrofi tuolla penkin takana. Taas taisi olla se tilanne, että ketään pätevää ukkoa ei vaan tuohon pestiin ollut saatavissa ja piti jälleen joku saunakaveri valita.
Mihin asti Raimo Helmisen sopimus nuorten maajoukkueen päävalmentajana ulottuu? Jos näistä kisoista ei tule menestystä, niin kaikissa tapauksissa ulos.
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Eikös Helminen vedä vain nämä kisat ennen seuraavaa selänpesuhommaa?
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.
Mihin asti Raimo Helmisen sopimus nuorten maajoukkueen päävalmentajana ulottuu? Jos näistä kisoista ei tule menestystä, niin kaikissa tapauksissa ulos.
Vain tähän kevääseen eli käytännössä näihin nyt meneillään oleviin kisoihin. Helminen oli Nuorten Leijonien peräsimeen välikauden valinta kun Antti Pennasen sopimus astuu voimaan vasta hänen nykyisen HPK-pestinsä jatkoksi.
 
Viimeksi muokattu:
Mängimies tykkää tästä

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jäi niin paska maku tuosta edellisestä pelistä, ettei oikein ees tee mieli enään kattella. Ei tuossa Suomen jengissä ole mitään kateltavaa, kun Aatukin on haudattu neloseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy