Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Suomen talous – absoluuttista totuutta etsimässä

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana RäpyläRepe, 29.07.2015 klo 19.44.

 1. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Ainakin tässä on perustelu, miksi diskonttausta käytetään prolongoinnin sijasta jo lähtökohtaisesti eli vastaa kysymykseeni. Kiitos vastauksesta.
   
 2. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  RMC:n osakepääoma nousee 25 miljoonaan euroon

  "Työ- ja elinkeinoministeriön Meriteollisuus 2020 -työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee arktisen meriteollisuuden suurvalta."

  Telakkapuolella menee taas... no en tiedä, lujaa? No, ainakin tällä hetkellä on taas näkymät kunnossa.
   
 3. julle-jr Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta, öljyn hinnan laskusta seurannut öljytuotteiden arvon aleneminen sekä pakotteista ja Venäjän tilanteesta johtunut Venäjän viennin lasku ovat tekijöitä, joihin emme olisi pystyneet omilla toimillamme paljoa vaikuttamaan ainakaan nopealla aikatalulla. Sikäli mikäli uutinen on todenmukainen, eli syyt viennin arvon laskulle ovat juuri nuo kaksi, kyse on enemmän tai vähemmän suhdanteesta, eikä niinkään meidän systeemiin liittyvästä rakenteellisesta ongelmasta, jonka voisi poliittisella päätöksellä ratkaista. Tietysti voi olla, että Venäjän vienti tai öljyn hinta eivät ikinä palaa ennalleen, eli pitäisi myös pystyä sopeuttamaan valtion kuluja tulojen tasolle. Tai yritysten pitäisi keksiä jotain uutta vietäväksi. Tai ehkä pitäisi tehdä molempia.
   
 4. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Finland: The Euro vs. The Markka

  Tässä ekonomisti Tuomas Malisen nyt kylläkin jo 1,5 kuukautta vanha lyhyt kirjoitus, jossa vertaillaan Suomen taloutta euroaikana suhteessa "markkasimulaatioon". Malinen päättää kirjoituksensa sanoihin "vaikka Suomen talous on kipeässä uudelleen järjestelyn tarpeessa, niin suurin paino taloudelliseen ahdinkoon tulisi laittaa sen aiheuttajalle eli eurojäsenyydelle." Kirjoituksessa etenkin kuvio 2 on mielenkiintoinen ja jossain määrin jopa surullinen.
   
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 6. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Tulipa mieleeni otsikosta "absoluuttista totuutta etsimässä". Kun on taloudesta kyse, totuuksia on kai yhtä monenlaisia kuin puhujiakin. Otetaan välikevennyksenä seuraava uutinen ja esimerkki erilaisesta ajattelutavasta.

  Venezuela on lisännyt innovatiiviseen talousmallinsa uuden pykälän, kaksipäiväisen työviikon täydellä palkalla. Tähän kun lisäisi vielä lomarahana jaettavan helikopterirahan...kylläpä kysyntä elpyisi! Nyt Suomessakin rohkeasti "Venezuelan malli" kokeiluun, koska muuten "austerity".
  Lainaus:
  Venezuela otti käyttöön kaksipäiväisen työviikon – täydellä palkalla | Yle Uutiset | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2016 klo 10.27
 7. Byvajet Jäsen

  Pistetään raha kiertämään niin kuin Ruotsissa. Miksi maksaa kämppää pois, kun sen sijaan voi humputella. Humputtelu työllistää. Junttikansa suomalaiset eivät ymmärrä, että ei velkaa ole varsinaisesti tarkoituskaan maksaa pois. Jos entinen alkaa ahdistaa, niin ainahan voi ottaa lisää.

  "Ruotsissa ei juuri lyhennetä asuntolainaa – ekonomisti ihmettelee suomalaisten lyhennysvimmaa

  Omakotitalojen hinnat ovat nousseet Tukholman seudulla lähes 14 prosenttia vuodessa ja koko Ruotsissa keskimäärin 12 prosenttia. Viidessä vuodessa talot ovat kallistuneet Tukholman seudulla 44 prosenttia, kerrostalohuoneistot vielä enemmän.

  Samaan aikaan kotitalouksien velka on kasvanut nopeasti. Ruotsalaisilla on velkaa keskimäärin yli 170 prosenttia suhteessa käytettävissä oleviin tuloihin. Uuden asuntolainan ottajilla velkaantumisaste on Tukholmassa jo 528 prosenttia ja monella peräti 750 prosenttia."

  Ruotsissa ei juuri lyhennetä asuntolainaa – ekonomisti ihmettelee suomalaisten lyhennysvimmaa | Talous | HS
   
 8. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Sinänsähän suomalaisten vimma saada velaton asunto perinnöksi jälkipolville on kansantalouden kannalta typerää.

  Siinä vaiheessa kun kuolo korjaa, ovat ensisijaiset perijät jo lähellä eläkeikää.
  Vanhukset kitkuttelevat jotta saisivat näillä 50-65-vuotiaille jätettyä perinnöksi mahdollisimman paljon omaisuutta, kun voisivat ottaa vaikka käänteisen asuntolainan ja nauttia keräämistään varoista kuolemaansa saakka.

  Ongelma näissä tulee lähinnä jos asuntojen hinnat putoavat äkisti, jolloin omaisuuden arvo ei riitä kattamaan velkataakkaa.
   
 9. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Minun mielestäni ajatus siitä, että asuntolaina on maksettu kokonaan on varsin rauhoittava. Sen jälkeen riippuvuus mm. työmarkkinoista laskee oleellisesti ja voi halutetessaan lähteä milloin tahansa vaikka puoleksi vuodeksi etelään. Tuollaiset välttämättömät menot kuten ruoka, sähkö ja verot ovat kuitenkin maksettavissa vaikka ilman säännöllistä työpaikkaa. En näe että kysymys olisi jälkikasvusta tai kansantaloudesta.

  Tietenkin omaehtoinen pyramidihuijauksista riippumaton eläkesäästäminen on asia, johon on myös syytä panostaa mikäli meinaa eläkkeellä nauttia mainittavasta elintasosta.

  Jos ruotsalaisilla on vaikeuksia laskea ja ymmärtää korkomenojen kokonaismäärää lainasummasta, niin sitten minä ostan Nordean osaikkeita.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2016 klo 14.14
 10. H.Incandenza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
  Kyllä minun tavoitteeni asunnon maksamisessa on juurikin se humputtelu, mutta sen jälkeen kun se on maksettu. Nykyisellä lyhennystahdilla talo on maksettu kokonaan kun täytän 40. Sitten olen velaton ja kaikki massit mitä töistä tulee ovat käytössäni. Säästöön voi laittaa enemmän ja silti jää rahaa humputteluun. Ja työnteossakin voi tosiaan pitää taukoja kun ei ole niin suurta tarvetta säännöllisille tuloille. Ja onhan se aika vapauttava olo, kun ei ole vekseliä.

  En täysin ymmärrä ruotsalaisia tässä. Vaikka on totta, että jos asuntolaina on jättikokoinen niin pienet lyhennykset jättävät elämiseen paljon enemmän rahaa.
   
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Olisin ymmärtänyt että aikoinaan kun inflaatio laukkasi, niin tällainen ajattelu olisi ollut yleisempää että lyhennetään pikkuhiljaa, mutta nyt kun inflaatio on nolla on kysymys minulle siitä, että maksaako asunnosta 250K vai 500K. Minä olen ilmeisesti tullut eri lopputulokseen kun ruotsalaiset.

  Tai sitten ruotsalaiset kuvittelevat olevansa niin paljon parempia sijoittajia, että heidän kannattaa mieluummin laittaa rahat poikimaan kuin lyhentää velkaa, mutta itse suhtaudun sijoittamiseenkin niin että järkveää on riskeerata vain rahaa jonka voi hävitä. Nytkin jos maailma tuhoutuu, niin jään ilman maailmantalouteen hajautetusti sijoitettuja varojani.
   
 12. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuo on kyllä typerää, mutta kun tuosta tiputetaan perintö yksi sukupolvi alaspäin, hommassa alkaa olla järkeä. Tuossa 20-40v iässä on yleensä kuitenkin vielä velat päällä, joita voi sitten perinnöllä lyhentää. Toki jos perintöä on jakamassa vaikka viisi henkilöä ja jokaisella kaksi lasta, niin noille menisi perinnöstä kymmenesosa, joka ei yleensä kauheasti tilannetta helpota. Mutta joo, jos itselle tulee joskus lapsia, niin kyllä itse luovun perinnöstä suoraan (ellei mitään helvetin yllättävää tapahdu). Tosin nykyään perintö taitaa aika usein olla purkamiskunnossa oleva talo, Corolla vuodelta -82 ja muumimukeja.
   
 13. H.Incandenza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
  Minä kyllä toivon, että taskut on tyhjät kun hautaan laitetaan. Ja naamalla rasvaisen onnellinen virne.
   
 14. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Luen parhaillaan Raimo Sailaksen muistelmia, jossa käydään läpi 1990-luvun lamavuosia ja siitä selviytymistä. Tekstissä jäi tänään mietityttämään yksi kohta: työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen täyteen verovähennyskelpoisuuteen ei koskettu edes 1990-luvun leikkauksissa, eikä myöskään viimeisimmän, nyt päättymässä olevan, pitkän taantuman aikana. Isoja arvovalintoja.
   
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  90-luvulla keskitetyt ratkaisut toimivat, joten järjestelmän tukeminen oli perustelua. Nykyään tilanne on eri.
   
 16. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
 17. Tuamas Jäsen

  Koko eläkejärjestelmä on suurten ikäluokkien pyramidihuijaus, joka tulisi viivytyksettä purkaa ja rakentaa uusi oikeudenmukainen järjestelmä.

  Kansaneläkkeet ja muut pienet eläkkeet tulee toki jättää leikkurien ulkopuolelle, mutta työeläkkeet, suuret leskeneläkkeet ynnä muut tulisi reilulla kädellä karsia ja oikeudenmukaistaa ennen kuin on liian myöhäistä.

  Muistakaamme kaksi lukua, suurten ikäluokkien työeläkeläinen on maksanut 20-25snt jokaisesta eurosta jonka järjestelmästä ulos saa. Seuraavilla ikäluokilla suhdeluku jää nykyjärjestelmällä sinne 0,5-1 kieppeille.

  Suuret ikäluokat ovat maksaneet työnantajiensa kanssa työeläkemaksuja 5-20% bruttopalkasta.
  Sen jälkeiset ikäluokat maksavat nyt 25% ja tulevaisuudessa lähemmäs 30%. Kuitenkin odotettavissa oleva eläkeikä on merkittävästi korkeampi ja eläke pienempi.

  Ja viimeisenä, YEL-järjestelmässä ei käytännössä ole kertymää, vaan kaikki mitä järjestelmään nyt tulee, maksetaan ulos. Jokainen korkoa korolle laskelmia osaava voi miettiä kuinka kannattava tapa eläkesäästää tämä on.

  Edit.
  Seuraavissa eduskuntavaaleissa tämän on noustava vaaliteemaksi. Ainakin Liberaalipuolue ajaa eläkejärjestelmän kokonaisuudistusta.

  Meille työssäkäyville ikäluokille pitää löytyä puolestapuhujansa. Tätä ei ole kukaan Osku Pajamäen jälkeen ottanut ajaakseen, suuret ikäluokat dominoivat myös päätöksentekoa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2017 klo 15.12
 18. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Hyvä kirjoitus.
   
 19. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Nuorempi sukupolvi sais kyllä herätä pikkuhiljaa muuttamaan tätä kusetusta. Asiastahan ei käydä juurikaan keskustelua. Suomessa keskusteluun ei mahdu kahta noik isoa muutosta. Painitaan nyt ensin 10 vuotta Sotea ja todetaan, että ihan helvetin kalliiksi tuli tämäkin leikki. Koko kuvio vaikuttaa niin lehmänkaupoilla vesitetyltä, ettei siitä mitään positiivista voi seurata. Soten jälkeen voidaan alkaa eläke keskustelu ja uudistus on nuijittu pöytään siinä vaiheessa, kun 93% nykyisen järjestelmän suurimmista hyötyjistä on kasvamassa horsmaa.
   
 20. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jotenkin tuntuu että alle nelikymppiset immeiset ovat alistuneet kohtaloonsa, ainakin mitä aiheesta juttua kuuntelee/lukee. "Ei me ikinä mitään eläkettä kuitenkaan saada" tai "sillon kun minä pääsen eläkkeelle niin eläke-ikä on vähintään 80 vuotta" jne jne. Tämmöistä juttua kun nykyiset varhaiskeski-ikäiset jauhaa muutaman vuosikymmenen niin eipä se ihme ole jos maaperä otollista sille että järjestelmä pumpataan kuiviin jo hyvissä ajoin.
   
 21. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  En minä näe että se pumppaaminen vähenisi tippaakaan jos nuoret elättäisivät epärehellisiä käsityksiä omista eläkkeistään. Eläkettä saa ja eläkkeelle pääsee, kunhan kerää siihen rahat itse.
   
 22. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Sehän ei oo ongelma, vaan se, että samaan aikaan pitää maksaa noiden porsastelijoiden eläkkeet. Ensimmäisenä vois asettaa maksimi eläkkeen. Kenenkään ei tarvitse vaurastua eläkejärjestelmän avulla. Jos fyrkat on poltettu, niin sitten vaan elää niinkuin suurin osa muista ihmisistä. Joo, tiedän ettei se ongelmatonta ole ja minimielökkeet on tietenkin pidettävä.
   
 23. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  olen aiheesta oman ketjunkin tälle palstalle avannut, joten jos se olisi minusta kiinni niin näitä olisi leikattu jo vuosia sitten.
   
 24. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Sitten kun jollain puolueella olisi munaa lähteä ajamaan asiaa eteenpäin. Saa mun äänen, vaikka olis Vihreät.