Suomen presidentinvaalin 2024 liveseuranta

  • 134 045
  • 3 006

Lahis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Red Wings, Barcelona, AC Milan.
Älä pilaa paskoja vitsejä tylsillä faktoilla. En oo nimittäin ihan varma siitäkään onko Olli sittenkään Elisabethin ja Oven poika.

Ei ole. Olli Rehnin vanhemmat olivat Vuokko (kansanedustaja, Kesk.) ja Tauno (talousneuvos).
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Tämä käytiin jo läpi, se meni niin että Hjallis, Niinistö ja Matti Vanhanen on olleet Merikukka Forsiuksen, Tanja Karpelan, Jaana Pelkosen, Helena Karihtalan, Helena Petäistön, Paavo M. Petäjän ja Susan Ruususen kanssa sillai.
Se mikä erottaa minut kyseisisgä herroista, että olen ollut yllämainitun listauksen lisäksi Jelena Välben kanssa sillai.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Li Andersson, sinä olet kiva ja sympaattinen ihminen. Vaihda Kokoomukseen. Siimes teki saman. Kyllä säkin voit. Pääsisit älykkäämpään seuraan, kaltaisiesi joukkoon.
 
On pahan näköistä meininkiä puolin ja toisin. Luulin monen kirjoittajan olevan tätä parempia, mutta niin sitä yllättyy.
Oletko koskaan lukenut maajoukkueen otteluseurantaketjua? Siellä se jälki vasta onkin rumaa, vaikka kaikki ollaan samalla puolella.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Minusta on hassua, että vain 60 prosenttia äänesti ennakkoon. Niin paljon helpompaa, kun voi äänestää missä tahansa.
Mitä nyt viime vaalien perusteella nähnyt, niin töiden jälkeen markettien ennakkoäänestyspaikoilla on varsin pitkät jonot. Vaalipäivänä yleensä saa ns. kävellä suoraan tiskille. Toki jos hakisi jotain hiljaista aikaa ja paikkaa, niin onnistunee ennakkoäänestyksessäkin, mutta silloin pitäisi vaivautua erikseen, niin miksi ei sitten vaalipäivänä?

Toki jonotuksineenkin olisi nopeampaa äänestää marketissa, mutta äänestän vaalipäivänä pääasiassa kahdesta syystä. 1) saa kaiken saatavilla olevan informaation, jolla voi olla vaikutusta äänestyspäätökseen, 2) vaalipäivän äänestyskävely on kiva perinne.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
On pahan näköistä meininkiä puolin ja toisin. Luulin monen kirjoittajan olevan tätä parempia, mutta niin sitä yllättyy.
Ihmeellistä lällättelyä tosiaan. Nämä eivät ole puoluevaalit ja taktinen äänestäminen on suuressa roolissa. Presidentinvaaleista ei voi kovin suurta päätelmää tehdä puoluekannatuksesta.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jutan äänisaalis on pannukakku mutta SDP:n kannattajilta kyllä fiksu taktinen veto auttaa Haavisto ohi Halla-ahon. Ei Jutta millään olisi yltänyt jatkoon.
 

444

Jäsen
On todella vaikea nähdä, että miten Haavisto nousisi tuolta 2. kierroksella voittoon. Halla-Ahon äänistä menee käytänössä kaikki annettavat äänet Stubbille. Rehnin äänistä, erityisesti Pohjoisesta, menee suurin osa Stubbille. Pienten ehdokkaiden äänet valuvat Stubbille valtaosin. Väittäisin myös, että osa Jutan äänistä menee Stubbille. Vaikeaa on Haavistolla.
Ei ne opetuslapset Stubbia äänestä läheskään kaikki. Huomattavan suuri osa jättänee äänestämättä. Ei protestin takia kannata hyvää darrapäivää tuhlata jossain koululla pönöttämiseen. Ja henkkaritkin varmaan hukkuivat lauantai-iltana baarikierroksella.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koskahan noi alkaa tuolla studiossa käymään läpi näitä Jatkoajan seurantaketjun kommentteja?
 
Ylen chat: kansalaiskeskustelua "parhaimmillaan".
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ylen studion tädeillä on kyllä vaatteissaan sellaiset värivalinnat, että päätä särkee vielä keskiviikkonakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös