Mainos

Suomen presidentinvaali 2024

  • 690 942
  • 6 686

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Haukkukaa homofoobikoksi tai jotain, mutta saa nähdä monta veteraania vetää viimeisen kakunpalan väärän kurkkuun, kun pääsee seuraavana itsenäisyyspäivänä kahvittelemaan linnaan Antonion kanssa. Ja kaunistahan se olisi katsella härkäparin aloittamaa valssia.
Eiköhän niiden sotaveteraanienkin joukossa ole/oli homoseksuaaleja.
 

rpeez

Jäsen
Vastaan lyhyesti: Ei.
Lähinnä haen ymmärrystä, että on taustoja miksi nykyinen "vapaamielisyys" ei ole kaikille niin helppoa.

Esimerkiksi itse olen kasvanut 70 luvulla jolloin tällaista kulttuuria ei ollut omassa kasvuympäristössä (ei, en ole edes uskonnolliselta seudulta), vaan tiettyjä asioita pidettiin aika luonnottomina, ja voin kertoa että vaikeaa on aivopestä oma pää vaikka kuinka on halua yrittää asettua nykyiseen ajanhenkeen.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Ei tietenkään näkyisi, koska tuo on ihan arkipäivää itänaapurin paskatunkiolla. Ja on hyvin arkista myös Suomessa, että esim. tasavallan presidentti on naimisissa 29 vuotta nuoremman naisen kanssa. Se on ymmärrettävää ja hyväksyttyä. Mutta herrajestas, jos kyse on ulkomaalaismiehestä ja oikein homoista, silloin kuuluu irrota henkseleistä ja paheksua. Koska ”mitä ne veteraanitkin ajattelevat”.

Mulle riittää oikein hyvin, että ovat onnellisia yhdessä, sukupuolesta riippumatta. Ja jotakuta ahdistaisi mennä linnan juhliin ja kätellä homoja, niin aina voi valita jäädä pois juhlista. Ei sinne ole pakko mennä.
Tarkoitin siis sitä, että hädin tuskin täysi-ikäisen puolison hakua keski-ikäisenä köyhästä maasta paheksuttaisiin joissain piireissä aivan varmasti, jos kyseessä ei olisi homopari, mikä näyttää tässä mielessä olevan autuaaksi tekevä asianhaara.
 
4

444

Tarkoitin siis sitä, että hädin tuskin täysi-ikäisen puolison hakua keski-ikäisenä köyhästä maasta paheksuttaisiin joissain piireissä aivan varmasti, jos kyseessä ei olisi homopari, mikä näyttää tässä mielessä olevan autuaaksi tekevä asianhaara.
Jos ja jos ja jos. Ei täällä hakkaraisteukkaakaan ole roviolla poltettu, vaikka tuntuu noiden nuorten lattareiden perään olevan.
Sen sijaan ”joissain piireissä” tämä Haaviston kuvio tuntuu olevan kovin tärkeä asianhaara. Toisinaan jopa niin tärkeä, että valehdellaan Antonion olleen alaikäinen tuolloin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Randy Marsh - Nigger Guy
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On monia sanoja joita ei saa sanoa nykyään toisesta ihmisestä, koska kokevat sen alentavana, n-sana jne. Laittaisin homofoobikon samaan kategoriaan, koska harva tykkää saavansa sen leiman. Luulen minä.
Siis mitä hemmettiä nyt ihan oikeasti olet? Mikä tarve sinulla on puolustella näin vimmaisesti viestinsä perusteella selkeästi homofoobista ihmistä? Eihän se kenenkään nimittely välttämättä mitään auta, mutta ei kyllä sekään että peset mustaa valkoiseksi. Jos joku käyttäytyy homofobisesti, niin hän on ihan itse nimityksensä ansainnut. Asian vertaaminen johonkin N-sanaan on täysin naurettavaa ja osoittaa täydellistä tietämättömyyttä.

On tämä Suomi kyllä nykyisin uskomaton maa. Kenellekään Haaviston homous ei tuntunut olevan ongelma vuonna 2018. Nyt vuonna 2023 tällaisia yksittäisiä mielipiteitä kuitenkin kuuluu. Olemmeko todellakin menneet viidessä vuodessa kehityksessä taaksepäin? Saavatko homot olla ainoastaan homoja, jos eivät nouse presidentiksi?

En varmaan muuten Haavistoa äänestäisi ekalla kiekalla, mutta tällaisten spedeilyjen takia tekee jo kohta mieli äänestää.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Haavistolta ehkä jää joku ääni saamatta sellaiselta täysin marginaaliselta homofoobikolta, joka ei vihreiden ehdokasta äänestäisi kuuna päivänä muutenkaan. Jokaista sellaista imaginääristä ääntä vastaan se saa noin viisi aitoa ääntä siksi, koska sattuu olemaan homo. Aika hyvä diili.

Hälyttävän usein nimittäin tässä ketjussa toistuu tuo argumentti, että aiotaan äänestää Haavistoa siksi, kun olisi hienoa saada homoseksuaali presidentinlinnaan. Mää luulin, että se argumentti olisi jäänyt vuoteen 2012, muttei selvästikään. Näyttää yhä herran vuonna 2024 kantavan kakkoskierrokselle. Muttei onneksi presidentinlinnaan asti, koska olisihan se groteskia. Vaalit pitäisi ratkaista ihan muin argumentein, ja niitä puolestaan on kuulunut ketjussa todella todella vähän Haaviston puolesta. Haavistoa vastaan kylläkin.
 
On monia sanoja joita ei saa sanoa nykyään toisesta ihmisestä, koska kokevat sen alentavana, n-sana jne. Laittaisin homofoobikon samaan kategoriaan, koska harva tykkää saavansa sen leiman. Luulen minä.

Siitä leimasta pääsee, kun kasvaa ihmisenä ja lakkaa olemasta homofobinen. Jos sitten ei halua kasvaa, niin sitten pitää tottua siihen, että homofobikkoa kutsutaan homofobikoksi.

Myös natsi-, -kommunisti- tai putinisti -leimasta pääsee eroon, kun lopettaa natsi-, kommunisti-, tai putinisti -hommat.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Hälyttävän usein nimittäin tässä ketjussa toistuu tuo argumentti, että aiotaan äänestää Haavistoa siksi, kun olisi hienoa saada homoseksuaali presidentinlinnaan.
Montako kertaa yhteensä? Siis sanotaan että äänestetään pelkästään sen takia että saataisiin ensimmäinen homoseksuaali presidentti?
 

Wizzö

Jäsen
Kannattaa olla kaappihomofoobikko eikä näyttää kaikille että on. Tällöin saa äkkiä vielä juntin maineen ja se on jo perseestä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haaviston homoudesta kun yllä keskustellaan, sanoisin ettei sillä ole vaikutusta ketjun aiheeseen. Haavisto valitaan muista syistä jos valitaan. Samoin Haavisto häviää jos häviää, mutta ei siksi että on homo. Vielä 2012 oli mahdollista, että Haavisto hävisi presidentinvaalit koska oli homo.

Silloin 2012 HS:n kyselyssä 35 prosenttia Niinistöä äänestäneistä mainitsi ratkaisevaksi valintaperusteeksi sen, ettei halunnut äänestää homoseksuaalia presidentiksi. Homous nousi syyksi etenkin miesten ja iäkkäiden äänestäjien kohdalla. Haaviston homoseksuaalisuus koettiin jopa tärkeämmäksi valintaperusteeksi kuin Niinistön asiantuntemus ulkopolitiikassa, jonka valitsi syyksi 28 prosenttia Niinistöä äänestäneistä.

Suomi on muuttunut ja hyvä niin.

Itse toivon Haaviston jäävän kakkoseksi Stubbille, mutta kyse on poliittisista syistä. Haavistosta viime aikoina esille tulleet vuodot Venäjään ja vallankäyttöön UM:ssa eivät ole sellaisia, että ne mahdollistaisivat minun ääneni Haavistolle.
 

Waluigi

Jäsen
Stubbillehan se ääni menee, ei tällä konklaavilla ole todellista vaihtoehtoa. Rehn, Halla-aho, Aaltola ja Essayah sinänsä kaikki menisivät pitkälti mukisematta, vaikka omat isohkot miinuksensa on kaikilla.

Haavistoa joskus aikanaan äänestin, mutta on tullut rytinällä alas sen jälkeen. Muutoinkin koko ehdokkuus alkaa tuntua surulliselta paavoväyrystelyltä, kun ollaan kerrasta toiseen mukana ja kampanjan tunnelma on "nyt on Pekan vuoro". Ei tullut Paavon vuoroa eikä taida tulla Pekankaan vuoroa, vaikka miten olisi vuorolappu kourassa ja perintöprinssin leima otsassa. Tuoreus karisi viimeistään viime kerralla. Ehkä jälkeenpäin on hiukan jopa ihmeteltävä, että olikohan koko ehdokkuus 2018 järkevä valinta. Ei Niinistöä olisi haastanut silloin tosissaan kukaan, ja aika harva hyötyy tappioputkesta. Siinä olisivat Vihreät voineet yrittää nostaa jonkun tuoreemmankin kandidaatin kansan tietoisuuteen.
 

PorinPoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heitetään yksi omakohtainen huomio tänne väliin. Opiskelijana tulee juteltua paljon muun nuorison kanssa, ja olen yllättynyt jopa vähän siitä, että Haaviston kannatus on aika pientä. Oikeastaan enemmistö äänestäisi mielummin Stubbia toisella kierroksella, sillä monen mielestä Haavisto on liian vanha presidentiksi.

Itsessäänhän tämä ei ole vielä yllätys, sillä Stubb on ohittanut Haaviston gallupeissakin, mutta suurin osa näin kommentoineista on ollut perinteisesti vasemmistopuolueiden kannattajia. Ihan mielenkiintoista siis nähdä, menettääkö Haavisto paljon "varmoja" ääniä Stubbille jos ovat toisella kierroksella vastakkain, jos tämä huomioimani toteutuu myös laajemmalla skaalalla.

Ekalla kierroksella tämä ei varmaan näy, sillä siellä nämä samat henkilöt äänestävät luokkaa "Li Andersson" tai "Jutta Urpilainen". Mikäli toiselle kierrokselle tulisi Halla-aho vs Haavisto, niin luultavasti silloin tämän ryhmän ääni menisi toki Haavistolle, mutta Stubb vs Haavisto tilanteessa tulee hajontaa, mikä suosii tietysti Stubbia.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Vastaanottaja kokee viestinsä perusteella sen haukkumisena.
Niin siis sehän meni niin, että kaveri kirjoittaa ”Sanokaa homofoobikoksi, mutta… [insert homofobiaa]” ja tämän jälkeen joku sanoo, että ”olet homofoobikko”, niin sinä ratsastat paikalle, että ei saa haukkua homofoobikoksi. Jatkoaika ei petä.

Itse tulen äänestämään Haavistoa pitkän ulkopoliittisen uran vuoksi. Ja jos mietitään diplomaattikokemusta EU:n ulkopuolella, taitaa Haavistolla olla aika iso etumatka kaikkiin muihin ehdokkaisiin. Pekka on ollut myös NATO-prosessissa mukana ja muutenkin luonut urallaan suhdeverkostoa liittolaisiin ja sen statuksen ulkopuolisiin toimijoihin, mikä osaltaan auttaa tavoitettavuutta ja yhteisymmärryksen löytymistä. Pekassa myös henkilöityy mielestäni parhaiten myös valtionmiesmäisyys olematta kuitenkaan hmv. Toki vähän sulattelua kyllä tämäkin vielä ennen vaaleja vaatii, sillä Al Holin tapaus ja lähinnä Pasi Tuomisen kohtelu kyllä grindaa mun vaihdepyöriä.

Stubbia en aio äänestää lähes missään tapauksessa, sillä hallintarekisterisuhmurointi vituttaa vieläkin (ja muistuttaa myös Kokoomuksen todellisesta luonteesta ohi korulauseiden). Jos finaali sattuisi olemaan Stubb vastaan JHA tai Aaltola, niin siinä tapauksessa ehkä hampaat irvessä ääni Stubbelolle, jos viitsii käydä edes siinä vaiheessa ääntä antamassa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tämä kuulostaa varmaan todella ylimieliseltä, mutta tuntuu että olisi parempi, jos tavallisia kansalaisia ei pyydettäisi sijoittamaan presidenttejä tai muita historian merkkihenkilöitä millekään listalle. Esimerkiksi Suuret Suomalaiset -listan ensimmäiselle kierrokselle päätyivät muun muassa Hertta ja Otto Wille Kuusinen. Näiden taakse jäivät Anders Chydenius, K. J. Ståhlberg, Kyösti Kallio, Sakari Topelius, Svinhufvud ja Gallen-Kallela. Eli maanpetturit saavat paremman arvosanan suomalaisilta kuin presidentit. Näin meillä Suomessa.

Olihan siellä myös mm. Väinö Myllyrinne ja Arto Saari. Myllyrinne toki ihan vastaavalla logiikalla oikeassa paikassa kuin Kuusinen - Myllyrinne lienee ollut konkreettisesti suurin (tai ainakin pisin) suomalainen ja Kuusinenhan on henkilö, josta on tehty suurin suomalaista esittävä patsas! Huumoriäänestyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös