Suomen poliisi kriisissä?

  • 648 388
  • 5 576

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Siis ihan lakien mukaan. On eri asia painaa pamppua polveen mellakoitsijoille, kun sille 50 vuotiaalle Artolle, kuka kännissä kusi pankin seinään.
Miksi se on eri asia? Molemmat ovat syyllistyneet rikkeeseen ja molempien kohdalla voi hieman kiristää turboruuvia mitä keinovalikoimaan tulee, koska laki sen ilmeisesti sallii. Jos, kuten Suomen Poliisi on jo osoittanut, nuo mellakat ja muut hulinat voidaan hoitaa erittäin asiallisesti (jos nyt tuo sana tähän sopiva on), niin pitääkö siihen sisällyttää voimakeinoja ihan vain sen takia, että ruumillinen kuristus muilta osin yhteiskunnassamme on kielletty ja kukaan ei ole vetelemässä enää räkänokkia ympäri korvia? Noh, en tiedä. Tuntuu vain hassulta, että täällä yhtäältä kehutaan Poliisin ammattitaitoa joukkojenhallintatehtävissä, eli ollaan havaittu se heidän linjansa toimivaksi ja toisaalta halutaan, että 15-16 v. nulikan naama hieman kyntäis asfalttia, jos ei muuta niin opiksi.

Meiksi kerran vähän äpäröi ja huuteli uv-aattona, kun kaupungin isä oli pitämässä torilla voimaannuttavaa puhetta alamaisilleen. Pääsin siitä sitten poliisiauton kyytiin, asia mikä vielä 10 vuotta aiemmin olisi ollut todella jännää. Noh, jännää se oli nytkin, kun asemalle päästyämme pollari uhkasi vetää turpaan. Ei onneksi vetänyt, mutta loppui suurin äpärointikin siihen. :)
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
70 ja 80 luvulla poliisi antoi täällä Suomessa surutta pampusta monilla paikkakunnilla. Yleensä maalaiskunnissa. Silloin kun vielä pienilläkin paikkakunnilla oli asemia. Patukkaa ei säästelty. Nyt on asiat toisin.
Onhan ne ollut erilaisia aikoja muutenkin, mitä olen juttuja esimerkiksi omalta tai kavereiden isiltä kuullut joskus. Nykyisin uneliaan idyllinen Pistohiekka (Mikkelin ja Puumalan välillä) oli kuulemma paikka jossa koettiin kesäisen lauantai-illan olleen epäonnistunut tai ainakin harvinaisen hiljainen jos ei vähintään yhtä oltu puukotettu hengiltä ja Mikkeliin saapui kuulemma Helsingistä räggäreitä asiakseen tappelemaan, mihin liittyen kaverini isä kertoi aikoinaan että niitä karkeloita varten valitsi aina puukengät perjantaina jalkineeksi kun ne käsissä oli hyvä juosta paljasjaloin torilta alamäkeen juna-asemalle ja mätkiä kengillä vastaanjuoksevia kanssapukareita.

Ja toki se nokialainen nuoriso-ohjaajakin on ollut silloin käytössä. Tiedä sitten mikä valistusmetodi on iskenyt läpi, mutta prefereeraan nykyistä menoa jossa joukkohulinat on harvinainen tapahtuma.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Miksi äärivassarit? Miksi heidän pitäisi valkopestä tätä tapausta?
Juu, ei niitä tummaihoisia pesemällä valkaista. Tarttis konsultoida Michael Jacksonia, sillä voi olla sisäpiiritietoa. Mut perkele kun se meni kuolemaan.

Enivei, muutaman videon olen tuolta Hietsusta nähnyt ja niitten perusteella siellä riehui ei-kantasuomalaisia nuoria poikia ja heitä hännysteleviä kantasuomalaisia tyttöjä. Kaljut sällit ja huivimimmit loistivat poissaolollaan. Kaipa nämä Suomen rakentaneet somalineiditkin olivat joutuneet jo menemään koteihinsa ennen iltayhdeksää.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

Tapahtumat eivät vaikuttaisi olleen suunnitelmallisia tai liittyneen ajankohtaiseen Black Lives Matter -teemaan, vaikka silminnäkijähavaintojen mukaan paikan päällä huudettiin Black Lives Matter -henkisiä huutoja.

– Valtaosa tapahtumapaikalla olleista nuorista ei osallistunut poliisivastaiseen toimintaan, vaan seurasi tapahtumia sivusta, kuten sosiaalisessa mediassakin liikkuneista tallenteista näkyy, toteaa päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth poliisin tiedotteessa.

– Vaikuttaa siltä, että päihteillä on ollut osuutta asiaan ja toisten antamasta huonosta esimerkistä on tullut tunne, että on kiva vastustaa poliisia, Kanth sanoo.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saavat nämä nuoret anarkistit olla tyytyväisiä siitä, että osoittivat mieltään suomalaisille poliiseille Suomessa. Brasiliassa taikka Amerikassa olisi tullut vastaavassa tilanteessa kuula kalloon kysymättä.

Täyttä idiotismia koko tapahtumasarja kokonaisuudessaan näiltä nuorilta kotimaan toivoilta. Hävettää. Alkaa tämä BLM-saaga saada naurettavia piirteitä, kun Suomi on varmaan maailman tasa-arvoisin maa asua ilman korruptiota ja maan suurimmat ongelmat ovat yleensä luokkaa kuinka monta ihmistä voi koronakesänä ottaa terassille istumaan. Ymmärtäisivät nyt nämäkin sankarit tosiasiat ja arvostaisivat tätä maata missä saavat asua.

Suomen poliisi hoiti tilanteen erinomaisesti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
....
Täyttä idiotismia koko tapahtumasarja kokonaisuudessaan näiltä nuorilta kotimaan toivoilta. Hävettää. Alkaa tämä BLM-saaga saada naurettavia piirteitä, ...

Poliisi on todennut, että kyseessä on nuorten hölmö päähän pisto ja alkoholilla on osuutta asiaa. BLM:llä ei ilmeisesti ole ollut osuutta asiaan.

 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, mitä nyt koko keissi alkoi tummaihoisen pidättämisestä, nuoret huutelivat BLM -iskulauseita ja videolla kertoivat tästä olevan kyse.

Tuolla videolla yksi tyttö höpöttää kännissä BLM juttuja. Onko siis jossain materiaalia, jossa isompi ryhmä on huutanut iskulauseita?

Ja varmasti BLM on vaikuttanut nuorten toimintaan, mutta se ei ole ollut rähinän syy.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Niin, mitä nyt koko keissi alkoi tummaihoisen pidättämisestä, nuoret huutelivat BLM -iskulauseita ja videolla kertoivat tästä olevan kyse.
Ja pidätys ilmeisesti sai alkunsa joukkotappelusta. Joko BLM-liike radikalisoi nuoret hyvin nopeasti, tyyliin kahdessa viikossa, tai Hietsuun juhannusta viettämään oli saapunut myös äärivasemmistolaiset anarkisti-militantit. Itse en usko oikein kumpaankaan vaihtoehtoon. MUTTA... kerta BLM:stä on esitetty joidenkin nuorten taholta jo noinkin värikkäitä tulkintoja, missä mustalla orjatyövoimalla rakennetut talot saa puhkua kumoon, tai se miten poliisivoimat käyttäytyvät Yhdysvalloissa on yksi yhteen Suomen kanssa, koska Suomessakin on poliiseja, niin ehkä kyseessä on osalle meemi, internet-ajan ilmiö, minkä jokainen muokkaa mieleisekseen sen tiedon valossa, jota ei viitsi tutkia enempää. Syntyy, elää ja kuolee, ja ensi viikolla on jo uudet kuviot.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä olisi mennyt itseltäni täysin ohi, ellei:

1) Persujen puoluejohto markkinoisi tapahtunutta osoituksena ”Ruotsin tiestä”
2) Jatkoajan moraalinen paatos olisi kantautunut tänne mökkilaiturille asti
3) Twitterissä olisi käynnissä poliittinen virtuaalimiekkailu, volyymiltaan nro. 871538.

Olen kuitenkin ounastellut, että tapahtumasta selvitään; anarkia hälvenee, yhteiskunta toipuu ja Prismasta saa edelleen halpaa saunapalvia.

Nuorisohan on meillä siitä yleismaailmallista, että hallitsevat ainakin seuraavat taidot: öykkäröinti, kaljanjuonti, uhriutuminen ja esivallan uhmaaminen. Siis osa hallitsee. Enimmäkseen nuoriso mököttelee vanhempiensa helmoissa kalaa narraten ja kännykkää räpeltäen.

Nuoret ovat kuitenkin siitä mainio joukko, että heistä voi vetää johtopäätöksiä moraalin rappiosta ja tulevaisuuden kauhuista.

Jotkut keskustelijat ovat niinkin onnekkaita, etteivät muista olleensa joskus nuoria; tai jos muistavat, pyrkivät aktiivisesti unohtamaan. Poliittinen keskustelija on aina kaiken tällaisen yläpuolella.

Odotan jännityksellä, tuleeko tästä samanlainen kansallinen hätätila kuin Vuosaaren taannoisista tapahtumista, joista Itä-Helsinki ei ole vieläkään toipunut.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jotkut keskustelijat ovat niinkin onnekkaita, etteivät muista olleensa joskus nuoria; tai jos muistavat, pyrkivät aktiivisesti unohtamaan. Poliittinen keskustelija on aina kaiken tällaisen yläpuolella.
Sen verran muistan, että silloin tuli toisinaan riehuttua aika paljonkin, mutta jos joku oli soittanut poliisin, niin juostiin karkuun tai jos ei ehditty, niin hajaannuttiin ilman vastarintaa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Todennäköisyydellä kyse oli nuorison satunnaisesta häiriköinnistä ilman sen suurempaa visiota mistään. Yhtään videota en halunnut aiheesta katsoa, olen vain luetun varassa, plus sen, ettei Yleä isosti uutisissa napostellut tämä aihe. Hysteriaa ei tarvitse luoda, mutta luulin tuollaisen olevan aiheena esimerkiksi klo 20.30, joissa pääaiheeksi ylsi koronan vaikutus ilmastomuutokseen... Kaikki kunnia ilmastoa kohtaan, en väheksy huolta muutoksesta, mutta olihan se nyt kärkiuutiseksi kevyehkö.

Vähän huolissani olen siitä, että eduskunnassa on töissä väkeä, joiden mielestä tämänkaltainen mellakointi ei ole niin justiinsa. Kunhan kevyt kenttäanarkismi pysyy uomissaan, tilanne säilyy varmasti ihan hyvänä. Mielipiteen ilmaisua ei pidä rajoittaa, mutta toisaalta sitä säikkymällä ei kannattaisi enää yhdenkään aidankaatajan rapauttaa virkavallan merkitystä.

Hulinointi voi tuntua kivalta juuri sen ikäisenä, mitä vaikkapa kyseisestä tapahtumasta pidätetyt olivat. Iän, koulutuksen ja korkeapalkkaisen työn myötä yleensä sen hulinoinnin merkitys ihmiskunnalle vähenee. Poikkeuksiakin valitettavasti on.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit





Kun poliisi on todennut näin, niin epäilemättä seuraava steppi tietyillä tahoilla on se, että "PolPo valehtelee ja suojelee vihervassari-BLM-terroristeja". Sillä ei tietenkään ole väliä, että juuri poliisi joutui tässä kohteeksi, koska näin nämä asiat koetaan.

Niin ja valtakunnansyyttäjä voisi alkaa nostaa syytteitä tapahtuman johdosta. Hän on usein eri mieltä kuin poliisi.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP





Kun poliisi on todennut näin, niin epäilemättä seuraava steppi tietyillä tahoilla on se, että "PolPo valehtelee ja suojelee vihervassari-BLM-terroristeja". Sillä ei tietenkään ole väliä, että juuri poliisi joutui tässä kohteeksi, koska näin nämä asiat koetaan.


Muuten kyllä uskon poliisia asiassa, mutta niitä ilotulitteita hieman ihmettelen; jos tarkoitus ei ollut sen isompaa kahakkaa aiheuttaa, niin kuka perkele raahaa kesäkuumalla raketteja mukanaan?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Muuten kyllä uskon poliisia asiassa, mutta niitä ilotulitteita hieman ihmettelen; jos tarkoitus ei ollut sen isompaa kahakkaa aiheuttaa, niin kuka perkele raahaa kesäkuumalla raketteja mukanaan?

Näyttäisi Helsingin poliisin twiitin mukaan olevan yksi räjähderikos tutkinnassa.

Aikanaan yläasteella (90-luvun alkupuolella / puolen välin tietämissä) meinasin saada kuulovaurion, kun joku toinen oppilas sai päähänsä räjäyttää "thunder kingin" koulun aulassa. Toisessa korvassa soi viikkoja tapauksen jälkeen ja kävin lääkärillä pariinkin otteeseen. Mitä tyypin motiiveihin tulee, niin ihan vittuillakseen räjäytti sisätiloissa uudesta vuodesta jemmaan jääneen tulitteen. Pidän jossain määrin mahdollisena, että motiivit tämän Hietsun veteraanin osalta ovat saman tyyppisiä.

Jonnet ei muista, mutta kyseiset ilotulitteet olivat varsin saatanasta tuohon aikaan (vaikka teininä niitä tietysti pidin itsekin aivan upeina). Niillä sai halutessaan varsin mittavaa vahinkoa aikaiseksi ja ovat siksi olleet jo pidempään kiellettyjä. Joitakin kissanpieruja on tosin sittemminkin myyty samalla nimellä, mutta niillä on aika vähän tekemistä noiden alkuperäisten kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kirjoitteluhan on kuin Steen1n räppikipaleista. Uskaltaako täällä Helsingissä enää lähteä kauppaan, kun poliisi ampuu heti takaraivoon, tai ainakin pamputtaa tehohoitoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo-o, mullakin on aina ihan sattumalta just aina kesäisin ilotulitteita ja sopivankokoisia kiviä repussa/kassissa, kun menen ottamaan Hietaniemen rantsuun aurinkoa.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Joo-o, mullakin on aina ihan sattumalta just aina kesäisin ilotulitteita ja sopivankokoisia kiviä repussa/kassissa, kun menen ottamaan Hietaniemen rantsuun aurinkoa.

Frendi tekee kesäisin hommia festareilla ja jos edes pieni osa niistä jutuista on totta, niin joku ilotulite on todella pientä siinä mitä ihmiset kantaa mukaan. Ampuileehan jengi hätärakettajakin niin miksei tavallisia?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Frendi tekee kesäisin hommia festareilla ja jos edes pieni osa niistä jutuista on totta, niin joku ilotulite on todella pientä siinä. Ampuileehan jengi hätärakettajakin niin miksei tavallisia?

Kyllä näin, mut toi ajoitus mielenosoituksissa ja muissa yhdistettynä Hietaniemen tapahtumiin isoilla porukoilla, niin pitäisin aikas todennäköisenä suunniteltua hommaa.

Kaikkihan on mahdollista, mutta yleensä angstaavaa porukkaa on liian vähän siihen sattumalta, että uskaltavat poliisia tykitellä ilotulitteilla ja kivillä. Haistattelut, taputtelut ja "fakk tö poliiiis -huudot" kännissä ovat eri juttu, ja niihin poliisi törmännee päivittäin. Noissa heittelyissä mennään ihan eri levelille, oli edeltävät asiat mitä tahansa ennen poliisin saapumista. Ns. normaalissa extemppore angsti -tilanteessa homma ennemminkin on rauhoittumaan päin, kun poliisit saapuvat.
 
Viimeksi muokattu:

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Eiköhän poliisi aika helposti selvittäisi asian, jos tuo olisi muka jotenkin ennalta sovittu. Kyllä sen joku nuorista olisi putkassa viimeistään laulanut.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eiköhän poliisi aika helposti selvittäisi asian, jos tuo olisi muka jotenkin ennalta sovittu. Kyllä sen joku nuorista olisi putkassa viimeistään laulanut.

Toivottavasti. Eihän esim. niistä kliseisistä piripäistä koskaan tiedä. Voi olla esim. tietty ydinporukka, joka illan aikana manipuloi tai ihan vaan suostuttelee (kukin omalla tavallaan) lisää porukkaa "päähänpistoon".

En todellakaan väitä olevani oikeassa. Vahva epäilys vaan on, ettei noita nyt ihan vaan tuulesta temmata kun aletaan poliisia heittelemään. Millon se nyt oli (oliko 2015 vai -16), kun Kaivarissa oli aika hurja meininki ja nuorisojengit hakkasivat toisiaan. Poliisi paikalle ja homma rauhoittui aika nopeasti. Yleensä nämä vaan tuppaavat menemään niin, että poliisi ei se vihan kohde ole, vaan joko rauhoittava tai ei vaikutusta. Ei vaikutusta -versiossa tekijät ovatkin jo sitten aika syvällä... kuka missäkin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joo-o, mullakin on aina ihan sattumalta just aina kesäisin ilotulitteita ja sopivankokoisia kiviä repussa/kassissa, kun menen ottamaan Hietaniemen rantsuun aurinkoa.
Teoriassa on mahdollista että ne junnut eivät kiviä ole tuoneet mukanaan, vaan sopivia kiviä olisi löytynyt rannalta.
Myöskin mahdollisena pidän, että kun nuoret etukäteen suunnittelivat että millä keinoilla poliisia vastustetaan tappelun jälkeen, niin ilotulitteet eivät nousseet palaverissa esiin, vaan ne oli tarkoitettu ihan juhannuksen juhlistamista varten.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Teoriassa on mahdollista että ne junnut eivät kiviä ole tuoneet mukanaan, vaan sopivia kiviä olisi löytynyt rannalta.
Myöskin mahdollisena pidän, että kun nuoret etukäteen suunnittelivat että millä keinoilla poliisia vastustetaan tappelun jälkeen, niin ilotulitteet eivät nousseet palaverissa esiin, vaan ne oli tarkoitettu ihan juhannuksen juhlistamista varten.

Kyllä, voi olla. Epätodennäköisenä pidän kuitenkin. Toivon että tuo teoria on oikeampi.

Suomessa poliisi on kuitenkin hyvin "lempeä" ja kiinniottopaikatkin kun hotelleja vrt moni muu maailman maa. Ei tarvitse mennä paljonkaan itään, kun maailma muuttuu. Ja nyt en puhu Savonlinnasta tahi Imatrasta :)
En usko myöskään mihinkään isompaan rasismiin täällä poliisin toimesta, vaikkakin piilorasismilla on kaikkialla oma tukeva paikkansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös