Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  • 1 796 690
  • 11 444

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samainen oikeus toki joskus koventaakin tuomioita. Joku pizzanpaistaja Kuopiosta oli vetänyt herneen nokkaan, kun Iltasanomien kolumnisti oli antanut hänen pizzoistaan vähemmän mairittelevat arvostelut. No, tässä tapauksessa Itä-Suomen hovioikeus tietysti nosti aiempaa tuomiota... Koitin etsiä tuota uutista, mutten löytänyt. En muista tarkempia yksityiskohtia, mutta joka tapauksessa antaa aika koomisen vertailukohteen samaisen "oikeuden" muihin viime aikojen päätöksiin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Moto
Joku pizzanpaistaja Kuopiosta oli vetänyt herneen nokkaan, kun Iltasanomien kolumnisti oli antanut hänen pizzoistaan vähemmän mairittelevat arvostelut. .
Tuo oli tänään Iltasanomien Vesa-Pekka Koljosen kirjoittamassa kolumnissa. IS oli kutsunut jossain pakinassaan jonkun kuopiolaisen yrittäjän pizzaa seuraavin sanoin:
"Eteen isketään muultakin kuin ulkonäöltään huusinlunkkua muistuttava lätkyrä, jonka pinnalla harhailee muutama purkkisimpukka. Vielä kitukasvuisemmat katkaravut, puolisen tusinaa, hukkuvat ilkeästi venyvään edamjuustokuorrutukseen"

Tuon jutun perusteella Itä-Suomen hovioikeus katsoi, että myytävänä olevan tuotteen haukkuminen loukkaa tuotteen valmistajaa (Tekniikan Maailma lienee pulassa) ja määräsi vahingonkorvaukseksi 3360 euroa. IS kertoo samaisessa jutussa, että sama Itä-Suomen hovioikeus oli aiemmin määrännyt maksettavaksi raiskatulle naiselle 830 euroa vahingonkorvauksia kun tämän ex-mies oli raiskannut tämän yhteisen pikkulapsen läsnäollessa. Kai se on ihan suhteessa.


Tässä aika hyvä pilapiirros aiheesta tekijänä Kalevan pilapiirtäjä Jari.


Itä-Suomi rules. Toivottavasti SaiPa menee konkurssiin ja Hanna tippuu tänään Idolsista. Vittu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Itä-Suomi rules. Toivottavasti SaiPa menee konkurssiin ja Hanna tippuu tänään Idolsista. Vittu.

Se on muuten Savossa tuo "Itä-Suomi". Kiero meininki siis.

Kouvolassa on ihan oma hovioikeus. Siitä, kuinka oikeudenmukaisia tai järkeviä päätöksiä se tekee, ei minulla kylläkään tietoa ole. Tuntuu kyllä aina mukavalta, kun joku kohdistaa vihaansa Lappeenrantaan, mutta:

"Kouvolan hovioikeuspiirin kuuluvat Heinolan, Imatran, Kotkan, Kouvolan, Lahden, Lappeenrannan, Orimattilan ja Riihimäen käräjäoikeudet."

Itä-Suomen hovioikeuden tuomiopiiriin kuuluvat kunnat löytää täältä: http://www.oikeus.fi/11482.htm
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Everton
Se on muuten Savossa tuo "Itä-Suomi". Kiero meininki siis.
No niimpä onkin. Itä-Suomi nyt sanana assosioituu minulle Imatra/Saimaa/Lappeenranta-osastona, joten en edes ajatellut, että se voisi olla jotain muuta. No, kuuluuhan Jyväskyläkin Länsi-Suomen lääniin.

Olisihan minun pitänyt tajuta, kun kyseisessä jutussa oli kuopiolainen pizzayrittäjä.

Joten SaiPa porskuttakoon jatkossakin ja Hanna jatkoon!
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti Haamu
Ei sovi tämäkään meikäläisen oikeustajuun.

Tapauksessahan ei todettu, etteikö kyse olisi ollut rikoksesta. Teko oli jo vanhentunut, ja tapauskuvauksen perusteella olen täysin samaa mieltä HO:n kanssa, eli kyseessä ei mikään törkeä hyväksikäyttö, missä vanhentumisaika olisi pidennetty. Ja voi myös kysyä, miksei ko. henkilöt toimineet 10 v. sisällä rikoksesta?

Mutta, moralisoijat tuppaavat ummistamaan silmänsä faktoilta, joten en ole yhtään yllättynyt tästä arvostelusta.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei liity ehkä tähän nimenomaiseen caseen, mutta 10 vuoden vanhenemisaika on aika lyhyt, jos kyseessä on pedofiliatapaukset. Esim. jos setä bylsii 8-v lasta, niin voisi kuvitella, että helposti ekat 5 vuotta menee siten, ettei lapsi uskalla välttämättä edes puhua koko asiasta. 18-vuotiaana homma olisi jo vanhentunut, vaikka lapsi on juuri tullut vasta täysi-ikäiseksi. Vanhenemisaika tulisi laskea vasta 15- vuodesta alkaen, jolloin lapsi tulee juridisesti oikeustoimikelpoiseksi. Näin ollen kaikki pedofilia rikokset vanhenisivat aikaisintaan silloin, kun uhri on 25- vuotias.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Tuossa pedofilijutussa tutkinta kesti kaksi ja puoli vuotta. Ei siellä muutenkaan ole pidetty jutun kanssa kiirettä. Ihmekkös jos vanhenee. Sitäpaitsi vanhenemisraja pitäisi mennä rikosilmoituksen tekemisestä eikä oikeuskäsittelystä (niinkuin se käsittääkseni menee)... Joka tapauksessa on hyvä, että oikeusministeri on kiinnostunut ko. alueen toiminnasta. Tuo pilapiirros tuossa vähän ylempänä Sergein lähettämänä on aika osuva.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti heki
Ei liity ehkä tähän nimenomaiseen caseen, mutta 10 vuoden vanhenemisaika on aika lyhyt, jos kyseessä on pedofiliatapaukset. Esim. jos setä bylsii 8-v lasta, niin voisi kuvitella, että helposti ekat 5 vuotta menee siten, ettei lapsi uskalla välttämättä edes puhua koko asiasta. 18-vuotiaana homma olisi jo vanhentunut, vaikka lapsi on juuri tullut vasta täysi-ikäiseksi.
Tuollaisessa tapauksessa vanhemisaika on 20 vuotta, joten ei ehtisi vanheta.

http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1071381592971
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Re: Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti Tinke
Täysin oikea tuomio. Jos 15 vuotias poika haluaa rahasta vatkata jonkun sedän mulkkua niin senkun vatkaa. Kyllä 15 vuotias tietää mitä tekee

Ei se nyt ihan noin voi olla. Viisitoistavuotiaita on henkiseltä kehitykseltään monenlaisia. Miettikääpä itseänne 15-vuotiaana, lähinnä siis muut, jotka nyt olette sen ikäisiä ja luonnollisesti pidätte itseänne täysin oikeustoimikelpoisina ja asioista kaiken tietävinä. Minä ainakin voin myöntää olleeni vielä 15-vuotiaana hyvinkin lapsellinen ja kykenemätön tekemään kauaskantoisia päätöksiä omasta elämästäni.

Sitäpaitsi juuri tuossa iässä yksilön seksuaalisuus on heräämässä ja jutussa kuvatunlaiset mallit seksuaaliselle käyttäytymiselle eivät ihan sieltä terveimmästä päästä ole.

Itä-Suomen hovioikeus pitäisi ensi tilassa saada holhouksen piiriin. Tällaiset tuomiot ovat omiaan vähentämään kansalaisten uskoa oikeuslaitoksen oikeudenmukaisuuteen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Re: Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti Bast
Viisitoistavuotiaita on henkiseltä kehitykseltään monenlaisia. Miettikääpä itseänne 15-vuotiaana, lähinnä siis muut, jotka nyt olette sen ikäisiä ja luonnollisesti pidätte itseänne täysin oikeustoimikelpoisina ja asioista kaiken tietävinä. Minä ainakin voin myöntää olleeni vielä 15-vuotiaana hyvinkin lapsellinen ja kykenemätön tekemään kauaskantoisia päätöksiä omasta elämästäni.
Minä olin 15 vuotiaana niin kehittynyt kuin etten masturboinut mitään tai ketään ulkopuolisia tahoja... Kaikkein viimeisenä mieleen olisi tullut runkata vanhoja äijiä, vaikka ne olisivat viinaa antaneetkin palkaksi. Herranjestas, monessa maassa nämä kaveritkin olisivat tuomion saaneet tuollaiseet perverssiin hommaan semi-vapaaehtoisesta osallistumisesta. Suomessa taitaa vielä alle 15 vuotiaiden osalta vanhemmat olla vastuussa heidän tekemisistään, joten isille tai äidille voisi pienet sakot olla paikallaan.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Re: Re: Re: Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti dana77
Minä olin 15 vuotiaana niin kehittynyt kuin etten masturboinut mitään tai ketään ulkopuolisia tahoja... Kaikkein viimeisenä mieleen olisi tullut runkata vanhoja äijiä, vaikka ne olisivat viinaa antaneetkin palkaksi.

Siitä sitten hatunnosto sinulle. Laki nyt kuitenkin on sen takia jonkinlaisen ikärajan täysikäisyyden ja alaikäisyyden välille asettanut, jotta yhteiskunnan heikoimmillakin (esim hitaammin kehittyneillä) olisi oikeusturvaa. Minusta jo pelkästään se, että jollain pervertikolla on otsaa houkutella alaikäisiä, vaikka sitten 15-vuotiaita poikia, itseään runkkaamaan, on riittävä peruste tällaisen paskaläjän siivoamiselle katukuvasta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Re: Re: Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti Bast

Itä-Suomen hovioikeus pitäisi ensi tilassa saada holhouksen piiriin. Tällaiset tuomiot ovat omiaan vähentämään kansalaisten uskoa oikeuslaitoksen oikeudenmukaisuuteen.

Jopa oikeusministeri Koskinen on jo useamman kerran joutunut kommentoimaan ja kritisoimaan tätä setälaumaa ja heidän päätöksiään. Mielenkiintoista on jälleen kerran todeta eräiden kirjoittajien uhrien syyllistäminen. Kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä. Lähinnä tulee mieleen kuva sairaista yksilöistä, jotka puolustavat sairaiden ihmisten tekoja aina ja kaikkialla. Uhri on heille lähinnä vihan ja halveksunnan kohde. Käynti psykiatrilla voisi EHKÄ auttaa.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Re: Re: Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti PeteX
Käynti psykiatrilla voisi EHKÄ auttaa.

Sinun kirjoituksia monta vuotta lukeneena ehdottaisin psykiatria myös sinulle. Tai vähintäänkin, nyt jo elokuvasta tuttua, anger management terapiaa.
 

Eppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään ainakin Hesari kertoo seuraavaa:

"Itä-Suomen hovioikeuden presidentti
Markku Arponen kaipaa perusteellista selvitystä siitä, kuinka yhdenmukaisesti käräjäoikeudet toimivat raiskauksia ja erilaisia seksuaalirikoksia käsitellessään.

"Selvitys pitää aloittaa käräjäoikeuksien rangaistuskäytännöistä, koska hovioikeudet ovat muutoksenhakuasteita. Jos osoittautuisi, että Itä-Suomen hovioikeuspiirissä käräjäoikeudet tuomitsevat ankarammin kuin muualla, olisi silloin ehkä ymmärrettävää, että hovioikeus lieventää tuomioita. Jos täällä taas tuomitaan yhtä ankarasti kuin muualla, silloin hovioikeuden toimintaa voi arvostella ehkä jo reippaamminkin", Arponen sanoo.

Itä-Suomen hovioikeus on saanut julkisuutta päätöksistään, joissa alioikeuden seksuaalirikoksista antamaa tuomiota on lievennetty."

Eli vika onkin käräjäoikeuksissa...
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Niin no, minusta eniten polemiikkia ovat herättäneet nämä Itä-Suomen hovioikeuden antamat perustelut tuomioiden alentamisille. Raiskaajan tuomio aleni, koska uhri oli tuttu. Raiskaajan tuomio aleni, koska tekijällä oli työpaikka jne. Tällaiset perustelut tuntuvat näin äkkiseltään kuultuna, ja itse asiassa vielä pienen pohdiskelunkin jälkeen, aika hölmöiltä.

Saman periaatteen mukaan voisin esimerkiksi vapaasti murtautua tuttuni omistamaan kioskiin tai ylipäätään suorittaa jos jonkinlaista rikollista toimintaa, koska satun olemaan töissä.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Re: Suomen oikeuslaitos hiuksista...

Viestin lähetti PeteX
Jopa oikeusministeri Koskinen on jo useamman kerran joutunut kommentoimaan ja kritisoimaan tätä setälaumaa ja heidän päätöksiään. Mielenkiintoista on jälleen kerran todeta eräiden kirjoittajien uhrien syyllistäminen. Kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä. Lähinnä tulee mieleen kuva sairaista yksilöistä, jotka puolustavat sairaiden ihmisten tekoja aina ja kaikkialla. Uhri on heille lähinnä vihan ja halveksunnan kohde. Käynti psykiatrilla voisi EHKÄ auttaa.

Ai "jopa oikeusministeri Koskinen...". Siinä nyt on populisti pahimmasta päästä, joka ei (myöskään) mistään mitään ymmärrä.

Käsittääkseni eduskunta säätää lait, ja kyseinen 10 v. vanhentumisaika on siellä säädetty. Itä-Suomen HO sovelsi vallitsevaa lakia. Eri asia on sitten se, haluaako nämä päätöksen kritisoijat sitten täysin viidakon lait sovellettavaksi tänne. Voi olla kuitenkin pidemmän päälle huono idea.

Ja 15 v. uhrilla on ollut vielä 25 vuotiaaksi aikaa ilmoittaa rikoksesta ennen sen vanhentumisesta. Jos ei siihen mennessä tajua, että on joutunut rikoksen uhriksi, olisi paikka hoitolaitoksessa tarpeen.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Tästä aiheesta voisi vaikkapa aukaista uuden ketjun nimeltä "Päivän Sankarityöt."

Anyway, tämän päivän iltis kertoo seuraavaa:


************************************
Sivullinen nujersi pyromaanin

Kuopiolainen mies juoksi kiinni ja nujersi potkivan ja huitovan pyromaanin, joka aiheutti mittavat vahingot Kuopiossa myöhään eilisiltana.

Poliisin mies hälytti pyromaanin omalla puhelimella.

Kuopion Petosen ja Jynkän kaupunginosissa syttyi kello 21:n jälkeen kaksi tulipaloa. Toinen palo tuhosi täysin varastorakennuksen ja toinen poltti autotallin, jossa kaksi tuliterää autoa tuhoutui ja useita vaurioitui.

**************************************


Paljonkos pannaan vetoa että kiinniottaja saa vähintään syytteen päällekarkaamisesta, vapaudenriistosta ja luvattomasta haltuunotosta.
Lisäksi hän joutuu maksamaaan korvauksia henkisistä kärsimyksisitä ja ruumillisista kivuista, sekä saa ehdonalaista sekaannuttuuaan asiaan.

K
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Hesari- raiskaus Rovaniemellä

Hupaisaa, muistelen vielä sitä yhtäkin ketjua jossa Jatkoajan moralistit niin kovin tuomitsivat tietyn ajatusmallini ja nyt ko. uutisen valossa näyttääkin siltä että ennustukseni siitä mitä ihmiset tositilanteissa tekisivät osoittautuvatkin oikeiksi...

Noh ko. tapauksessa on lukuisia tekijöitä jotka vaikuttavat auttamiseen mutta silti.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti varjo
Hupaisaa, muistelen vielä sitä yhtäkin ketjua jossa Jatkoajan moralistit niin kovin tuomitsivat tietyn ajatusmallini ja nyt ko. uutisen valossa näyttääkin siltä että ennustukseni siitä mitä ihmiset tositilanteissa tekisivät osoittautuvatkin oikeiksi...

Hupaisaa. Varjo kuvittelee, että jatkoaikalaiset muistuvat hänen ajatusmallinsa jostain ketjusta vuodelta xxxx kristallinkirkkaasti. Minun on pakko tuottaa pettymys; en muista. Mutta ei hätää: meillä kaikilla jatkoaikalaisilla on varmasti kotona siinä perheraamatun vieressä Varjo-leikekirja, jossa on koko Varjon tuotanto on siististi printattuna ja lajiteltuna. Enää pitäisi päättää pitäisikö lähteä etsimään "Yleinen vastarannakiiskeily" vai "Te olette väärässä ja minä oikeassa"-kategoriasta tuota yhtä ketjua.....
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Hupaisaa. Varjo kuvittelee, että jatkoaikalaiset muistuvat hänen ajatusmallinsa jostain ketjusta vuodelta xxxx kristallinkirkkaasti. Minun on pakko tuottaa pettymys; en muista.

Minä taidan muistaa ilman sitä leikekirjaakin, kyseessä on "Raiskaaja, oikeudeton hirviökö" tjsp. ketju kesältä 2002.

vlad.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti vlad
Minä taidan muistaa ilman sitä leikekirjaakin, kyseessä on "Raiskaaja, oikeudeton hirviökö" tjsp. ketju kesältä 2002.

Sun signaturessakin lukee jotain, että Vlad is cheating eli en usko ;) Ei vaan kyllä mäkin muistin keskustelun. Ketjun nimeä en olisi ulkomuistista muistanut.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viikolla tuli Neloselta dokkari eri maiden oikeusjärjestelmistä ja Suomi oli otettu siinä esimerkiksi hmmm... no vaikka liberaalista rangaistussysteemistä. Ohjelmassa kaveri kävi kuittaamassa pahonpitelysakkonsa pankissa. TOIVON, että pahoinpidelty ei nähnyt tätä ohjelmaa. Edelleen eestiläinen rikollinen kertoi kuinka hän oli pelännyt vankilaa Suomessa, mutta kertoi paikan olevan kuin kylpylä. TOIVON, että eestiläiset eivät nähneet tätä ohjelmaa. TOIVON myös, että kaikki eivät ole yhtä lapsellisia kuin ohjelmassa haastateltu sosiaalitantta, jonka mielestä rikollisten perseennuoleminen ja "ymmärtäminen" on tärkein asia rikosten torjunnassa.
Ohjelmassa näytettiin myös pätkä Vantaan uudesta hotellista (ns. vankila). Siellä vangit saivat mm. hierontaa. Täytyypä taas palautua ihan maan pinnalle ja kertoa asiaa tästä ns. vankilasta. Pikkujoulupibbaloissa juttelin erään nuoren naisen kanssa, jonka isä tekee "keikkaa" ja vetää piriä. Hänelle ei saa kuulemma soitella klo 00.00-5.00 välillä, sillä silloin faija on töissä eli ryöstää ja varastaa saadakseen seuraavan päivän annoksen. Välillä hän kay Vantaan hotellissa lepäämäässä ja kovasti kehuskeli sellien oloja. Omat suihkut ja sateliittikanavat. Kyllä, hänelle on tarjottu kaikkia mahdollisia vieroitus yms. hoitoja, mutta p-skat hän niistä välittää.
Vantaan vankilan kaltaiset laitokset yllyttävät rikoksiin, eivät ehkäise niitä. Sanokoon tantat mitä tahansa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Sergei kultaseni loukkasinko nyt minä sinua jotenkin vai mitä?

Kyllä kovinkin vahvasti uskon että ne henkilöt jotka ko. keskusteluun osallistuivat muistavat mistä on kyse.
Se että sinä et sitä muista on lähinnä oma ongelmasi/etusi, en minä missään vaiheessa viestissäni vaatinut että kaikkien olisi muistettava jokainen viestini sanasta sanaan.

Tietenkin älyllinen olento kykenisi tuon uutisen perusteella tekemään jonkinkaltaisia johtopäätöksiä asiasta ja siitä mistä silloin keskusteltiin mutta toisaalta toisenlaiset henkilöt keskittyvät mieluummin nasevien kuittailujen keksimiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös