Poliisien määrä on vähentynyt rajusti joka vuosi tällä vuosikymmenellä. Tämä vaikuttaa esimerkiksi rattijuopumuksien tilastointiin välittömästi sekä poliisihallinnon uudistukset on vienyt koko virkakuntaa alaspäin.
Tilastot näyttävät, että rattijuoppojen määrä on vähentynyt reilusti. Samaan aikaan tilastot näyttävät, että myös rattijuoppojen uhrien määrä on romahtanut ihan samaan tahtiin. (lähde:
Rattijuopumusten määrä on romahtanut –"Nuoret ovat viisastuneet" - Rattijuopot - Kotimaa - Helsingin Sanomat Poliisi on kiistänyt rattijuoppojen määrän vähenemisen. (Lähde:
SS: Rattijuoppojen määrä liikennevirrassa ei ole vähentynyt, kiinnijääneitä vähemmän - Kotimaa - Verkkouutiset ). Poliisi ei tosin selittänyt miksi uhrien määrä on vähentynyt myös. Poliisi ei myöskään selitä, miksi kärähtäneiden määrä vähenee, vaikka poliisin mukaan valvonta ei ole vähentynyt. Tuossa hesarin jutussahan poliisihallitus, eli poha sanoo, että valvonta ei ole vähentynyt. Itse asiassa poha sanoo jutussa myös, että "Kaikilla mittareilla mitattuna näyttää siltä, että humalassa ajaminen todella on vähentynyt". Poliisi näyttä siis olevan erimielinen itsensä kanssa rattijuoppojen määrästä, mutta koska pohalla on isommat natsat ja sen kanta tukee tilastoja, niin uskon pohaa tässä asiassa.
Uskallan väittää että pelkkä liikkuvan poliisin fuusioituminen paikallispoliisiin on vaikuttanut paljastuneisiin rikoksiin huomattavasti.
Tuskinpa se tavallisen poliisin elämää hetkauttaa missä kohtaa organisaatiokaaviota oma palli sijaitsee. Pohan mielestä tuo ei ainakaan ole vaikuttanut, joten onko mulla jotain syytä olla uskomatta pohaa tässäkin asiassa?
http://www.kouvolansanomat.fi/m/Onl...srikokset nousussa kaakossa/2015218515788/456
Eli omaisuusrikokset nousi ja muut väheni, kokonaismäärä laski. Normaalin käytännön mukaan otsikkoon vetäistään huonot uutiset ja hyvät jätetään tekstiosaan.
Allaolevassa uutisessa kipurajaksi on kerrottu 7500 poliisia ja tämän hetken vahvuus on poliisien sivujen mukaan 7426. Henkilökohtaisesti pidän tätä vajausta aika merkittävänä määränä.
Pohan mukaan vuonna 2011 poliisien määrä oli 7750. Oletan, että tuo 7426 pitää paikkansa, eli 7750-7426=324. Oletetaan, että koko vähennys ei ole tapahtunut viime vuonna, vaan suhteellisen tasaisesti tuon neljän vuoden ajan, jolloin vähennys viime vuodesta on suuruusluokkaa reilu prosentti. Vähennys 2010-luvulla saattaa olla merkittävä, mutta vähennys vuodesta 2014 vuoteen 2015 ei ole niin merkittävä, että se selittäsi rikollisuuden vähenemisen.
Esim asuntomurtojen ja törkeiden pahoinpitelyjen määrän putoamista on hyvin vaikea selittää poliisien määrällä. Noista kyllä ilmoitetaan poliisille riippuumatta siitä, onko poliiseja vähän tai paljon. Käsittääkseni myös uhritukimukset tukevat väkivaltarikollisuuden vähenemistä. Näissä tilastot itse asiassa eivät kerro totuutta, koska lakimuutokset ovat lisänneet tilastoihin tekoja, jotka sinne eivät aiemmin kuuluneet. Samoin esim naisten aseman nousu on tuonut enemmän kotona tapahtuvaa väkivaltaa tilastoihin. Henkirikosten määrä Suomessa on nykyään alhaisempi kuin koskaan luotettavasti tilastoidussa historiassa jne.