Suomen kaikkien aikojen U20 joukkue julkaistu

  • 11 220
  • 88

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Näkyy Jääkiekkoliiton sivuille ilmestyneen tämän superikäluokan joukkue joka lähtee metsästämään MM-kultaa.

Hajahuomioita:

Tuomas Nissinen ohitti Hannu Toivosen (Lehtonen pelaa kuitenkin kaikki tärkeät pelit)

Jesse Niinimäki ei mukana (ei tosin pitäisikään olla vajaakuntoisuudesta johtuvien heikkojen peliesityksien perusteella)

Arttu Luttinen ei mukana!

http://www.finhockey.fi/46663
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Huomioita.

Muutamia huomioita joukkueesta:

- Matti Aho mukana. Ote TPS:n A- junioreiden sisäisestä pistepörssistä alla. Tämäkö on sitä roolitusta, ei tosin +/- tilastosta päätellen puolustavaankaan rooliin. Outo veto Westerlundilta!
(TIlastot: www.finhockey.fi)

5. Aho Matti 18 6 3 9 8 12 -4 20 67 8,96

-Fagerstedt
Samaiset tilastot kuin yllä. Tosin käy puolustavaan rooliin kohtuullisen hyvin.

10. Fagerstedt Juha 15 4 5 9 13 9 +4 4 57 7,02


Niinimäen poisjättäminen suuri yllätys, mutta mies ollut tosiaan aika keskenkuntoinen.

Filppula mukaan. Ollut A-junnuissa tulessa viime matseissa, mut enpä ois uskonut kisoihin mahtuvan,

Veikkailin myös kakkosmaalivahdin roolin kääntyneen Toivoselle viime kierroksilla, mutta tällä tuskin merkitystä koska Lehtonen pelaa kaikki merkitykselliset pelit.

Hyökkäys ja maalivahtipeli näyttää joukkueessa erinomaise4n hyvältä, mutta puolustus ei niinkään. Muutaman huippunimen jälkeen tulee tasossa suuri pudotus. Saa nähdä miten esim. Timonen, Kalteva ja Jalasvaara pärjäävät...
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Voi järjen riemuvoitto.

Niinimäki on ollut viimeiset viisi ottelua Ilveksen SM-liigajoukkueen ehkäpä paras pelaaja eikä millään muotoa enää keskenkuntoinen tai peliesityksiltään heikko, mutta niin vaan fagerstedtit, ahot, lehtisalot ja syköt kiilaavat vain ohitse. Ehkä kaksi kuukautta sitten.


Tätä ratkaisua ei kyllä pysty ymmärtämään ihmismieli. Kas kun eivät Tuomo Ruutua pois jättäneet.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uskomatonta, ettei Niinimäki ole mahtunut joukkueeseen. Superlupaus on ollut loistava viimeiset 5 peliä eikä kunto varmasti ole ainakaan laskussa. Ei pysty ymmärtämään... Tarvitseeko Niinimäkeä rankaista vielä erikseen muun joukkueen ongelmista?
 

KOBA

Jäsen
Max Kenig

Myös Kerhon kolmosessa hienon kauden pelannut Max Kenig puuttuu joukkueesta. Mies on viimeisen vuoden aikana mennyt huimasti eteenpäin ja ollut Kerhon positiivisin yllättäjä, mutta ei näköjään riittänyt tällä kertaa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä nyt suositaan puolustuksessa hiukan liikaa taas pääkaupunkiseudun pelaajia. Täällä Porissa olisi ollut tarjota joukkueeseen jo hieman tosipelejäkin pelanneet Mika Rontti ja Iikka Törnvall. Ennemmin kuin yhden liigapelin pelannut Janne Jalasvaara taikka nollasaldoinen Mikko Kalteva. Menee aika rankaksi kun täytyy kahdella tasokkaalla pakkiparilla pelata joka matsi. Kolmosparia ei oikeen uskalla päästää kentälle kuin heikompia maita vastaan... Rontti on peruspuolustaja joka tuskin koskaan nousee otsikoihin, mutta virheitäkään ei suuremmin tule. Itse pidin kaverin valintaa kisoihin itsestäänselvyytenä. Kaverilla on plusmiinustilastossa -2 mikä on ihan hyvää luokkaa Ässissä.

Jos Lehtonen loukkaantuu niin Erkka on kusessa... Koska Lehtonen kyllä auttaa puolustusmokien hoidossa, mutta Nissinen ei ole lähellekään saman tason maalivahti kuin Lehtonen (silti Nissinen on hyvä!)

Ja Niinimäkeäkään ei ole joukkueessa, ei hyvä...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tsekin Neljän maan turnauksessa pelanneesta joukkueesta putosivat pois pakeista Bluesin Tommi Pelkonen ja IFK:n Hannu Pikkarainen ja tilalle valittiin Mikko Kalteva. Korkin kanssa samaa mieltä puolustuksesta, mutta ilmeisesti porukkaan haluttiin saada pari -84:takin. Minä olisin kyllä veikannut Jokeripakeistasta Kaltevan tilalle Kevin Kanteeta.

Tsekeissä olleista hyökkääjistä pois putosivat Ilveksen Niinimäki ja IFK:n Arttu Luttinen. Tilalle tulivat TPS:n Matti Aho ja Juho Lehtisalo sekä Jokereiden Valtteri Filppula. Matti Aho pelasi viime kaudella 20-vuotiaden joukkueessa, joten Westerlund tietää minkälainen pelaaja Aho on. Ainakin viime vuonna Vaasan seudulla pelatussa Neljän Maan turnauksessa minulle jäi Ahosta vaikutelma hyvinluistelevana, aktiivisena ja peräänantamattomana häiritsijänä.

Kahdessa näkemässäni 19-vuotiaiden otteluissa (Suomi-Tsekki) Lehtisalo ja Filppula olivat ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa. Lehtisalo oli paljon parempi kuin Max Kenig ja valitussa joukkueessa on muutenkin ihan tarpeeksi pienikokoisia pelaajia ilman nuorempaa Kenigiä. Esim. molemmat pudotetuista pelaajista tai Ilveksen Tommi Jäminki / Karri Akkanen olisivat tuoneet joukkueeseen lisää kokoa. Ilmeisesti valitsematta jääneillä ei ollut tarpeeksi näyttöjä SM-liigasta tai nuorten SM-sarjasta tai sitten he eivät sopineet Westerlundin "paras joukkue ei ole sama kuin parhaat yksilöt"-ideologiaan.

Noilla mitoilla suomalaiset joutuvat luistelemaan niin perkeleesti että pystyvät voittamaan Kanadan ja Venäjän porukat.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän jengi kovalta vaikuttaa paperilla, vaikka A:ta jyränneen IFKn miehiä olisi rosterissa enemmän halunnutkin nähdä. Luttisen tippuminen on paha kolaus. Sääli.

Se, että mukana on pari kasinelosta, on tavaksikin tullut käytäntö. Sillä valmistettaan osin seuraavan vuoden rosteriin liidereitä.

Valinnat ovat aina vaikeita ja makuasioita. Erkan historiaa tuntien olen varma, että hän on osannut valita nimenomaan kokonaisuuden yksilöiden sijaan. Erkka jos kuka tuntee nämä pelaajat.

Lycka till äijät ja verta pakkiin. Syökää se kiekko tarvittaessa.

ps arvaus:

C = TRuutu
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Tuota joukkuetta olisin täydetänyt JYPin Tomi Mustosella, ehdottomasti olisi kuulunut joukkueeseen. Huonompiakin pääsi mukaan.
Mikkonen kuitenkin mukana, paikkansa ansainnut.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Kotiin jäävät varamiehet:

Hannu Toivonen
Hannu Pikkarainen
Jarkko A. Immonen
Arttu Luttinen

Nämä ainakin, enempää en muista.
 
Viimeksi muokattu:

Henkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosiaan vähän yllättävästi valittu jengi. Mielenkiintoista olisikin tietää millä perustein esim. Luttinen, Niinimäki ja Pikkarainen syrjäytettiin joukkueesta pelkkiä A:n matseja pelanneiden noustessa tilalle. Taitaa tämä "kaikkien aikojen joukkue" kuitenkin aika vahvasti elää muutaman avainpelaajan varassa.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On tämä joukkue kyllä aika kaukana kaikkien aikojen joukkueesta. Mutta valmentajan filosofian tuntien oikeastaan aika odotettuja valintoja. Nyky jääkiekkoilun suurin kirous eli "roolittaminen" iski jälleen. En ole valmentaja, mutta kaaliini ei mahdu millään miksi taitojääkiekon edustajat ovat niin usein kärsivänä osapuolena valittaessa maajoukkuetta.

Jesse Niinimäki on, kuten aiemmin mainittua, pelannut hienosti Ilveksen umpisurkeassa joukkueessa. Ollut ainoita, jolla ollut uskallusta yrittää omia ratkaisuja. Samoin Max Kenigin puuttumista joukkueesta ei pysty järkisyillä perustelemaan. Vai on Max pieni; so fucking what! Taistelua, TAITOA ja liikettä löytyy siitäkin edestä.

Näiden sijaan Erkka valitsi joukkueeseen jopa A-junnujen tasolla köykäisillä näytöillä pelanneita tyyliin Matti Aho. Voi männyn kävyt!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Niinimäestä

Ehkäpä siinä kävi vain niin että Tuomo Ruutu ja Mikko Koivu meni Erkan papereissa Jessen edelle ja 3.sentterin kriteereinä oli että kaveri osaisi tarvittaessa myös puolustaa vahvasti, eli enemmän puolustava lähtökohta.

Ei silti kyllä minä olisin Jesse Niinimäen tähän joukkueeseen valinnut.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Jesse..

Minua kiinnostaa Jesse Niinimäen kehitys, koska hän saattaa olla joittenkin vuosien kuluttua Edmonton Oilersin pelaaja. Luettuani tämän ketjun puheenvuoroja, en oikein ymmärrä hänen pudottamistaan junnumaajoukkueesta. Onko valmentaja antanut virallisen selvityksen siihen, miksi Niinimäki ei ole mukana? Jos ei ole, voiko joku mennä ja kysyä ja raportoida tänne, kiitos.

Mitä HN tarkoitit kirjoittamalla siitä, että valmentaja pelkäisi ettei saisi Jesse Niinimäkeä kuriin?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Niinimäki oli tosiaan keskenkuntoinen harjoitusottelussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi vielä tuon Tsekin U-20-turnauksenkin aikaan, Ilveskin joutui lähettämään miehen pariksi peliksi divarikomennukselle, mutta viimeisen kuukauden aikana ei ole näkynyt enää merkkiäkään mistään keskenkuntoisuudesta ja Jesse on ollut Ilveksen parhaita pelaajia.


Niinimäki tunnetaan, yllättävän usean kiekkotaiteilijan tavoin, vaikeasta luonteestaan auktoriteetteja kohtaan. Mies esimerkiksi hankki potkut Tapparan B-junioreista kesken kauden vasta 16 täytettyään.

Jessen isä, entinen Ilveksen huippujalkapalloilija Jari, puolestaan hankki nuorena poikana potkut Ilveksen jääkiekkojoukkueesta mikä antoi hänen kohdallaan sysäyksen lajivalinnalle. Joten se lienee perinnöllistä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ketjukokoonpanot?

Tsekin turnauksen viimeisessä ottelussa ketjut olivat aloituksessa tähän tapaan:

Koivu-Bergenheim-Näätänen
Timonen-Immonen

Ruutu-Juntunen-Jokinen
Jaakola-Pitkänen

(Niinimäk)i-Mäki-Mikkonen
Jääskeläinen-(Pikkarainen)

Sykkö-(Luttinen)-Fagerstedt
(Pelkonen)-Jalasvaara

Filppula Niinimäen tilalle kolmosen tai nelosen sentteriksi, Kalteva seitsemäs pakki, Aho / Lehtisalo nelosen laitaan / kolmanneksitoista hyökkääjäksi?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Niinimäki

Eikö saldolla 17 ottelua, 0+2=2 ja -4 ole mitään tekemistä valitsematta jättämisen kanssa?

Mutta onhan Jesse varamies, jos joku loukkaantuu niin vielä on mahdollisuudet kisoihin.

EDIT: Tässä vielä kaikki varamiehet

Toivonen Hannu
Törnvall Iikka
Pikkarainen Hannu
Niinimäki Jesse
Ketola Juha-Pekka
Immonen Jarkko A.
Luttinen Arttu
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Viestin lähetti Mane

Niinimäki tunnetaan, yllättävän usean kiekkotaiteilijan tavoin, vaikeasta luonteestaan auktoriteetteja kohtaan. Mies esimerkiksi hankki potkut Tapparan B-junioreista kesken kauden vasta 16 täytettyään.

Myös kaksi Kärpistä joukkueeseen valittua pelaajaa ovat olleet ns. vaikeita luonteita, mutta ilmeisesti pari viime vuotta on kasvattanut kavereita. Epäilen kuitenkin että Niinimäen varsinainen tiputtamisen syy on juuri tuo aikaisempi loukkaantuminen.
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Tämän kauden näyttöjen perusteella täytyy minunkin hieman kummastella Juha Fagerstedtin valintaa koneeseen ohi Arttu Luttisen. Jos ja kun Fagulle tarjoutunee kisoissa puolustava ja rikkovan kolmos-neloskentän rooli, olisi mielestäni pirtaan sopinut huomattavasti paremmin Luttinen, jolta suoraviivaisen ja fyysisen pelityylinsä ansiosta löytyy maalintekotaitoakin. Lisäksi Luttisella on huomattavasti enemmän kokemusta miesten peleistä, ja taitaapa varausnumerokin olla pienempi.

Ei silti, kaikki kunnia Fagulle. Äijä on esimerkillinen taistelija, joka pelaa joka tilanteen täysillä ja loppuun saakka, pukukopissakin mies taitaa olla aika isossa roolissa, tästä kertonee jo kapteenius IFK:n kovassa A-ryhmässä. Kokoa ja lihaksia toki saisi olla enemmänkin, mutta mies korvaa puutteitaan loistavalla asenteellaan.

Salaliittoteorioista kun pidän, niin kovasti pelkään että lahjakkaan Hannu Pikkaraisen osakkeita on laskenut sysimusta syksy liigassa Pasi Saarisen parina. Hank ei juuri ole liigassa päässyt väläyttelemään parasta osaamistaan - taitavaa pelinavausta ja kiekon ylöstuontia - vaan on joutunut lähinnä roiskimaan kiekkoa keskialueelle/päätyyn. Kenties väliaikainen komennus takaisin A-junnuihin tekisi Hankille hyvää, noin lahjakasta kaveria kun en haluaisi pilattavan vielä näin nuorena.
 

KOBA

Jäsen
Kenig...

Ei joukkueeseen ainakaan tilastoilla mennä. Olenko väärässä jos sanon, että Kenigin tilastot ovat Ruudun jälkeen toiseksi parhaat: 3+6=9, +6.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kärppien Jussi Jokinen (5+11) ja Joni Pitkänen (3+9) mahtuvat miesten väliin. Ja lisäksi TPS:n Mikko Koivu (2+7) on pelannut 7 ottelua vähemmän kuin Kenig eli hänenkin tilastonsa voidaan laskea Kenigiä paremmiksi.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Keskustelua herättävine valitsemisineen/valitsematta jättämisineen Westerlund on todella saattanut kasata Suomelle kaikkien aikojen kaksikymppisten joukkueen. Ikäluokalla on tarjota huippumaalivahteja laajalla rintamalla sekä pari maailmanluokan suurlupauksista koostuvaa kentällistä ja tällä joukkueella pitää lähteä tavoittelemaan ei enempää eikä vähempää kuin maailmanmestaruutta. Hurjalta kuulostaa, mutta totuus on, että moneen vuoteen ei näin kutkuttavin tunnelmin ole kyseisiä kisoja päästy odottelemaan. Kovia ovat toki vastustajatkin.

Vaikka Westerlund korvasikin kohudräftäykset Luttisen, Niinimäen ja Toivosen omilla saunakavereillaan (ansaitkoon Erkka ja Rami samat piikittelyt kuin Ara on pokannut vuosikausia), on joukkueessa yhä viisi ykköskierroksen varausta. Jos noin hyviä pelaajia voidaan jättää pois, on korvaajien tehtävänä ainoastaan olla yksinkertaisesti parempia. Rohkeilla ratkaisuillaan Erkka takasi sen, että valmentajallakin on paljon pelissä.

Kasikolmosten huikeasta tasosta kertoo myös se, että mukaan ei mahtunut kuin neljä vuonna –84 syntynyttä. Edelliseen vuosiin verrattuna määrää on pakko pitää varsin pienenä. Harvinaista lähihistoriassa on myös, ettei mukaan otettu ketään kaksi vuotta ali-ikäistä.

Joukkueen kokoamisessa ilahduttavaa on, että porukka päästiin ainakin valitsemaan täysin terveistä miehistä. Toivottavasti loukkaantumiset eivät aiheuta muutoksia ryhmään jatkossakaan. Ainoastaan Jypin Mikko Mäenpää ei päässyt edes taistelemaan kisapaikasta, kun loukkaantuminen iski jo kolmannessa liigaottelussa.

Maalivahdit:

Jo muutaman vuoden ajan on ollut käytännössä selvää, että Kari Lehtonen tulee olemaan kisoissa Suomen itseoikeutettu ykkösmaalivahti ja pelaamaan todennäköisesti yhtä vaille kaikki pelit. Lehtoselta ei oikeastaan voi odottaa mitään muuta kuin kisojen parasta maalivahtipeliä. Valtavat odotukset on tämä superlupaus kasannut itse itselleen esittämällä koko kuluvan vuoden ajan suvereenin varmaa ja kylmäpäistä maalivahtipeliä illasta toiseen.

Juuri Lehtosen itsevaltiaan aseman takia ei kakkosvahdin pohdinta ole tänä vuonna noussut isoksi kysymykseksi. Alkulohkostakaan ei ihan ongelmitta sitä ”helppoa peliä” löydy, joten Tuomas Nissisen pelitoiveet osunevat Suomen toiseen peliin, Suomi-Ruotsi-otteluun. Nissinen alkoi marraskuussa esittää jo väsymisen merkkejä, mutta pelivuoron koittaessa on sitten oltava hereillä. Nissisen valinta kisoihin on mielestäni kuitenkin aivan oikeutettu, onhan hän ollut SM-liigassa ehkäpä alkukauden paras tulokas. Rimpuiluhommia laiskan Ilves-puolustuksen takana on ollut ihan riittämiin ja Nissinen on töistään kelvollisesti selvinnyt. Ehkä alkukauden Ilveksen top-5:ssä.

Hannu Toivonen on puolestaan ollut kakkosmaalivahtikisailijoista viime viikkoina se kuumempi pelaaja eikä varmasti jäänyt kauaksi kisamatkalipuista. Vuoden päästä Toivoselle saattaa olla tyrkyllä samankaltainen suvereeni ykkösvahdin rooli kuin Lehtosella on nyt.

Ikäluokan raudanlujasta tasosta kertoo sekin, että vakuuttavia otteita Bluesin maalilla koko alkukauden esittänyttä Jere Myllyniemeä ei edes nostettu vakaviin spekulaatioihin. Hermeksen Teemu Lassila puolestaan johtaa Mestiksen maalivahtitilastoja. Molemmilla on hyvät mahdollisuudet saada ensi kesänä NHL-varaus, kisajoukkueen ulkopuoleltakin.

Puolustus:

Pelipaikoittain ajateltuna puolustus on Suomen joukkueen heikoin osa-alue, mutta silti sinnekin löytyy runsaasti luotettavia, liigassa vastuuta nauttivia kavereita. Joni Pitkäselle lankeaa joukkueessa alakerran ehdottoman liiderin osa, mutta helpohkoja valintoja olivat myös Jaakola, Immonen, Jääskeläinen ja Timonen. Jaakola on ollut vastuunkantaja ikäkausimaajoukkueissa jo kauan, kun Immonen puolestaan nousi tänä syksynä mukaan miltei puskista. Jääskeläisen ja Timosen viime aikojen kehitys ei ole ollut ihan odotetunlaista, mutta molempien hyökkäyspään potentiaali tiedetään. Toivottavasti Timonenkin saa joulukuun Tuto-komennuksestaan otteisiinsa lisää itseluottamusta.

Pohdituimmat valinnat ovat sitten puolustuksen kasineloset, Janne Jalasvaara ja Mikko Kalteva. Molemmat tiedetään hyviksi kiekollisiksi pelaajiksi ja muutamaa muuta rajatapausta suurempi monipuolisuus taisi kääntää valinnan näihin nimiin. Ymmärtääkseni he ovat myös hyviä joukkuepelaajia, Jalasvaara tainnut olla jopa 18-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni.

Kalkkiviivoilla ohitetut nimet ovat lähinnä Hannu Pikkarainen ja Tommi Pelkonen. Näistä ensin mainitun olisin hyvin mielelläni joukkueessa nähnyt. Näin Pikkaraisen jäällä ensi kertaa alkusyksyn Hifk-Jyp- pelissä, jossa hän oli flegmaattisen ifk-ryhmän pirteimpiä pelaajia. Tältä kaverilta odotan jatkossa paljon. Pikkarainen luistelee sulavasti, syöttää hyvin ja hänellä vaikuttaisi olevan mainio pelikäsitys. Taklatakaan hän ei pelkää ja raamit ovat riittävät. Hieman sääli, että putosi.

Pelkosen jääminen seurakaverinsa Jalasvaaran taakse on mielestäni myös pieni yllätys. Yrityksen puutteesta ei valintansa varmasti jäänyt kiinni. Pelkonen sijoittuu hyvin ja on melko monipuolinen, riskitön pelaaja. Laukauksen laadussa on selkeästi vielä parannettavaa.

Ässäpuolustaja Mika Rontin poisjäännin sen sijaan ymmärrän. Hirveän paljon en ole Ronttia päässyt seuraamaan, mutta mielikuvani hänestä kertoo Rontin olevan ikään kuin Ässien ”Jyri Marttinen” (no, ei tietenkään likimainkaan yhtä hyvä;), sitkeä sisupussi ja armoton taistelija. Uskoakseni Rontti hävisi kisan Kaltevalle ja Jalasvaaralle nimenomaan monipuolisuudessa. Se sen sijaan yllätti, että Törnvall meni Rontin ohi varamieslistauksessa.

Hyökkäys:

Kovaa kalustoa. Ruutua, Koivua, Bergenheimia, Jokista, Juntusta, Mikkosta ja Näätästä ei Westerlundin tarvinne juuri kellekään perustella. Tuosta seitsikosta löytynee miehet kahteen ensimmäiseen ketjuun ja juuri noiden pelaajien on tehtävä tulosta päämäärän saavuttamiseksi.

Mutta kolmos- ja nelosketjut sitten. Kohuputoaja on tietenkin Jesse Niinimäki. Jessellä on valtava kykypotentiaali, mutta perustelut putoamiseen on lopulta helppo nähdä suoraan alkukauden pistepörssistä. Syyskuukaudet Jesse pelasi alakanttiin, mutta ainakin sunnuntain tv-pelin perusteella vire alkaa olla taas löytymässä. Kahden hyökkäävän ketjun sentteriosastolla alkoi olla sen verran ruuhkaa, että sinne näytöt eivät millään riittäneet. Kaikesta päätelleen Jessen puolustuspelaamisessa on sitten tuntuvasti kohennettavaa, kun hänelle ei roolia pienemmän peliajan ketjuista enää löydetty. Niinimäki on kuitenkin sen tason huippulahjakkuus, että minulla ei yksinkertaisesti olisi riittänyt rohkeutta jättää häntä ulos kisajoukkueesta.

Lähes yksi yhteen voisi Niinimäen korvaajaksi päätellä nimetyn Valtteri Filppulan. Se tieto kasaa nuoren miehen harteille varmasti kovat paineet. Taitoa Filppulalla tiedetään olevan, mutta onko sitä nyt jo riittämiin? Edessä kun on isot kisat isoissa ympyröissä, nimimiehiä vastassa ja rooli ehkäpä pisteitäkin tekevässä ketjussa. Takana taas ei lainkaan liigakokemusta.

Hyökkääjistä Tomit Sykkö ja Mäki olivat vielä melko helppoja valintoja. Molemmat tiedetään ahkeriksi ja taitaviksi, monipuolisiksi (molemmat pystyvät pelaamaan sekä keskellä että laidassa?) pelaajiksi. Kyseessä taitavat vieläpä olla niin sanotut valmentajan ihannepelaajat, jotka seuraavat annettuja ohjeita pilkuntarkasti.

Juha Fagerstedtistä ja Juho Lehtisalosta olen kuullut paljon hyvää, vaikken kumpaakaan ole vielä tositoimissa nähnyt. Lehtisalo on kehittymässä jo nyt hieman yllättäen vakioliigamieheksi ja liikettä taitaa olla kylliksi. Fagerstedt lienee puolestaan tyylipuhdas nelosketjun raataja, jolle hanttihommia on kovasti luvassa. Toivon mukaan täyttävät paikkansa.

Westerlundin tyylipuhdas jokerikortti on sitten Matti Aho. SM-liigavastuuta ei ole liiemmin tullut ja näytöt kansainvälisissä peleissä ovat toistaiseksi melko ohuita. Kykyjä kaverissa lienee, koska valinta tuli ja taakse jäi muun muassa Arttu Luttinen.

Niinimäen ohella toinen suosikkisenttereistäni, Max Kenig, jäi myös rannalle. Vikkelä, taitava, älykäs ja tehokas pikkumies on osoittanut liigakypsyytensä jo aikapäiviä sitten, mutta niin vain jäivät MM-kisat väliin – odotetusti ja ehkä ihan hyväksyttävästikin. Parhaimmillaan Max olisi niissä hyökkäävissä kentissä, mutta sinne eivät rahkeet nyt millään riittäneet. Ja, niin ikävältä kuin se tuntuukin sanoa, on 170 senttiä jo hurjan pieni pituuslukema karvauskenttiin tuon tason kisoissa. Vaikka tsemppiä olisi kuinka. Kenig putosi pienen kokonsa takia.

Arttu Luttinen pääsi yllättämään viime kesän varaustilaisuudessa, mutta syksyllä on ollut taas hiljaisempaa. Syy siihen, ettei Luttisen nimeä kokoonpanosta löydy, on nähtävissä SM-liigan pistepörssissä.

Jypin Tomi Mustostakin joku joukkueeseen kaipaili. Mustonen on taitava ja monipuolinen pelaaja ja joissain oloissa varmasti kisapaikan arvoinen. Ymmärrän kuitenkin valitsematta jättämisen hyvin, sillä Mustosen peliaika voittavassa Jypin joukkueessa on jäänyt kovin, kovin vähiin.

Mielenkiintoiset mustat hevoset olisivat sitten löytyneet WHL:stä, jossa olisi ollut useampiakin potentiaalisia MM-kisapelaajia. Joni Lindlöf ja Masi Marjamäki kumpainenkin tiedetään kookkaiksi, ahkeriksi ja vähintäänkin keskitaitaviksi kahden suunnan laitahyökkääjiksi ja tehojakin ovat herrat tehneet kauden aikana ihan mukavasti. Olisin toivonut, että ainakin toinen heistä olisi mahdutettu joukkueen kolmos-nelosketjuihin. WHL:n tasoa en tarkasti tiedä enkä kummankaan pelejä ole tällä kaudella nähnyt (toivon todella, että Erkka W. on!!), mutta ainakin pohjoisamerikkalaiset WHL:n seuraajat odottelivat hiukan lähinnä Marjamäen valintaa. Marjamäki lienee tällä hetkellä ikäluokkansa (-85) paras pelaaja ja hän voi olla keväällä taistelemassa jopa ykköskierrokselle sijoittuvasta varausnumerosta. No, kun ei kerran nyt, niin ainakin sitten 18-vuotiaiden kisoihin.

Kyllä näillä pitäisi mestaruudesta taistella.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oma filosofiani kiekkojoukkueen kokoamisesta varsinkin maajoukkuetasolla on toisenlainen kuten EW:llä ja monella palstan kirjoittajistakin. En oikein usko roolittamiseen tyyliin kaksi kenttää hyökkää ja tekee maaleja ja kaksi vain roiskii kiekkoa päätyyn ja puolustaa. Siis tämä nimenomaan maajoukkuetasolla. Esim. Tsekkien A-maajoukkue on vuodesta toiseen osoittanut, että menestyvä joukkue pystytään kokoamaan neljästä pisteiden tekoon kykenevästä taitokentällisestä. Muut maat eivät sitä vain ole vielä tajunneet.

Omaan kaikkien aikojen joukkueeseeni olisivat mahtuneet Ruutu, Koivu, Filppula, Niinimäki ja Kenig. Siis kaikkihan ovat senttereitä, mutta esim. Ruutu pystyy pelaamaan myös laidassa. Joukkueeni olisi seuraavanlainen:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Sean Bergenheim
Jussi Jokinen - Jesse Niinimäki - Tuomas Mikkonen
Matti Näätänen - Valtteri Filppula - Henrik Juntunen
Tomi Sykkö - Max Kenig - Arttu Luttinen/Tomi Mäki

Joni Pitkänen - Topi Jaakola
Jussi Timonen - Teemu Jääskeläinen
Tuomas Immonen - Hannu Pikkarainen
Mikko Kalteva -

Kari Lehtonen/Tuomas Nissinen

Edit: H.Juntunen unohtui...
 
Viimeksi muokattu:

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Viestin lähetti Kynä
Mielenkiintoiset mustat hevoset olisivat sitten löytyneet WHL:stä, jossa olisi ollut useampiakin potentiaalisia MM-kisapelaajia. Joni Lindlöf ja Masi Marjamäki kumpainenkin tiedetään kookkaiksi, ahkeriksi ja vähintäänkin keskitaitaviksi kahden suunnan laitahyökkääjiksi ja tehojakin ovat herrat tehneet kauden aikana ihan mukavasti. Olisin toivonut, että ainakin toinen heistä olisi mahdutettu joukkueen kolmos-nelosketjuihin. WHL:n tasoa en tarkasti tiedä enkä kummankaan pelejä ole tällä kaudella nähnyt (toivon todella, että Erkka W. on!!), mutta ainakin pohjoisamerikkalaiset WHL:n seuraajat odottelivat hiukan lähinnä Marjamäen valintaa. Marjamäki lienee tällä hetkellä ikäluokkansa (-85) paras pelaaja ja hän voi olla keväällä taistelemassa jopa ykköskierrokselle sijoittuvasta varausnumerosta. No, kun ei kerran nyt, niin ainakin sitten 18-vuotiaiden kisoihin.

Kyllä näillä pitäisi mestaruudesta taistella.


Kun nopeasti marketissa lueskelin Jääkiekkolehteä Marjamäki sanoi ettei ole varma lähteekö 18-vuotiaden kisoihin,jos joukkueella on tärkeitä pelejä juuri silloin.Valmentaja antaisi luvan,mutta hän itse haluaisi olla joukkueen mukana tärkeissä peleissä.

Samoin paluustaan ensi vuonna Ässiin hän ei osannut vielä sanoa mitään vaan katsoo tilannetta tämän kauden jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös