Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2021–2022

  • 589 394
  • 2 065
Mites muuten suomalaiset varaamattomat tai ns. yli-ikäiset pelaajat Euroopassa, onko jollakin arveluita voisiko jotain sopimuksia NHL:ään vielä tulla? Tarkoitan siis tällaisia Eetu Koivistoinen tai Lassi Lehtinen -tyylisiä pelaajia (tarkoittamatta tässä kohtaa varsinaisesti juuri heitä).

Jos tätä alkavaa kautta meinaat, niin ei voi tulla. Takaraja sopimuksen tekemiselle oli 15. kesäkuuta (ulkomuistista).
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ristolainen, Lehtonen, Kähkönen, Sampo Ranta, Reunanen, Joonas Järvinen, Maccelli, Pajuniemi, Susanna Tapani ja Alexandar Georgijev.

Suuret paineet kohdistuu Kaapoon tulevalla kaudella. Uusi koutsi, edelliset kaudet pienoisia pettymyksiä.. Toivon todella, että hän pystyy vetämään jonkun vähintään 50 pinnan kauden. Olisi myös saumaa saada hyvä jatkopahvi jos nyt breikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ristolainen, Lehtonen, Kähkönen, Sampo Ranta, Reunanen, Joonas Järvinen, Maccelli, Pajuniemi, Susanna Tapani ja Alexandar Georgijev.



Samaan aikaan Paltamossa.
 

Liitteet

  • Screenshot_20210823-091404__01.jpg
    Screenshot_20210823-091404__01.jpg
    339 KB · kertaa luettu: 722

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onkos Vallen lähdön jälkeen enää montaakaan 80-luvulla syntynyttä suomalaista NHL’ssä jäljellä? Komarov, Raanta, (ehkä-) Rask, muita?
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Onkos Vallen lähdön jälkeen enää montaakaan 80-luvulla syntynyttä suomalaista NHL’ssä jäljellä? Komarov, Raanta, (ehkä-) Rask, muita?

Näiden lisäksi ei muita kuin Mikko Koskinen. Aika nuorekas on siis suomalaispelaajien ikärakenne.

 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kyllähän tässä pitää taas todeta, että ompas aika mennyt nopeasti, kun jo kasarin-ysärin vaihteessa syntyneet ovat harvalukuista vanhempaa sakkia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huomaa sen pelaajatuotannon aukon kun -83 ikäluokka eläköityi tässä muutamana vuonna niin sitten seuraavat ovatkin jo ysärin lapsia.

Joko on kehitetty salaliittoteoria, miten Tshernobyl tai Poliorokote tuhosi nuo 80-luvun puolenvälin jälkeiset ikäluokat?

Ai että ku ois some ollu 80-luvulla.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitetaanpa tähän nyt muistiin kunniakkaat, jo 1-vuotiset perinteet omaavat Suomalaisten NHL-pelaajien Teksti-TV Analyysi Palkinnot, edelliset voittajat, ja arvuutellaan hieman keille nämä voisi tulevalla kaudella osua:

Kekkonen Mannerheim Rokka Trophy (paras suomalainen)
2020-21 Mikko Rantanen

Riitta-Liisa Roponen Trophy (tärkein suomalainen joukkueelleen)
2020-21 Aleksander Barkov

Arttu "Rossi" Harkki Trophy (eniten pisteitä tehnyt suomalainen)
2020-21 Mikko Rantanen, 30+36=66

Mauri "Raketti" Pekkarinen Trophy (paras suomalainen maalintekijä)
2020-21 Mikko Rantanen, 30 maalia

Marko Kiprusoff Trophy (lussuin suomalainen assistentti)
2020-21 Markus Nutivaara, 0+10

Teemu Selänne Winnipeg Trophy (paras suomalainen tulokas)
2020-21 Kevin Lankinen

Joel Fucking Kiviranta Trophy (kovin suomalainen yllättäjä)
2020-21 Janne Kuokkanen

Antero Niittymäki Torino 2006 Trophy (paras suomalainen maalivahti)
2020-21 Juuse Saros

Norristolainen Trophy (paras suomalainen puolustaja)
2020-21 Esa Lindell

Ville Leino Buffalo 2013-14 Trophy (isoin suomalainen floppi)
2020-21 Patrik Laine

Sir Pentti Matikainen Trophy (lähe menee vielä ku ehdit eli suomalainen joka vois suosiolla taputella NHL-uransa jo)
2020-21 Pekka Rinne

Ville Peltonen San Jose Trophy (suomalainen joka sai epäreiluinta kohtelua seurajohdolta)
2020-21 Arttu Ruotsalainen

Tommy Salo Salt Lake City 2002 Valko-Venäjä Trophy (flopannein suomalainen maalivahti)
2020-21 Joonas Korpisalo

Tauski Peltonen Trophy (kovin suomalainen rähisijä ja tappelija)
2020-21 Jani Hakanpää

Lady Boy Trophy (kiltein ja herttaisin suomalainen)
2020-21 Olli Juolevi

Superstarbaosastolta Barkov, Rantanen ja Aho lienee taistelevat noista parhaimman ja omalle jengilleen tärkeimmän pelaajan tittelistä, miksei Juuse Saroskin jos sille päälle sattuu. Bubbling under Miro Heiskanen ja Patrik Laine.

Pistepörssi- ja maalintekijävoittajista varmaan on nuo samat nimet Barkov, Rantanen, Aho vahvoilla, Hintzkin saattaa uhitella jos pysyy terveenä ja jatkaa yhtä kovaa tekemistä kuin mitä viime kaudella näytti. Laine jos herää syväjäästään niin maalintekijäpysti voi mennä sinnekin. Muita mahdollisia nimiä karmeen tykkikauden vetämällä - tai jos noi isoimmat pojat floppaa - voisi olla Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund.

Tulokashommista on vaikea sanoa, ketähän noista nyt tulokkaiksi vielä lasketaan.. @Naamavelli listauksesta jos katsoo että keillä on NHL-debyyttu vielä kokonaan tekemättä, nimet Lundell ja Pajuniemi tuolta nyt ehkä eniten pistää silmään. En tiedä yllättäjästä, mutta itse venaan että tällä kaudella Kaapo Kakko ja Jesse Puljujärvi lähtisivät myös tekemään vielä isompia tehopisteitä, ja Mikko Lehtonen voisi kanssa näyttää että onko siitä mihinkään vai ei.

Maalivahdeista parhaan pitäisi olla Juuse Saros, jos Rask jaksaa vielä pelata niin se voisi haastaa, tai Raanta jos pysyy ehjänä. Muista tuskin on vielä Sarosta haastamaan, Lankinen hiinä ja hiinä.

Pakeista parhaimman titteliä pitäisi sovitella Lindellin sijaan Heiskasen niskaan, ja saapa nähdä mitä Ristolainen nyt esittää kun pääsi syöpä-Buffalosta pois.

Floppipystin toivoisi nyt ainakin menevän jollekin muulle kuin Laineelle tämän kauden osalta, jos toinen peräkkäinen kausi menee Laineelta yhtä heikosti kuin edellinen niin sitten alkaa jo vähän alahuuli väpättämään että mitä tästä nyt seuraa. Odotuksiin nähden floppaavia voisi olla viime kaudella kummallisen kovalla tasolla vetänyt Hintz, ehkä Donskoikin. Ja sitten toki jos joku näistä Rantanen-Barkov-Aho-Saros tyypeistä ei vedäkään superstarbatasolla niin sekin alkaa jo olemaan floppi, odotukset on niin kovat näille nimille jo.

Pekka Rinne lopetti mahtavan uransa kun kiltisti pyydettiin, ja Filppula läks Sveitsiin jo, joten eiköhän tuolta Komarov vedä ensi kaudella ansaittua joutsenlauluaan. Muutama vähän vanhempi maalivahti siellä Komarovin lisäksi vielä on, Koskinen, Rask, Raanta, mutta kyllä noilla nyt pitäisi vielä muutama vuosi olla mittarissa. Sami Vatanen saisi nyt päästä vielä näyttämään että kiinnostaako jääkiekko yhtään, vai mennäänkö vaan suoraan golfiin ja eläkkeelle.

Maalivahtifloppi voi toki olla kuka vaan, Koskinen ehkä on eniten nyt alamäkeä kohti lasketellut, mutta mistäs sitä tietää vaikkei vaikka joku Rask enää saiskaan mitään kiinni. Kunhan vaan noi nuoremmat moket nyt eivät sössisi, Lankinen, Kähkönen, Husso ja Luukkonen saisivat nyt vetää kaikki hyvät kaudet ja vakiinnutta paikkansa tuolla.

Rähisijöitä ei nyt oikein suomalaisista löydy, Komarovkin niin vanha mies jo että ei siltä oikein lähde. Hakanpää ja Mikkola on aika isoja ja rohkeita poikia, ja liekö joku Ristolainenkin uudessa ympäristössä innostuisi rähjäämään. Hyökkääjissä on melkeinpä pelkästään taitavia Suomi-poikia, ei oo enää Tikkasia ja Ruutuja ja Niemisiä tuolla, muita ku Komarov. Puljujärvellä olisi fyysisiä edellytyksiä mutta se on niin mukava kaveri ettei rähjäämiset lähde. Rantanen taas on liian tärkee. Barkovkin on iso poika, mutta Lady Boy -pysti on häntä varten. Tosin parilla viime kaudella Barkovkin on muutamia jäähyjä jopa ottanut, voi tuolta joku Teräväinen tai Hintz tai pienemmän roolin veijareista Kuokkanen tai Tolvanenkin pystin kotiinsa viedä, tai viime kauden voittaja Juolevi.
 

Bandura

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, McDavid
Joko on kehitetty salaliittoteoria, miten Tshernobyl tai Poliorokote tuhosi nuo 80-luvun puolenvälin jälkeiset ikäluokat?

Ai että ku ois some ollu 80-luvulla.

Eikös sellainen salaliittoteoria jo ole olemassa, Nuori Suomi nimittäin? Tälläkin palstalla on saanut lukea tavan takaa marmatusta siitä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös sellainen salaliittoteoria jo ole olemassa, Nuori Suomi nimittäin? Tälläkin palstalla on saanut lukea tavan takaa marmatusta siitä.

Asiastahan on varmasti keskusteltu kohta kaksikymmentä vuotta eri keskustelupalstoilla, kahvipöydissä ja pukukoppikäytävillä, mutta onko suomalaisen pelaajatuotannon hiipumisesta ikäluokissa ~1985-1991 tehty vielä merkittävämmän levelin tutkimusta? Itsekin olen paljon haukkunut Nuorta Suomea ja "kaikki pelaa"-mentaliteettia tavoitteelisessa juniorityössä, mutta oliko Nuoren Suomen vaikutus joka paikkaan silti niin suuri, kuin joskus tunnutaan väittävän, vai tehtiinkö ihan seuratasolla myös virheitä? Toiko 1970-luvulla syntyneiden NHL- ja maajoukkuemenestys jonkilaista mukavoitumista, että kyllä se tästä myös jatkossakin jne... Resursseja suomalaisessa jääkiekossa kuitenkin oli 2000-luvulla ihan eri mittakaavassa, kuin 1980-luvulla.

Jos jotain, olen huolissani nykyisten 1990-luvulla syntyneiden suomalaisten NHL-pelaajien "armeijan" saavan aikaan jonkinlaisen tuudittautumisen tilanteen olevan sama myös kymmenen vuoden kuluttua, vaikka kehitystyötä ei tehtäisi. -Rajallisten harrastajamäärinen maassa ja kiristyvässä ihan globaalin levelin kilpailutilanteessa NHL-tason pelaajien kehittäminen kun tulee olemaan vuosi vuodelta haastavampaa. Ruotsista olemme valitettavasti taas jäämässä jälkeen, ainakin katsoessa 2021-draftia.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Joko on kehitetty salaliittoteoria, miten Tshernobyl tai Poliorokote tuhosi nuo 80-luvun puolenvälin jälkeiset ikäluokat?

Ai että ku ois some ollu 80-luvulla.
Nuori Suomi oli PetteriSihvosten kirjoissa se pääperkele tuhoamassa junnusukupolvia, mutta itse kehtaan väittää, että huomattavasti suurempi tekijä oli 90-luvun alun lama ja sen myötä pienentyneet harrastuksen pariin päässeet ikäluokat => samalla kun perheiden taloudellinen tilanne meni etelän suuntaan pahasti alkoivat monet kunnat rahapulassaan veloittaa urheiluseuroja raskaasti kunnallisten jäähallien käytöstä, ja tämä oli jääkiekollekin vaikea yhtälö. Sittemmin kun -95 tuli MM, kiekkobuumi meni katosta läpi ja perheiden rahatilanne parani niin kuinka ollakaan alkoi uuden kultaisen sukupolven esiinmarssi josta nyt naatiskellaan…
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nuori Suomi oli PetteriSihvosten kirjoissa se pääperkele tuhoamassa junnusukupolvia, mutta itse kehtaan väittää, että huomattavasti suurempi tekijä oli 90-luvun alun lama ja sen myötä pienentyneet harrastuksen pariin päässeet ikäluokat => samalla kun perheiden taloudellinen tilanne meni etelän suuntaan pahasti alkoivat monet kunnat rahapulassaan veloittaa urheiluseuroja raskaasti kunnallisten jäähallien käytöstä, ja tämä oli jääkiekollekin vaikea yhtälö. Sittemmin kun -95 tuli MM, kiekkobuumi meni katosta läpi ja perheiden rahatilanne parani niin kuinka ollakaan alkoi uuden kultaisen sukupolven esiinmarssi josta nyt naatiskellaan…

Nämähän sattuu myös tuohon talouden muutoksiin muutenkin ja miten suurten ikäluokkien lapsista tuli näitä voittajia. Suomella on leveät sukupolvet alkaen sotien jälkeen, piikkinä 1947 ja sitten on ne ohkaiset. Leveissä oli kilpailu kovempaa ja huiput korkeammalla. Välivuosina heikkoa. Tämä kun ulottui myös jääkiekon ulkopuolelle. Onhan esim 1999 vuoden urheilija -listaus aivan mieletön. Oliko Top10 pelkkiä maailmanmestareita. Paitsi Selänne, joka oli vain maalikunkku.

Ei mitään palaa ole ollut tuon jälkeisillä sukupolvilla, muussa kuin jääkiekossa.

1. Mika Myllylä, hiihto, 3-kertainen maailmanmestari, Ramsau 1999, syntymävuosi 1969
2. Mika Häkkinen, F1 maailmanmestari 1999, syntymävuosi 1968
3. Tommi Mäkinen, Rallin maailmanmestari 1999, syntymävuosi 1964
4. Aki Parviainen, Keihäänheiton maailmanmestari 1999, syntymävuosi 1974
5. Kalle Palander, pujottelun maailmanmestari 1999, syntymävuosi 1977
6. Teemu Selänne, NHL:n maalikuningas 1998-99 ja pistepörssin kolmonen, MM-hopeaa 1999. Syntynyt 1970.
7. Tuuli Matinsalo, Aerobicin maailmanmestari 1999, syntynyt 1970.
8. Janne Lahtela, Kumparelaskun maailmanmestari 1999. Syntynyt 1974.
9. Kirsi Boström, suunnistuksen maailmanmestari 1999. Syntynyt 1968.
10. Jani Sievinen, lyhyen radan 100m sekauinnin maailmanmestari 1999. Syntynyt 1974.

Jotenkin tuntuu, että suurissa ikäluokissa saattoi piillä se juttu, että niitä "ilmaisia" valmentajia riitti joka lajiin. Jos Suomen suurin ikäluokka oli -47 syntyneet, he pyörivät tuossa 90-lopulla noin 50-vuotiaina näiden urheilijoiden taustoilla.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Näin 86-syntyneenä täytyy omasta näkökulmasta sanoa, että kyllä silloin kaikki pelasi. Tasojoukkueiden nimeämisestä tuli noottia ja muutenkin Nuori Suomi-aate oli voimissaan - katsomovalmentajilla ja kaikilla. Hämeenlinnassa muutos tehtiin vasta C-ikäisissä ja silloin se oli jo auttamatta myöhäistä. Poikkeusyksilöt on tietysti poikkeusyksilöitä ja puskevat läpi, mutta uskon, että kollektiivisesti parempia olisi kehittänyt enemmän pelata tasoisia vastaan, ennemmin kun höntsäillä puolivaloilla selkeästi heikompia vastaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Näin 86-syntyneenä täytyy omasta näkökulmasta sanoa, että kyllä silloin kaikki pelasi. Tasojoukkueiden nimeämisestä tuli noottia ja muutenkin Nuori Suomi-aate oli voimissaan - katsomovalmentajilla ja kaikilla. Hämeenlinnassa muutos tehtiin vasta C-ikäisissä ja silloin se oli jo auttamatta myöhäistä. Poikkeusyksilöt on tietysti poikkeusyksilöitä ja puskevat läpi, mutta uskon, että kollektiivisesti parempia olisi kehittänyt enemmän pelata tasoisia vastaan, ennemmin kun höntsäillä puolivaloilla selkeästi heikompia vastaan.
Sama homma Kuopiossa tuolloin taannoin ainakin. C-junioreissa vasta eroteltiin jyvät akanoista, siis silloin kun pelaajat ovat jo 14-15-vuotiaita. Auttamatta, ollaan jo myöhässä siinä vaiheessa. Itsellä loppui lätkä tuohon C junnujen kauteen ja C-SM jengissä pelasi silloin mm Malisen Jarkkoa, Puustisen Juusoa ja muita Kuopion kultaisesta -88 ikäluokasta. Kyllähän tuota jo tuolloin erotti ketkä olivat muita parempia, mutta vasta ilmeisesti C-junioreissa tuon erotuksen sai tehdä kun tuli eka kertaa SM sarja kyseeseen
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onhan se mielenkiintoinen kausi taas tulossa.

Tähän voisi nimetä vaikka kuinka monia suomalaispelaajia, mutta isoimpina mielenkiinnon kohteina itselläni on ainakin Jesse Puljujärvi, Patrik Laine, Eeli Tolvanen, Kaapo Kakko, Juuso Välimäki ja Olli Juolevi.

Pystyykö nämä kyseiset kaverit ottamaan sen seuraavan stepin pelaajina? Jokaisella heistä status NHL:ssä ja kehityskäyrä on vähän eri tilanteissa, mutta kaikilla on kuitenkin paljon todistettavaa tulevalla sesongilla. Tämä kausi näyttää sen, että miten pystyvät vastaamaan huutoon.

Puljujärvellä, Tolvasella ja Kakolla se liittyy enemmän tuollaiseen pisteiden tekemiseen ja pystyvätkö sitä kautta lunastamaan peliaikansa tuonne TOP6-rooleihin ja YV:lle? Kaikilla heistä olisi olemassa kyvyt kohentaa pistemääriään edellisestä kaudesta.

Ja minkälainen Patrik Laine saadaan tällä kaudella? Kiikareilla hiihtelevä pate, enemmän syöttelyyn ja kaikkeen muuhun joukkueen peliä edistävään toimintaan keskittyvä pate, paljon maaleja tekevä pate, vai jokin näiden hybridi? Ihan mahdotonta sanoa ennen kauden alkua.

Juolevin pitäisi nyt tehdä itsestään sitten solidi ja luotettava 82 runkosarjaottelun NHL-puolustaja. Välimäki taas lähtee hakemaan jo isompaakin roolia, kuin vain sitä että saa olla mukana kokoonpanossa.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Syksy alkoi jo niin saisi lätkäkin alkaa. Kiva, että NHL:ssä on suomalaisten osalta muutakin seurattavaa kuin, että tekeekö joku yli 20 maalia. Odotukset ovat syystäkin paljon korkeammalla.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tuukka Raskin "minulla ei ole enää syytä jahdata rahaa jostain muualta" ja "tulen olemaan halpa maalivahti" ovat tosiaan mukavan suomalaisia kommentteja. Tuukan agentti ei varmaan näistä tykkää, ja suuri osa jenkeistä ei ymmärrä, mutta sehän ei ole Tuuukan ongelma. Chapeau!

Köyhä ei ole se jolla on vähän (tämä nyt ei ihan täsmää Tuukan tilanteeseen...) , vaan se joka haluaa lisää.
 
Ja aika lähelle tuota summaa meneekin jos tekee minimisopimuksen 750k caphitillä? Rask on kuitenkin pelikunnossa vasta vuodenvaihteen jälkeen ja jos sopimus tehdään tuossa ennen vuodenvaihdetta, niin eipä paljoa tuota enempää tule maksettavaakaan tältä kaudelta. Bud lighteja sitten sopiva määrä päälle.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja aika lähelle tuota summaa meneekin jos tekee minimisopimuksen 750k caphitillä? Rask on kuitenkin pelikunnossa vasta vuodenvaihteen jälkeen ja jos sopimus tehdään tuossa ennen vuodenvaihdetta, niin eipä paljoa tuota enempää tule maksettavaakaan tältä kaudelta. Bud lighteja sitten sopiva määrä päälle.
Mä just yritin laskea, paljon se tekee bisseinä. Toi muuttuva korvaus hiukan vaikeuttaa laskelmia.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös