Lowry ainakin pelin jälkeen antoi Heinolalle tukea, vaikka peli ei tosiaan mikään kummoinen häneltä ollutkaan. Toivotaan vaan että vastuuta tulee jatkossakin, niin otteetkin varmasti paranevat.
Uran 200. maali Barkoville, ja aikas törkynen alivoimamaali olikin kyseessä.
On tuossa hyvät suomalaiset Floridalla rosterissa. Ja katsomossa näyttäisi olevan tilaa karjalalippiksien invaasiolle, kuka alkaa järjestämään keihäsmatkoja?
Barkov kylläkin pilasi nuo hienot tilastonsa ottamalla hikisen kakkossyötön tyhjiin tehtyyn maaliin, nyt on pisteet rumasti 200+301=501. Hyi helvetti! Miksei Barkov tajunnut lopettaa uraansa heti kun oli hienoissa tasanumeroissa? Nyt hän pilasi monen sademiehen elämän.Joo, Barkovilla hienot pyöreät tehot nyt NHL-uraltaan taulussa ja olihan taas suorastaan hävytön karkin tai tikkarin ryöstäminen vastustajan lavasta tuo josta tilanne kääntyi ja rakentelivat Lundellin kanssa hienon alivoimamaalin.
Taisi olla AHL:ssä eka Japanilaisen tekemä maaliEikös just jossain ollut juttua että joku japanilainen olisi tehnyt NHL:ssä maalin, mutta ei löydy Japania tuolta listalta ollenkaan? Onkohan tää nyt ihan fake news.
Tämä on rasismi. Onhan tuolla tosiaan tuota meidän mamujen syrjimistä vieläkin, itse olen edelleen katkera että silloin joskus Tuukka Raskilta vietiin Conn Smythe ja annettiin se jollekin stlouisin nevahöördille, ihan vain koska se oli kanadalainen, mitään muuta syytä siihen ei silloin ollut. PISTE.Vähän sekalaista asiaa suomalaisista NHL-pelaajista. Laitetaan nyt tänne, kun ei varmaan muihinkaan otsikoihin sovi.
Omana "harrastuksenani" on tasaisin väliajoin katsella internetistä noita aiempien vuosien re-draft koosteita. Ahosta ja Rantasesta on ollut paljon keskustelua omissa otsikoissaan ja ihan aiheesta, mutta jotenkin huvittavaa, että uusimmissakin toimittajien tekemissä 2015 vuoden re-draft listoissa ainakin Eichel, Barzal ja Marner rankataan melkein aina suomalaisten edelle. Jos ihan pintapuolisia tilastoja katsoo (maalit, pisteet, pisteet per peli, plus-miinus) niin eihän tuossa pitäisi olla mitään epäselvää. Eichelillä on taitoa, mutta hänen kohdallaan on myös suuria kysymysmerkkejä: Tuleeko koskaan olemaan voittava pelaaja? Pystyykö hän edes jatkamaan uraansa samalla tavalla loukkaantumisen jälkeen? Marner on kova pistelinko, mutta onko tosissaan niin kova, että voidaan unohtaa kokonaisvaltainen peli Ahoon ja Rantaseen verrattuna? Barzal on itselleni ehkä suurin kysymysmerkki. Joo, pelasi hyvin yhdet pleijarit ja pelaa myös melko puolustusvoittoisessa joukkueessa, mutta tilastojen valossa ei pitäisi olla mitään asiaa Suomi-kaksikon edelle. Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) Aho ja Rantanen rankataan molemmat jonnekin oman draftinsa top-5 alapuolelle, mikä on mielestäni käsittämätöntä. Okei, menee ehkä liikaa tunteisiin, ja luultavasti kyse on vain pohjoisamerikkalaisten normaalista kotiinpäinvetämisestä.
Samanlaista kotiinpäinvetämistä on havaittavissa, kun seuraa tämän kauden osalta Calderin kertoimia. Jotenkin luulisi, että pisteissä ja piste per peli -tahdissa kolmantena oleva sekä plus-miinus -tilastoa johtava tulokas olisi automaattisesti myös Calder veikkauksissa vähintään kolmantena, mutta en ole juuri löytänyt sivustoja, joissa Lundell olisi edes top-5 kertoimissa. Näihin tilastoihin kun lisää vielä esim. peluutuksen (alivoima-aika) sekä puolustustilastot (liigan johdossa blokatuissa laukauksissa), kuulostaa jotenkin hassulta, että Zegrasin kerroin Calderin voittamiseen on joillain sivustoilla 20-kertainen Lundelliin verrattuna. Kotiinpäinvetämisen lisäksi kyse on varmaan NHL:n palkintoin liittyvästä klassisesta tarinallisuudesta: isommilla markkinoilla pelaaville pelaajille on helpompi kehittää myyvä tarina, vaikka tilastot sanoisivat mitä.
AHL:ssä teki, ja tuon aussin neljästä maalista kolme tuli yhdessä ottelussa.Eikös just jossain ollut juttua että joku japanilainen olisi tehnyt NHL:ssä maalin, mutta ei löydy Japania tuolta listalta ollenkaan? Onkohan tää nyt ihan fake news.
Jos nyt noita top-3 Calder ehdokkaita katselee niin siellä on Lucas Raymond, Trevor Zegras ja Mortiz Seider edellä. Raymondilla ja Zegrasilla kovempi pistetahti ja molemmat pelaavat enemmän per ottelu Lundell. Sitten Moritz Seiderilla on hieman heikompi piste per peli tahti kuin Lundellilla, mutta kyseessä on puolustaja joka pelaa toiseksi eniten omassa joukkueessaan. Sanoisin että minuuttien vaikeustaso on vähintään samaa luokkaa Seiderilla kuin Lundellilla. Sitten Raymond ja Zegras ovat napanneet paikat kärkikentistä ja ovat tärkeitä osia omien joukkueidensa hyökkäyspelaamista.Samanlaista kotiinpäinvetämistä on havaittavissa, kun seuraa tämän kauden osalta Calderin kertoimia. Jotenkin luulisi, että pisteissä ja piste per peli -tahdissa kolmantena oleva sekä plus-miinus -tilastoa johtava tulokas olisi automaattisesti myös Calder veikkauksissa vähintään kolmantena, mutta en ole juuri löytänyt sivustoja, joissa Lundell olisi edes top-5 kertoimissa. Näihin tilastoihin kun lisää vielä esim. peluutuksen (alivoima-aika) sekä puolustustilastot (liigan johdossa blokatuissa laukauksissa), kuulostaa jotenkin hassulta, että Zegrasin kerroin Calderin voittamiseen on joillain sivustoilla 20-kertainen Lundelliin verrattuna. Kotiinpäinvetämisen lisäksi kyse on varmaan NHL:n palkintoin liittyvästä klassisesta tarinallisuudesta: isommilla markkinoilla pelaaville pelaajille on helpompi kehittää myyvä tarina, vaikka tilastot sanoisivat mitä.
Kaikki näistä neljästä pelaa hyvää kautta, mutta jopa ilman suomilaseja tuntuu että Lundellia aliarvostetaan Calder-kaavailuissa kyllä. Oman ajatusmaailman mukaan Raymond, Zegras ja Seider eivät Floridassa pelaisi yhtä isossa roolissa (Seider ehkä lähimpänä), mutta Lundell pelaisi kaikkien vertailukohteiden joukkueissa isommassa roolissa kuin tällä hetkellä.Jos nyt noita top-3 Calder ehdokkaita katselee niin siellä on Lucas Raymond, Trevor Zegras ja Mortiz Seider edellä. Raymondilla ja Zegrasilla kovempi pistetahti ja molemmat pelaavat enemmän per ottelu Lundell. Sitten Moritz Seiderilla on hieman heikompi piste per peli tahti kuin Lundellilla, mutta kyseessä on puolustaja joka pelaa toiseksi eniten omassa joukkueessaan. Sanoisin että minuuttien vaikeustaso on vähintään samaa luokkaa Seiderilla kuin Lundellilla. Sitten Raymond ja Zegras ovat napanneet paikat kärkikentistä ja ovat tärkeitä osia omien joukkueidensa hyökkäyspelaamista.
Elä huoli, kohta se vaihdetaan johonkin chyrkroniin tai omikroniin.On Lundell kova, huh huh. Itseluottamus kohdillaan ja peli kulkee.
Nuorukaiselle aikamoinen onni päästä huippujoukkueeseen ja taas huippujoukkueella onni saada noin kova nuori pelimies.
Jos nyt noita top-3 Calder ehdokkaita katselee niin siellä on Lucas Raymond, Trevor Zegras ja Mortiz Seider edellä. Raymondilla ja Zegrasilla kovempi pistetahti ja molemmat pelaavat enemmän per ottelu Lundell. Sitten Moritz Seiderilla on hieman heikompi piste per peli tahti kuin Lundellilla, mutta kyseessä on puolustaja joka pelaa toiseksi eniten omassa joukkueessaan. Sanoisin että minuuttien vaikeustaso on vähintään samaa luokkaa Seiderilla kuin Lundellilla. Sitten Raymond ja Zegras ovat napanneet paikat kärkikentistä ja ovat tärkeitä osia omien joukkueidensa hyökkäyspelaamista.
On Lundell kova, huh huh. Itseluottamus kohdillaan ja peli kulkee.
Nuorukaiselle aikamoinen onni päästä huippujoukkueeseen ja taas huippujoukkueella onni saada noin kova nuori pelimies.
Vedonlyönnin kertoimiin en osaa ottaa kiinni, mutta Jeannot ja Bunting tekevät paljon maaleja. Nuo ovat sitten nostaneet pelaajien profiileja ylöspäin. Zegras on tosiaan tällä hetkellä todennäköisin voittaja ja taitaa olla erilaisten WAR mallien mukaan arvokkain tulokas. En kyllä Jeannotia tai Buntingia näe pystiä pokkaamassa ja varmaan ovat äänestyksessä Lundellia perässä. Ikämiehiä kun ovat molemmat. Bunting on siis Barkovia muutaman viikon nuorempi ja Jeannot'lla ikää 24 vuotta. Molemmilla hienot tarinat kun ovat tahkonneet farmissa vuosia ja nyt tulee tulosta. Media rakastaa tuollaisia tarinoita. Kyllähän Lundell voi vielä voittaa (ja olisi ilmeisen hyvä vedonlyönti kohde pienellä summalla).Siis joo, tämän vielä jotenkin ymmärrän, vaikka alkuperäinen viestini oli ehkä vain puolitosissaan kirjoitettu. Mutta voisiko joku kirjoittaa samanlaisen koosteen Jeannotista, Buntingista ja Merceristä, kun tällä päivämäärällä ainakin kaksi Google-hakujen ensimmäistä ulkomaista vedonlyöntiyhtiötä antaa myös heille Lundellia pienemmät kertoimet? Tässä kohtaa täytyy tunnustaa oma tietämättömyyteni, kun itselleni nämä ovat hädin tuskin tuttuja nimiä. Toinen kysymykseni olikin sitten se, että ovatko Lundellin näytöt oikeasti niin huonot, että Zegras on 20-kertaa todennäköisempi voittaja? Joku tuossa ylempänä jo ansiokkaasti siitä kirjoittelikin, että Lundell toisi varmasti lisäarvoa myös edellämainittujen joukkueisiin.
Toinen kysymykseni olikin sitten se, että ovatko Lundellin näytöt oikeasti niin huonot, että Zegras on 20-kertaa todennäköisempi voittaja? Joku tuossa ylempänä jo ansiokkaasti siitä kirjoittelikin, että Lundell toisi varmasti lisäarvoa myös edellämainittujen joukkueisiin.
Eikai tässä nyt vielä pysty sanomaan kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Katsotaan sitten kun Husso mahdollisesti joskus pääsee ensimmäistä kertaa urallaan ykkösvahdiksi.