Raannalle toivoisi tervettä kautta jotta nähdään todenteolla mihin ne kyvyt riittävät. Sillä toissakaudellakin kun pelasi hienon kauden niin kerkesi kuitenkin useasti olemaan sivussa loukkaantumisten vuoksi. Nyt toivottavasti paikat pysyisivät koko kauden kunnossa niin nähdään että onko niin hyvä ykkösmaalivahtina kuin tähän astisten, vielä vähäisten, näyttöjen pohjalta voisi olettaa. Jos on niin siinä on sitten seuraava suomalainen Vezina-finalisti.
Myös Koskisen otteita tosiaan mielenkiintoista seurata tulevalla kaudella. Sopimus on mitä on ja tuli liian aikaisessa vaiheessa, mutta ei se Koskisen syy ole. Kykyjä siellä kuitenkin on torjua hyvällä tasolla. Viime kaudella voi sanoa että kuorma oli liian suuri ja väsähti loppukaudesta. Kun vielä edessä pelannut joukkue pelasi surkeaa puolustavaa kiekkoa, niin loppupeluutetun maalivahdin kanssa jälki oli nähdyn kaltaista. Jos Tippett saa viisikkopelaamista edes hieman tiivistettyä, ja Smithin läsnäolo loisi hyvän kilpailutilanteen maalille (näissähän Koskinen on ollut parhaimmillaan läpi uransa), niin Koskiselta voidaan nähdä hyvä kausi Oilersin maalinsuulla.
Rask varmaan sitten aloittelee taas hitaasti kauden ja se luo keskustelua Halakin nostosta ykköseksi syksyn mittaan. Ne puheet sitten totutusti hiljenevät kevättä kohden kun Rask pääsee tasolleen.
Nashvillessä Rinne lienee edelleen liian hyvä jotta Saros pääsisi niskan päälle kaksintaistelussa. Jos nyt pelimäärä Saroksella kuitenkin jatkaisi nähdyn kaltaista kehitystä (kausittain saanut viisi peliä enemmän tililleen), niin se olisi hyvä pelimäärä Sarokselle.
Korpisalo tosiaan sitten villi kortti lähtökohtaisista suomalaisista NHL-maalivahdeista ensi kauden osalta. Saa nyt elämänsä mahdollisuuden ykkösmaalivahdin paikan nappaamiseen NHL:ssä, mutta toisaalta niin saa myös hänen kilpakumppani Merzlikins. Mielenkiintoinen tilanne kaiken kaikkiaan Columbuksen maalinsuulla.
AHL:ssä taas on useampi ns. organisaation kolmosmaalivahti jotka voivat saada peliaikaa kauden mittaan edellä olevien loukkaantumisten johdosta:
Veini Vehviläinen
- Aloittanee ensimmäisen Pohjois-Amerikan kautensa heti AHL-joukkueen ykkösmaalivahtina. Clevelandin maalinsuulla peliajasta hänen kanssaan kilpailee Brad Thiessen, mutta hän on AHL:ssäkin lähinnä vain kokenut kakkosmaalivahti. Kun siellä edellä Columbuksessa se kilpailutilanne on myös täysin avoin, voi Vehviläinen hyvin kauden mittaan saada myös oman mahdollisuutensa siellä. Kekäläinen totesikin juuri Vehviläisen olevan villi kortti heidän maalivahtipelissään ja sellainenhan tuo on tulevalle kaudelle.
Kaapo Kähkönen
- Hammond poistui organisaatiosta joten Kähkönen nousee AHL-joukkueen ykkösmaalivahdiksi ja ensimmäiseksi ylöskutsua odottavaksi maalivahdiksi. Kirittäjinä pari ammattilaisuraansa aloittelevaa maalivahtia, joten Kähkösellä on erinomainen mahdollisuus saada paljon startteja tililleen. Iso kausi edessä Kähkösen NHL-tulevaisuudelle.
Ville Husso
- Kähkösen tavoin noussut AHL-joukkueen ykkösmaalivahdiksi ja organisaation kolmosmaalivahdiksi hierarkiassa tulevaksi kaudeksi. Viime kaudesta jäi paljon parannettavaa mutta tulee saamaan siihen erinomaisen mahdollisuuden. Viimeinen waiver-vapaa kausi käyntiin joten näyttöjä NHL-tulevaisuuden kannalta olisi annettava, vaikka toki edeltä juuri Binnington osoitti ettei waiver-status ja niiden läpäiseminen vastaavanlainen vedenjakaja NHL-uran kannalta ole kuin mitä se on kenttäpelaajien kanssa yleisesti ottaen.
Kasimir Kaskisuo
- Lähtökohtainen ykkösmaalivahti Marliesin maalinsuulla kun kilpakumppaneina kaksi ammattilaisuraansa aloittelevaa nuorta maalivahtia. Kyseinen kaksikko onkin sitten erittäin potentiaalinen joten hyvin saa pelata Kaskisuo jotta pärjää heille. Mikäli Hutchinson ei pärjää NHL:ssä kakkosmaalivahtina, voi Kaskisuo saada oman mahdollisuutensa kauden mittaan.
Kevin Lankinen
- Taistelee Collin Delian kanssa peliajasta Rockfordin maalinsuulla. Näkisin että tuollainen 1A/1B-tilanne jossa lähtökohtaisesti Delia aavistuksen niskan päällä kokemuksensa johdosta. Crawfordin kestävyydestä riippuen Delia voi useasti käydä ylhäällä istumassa penkillä minkä myötä Lankinen saisi startteja enemmän AHL:ssä.
Emil Larmi
- Penguinsin maalivahtitilanne on tällä hetkellä vielä avoinna Tristan Jarryn tulevaisuuden johdosta. Mikäli Jarry läpäisee waiversit ja suuntaa takaisin WBS:ään, on hän siellä ykkösmaalivahti. Siellä on lisäksi kokenut AHL-veteraani Dustin Tokarski AHL-sopimuksella, joten Jarryn meno sinne saattaisi pudottaa Larmin aloittelemaan kauttaan ECHL:ssä Wheeling Nailersin riveissä. Mikäli taas Jarry joko waivereiden tai treidin kautta suuntaa toisaalle ja pysyy NHL:ssä, on tie aina ykkösmaalivahdiksi saakka AHL:ssä avoinna Larmille jo hänen ensimmäisenä Pohjois-Amerikan kautenaan.
Christopher Gibson
- Gibson on saanut urallaan muutamia pelejä kausittain NHL:ssä alleen, mutta vaikea enää tässä vaiheessa nähdä hänellä uraa NHL-maalivahtina. Korkeintaan nähdyn kaltaisena loukkaantumisten tilapäisenä tuuraajana. Myös asema Islandersin maalivahtihierarkiassa hieman avoin, kun sinne signattiin toinen vastaavanlaisen AHL/NHL-kokemuksen omaava Jared Coreau ja sitten Linus Söderström siirtyy viimein kokeilemaan kykyjään Pohjois-Amerikassa. Söderströmillä vaikeampi kausi Ruotsissa joten ehkä hän menee ECHL:ään kuitenkin ja Gibson/Coreau-tandemi on sitten AHL:ssä Bridgeportin maalinsuulla?
Ukko-Pekka Luukkonen
- Aloittaa kauden loukkaantumisesta edelleen toipuen, mutta tervehtymisensä jälkeen tarjolla olisi roolia Andrew Hammondin takana Rochesterin maalinsuulla. Saattaa toki aloittaa kautensa myös ECHL:ssä kun kauden aloitus venyy muita pidemmälle loukkaantumisen johdosta. Loppukaudesta kaiken mennessä kuntoon pitäisi kuitenkin jo pystyä haastaamaan Hammondia peliminuuteista ihan tosissaan. Carter Hartin kaltaista nopeaa nousua NHL:ään ei varmaan paljoa kannata odotella, mutta mikä ettei sekin voisi olla mahdollisuuksien rajoissa kaiken mennessä heti täydellisesti.