Mainos

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2018–2019

  • 627 660
  • 1 474

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
^ Siis Barkovhan juuri antaa muille ketjutovereilleen avut pelata hyökkäävämmin kun on niin loistava omassa päässään. Tätä samaa tapahtuu myös mainitsemiesi Coloradon ja Bostonin 1-ketjuissa.

Ja kyllä Dadonov ja Hoffman ovat lähemmäs 2-ketjun tasoa kuin ykkösen. Eli melko iso ero verrattuna noihin kahteen muuhun.
Mielestäni nyt kyllä selkeästi aliarvostat Dadonovia ja Hoffmania. Molemmat selkeitä ykköskorin jätkiä mielestäni. Sen toki myönnän, että laitureiden osalta Barkov antaa silti jonkin verran tasoitusta Coloradolle ja Bostonille.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Miksi tuijotat yksittäisten pelaajien pisteitä? Ei se nyt edelleenkään ollut pointtini. Kun pelaaja on äärimmäisesti hyökkäyspelitaitojaan maksimoiva ja pelaa samalla mentaliteetilla pelaavien ketjukavereiden kanssa ja vieläpä oikein roolitettuina, niin silloin niitä maaleja vaan tehdään selkeästi enemmän kuin vastustaja tekee, vaikka niitä välillä päästettäisiinkin.

Jos keskustelun aiheena on yksittäisen pelaajan hyökkäys/puolustusorientoituneen ajatusmaailman vaikutus siihen, että saisi joukkueensa tekemään huomattavasti vastustajaa enemmän maaleja, on mielestäni validi argumentti osoittaa, että sellaista pelaajaa ei ole NHL-tasolla olemassakaan, jonka +merkkinen vaikutus joukkueen maalimäärään ottelukohtaisesti olisi useita maaleja.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Jos keskustelun aiheena on yksittäisen pelaajan hyökkäys/puolustusorientoituneen ajatusmaailman vaikutus siihen, että saisi joukkueensa tekemään huomattavasti vastustajaa enemmän maaleja, on mielestäni validi argumentti osoittaa, että sellaista pelaajaa ei ole NHL-tasolla olemassakaan, jonka +merkkinen vaikutus joukkueen maalimäärään ottelukohtaisesti olisi useita maaleja.
Vaan kun et kuitenkaan pysty sitä osoittamaan katsomalla pelkästään yksilön omia pisteitä. Siinäpä menet täysin metsään, kun niitä tuijotat.
 

Isäntä

Jäsen
Selke oli hyvä juttu silloin kun pelattiin todella offensiivista kiekkoa, mutta tarvittiin kuitenkin Esa Tikkasen ja Jere Lehtisen kaltaisia tunnollisesti puolustavia kavereita tasapainottamaan ketjuja. Antoivat Gretzkyn ja muiden offensiivisien nerojen keskittyä siihen missä he olivat parhaimmillaan. Näin sen kuuluisi olla, jotta lätkässä olisi oikeasti enemmän kiinnostavuutta ja elämyksiä.

Nyt joku Selke on ällöttävä jääkiekon tappajien palkinto, jolla palkitaan usein 1. tai 2. ketjun senttereitä, jotka pelaavat ylipuolustavasti vastustajan ja omankin joukkueen hyökkäyspeliä tappaen tai ainakin laimentaen, sen sijasta että keskittyisivät olemaan ensisijaisesti joukkeensa hyökkäyspelaamisen ja pelinrakentamisen sieluna.
Kyllä, Lehtisen Selke-vuosina 1998, 1999 ja 2003 pelattiin äärettömän offensiivista kiekkoa. Määritelmän kaltaisia "hyviä" Selke-voittajia lienevät myös esim. Michael Peca, John Madden ja Kris Draper viime vuosikymmenen alusta? Niissä vauhtiajoissa ja maalijuhlissa oli tosiaan ihan hyvä, että oli heidän kaltaisiaan tunnollisesti puolustavia pelaajia tasapainottamassa muuten täysin villiä offensiivista peliä. Maddenin Devils oli varmaan seksikkäimpiä menestysjoukkueita NHL:n historiassa. Onneksi oli Madden-Pandolfo, ettei meno täysin karannut käsistä.

Sen sijaan vuosien 2008-10 Pavel Datsjuk oli sellainen jääkiekon- ja erotiikantappaja, että jopa kasvatti omalla pelilllään Viagran myyntiä jääkiekkoa seuraavissa maissa, niin masentavaa seurattavaa hänen pelinsä noina Selke-vuosina oli.
 

Knap

Jäsen
Et näköjään ymmärtänyt sitten lukemaasi lainkaan. Puhuin asennoitumisesta ja tasapainosta Barkovin pelissä, sekä siitä, että hänellä olisi niin erityislaatuiset taidot hyökkäyspäähän, että hän pystyisi auttamaan joukkueitaan enemmän ottamalla vielä selkeästi aktiivisemman otteen hyökkäyspeliinsä. Hänen pääfokuksensa pitäisi olla tehdä maaleja SELKEÄSTI enemmän kuin vastustaja tekee hänen kentällä ollessaan. Nythän näin ei tapahdu, koska Barkov keskittyy selkeästi enemmän siihen miten estää vastustajan maalinteko, kuin siihen, että maaleja tehtäisiin SELKEÄSTI enemmän kuin vastustaja. Siinä sinulle kerrointa. Tehdä paljon enemmän maaleja kuin itse päästää. Siihen pitäisi jokaisen hyökkäyspään pelaamisessa erityisen taitavan pelaajan loppujen lopuksi pyrkiä maksimaalisesti. Päästetyt maalit menettävät merkityksensä jos teet niitä helvetisti vielä enemmän kuin vastustaja.

Ja kyllä olen sitä mieltä, että maalien tekeminen on aina ollut ja sen pitäisi aina olla tärkeämpää kuin maalien estäminen. Filosofinen juttu loppujen lopuksi, mutta jokainen valitsee sen mitä arvostaa ja minkä uskoo olevan itse pelin kehittymisen kannalta parasta.

Bostonin 1. ketju on niin hyvä mitä se on täydellisen roolituksen sekä erinomaisen kemian takia, mikä ketjussa olevilla pelaajilla on keskenään. On myös hyökkäyspäähän erittäin aktiivinen ja aggressiivinen ketju, jonka tehokkuus maalien estämisessä perustuu kyllä vielä enemmän siihen, että hyökkäys on paras puolustus, kun ei vastustajalle anneta mahdollisuutta saada kiekkoa kovin usein, eikä myöskään anneta heille etulyöntiasemaa keskittymällä pelissään enemmän puolustamiseen kuin itse tärkeimpään, eli hyökkäämiseen.

Ja muuten Begeron on muuttanut peliään sen myötä kun on saanut pelata noiden itseään loistavasti täydentävien laitureiden kanssa. Hänen pelinsä on nykyään paljon tasapainoisemmin hyökkäävää ja rohkeaa peliä. Paljon parempi asenne Bergeronilla on hyökkäyspään pelaamisessa kuin Barkovilla nykyään, vaikkei toki Bergeronilla ole sinänsä läheskään yhtä hyviä taitoja hyökkäyspeliin, kuin Barkovilla olisi, jos lopettaisi tuon nossöilynsä. Toki Bergeronilla on itselleen ideaalit ketjukaverit. Tätä asetelmaa ei ainakaan samalla tavalla ole Barkovilla, vaikkakin olen kyllä sitä mieltä, että Dadonv ja Hoffman olisivat jo kyllä siihen suuntaan, kun vain Barkov saisi heidän molempien kanssa tasakentällisin myöskin pelata riittävästi.

Asenne pelata tiettyä peliä on aina hieman eri asia, kuin puhtaat taidot pelin eri osa-alueilla.

Mutta turhaanhan me tässä väittelemme, kun sinä selkeästi olet puolustus aina ensin-pelifilosofian kannattajan ja olet selvästi ostanut tuon massoille vuosien varrella hyvin läpi menneen peliä huonompaan suuntaan vieneen ajatusmaailman. Puolustuspelaamisen fanipoika siis.

Lätkähän on aivan helvetisti tylsempää katsottavaa, kuin mitä se oli 80- ja 90-luvuilla. Peli ei todellakaan ole kehittynyt, ainakaan hyvään suuntaan, vaikka tällaistakin ajatusta pelin ihanasta evoluutiosta on massoille kovasti haluttu esittää.
Montako tällaista pelaajaa on NHL:ssä, jotka tekevät selkeästi enemmän maaleja kuin päästävät? Ja puhutaan ilmeisesti sinun logiikallasi myös sellaisesta pelaajasta, joka tekee(/on edes mukana maalissa tehopisteellä) maaleja enemmän, kun vastustaja hänen kentällistään vastaan. Jos katsotaan vain +/- -tilastoa, niin kärjessä on Nick Boninoa, Jeff Skinneriä, Colton Sissonssia, Gabirel Landeskogia ja Ron Hainseyta. +/- -tilasto antaa jopa liian hyvän kuvan näistä pelaajista, koska +/- kehittyy paranee, vaikket olisi maalissa mukana varsinaisesti. Jos pelaaja varastaa puolustuksesta, niin todennäköisesti omaan päähän uppoaa myös aika kovalla prosentilla, vaikka varastava pelaaja iskisi edes ~15% laukaisuprosentilla maaleja.

Jos katson puolueettomana jääkiekkoa, tykkään runsasmaalisista peleistä ja hurlumhei-kiekosta. Osaan myös arvostaa laadukasta puolustamista ja tätä "prosenttikiekkoa". Lätkä kun ei ole pelkkää hyökkäämistä ja hienoja maaleja.

No näimpä. Bruinsin ykkösketju on enemmän kuin osiensa summa, mutta ei ne pelkästään hyökkäämällä puolusta. Bergeron ja Marchand etenkin on omaankiin päähän helvetin kovia, eikä varsinaisesti hyökätä puolustuksen kustannuksella. Mikäli 2/3 kykenee olemaan "Selke-tasoa" ketjusta, puhutaan täydellisestä ketjusta. Ja Selke tarkoittaa 2-suunnan, ei puolustavaa, siinä on vissi ero. Mieti kun Barkov saisi ketjuunsa "Marchandin", kuinka paljon se vapauttaisi Barkovia hyökkäyssuuntaan? Ja mitä veikkaat, kuinka paljon pahemmin pelaajat, jotka ovat Barkovin laidoilla (Esim. Dadonov ja Hoffman) olisivat miinuksella, jos sentterinä olisi joku muu? Toimisiko tuo ketju silloin? Hyökkäyspäässä todennäköisti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Antti Raanta 9 peliä, GAA 2.10 & torjuntaprosentti 92,9%.

Ihan vain tällein että nostetaan nyt hänenkin nimi esiin. On niin monta suomalaisonnistujaa ollut alkukaudella että jotkut pääsee jo vähän unohtumaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Seuraavana pe-la yönä pelaavat kaikki muut joukkueet paitsi Kings. Mikä on yhtenä päivänä pelanneiden suomalaisten ennätys? Veikkaanpa, että tuona yönä tämä luku tulla rikotuksi, ellei ole paljoa (Haula, Armia, Vatanen?, Raanta?) loukkaantumisten takia pelaajia pois.
 

Van Taimeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Seuraavana pe-la yönä pelaavat kaikki muut joukkueet paitsi Kings. Mikä on yhtenä päivänä pelanneiden suomalaisten ennätys?
Enimmillään yhdellä kierroksella pelanneita suomalaisia on ollut 31 kpl. Ennätystä sivuttiin jo aikaisemmin tällä kaudella (13.10.2018). Ensimmäisen kerran 31 meikäläistä pelasi kierroksella 2.12.2006.
 

Van Taimeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kiitos! Onko noihin laskettu luukulla olevat maalivahdit vai pelkästään pelaavat?
Pelkästään pelaavat eli ne joille on merkattu jääaikaa.

Lisäys: Jos luukkuvahditkin lasketaan niin sitten ennätys on 34 suomalaista kierroksella, ja se tapahtui tällä kaudella 13.10.2018 -pelatulla kierroksella.
 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Vaan kun et kuitenkaan pysty sitä osoittamaan katsomalla pelkästään yksilön omia pisteitä. Siinäpä menet täysin metsään, kun niitä tuijotat.

Siis yksilön pisteet kun ovat vain yksi niistä monista mittareista, jotka kaikki osoittavat saman asian: sellaista pelaajaa ei ole, joka kykenisi panoksellaan saamaan joukkueensa tekemään selkeästi vastustajaa enemmän maaleja ei ole olemassakaan.

Voidaan ehkä puhua pelaajista, joiden plus-merkkinen vaikutus oman joukkueen tekemiseen on maaleja monikossa ottelutasolla, mutta silloin puhutaan aina pelaajista, jotka eivät varasta puolustussuuntaan.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Siis yksilön pisteet kun ovat vain yksi niistä monista mittareista, jotka kaikki osoittavat saman asian: sellaista pelaajaa ei ole, joka kykenisi panoksellaan saamaan joukkueensa tekemään selkeästi vastustajaa enemmän maaleja ei ole olemassakaan.

Voidaan ehkä puhua pelaajista, joiden plus-merkkinen vaikutus oman joukkueen tekemiseen on maaleja monikossa ottelutasolla, mutta silloin puhutaan aina pelaajista, jotka eivät varasta puolustussuuntaan.
Ja minähän en ole varastamisesta puhunut puolustussuuntaan. Ainoastaan siitä, että nykyaikana moni erittäin taitava pelaaja hyökkäyspäähän keskittyy liikaa puolustamiseen hyökkäyspelaamisen kustannuksella. Lisäksi aivan liikaa pyritään tekemään kaikista ketjuista puolustavia, kun todellisuudessa parhaat ketjut syntyvät sillä, kun pelaajilla on rooleja erityisvahvuuksiensa mukaan. Nykyaikana kaikki ollaan tasapäistämässä. Pelifilosofia on yleisesti kieroutunut, ja ruokkii erittäin passiivista ja mielikuvituksetonta peliä. Sitä tekee Barkovkin siihen nähden mitä hyökkäyspeliä hänellä olisi potentiaalia pelata taitojensa puolesta.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Ja minähän en ole varastamisesta puhunut puolustussuuntaan. Ainoastaan siitä, että nykyaikana moni erittäin taitava pelaaja hyökkäyspäähän keskittyy liikaa puolustamiseen hyökkäyspelaamisen kustannuksella. Lisäksi aivan liikaa pyritään tekemään kaikista ketjuista puolustavia, kun todellisuudessa parhaat ketjut syntyvät sillä, kun pelaajilla on rooleja erityisvahvuuksiensa mukaan. Nykyaikana kaikki ollaan tasapäistämässä. Pelifilosofia on yleisesti kieroutunut, ja ruokkii erittäin passiivista ja mielikuvituksetonta peliä. Sitä tekee Barkovkin siihen nähden mitä hyökkäyspeliä hänellä olisi potentiaalia pelata taitojensa puolesta.

Minä puolestani olen yrittänyt alleviivata sitä, että hyökkäysorientoituneemman pelitavan ja mentaliteetin plus-merkkinen vaikutus oman joukkueen maalimääriin on marginaalinen. Syitä tähän on monia:

- Parhaat pelaajat ovat niin monipuolisia, että sopeutuvat sujuvasti kaikkiin tarvittaviin rooleihin.
- Jääkiekko on kuitenkin paljolti yksittäisten tilanteiden voittamisen ja häviämisen kautta määrittyvä peli.
- "Puolustava" pelitapa käytännössä tarkoittaa useimmiten pelitapaa, jossa pyritään hyökkäämään siten, että omaa joukkuetta ei jätetä haavoittuvaksi vastustajan iskulle.

Nykyjääkiekkohan on huomattavasti aktiivisempaa kuin 90-luvulla trap-kiekon huippuvuosina. Pelitavan mielikuvituksellisuus taas on enemmän tai vähemmän katsojan silmässä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Suomalaisten tilanne viime yön kierroksen jäljiltä, suluissa edellsen listan jälkeiset saavutukset:

Suomalaisten pistepörssi:
Mikko Rantanen, COL 20 8+24=32 +11 (10 4+12=16 0)
Sebastian Aho, CAR 20 6+17=23 +8 (11 2+7=9 -1)
Mikael Granlund, MIN 21 10+9=19 +5 (12 6+6=12 +3)
Mikko Koivu, MIN 20 4+14=18 +3 (12 2+10=12 0)
Teuvo Teräväinen, CAR 20 4+12=16 +7 (11 3+5=8 0)
Aleksander Barkov, FLO 17 5+10=15 -2 (9 3+4=7 -2)
Kasperi Kapanen, TOR 20 8+6=14 +11 (10 3+2=5 +6)
Valtteri Filppula, NYI 19 5+7=12 +9 (11 1+5=6 +6)
Patrik Laine, WPG 18 8+3=11 -5 (8 5+1=6 -2)
Joonas Donskoi, SJS 21 4+6=10 +3 (12 1+2=3 +1)
Markus Granlund, VAN 22 4+6=10 +1 (11 3+4=7 -2)
Jesperi Kotkaniemi, MTL 20 3+7=10 0 (11 3+3=6 -2)
Artturi Lehkonen, MTL 20 2+8=10 +3 (11 1+3=4 -2)
Henri Jokiharju, CHI 21 0+10=10 +1 (11 0+4=4 -4)
Leo Komarov, NYI 19 3+6=9 +6 (11 2+4=6 +5)
Esa Lindell, DAL 20 3+5=8 +8 (11 3+2=5 +6)
Antti Suomela, SJS 20 3+5=8 +4 (11 3+2=5 +2)
Miro Heiskanen, DAL 20 2+6=8 +1 (11 1+4=5 +2)
Rasmus Ristolainen, BUF 20 2+6=8 -11 (10 1+3=4 -5)
Joel Armia, MTL 15 3+4=7 0 (6 1+2=3 0)
Markus Nutivaara, CBJ 9 0+5=5 0 (11 2+3=5 +4)
Erik Haula, VGK 15 2+5=7 +1 (6 1+4=5 +3)
Sami Vatanen, NJD 17 1+6=7 -2 (10 1+2=3 -3)
Markus Hännikäinen, CBJ 12 1+2=3 +1 (11 1+2=3 +1)
Jori Lehterä, PHI 18 1+2=3 -1 (8 1+1=2 -1)
Olli Määttä, PIT 17 0+3=3 +3 (10 0+2=2 +3)
Julius Honka, DAL 17 0+3=3 +1 (11 0+2=2 +1)
Miikka Salomäki, NSH 15 2+0=2 0 (9 1+0=2 -1)
Juuso Välimäki, CGY 19 1+1=2 -5 (10 0+1=1 -2)
Roope Hintz, DAL 6 1+0=1 0 (1 1+0=1 0)
Jesse Puljujävi, EDM 11 1+0=1 -5 (4 0+0=0 -1)
Kristian Vesalainen, WPG 5 0+1=1 0
Juho Lammikko, FLO 16 0+1=1 -3 (9 0+1=1 -1)
Juuso Riikola, PIT 8 0+0=0 -2 (3 0+0=0 -1)
Kalle Kossila, ANA 5 0+0=0 -2
Urho Vaakanainen, BOS 2 0+0=0 -1



Maalivahtipörssi(ottelut, voitot, nollapelit, pmk, tor%):
Pekka Rinne, NSH 11 7 2 1.67 94,3
Antti Raanta, ARI 9 5 0 2.10 92,9
Mikko Koskinen, EDM 7 6 1 2.60 91,7
Tuukka Rask, BOS 9 4 0 2.78 91,2
Juuse Saros, NSH 10 7 1 2.94 90,3
Antti Niemi, MTL 6 4 0 3.74 88,7
Joonas Korpisalo, CBJ 8 5 3.68 88,5
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Floridan kakkossentterin Vincent Trocheckin polvi vääntyi todella pahannäköisesti viime yön pelissä. Varmaan pitkää saikkua luvassa.
Miten tämä taas suomalaisiin liittyy, niin voi hyvin olla, että Henrik Borgström saa vaihteeksi Shown puolelta hommia. Lammikon ja Barkovin seuraksi ylös?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Lammikon NHL-ura ennen viime yötä 16. 0+1. Viime yön pelissä tosiaan 0+4 eli viisinkertaisti pisteensä kertaheitolla.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Kuka hiton Lammikko?! Nice, 0+4, +3 ja peliaikaa 15.50. Tuolla esityksellä luulisi peliaikaa lohkeavan.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Koko kansan Lammikko, siellähän se oli Barkovin ja Laineen kanssa kiittelemässä yleisöä Helsingin matsien jälkeen.
Meidän miehiä, hyvä Suomi!

Niin se Lammikko...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Lammikko saanut edelliset kierrokset 11-12 minuuttia jääaikaa, nyt liki 16. Haley-Brouwer laituripari tuo ainakin kokemusta.

Muutamia pelejänsä vain vilkuillut tällä kaudella, mutta tuntu kuin olis murtautunut ulos alaketjujen marginaalipelaajan roolistaan. Siis, hmv-safetyn sijaan alko tuomaan osaamistaan ja vahvuuksiaan esiin. Oli sitten kyse valmentajan roolituksista tai Lammikon alkaessa tuntea olonsa kotoisaksi.

Näytti isommalta, nopeammalta, teki itsensä pelattavaksi avojäällä. Uskals operoida ja nakella syöttöjä maalin takaa eteen. Terävä kaksinkamppailuissa. Pysty polkemaan kiekon kanssa ja samalla hahmottamaan miten syötön toimittaa perille.

Jäädään seuraamaan miten homma jatkuu. Oliko elämänsä peli vai seuraako jonkinlainen jatkumo secondary scoringin ihmeellisessä maailmassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös