Ilmoitukset

Nimimerkki Räpylätassu on asetettu viikon pelikieltoon mainostamisesta ja oman taloudellisen edun tavoittelusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Tuo on hyvä muistaa eli myös 30 vuotta sitten Suomella oli hyvä kolonia nahilassa.
  Juuri kaudella 1987-88 runkosarjassa pelattiin 80 matsia, Kurri teki 43, Mäkelä ja Skriko 30+ ja Sinisalo, Ruuttu ja Tikkanen tekivät 20+. Tulokset ovat suoraan verrannollisia 80-luvun juniorimenestykseen. Ikäluokka 65 oli erityisen kova, samoin 68.

  Nyt odotetaan vielä Mikael Granlundin maalia, jotta uusi ennätys näkee päivänvalon. Suomella on hyökkääjissä riittävä taso maajoukkuetta ajatellen. Jopa Ruotsi on kärjen osalta haastajan asemassa, vaikka toki taso on Ruotsilla laajempi kun puhutaan vaikkapa 15+ maalia tehneistä.

  10-vuotisperiodeittain katsottuna Suomella oli 1990-luvun puolivälissä sukupolvenvaihdos, samoin kuin 2010-luvun alkupuolella. Kausi 2014-15 oli erityisen heikko top 10, koska kukaan ei päässyt 20 maaliin, jopa 10+ tekijöitä oli vain 5.
   
 2. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tiedän että kyseiset jätkät eivät liity mitenkään toisiinsa ja ovat ihan eri lajityypin pelaajia ja molemmista pidän niin perkeleesti eli tässä ei ole tarkoitus negan kautta toista vertailla, mutta sanonpa nyt kun pistin maalimääristä merkille että Pate Laine saavutti ja ohitti luultavasti pysyvästi Mikael Granlundin NHL-maaleissa.

  Siinä ei kauan nokka tuhissut kun tuoreempi superlupaus saavutti hieman vanhemman ja omalla tavallaan sen edellisen kohutuimman superlupauksen. Mikellä 385 peliä NHL-kaukaloissa ja Patella 142, eli äkkiä se kävi.

  Granlund alkanut toki vasta parin viime kauden aikana kiristää huomattavasti tahtiaan alun erityisen hiljaisen vauhdin jälkeen, mutta eiköhän ero veny jatkossa silti kovaa vauhtia Paten eduksi.
   
 3. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Joo huomasin saman muutama päivä sitten. No, eipä kukaan Granlundista suurta maalintekijää ikinä odottanutkaan. Itse silti yllätyin että Miken maalien määrä on noinkin matala.
   
 4. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ja suoraan sairastuvalta Nutivaara tuli kehiin ja syrjäytti omasta mielestä odotetusti Murrayn. Toki Murraylla ilmeisesti sopivasti jotain pientä remppaa, joten paikka avautui sopivasti Nutivaaralla. Joka tapauksessa lähes 19 minuuttia peliaikaa ja +1 Nutivaaralle.
   
 5. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Näinhän siinä kävi ja hienoa, että pääsi heti kentälle.
   
 6. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Mikko Rantanen eli Rantasen Mikko liittyy kovaan seuraan yli 70 pistettä kaudessa saavuttaneissa. Hieno saavutus päästä listalle vielä ennen Barkovia. Hattu päästä. Eiköhän sieltä ainakin Barkov ja Pate vielä seuraa mukana. Muilla (Granlund, Teräväinen, Aho) onkin jo vähän tekemistä.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Älä vielä sano. Barkov jos saa kaksi pistettä torstain kierroksella Bruinsia vastaan nopeasti, ei ehdi Rantanen edes aloittaa omaa peliään Bluesia vastaan.
   
 8. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  70 pistettä tuli täyteen jo edellisessä pelissä. Olisi ehkä pitänyt kirjoittaa liittyi eikä liittyy. :)
   
 9. FinnPeak Jäsen

  Erittäin suurella tyytyväisyydellä seuraan kyllä Niemen Antin nykymenoa. Aika kaunis tarina kokonaisuudessaan ja korostaa vaan, kuinka kova äijä on kyseessä. Ei niitä taitavimpia NHL-skaalalla, mutta rehellinen taistelija, jolla on silläkin menty pitkälle ja mentiin taas tänäkin vuonna. Pirun aliarvostettu kaveri, asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hauskaa miten Suomen hyökkääjistöön on muodostunut aika selkeästi kolme ykköstykkiä eli isot pojat Laine, Barkov ja Rantanen, minkä lisäksi kolme kakkostykkiä eli mikkihiiret Aho, Teräväinen ja Granlund. Melko selkeät ykkös- ja kakkoskentät, vaikka todellisuudessa noita kokoeroja varmaan tasoiteltaisiin ja sekoitettaisiin ketjuja.
   
 11. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Haulalle kauden 26 maali, joista 10 ylivoimalla. Jaa 15. tilan NHL:n ylivoimamaalitilastossa yhdessä Rantasen kanssa. Kaveri vääntää tärkeitä maaleja joukkueelle parkkeeraessaan maalin eteen repareille ja ohjureille.
   
 12. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes, FLA Panthers
  Kovasti saa muuten Vatanen kehuja New Jerseyn faneilta. Pelaa 25+ min ykkösparissa. Kaveri on myös pelannut joku viimeiset 30 peliä lähes PPG tahdilla. Samaan aikaan Ankka -fanit ulisevat kun Bieksa-Kukalie pakkipari on niin paskaa. Hienoa nähdä että Saminkin touhu sai uutta kipinää kun maisema vaihtui. Vähän ounastelinkin että saattaa tehdä aika perkeleen hyvää.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2018 klo 06.15
 13. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Painoipa vielä 27. häkin samaan peliin. Odotin itsekkin Haulalta Minnesotaa parempaa tulosta, mutta kuka olisi uskonut 30. maalia samantien? En minä ainakaaa.

  Minnesota munasi tässä minusta ja isosti. Haula hoiti roolinsa 3-4 kentissä hyvin ja pilkahduksia tuli useampaan otteeseen. Toki mies on jo pitkään Minnesodassa pelannut niin kaitpa nuo tietää, mihin Haula "maksimissaan pystyy". Vaan alkaa näyttämään kovasti siltä, että eivätpä tienneetkään
   
 14. Lievers#22 Jäsen

  Lainaus:
  Niin no laajennusdraftissahan sai suojata joko seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin, tai kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin. Wild valitsi ensimmäisen vaihtoehdon ja suojatuiksi hyökkääjikseen Koivun, Parisen, Pomivillen (NMC), Coylen, Granlundin, Niederreiterin ja Zuckerin. Pomivillellä tosiaan oli tuo siirron estävä NMC-pykälä, joten hänet oli pakko suojata. Kenet näistä hyökkääjistä olisi pitänyt jättää suojaamatta mieluummin kuin kolmossentteri Haula? Siellähän jäi suojaamatta mm. Eric Staal, joka on paukutellut tälle kautta kymmenen maalia enemmän kuin Haula. Tuo Haulan ja Tuchin luovuttaminenhan oli itse asiassa jopa diili mm. Staalin suojaamiseksi, mikä käy ilmi esimerkiksi tästä uutisesta: REPORTS: Vegas will select Erik Haula, acquire Wild prospect Alex Tuch - Hockey Wilderness (linkki vie urheiluaiheisen nettisivun uutiseen, jossa käy ilmi diili Minnesotan ja Vegasin välillä)

  Haulan siihen astisten näyttöjen perusteella tuskin kukaan GM olisi tuossa tilanteessa valinnut toisin. Jälkiviisaushan on aina helppoa, tuskin Columbuksessakaan edes harkittiin siihen saakka parhaalla kaudellaan 9 maalia tehneen William Karlssonin suojaamista. Mutta itse ketjun otsikon mukaiseen aiheeseen liittyen, todella hieno suoritus on Haulalta tuo 27 maalia. Kuten aiemmassakin viestissä sanottua, ei tuollaiseen määrään varmaan kukaan ennen kauden alkua uskonut. Eikä koko Vegasin poppoon nähdynkaltaiseen suorittamiseen nyt muutenkaan.
   
 15. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Edelliseen viestiin liittyen, Vegashan on mainio osoitus siitä, ettei niitä joukkueita NHL:ssä olekaan liikaa, eikä sarjan taso laske uusien joukkueiden myötä, koska nykyisissä joukkueissa on ilmeisesti rutkasti käyttämätöntä potentiaalia, mikä ei pääse alemmissa ketjuissa esiin. Sanoisin, että paikkojen lisääntyminen kärkiketjuissa on etenkin eurooppalaisten kannalta hyvä juttu, koska alemmat ketjut NHL:ssä ovat näin näppituntumalta arvioituna enemmän p-amerikkalaisten käsissä.
   
 16. Kipe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  Tympii monesti lukea näitä kauppojen voittaja häviäkä vääntöjä joissa ei oteta ollenkaan huomioon maisemanvaihdoksesta saatua lisä buuustia jne.

  Esimerkiksi olisiko Taylor Hall samanlaidessa lennossa Oilersin riveissä jos treidiä ei olisi tapahtunut? Epäilen että ei olisi.

  Näitä esimerkkejä on vaikka kuinka monta ja monissakaan spekulaatiossa ei oteta mitenkään huomioon pelaajan (ihmisen) sopeutumista maisemanvaihdoksen.
   
 17. Kiekura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Ducks
  Lainaus:
  No mutta ducksissa on kumminkin Lindholm ja Fowler. Devilsissä ei taida tuon tasoisia pakkeja olla.
   
 18. Majoneesi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Haulalta kieltämättä upea kausi jo nyt ja toivottavasti sama tahti jatkuu pudotuspeleissä. Yksittäisistä pelaajista Haulan tavoin toivoisin Armian pääsevän tulevilla kausilla ketjuissa ylöspäin, mutta Winnipegissä tie on ikävästi tukossa. Ei sillä, jäätävän kovalla tasolla suorittaa alemmissa ketjuissa roolin mukaisesti.
   
 19. Lievers#22 Jäsen

  Lainaus:
  Totta, mutta ei maisemanvaihdos ole itseisarvo. Tekihän Ville Leinokin aika paljon enemmän tehopisteitä Philadelphiassa kuin Buffalossa. Maisemaa vaihtaneita ja sen jälkeen flopanneita pelaajia löytynee yhtä suuri liuta kuin päinvastoinkin. Yksilöitä ja ihmisiä kun tosiaan ovat pelaajatkin.

  En edelleenkään keksi yhtään syytä miksi Minnesotan olisi viime kesänä pitänyt suojata Haula. Jos itsekin harrastan nyt jälkiviisailua ja totean, että tuo koko Haula-keissi oli kaikkien osapuolten kannalta aika win-win situation. Minnesota sai pitää haluamansa pelaajat, Vegas sai todella halvan 30 maalin miehen ja Haula itse pelaa nyt uransa parasta jääkiekkoa.

  EDIT: Oho, onhan sillä Haulalla caphit 2,75 miljoonaa kuitenkin. Ei siis todella halpa, mutta melko halpa 30 maalin mies kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2018 klo 09.44
 20. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Pitää muistaa, ettei Haulan suojaamisen kohdalla olisi riittänyt, että se siirretään noista yhden tilalle, vaan sen yhden pitäisi myös olla jotain, mitä Vegas haluaa. Siellähän tuolla kaupalla suojattiin se neljäs pakki myöskin. Wild ei halunnut antaa Suteria, Spurgeonia, Brodinia tai Dumbaa. Siellä vaan jäi paljon suojaamatta, niin oli pakko antaa jotain arvokasta. Tasaisen joukkueen ongelmia.
   
 21. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Haula saattaa yltää tuohon 30 maalin kerhoon, joka olisi kyllä aika kova suoritus. Jos joku olisi sanonut mulle että Haulalla on vajaan 70 pelin kohdalla yhtä paljon maaleja kuin Tarasenkolla, Pastrnakilla tai Stamkosilla, niin enpä olisi uskonut.

  Haula oli käsittääkseni Minnesotassa ihan hyvä kahden suunnan hyökkääjä, mutta Vegasissa plusmiinus on aika pahasti pakkasella -11. Tuo on aika ylivoimaisesti kylmin lukema, Tatarilla 8 pelin jälkeen toki yhtä monta miinusta.
   
 22. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Mitähän helvettiä Vegas ajatteli hankkiessaan Tatarin? Käsittämättömin siirto koko takarajalla.No Boston pääsee kyllä aika lähelle maksaessaan siitä, että Spooner vaihdettiin Nashiin.

  Haulalta hyvää suorittamista kyllä ollut. Peliälyltään vajaa tosin, josta osoitus tuo pakkaslukema.
   
 23. sakkr Jäsen

  Kuusi suomalaista pistepörssin top 50:ssä! Ja ruotsalaisia vain kolme...
   
 24. Majoneesi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Torille!

  Muutama vuosi takaperin vaikea olisi ollut nähdä moisen nuorten pelaajien vyöryn olevan tosiasia. Itse olen kaikkein iloisin Rantasen kaudesta, josta häkellyttävän vähän Suomessa puhutaan. Koska Pate.
   
 25. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes, FLA Panthers
  Lainaus:
  On on, ja Henrique oli tarpeellinen Duckseille. Kunnon hockey -trade, tällaisia enemmän. Molemmat osapuolet kiittää.