Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. adolf Jäsen

  Nämä on tietenkin pelkkiä olettamia mutta nyt näyttää siltä että Raskilla on vielä joitakin huippuvuosia jäljellä, Rinteellä ehkä pari ja Raannalla kuka tietää jopa lähes 10. Lehtonenkin siellä vielä jonkun aikaa varmasti keikkuu. Niemi ja Säteri, onko käyttöä missään ensi kaudella?

  Sitten tullaan näihin nuorempiin, niin Saros on potentiaaliltaan Vezina ehdokas. Korpisalolla ei tämä kausi ole mennyt kovin hyvin, mutta NHL-tason veskari hän on jo todistanut olevansa.

  Vielä NHL:ssä pelaamattomista veskareista itse pidän lupaavimpina Hussoa ja Kähköstä. Molemmilla on kyvyt nousta ykkösveskariksi pitkäksi aikaa NHL:ään. Vehviläinen ja Luukkonen on vielä aikamoisia kysymysmerkkejä.

  Näidenkin lisäksi siellä on tämä Gibson kolkuttelemassa NHL:n portteja.

  Ei tuo nyt niin huonolta näytä minusta.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä. Olikohan Calgaryssä syksyllä 2004 ennen työsulun varmistumista jotain epäselvyyttä siitä, kuka on kaudella 2004-05 heidän ykkösveskarinsa?
   
 3. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Jos Rinne päättää kauden rinta rinnan esim. Vasilevskyn kanssa, näkisittekö mahdollisena, että Rinne vie Vezinan?

  Miehellä on kerta kaikkiaan upea ura takana, pelaa huipputasolla vielä 35-vuotiaana, on yksi NHL:n tykättävimmistä hahmoista, eikä ole ikinä voittanut yhtään mitään pelaavana maalivahtina. Se mitä haen takaa on, että voisiko tuo kaikki kallistaa vaakakuppia Rinteen suuntaan, jos mennään tasatilanteissa runkosarjan loppuun, tai jopa pienen edgen turvin pahimmalle kilpakumppanille? Ikään kuin "urapalkintona"? Mä henkilökohtaisesti todella haluaisin, että Rinne saisi kruunun uralleen, vaikkei se nyt vielä tähän kauteen olekaan päättymässä. Todellinen tuhkimotarina ja leffakamaa, jos kävisi niin hassusti, että Rinne pokkaisi sekä Vezinan, Conn Smythen, että Stanley Cupin.
   
 4. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Totta. Vezina ei ole kaiketi yleensä ollut niin urasta annettu palkinto kuin Norris tai Selke mutta tuo voisi olla mahdollista. Rinne kuitenkin pelannut kovalla tasolla ja osoittanut pään kestävyyttä myös playoffeissa. Ei mahdotonta. Toki GM:ät äänestävät asiasta niin ikinä ei tiedä mitä tulee.
   
 5. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Ei muisti riitä, mutta aika harva seura tai seuraaja pitää yhden vajaan kauden huipulla pelannutta maalivahtia paikkansa täysin vakiinnuttaneena.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Aika moni varmaan. Jos pelaa Conn Smythen arvoisesti pudotuspelit ja pääsee Vezinassa kolmen joukkoon. Lisäksi lähivuosilta tulee mieleen Dubnyk, joka pääsi Wildissa näyttämään tasoaan suunnilleen yhtä kauan kuin Kipper Flamesissa. Ei tainnut olla kysymyksiä siitä kuka olis ykkösvahti.
   
 7. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Käsittämättömän kovia nuoria pelaajia Suomella änärissä tällä hetkellä. Rantanen menee Barkovin kanssa about 1.00/peli tahdilla ja perässä tulee Laine, joka on herännyt juuri oikeaan aikaan. Siihen kun lisätään Teräväinen, Aho, Haula ja muut niin pitää olla tyytyväinen.
  Rinne on myös liigan parhaimpia kassareita ja kirittäjinä löytyy muut hyvällä tasolla pelaavat maalivahdit.
  Näyttää todella hyvältä sinivalkoisten lasien läpi.
   
 8. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Säterillä nyt tuskin on rotsissaan mitään jäljellä eikä oikein vaihtoehtojakaan missään päin maailmaa, lopettanee uransa odotetusti tähän kauteen.

  Kuten sanottu, veskarit on jotenkin ihan oma maailmansa. Harvoin lähtee joku lupaava maalivahti varauksen ykköskierroksella ja sitten kaveri on parin vuoden sisällä NHL-ssä ykkösenä tai lainkaan. Monesti tuo on vuosikausien tie ja nämä Kähkösen ja Vehviläisen kaltaiset nuoret veskarit voivat olla matkalla vielä vaikka mihin.

  Nyt hyviä liigassa, kohta KHL:ssä ja jokusen vuoden sisällä toivottavasti NHL-veskareita. Pelaajista sitä harvemmin odottaa mitään ihmeellistä tuollaisella pidemmällä kaavalla, mutta maalivahdit eri tilanteessa. Toki kun niitä paikkojakin on niin harvassa tarjolla, verrattuna muihin pelipaikkoihin niin junnut harvoin ihan huipulle saavat saumoja.
   
 9. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyseessähän taisi olla juurikin meriitit NHL eikä euroopassa.

  Tuona aikana eurooppalaisille maalivahdeille alkoi aukemaan hieman helpommin paikkoja tai oli enemmän halua päästä tuonne. Ehkä 90-luvulla ei niin osattu kotimaassakaan arvostaa (tai ollut kiinnostusta mennä) maalivahteja, jotka jaksoivat koluta jokusen vuoden bussiliigaa ennen paikan vakiinnuttamista. Nykyään se meinaa olla pakko pelata ne "opettelukaudet" alhaalla ennen onnistumista ylhäällä. Esimerkkinä Jarmo Myllys palasi neljän p-a kauden jälkeen divariin (92-93), muistelisin jostain lukeneeni ettei ollut saanut varsinaisesti isoa kiinnostusta liigasta tuolloin.

  Eli 2000-luvun taitteessa kaikki (tai sanotaanko 99%) arvokisaedustajat maalivahdeista pelasi euroopassa ja on ehkä hivenen höperöä käyttää niitä meriittejä arvioitaessa nykyisen NHL maalivahtiemme tasoa.

  Lainaus:
  Oli virhe kirjoittaa kukaan, olisi pitänyt laittaa "kukaan". Toki ei kyllä nillityksesi juurikaan yllättänyt mutta voisit koittaa opetella tägäämään, ainakin jos jotain vastausta haluat.
   
 10. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Miksi ihmeessä Säteri lopettaisi uransa 28-vuotiaana joka ei ole maalivahdille ikä eikä mikään? Ottajia löytyy varmasti euroopasta jos ura ei rapakon takana jatku.
   
 11. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Vihellän pelin saman tien poikki ja totean, että kyseessä on meemi, kun aiemmin tässä ketjussa, joku nimimerkki oli ihan tosissaan pohtimassa, että josko se Säteri nyt lopettaisi uransa tämän kauden jälkeen, kun ei NHL:ssä ura auennut.
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Saatanan meemit ja muumit. Olisihan tuo pitänyt arvata.
   
 13. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #8, Athletic Bilbao, Millwall FC, Saints
  Lainaus:
  Katselin lentsussa sohvalla NHL On the Fly ohjelmaa ja ihmettelin kun vihun verkon heiluessa yv:llä #45 oli jatkuvasti jonon jatkona kunniakierroksella oman vaihtoaition edessä. Hetken epäilin että Jypinkylän laiskuri livahtaa jäälle huomaamattomasti jakamaan kunniaa! Tarkistin asian pikakelauksella taaksepäin ja siellähän se kahvivaras oli yv:llä viivamiehenä ruoska valmiina. Vastustajat tuplasivat Jypinkylän Samia niin voimallisesti että vähäpätöisemmille hahmoille jäi tilaa pistää verkot rullalle!

  Nelostien poikia. Kevvään pellailija!
   
 14. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  En nyt sanoisi Haulaa enää nuoreksi jääkiekkoilijaksi. Täyttää tässä kuussa 27, eli alkaa olemaan jääkiekkoilija parhaassa iässä.
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 16. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Jos olisin valmentaja, valitsisin maalivahdit viimeisimmän kauden perusteella. Siis: Saros, Korpisalo, Säteri. 41 ottelua kaudella 2017-18 tähän asti. Ja Lehtonen, Kiprusoff, Toskala 70 ottelua kaudella 2003-04.

  Lainaus:
  Kirjoituksestasi näkee, että olet seurannut jääkiekkoa vain muutaman vuoden ja tietenkin aliarvioit rankasti ne vuodet, jolloin todennäköisesti iästäsi johtuen et voinutkaan seurata jääkiekkoa.

  Käsitelläänpä nyt sitten Lehtosta, joka ei mielestäsi nostanut maalivahtien tasoa kaudella 2003-04. Jos katsotaan vain NHL:ää, Lehtonen pelasi neljä voitettua peliä torjuntaprosentin ollessa 95,28. Melko vakuuttava sisäänmarssi, vai mitä? Lehtosen aikaisempia meriittejä ei nyt mainita, sen sijaan tiedetään myös, että NHL:n maalivahtihierarkiaa ei noin vain kumota, edes silloin kuin tulokas on muita parempia. Ja sinun mielestäsi tämä ei nostanut maalivahtien tasoa tuona kautena. Valittiin kuitenkin World Cupiin, kovin vähäisillä meriiteillä sinun mukaasi.
  Tai otetaan Kiprusoff, jota sinun piti tietenkin vähätellä, samoin kuin Nurmistakin. Jos katsotaan, että WC 2004 edusti vielä NHL:n runkosarjaakin kovempaa mittelöä, Kiprusoff sijoittui tuolloin kolmanneksi kakkein parhaiden vahtien joukossa, torjuntaprosentti oli 93,9.

  Täytyy nyt vielä todeta nimenomaan sinulle, että Lehtonen pelasi NHL:ssä ennen viime vuosikymmenen puoliväliä ja siis nosti vahtiemme tasoa.

  Itse katson asioita maajoukkueen perspektiivistä ja on hyvin helppoa huomata, että 2000-luvun puoliväliin mennessä Suomella oli erittäin laadukas maalivahtituotanto, mukaanluettuna huippulupaukset, Tämä näkyy niin NHL:n kuin muidenkin sarjojen osalta. Samoin tarkastelen asioita prosessien kautta. Ikärakenne nyt vaan sattuu vaikuttamaan maalivahtien tasoon ja suorituksiin keskimäärin. Niemi on tästä hyvä esimerkki, taso on laskenut huippuvuosista selvästi.

  Sinun kylmät faktasi ovat mielikuvituksesi tuotetta, mutta olet toki oikeutettu uskomaan niihin.

  Tämä riittää loppukaneetikseni tähän keskusteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 20.43
 17. adolf Jäsen

  Mä ehkä tuon maalivahtikysymyksen näkisin niin että ei Suomen maalivahtien taso ole mitenkään merkittävästi dropannut. Juttu on vain siinä että kilpailijamaat ovat nostaneet tasoaan tällä pelipaikalla. Suomella oli jostain syystä hämmästyttävä etulyöntiasema kansainvälisissä turnauksissa 90-luvun loppupuolelta noin suurin piirtein Vancouverin 2010 Olympialaisiin asti. Sittemmin tuota eroa on kurottu kiinni. Kanadalaisethan kävivät joskus männävuosina ihan täällä Suomessa asti opiskelemassa suomalaisten maalivahtivalmennusta. Se siis tunnustettiin ihan lajin emämaata myöden että jotain nuo suomalaiset tekee paremmin kuin me.
   
 18. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Heh. Klassinen suojautumiskeino, kun argumentit loppuvat pahasti kesken. Turvaudutaan ylenkatsomiseen ja vähättelyyn. Et sentään sen vertaa viitsinyt taustatutkimusta tehdä, että olisit katsonut profiilistani minun rekisteröityneen tälle palstalle -08. Tämäkin luonnollisesti jo vuosien lätkän seuraamisen jälkeen, kuten varmaan useimmilla täällä.

  Neljä peliäkö on mielestäsi kattava otos maalivahdin tasosta? Valittiin World Cupiin kyllä, juurikin sen takia, ettei maalivahtien taso ollut vielä samaa tasoa kuin nykypäivänä. Lisäksi pidettiin tuolloin suunnilleen lupaavimpana maalivahtina ikinä, joten opintomatkakin oli kyseessä. Christopher Gibsonkin on muuten tällä kaudella pelannut yhden pelin torjuntaprosentilla 94, melko vakuuttava sisäänmarssi vai mitä?

  Muutenkin kohtuullisen sekavaa tekstiä. Totta kai ikä vaikuttaa pelaajan tasoon, mutta kun puhutaan tämänhetkisestä tasosta, niin Niemi on edelleen hyvän tason kakkosmolari. Rinne tullee voittamaan Vezinan tällä kaudella vaikka ikää on kertynyt jo melkoisesti. Ja huomaan kyllä, että katsot asioita maajoukkueen perspektivistä, nimenomaan tulevaisuuteen katsoen. Mutta sanon tämän vielä kerran, kun ei tunnu millään uppoavan: kun puhutaan tämänhetkisestä tasosta ja laadusta se on aivan sama, minkä ikäisiä maalivahdit ovat. Nyt ei puhuta iästä tai kehityskaaresta (menneestä tai tulevasta). Nyt ei puhuta seuraavasta kaudesta, ei kaudesta 22-23, vaan tämänhetkisestä laadusta ja tasosta.

  Otetaanpa vielä head-to-head -vertailu tästä maalivahtien laadusta. Perustuu NHL-kauden otteisiin, koska nyt ollaan "Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017-2018" -ketjussa puhumassa suomalaisten NHL-maalivahtien esityksistä NHL:ssä. Kerro toki, jos näet jotkut parit eri tavalla. Pelaajat koetettu saada mahdollisuuksien mukaan pelimäärän ja iän suhteen pareiksi. Mielellään perusteluineen.

  Rinne = Kiprusoff (Molemmat Vezina-ehdokkaita, Rinne todennäköisin voittaja.)
  Rask > Nurminen (Rask erinomainen ykkösvahti. Nurminen keskinkertainen ykkösvahti.)
  Raanta > Toskala (Raanta ykkösvahti erinomaisin tilastoin. Toskalalla erinomaiset tilastot myös, mutta kakkonen. Lisäksi -04 maalimäärät alhaisempia.)
  Korpisalo < Noronen (Norosella enemmän pelejä ja erinomaiset statsit.)
  Saros > Lehtonen (Saros pelannut hyvällä tasolla jo kaksi kautta NHL:ssä, Lehtonen ei ollut vakiinnuttanut edes paikkaansa. Erittäin lupaavia molemmat.)
  Niemi = Markkanen (Suunnilleen saman verran pelejä kutakuinkin samoilla tilastoilla.)
  Gibson = Niittymäki (satunnaisia pelejä hyvin statsein)
  Lehtonen > -
  Säteri > -

  Siellä on vuodelta -04 yksi maalivahti, joka on tuolloin pelannut NHL:ssä verrokkiaan paremmin. Lisäksi jäi vielä yksi erinomainen kakkosvahti ja yksi kymmenen ylhäällä pelatun matsin perusteella potentiaalinen NHL-vahti yli.

  E: Jotenkin vielä huvittavaa, kun koetat käyttää tilastoja hyväksesi selittääksesi Lehtosen hyvyyttä vuonna -04. Sitten kun puhutaan Nurmisesta, niin tilastot sattuvatkin yhtäkkiä unohtumaan, ja keskinkertaiseksi ykkösmaalivahdiksi kutsuminen onkin vähättelyä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 22.23
 19. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jos Arizonaan jää, niin joko lyhyt ja helvetin kallis tai vähän pidempi ja kallis. Anttina pyytäisin Chaykalta 2x6m. Onnistumalla Phoenixissa voisi päästä contender-joukkueeseen vähän pidemmällä sopparilla voittamaan kevätpelejä.
   
 20. Ralph Jäsen

 21. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset
  Pärnääneen!! Missä Antti? Nyt tarvitsisi Pärnästä itse kertomaan kuinka floppia kaikki suomalaiset on.

  Laine, Barkov, Rantanen, Aho, Teräväinen, Granlund, Haula, ym.

  Eihän tossa porukassa ole kuin yksi maalipörssin voittajaehdokas. Toinen älytön taitoniekka yli piste per peli vauhdissa, taitava ja kokonaisuutena parasta laatua täältä härmästä.

  Sitten on huippuvireessä oleva nuorukainen joka kolkuttelee tutkaparinsa kanssa pistepörssissä 20 joukossa. Hyvin harvoin jää pisteittä. Tästä hepusta puhuin muutama kausi sitten että kaikki elementit kun on tasapainossa niin sitten paukkuu.

  Vähän yllättäen kahden suomalaisen huikea tutkapari aika heikossa porukassa, toisesta ei tiedä jatkuuko tahti tulevaisuudessa yhtä hyvänä..toivotaan.
  Taas toinen pelin aivot, huippulahjakas nuorukainen jonka pelikäsitys timanttia, varmasti pistetehtailu tulevaisuudessa vain paranee. Kunhan ei tulisi loukkaantumisia.

  Haula, Wildin alaketjuista veke, vastuuta ja näyttänyt mikä on miehiään. Vaihto toiseen seuraan osoitti parhaimmillaan minkä potentiaalin kaveri voi omata. Toki koko porukka lentää kovaa, saas nähdä myöhemmillä kausilla.

  Pulju taas päässyt ylhäällä suht hyvin pelaamaan ja toiveessa on kehitys Rantanen. Muutama kausi hakemista, sitten tärähtää...mutta ei Oilersissa.

  ///

  Alakerrassa taas ykköskorissa Ristolainen, Lindell, Määttä, Vatanen.

  Rasse 30min per peli, Lindell Starsin pakiston luottomies kuten Määttäkin.
  Vatanen..joka siirron jälkeen haki jonkin aikaa tatsia uudessa porukassa, muakin vähän mietitytti miten käy kun ei pojoja tullut...tehoja Devils Vataselta odottaa ja nyt on näyttänyt jo vähänaikaa paremmalta.

  //

  Maalissa tietty tutut nimet mutta varsinkin miellyttää nuorta osastoa oleva Saros, kaveri kypsyy Rinteen vanavedessä kovaksi luuksi.  Pärnänen, tuu nyt itte kertoon kuinka shatanan populistinen sun linjasi on. Toimii varmaan iltaroskissa mutta tänne jatkikseen älä ala tollasta sontaa kirjoittaan.
  Heikko esitys..piti sitten uutena pääkeisarina Antin jälkeen"räväyttää".

  "NYT KONTTAA suomalaiset, klikkaa ja lue ketkä on alisuorittaneet."

  Tulos: huono, todella huono. pökäle aiheutti vitutusta kuinka puupää Pärnänen on, juttu missä haukkuttiin osa suomalaisista flopeiksi kun pelejä pelattu joku viidesosa runkosarjasta!!

  Tarkoituksella teki jutun hätiköiden lähinnä itsestään, joka meni vihkoon täysin....ei ainakaan vakuuttanut lukijoitaan kiekkotietämyksellä...päinvastoin. Jos Pärnäsen linja on toi niin heivakkaa jäbä huitsan kuuseen ASAP.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2018 klo 02.10
 22. Keskiviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion KalPa
  Tällä hetkellä näyttää siltä, että kolme suomalaista saa kasaan vähintään 75p ja peräti 6 suomalaista yli 60p sekä 7 suomalaista yli 55p kauden päättyessä.

  Kysymys kuuluu. Mikä pistemäärä on ollut kautta historian kovin Suomipörssin kolmosen, kuutosen ja seiskan? Miksei myös nelosen ja viitosen.
   
 23. snowsii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  2006-2007 oli ainakin kova top-3 ( Selänne 94p, O.Jokinen 91p ja Saku Koivu 75p)
   
 24. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Näissä voi olla virheitä, mutta nopeasti selailemalla löytyi tämmöisiä.

  3. Ilkka Sinisalo 1985-86 39+37=76p
  4. Christian Ruuttu 1987-88 26+45=71p
  5. Petri Skriko 1987-88 30+34=64p
  6. Jussi Jokinen 2010-11 19+33=52p
  7. Joni Pitkänen 2005-06 13+33=46p
   
 25. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Eli Aho ja Haula tällä hetkellä tasoissa verrokkeihisa nähden.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2018 klo 14.08