Kirjoituksestasi näkee, että olet seurannut jääkiekkoa vain muutaman vuoden ja tietenkin aliarvioit rankasti ne vuodet, jolloin todennäköisesti iästäsi johtuen et voinutkaan seurata jääkiekkoa.
Käsitelläänpä nyt sitten Lehtosta, joka ei mielestäsi nostanut maalivahtien tasoa kaudella 2003-04. Jos katsotaan vain NHL:ää, Lehtonen pelasi neljä voitettua peliä torjuntaprosentin ollessa 95,28. Melko vakuuttava sisäänmarssi, vai mitä? Lehtosen aikaisempia meriittejä ei nyt mainita, sen sijaan tiedetään myös, että NHL:n maalivahtihierarkiaa ei noin vain kumota, edes silloin kuin tulokas on muita parempia. Ja sinun mielestäsi tämä ei nostanut maalivahtien tasoa tuona kautena. Valittiin kuitenkin World Cupiin, kovin vähäisillä meriiteillä sinun mukaasi.
Tai otetaan Kiprusoff, jota sinun piti tietenkin vähätellä, samoin kuin Nurmistakin. Jos katsotaan, että WC 2004 edusti vielä NHL:n runkosarjaakin kovempaa mittelöä, Kiprusoff sijoittui tuolloin kolmanneksi kakkein parhaiden vahtien joukossa, torjuntaprosentti oli 93,9.
Täytyy nyt vielä todeta nimenomaan sinulle, että Lehtonen pelasi NHL:ssä ennen viime vuosikymmenen puoliväliä ja siis nosti vahtiemme tasoa.
Itse katson asioita maajoukkueen perspektiivistä ja on hyvin helppoa huomata, että 2000-luvun puoliväliin mennessä Suomella oli erittäin laadukas maalivahtituotanto, mukaanluettuna huippulupaukset, Tämä näkyy niin NHL:n kuin muidenkin sarjojen osalta. Samoin tarkastelen asioita prosessien kautta. Ikärakenne nyt vaan sattuu vaikuttamaan maalivahtien tasoon ja suorituksiin keskimäärin. Niemi on tästä hyvä esimerkki, taso on laskenut huippuvuosista selvästi.
Sinun kylmät faktasi ovat mielikuvituksesi tuotetta, mutta olet toki oikeutettu uskomaan niihin.
Tämä riittää loppukaneetikseni tähän keskusteluun.
Heh. Klassinen suojautumiskeino, kun argumentit loppuvat pahasti kesken. Turvaudutaan ylenkatsomiseen ja vähättelyyn. Et sentään sen vertaa viitsinyt taustatutkimusta tehdä, että olisit katsonut profiilistani minun rekisteröityneen tälle palstalle -08. Tämäkin luonnollisesti jo vuosien lätkän seuraamisen jälkeen, kuten varmaan useimmilla täällä.
Neljä peliäkö on mielestäsi kattava otos maalivahdin tasosta? Valittiin World Cupiin kyllä, juurikin sen takia, ettei maalivahtien taso ollut vielä samaa tasoa kuin nykypäivänä. Lisäksi pidettiin tuolloin suunnilleen lupaavimpana maalivahtina ikinä, joten opintomatkakin oli kyseessä. Christopher Gibsonkin on muuten tällä kaudella pelannut yhden pelin torjuntaprosentilla 94, melko vakuuttava sisäänmarssi vai mitä?
Muutenkin kohtuullisen sekavaa tekstiä. Totta kai ikä vaikuttaa pelaajan tasoon, mutta kun puhutaan
tämänhetkisestä tasosta, niin Niemi on edelleen hyvän tason kakkosmolari. Rinne tullee voittamaan Vezinan tällä kaudella vaikka ikää on kertynyt jo melkoisesti. Ja huomaan kyllä, että katsot asioita maajoukkueen perspektivistä, nimenomaan tulevaisuuteen katsoen. Mutta sanon tämän vielä kerran, kun ei tunnu millään uppoavan: kun puhutaan
tämänhetkisestä tasosta ja laadusta se on aivan sama, minkä ikäisiä maalivahdit ovat. Nyt ei puhuta iästä tai kehityskaaresta (menneestä tai tulevasta). Nyt ei puhuta seuraavasta kaudesta, ei kaudesta 22-23, vaan
tämänhetkisestä laadusta ja tasosta.
Otetaanpa vielä head-to-head -vertailu tästä maalivahtien laadusta. Perustuu NHL-kauden otteisiin, koska nyt ollaan "Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017-2018" -ketjussa puhumassa suomalaisten NHL-maalivahtien esityksistä NHL:ssä. Kerro toki, jos näet jotkut parit eri tavalla. Pelaajat koetettu saada mahdollisuuksien mukaan pelimäärän ja iän suhteen pareiksi. Mielellään perusteluineen.
Rinne = Kiprusoff (Molemmat Vezina-ehdokkaita, Rinne todennäköisin voittaja.)
Rask > Nurminen (Rask erinomainen ykkösvahti. Nurminen keskinkertainen ykkösvahti.)
Raanta > Toskala (Raanta ykkösvahti erinomaisin tilastoin. Toskalalla erinomaiset tilastot myös, mutta kakkonen. Lisäksi -04 maalimäärät alhaisempia.)
Korpisalo < Noronen (Norosella enemmän pelejä ja erinomaiset statsit.)
Saros > Lehtonen (Saros pelannut hyvällä tasolla jo kaksi kautta NHL:ssä, Lehtonen ei ollut vakiinnuttanut edes paikkaansa. Erittäin lupaavia molemmat.)
Niemi = Markkanen (Suunnilleen saman verran pelejä kutakuinkin samoilla tilastoilla.)
Gibson = Niittymäki (satunnaisia pelejä hyvin statsein)
Lehtonen > -
Säteri > -
Siellä on vuodelta -04 yksi maalivahti, joka on tuolloin pelannut NHL:ssä verrokkiaan paremmin. Lisäksi jäi vielä yksi erinomainen kakkosvahti ja yksi kymmenen ylhäällä pelatun matsin perusteella potentiaalinen NHL-vahti yli.
E: Jotenkin vielä huvittavaa, kun koetat käyttää tilastoja hyväksesi selittääksesi Lehtosen hyvyyttä vuonna -04. Sitten kun puhutaan Nurmisesta, niin tilastot sattuvatkin yhtäkkiä unohtumaan, ja keskinkertaiseksi ykkösmaalivahdiksi kutsuminen onkin vähättelyä.