Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Aijaa, tämmöinen tieto tuli itse asiassa itselle yllätyksenä että noinkin iso prosentti. Mutta silti tuolla rapakon takana jokaisessa ikäluokassa on varmaan junnumaajoukkueeseen kovempi kisa kun paljon enemmän pelaajia. Että kyllä kai tuo Suomessa aika harvinaista on kun täällä mahtuu joka vuosi junnumaajoukkueeseen paljon huonompiakin pelaajia kun on pienemmät volyymit. Kenttäpelaajista tulee äkkiä ainakin Mikko Eloranta mieleen vastaavana tapauksena mutta eihän hänestä mitään tähtipelaajaa tullut.
   
 2. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  Maalivahteja on siltikin ringissä suhteessa vähemmän kuin hyökkääjiä tai puolustajia, minkä takia on luultavasti todennäköisempää, että maalivahdit pulpahtavat pinnalla ilman juniorimaajoukkueita.

  Tämän lisäksi maalivahdit tuntuvat olevan siitä outoja veijareita, ettei nuorimaajoukkueeseen kuuluminen itsessään meinaa sitä, että menestystä tulisi aikuisten sarjoissa. Sama juttu toki muillakin pelipaikoilla, mutta puhtaasti mutuna, maalivahtien kohdalla tuolla on vähemmän merkitystä kuin kenttäpelaajien kohdalla.
   
 3. Ralph Jäsen

  Kanadan 2000-luvun U20-MM-joukkueista kahdesti molemmat vahdit ovat nousseet NHL-mokeiksi. Vuonna 2008 kaksikko oli Steve Mason ja Jonathan Bernier sekä 2010 velä kovempi Jake Allen ja Martin Jones. Siinä välissä olikin sitten Chet Pickard ja Dustin Tokarski. Pickard ei vaihtopenkkiä lähemmäs NHL:ään päässyt ja pelailee nyt kolmatta kautta Saksassa, hommannut Saksan passinkin. Tokarski on sentään päässyt pelaamaan lähes vuosittain NHL:ssä, mutta pelejä yhteensä 34 ja ikää 28 vuotta, joten ei tuosta vakituista NHL-vahtia enää tule. Pelaa nyt Flyersin farmissa ykkösenä, kun Alex Lyon nostettiin loukkaantumisia paikkaamaan NHL:n puolelle.
   
 4. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Yllättävän hyvä kierros muuten viimeyönäkin, vaikka varsinaisista pisterohmuista ei pelannut kukaan.

  Komarov 2+0
  Ristolainen 0+2
  Puljujärvi 1+0

  Eli siis hieman tukkoisempaa kautta pelaavat tai vähemmälle huomiolle jääneet pelaajat tehoilivat viime yönä. Ensi yönä taas lupa odottaa enemmän kun käytännössä kaikki huippupelaajat pääsevät jäälle.
   
 5. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa. World Cupissa 2004 maalivahtimme olivat Lehtonen, Kiprusoff ja Toskala. Olympiakisoihin 06 ei yksikään näistä eri syistä johtuen tullut, mutta Niittymäki paikkasi tilanteen. Kaiken lisäksi 2004 olivat vielä varalla Nurminen, Markkanen ja Noronen, kaikki yli 30 matsia pelanneita kokeneita vahteja. Ja olihan vielä Hurmekin, joka oli alkupuolen komeetta. Euroopassa tekivät läpimurtonsa Norrena ja Bäckström.
  Nykyään ei moisia vahteja turnauksiin saisi, vaikka kärki onkin terävä. Ero nykyhetkeen kulminoitui sitten vuosikymmenen lopulla.
   
 6. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tuon WC kohdalla tilanne noilla maalivahdeilla oli vielä melko heikko, yhteensä kokemusta änäristä alle 150 peliä ja kukaan kolmikosta ei ollut vakiinnuttanut paikkaansa ykkösenä joukkueessaan.

  Lehtosella oli pelejä kertynyt kourallinen ensimmäiseltä kaudelta. Kipru ja Toskala oli tuohon asti vuorotelleet San Josessa kakkosen ja kolmosen tontilla ennen Kiprun myymistä. Tuosta hänenkin nousunsa maalivahtien eliittiin vasta alkoi.

  Tuota tilannetta voisi verrata pelimäärissä melko suoraan tilanteeseen, jos lähdettäisiin WC kolmikolla Saros, Korpisalo ja Säteri.
   
 7. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  @Eikka86 veikin jo jalat suustani. Ei kukaan noista maalivahdeista Kiprusoffia lukuunottamatta ollut nykyisen Rinteen, Raskin tai Raannan tasolla tuolloin. Tämän asian jo kertaalleen kävin läpi, mutta näköjään pitää vielä kerran vääntää rautalangasta:

  Vuosi 2018:
  - Ykkösmaalivahteja, joilla kausi mennyt hyvin tai erinomaisesti: 3
  - Ykkösmaalivahteja, joilla kausi mennyt keskinkertaisesti: 0
  - Kakkosmaalivahteja, jotka saavat säännöllisesti peliaikaa: 4
  - NHL/AHL-maalivahdit, jotka saavat satunnaisesti peliaikaa: 2

  Vuosi 2004:
  - Ykkösmaalivahteja, joilla kausi mennyt hyvin tai erinomaisesti: 1 (tämäkin varauksin, koska Kipperin alhainen pelimäärä)
  - Ykkösmaalivahteja, joilla kausi mennyt keskinkertaisesti: 1
  - Kakkosmaalivahteja, jotka saavat säännöllisesti peliaikaa: 3
  - NHL/AHL-maalivahdit, jotka saavat satunnaisesti peliaikaa: 2

  Minusta vertailu näyttää edelleen varsin selvästi sen, että Suomen maalivahtiosasto on sekä laadullisesti että määrällisesti parempi kuin 2000-luvun alkupuolella. Jos vuotta 2004 edes vuosikymmenen alkupuoleksi edes lasketaan. Edeltävät vuodet, eli se "oikea" 2000-luvun alku, olivat vieläpä huomattavasti heikompia maalivahtitilanteen suhteen.
   
 8. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Onhan tää huikeeta aamuisin avata '235' ja todeta, että "Haula taas maali, Barkov 0+3 ja HatTrick Laine 3+0 jne jne.."
  On hurja kausi maanmiehillä menossa rapakon takana!
   
 9. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Jo on aikoihin eletty kun Suomen ja Ruotsin NHL-pelaajien keskinäisessä pistekamppailussa kolme kärkisijaa menee suomalaisille. En muista ihan hetkeen tälläistä tilannetta. Hienoahan tässä on myös se, että tämä ei tule tulevina vuosina olemaan varmaankaan mikään suuri poikkeustila, sillä Suomen nuorien hyökkääjien kärki on terävämpi mitä Ruotsilla. Pakisto kun saisi vähän kiinni vielä (aika paljonkin) niin hyvä olisi.
   
 10. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Tästä voi tulla jopa ihan pysyvä asiaintila niin kuin sanoitkin. Ei kait ruotsalaisilla ole kuin Pettersson ja varauksin ehkä molemmat Nylanderit joilla potentiaali huitelee tuolla 80 pisteen paremmalla puolella. Suomella niitä on nyt ainakin 3, eli Barkov, Rantanen ja Laine. Aika näyttää mitä sitten esimerkiksi Tolvasesta tulee.
   
 11. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Huvikseni katselin pisteitä tämän Laineen "kuuman putken" ajalta, niin edelätävät 3 viikkoa ( 14.2 - tämä päivä) näyttää seuraavalta:

  1. Laine 9gp 13+6=19p
  2. Barkov 11g 7+11=18p
  3. MacKinnon 9gp 8+9=17p

  Eihän tuolla isompaa merkitystä ole, mutta hienosti on Tampereen pojat tämän pätkän pelannut.
   
 12. zet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anssi Ritari
  Sami Vatanenkin on kaikessa hiljaisuudessa palannut omalle tasolleen ja vetänyt viimeiset 12 peliä piste per peli -tahtia. Tätä vauhtia Vadu vie taas suomalaispakkien pistepörssin nimiinsä.
   
 13. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  Taylor Hallin 26 pelin pisteputki onkin Vatasen ansiota ;)

  Taitaa olla peräti 14 peliä 1:1-tahti. Hieno homma, peräti maalinkin (3) sai tehtyä, muut syöttöjä. Vatanen harjoittelee itsensä pelikuntoon kauden aikana ja nyt alkaa kulkea.
   
 14. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ristolainen on ollut myös hyvässä pistevireessä, eli vaikea Samin on Rassea ohittaa. Mutta muuten on kyllä hienoa, että lisääntynyt vastuu näkyy Vatasen kohdalla pistesarakkeessakin, eli ns. positiivinen kierre nähtävissä. Ensi kaudella sitten heti alusta asti täydessä luistelu- yms. kunnossa.
   
 15. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Vadua tullut ruoskittua kovaa, mutta on tuo lähes häkellyttävää että noinkin nihkeässä kunnossa olevana on kyennyt kiekollista peliä skarppaamaan ja olemaan hyödyksi. Mukava että näkyy pisteinäkin. Kyllä Samilla on kaikki eväät palata omalle hyvälle tasolleen ja ottaa steppejä eteenpäinkin. Kauden päätyttyä on vain tärkeää isojen herrojen toimesta vaatia enemmän. Ettei mene niin että tekee nyt sen 35 pinnaa ja jää kellumaan vallitsevaan tilanteeseen.

  Ja eiköhän tuo pakkien pörssi Ristolle mene. Jäätävän hyvä puolustaja.
   
 16. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Näitä 235-viestejä näkyy paljon täällä. Ehkä snadisti off-topicia, mutta highlights.hockey (tai dtmts.com) mullisti mun NHL-seruaamisen Suomesta käsin. Pointtina siis on katsoa 5-8 minuutin kooste pelistä. Paljon mukavampaa jännittää tuleeko niitä tehoja ja miten niitä tulee kuin katsoa vain lista. Toki ymmärrän, jossei aamulla tällaiseen aikaa ole.

  Tällä hetkellä on parasta seurata Barkovin ja Laineen hirviömäisiä otteita.
   
 17. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Ei voida, koska ko. kolmikolla on selkeästi enemmän pelejä kuin mainitsemillasi nykyvahdeilla. Tämän voit laskea itse.

  Laatukysymystä tarkasteltaessa kannattaa huomioida se, että laatu nyt ei pelkästään ilmene NHL:ssä, vaan on tietysti seurausta edeltävistä kausista. Aikaisemmin suomalaisvahtien kynnys NHL:n oli korkea, vielä 99-00 Hurme pelasi vain yhden pelin! Maalivahtien määrän nousu oli näiden uudisraivaajien ansiota, heillä oli takanaan mittava ura Euroopassa.

  Kiprusoffilla oli 2 MM-turnausta ja WC. Lisäksi kieltäytyi v. 2002 olympialaisista. Nurmisella 3 MM-kisat ja 1 O-kisat. Toskalalla 3 MM-kisaa, Lehtosella 2 MM-kisaa ja World cup, Markkasella 2 MM-kisaa, Norosella 1 MM-kisat, vain Niittymäeltä puuttui arvokisakokemus, toki debytoinut A:ssa. Lehtonen on tietenkin tässä yhtenä laadun nostajana, koska hän oli kenties suurin maalivahtilupaus, mitä Suomelle on ollut koskaan. Pointti on se, että kuka tahansa vahdeista olisi voitu heittää olympiamiehistöön laadun pahemmin kärsimättä. Maalivahtien taso muutenkin oli kova, joten voidaan huoleti todeta, että Suomella oli tuohon aikaan laajempi taso maalivahdeissa kuin nykyään.

  Mitä nykytilanteeseen tulee, ikärakenne ei ole myöskään yhtä hyvä kuin 2003-04. Rinne on nestori, mutta poikkeusyksilö, kuten varmaan Raskkin. Muutoin en oikein voi Sarosta lukuunottamatta odottaa kovin suuria alle 30-vuotiailta NHL-vahdeiltamme.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2018 klo 20.33
 18. adolf Jäsen

  Itse en kauheasti vetäisi vielä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Maalivahtien kehittyminen on muutenkin niin kummallista. Esimerkkejä löytyy vaikka miten paljon. Suomella kuitenkin on tuossa useampi lupaava kassari putkessa.
   
 19. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Selkeästi enemmän? Minkäslaisiin lukemiin oikein päädyit laskuissasi?

  Omien laskujen mukaan eroa noilla kolmikoilla olisi yhteensä n. 20 peliä, joka siis tekisi noin 7 starttia enemmän veskaria kohden. Ja kun puhutaan kuitenkin kolmesta maalivahdista ja useista kausista, niin tuo ero on aivan mitätön, tai ei nyt ainakaan missään tapauksessa "selkeästi enemmän".
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  @IceWalker En olisi vielä hirveän huolissaan maalivahdeista. Heidän kehittymisensä on erittäin vaikeasti ennustettavissa. Onhan sitä ollut ties keitä junnutähtiä maalivahdeissa (Jack Campbell ja Zachary Fucale nyt äkkiseltään tulevat mieleen) joilla ei ura ihan lähtenytkään liitoon. Muutenkin maalivahtien kehitys on niin vaikeaa ennustettavaa ettei siitä juurikaan uskalla mitään sanoa. Esim. 8 vuotta sitten kuka oletti Raannan olevan ykkösvahti NHL:ssä? Ei monikaan.
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Ymmärsinkö nyt oikein, että vuoden 2004 World Cupin aikaan Miikka Kiprusoff ei ollut vakiinnuttanut paikkaansa ykkösmaalivahtina NHL:ssä? Kipper oli vuonna 2004 Vezina-äänestyksessä kakkonen Brodeurin jälkeen ja pelasi pleijareissa 26 ottelua. Ei huonosti veskarilta, joka ei ollut vakiinnuttanut paikkaansa ykkösenä.
   
 22. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Jos nyt ollaan ketjussa "Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017-2018", ja nostat nimenomaan itse esille NHL-maalivahtien määrän mainiten, että saman porukan laatu oli 2000-luvun alkupuolella parempi, niin eiköhän siinä nyt juurikin maalivahtien laadusta NHL-tasolla ole kyse? Muutenkin nuo arvokisaedustukset ovat kohtuullisen ontuva peruste laadun todisteluun NHL-tasolla. Eihän niillä ole mitään väliä, kun puhutaan edelleen maalivahtien laadusta NHL:ssä. Vai onko Petri Vehanen mielestäsi Tuukka Raskia parempi NHL-maalivahti?

  Muutenkin esimerkkisi vaikka Lehtosesta "laadun nostajana" maalivahtilupauksena on melkoisen käsittämätön. Nostaako Eeli Tolvanenkin suomalaisten tämänhetkistä NHL-hyökkääjien tasoa, koska on niin kova lupaus? Nostiko Sami Vatanen NHL-pakkien laatua vuonna 2010, kun on myöhemmin sattunut vakiinnuttamaan paikkansa NHL-kokoonpanossa? Nostiko Patrik Laine suomalaisten NHL-hyökkääjien laatua 2016 ennen ainuttakaan NHL-peliä? Eihän tuossa logiikassa ole päätä eikä häntää. Ja miten ihmeessä ikärakenne liittyy maalivahtien tämänhetkiseen tasoon ja laatuun?

  Se nyt vain on kylmä fakta, että NHL:ssä pelaa tällä hetkellä 2000-luvun alkua enemmän suomalaisista sekä huippumaalivahteja että maalivahteja ylipäätään, siinä on ihan turha vetää mitään ikärakenteita, potentiaaleja tai näyttöjä Euroopan sarjoissa mukaan.

  @Kirjoittelija jos minuun viittasit, niin et ymmärtänyt. Tarkoitukseni oli vain ilmaista, ettei tuo kausi mielestäni ole pelimäärän takia täysin rinnasteinen esimerkiksi Rinteen tähän kauteen (jos/kun se päättyy Vezina-ehdokkuuteen). Ilmaisu tosin taisi olla hiukan heikohko. Viestin pointti ei kylläkään muutu mihinkään, vaikka poistaisitkin sen sulkeissa olevan lauseen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2018 klo 20.52
 23. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Rinne on muuten kaikessa hiljaisuudessa hiipinyt piikkipaikalle niin torjuntaprosentin kuin päästettyjen keskiarvon osalta (edellä toki nimiä, mutta liian vähän pelejä alla jotta niillä olisi Vezinan suhteen merkitystä). Nollapelejä on hulppeat 7 kappaletta ja voittojakin toiseksi eniten (36 Vasilevskin 39 vastaan).

  Onko Pekka Rinteellä vihdoin ja viimein ihan legitti mahdollisuus viedä Vezina? Koko kauden Vasilevskya on pidetty suurimpana voittajasuosikkina, mutta Rinne on vaivihkaa hiipinyt ihan rinnalle.
   
 24. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Vakiinnuttaminen on hankala termi. Kiprusoff oli saman kauden alkupuolella treidattu Calgaryyn Turekin loukkaannuttua ja pelasi 38 peliä kauden aikana.
   
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  On toki ja saattaa löytyä top-3 Vezina äänestyksessä. Melko usein siellä ollut jo aiemminkin. Jos Rinne voittaisi olisi varmaan melko korkealla iän suhteen Vezinan voittaneissa.