En erottelekaan, vaan puhun nimenomaan siitä nuoremmasta päästä ja sen tekemisen vaikutuksista siinä vaiheessa kun ollaan nuorisomaajoukkueissa. Muistaakseni tämänkin ketjun alussa pohdittiin asioita, jotka ovat johtaneet siihen, ettei tähtiä synny ja ettei menestytä kansainvälisesti. Sorry, jos muistan väärin, en jaksa kelata tuonne alkuun.
En anna piuta enkä pauta millekään kehitysvaiheelle. Olen elänyt ne itse, seurannut urheilevien lasteni samat kehitysvaiheet, parin jääkiekkoilijaikäluokan vaiheet luistelukoulusta A-junnuihin sekä kuunnellut nämä kaikki tieteelliset tosiasiat SLJ:n koulutuksissa noin 10 vuoden ajan. En todellakaan anna piutpaut niille!
Ihan käytännön tason vaatimisesimerkkiä en pysty 7-vuotiaille sovellettuna tähän hätään sorvaamaan. Tai pystyn, mutta en halua tehdä sitä ihan ilman miettimistä ja nyt ei ole siihen aikaa. En halua heittää harkitsematonta esimerkkiä jonka joku pystyisi taas käsittämään väärin. Semminkin, kun siitä on jo 10 vuotta aikaa, kun valmennettavani olivat 7-vuotiaita.
Kuinka moni tulee pelaamaan maajoukkueessa....niinpä. Kaikkihan me tiedämme, että kyse on aika marginaalisesta määrästä per ikäluokka. Mutta jos haluamme kehittää lajia siihen suuntaa, että kypsyisi enemmän myös mj-tason pelaajia, niin jotain on korjattava siellä nuoremman pään toiminnassa. Edelleen painotan sitä rinnakkaista kilpailujoukkueen olemassa oloa!! Sinne ei ole kenenkään pakko mennä ja sieltä pääsee hauskanpitoryhmään, jos siltä tuntuu.Tämä mainitsemani voiton tahto ja voittamisen kulttuuri, häviämisen vihaaminen olisi ehkä helpommin nykyään hyväksyttävä ilmaisu, on vain yksi asia. Yllättävänkin vilkas keskustelu siitä heräsikin....kiitokset Maple Leafille!
Niin....laskeskelin tässä samalla....neljä niistä on siellä mj-touhuissa käynyt....samoista pojista, jotka olivat 10 vuotta sitten 7-vuotiaita.
Voin kertoa sinulle Maple Leaf, että tuo kyseinen esimerkki ei ainakaan maalivahdista ole hauska juttu, sellaista tunnelmaa ei löydy mistään!