Jos "arvostetut" tutkijatkaan eivät saa yksimielisyyttä asiasta, saanen pitäytyä kannassani. Tehtäköön uusi tutkimus...ja katsotaan asiaa uudelleen
Klassinen kieltoreaktio.
Esitä minulle tarkemmin niitä ristiriitaisia väitteitä, joitten perusteella sen "hyökkäyssotasi" olet päätellyt.
Pelkkä suunsoitto "tutkijoitten yksimielisyydellä" ei merkitse mitään ulkopuolisille. Jos tahdot jatkaa tätä leikkiä niin lähden tältä istumalta kirjastoon lainaamaan jokaikisen aihetta käsittelevän kirjan ja teen tilaston siitä, miten usein "hyökkäyssota"-sanaa käytetään.
Kai sentään ymmärrät, että jos opetat oppilaille hyökkäyssodasta, kyse on omasta tulkinnastasi, eli teet juuri päinvastoin kuin vladille vastasit.
En kiellä opettajilta ajattelemista ja omia tulkintoja, mutta jos käytössä olevat lähteet eivät suoranaisesti tue tulkintaa on sellaisen tulkinnan levittäminen kyseenalaista.
Tarkalleen ottaen miten sinä eroat vladin esimerkkiopettajasta, jos puhut hyökkäyssodasta.
Tutkijoiden tietomäärästä vielä: Mitähän maailmalla tapahtui v. 1991? V: NL romahti ja arkistot avautuivat tutkijoiden käyttöön...tämähän ei juuri lisää tietoa, eihän?
Ai niin, unohdin täysin, että Itsenäisen Suomen hallituksen toimista löytyy parhaiten tietoa Neuvostoliiton arkistoista.
Luultavasti siis Neuvostoliiton arkistoista löytyi _todellista_ tietoa suomalaisten joukkojen määrästä (kaikkihan tietävät miten ällistyttävän tarkkoja tappiolukuja NL antoi WWII:n aikana).
Jätänkin käymättä tuossa paikalliskirjastossa ja suuntaan katseeni Ulan Batorin keskuskirjastoon, koska sieltä luultavasti löydän parhaan tiedon näistä tapahtumista.
NL:n arkistot kyllä avasivat paljon uusia tutkimusuria, mutta en oikein jaksa uskoa, että niistä olisi juurikaan apua vuoden 1919 tapahtumien selvittelyyn, koska kyseisenä vuonna koko NL oli vielä aika olematon.