cobol kirjoitti:Sulla oli tuo kirjassa paljon esillä oleva valmennuspuolikin hanskassa :)
Vielä kun se näkyisi palstakirjoituksissa. :)
cobol kirjoitti:Sulla oli tuo kirjassa paljon esillä oleva valmennuspuolikin hanskassa :)
cobol kirjoitti:Sulla oli tuo kirjassa paljon esillä oleva valmennuspuolikin hanskassa :)
dude kirjoitti:Vielä kun se näkyisi palstakirjoituksissa. :)
Pressiboxi kirjoitti:Eipä niissä itseasiassa ole mitään ihmeellistä. Siis niille jotka ovat lajia pitempään seuranneet. Samaa settiä kuin muuallakin pääsääntöisesti.
Mun mielestä jääkiekon osuus kirjassa ei ole noin suuri. Eipä Hanin tainnut sentään jäälle mennä.IceBreezer kirjoitti:Onko täällä kellään mitään mielipidettä / näkemystä Summasen kirjan itse jäkkiekkopeliä ja suomalaista jääkkiekkoa käsittelevästä sisällösta, mitä kuitenkin noin 70 % teoksesta käsittelee?
Silitysrauta-Mike kirjoitti:Siitä osuudesta mulla on kuitenkin sellainen mielipide, että eipä kirjasta juuri mitään käteen jäänyt.
cobol kirjoitti:Jos kirjan jääkiekkopeliä ja sen valmennusta käsittelevästä osuudesta ei sinulle jäänyt juuri mitään käteen, olisiko vikaa sittenkään kirjassa? Kyllä siitä osasta käteen jää hyvinkin pienimuotoinen avaus suomalaiseen jääkiekkokeskusteluun. Tästä kirjoitin jo tämän ketjun alussa, joten eipä siitä enempää. Nyt pitäisi vielä jostain löytää se keskustelu. Missähän sitä käydään kun täälläkin vaan jaksetaan inttää asioista talvisodan bunkkereissa Summanen vs Niinimaa vs Kummola. Tai ehkä se keskustelu on todella siinä.
siffa kirjoitti:Joukkueen leirityksen suunnittelu ja toteuttaminen olivat eräs kulmakivi menestykseen. Summanen korostaa jatkuvan muutoksen välttämättömyyttä. Muutos lähtee ajatusten muuttamisesta ja johtaa tekoihin, joilla yksilöt pelaavat paremmin joukkueena.
Summanen päätyy kirjassaan yksinkertaiseen asiaan, johon jääkiekon parissa pitkään työskennelleen valmentajan kokemus tiivistyi: "Ole oma itsesi ja auta kaveria".
Juri Haninin kanssa Summanen keskusteli THT-mallista: "Tiedosta heikkoutesi ja vahvuutesi (ole rohkeasti oma itsesi), Hyväksy ne ja opi pitämään niistä, Toimi vahvuuksien kautta (niin autat myös kaveria)". Eli tiedosta, hyväksy ja toimi. Tätä mallia Summanen käytti tiellä WC-menestykseen. Lyhyessä ajassa oli parannettava yksilöiden suoritusta opettamisen ja oppimisen kautta. Peliroolit rakennettiin vahvuuksien ympärille. Joukkueessa oli taito-, voima-, koko- ja erikoistilannepelaajia.
siffa kirjoitti:Summanen päätyy kirjassaan yksinkertaiseen asiaan, johon jääkiekon parissa pitkään työskennelleen valmentajan kokemus tiivistyi: "Ole oma itsesi ja auta kaveria".
.
Maple Leaf kirjoitti:Esimerkiksi Pohjois-Amerikan 30 NHL-päävalmentajaa odottavat varmasti vesi (tai jääpala, tai purukumi) kielellä Petteri Sihvosen povaamaa käännöstä Summasen syvällisestä valmennusoppaasta kuiskien toisilleen innoissaan, että pian saamme uutta tietoa roolituksesta - vai että se tehdäänkin pelaajan vahvuuksien kautta, ja että joukkueessa on oltava keskenään erityyppisiä pelaajia! Tätä neronleimausten päivää!
Major Julli kirjoitti:Itse asiassa nämä Summasen ajatukset ovat paluuta takaisin jääkiekkovalmennuksen alkulähteille - laitetaan paras laukoja viivalle, nopein luistelija laituriksi, fiksuin sentteriksi ja lihavin maaliin. Suomessa tämä on ehdittu autuaasti unohtaa, NHL:ssä sen sijaan ei. Summanen nauttii Suomessa tietyissä piireissä neron leimaa, koska pukee nämä ajatukset THT-ajatteluiksi ja sekaviksi kielikuviksi. Sitten joku Doug Shedden sanoo samat asiat selkokielellä ja hänet leimataan dinosaurukseksi ja ajastaan jäljessä olevana.
Tämä on suomalaisen valmennuksen surkea tila, yksinkertainen tunteisiin, reagointiin ja vahvuuksien hyödyntämiseen perustava ajattelumalli on korvattu KIHUilla, sykemittareilla, leirityksillä ja naurettavalla jargonilla.
Maple Leaf kirjoitti:Vallankumouksellista valmennusajattelua! Miksei missään, koskaan ja kukaan toinen valmentaja ole ymmärtänyt tekojen merkitystä muutoksessa, kaverin auttamisen voimaa, yksilöiden suoritusten parantamista opettamisen ja oppimisen kautta, puhumattakaan siitä, että pelaajien roolit rakennetaan näiden vahvuuksien ympärille? Ja mikä oivallus onkaan valita joukkueeseen sekä taito-, voima-, koko- että erikoistilannepelaajia?! Tuhannet jääkiekkovalmentajat ympäri maailman potkivat tällä hetkellä itseään persuksille kiroten, etteivät ole tällaista oivaltaneet! Esimerkiksi Pohjois-Amerikan 30 NHL-päävalmentajaa odottavat varmasti vesi (tai jääpala, tai purukumi) kielellä Petteri Sihvosen povaamaa käännöstä Summasen syvällisestä valmennusoppaasta kuiskien toisilleen innoissaan, että pian saamme uutta tietoa roolituksesta - vai että se tehdäänkin pelaajan vahvuuksien kautta, ja että joukkueessa on oltava keskenään erityyppisiä pelaajia! Tätä neronleimausten päivää!
P.Sihvonen kirjoitti:Arvon ML, pieni selvennys sinulle ja muille asiaan vihkiytymättömille.
Ei Summasen johtamiseen ja roolittamiseen liittyvissä teeseissä ollut sinänsä mitään uutta ja mullistavaa. Se oli uutta, että nuo kauniit kaikkialla pätevät fraasit laitettiin käytäntöön - eli sana tuli lihaksi.
Maple Leaf kirjoitti:Ei se ole uutta. Sana on tullut lihaksi siellä, täällä ja tuolla kautta jääkiekon historian.
Panzerfaust kirjoitti:Kyllä Suomen maajoukkueessa Summasen tapa toimia oli uutta.
Maple Leaf kirjoitti:Ja tämän takia kirja tullaan kääntämään valmennusoppaaksi muillekin kielille ja (jääkiekko)kulttuureille?
P.Sihvonen kirjoitti:Arvon ML, pieni selvennys sinulle ja muille asiaan vihkiytymättömille.
Ei Summasen johtamiseen ja roolittamiseen liittyvissä teeseissä ollut sinänsä mitään uutta ja mullistavaa. Se oli uutta, että nuo kauniit kaikkialla pätevät fraasit laitettiin käytäntöön - eli sana tuli lihaksi.
-sihvonen-
siffa kirjoitti:Summasen arvostus valmentajana perustuu siihen, että hän on lyhyellä valmentajaurallaan saavuttanut erinomaisia tuloksia. Helsinkiläiset muistavat hänet siitä, että hän on ollut HIFK:n ja Jokereiden viime vuosien harvinaisten SM-liigan mestaruuksien takana. Yhteistyö Erkka Westerlundin kanssa toi hyvää tulosta.
World Cupia pidän korkean tasoisena NHL:n järjestämänä turnauksena. Sieltä saavutettu hopeamitali on osoituksena erinomaisesta suomalaisesta valmennustaidosta.
siffa kirjoitti:Luulisin, että rapakon takana kiinnostaa Summasen kirja, joka antaa tietoa kanadalaisille ja amerikkalaisille jääkiekkoihmisille siitä, miten Raimo Summanen joukkoineen eteni yllättävään huippumenestykseen.
Antaako se jääkiekosta tai sen valmentamisesta mitään uutta lajin huippumaille, sitä en pysty arvioimaan.
Tämä on kyllä mielenkiintoista. PELAAVATKO PELAAJAT aina hyvän TILAN silloin kuin pelaavat sen vai onko se milloinkaan valmentajan ansiota - suurimmaksi osaksi? Naganossa eli Luganossakin oli käsittääkseni yhtäläisen hyvä ryhmä kasassa, mutta siellä ei ylletty finaaliin. Oliko se Aravirran hyvyyttä vai huonoutta vai oliko hänellä mitään osuutta asiaan?Joukkuepelaaja kirjoitti:Mitä tulee World Cup, niin Suomella oli parhaat pelaajat.On vaan jäänyt liian vähälle huomiolle se, että PELAAJAT PELASIVAT TÄMÄN 2 TILAN ja mikä oli pelaajien ja valmentajan osuudet tässä asiassa. Todennäköisesti 80/20 pelajille.Tässäkin asiassa taidetaan kuvitella valmentajan osuus suuremmaksi kuin se todellisuudessa on ollut.
Barnaby kirjoitti:Voisiko muuten Jokerien nykyisen umpisolmun ratkaista tähän tyyliin? Jokereilla on tällä hetkellä paperilla SM-liigan tasolle PARHAAT PELAAJAT. Eikö voisi todeta että pelaajat nyt pelaisivatkin homman kotiin?
Joukkuepelaaja kirjoitti:Minä kirjoitin vain ja ainoastaan World Cup joukkueesta ja tässä Cupissa saavutetusta hopeasta.Summasen osuus tästä hopeasta on liian suureksi nostettu ja unohdettu pelaajien osuus.
20.