Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Jos olisit viitsinyt lukea tuon uutisen, niin siinähän juuri mainitaan että Kilpailuviraston mukaan suljettu sarja on laiton ja tästä on Koripallon puolelta ennakkopäätös.
Silloin sarja suljettiin ja mitään kriteereitä yms. Ei ollut ja sarjaan pääsi joukkueita ties miten ja toisekseen sarjaa hallinnoi koripalloliitto.
Tämä sarjan "omistaja" oli tässä se suurin tekijä, liigassa taas seurat hallinnoivat sarjaa.

Liigahan ei ole nyt faktisesti suljettu sillä ylöspäin on päässyt kun täyttää kriteerit siitä on esimerkkejä joten miten se nyt on suljettu?
Se ei ole kiellettyä, että asetetaan kriteerejä jotka täyttämällä pääsee sarjaan.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miten niin Liiga on suljettu? Juurihan tässä on muutamassa vuodessa saatu kolme uutta joukkuetta Liigaan. Lisääkin varmasti otetaan, jos organisaatiot ovat uskottavia ja talous on riittävän vahva.

Nykyinen järjestelmä on erittäin hyvä. Menestystä tulee maajoukkueelle. Huippupelaajia on kasvanut paljon. Joukkueiden talous on keskimäärin paremmalla tolalla kuin aiemmin. Jääkiekko on Suomessa ykköslaji ja tarjoaa runsaasti harrastusmahdollisuuksia ja työpaikkoja ja laatuviihdettä. Joukkueet voivat rakentaa organisaatiotaan pitkäjänteisesti.

Edellisten rinnalla jotkin romanttiset karsintaklassikot vuodelta kivikausi jäävät pahasti paitsioon. Mestiksestä huolestuneet voivat ihan rauhassa keskittyä sen kehittämiseen ja jättää Liigan rauhaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Silloin sarja suljettiin ja mitään kriteereitä yms. Ei ollut ja sarjaan pääsi joukkueita ties miten ja toisekseen sarjaa hallinnoi koripalloliitto.
Tämä sarjan "omistaja" oli tässä se suurin tekijä, liigassa taas seurat hallinnoivat sarjaa.
Tuo nyt ei taas teknisesti ratkaise asiaa, sillä Koripalloliiton "omistavat" koripalloseurat itse, vähän kuten muutkin lajiliitot. Ja vaikka Liiga vastaa itse omasta toiminnastaan, kuuluvat sen osakkaat Jääkiekkoliittoon.

Ei tietysti yllätä että esim juuri Kuopiosta hyökätään aidosti avoimen sarjan ideaa vastaan, tuskin KalPa olisi päässyt jaloilleen näin nopeasti jos suljettu sarja ei olisi 2000-luvun alussa pelastanut.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks
Unohditko lainata toisen virkkeen viestistä vahingossa vai tahalleen?

Kyllä urheiluliigat saavat itse nämä asiat päättää. Jos jollain on muuta tietoa, voi tuoda ne tiedot esiin.
En unohtanut. En vain lainannut sitä, koska....tadaa, en kommentoinut sitä. Tuo vain on maailman typerin perustelu, että laissa ei ole erikseen mainittu ym ym ym.

Eikös tämä keskustelu herännyt nimenomaan siksi, että joku kertoi suljetun liigan olevan laiton. Eli siinä sitä muuta tietoa. En väitä, että on välttämättä oikein, mutta siitähän täällä juuri keskustellaan
 
RELEASE THE KRAKEN

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Mikäs joukkue siellä mestiksessä edes voisi tositilanteessa nousta, mestiksen talous on todella monta kertaa alemmalla tasolla kuin liigaseurojen, materiaaliero on valtava ja taloudellisesti pitäis olla panostus tyyliin konkurssi tai nousu jotta sinne päästäis, eikä sekään riittäis kun pitäis uusia halli, palkata vähintään miljoonalla ulkkarit ja niin edelleen. Tuto ja Jokipojat varmaan kait jos ne sais taustalleen jonkun superrikkaan kummisedän sponssaamaan.
Kunhan nouseminen olisi käytännössä mahdollista Mestis-joukkueet voisivat kehittää toimintaansa ammattimaisempaan suuntaan ja kaupungit voisivat puolestaan panostaa jäähalleihin, sekä harjoitus olosuhteisiin.
Ajatellaan tälläistä skenaariota, että Mestiksen mestari ja Liigan jumbo pelaisi vastakkain toisi se aivan uutta säpinää sarjojen välille ja tästä en paljoa negaa löydä, vaikka ei Mestis jengillä olisi mahdollista nousta Liigaan seuraavaan 10-20 vuoteen. Lipputuloja se toisi ainakin mukavasti ja näkyvyyttä alasarjan joukkueille sekä pelaajille.

Mitä negatiivistä siinä olisi, jos sarjat olisi auki? Onko haittoja enemmän kuin hyötyjä? Löydän itse vain hyviä asioita tästä suomalaiselle jääkiekkoilulle, jos nouseminen olisi käytännön asteella mahdollista.
 
"I was a multi-millionaire from playing hockey. Then I got divorced, and now I am a millionaire.”
Bobby Hull

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pitsiturnaus
Suomessa on sananvapaus. Rauste saa vapaasti spekuloida ihan mitä huvittaa. Vaikka on henkisesti ahdasmielinen ja valtion säätelyyn kannallaan oleva vasemmistohallitus, niin ainakin vielä on onneksi sopimusvapaus :)

Liigassa ei ole mitään laitonta, koska seuroilla on täysi oikeus päättää kenen kanssa pelaavat ja Liiga ei tule nähtävissä olevan tulevaisuuden aikana avautumaan. Kaikki joilla on mitään taloudellisia edellytyksiä selvitä ovat toki tervetulleita koittamaan.

Tämä lätinä kuuluu aikaan, jolloin Neuvostoliitto oli Neuvostoliitto ja presidentit kekkosia :)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hamu

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Liitto on aikoinaan liigasta luopunut, joten turha enää on itkeä urheilullisuuden perään. Antoi vielä SM-tittelin ja Kanada-maljan kaupanpäälle.

Jokerit tulee vielä tohon niin 16 joukkuetta nääs.
 
Kun järki loppuu, alkaa taide.

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tuo nyt ei taas teknisesti ratkaise asiaa, sillä Koripalloliiton "omistavat" koripalloseurat itse, vähän kuten muutkin lajiliitot. Ja vaikka Liiga vastaa itse omasta toiminnastaan, kuuluvat sen osakkaat Jääkiekkoliittoon.

Ei tietysti yllätä että esim juuri Kuopiosta hyökätään aidosti avoimen sarjan ideaa vastaan, tuskin KalPa olisi päässyt jaloilleen näin nopeasti jos suljettu sarja ei olisi 2000-luvun alussa pelastanut.
Sillä nimenomaan oli tuon tuomion perusteella vaikutusta kun koripalloliitto hallinnoi sarjaa ja rajoitti muiden sarjojensa joukkueiden pääsyä sinne.
Se, että lajiliitto itse rajoittaa toimintaa oli siis merkittävä juttu tuossa ja kun koripallon pääsarjaan pääsi tuolloin joukkueita joilla ei ollut liiton omat kriteerit täynnä.
Omia sarjoja saa kuka vaan perustaa ja sillä, että liigaseurat kuuluvat myös liittoon on yksi selvä syy niiden a-juniorit pelaavat liiton hallinnoimassa a-nuorten sm-liigassa.

Jos yhtään olet kirjoituksiani seurannut niin olen kannattanut nykymuotoista liigaa kokoajan.
Se nimenomaan auttaa seuroja pitkäjänteisessä toiminnassa siihen 80- ja 90-lukujen sekoiluun jossa oli jatkuvasti konkursseja tai sarjan "luovuttamisia" niin liigassa kuin divarissa ei ole ikävä.
No liigassa ei olisi varmasti Ilvestä ilman suljettua liigaa ja kyllä siitä saa kiittää nykyistä tilannetta niin SaiPan, JYPin kui Ässien toimistolla.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Vähän vaikuttaisi sensaatiohakuiselta jutulta maikkarilta. Asiantuntija on vaan heittänyt jotain ja toimittaja sitten pureskelematta nielee kaiken. Eli toivottavasti tämän asiantuntijan puhelin soi huomenna ja mahdollisesti kunnianhimoisemmat toimittajat sitten kaivavat asiaa syvemmälle.

Ekana kiinnostaisi tarkempi kuvaus, että mikä tarkalleen ottaen tuossa "suljetussa" Liigassa on laitonta? Sinnehän voi kuka tahansa hakea, jos on halli, juniori organisaatio yms. asiat kunnossa. Eli onko nuo vaatimukset sellaisenaan väärin ja saako minkäänlaisia samankaltaisia vaatimuksia asettaa, jos Liiga olisi "avoin". Eli saako "nousevalta" organisaatiolta vaatia, että halli asiat olisi kunnossa, junioreita tarpeeksi takana ja riittävästi rahaa uskottavan joukkueen kasaamiseen ja kauden läpiviemiseen? Ja jos mitään tällaista saa vaatia, niin missä menee raja? Lisäksi kun tuossa jutussa annettiin ymmärtää, että Liigan ja liiton tekemä sopimus olisi aiheuttanut tämän laittoman tilanteen, niin mitä kaikkea kansallinen liitto saa maassa urheilulajin kohdalla määrätä ja mitä ei?

Toiseksi kiinnostaisi onko ongelma vain kansallisen mestaruuden voittamisessa? Koska silloinhan Liiga voisi vaan irtautua liiton kanssa tekemästä sopimuksesta ja Liigassa pelattaisiin jatkossa vain Liiga mestaruudesta ja liiton muissa sarjoissa Suomen mestaruudesta. Ja jos tämä on se ongelma kohta, niin eikö tämä asiantuntija koe sanomansa olevan pelkkää saivartelua? Meinaa vaikka Mestiksessä pelattaisiin Suomen kansallisesta mestaruudesta, niin onhan se selvää, että ainakin Liiga kuluttajat mieltäisivät Liigan mestaruuden käytännössä Suomen mestaruudeksi.

Kolmanneksi kiinnostaisi asiantuntijan näkemys siitä, että saako urheiluseurat Suomessa ylipäätään pelata suljetuissa sarjoissa? Eli saisiko esim. nyt vaikka Suomi-sarja tai joku alempi divisioona sulkea itsensä ja pelata vaan keskenään vai pitääkö kaikkien kilpailullisten sarjojen olla auki? Vai onko kyse vain siitä, että kansallisen pääsarjan pitää olla "avoin"? Ja jos Suomessa ei joukkueet saa pelata suljetuissa sarjoissa tai pääsarjojen on oltava avoimia, niin täyttääkö KHL Suomen joukkueensa osalta nämä samat laittomuuden piirteet?
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Totta kai Mestis on täynnä potentiaalisia nousijoita kun vaan palkkaavat Tamin sinne hommiin huutamaan ja räksyttämään häkit täyteen. Nythän siellä peräti kahdella seuralla käy tuhat ihmistä peleissä.
 
Saatana.

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Luulen, että todennäköisempää on jonkun seuran luopuminen liigapaikasta taloudellisten vaikeuksien vuoksi kuin Jokerien paluu. Silloin olisi 14 joukkueen sarja, mikä olisi parempi kuin nykytilanne.
No juu, sekin toki. Tosin liigalle näyttää tuo joukkuemäärä olevan se ja sama onko parillinen vai pariton. Kaikki pelaa jotka miljoonakerhoon saa rahat kasaan.

Noita "täysiä liigakierroksia" on niitäkin todellisuudessa niin harvoin tätä nykyä. Tärkeämpää on varsinkin televisiointioikeuksien haltialle, että pelejä on vaikka jokapäivä siellä täällä tiputeltuna näkyvyyden turvaamiseksi.
 
Kun järki loppuu, alkaa taide.

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KLaser, Hokki (+Kärpät)
Miten niin Liiga on suljettu? Juurihan tässä on muutamassa vuodessa saatu kolme uutta joukkuetta Liigaan. Lisääkin varmasti otetaan, jos organisaatiot ovat uskottavia ja talous on riittävän vahva.
Juuri näin. Eihän Liiga todellakaan ole suljettu..en ymmärrä koko keskustelua kun sinne nyt on melkein vuosittain joukkueita noussut.

Jokerit, Blues...joku Mestis-joukkue.. kyllä itse uskon että lähivuosina liigaa saadaan paisutettua parilla joukkueella. Ja mikäs siinä jos näin saadaan tasoa nousemaan niin kai sitä on peukutettava.
 
- Teuvo Emil Ulos

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kolmanneksi kiinnostaisi asiantuntijan näkemys siitä, että saako urheiluseurat Suomessa ylipäätään pelata suljetuissa sarjoissa? Eli saisiko esim. nyt vaikka Suomi-sarja tai joku alempi divisioona sulkea itsensä ja pelata vaan keskenään vai pitääkö kaikkien kilpailullisten sarjojen olla auki? Vai onko kyse vain siitä, että kansallisen pääsarjan pitää olla "avoin"? Ja jos Suomessa ei joukkueet saa pelata suljetuissa sarjoissa tai pääsarjojen on oltava avoimia, niin täyttääkö KHL Suomen joukkueensa osalta nämä samat laittomuuden piirteet?
Kyllä luulisin, että mitään liigaa ei ole Suomessa laillista mielivaltaisesti sulkea. Jos joku pyrkii hillopurkille, niin pitää olla osoittaa reilu menetelmä, jolla sinne on mahdollista päästä. Tietty pääsarja on se kaikista kiinnostavin taloudellisesti, joten siitä kai ainoastaan vääntöä tulee.

Mutta kriteerit liiganousulle saa kuitenkin olla. Eli jos joukkueita ei jokuseen vuoteen lisätä eikä karsintojakaan pelata, niin selitykseksi saattaa riittää, ettei kriteerejä täyttäneitä joukkueita ole vain ollut.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Mitä negatiivistä siinä olisi, jos sarjat olisi auki? Onko haittoja enemmän kuin hyötyjä? Löydän itse vain hyviä asioita tästä suomalaiselle jääkiekkoilulle, jos nouseminen olisi käytännön asteella mahdollista.
Mitä positiivista siinä olisi? Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa jokin Ketterä tai KeuPa pudottaa esim. Ässät, TPS:n tai IFK:n. Liigaan nousisi seura, jolla ei ole minkäänlaisia eväitä operoida kyseisellä tasolla; jäähallin kapasiteetti on jotain 1200 paikkeilla, liikevaihto on mallia ”peran perämoottorikorjaamo” ja nyt pitäisi yhtäkkiä taikoa vähintään kaksinkertaisia katsojamääriä ja saada nostettua pelkkä pelaajabudjetti pitkälle toiseen miljoonaan. Pelkästään yhden kesän aikana. Reality check? Tuhotaan yksi seura käytännössä kokonaan, tai vähintäänkin lamaannutetaan se useaksi vuodeksi. Entinen liigaseura joutuu ajamaan toimintojaan alas ja irtisanomaan suuren määrän henkilökuntaa. Pelaajat joutuvat etsimään uuden työnantajan, koska harva suostuu leikkaamaan palkastaan 90% pois rakkaudesta seuraan.

Mutta ilmeisesti Veikkausliigan puolella on niin paljon hyviä kokemuksia siitä, kuinka seuroja nousee ja laskee, useita menee konkurssiin tai selvitystilaan, ja lopulta HJK voittaa lähes joka vuosi mestaruuden. Ja ei, en usko, että Mestiksestä olisi ihan äkkiä avoimien karsintojen kautta nousemassa ketään Liigaan, mutta jotta tuota porttia kannattaisi edes raottaa, olisi hyvä pistää Mestiksen puitteet paremmin kuntoon.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Mestiksestä olisi ihan äkkiä avoimien karsintojen kautta nousemassa ketään Liigaan, mutta jotta tuota porttia kannattaisi edes raottaa, olisi hyvä pistää Mestiksen puitteet paremmin kuntoon.
Ei Mestis seurojen välttämättä tarvitse nousta Liigaan, mutta pelkkä mahdollisuus siihen elävöittäisi Mestistä huomattavasti. Tällä hetkellä millään seuralla ei ole realistisia mahdollisuuksia nousta Liigaan ja näin se myös pysyy, jos sarjoja ei avata. Miksi kehittää asioita ja satsata rahaa Mestiksessä, jos sillä ei tulevaisuudessa voi voittaa mitään?

Jos Mestis seura voittaisi karsinnassa Liiga seuran niin tuskin tarvitsee Liiga seuran pelätä putoamista, mutta 10 vuoden päästä näin ei välttämättä olisi.
 
"I was a multi-millionaire from playing hockey. Then I got divorced, and now I am a millionaire.”
Bobby Hull

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mestiksestä löytyy paljon potentiaalia, mutta rahaa vähän. Käytännössä sarja taitaa pyöriä paljolti Liigan ja Jääkiekkoliiton erilaisilla tuilla ja avustuksilla. Ei ole kauheasti järkeä lähteä Mestiksessäkään sahaamaan omaa oksaanssa ja riitelemään, vaikka aihetta voisi vähän ollakin.

Liigassa olisi varmasti tarvetta edelleen kehittää toimintaa ja saada lisättyä katsojien kiinnostusta pelejä kohtaan. Joitain ongelmia ja lieveilmiöitä on myös syntynyt suljetusta sarjasta, mitä ei ole saatu ratkaistua. Lisäksi taloudelliset erot ovat Liigassakin kasvusuunnassa ja sarja on jakautumassa jotenkin sisäisesti. Kahden kerroksen kanssa ongelmat kasautuvat pohjalla ja sinne tarvitsisi kehittää joku uusi kiinnostuksen kohde, eikä vain tyhjennysmyyntejä. Samoin Mestis tarvitsisi uuden kiintopisteen sarjan vetovoiman kasvattamiseksi.

Yksi vaihtoehto voisi olla A-nuorten Liigasta tuttu runkosarjan jako kahtia vuoden vaihteen tienoilla ja Mestiksestä joukkueiden mukaan nostaminen alempaan sarjaan. Tällöin Liigan pohjalla olevat joukkeet saisivat vielä mahdollisuuden uuteen stattiin kauden aikana (toivo eläisi, uusia vastustajia, eikä tyhjennysmyyntejä) ja Mestiskin heräisi henkiini. Ylemmässä Liigassa kärkijoukkueet saisivat tasaisempia pelejä, mikä voisi johtaa myös avoimenpaan ja värikkäämpään "taito" pelaamiseen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei Mestis seurojen välttämättä tarvitse nousta Liigaan, mutta pelkkä mahdollisuus siihen elävöittäisi Mestistä huomattavasti. Tällä hetkellä millään seuralla ei ole realistisia mahdollisuuksia nousta Liigaan ja näin se myös pysyy, jos sarjoja ei avata. Miksi kehittää asioita ja satsata rahaa Mestiksessä, jos sillä ei tulevaisuudessa voi voittaa mitään?
En kritisoi tätä suoranaisesti, mutta eikös tuossa ole jonkinlainen ristiriita/paradoksi, ettei tarvitse nousta liigaan mutta kuitenkin pitäisi olla sarjat auki? Itselläni tulee tuosta ainakin assosiaatio jostain jokakeväisistä lumekarsinnoista tai surullisen kuuluisista tasonmittauspeleistä. Mä en näe mitään lisäarvoa karsintapeleillä ellei mestisorganisaatiolla ole oikeasti resursseja nousta.

Tästä sitten tullaankin niihin taloudellisiin realiteetteihin.. oli karsintoja tai ei, niin ammattilaiskiekossa on mahdotonta nykyoloissa kasata liiganousun kestävää budjettia mestiksessä.

Olen aina ollut urheilullisuuden kannalla, mutta jotenkin tää on tuulimyllyjä vastaan taistelua jauhaa näistä. Liiga ja liiton sarjat eivät ole enää toistensa jatkumo kuten ennenmuinoin, vaan täysin erillisiä rinnakkaisinstansseja. Vahinko on jo tapahtunut kauan aikaa sitten. En usko vanhan mallin palaavain kuin korkeintaan siinä tapauksessa että ammattilaiskiekon taloudelliset edellytykset Suomessa romahtavat.

E: Enkä millään tasolla halua puolustella nykymallia. Se mitä 20 vuotta sitten tapahtui oli ällöttävyydessään kuvottavaa juonittelua, jonka moraalittomuus paljastui täysimittaisuudessaan vasta ajan kuluessa. Sen hintana oli varsin kilpailukykyisen puoliammattilaissarjan menettäminen samalla kun uuden liigan alkuperäisosakkaat ryöstivät liitolta vielä Suomen mestaruuden brändin. En puolustele, mutta olen mielestäni realisti, kun en haihattele urheilullisia karsintoja, jotka olisivat nykyään vain kusetuksen uusinta uutta.
 
Viimeksi muokattu:
Kun järki loppuu, alkaa taide.

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Miksi Liiga pelkää Mestis-karsintoja, jos siellä ei ole edes ketään kelvollista nousijaehdokasta? Jos joku persaukinen junnupitoinen Mestis-poppoo pudottaa kovan rahan Liiga-joukkueen niin onhan se silloin paikkansa auringossa ansainnut. Ja karsintamalli pitäisi huolen, että tälläiset pelätyt ei toivotut vieraat kyllä putoaisivat pian takaisin mistä ovat tulleetkin.

Eihän Mestiksessä ole tällä hetkellä Liiga-kelpoisia joukkueita, koska Liiga pysyy kiinni. Miksi panostaa rahaa merkityksettömään mehukannujahtiin, jonka voi saavuttaa pienelläkin panostuksella. Pääsarjan avaaminen toisi säpinää, joskin ehkä Turussa tai Joensuussa (jos siellä joskus saataisiin asiat kuntoon) olisi ehkä realistisimmat mahdollisuudet havitella Liiga-paikkaa. K-Espoolla hinkua varmasti olisi, jahka Espoo saa hilattua ensin itsensä Mestikseen.
 
Kussa on mun hopotiti?

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Miksi Liiga pelkää Mestis-karsintoja, jos siellä ei ole edes ketään kelvollista nousijaehdokasta? Jos joku persaukinen junnupitoinen Mestis-poppoo pudottaa kovan rahan Liiga-joukkueen niin onhan se silloin paikkansa auringossa ansainnut. Ja karsintamalli pitäisi huolen, että tälläiset pelätyt ei toivotut vieraat kyllä putoaisivat pian takaisin mistä ovat tulleetkin.

Eihän Mestiksessä ole tällä hetkellä Liiga-kelpoisia joukkueita, koska Liiga pysyy kiinni. Miksi panostaa rahaa merkityksettömään mehukannujahtiin, jonka voi saavuttaa pienelläkin panostuksella. Pääsarjan avaaminen toisi säpinää, joskin ehkä Turussa tai Joensuussa (jos siellä joskus saataisiin asiat kuntoon) olisi ehkä realistisimmat mahdollisuudet havitella Liiga-paikkaa. K-Espoolla hinkua varmasti olisi, jahka Espoo saa hilattua ensin itsensä Mestikseen.
Moneltako Mestis-joukkueelta löytyy tällä hetkellä sellainen halli, jossa voisi kuvitella pelaavansa Liigaa? Kokkolassa on ainakin kapasiteettia, muista puitteista en tiedä. Siellä varmaan Iisalmessa ja Keuruulla pistetään heti Liigan avautuessa kolehti pystyyn, että saadaan edes hallin puitteet siihen kuntoon, että voidaan joskus pelata Liigaa. Samoin kaikki 200 aktiivifania rientävät varmasti setelitupot tanassa maksamaan liigakausareita, kun Mestiksessä peleihin on päässyt n. 5 euron irtolipuilla. Olisi hienoa maksaa 20€ siitä, kun oman kylän 50k€ porukka laittaa parhaansa mukaan kampoihin vieraaksi saapuvalle 2M€ nipulle. Saattaisihan siinä toki vahingossa joku voittokin tulla toisinaan. Varmasti myös heinolalaiset vetäisivät hallin täyteen Porissa ja Oulussa, Lappeenrannasta puhumattakaan, kun IFK:n sijaan vieraaksi saapuu Peliitat. Ja vaikka se noussut joukkue putoaisikin heti seuraavalla kaudella takaisin, niin sitäkö sirkusta tänne kaivataan? Mestiksestä vauhtia hakenut seura on puilla paljailla ja yrittää taas yhden kesän aikana haalia helvetisti sellaisia pelaajia, jotka ovat tehneet sopimukset jo edellisessä lokakuussa. Sponsoritkin palaavat entistä parempien sopimusten kanssa takaisin, koska totta kai. Liigassa käväissyt seura on korviaan myöten veloissa, kun yleisö ei löytänytkään villeimpien fantasioiden mukaisesti hallille ja liigakelpoisen orkesterin pyörittäminen veikin muutaman sadantuhannen sijaan pari miljoonaa. Mutta kyllähän pankit antavat velat anteeksi, koska parhaansa ne pelaajat siellä tekivät. Kuten sanottu, Veikkausliigasta voi ottaa mallia, mitä tuo urheiluromantiikka tuo mukanaan.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko oikeasti taloudellisesti potentiaalia ?
Eihän Jukureilla tai oikeastaan kenelläkään näistä 3 edellisestä nousijasta tuo rahallinen tilanne ennen nousua tainnut kovinkaan hyvä olla, potentiaalia kenties taustalla, mutta se nousu mahdollisti rahoituksen liigaan.

TuTo taitaa olla ainut jolla on jotenkin organisoitua touhua ja isoimmalla budjetilla liikeellä mestiksessä, muut yrittää enemmän sinnitellä. Jokipojilla varmaan olisi potentiaalia mutta taitaa olla todella lähellä uutta konkurssia.
 
Hockeyarena.net

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Jos nyt keskustelun pitäisi pyöriä tuon laittomuuden ympärillä, eikä tämän urheiluromantiikan, jota jo muissa ketjuissa käsitellään, niin minulla on kaksi asiaa:

1. Liiga ei ole suljettu, minkä todistaa Jukurien, KooKoon ja Sportin läsnäolo Liigassa. En usko TuTolla tai Jokipojilla olevan ongelmaa nousta, jos he pirauttavat Liigan toimistolle ja ilmoittavat, että on suunnitelma nousta Liigaan ja esittävät suunnitelmaa siitä miten se aiotaan toteuttaa, että heistä tulee Liiga-kelpoinen organisaatio.

2. Missä määrätään, että avoimen kilpailun periaate tulisi olla urheilullinen? Kun täällä heti karsinnoista alettiin puhua, niin mietin, että missä kohti velvoitetaan nimenomaan joukkueiden liikkumisen sarjatasojen välillä tapahtuvan urheilullisesti? Vastaus on tietenkin, että ei missään.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jos nyt keskustelun pitäisi pyöriä tuon laittomuuden ympärillä, eikä tämän urheiluromantiikan, jota jo muissa ketjuissa käsitellään, niin minulla on kaksi asiaa:

1. Liiga ei ole suljettu, minkä todistaa Jukurien, KooKoon ja Sportin läsnäolo Liigassa. En usko TuTolla tai Jokipojilla olevan ongelmaa nousta, jos he pirauttavat Liigan toimistolle ja ilmoittavat, että on suunnitelma nousta Liigaan ja esittävät suunnitelmaa siitä miten se aiotaan toteuttaa, että heistä tulee Liiga-kelpoinen organisaatio.

2. Missä määrätään, että avoimen kilpailun periaate tulisi olla urheilullinen? Kun täällä heti karsinnoista alettiin puhua, niin mietin, että missä kohti velvoitetaan nimenomaan joukkueiden liikkumisen sarjatasojen välillä tapahtuvan urheilullisesti? Vastaus on tietenkin, että ei missään.
Kylläpä on muisti lyhyt. Silloin, kun Sport, KooKoo ja Jukurit nousivat, oli liiga ihan oikeasti avoin ja pelattiin karsinnatkin. Vasta näiden nousujen jälkeen tehtiin päätös, että karsinnat lopetetaan ja liiga käytännössä suljettiin. Toki sinne Jokerit ja esim. Kiekko-Espoo tietyin edellytyksin otettaisiin, mutta en kutsuisi liigaa avoimeksi. Ja miksi tässä näin voimakkaasti keskustellaan siitä, onko mestiksessä liigakelpoisia seuroja, ikivanha monesti kaluttu asia. Nythän on kysymys siitä, että suljettu liiga on laiton.. Jos Kilpailuvirasto/ Rauste linjaavat niin, niin kehottaisin esim. putki- ja kirvesmiehiä keskittymään omiin homminsa, eikä kommentoimaan tällaisen väitteen oikeellisuutta. Eihän nyt kukaan "perusjanttari" voi ymmärtää/ tietää näitä asioita juristeja paremmin.. Se on sitten eri asia, jos liiga todetaan olevan avoin, koska sinne esim. Jokerit huolittaisiin ja tätä Kilpailuvirasto ei ole ottanut huomioon/ selvittänyt. Mielestäni liiga on 95 prosenttisesti suljettu/ 5 prosenttisesti avoin eli käytännössä suljettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy