Su 5.1.2020 Otteluseuranta (9. kisapäivä)

  • 127 778
  • 1 897

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaa, outo sääntö jos noin - tuo kamerahan oli kuitenkin pleksin katsomon puolella vaikka niukasti, se juuri kai näytti miten kiekko oli yli pleksin. Kumma ettei tälläistä ole aiemmin tullut vastaan, ei kai tuo nyt ensimmäinen kerta ole kun kamera on noin lähellä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onko kamera kentän yläpuolella vai ulkopuolella? Jos kiekko menee laitojen yli ja osuu kattoon, mutta selvästi laitojen rajojen ulkopuolella, niin et viheltäisi jäähyä, koska mielestäsi kentän yläpuoli koskee myös esineitä, jotka ovat kuitenkin kentän rajojen ulkopuolella, kunhan ovat ylhäällä?

Ihan sääntöjen meni. Tuomaritoiminta oli myös onnistunutta, kun lopussakin tuli rikkeistä jäähy ja teoista, jotka eivät olleet rikkeitä, ei jäähyä annettu.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä tässä tosiaan kamera rinnastetaan jumbotroniin. Ei kyllä ole vastaavaa tullut koskaan nähtyä.
Ei ole merkitystä. Kamera on suojalasien ulkopuolella(käsittäkseni oli, jos ei ollut, niin sitten tuosta tuskin jäähyä tulisi viheltää, koska kiekko osuu kameraan ennen kuin menee pelialueen ulkopuolelle[toki silloinkin pitäisi osua kameraan ennen kuin kiekko on ylittänyt pleksin kokonaisuudessaan, ehkä]). Jäähy tuomitaan siitä, jos kiekko menee suoraan pelialueen ulkopuolle, jota nuo ko. suojalaidat rajoittavat. Eli, kun kiekko ylittää suojalasin, niin jäähy on jo ansaittu, jos se ennen sitä ei osu mihinkään. Kameraan osuminen tämän jälkeen on merkityksetöntä. Tuo yläpuolijuttu perustuu siihen, että kentällä ei ole samanlaista ylärajaa. Eli peli vihelletään poikki, jos kiekko osuu jumbotroniin, mutta kiekko ei periaatteessa käy pelialueen ulkopuolella. Näin ainakin suomennetussa IIHF:n versiossa.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Nyt oli asiantuntevia Kanada-faneja.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
No joo ei jaksa tota kamerajuttua enää :(
Hyvä matsi oli kuitenkin ja kaksi selvästi parasta jengiä finaalissa. Venäjä oli hiton hyvä melkein koko matsin ja mielestäni parempi jengi. Kanadalta kuitenkin huikea nousu tasoihin eikä tuota mestaruutta voi pitää ansaitsemattomana.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On näitä jaettu pitemmän aikaa. Ennen vanhaan taisi olla lautanen, minkä joukkueen kapteeni sitten haki.
Aivan, nuo lautaset herättää jo jonkinlaisia muistikuvia. Nuo pokaalien muodot vain hämäsivät. IMO hopealautaset sopivat liittojen kahvihuoneisiin noita nykyisiä koriste-esineitä paremmin.
Liittojen kahvihuoneisiin koristeita.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei ole merkitystä. Kamera on suojalasien ulkopuolella. Jäähy tuomitaan siitä, jos kiekko menee suoraan pelialueen ulkopuolle, jota nuo ko. suojalaidat rajoittavat. Eli, kun kiekko ylittää suojalasin, niin jäähy on jo ansaittu, jos se ennen sitä ei osu mihinkään. Kameraan osuminen tämän jälkeen on merkityksetöntä. Tuo yläpuolijuttu perustuu siihen, että kentällä ei ole samanlaista ylärajaa. Eli peli vihelletään poikki, jos kiekko osuu jumbotroniin, mutta kiekko ei periaatteessa käy pelialueen ulkopuolella. Näin ainakin suomennetussa IIHF:n versiossa.
Näin tulkitsisin. Toivottavasti ottavat asiasta selvää jossain mediassa, että saadaan asiaan varmuus.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Kamera oli osittain kentän päällä ja luulen että lopulta kukaan tuomareista ei osannut sanoa varmasti kummalla puolella osuma tuli ja siksi näin.
Oliko osittain kentän päällä? Ei minusta? Helppohan tuo olisi tuomarin livenä vaikka tarkistaa, onko above ice vai ei. Ja nimenomaan tuossa kuvakulmassa ollessaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En muuten kauheasti tykkää tästä selkeästi rasistisesta russofobiasta, mikä usein ilmenee näissä ketjuissa. Tietysti Venäjän hallitus on mitä on, gangstereita ja varkaita, mutta venäläiset itse nyt eivät kauheasti poikkea meistä depressiivisistä perunanenistä. Paitsi että ovat maanis-depressiivisiä. Ihan yököttäviä viestejä seassa.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oliko osittain kentän päällä? Ei minusta? Helppohan tuo olisi tuomarin livenä vaikka tarkistaa, onko above ice vai ei.

Eiköhän jokin pykälä kiellä tarkistamasta videolta. Jäältä katsottuna tuskin yksikään tuomari näki varmasti, että osui kameraan kentän ulkopuolella.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Mutta onhan toi nyt ihan mielenkiintoinen juttu, että mitä se sääntökirja näistä aikuisten oikeasti sanoo kaikkina varrien ja tilannehuoneiden aikakautena. Jos siis pyritään kovaa vauhtia siihen, että ei olisi jossitteluja pelin jälkeen. Jos homma meni ookoo sellaisten ihmisten mielestä, jota asia oikeasti koskettaa, niin hyvä sekin. Kuten todettua, mielenkiintoista kaikki tyynni.
 

Isäntä

Jäsen
Tää on kyllä huikea keskustelu kun kukaan ei tiedä menikö oikein vai väärin ja hirveä vänkääminen käynnissä. Kyllä itsekin jäähyn kannalle kallistun, mutta tietoa ei ole. Noin muuten on sanottava, että hieno katsoa jääkiekko-ottelua ja vielä ratkaisupeliä, jossa vihelletään sääntökirjan mukaan rikkeistä jäähyt. Milloinkohan vaikka Liigan playoffeissa nähtäisiin vastaavaa. Ai niin, ei niitä sääntökirjan mukaan vihelletä.
Ps. Aleksandr Romanov on mahtava puolustaja.
 
Suosikkijoukkue
Kärpäsen Karelin.
Oliko osittain kentän päällä? Ei minusta? Helppohan tuo olisi tuomarin livenä vaikka tarkistaa, onko above ice vai ei.
Eikö " above ice " voi tulkita esim. Koko katon, katossa olevat lamput jne. Kaikkihan ne loppupeleissä ovat jään yläpuolella ? Samoin kuin tuo kamera ? Jään yläpuolellahan sekin ainakin minusta isossa kuvassa periaatteessa loppupeleissä on...

Näkisin tässä säännöissä olevan ns. loop holen eli porsaanreiän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös