Su 21.5.2017 Otteluseuranta (17. kisapäivä, mitalipelit)

Tila
Viestiketju on suljettu.
Pakko ottaa itsekkäästi tämän ketjun avaamisen kunnia nyt itselle. Minkäs teet, mutta itse asiaan. Mielenkiintoisia pelejä tiedossa.

Omasta mielestä (Suomen otteista huolimatta) nämä ovat olleet jälleen hienot kisat ja innolla odotellaan ensi kevään kisoja! Hieman haikeaa aina kun kisat päättyvät, mutta onneksi on änärissä playoffit käynnissä ja kohta on myös NHL-draft. Naatitaan vielä viimeisestä kisapäivästä!

Tässä on viimeisen kisapäivän anti.

Pronssiottelu
17.15

Suomi - Venäjä

Finaali
21.45

Ruotsi - Kanada
 

Punamusta

Jäsen
Olisihan se hienoa päättää kisat mitaliin. Eiköhän Suomi nappaa pronssit itselleen.

Omat veikkaukseni:

1. Suomi – Venäjä 4–3
2. Ruotsi – Kanada 1–2

Kanadalle kultaa, Ruotsille hopeaa ja Suomelle pronssia. Venäjälle neljäs sija.
 

jukiapina

Jäsen
Ainoa mahdollisuus tällä meidän b-maajoukkueella Venäjää vastaan on se jos Venäjää ei tämä pronssipeli kiinnosta. Muutoin kyyti on kylmää. Ja kyllähän Marjamäestä olisi päästävä. Jos tämä herättäisi kiinnostuksen myös näissä paremmissa pelaajissa rapakon takaa
 

Thusberg

Jäsen
Aikamoiset kisat tähän asti ovatkin olleet ja draamaa on ainakin riittänyt.

Harmittavasti ei Jääkukkoja, Latviaa tai Jääkarhuja näkynyt Punaisten tai Valkoisten Leijonien eli Tanskan tapaan Puolivälierissä. Jääkotkilla eli Saksalla jäi niin harmittavasti pienestä kiinni vuoden 2010 menestyksensä yrityksen toisto. Kanada vain nyt oli parempi harmittavasti.

Suomen osalta on vaikeaa ollut kaikkiaan vaikka Yhdysvallat-ottelu olikin virkistävä poikkeus ja eivät kyllä kaverit miltään yliopistopojilta vaikuttaneet vaikka joskus vanhempina vuosikymmeninä ainakin huonoimmillaan Yhdysvaltain maajoukkueet ovatkin olleet käytännössä kuin yliopistojoukkueita tai jopa niitä huonompiakin jolloin jopa heittämällä olisi voinut olla Yhdysvaltain B-maajoukkuemiehiäkin enemmän mukana MM-kisoissa kuin niitä joita oli.

Keskimäärin Suomen ja Yhdysvaltain kohtaamiset ovat aina olleet mielenkiintoisen haastavia keskenään. Silloinkin kun oltiin käytännössä Leijonien osalta osa kehittyvää ja kilpailukykyistä keskikastia tai kun oltiin juuri jättämäisillään MM-kisamaiden keskikasti taakse. Silloin tosin aikakausi oli erilainen ja siihen ei jääkiekossa toivottavasti ikinä ole paluuta.

Marjamäen osalta mahdollinen finaaliin pääsy mahdollisine hopeineen tai mestaruuksineen olisi ollut jo enemmänkin kuin hyvä saavutus ja mestaruudella ehkä kaikkien aikojen hämmentävin mestaruus Leijonille olisi tullut kun jopa vuoden 2011 mestaruus olisi kalvennut sille nousulla vaikeuksien kautta siihen. Jäi haaveuneksi, mutta potkujen antaminen...

Paha sanoa.

Etenkin nyt kun pääsi Pronssiotteluunkin asti ja hitaasti, mutta varmasti on ollut sitä kehitystä vaikka paremminkin olisi voinut mennä eikä kyllä muutoin riemuhuutoja ole turnaus sinänsä herättänyt kun on vaikeinta ollut varmaankin sitten vuosien 2010-2011 Leijonilla ellei sitten muutamaa Sotshin tilannetta ja etenkin sitä Teemu Selänteen murheellisinta uran peliä maajoukkuetasolla lasketa missä mies ja ehkä huonoimmillaan joukkue itsekin pelasivat kuin Jääkarhut takavuosina ennen kuin sitten toipuivat tasolleen.

Toki mikäli jää vielä maajoukkueeseen niin ensi vuonna on pakko tulla ainakin pirteämpää yleistasoa Leijonille Marjamäen alaisuudessa ja toivottavasti vähän edes selvempiä pelituloksia jääkiekon pienmaita tai keskikastin maita vastaan jossa välillä tuntuu olevan ihan oikeasti onnesta kiinni, että voitetaan.

Tosin jos Marjamäki saisi vieläkin ja nyt jo vähän ehkä epäilyttävästi jo lähtöpassit niin sitten korvaajalla olisikin melkoinen paikka aloittaa heti kovimman mahdollisen paineen alla vaikka kyllähän kesätauko mahdolliselle korvaajalle tai sitten Marjamäelle tekisi kyllä ihmeitä. Melkoinen perkaus lienee luvassa kesäkaudellakin jo ennen syksyä vaikkakin varmaan Matikaisen Penan savustuskesiin verrattuna taitaa jäädä laimeammaksi tuo jälkimietintä, mutta mene ja tiedä.
 

Thusberg

Jäsen
Ensi vuonna tuleekin odotettua paluuta Kööpenhaminan Kalinoihin ja tällä kertaa ihan MM-kisojen korkeimmallakin tasolla.

Kisapettymyksistä pahin lienee ollut Slovakia vaikka taantunut toki on ollut aivan viime vuosina ja ei Tanskan tai Jääkarhujen eli Norjankaan kisat aivan putkeen menneet. Toivottavasti Tanska saisi MM-kisojaan varten pakettinsa kuntoon koska aina joskus ei ole mennyt Kalinoissakaan pelit ihan putkeen kuin mitä olisi pitänyt mennä.
 
"Eilistä peliä Venäjä hallitsi Kanadaa vastaan kaksi erää aivan täydellisesti" -Mertaranta

Yleensä pidän Mertsistä, mutta ei me kyllä samaa peliä olla katsottu.
 

Knap

Jäsen
Venäjä - Suomi 2-3
Kanada - Ruotsi 6-1 (realistinen varmaan joku 4-1. Mutta kun siellä on Fasth =D niin 6-1)
 
Miksei Joonas Korpisalolla ole isänsä kaltaista jenkkisiiliä?
 
Toisella erätauolla Tami Corneriin tulee vieraaksi Rene Fasel.

Saadaanko pronssipelin parhaat väännöt sieltä? Toivotaan Tamin kovaa painetta.

Tami: Hey mr. Dentist, you ruin this game!
Rene: Who the fuck are you?
Tami: My fucking god. Period. I'm the Lion seventyfuckingnine!
 
Kun katsoo aiempien pelien tilastoja, Venäjällä on valtava etu. Onneksi näitä pelejä ei ratkaista etukäteen edellisten pelien tuloksilla.
 

mjr

Jäsen
Pulju voisi tänään voittaa ansaitusti tuon "Paras Leijona" -äänestyksen. In Jesse we trust!
En kyllä kauheasti ole arvostanut tätä Puljujärven hiillostamista tässä turnauksessa. Kysymyksessä on nuori lahjakkuus, joka vain muutama vuosi sitten olisi ollut suomalaisen jääkiekon (ainoahko) messias. Tämä kausi ei ole mennyt putkeen. Poika on 19-vuotias. Ennen vanhaan tapasi mennä peräti muutamakin vuosi, että junioritähti löi läpi NHL:ssä mutta ilmeisesti tämä on nyt sitten uusi standardi että kausi ja ulos.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
HIFK - KalPa
 • 1.67
 • 4.70
 • 4.00
Ilves - HPK
 • 1.41
 • 5.80
 • 5.50
Pelicans - Jukurit
 • 1.60
 • 4.80
 • 4.35
Ylös