Su 13.2.2022 Otteluseuranta (5. kisapäivä)

  • 80 498
  • 1 599

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kyllähän tää on vielä käännettävissä.

62 sekuntia riittää 3 maalin tekoon.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
On kyllä Osalalta hieman tönkköjä ja huonosti aseteltuja kysymyksiä. Luulisi olevan enemmän tilannetajua, kun on itse ollut myös vastaavissa tilanteissa mikin toisella puolen. Tämä havainto siis koko kisojen ajalta, ei pelkästään tänään.
Ei varmaan ainakaan auta, että mies on kaksikielinen, ruotsia kaiketi puhuu enemmän?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Miksi tämä ei sitten päde toiseen suuntaan? Ruotsi on aika monta tilannetta antanut viheltää jäähyn, mutta jostakin syystä niistäkin on saatu Suomelle jäähyt.
Johtunee siitä, että Ruotsi on ollut pelin päällä enemmän muutenkin. Ei tarvitse rikkoa, kun Suomesta ei ole ollut kummoista haastetta omalla alueella.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuitenkin uskon, että näistä otitaan opiksi ja pudotuspeleissä keskitytään olennaiseen, jonka johdolla Suomi voi marssia kyllä ihan mestaruuteen
Jalosella tämä on mahdollista mutta pelitavallisia muutoksia pitää tehdä. Asenteen lisäksi toki. Onko näistä Filppulavatasista siihen, en tiedä. Oppiiko vanhat koirat uusia temppuja.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomihan on ollut huono ja alakynnessä, mutta mielestäni silti tuomaritoiminta on ollut ihan järkyttävää, kuten jo aiemmin laitoin. Ei ainakaan omaan silmään osunut viheltämättä jääneitä tilanteita Suomelle ennen 2-0 maalia. Jääkiekko on myös "momentum-peli", joten lumipallo voi lähteä helposti pyörimään väärään suuntaan.

Ensimmäinen ylivoima Ruotsille, kun Aaltonen taklataan poikkarilla maalivahdin syliin, tästä olisi kuulunut tulla hetkeksi 5vs3 -tilanne Suomelle. Tilanne tässä vaiheessa 0-0.

Tilanne yhä 0-0, Mäenalaiselle hyvin kyseenalainen poikittainen jäähy, korkeintaan kiinnipitämisestä olisi kuulunut jäähy. Poikittainen se ei ainakaan voi olla, jos maila on vastustajan etupuolella, kun olet itse pelaajan takana, mutta voidaan ajatella tuon olleen aiheellinen jäähy.

Tilanne 1-0 Ruotsille, jolloin tulee täysin aiheellinen 5+20, Suomi tappanut ylivoimasta melkein neljä minuuttia, sitten ensin ruotsalainen kompuroi ja törmää Mäenalaiseen, jolloin hetkeksi aukeaa neliön läpi syöttöpaikka jonka Tömmernes armotta käyttää. Tuosta kolarista olisi voinut herkempi viheltää jäähyn. No ei siinä vielä mitään, mutta ruotsalainen nitoo Lindbohmin maalin edessä sellaisella poikkarilla, että Mäenalaisen jäähy herättää vain naurua tuohon poikkariin verrattuna.

Miettikää sitä psykologista puolta, kun ensin olet saanut jäähyn tilanteesta, jossa vastustajalle olisi kuulunut jäähy. Sitten saat jäähyn, jonka aikana maali tehdään, ja jäähy vähintäänkin kyseenalainen. Sitten vastustajalta menee kaksi vihellystä 5s sisällä ohi, joista varsinkin toinen on ihan 100% selvä jäähyn paikka, ja sitten kiekko onkin omassa maalissa. Ja tätä ennen olet tappanut melkein neljä ylivoimaa. Tämän jälkeen koko Suomen pakka hajosikin ihan totaalisesti.

Onhan Ruotsi ollut selkeästi edellä, mutta olihan tuo tuomaritoiminta ihan käsittämättömän puolueellista. Jos tällaista tuomaritoimintaa olisi ollut Liigassa, olisi siitä ainakin 50 sivua viestejä, kuinka tuomarit maksettu jne. Ei olympialaisissa tuomaritoiminnan kuuluisi olla noin järkyttävän huonoa, yksittäisiä virheitä voi tulla, mutta tuossa oli niin monta ratkaisevaakin virhettä. Vaikka Suomi oli huono, niin ei tuomareiden paskuuden kuuluisi kaatua pelkästään myös Suomen niskaan, vai onko tämä "tuuri pitää ansaita", ja tässä tapauksessa tuuri on tuomarilinja?
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Johtunee siitä, että Ruotsi on ollut pelin päällä enemmän muutenkin. Ei tarvitse rikkoa, kun Suomesta ei ole ollut kummoista haastetta omalla alueella.

Kyllä minä koukkaamiset ja pokkarit lasken selviksi rikkomiseksi? Ja voidaan myös miettiä mitä kautta se Ruotsi pääsi pelin päälle.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Johtunee siitä, että Ruotsi on ollut pelin päällä enemmän muutenkin. Ei tarvitse rikkoa, kun Suomesta ei ole ollut kummoista haastetta omalla alueella.

Mutta kun Ruotsi rikkoo. Jatkuvasti.

Niistä vain ei pilli soi. Tai jos soi niin Suomi saa jäähyn.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihmeen paljon kirvoittaa tämäkin peli kommentteja täällä, vaikka ketään ei kiinnosta. Ainakaan siis virallisesti. Oikeasti saattaa näemmä kuitenkin ihan vähän kiinnostaa salaa.
En ainakaan itse katsonut kahta ensimmäistä peliä, kun vastassa ns. huumorijengit. Kuitenkin Ruotsi aina sytyttää vastustajana, jos panosta peleissä on edes jonkin verran. Myös kapea kaukalo tuo oman kivan lisämausteensa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Nyt sitten rujoa ajelua Suomelta loput 20 minuuttia. Jäähyjä tulee, mutta niin niitä tulisi tällä tuomarilinjalla vaikka kananmunat kainalossa kiilakiekkoa lopun pelin pelaisi.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Kuvaavaa äskeinen tilanne. Saatiin varmaan pelin kolmas omanpään lähtö päättymään laukauskeen. Tämän jälkeen hävitään aloitus 100-0.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@mesag pukee omat ajatukset tekstiksi aika hyvin.

Tuohon kun vielä lisätään että noiden jäähyjen vuoksi osalta Ruotsi pääsi täysin pelin päälle niin ei voi kuin antaa kuraa tuomareille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös