Erik Loka

Jäsen
Aika jännä, yksi voitto mestaruuteen. Eihän tällaisesta vielä hetki sitten uskaltanut haaveilla millään.
JYP puolustaa aivan uskomattoman hyvin, eikä Kärpillä ole ollut, ja tuskin tulee olemaankaan aseita sen lyömiseksi. Jotenkin tuo oululaisten touhu tuo mieleen niin Alatalon JYPin.. Jos ei saada peliä käyntiin ja maaleja tehtyä, niin sitten hakataan päätä seinään ja ollaan tehottomia suosiolla. Vaikka Alatalo sanoi, ettei valmentajan rooli ole iso näissä peleissä, niin nythän se on aivan sama vaikka siellä seisoisi vahanukke päävalmentajan tilalla.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Kahvataan" "kahvattaan"

Voi herran tähden tätä kahva-itkua. Liigassa ei ole saanut kahvata moneen vuoteen. Jos perutettaan se kymmenen vuotta ajassa, niin silloin mailaa laitettiin kiekottomienkin pelaajien eteen ja otettiin vauhti pois. Nykyään jäähy tulee todella helposti, jos takaapäin laittaa mailaa tai kättä eteen. Kahvaaminen tarkoitti pahimillaan nimen omaan kiekottomien pelaajien ottamista mailalla pihteihin. Malliesimerkki nykylinjasta on Koiviston maali, jossa tuomarin käsi nöusi heti, kun Jypin pakki vähän mailalla takaapäin häiritsi Koivistoa.

Kyllä Kärpät saa etsiä syitä ihan muualta kuin tuomareista. Ihan omana huomiona heitän A. purkujen luokattamoodun B. hyökkäyspelin rakentelun puutteen, kun kokoajan joudutaan purkamaan. Kohdasta A. hyvänä esimerkkinä VIP-kentän ensimmäinen vaihto, jossa Kärppien avaus jää kaksi kertaa siniviivan pahemmalle puolelle, vaikka syöttävällä pelaajalla ei ole mitään kiirettä.

Sitten siihen hylättyyn maaliin. Itse pani heti tuomarin mokaksi, mutta hidatusten jäkeen on pakko kysyä josko joku osaisi säännöt (tulikitaohjeet). Selästä annetaan vauhtia, mutta Hyökkääjä ei kyllä tee mitään välttääkseen kontaktia ja väistöä olisi voinut yrittää, koska tuuppaus tulee takaa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Joka tapauksessa sarja on 3-0 ja Kärpät on tehnyt kolmessa pelissä kaksi maalia + yhden hylätyn. Ei noilla maalimäärillä vaan voiteta pelejä.. Ei tämä sarja tuohon yhteen hylättyyn maaliin ratkea.

Ja Jyp on tehnyt tasakentällisin 4 matsissa 5 maalia. Ja sitten ihmetellään missä on Suomen tulevat Selänteet ja Kurrit... Tasaisia matseja ja vähän kummaakin että Jyp johtaa 3-0, ainakin se yksi kotipeli olisi pitänyt voittaa.

Mutta ei nyt itketä pelkästään. Voitto kerrallaan mukaan taistoon. Taktisesti pitää jotakin tehdä, tällä pelitavalla Jyp pelaa kärpät aseettomaksi.
 
"I had an opinion that didn't matter"
..mutta Hyökkääjä ei kyllä tee mitään välttääkseen kontaktia ja väistöä olisi voinut yrittää, koska tuuppaus tulee takaa.
Miksi Dahlman olisi edes yrittänyt väistää ketään, kun hän on ajamassa kiekon kanssa kulmasta maalille? Hänhän liikkuu päätyviivalta keskustaa kohden, jopa siis kauemmaksi maalista, kun samalla Tuppurainen antaa selästä vauhtia. Ei siinä Dahlmanilla ole mitään saumaa väistää Tuokkolaa tai muutenkaan reagoida mitenkään.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Hieno voitto, Jääskeläisen ansiosta kaksi maalia ja jälleen hyvää puolustupelaamista JYPiltä!

Hylätty maali puhuttaa ja on syytäkin. Mielestäni sen olisi myös voinut hyväksytä, muttei tämäkään tuomio totaalinen vääryys ole.
Jari "Panssarivaunu" Jääskeläiseltä tähän mennessä paras peli. Ensimmäisessä maalissa Jääskeläinen suorastaan jyrää vastustajan yli joka yritti miestä estellä. Turhaan. Sen jälkeen syöttö Louhivaaralle aivan maalin eteen ja maali. Toisessa maalissa malttoi odottaa että Tarkki menee jäihin ja sitten hallittu nosto maalin kattoon. Aivan upeaa peliä.

Toki Tuokkola oli taas mies paikallaan. Siinä oli oikeastaan ne pelaajat ketkä pystyn tuosta ryhmästä tänään nostaa ylitse muiden.

Tuosta "maalista". Täysin oikein vihelletty. Ainoa mikä jäi pois oli yksi kahden minuutin jäähy JYPille. Näin totesi otteluvalvoja. Kyllä minä ainakin tuohon luotan vaikka en tuota rikettä itse nähnyt. Samalla voisin mainita tuosta Immosen saamasta jäähystä aivan ottelun lopussa. Sehän meni selkeästi Kärppä-pelaajan hanskan kautta yli laidan. Se meni sitten väärin joten tasoitti tuota aikaisempaa viheltämättä jättämistä minkä aikaisemmin mainitsin.

Kärpillä oli momentuminsa toisen erän lopussa, mutta JYP selvitti sen. Sen jälkeen JYP pystyi taas rauhoittamaan oman pelinsä ja samalla tylsytti Kärppien terävimmän kärjen lopullisesti tämän ottelun osalta.
 
Re-emerging from the shadows...
#setunne

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voitot JYPille 3-0.. Ohhoh..

Hieman yllättävä on ottelusarjan tilanne. Tätä en ennakoinut näkeväni. Mutta mielummin näin kun 2-1 tai 1-2..

Kieltämättä täs nyt harmittaa se että tällä foorumilla käynti pitänee lopettaa.. Ihan vaan sen takia että JOS JYP voittaa mestaruuden on se vääryydellä voitettu, väärin pelattu, väärin taklattu ja keulien kannatettu. Noh, tulipahan pakollinen yleistäminen tehtyä! ;-)

Tästä pelistä. Maalit totuuden nimissä 2-2. Peli silti JYPille. Käydään ekana tuon hylätyn osuman kimppuun. Siinä meni Boman höntyilemään ja hylkäämään maalin. Otteluseurannan puolella taittiin asiasta keskustella, että vihellettiinkö peli poikki aiemmin jostain syystä. Sitä en ole nyt tarkastanut, jos oli, pitäisi kuulla (hyvät) perusteet sille. Jos ei, meni tilanne "väärin vihelletty" -osioon. Tuokkola pelasi itsensä tilanteesta jo ulos ennen kuin pakki ja hyökkääjä hänen päälleen kaatuivat. Tuokkola liukui kyljelleen ja haki "Hasek-torjuntaa". taisi ekan kiekon torjua ja kakkoskiekko suoraan Kärppäpelaajan lapaan ja PAU, kiekko pussiin. Selvä maali.

Muuten JYPiltä tyypillinen puolustusvoitto. Pari näyttävää hyökkäystä ja luvut tauluun. Sitten vaan puolustetaan. Eihän se varmasti mitään kiekon riemujuhlaa ole, mutta voittavaa se näyttää olevan. Itse voisin ihan hyvin pelata samalaista. Ja luulempa että ne kirjoittelijat, jotka nyt kritisoivat tätä pelitapaa, olisivat v*tun hiljaa, mikäli oma suosikki olisi samassa asemassa. Ei tietenkään pidä yleistää, mutta aika iso osa.

JYPin plussapisteet tänään..

*** Jääskeläinen. Taas tuli ratkaisija sieltä yhdestä neloskentästä. Mahtava syöttö ja kohtalaisen kylmä viimeistely. 1+1 ja paikat useampaankin. Loistavaa hyökkäyspeliä.

** Tuokkola. Yksi lipsahdus, mutta silti voitto (kahteen peliin, yksi lipsahdus). Huikeaa suorittamista. MAHTAVA ESITYS PEKI! Taitaa tiistaina vaan olla SiWa -kassarin vuoro?

* Immonen. Ei tehopisteitä tänään, mut alotuksissa taas aivan jäätävä. Joku voi kaivaa "rosentit" tästä. Pelkästään sillä pääsee "plussa" pisteille.

Jotain negatiivistäkin sattui silmiini tässä pelissä. En sitten tiedä, olenko yksin tämän näkemyksen kanssa? Mutta J-P Hytösen hyökkäyspelaaminen. Omasta mielestäni ei mitenkään hyvä peli vaikka 0+2 tehopisteet "sai" kasaan. Molemmat tulivat aloitusvoitoista. Ja itse maalit tulivat Jääskeläisen ja Välivaaran suoritusten perusteella. Ylivoimassa sisäänviennit eivät onnistuneet, ainakaan avauserässä. Pari kertaa jäi hyvin mieleeni; toisessa surffaili keskialueen yli niin, että toinen laituri kerkesi paitsioon (sellanen puolitoista metriä). Sitä aiemmassa tilanteessa tuli viivan tuntumaan ja heitti kiekon suoraan kärppä-pakin lapaan ja uus vauhti.. Lisäksi kaksinkamppailuissa ei ollut hirmuterävänä, hävisi paljon. Ei paras esitys J-P:ltä, mutta ei aina voikaan loistaa. Joukkuepeli, ja jos ei joku onnistu, niin kaveri paikkaa..
 
Question: Which ship has never docked in Liverpool? -The Premiership-

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuosta "maalista". Täysin oikein vihelletty. Ainoa mikä jäi pois oli yksi kahden minuutin jäähy JYPille. Näin totesi otteluvalvoja. Kyllä minä ainakin tuohon luotan vaikka en tuota rikettä itse nähnyt.
Eli siis "täysin oikein vihelletty", mutta unohdettu viheltää kuitenkin jäähy. Ja jos siinä oli se jäähyn arvoinen virhe, niin sitä suuremmalla syyllä maali olisi tullut hyväksyä. Kiekko ei tullut sen(virheen) jälkeen Jypin haltuun, vaan maali tuli lähes samantien perään. Ei sinänsä yllättäisi että otteluvaltoja olisi näin pihalla tai puolustelisi omiaan. Eipä tule kauheasti mieleen tapauksia missä olisi otteluvalvojat näissä tapauksissa uskaltaneet kritisoida tuomareiden toimintaa tai myöntää nämä virheet.

Tässä samalla voinen myös painottaa sitä, että virhe oli selkeä ja räikeä, mutta silti parempi tämän(kin) ottelun voitti. Jyp oli paremmin valmistautunut, pelasi yhtenäisemmin, kunrinalaisemmin ja halusi selvästi enemmän voittaa.

Ja se että itse kritisoin tuomareiden ja liigan toimintaa(esim. tähän ottelusarjaan liittyen sitä, että tuomareiden linja on todella kaukana nollatoleranssista) ei ole Jypiltä, Kärpiltä tai muiltakaan liigaseuroilta muuten pois, kun niin että seurojen tulisi ymmärtää ajaa kärkkäämmin sitä nollatoleranssia, jos tahdotaan että SM-liiga jatkossa on viihdyttävämpää ja samalla ymmärretään millaista peliä tulee pelata, jos kansainvälisestikkin tahtoo menestyä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oliko tälle lähdettä, vai tapasitko hänet nakkikioskilla?
Taisipa tuosta mainita ottelun lehdistötilaisuudessa, joka radiossa kuultiin. Itse en tuota päässyt kuulemaan, joten en ole varma asiasta. Yleensä otteluvalvojat kuitenkin lehdistötilaisuudessa kommenttinsa näihin antavat.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Oliko tälle lähdettä, vai tapasitko hänet nakkikioskilla?
Pressitilaisuudessa näin totesi ja tuo pressitilaisuus siis näytettiin mediakuution välityksellä hallissa.

Edit:
Eli siis "täysin oikein vihelletty", mutta unohdettu viheltää kuitenkin jäähy.
Korjataan tuota edellistä "täysin oikein vihelletty" muotoon "täysin perustellusti maali hylättiin". Totta on että jos tosiaan tuo jäähy jää viheltämättä, niin eihän se täysin oikein ole hoidettu mutta maalia tuosta ei siitä huolimatta olisi pitänyt hyväksyä.
 
Re-emerging from the shadows...
#setunne

SjV

Jäsen
Oliko tälle lähdettä, vai tapasitko hänet nakkikioskilla?
Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuo tuli esille, sen jälkeen kun joku toimittaja yritti saada RD:ltä kysyttyä, että: "mitäs sitten jos tilanne olisikin ollut toisin päin. Forrest olisi vaikka työntänyt Immosen Tuokkolan (kyllä juuri näin kysytty) päälle, mikä olisi mieli pide sitten hylätystä maalista." RD:n vastaus tohon oli tyylin, että: "mitähän sä nyt kysyit", niin tuomaritarkkailija sitten jatkoi sivusta omalla näkemyksellään.

Tohon Immosen lopun jäähyyn sen verran vielä, että samalla puolella ollut linjamies näytti saman tien Immosta "syylliseksi".
 
Kirjoitus virheistä vastaa Androidin auto-correct.

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Ei olisi ihan näin kuvitellut sarjan menevän...

Yhtään viestiä en ole ketjusta ehtinyt lukemaan, mutta voisin kuvitella 99% viesteistä käsittelevän hylättyä maalia. Itse yllätyin kun toinen tuomari levitti kädet. En tunne sääntöä niin hyvin, että osaisin sanoa mikä olisi tuomarin tulkinta. Jypin pelaaja työnti Kärpän Tuokkolan päälle.

Corso on päässyt aika vähillä jäähyillä. Oulussa lievä kontakti tuomariin, ei seuraamuksia. Tänään taisi vaihtopenkiltä käsin osallistua rähinään vaihtopenkkien edessä. Kai siitä olisi kuulunut isompi kuin kympin jäähy. No sama se, kunhan vaan ihmettelen.

Immosen veto osui vastustajan käteen ja siitä katsomoon. Levonen antoi jäähyn, eikä tainnut edes muilta kysyä mielipidettä. Linja oli kuitenkin tasainen ja siitä ei valittamista. Jos Levonen-Boman on liigan paras kaksikko niin ei hyvin mene.

Onneksi ratkaisijoita löytyi nyt Hytösen kentästä. Loppujen lopuksi Immosen takaa näyttävät ratkaisijat nousevan esiin. Pilhman varmaan vieläkin ihmettelee kuinka sai tyhjistä noinkin paljon ohi.

Vielä ei uskalla edes varvasta nostaa mestaruuden suuntaan...
 
Suomen Manchester United Fan Club, MUSCOF ry

Itäpuu

Jäsen
Tylyllä tavalla JYP ja tuhnu vie kärppää. Isät vastaan pyhäkoulupojat on ollut meininki. Siis ei taklata, ei anneta painetta, ei mitään. Herätys Alatalo, tämä alkaa olla hävitty sarja? Tarviiko muuttaa mitään, vai jatketaanko pään lyömistä lihamuuriin?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maalin kyllä olisi ehkä voinut hyväksyäkin, mutta siitä on turha jossitella. Kärpillä oli kyllä muutenkin omat paikkansa ratkaista peli mutta ei kelvannut. Tosin vaikka kärpät hallitsi ottelua niin he eivät saaneet montaa varsinaista maalipaikkaa aikaiseksi niin hyvin vänttiset ja Tuppuraiset heittäytyivät eteen tai pakit blokkasi vedot sivuun.

Pihlman oli ihmeen vaisu myös tänään. Virtanen antoi useammankin namupassin lapaan ja tyhjä maali melkein edessä ja silti vetää ohi. Myös Immoselle virtanen syötti hienosti läpiajoon, mutta tuossta tilanteessa immonen viimehetkellä menetti kiekon. Virtanen syöttöjen lisäksi katkaisi monta kärppien hyökkäystä omasta päässä.

Nelosketjulta huikeaa taistelua ja varsinkin Miika Lahti oli erinomainen. Myös kakkosketjulta ja varsinkin Jari Jääskeläiseltä hyvä peli.

Vaikka siis Kärpät taisi ottelua hallita niin JYP rakenteli kyllä paljon enemmän maalipaikkoja ja vaarallisempia tilanteita. Jos Kärpät meinaa viellä tästä nousta niin jotain lääkettä niiden pitäisi keksiä että pääsee ohi JYP:n puolustuksen.
 
Hockeyarena.net

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kieltämättä täs nyt harmittaa se että tällä foorumilla käynti pitänee lopettaa.. Ihan vaan sen takia että JOS JYP voittaa mestaruuden on se vääryydellä voitettu, väärin pelattu, väärin taklattu ja keulien kannatettu. Noh, tulipahan pakollinen yleistäminen tehtyä! ;-)
Älä välitä. Menestyvä joukkue saa aina lokaa niskaansa milloin mistäkin. Siitä on kokemusta ainakin täällä kärppäleirissä :) Ylimielisyyskortti vedetään melko äkkiä povarista, sanoit mitä sanoit ja olipa sanomisesi sitten realismia tai optimismia.

Oikea joukkue johtaa sarjaa. Ainoa asia mikä harmittaa on näiden pelien totaalinen antiviihteellisyys. Ulkopuolisen on varmaan vaikea kokea mitään suurta urheilujuhlan tuntua tuota JYP:n puuduttavan tehokasta sumppukiekkoa katsoessa. Kärpät on liian huono/haluton sitä avaamaan, joten pelit menevät pienin marginaalein Jyväskylään. Ei voi mitään, mutta harvemmin näitä kannuja millään iloisella hyökkäyspelillä voitetaan... Ei tänäkään vuonna. Kärppien vapaa pelityyli ei pure hyvin valmennettua kollektiivista puolustusjoukkuetta vastaan. Toivotaan nyt, että veisivät edes tuon seuraavan kotipelin kumminkin.
 
The world is done,
Aurora gone

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kärppä työnnetään Tuokkolan syliin ja maali hylätään. Jep jep. Väittääkö joku vielä että Jyppiä ei suosita? Vai oliko tääkin vahinko kuten siinä KalPa-sarjassa?

Ehkä laimein finaalisarja ikinä. Noh, tää oli odotettavissa.

Dufva sanoo että tulos oli reilu. Ai oli vai, jos Kärpiltä viedään selvä maali? Voi Luoja mitä kaksinaamaista paskaa. Kuinkakohan monen lauseen itkuja siltä saataisiin jos tämä olisi sattunut Jypille?

Että osaa sapettaa toi Dufva.
 
Viimeksi muokattu:

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
"Onneksi" tuli edes tuomarivirhe, jotta saatiin väriä tähänkin sarjaan! Happamia ovat kylläkin pihlajanmarjat meille, jotka seuraamme kisaa sivusta. Ei oikein isosti sytytä, mutta jo vaihtelun vuoksi uusi mestari olisi hyvä saada. Espoolaisilla on kylläkin JYP'n matkassa voitettavaa, eli CHL-paikka. Eli JYP voittakoon ja kyllä voittaakin.

En minä vanhoilla silmilläni kahvaamista nähnyt ! Taklauksia oli kohtalaisesti ja erityisesti JYP'n toimesta. Kaikessa värittömyydessään JYP'n peli on varmaa, tehokasta ja kontrolloitua. Se on kuin kone.

Toisin kuin ennen, käppyröiden peli on mennyt alaspäin. Hieno voitto Jokereista, tahtovoitto Bluesista, vaikka kone jo alkoi yskiä, ja nyt jo 0-3. Vaikka ottelut ovat olleet numerollisesti tasaisia, on ollut koko ajan tunne, että JYP voittaa.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suurin ongelma Kärpillä on pakisto. Mara Järventie ja Justin Forrest eivät kuulu yhdenkään mestaruudesta taistelevan joukkueen avainpakkeihin.
Mietin juuri tänään pelissä samaa. Kumpikaan ei mahtuisi tämän hetken JYPin pakkikuusikkoon, koska kukaan JYPin pelaavista pakeista ei tee samaan tahtiin virheitä kuin nämä kaksi. Hyökkäyssuuntaankaan ei ole näkynyt mitään ihmeellistä, vaikka sen kai pitäisi olla ainakin Forrestin vahvuus.

Tämänpäiväisen pelin perusteella ei olisi kyllä arvannut oikein, kummalla joukkueista on rutiinia pelata finaaleissa ja kummalla ei. Kärpät syötti yllättävän paljon helppoja syöttöjä luistimiin, JYPillä taas lyhytsyöttöpeli toimi kuin kone. JYP vaikutti rutinoituneelta, Kärpät taas hermoili ja sähläsi silloin kun olisi pitänyt iskeä. Parhaana esimerkkinä ylivoiman kiekonsiirtely, jossa helpot syötöt olivat ihmeellisen kovia tai menivät luistimiin. Mielestäni Kärpillä olisi ollut ihan hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta silloin kun joukkue sai kiekon hyökkäyspäässä, punakonemaisen nopean siirtelyn ja viileän maalinteon sijaan tuli lähes pelkkiä kiekonmenetyksiä ja helppoja virheitä.

Kärppien puolustus ei jää paljoa JYPille jälkeen silloin, kun puolustus pääsee ryhmittymään oman maalin eteen ja vastustajalla on kiekko laidassa tai päädyssä. Kärpät osaa pelata kyllä maalinedustan tiiviisti, mutta jos Kärpät joutuu ottamaan vastahyökkäyksen vastaan tai tappelee kiekosta keskialueella, ero JYPiin tulee selväksi. Pakeilta ei onnistu kiekollinen peli yhtä varmasti kuin JYPiltä ja välillä pelaajat ajavat tilanteesta ulos, kuten tänään kohtalokkain seurauksin.

JYPiltä pääsääntöisesti hyvä peli, puolustus selvisi jälleen kerran ilman helppoja virheitä ja hyökkäys onnistui riittävän hyvin. Ilahduttaa erityisen paljon, että playoffeissa kokemattomat peruspuurtajat Louhivaara ja Jääskeläinen eivät jäädy finaaleissa, vaan etenkin jälkimmäinen jatkoi huipputärkeiden maalien tekoa. Ilahduttava voitto, vielä yksi tarvitaan.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Keskisuomalaisesta:

Kokenut erotuomarivalvoja Pertti Juhola oli kannanotossaan selväsanainen.

- Jääkiekossa tilanteet vyöryvät eteen valtavan nopeasti. Tämä oli malliesimerkki.

- Oikea tuomio olisi ollut se, että JYP:n pelaajalle (Tuppurainen) olisi vihelletty jäähy heti, kun hän oli kaatanut Kärppien pelaajan (Dahlman). Mutta kaikki tapahtui niin vauhdikkaalla pikakelauksella, että tuomarit eivät ehtineet nostaa kättään ja puhaltaa pilliin ennen kuin kiekko oli maalissa.

Osuman hylkäys oli Juholan mielestä kuitenkin oikea ratkaisu.

- Selvä maalivahdin häirintä. Tuomarit näkivät sen ja toimivat juuri kuten pitää.
http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/iso-poru-hylätystä-maalista/412596

Olisihan tuosta voinut maalinkin tuomita, kuitenkin jyp olisi hoitanut homman kotiin tästä huolimatta. :)

Jääskeläinen lienee illan suurin sankari. Puolustusvoittoisesta robottikiekosta itkeminen on mielestäni aika priceless, kun jypiltä nähtiin kahden upean häkin lisäksi todella hienosti pelattuja läpiajoja, Pihlmanin kakkoserän avopaikka yms. Kärppien hyväksytyt ja hylätyt häkit eivät olleet suoranaisesti mitään turnauksen komeimpia. Nuo nelosen laukaussektorikuvat kertoivat kärppien hyökkäyspelistä muutenkin kaiken oleellisen.

Itse luotan siihen, että maalivahtipeluutukseen löytyi vastaus koko finaaleiden loppua ajatellen. Tuokkola oli pirun hyvä jälleen.
 

bus81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
MIKSI

Me ollaan finaaleissa? Täh? Ei JYP ole oikeasti edes hyvä! Peruskamaa, jolla Jalonenkin hoiti homman Rotuaarille :)
 
MCMLXXXIV. Huonoa vuosikertaa...

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Canes
Miten tilanne voi olla maalivahdin häirintä, jos hyökkäävän joukkueen pelaaja työnnetään maalivahdin alueelle? Logiikka?
Kysy sitä vaikka Juholalta, linkissä herra toteaa että kyseessä oli selvä maalivahdin häirintä. Tuomarit näkivät sen ja toimivat juuri kuten pitää.
 
"Ei tarvitse olla hyvä, kunhan on paras paikallaolijoista" - RD

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Miten tilanne voi olla maalivahdin häirintä, jos hyökkäävän joukkueen pelaaja työnnetään maalivahdin alueelle? Logiikka?
Jos vastustajan pelaaja makaa maalivahdin päällä, ihan sama miten sinne menee. Se on maalivahdin häirintää. Tällöin vihelletään peli sääntökirjan mukaan aina poikki ja jos kiekko menee maaliin, maalia ei hyväksytä. Kuten tuolla aikaisemminkin kirjoitin, vasta sen jälkeen voidaan käydä miettimään mikä aiheutti vastustajan pelaajan maalialueelle joutumisen ja jos tilannetta edeltänyt rike on huomattu, vihelletään puolustavalle joukkueelle jäähy.
 
Re-emerging from the shadows...
#setunne

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En viitsinyt lukea jokaista aiempaa viestiä, mutta täällä tuskin kukaan onkaan kyseenalaistanut Kärppien hylätyn maalin vääryyttä. Päivänselvästi Jypin pelaaja survoi Dahlmanin Tuokkolan syliin. Tuomareiden totaalisen ryssimisen sinetöi se, että Dahlmanille ei vihelletty estämisestä kakkosta. Jos kerran tuomarit näkivät, että Dahlman meni ilman kenenkään apua Tuokkolan päälle, jäähy olisi pitänyt viheltää. Nyt kun jäähyä ei vihelletty, tuomarit olivat sitä mieltä, että Jypin pelaaja tuuppasi Dahlmanin Tuokkolan päälle, ja maali olisi pitänyt hyväksyä. Amatöörimäistä puuhastelua.

Ja on vielä Dufvalla varaa itkeä tuomareista. Tuomarit pelasivat Jypille voiton tänään, itse ainakin pitäisin turpani kiinni. Alatalolla taas olisi oikeus vaikka minkälaiseen riehumiseen tuosta tapauksesta. Protestia kehiin.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos vastustajan pelaaja makaa maalivahdin päällä, ihan sama miten sinne menee. Se on maalivahdin häirintää.
Vastaan tähän vielä erikseen ettei jää huomaamatta keltään: Dahlmanille olisi pitänyt viheltää estämisestä kakkonen, kun kerran makoili maalivahdin päällä tai edes joutui sinne ilman Jypin pelaajan estämistä. Koska ei vihelletty, syy oli Jypin pelaajan ja maali hyväksytty.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Juholan kommentit kyllä vahvistavat vain sitä mielipidettä mikä kaverista oli tuomarina. Eli ei mitään järkeä toimissa/tuomioissa tai mitään linjaa missään. Tuo kommentti on ainakin sitä tasoa, ettei siinä ole mitään järkeä. Mutta toisaalta liigassahan aina puolustellaan tuomareita ja tuomarit tekevät kaiken oikein, vaikka tekisivät ihan päin peetä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy