Mainos

Stanley Cup Finals 2015: Tampa Bay Lightning (3.) – Chicago Blackhawks (4.)

  • 83 301
  • 325

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Oli jopa aika väsynyt matsi, jossiteltavaksi jää johtuiko tuoreesta maalivahdista tämä peräti varmasti omaan päähän pelaava Tampa joka nähtiin eilen kentällä. Siitäkin huolimatta oletin Chicagon tulevan myrskynlailla heti alkuun mutta yllättäen maalipaikat olivatkin 5-0 vieraille ekassa erässä.
Jokseenkin helposti se Saadin maali hujahti längistä rystyllä pienestä kulmasta ja ekassakin osumassa pomputtelun jälkeen tuli maali, mutta vastapainoksi muutamat loistavat seivit Kanen pariin kutiin ja (pause) niin no ei niitä torjuntoja juurikaan tullut vaan muutamat tolpat pikemminkin.

Kolmannessa erässä heti alkuun turha jäähy Stammerille kiekko katsomoon tilanteen myötä ja sen jälkeen useita pitkiä kiekkoja ennen kuin Saad tiukkasi voittomaalin. Aiheestakin Yzerman käveli levottomasti ja turhautumista osoittaen katsomon puolella. Nyt oli kuitenkin kyseessä erittäin kriittinen erä sarjan kannalta. Oikeestaan ennen viimeisien minuuttien lukuisia paikkoja ei saanut Tampa yhtään mitään aikaan kolmannessa ja olin jokseenkin pettynyt näkemääni. Ilman molaria vaiheessa joutui takanojasta zoomaamaan kohti monitoria kun poikkareita tyhjiin, tyhjiä maaleja ja kuteja alkoi tulemaan jokapuolelta hurjan paineen myötä. Toews näytti olevan ihan puhki lopussa ja vielä haastattelussakin.

-En edelleenkään ymmärrä miksei Stamkos ole ylivoimassa vasemmalla laidalla maila pystyssä kuten ennen. Yöllä Stammer oli maskimiehenä ylivoimassa, mitä helvettiä. Toinen wtf momenttumi tuli ilman mokkea kun Stamkos koitti keskittää kiekon roikulla 4 punanutun keskelle.Ehkä odotan/vaadin liikoja kapteenilta.
-Triplets hieman kärsii tuosta Tylerin loukkaantumisesta vaikka pystyykin ajoittain rakentamaan tilanteita tyhjästä vahvalla kiekollisella pelillä.
- Puolustukselta virheetöntä peliä Tampalla. Toisaalta pidän enemmän siitä Tampasta joka hyökkää raivoisasti ja ottaa puolustajien osalta hallittuja riskejä.
-Chicago oli tosi vaisu ja parantaa ihan varmasti tuleviin matseihin. Toki tähän on osa syy Tampan nopeus joka ehtii antamaan painetta ja katkomaan totutun sulavaa Chicagon kiekon liikuttelua joka sattuu olemaan liigan parasta.
-Keith on edelleen oikeaan aikaan oikeassa paikassa joka ikinen kerta vaikka kellottaa uskomattomia minuutteja.Mies jolle ei tule virheitä, Robotti?
- Loukkaantumiset edelleen voivat ratkaista tämän sarjan Chicagolle.
- Timonen from zero to hero hetki oli erittäin lähellä kun pelasivat Kanen kanssa hyvin yhteen ja pääsi mällää ylärimaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mikähän sitä Stamkosia tosiaan vaivaa? En ole nähnyt tässä playoffien aikaan mitä olen seurannut varmaan kertaakaan sitä lämäriä. Rannekkin on minusta oudon voimaton, kun yleensä Stamkosin juuri on erottanut kentältä erityisen hanakkana ja terävänä laukojana myös ranteella.

Täytyy sen verran korjata, että tulihan se lämäri ainakin kerran tähän sarjaan Filppulan kiekonriistosta, ja pamahti rautoihin. Taisi tosin olla kyse siinä enemmän, että oli pakko vetää vaikka sattuu.

Aika paljon on tässä sarjassa nyt mukana puolikuntoisia pelaajia.
 

chubster

Jäsen
Aika paljon on tässä sarjassa nyt mukana puolikuntoisia pelaajia.

Jos totuuden tietäisi, niin epäilen, että tulisi moni yllättymään. Veikkaan, että aika harva pelaaja kummastakaan joukkueesta ns. normikuntoisena tuolla pelaa, vaan vammoja lienee melkein jokaisella!

Sarja on nyt siis 2-2 ja jälleen kaikki auki. Chicago ei ollut hyvä edellisessä pelissä, mutta voitti silti. Tään on kiekkoa. Huima loppu! Paikkoja oli Tampalla tasoittaa melkein saman verran kun Chicagolla tyhjiä maaleja game 3 ekassa erässä. Tälläkin kertaa maalit jäi syntymättä!

Jottei totuus unohtuisi, niin Chicagon on parannetta peliään aivan helvetin paljon mikäli meinaavat cupin nostaa. Tampa on tällä hetkellä paljon tuoreempi ja nopeampi joukkuea. Chicago vaikuttaa puuskuttavan ja jäävän ajoittain jopa hieman jalkoihin. Nyt pieni lepo ja sitten uudella ilmeellä Tampaan hakemaan toista vierasryöstöä!
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Pallopeliä kun pelataan, ei parempi joukkue aina voita. Se on nähty jo tässäkin sarjassa riittävän moneen kertaan. Pakko se on tämäkin kiltisti niellä, niin kuin on varmasti Tampankin vastapuoli joutunut ajoittain tekemään. Erityisen vaikean tästä tappiosta teki se, että nyt olisi voitolla ollut kannu lähellä.

Sikäli tässä on win - smaller win situation käsillä, että eipä sitä kovin pahoillaan osaa olla, jos Timonen päättää nyt uransa Stanley Cupiin ja Teräväinen oppii suomalaiselle harvinaista voittamisen kulttuuria heti alkuun. Kuitenkin, on näihin saakelin finaaleihin niin hankala päästä, että vaikka Tampan joukkue todella vahvalta tulevaisuudessa näyttää, niin ei se tähtiin kirjoitettu ole, että finaaleita tullaan lähivuosina taas pelaamaan. Kaiken lisäksi, mahdollisen häviön sattuessa tulee varmasti jossiteltua, ei sille mitään voi. On tuo Stammerin ja Johnsonin meno tällä hetkellä niin erinäköistä, kuin mitä se parhaillaan on, että pakko siellä jotain vammaa on olla. Kunpa olisivat terveitä ja pelaisivat vain huonosti, ei tarvitsisi jossitella
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Sama kaava kuin toissa vuonna, tosin nyt Hawks ottanee ratkaisevan voiton kotonaan. Vaikea nähdä Tampaa mestarina, sen verran kova rutiini vastustajalla on näistä peleistä. Mielenkiintoisesti nuo Chicagossa pelatut ottelut menivät "väärinpäin", sillä minusta Hawks olisi ansainnut voiton kolmannesta ottelusta ja sitten taas Lightning tästä neljännestä. Nyt molemmat tavallaan ryöstivät ne ottelut, joissa olivat pelillisesti alakynnessä.

Kimosen Timmohan tämän koko paskan ratkaisee, ihan vain VilleLeinon iloksi.
 

Apheu

Jäsen
Ihmetyttää kyllä tämä Chicagon pakkirotaatio :D Kohta varmaa Pokkaakin kokeillaan. Ihmetyttää, että Rundblad, joka kuitenkin veti sen joku 40-50 matsia runkosarjaakin niin ei ole playoffeissa sitten saanut sitä vakipaikkaa ja sitten oltaisi kierrätetty Timosta, Cumiskeytä ja van Riemsdykiä. Huvittavaa, että tuo nimenomaan näyttää siltä, että kokeillaan ja sitten molemmat epäonnistuvat ja molemmat menevät vaihtoon ja uusi pari tilalle kokeilemaan. Taisi joku Cumiskey tuossa parikin peliä pelata peräkkäin, mutta se jälkimmäinen ei sitten ihan nappisuoritus ollut niissä muutamissa vaihdoissa, mitä kentälle pääsi ja eiköhän sieltä uutta (jo monesti epäonnistuneeksi todettua) korttia otettu tilalle.

Eipä yllättäisi yhtään, mikäli viime matsissa pelanneet Timonen & van Riemsdyk saisivat jälleen väistyä Cumiskeyn ja Rundbladin tieltä. Olisiko nyt kuitenkin järkevämpi valita noista neljästä ne kaksi ja luottaa heihin? Varmaan aika hankala noita hajavaihtoja on kovarytmiseen peliin tulla vetelemään, varsinkin kun joutuu joka toisen peli katsomaan katsomon puolelta. Nähdyillä esityksillä omat valintani olisivat järjestyksessä Rundblad, Cumiskey, van Riemsdyk, Timonen. Timonen ei vaan pysy vauhdissa yleisesti ja on jäljessä lähes koko ajan ja kamppailuissa häviää jatkuvasti. Muulla kolmikolla kyse on enemmän satuinnaisista källeistä ja yleisestä epävarmuudesta, joka varmasti paranisi, mikäli saisivat luottoa ja vastuuta vähän enemmän. Toisaalta voi taas ajatella, että Timonen on ehkä kuitenkin ns. se varmin valinta, eli tuskin lähtee yrittämään mitään extremeä nousua tai muuta päätöntä. Eli nyt voi aika isoa hintaa kyllä maksaa siitä, että joku noista nuoremmista tekee sen yhden päättömän virheen.

Pelit on ylipäätään niin kova tasoista, tasaista vääntöä, että paljon on kiinni siitä, että on vain oikeaan aikaan oikealla paikalla, että saa sen tilastomerkinnän maalista. Esim. Stamkos ja Kane eivät ole erottuneet maagisina pahemmin tuolta joukosta.
 
Viimeksi muokattu:

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Kovasti olen tykännyt Tampan pelistä Playoffien aikana, mutta finaaleissa ovat kuitenkin yllättäneet ainakin minut. Mielestäni tähän asti Tampa ollut lievästi niskan päällä, otteluiden sisällä toki välillä selvästikin. Cupin voittajan veikkaaminen tästä parista on kolikonheittoa lievästi Tampaan painottuneena. Toivon Hawksin voittoa, mutta veikkaan Tampan vievän pytyn.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ihmetyttää, että Rundblad, joka kuitenkin veti sen joku 40-50 matsia runkosarjaakin niin ei ole playoffeissa sitten saanut sitä vakipaikkaa ja sitten oltaisi kierrätetty Timosta, Cumiskeytä ja van Riemsdykiä.

Varmaan myös huomasit, että David Rundblad ei runkosarjan toisella puoliskolla pelannut juurikaan, vaan Rozsival siellä jatkoi sekä deadlinella hommattu Timonen oli kuudes puolustaja. Siihen oli ja on syynsä miksi David ei pelannut eikä toivottavasti pelaa enää sekuntiakaan Chicagon pelipaita yllään.

Van Riemsdyk on Quennevillen papereissa viides puolustaja tällä hetkellä kun nyt palasi vihdoinkin pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Vuolaasti kehui häntä ensimmäisen ottelunsa jälkeen. Toki toisessa ottelussa teki mm. yhden todellisen kardinaalimunauksen, mutta peruspelaaminen on hyvällä tasolla eikä häviä elementissä, jossa kaikki muut (Cumiskey, Rundblad sekä Timonen) häviävät vastustajille eli fyysisyydessä.

Kyle Cumiskeylla on älytön vauhti jaloissa, mutta ei osaa sitä juurikaan hallita poislukien kun joku pitäisi saada kiinni tai hänellä on kiekko lavassa. Noin kakskytneljä kertaa olen pistänyt merkille, kun ilman kontaktia kaatuilee omia aikojansa, kun on niin päätön vauhti koko ajan päällä. David Rundblad on Blackhawksin ikioma bambi, siitä sitten pohtimaan miksi annettu tuo lempinimi. Kimmo Timonen menee samaan kategoriaan kuin nuo kaksi, joskin kokemus ajaa tällä hetkellä edelle, sillä Cumiskeykin on osoittanut konferenssifinaalien jälkeen olevansa maksimissaan seiskapakin tasolla.

Joel Quenneville peluuttaa puolustajia peliesitysten sekä päivän kunnon mukaan. Rozsivalin loukkaannuttua Chicagolla ei ollut selkeää vitos- tai kutospuolustajaa ja siksi rotaatio on ollut nähdyn kaltaista. Nuori, mutta kypsää peliä pelaava van Riemsdyk on nyt se viides puolustaja hierarkiassa. Jos joku on varmaa, niin Rundblad ei pelaa enää finaaleissa ilman suurempia loukkaantumisia, koska rightin maila mallia van Riemsdyk ja Seabrook sekä Hjalmarsson pelaa oikeana puolustajana.

Ymmärrän, että rotaatio ihmetyttää Chicagoa harvoin seuraavat. Minua itseänikin ihmetyttää ja vituttaa joskus Quennevillen valinnat, mutta niissä on myös järkeä (useimmiten), jos haluaa ja osaa katsoa pintaa syvemmälle.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän me olemme nyt nähneet miten paljon Chicagolle tuli ongelmia koko kauden ajan parjatun Rozsivalin loukin jälkeen. Ei se Roz niin paska ollutkaan, meillä on vaan niin kova nelikko edessä, että se saa näyttämään vitos- ja kutospakin helposti niin paljon huonommilta. @Lico tiivisti hyvin pakkitilanteen, olen täysin samoilla linjoilla. Tiedä vaikka game vitosessa heiluisivat samat pakit kuin nelosessakin. Seabrook näytti kyllä olevan erityisen puhki edellisessä matsissa, toivotaan että ehtii ladata akkunsa tässä välipäivinä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Rozival tosiaan ehkä sai liikaakin kuraa niskaan, kun tosiaan mies oli yllättävänkin tärkeä palanen tuossa pakistossa. Kuitenkin se miksi Rozival oli niin tärkeä palanen on minusta syytä siitä, että tuo pakisto on tuhottoman ohut top4 jälkeen. Rozivalin tasoisen pelimiehen ei pitäisi olla noin korekalla pakki hierarkiassa. Vähintään siellä pitäisi olla pari varmaa korttia 6 ja 7 pakkeina, jotta ei kyseistä tilannetta pääsisi käymään. Timonen tietysti hankittiin, jonka piti olla tuonne laadukasta syvyyttä tuova, kuitenkin aika riski veto se kieltämättä oli Bowmanilta ottaen huomioon tuon pakiston peräpään. Huonoa tuurikin tosin on ajanut tähän tilanteeseen, kun Timonen ei ollutkaan sitä mitä haettiin ja Rozival meni ja loukkaantui.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Totta, Timosen odottettiin olevan selkeä päivitys Rozsivallista ja hänen ottavan vastuuta vähän sieltä ja täältä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Ymmärrän, että rotaatio ihmetyttää Chicagoa harvoin seuraavat. Minua itseänikin ihmetyttää ja vituttaa joskus Quennevillen valinnat, mutta niissä on myös järkeä (useimmiten), jos haluaa ja osaa katsoa pintaa syvemmälle.

Kovin suurta merkitystä sillä, kuka tuosta nelikosta (Cumiskey, Rundblad, Timonen & TvR) pelaa sen 5-7 min per peli 5. ja 6. pakkina ei varmaa ole. Mielestäni jotain olisi vaan pitänyt uskaltaa peluuttaa, jotta vitospakiksi olisi Rozyn loukkaantumisen jälkeen saatu sellainen jätkä, johon pystyisi luottamaan sen verran, että tuo rasitus top 4:lla olisi edes sen muutaman minuutin pienempi. Lupaan syödä sanani, jos Seabs, Hjalmari ja Oduya jaksavat vielä painaa game 5-6(7) ja pytty matkaa tuuliseen kaupunkiin, mutta olen skeptinen tuon jaksamisen suhteen. Niin puhki Seabsin lisäksi myös Hjalmarsson & Oduya ovat näyttäneet olevan.

Hyökkääjävalinnat ja hyökkääjien peluuttaminen ovat vielä puolustajien peluuttamistakin suurempi mysteeri. En vain ymmärrä, millä perustella esim. Teuvo ei ole ansainnut edes puolikasta peliä top 6:ssa, mutta kaiken maailman Bickellit, Steegerit ja täysin jäissä ollut Sharp ovat. Sen 4v4 tilanteen jälkeen, jossa hyökkäjinä olivat Kane & Teuvo, minulta ainakin haihtuivat kaikki epäilykset siitä, etteivätkö kyseiset herrat mahtuisi samaan kentälliseen. Ylöspäin jälki oli kertakaikkiaan tuhoisaa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jos kausi olisi mennyt ilman merkittäviä isoja loukkaantumisia, ja Timonen olisi ollut sitä mitä odotettiin tuo pakisto olisi oikeasti todella vahva. Uskoisin Rozivalin olleen optimaalisessa tilanteessa seiska pakki, ja Timonen vasemman puolen kolmonen ja TVR ilman viimeistä Rockford loukkaantumista oikean puolen kolmonen. Ei olisi ollut yhtään huono, miltä tilanne olisi voinut olla jossei nyt olisi ollut lähes kaikkien top4 ulkopuolisten pakkien kanssa huono mäihä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hyökkääjävalinnat ja hyökkääjien peluuttaminen ovat vielä puolustajien peluuttamistakin suurempi mysteeri. En vain ymmärrä, millä perustella esim. Teuvo ei ole ansainnut edes puolikasta peliä top 6:ssa, mutta kaiken maailman Bickellit, Steegerit ja täysin jäissä ollut Sharp ovat. Sen 4v4 tilanteen jälkeen, jossa hyökkäjinä olivat Kane & Teuvo, minulta ainakin haihtuivat kaikki epäilykset siitä, etteivätkö kyseiset herrat mahtuisi samaan kentälliseen. Ylöspäin jälki oli kertakaikkiaan tuhoisaa.

Tässä täytyy olla samaa mieltä, että erittäin sekavaa oli meno, mutta varjojen mailla vaeltaneelta Sharpilta tuo matsi lienee ollut pleijareiden paras esiintyminen.

Tulevassa game vitosessa tulee edelleen olemaan erittäin suuri rooli maalevahdeilla, kumpi voittaa tonttinsa. Crawford ykkösessä huikea, kakkonen ja kolmonen hiukan hörppimistä ja nelosessa jälkeen rock solid. Nyt sarja on niin tiukka ettei yhteenkään hörppyyn ole välttämättä varaa kummassakaan päässä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Timoselta odotettiin kyllä enemmän, siitä ei ole kahta sanaa. Jotain välimaastosta Oduyan ja Rozsivalin välillä oli varmasti haussa ja arpa osui Kimmoon. Tällä kertaa se ei osunut.

Rozsival tosiaan saanut kuraa niskaansa niin minulta kuin varmaan jokaiselta Blackhawks-kannattajalta, mutta tällä hetkellä fakta on se, että hän olisi edelleen vitospuolustaja Chicagossa. Nosti tasoaan pudotuspeleihin jälleen kerran ja fyysisyys vastaa lähelle Seabrookia, joten myös tarvettakin olisi. Kuitenkaan Michal ei voi olla mestaruutta tavottelevan joukkueen kutospuolustaja noin niin kuin paperilla, mutta harvemmin joukkue on syvyydeltään laadukas jokaisessa päässä kenttää ja varsinkin Blackhawksissa on näyttänyt viime vuosina siltä ettei se juurikaan haittaa, kun siellä on astetta heikompia kavereita pelaamassa muutamia minuutteja pois.

Kovin suurta merkitystä sillä, kuka tuosta nelikosta (Cumiskey, Rundblad, Timonen & TvR) pelaa sen 5-7 min per peli 5. ja 6. pakkina ei varmaa ole. Mielestäni jotain olisi vaan pitänyt uskaltaa peluuttaa, jotta vitospakiksi olisi Rozyn loukkaantumisen jälkeen saatu sellainen jätkä, johon pystyisi luottamaan sen verran, että tuo rasitus top 4:lla olisi edes sen muutaman minuutin pienempi. Lupaan syödä sanani, jos Seabs, Hjalmari ja Oduya jaksavat vielä painaa game 5-6(7) ja pytty matkaa tuuliseen kaupunkiin, mutta olen skeptinen tuon jaksamisen suhteen. Niin puhki Seabsin lisäksi myös Hjalmarsson & Oduya ovat näyttäneet olevan.

Hyökkääjävalinnat ja hyökkääjien peluuttaminen ovat vielä puolustajien peluuttamistakin suurempi mysteeri. En vain ymmärrä, millä perustella esim. Teuvo ei ole ansainnut edes puolikasta peliä top 6:ssa, mutta kaiken maailman Bickellit, Steegerit ja täysin jäissä ollut Sharp ovat. Sen 4v4 tilanteen jälkeen, jossa hyökkäjinä olivat Kane & Teuvo, minulta ainakin haihtuivat kaikki epäilykset siitä, etteivätkö kyseiset herrat mahtuisi samaan kentälliseen. Ylöspäin jälki oli kertakaikkiaan tuhoisaa.

Totta, suurta merkitystä noin pienien minuuttien syömisellä ei ole varsinkaan tässä vaiheessa ja olen samaa mieltä, että joku puolustaja olisi voinut pelata selkeästi enemmän, vaikka siinä nyt riski olikin suuri. Olemme kuitenkin tilanteessa, jossa pitkän kaavan kautta otteluita on jäljellä enää kolme. Olen suhtautunut itsekin skeptisesti tuohon jaksamiseen oikeastaan koko post-seasonin ajan, mutta nyt haluan uskoa, että kaverit pystyvät vielä päästämään sen kaiken tankissa olevan jäälle ja vähän enemmän.

Minä uskon, että Blackhawksin puolustajat jaksavat pelata omalla tasollaan vaikka ne kolme ottelua, jos valmennusjohto keksii tavan, jolla kiekot saadaan omalta alueelta pois helposti ja vaivattomasti ettei ne vaihdot veny niin pitkiksi. En väitä etteivätkö puolustajat olisi väsyneitä tällä hetkellä, mutta kyllä tuo tapa, jolla Tampa karvaa eikä Blackhawks pääse omalta alueelta pois syö varsinkin Seabrookin energiavaroja älyttömästi jo yhden vaihdon aikana. Quenneville kun keksii tuohon tavan, niin yhtäkkiä puolustajienkin kuorma helpottuu.

Hyökkääjien peluutukseen en ota muuten kiinni kuin siihen, että Teuvo on tietyllä tapaa väliinputoaja Blackhawksissa tällä hetkellä. Hän on todistanut pärjäävänsä NHL:ssä ja post-seasonilla, mutta Chicagon laitahyökkääjien materiaali on aivan älytön paperilla. Quenneville luottaa Kaneen, Hossaan, Sharpiin sekä Saadiin älyttömästi ja hän nostaa kavereiden peliaikoja mitä pidemmälle peli etenee. Siihen on syynsä, joita välillä en hiffaa sekä välillä rakastan, kun ne tuottavat tulosta.

Bryan Bickellin roolin top-6:ssa ymmärrän paperilla, Versteegin en.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Q luottaa juuri Hossaan, Kaneen, Sharpiin ja Saadiin kovia määriä. Tähän on kyllä pätevät perusteet ja myöskin näin minusta tulee tehdä. Kanen kohdalla itselle tulee välillä todella suriakin WTF ajatuksia, kaveri pelannut koko pelin aivan täysin päin sitä itseään ja siellä sitä tuplaillaan. Kuitenkin kyllä tähänkin on perusteensa ilman Kanen panosta tuskin Chicago voittaa yhtään mitään, hänet on pakko ikäänkuin peluuttaa peliin mukaan. Peluuttaa niin kauan että sieltä tulee ne muutomat onnistumiset, jotka aivaisivat ne henkiset lukot ja peli vapautuisi ja paranisi. Kolikon kääntöpuolena on se, että jos se peli ei aukea kentällä pelaa 20min, ehkä kentän huonoin pelaaja, mutta eipä tuossa paljon vaihtoehtoja ole. Junnun voi penkittää ilman että hänen pelinsä siitä ottaa suurtakaan henkistä osumaa, mutta heittäppä Kane penkin päähän, niin todennäkösesti ego kärsisi niin suuren romahduksen, ettei se pelaaja enää tähän sarjaan takaisin tulisi.

Sharpista vähän samat ajatukset kun Kanesta. Pelannut todella epätaisaisen kauden. Välillä on joukkueen parhaita pelaajia, mutta tulosta kun ei heti tule hiipuu todella pahasti. Tykkään Sharpista erittäin paljon pelaajana kun pelaa sillä omalla parhaalla tasollaan, niitä hetkiä on vain nyt liian vähän.

Hossa on kingi! Väitän edelleen että on joukkueen tärkein laituri, huikea puolustamaan tekemään töitä. Vaikka ei enää verkko heilu siihen tahtiin kuin joskus nuorempana etenkään laukauksista, niin silti joukkue varmaan kärsisi eniten jos Hossan poistaisi kokoonpanosta.

Saad sitten toinen, jonka panosta Chicago tarvitsee illasta toiseen. Paikaamaan Hossan hiipuvia maalimääriä voimalaituri osastolla, ja muutenkin tuomaan joukkueen hieman taito painotteiseen rakenteeseen sen oman suoraviivaisen pelaamisen.

Teräväisen rooli tuossa tosiaan ei oikeastaan voi mitenkään olla sen mukainen mitä peliestykset antaisivat myöden. Joskaan turhakkeiden Bickell ja Versteeg ei missään tapauksessa pitäisi mennä Teuvon edelle, ja se katsomo komennus oli typerin temppu vähään aikaan. Samoin myös nyt tämä neloseen dumppaaminen, vaikka Teuvo ihan ok pelaa myös nelosta. Ei tuossa siirrossa kyllä ollut mitään valtakunnan järkeä, eikä myöskään loistavasti juuri nelosen laitaa pelaavan Shawn siirossa kakkosen keskelle. Haisee nyt siltä, että todella rankalla kädellä muun joukkueen kustannuksella herätellään Kanea pelaamaan hakemalla hänelle oikeaa kenttää, nyt kyllä meni hieman liiallisuuksiin tämä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Vaikea olla eri mieltä oikeastaan mistään, mitä @Artturenos totesi laituritilanteesta. Hossa on vielä nostanut tasoaan pleijareissa, aivan huikea kaveri ja Saadkin noussut esiin ratkaisemaan pelejä. Sharpilla mielestäni oli (taas) huonoa tuuriakin, ettei mennyt vedot sisään ennen tätä viimeisintä slumppia. Kuten minun aikaisemmasta viestistä mielestäni kävi ilmi, olen sitä mieltä, että Teuvoa & Kanea pitäisi kokeilla samassa ketjussa. Tämä vaihdos ei nähdäkseni mitenkään sodi sitä vastaan, että Kane pitäisi millä tahansa keinoin saada onnistumaan ja tätä kautta peliin mukaan. Richards ei tosin oikein ao. herrojen sentteriksi sopisi, joten jotain jumppaamista siinä olisi ehkä harrastettava.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Harkoissa on menty näillä:

Patrick Sharp – Jonathan Toews – Marian Hossa

Brandon Saad – Brad Richards – Patrick Kane

Kris Versteeg – Antoine Vermette – Teuvo Teravainen

Andrew Desjardins – Marcus Kruger – Andrew Shaw

Duncan Keith – Niklas Hjalmarsson

Trevor van Riemsdyk – Johnny Oduya

Kimmo Timonen – Brent Seabrook
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Harkoissa on menty näillä:

Näyttää kivalta paperilla. Toivottavasti #10 osuu huomenna, viime pelissä oltiin jo lähellä. TvR pelasi viime matsissa reilut kuusi minsaa jo kohtuu hyvin, kun game-3:ssa äijä hyppäsi kylmiltään askiin, peliajan kertyessä lähemmäs kymmentä minsaa. Tuossa pelissä mies oli kyllä paineessa useamman kerran ja Lightning rokotti kylmästi. Sormet ristissä, että Trevor vetää hyvän matsin aamulla. Toivoa sopii myös että Kimmo sai pientä buustia tuosta crossbar-kudista ja vetää hyvän femma-minuuttisen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Sanoisin että kahdesta kärkikentästä on saatu tehokkaammat tällä tempulla. Katsotaan mitä neppailija saa aikaan kolmosen kavereiden kanssa. Loppu lähenee ja paineet kasvavat pelaajien kattiloissa, tämän tilanteen näen kokeneemman Chicagon eduksi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
@remen postaamat ketjut ovat siis samat, joilla Hawks lopetti neljännen ottelun. Toki neljättä ottelua edeltävissä harjoituksissa Hawks luisteli ihan eri koostumuksissa kuin itse pelin alussa, mutta nuo saattavat ihan hyvin toteutuakin. Aika tasapainoiset ketjut mielestäni.

Mikäli Toewsin ketju saa jälleen vastaansa Boltsin ykkösparin ja Paquetten ketjun, niin Kanea on turha uhrata siihen vääntöön. Siksi on hyvä, että syömähampaat ovat eri ketjuissa. Jos siis tämän hetken Kanea voi sellaisena pitää. Elän kuitenkin toivossa, että taiturin taso nousee jälleen sarjan loppua kohden. Ei olisi ensimmäinen kerta. Huippuvireessä oleva Saad joutunee varmistelemaan hieman enemmän tasapainottaakseen ketjun puolustuspeliä. Myös fyysisen peli panosta ei voi vähätellä nuoren ja vauhdikkaan voimalaiturin kohdalla tässä ketjussa. Vermetten ketju lienee jääajan puolesta nelosketju. Riippuu hieman, kuinka paljon Hawks joutuu pelaamaan alivoimaa ja kuinka Quenneville saa heitettyä Krügerin ketjua Boltsin kärkiketjujen peliä tukahduttamaan.

Mielestäni Quenneville on saanut hieman turhan paljon kritiikkiä neljännen ottelun kokoonpanomuutoksista. On pitänyt aiemmin kirjoittaa aiheesta, mutta en ole ehtinyt. Hawksilla oli alla kaksi tappiota, joista jälkimmäinen tuli kotikaukalossa tuloksettoman avauserän hallinnan jälkeen. Mielestäni uusien koostumuksien kokeilu on silloin ihan ymmärrettävä ratkaisu, vaikka kaikki ketjut menivätkin uusiksi. Itsenikin yllätti muutoksen suuruus, mutta kokoonpanojen kasaaminen on melkoista palapeliä ja tasapainoisen kokoonpanon rakentaminen ei aina onnistu vaihtamalla vain muutaman pelaajan paikkaa päikseen. Etenkin Kanen ja Sharpin syttyminen oli toivottavaa. Ensimmäistä ei vielä nähty, mutta jälkimmäisestä saatiin jo lupaavia merkkejä. Jos nyt on menossa Sharpin Hawks-uran viimeiset ottelut, niin olisihan se hienoa lopettaa vaikka mestaruusmaaliin Dave Bollandin tavoin. Sharpin pelissä on myös fyysinen puolensa silloinkin, kun pisteitä ei tule. Joskus tuo tosin kostautuu turhina jäähyinä, kuten nähtiin kolmannessa finaalissa.

Hawksin pelitapa on kaikilla ketjuilla periaatteessa sama ja pelaajat ovat jo runkosarjan aikana tottuneet pelaamaan melkein kaikkien kanssa erilaisissa koostumuksissa. Myös kesken pelin. Mielestäni neljännen ottelun aloittaneet ketjut näyttivät paperilla myös tasapainoisilta, mutta ne eivät nyt jostain syystä vain toimineet. Hyvä yritys, vaatimaton lopputulos. Tähän Quenneville reagoikin sitten jo toisessa erässä. En pitäisi neljännen finaalin kokoonpanon sekoittamista yhtä outona ratkaisuna kuin Ducks-sarjan kolmannessa ottelussa nähtyä. Hawks oli silloin edellisessä ottelussa ryöstänyt kotiedun vieraskaukalossa ja Quenneville halusi voitollisen vierasottelun jälkeen sekoittaa pakan sarjan ensimmäiseen kotiotteluun. Kai tuokin liittyi jotenkin kotipelin mahdollisuuteen peluutuksien muodossa, mutta mm. Vermetten ja Teräväisen penkittäminen oli huono ratkaisu. Osaltaan tuo maksoi ryöstetyn kotiedun menettämisen välittömästi.

Shaw on pelannut tällä kaudella ja etenkin pudotuspeleissä alaketjujen laiturina. Lisäminuutit tulevat sitten ykkösylivoiman maskimiehen roolista ja tuo kokonaisuus on palvellut Hawksia hyvin. Sentterinäkin homma toimii jotenkin, mutta kärkiketjuissa tuosta on kuitenkin nähty vain harvoja väläyksiä. Sentterinä Shaw on parhaimmillaan kolmosketjussa, minkä vuoksi aina romuna oleva Bolland aikanaan voitiinkin kaupata. Saad-Shaw-Kane oli vuosi sitten ilmiömäinen Kingsiä vastaan, vaikka kausi loppuikin siihen sarjaan. Voin siis jotenkin ymmärtää, miksi Q halusi kokeilla tuon kemian löytymistä uudelleen. Shaw on myös Richardsia fyysisempi pelaaja ja siten hänellä olisi ainakin teoriassa ollut mahdollista tehdä tilaa varjojen mailla kulkevalle Kanelle. Paljon parempi laitaa callahanit ja boylet vääntämään Shaw'n kanssa kuin Kanen kiusaksi.

Teräväistä kohdellaan nähdäkseni edelleen maltillisella peluutuksella ja osittain jopa suojatuilla minuuteilla. Taidot ja potentiaalin näkevät jokainen, mutta häntä ei selkeästi haluta laittaa vielä liian suuriin saappaisiin. Toivottavasti tuo lähestymistapa kannattaa pitkällä aikavälillä. Olen asian suhteen luottavainen. Lisäksi Teuvoa on turha laittaa kärkiketjuihin johonkin Bickellin tai Saadin paikalle, jos toisella laidalla viilettää Kane. Niin eri roolin pelaajista on kyse. Vaikka Versteeg aiheuttaakin usein harmaita hiuksia, niin hänellä on pienestä koostaan huolimatta kuitenkin ihan erilaiset valmiudet fyysiseen vääntämiseen kuin Teuvolla toistaiseksi on. Siksi Kris on pelannut joitain pätkiä yläketjuissa, kun Teuvo puolestaan on pelannut 3-4 ketjujen laiturina. Harmillisesti Steeger lipsuu aika usein tuosta roolista ja kiekonmenetyksen aiheuttavia sokkona heitettyjä rystysyöttöjä nähdään liian usein.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mestarin ratkeamisen lähestyessä innostuin vääntämään toissijaisesta asiasta listan. Eli tämän hetken tilanne kannuun kaiverrettavien pelaajien nimistä. Kaiverrusoikeuteenhan riittää oleminen kokoonpanossa vähintään puolet runkosarjapeleistä (41 ottelua) tai ainakin yksi finaali. Mestariseura voi perustellusta syystä anoa erikoisluvalla kaiverrusoikeutta pelaajalle, joka ei täytä näitä kriteerejä. Joka tapauksessa pelaajan pitää kuulua mestarijoukkueeseen vielä viimeisen finaalin aikaan, vaikka hän ei mahtuisikaan silloin kokoonpanoon.

Kasasin listan itse, joten se saattaa sisältää myös virheitä.

LIGHTNING

Yli 41 runkosarjaottelua pelanneet

82 Steven Stamkos
82 Nikita Kucherov
82 Valtteri Filppula
82 Anton Strålman
82 Brian Boyle
77 Tyler Johnson
77 Ryan Callahan
75 Ondrej Palat
72 Andrej Sustr
71 Alex Killorn
70 Jonathan Drouin
70 Jason Garrison
70 Brenden Morrow
64 Cedric Paquette
59 Victor Hedman
59 Matthew Carle
52 J.T. Brown
52 Mark Barberio
43 Vladislav Namestnikov

Ben Bishop

Alle 41 runkosarjaottelua, mutta finaaleissa pelanneet

27 Nikita Nesterov
4 Braydon Coburn

Andrei Vasilevskiy
Kristers Gudlevskis (luukkuvahtina)

Yllä on yhteensä 24 pelaajaa


Reservipelaajat, joilla ei ole ainakaan vielä oikeutta kaiverrukseen

16 Luke Witkowski
3 Mike Angelidis
3 Slater Koekkoek
2 Jonathan Marchessault

Dylan Blujus
Anthony Deangelo
Jake Dotchin
Yanni Gourde
Henri Ikonen
Tanner Richard
Joel Vermin


BLACKHAWKS


Yli 41 runkosarjaottelua pelanneet

82 Marian Hossa
82 Brandon Saad
82 Brent Seabrook
82 Niklas Hjalmarsson
81 Jonathan Toews
81 Marcus Krüger
80 Duncan Keith
80 Bryan Bickell
79 Andrew Shaw
76 Brad Richards
76 Johnny Oduya
68 Patrick Sharp
65 Michal Rozsival
61 Patrick Kane
61 Kris Versteeg
49 David Rundblad

Corey Crawford
Antti Raanta (puettuja otteluita yli 41)

Alle 41 runkosarjaottelua, mutta finaaleissa pelanneet

34 Teuvo Teräväinen
19 Antoine Vermette
18 Trevor van Riemsdyk
16 Kimmo Timonen
13 Andrew Desjardins
7 Kyle Cumiskey

Scott Darling (luukkuvahtina finaaleissa)

Yllä on yhteensä 25 pelaajaa

Reservipelaajat, joilla ei ole ainakaan vielä oikeutta kaiverrukseen

39 Daniel Carcillo (loukkaantuminen saattaa riittää erikoisluvan myöntämiseen, kuten vuonna 2013)
38 Joakim Nordström (Hawks-fanien kauhuksi Quenneville saattaa vielä vetää hihastaan yllätyskortin viimeisiin otteluihin)
5 Ryan Hartman
2 Phillip Danault
1 Michael Paliotta

Ville Pokka
Viktor Svedberg

4 Peter Regin (ei reservipelaajien listalla)
3 Kyle Baun (ei reservipelaajien listalla)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Eilisten harjoitusten hyökkäyskolmikot näyttävät hyvältä ja kuten @lunde totesi, tuo kolmonen tulee pelaamaan todennäköisesti vähiten, joskin Vermette saanee enemmän peliaikaa hyvän aloitustaitonsa vuoksi (en jaksa kaivaa tilastoja onko ollut nyt finaaleissa hyvä, mutta diih). Teuvo pelaa sitten ylivoimalla ja on hyvien otteiden puolesta se ensimmäinen hyökkääjä, joka stunttaa ylemmissä kentissä, jos ja kun Quennevillen ketjulotto pyörähtää käyntiin esimerkiksi takaa-ajoasemassa. Mitään takeita ei ole siitä etteikö Q muokkaisi jopa ensimmäisen erän aikana ketjuja mikäli nämä eivät toimi, joten vaikea ennustaa yhtään mitään eikä oikeastaan kannatakaan. Paperilla kuitenkin näyttää ihan kivalta.

@lunde nosti omiakin pointteja tuolta esille, mm. tuon peluutussysteemin, jossa käytännössä jokainen Haukka osaa tai vähintään tietää miten muut Haukat pelaavat, joten ketjukaverit ovat ainakin osittain tuttuja pelaa sitten kenen kanssa tahansa. Palstaveljeltä myös loistava kommentti tuohon Teuvon ja Kanen yhdistämiselle ja olen edelleen sitä mieltä, että noita kahta taituria en näe samassa ketjussa ensi kaudellakaan, mutta se on sitten kesän ja syksyn asiaa ja totta kai mielellään siitäkin olen väärässä. Se mitä näiden kahden veijarin välillä tapahtui tasavajaalla saattaa vääristää kuvaa, koska tasavajaa on formaattina niin erilainen pelata kuin tasaviisikoin, joten samankaltaiseen dominointiin viidellä viittä vastaan ei kyllä kaverit pysty pelatessaan samaan aikaan kentällä. Ehkä runkosarjassa, mutta ei Stanley Cupin-finaaleissa, kun siihen ei edes Toews sekä Kanekaan pysty yhdessä kuin kerran kaksi ottelussa. Niin tasokasta jääkiekkoa tuo on.

Tänään kuitenkin mennään ja voittohan sieltä Floridasta haetaan. United Center haluaa sen mahdollisuuden.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Palstaveljeltä myös loistava kommentti tuohon Teuvon ja Kanen yhdistämiselle ja olen edelleen sitä mieltä, että noita kahta taituria en näe samassa ketjussa ensi kaudellakaan, mutta se on sitten kesän ja syksyn asiaa ja totta kai mielellään siitäkin olen väärässä. Se mitä näiden kahden veijarin välillä tapahtui tasavajaalla saattaa vääristää kuvaa, koska tasavajaa on formaattina niin erilainen pelata kuin tasaviisikoin, joten samankaltaiseen dominointiin viidellä viittä vastaan ei kyllä kaverit pysty pelatessaan samaan aikaan kentällä. Ehkä runkosarjassa, mutta ei Stanley Cupin-finaaleissa, kun siihen ei edes Toews sekä Kanekaan pysty yhdessä kuin kerran kaksi ottelussa. Niin tasokasta jääkiekkoa tuo on.

Toki 4v4 jäällä on enemmän tilaa, joka on juuri tilauksessa Kanen & Teuvon kaltaisille pelaajille. En tietysti ajatellutkaan, että 5v5 pystyisivät vastaavaan dominointiin, mutta siinä mielestäni nähtiin, mihin tuo kaksikko yhdessä pelatessaan parhaimmillaan pystyisi.

Tavallaan toki ihan ymmärrettävää, että Teuvoa ei onnistumisista huolimatta pistetä liian kovaan paikkaan epäonnistumaan, mutta mielestäni Teuvo on jo nyt näyttänyt olevansa erilainen eläin kuin tavallinen lupaava nuori NHL-pelaaja ensimmäisissä pleijareissa. Pelaa yleisesti ottaen fiksusti ja vastuullisesti, mutta uskaltaa paikan tullen käyttää omia vahvuuksiaan.

Eikö Saadkin pelannut -13 pleijareissa kolmoskentässä eli oli aika vastaavassa tilanteessa kuin Teuvo on tällä hetkellä? Saad muuten teki 23:een peliin ensimmäisissä pleijareissaan 1+5, kun Teuvo on tällä hetkellä 16GP ja 4+5, joista vain yksi maali ylivoimalla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Toki 4v4 jäällä on enemmän tilaa, joka on juuri tilauksessa Kanen & Teuvon kaltaisille pelaajille. En tietysti ajatellutkaan, että 5v5 pystyisivät vastaavaan dominointiin, mutta siinä mielestäni nähtiin, mihin tuo kaksikko yhdessä pelatessaan parhaimmillaan pystyisi.

Parhaimmillaan kyllä on näyttävää enkä ihmettelisi, vaikka pojat yhdessä kairaisivat tulevaisuudessa vastustajiaan ihan kunnolla, mutta se kyllä vaatii todella toimivan kolmannen lenkin kyseiselle kaksikolle. Saad periaatteessa on omissa papereissani se jätkä, jonka itse laittaisin tuohon vasempaan laitaan, mutta Chicagon ketjussa on paljon puhuttu siitä minkälainen sentteri sopii Kanelle parhaiten. Parhaiten siinä on toiminut pelaaja (Shaw viime keväältä), joka osaa vääntää, ajaa maalille sekä omistaa riittävät kiekolliset taidot ja puhun nyt pudotuspeleistä enkä runkosarjasta. Toews nyt on Toews, joka osaa ihan kaikkea ja huikeasti, mutta esimerkiksi Richards tällä hetkellä ei ole riittävä sentteri Kanelle ihan pelityylinkin vuoksi. Saad omilla avuillaan tukee Richardsin puutteita ja toivottavasti tuo ketju saa tänään jotain aikaan, mutta tulevaisuutta ajatellen en tiedä onko Saad täysin oikea laitahyökkääjä kaksikon kolmanneksi lenkiksi, sillä ei Brandonin peli perustu samalla tavalla muille tilan tekemiseen kuin esimerkiksi parhaimpien päivien Bryan Bickell tai Andrew Shaw. Jääkiekko kuitenkin kehittyy koko ajan eikä voi mennä vannomaan etteikö kolmikko Saad - Teuvo - #88 voisi ensi kaudella olla Chicagon syömähammas.

Vähän ensi kauden asiaa, mutta toivon näkeväni syksyllä seuraavat kentälliset. Mielestäni nuo ovat niin tasapainoiset kuin vain voivat olla eikä kumpikaan ketju lähtökohtaisesti ole omissa pulassa, päinvastoin.

Saad - Toews - Kane
Panarin - Teräväinen - Hossa

Tavallaan toki ihan ymmärrettävää, että Teuvoa ei onnistumisista huolimatta pistetä liian kovaan paikkaan epäonnistumaan, mutta mielestäni Teuvo on jo nyt näyttänyt olevansa erilainen eläin kuin tavallinen lupaava nuori NHL-pelaaja ensimmäisissä pleijareissa. Pelaa yleisesti ottaen fiksusti ja vastuullisesti, mutta uskaltaa paikan tullen käyttää omia vahvuuksiaan.

Vastuullisesti Teuvo on pelannut käytännössä koko lyhyen NHL-uransa ajan, mutta olen erittäin yllättynyt siitä, että hän on pysynyt myös puolustussuuntaan näin hyvin mukana post-seasonillakin. Kaikki ratkaisut näyttävät tulevan selkäytimestä ja on huomattavasti fiksumpi kuin osa NHL:ää pidempään pelanneista Haukkapelaajista. Voin vain kuvitella mitä hänestä vielä tulee, kun kaksi Selke-tason pelaajaa opastaa Teuvoa vähintään seuraavat viisi vuotta ja siihen vielä tuo hyökkäyspelin asiantuntijoiden asiantuntija kolmanneksi opettajaksi.

Eikö Saadkin pelannut -13 pleijareissa kolmoskentässä eli oli aika vastaavassa tilanteessa kuin Teuvo on tällä hetkellä? Saad muuten teki 23:een peliin ensimmäisissä pleijareissaan 1+5, kun Teuvo on tällä hetkellä 16GP ja 4+5, joista vain yksi maali ylivoimalla.

En ulkoa muista, mutta muistikuvia on siitä, että Brandonin ketjukaverit muuttuivat Quennevillelle tuttuun tapaan aika usein. Taisi kuitenkin pääasiassa olla ns. kakkoskorin kaveri, kun ykkösketjun sekä kakkosketjun pelaajia pyöriteltiin taakse ja eteen, joten uskaltaisin väittää hänen olleen vastaavanlaisessa tilanteessa kuin Teuvo nyt.

EDIT: lisätään vielä sen verran, että Kanen ja Teuvon yhdistäminen niin, että Teuvo olisi laitahyökkääjä voisi olla erikoinen kokeilu, johon en ottanut nyt kantaa. Periaatteessa Teuvonkin vastuullisuus voisi auttaa Richardsia enemmän, mutta vaikea sanoa siitä. Tulipahan nyt mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös