Mainos

Stanley Cup Finals 2015: Tampa Bay Lightning (3.) – Chicago Blackhawks (4.)

  • 83 329
  • 325
Nyt on Kane/Toews -kaksikon löydettävä uusi pykälä ja se ratkaisukyky maalipaikoissa, joilla näitä pelejä ja sarjoja ovat ratkoneet ennen näitä finaaliotteluja. Oma veikkaus on, että jos ei edellä mainittu kaksikko pääse tehoille, niin ei muukaan porukka saa kairattua voittoa.

Ja mitä noihin tilastoihin tulee, niin tämähän menee niin kuin 2013 sillä erotuksella, että Hawks pääsee kuudennessa ottelussa nostelemaan kannua kotihallissa.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Sarjan tärkein peli. 3-1 vai 2-2 tilanteessa takaisin aurinkoiselle lahdelle. Ensimmäinen skenaario ei hetkauta Lightningia vielä yhtään, mutta toinen skenaario alkaa olla kuolinisku Chicagolle. Tampan tarvitsisi siinä tapauksessa hävitä kolme ottelua putkeen, mitä se ei ole tehnyt koko 105 ottelua kestäneen kauden aikana kertaakaan. Mutta ei mennä vielä liikaa asioiden edelle, peli on pelaamatta. Jotenkin nyt on sellainen fiilis että tänään mennään pitkän kaavan kautta ja kummallakaan veskalla ei ole se paras ilta. Voiton vie se kumman veskari imuroi vähemmän.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jopas täällä on tilastoniilot vauhdissa. Mites tämmöinen, Bishop ei ole koskaan hävinnyt playoff-sarjaa. No juu, asiaan.

Huikea otteluhan tänään on tulossa ja molempien joukkueen voitolle löytää kyllä kymmenittäin argumenettejä. Aika marginaalihommaa tämä on tässä vaiheessa, kun näin kovat joukkueet vastakkain ovat. 3-1 tilanteesta en usko Chicagon nousevan, mutta toisaalta 2-2 taas mielestäni asettaa haukat jo pienoiseen etulyöntiasemaan. Yksinkertaisesti vain siksi, että Bolts on ollut kotipeleissään melko heikkokin. Ei huvittaisi lähteä takaisin United Centerille haukat ottelupallo käsissään.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Esim 3-2 ottelujohdon jälkeen oma jatkoonmeno on aina jonkun tilaston mukaan tyyliin 89%, mutta sen jälkeen jos häviää Game 6, niin yht äkkiä joku kaivaa esiin tilaston, että game 7:n voittaa sama jengi kuin Game 6:n noin 75% kerroista. Joten.. nuo aina vähän puhuu itseään pussiin/ristiin. Ainut mikä merkitsee, on sen hetkinen sarja.

WhoWins(tm) -- MLB, NBA, NHL Playoffs -- Leading, 3-games-2 - G6 voittajalla on himpun alle 50% voittotodennäköisyys kautta aikojen NHL poffeissa, finaaleissa luku on tasan 50%. Tuolta pystyy muutenkin katsomaan prossat hyvin läpi.
 
Seuraava on vain yksi peli muiden joukossa, mutta onhan se tosiaan hemmetin kohtalokas. Aika yllättävää kuitenkin, jos Tampa onnistuukin nyt siirtymään tavoittamattoman tuntuiseen 3-1 johtoon. Kyllähän se olisi virkistävää, jos Tampa vie mestaruuden. Uusi iso tähti voittaa mestaruuden, Stamkos. Jännittävällä tavalla Tampa Bay on kuin huomaamatta noussut finaaleihin, kenties kohta mestariksikin. Nyt pidämme sitä luonnollisena, mutta kuitenkin kun miettii miten moni muu joukkue on epäonnistunut rakentamaan menestystä, vaikka sitä on yritetty vuosi toisensa jälkeen.

En minäkään usko noihin tilastojuttuihin, että koskaan Stanley Cupin historiassa 2-1 tappiolla ollut joukkue ei ole noussut mestaruuteen, jos vastustajalla on ollut riveissään enemmän tai vähemmän kuin kolme urallaan vähintään kahdesti Stanley Cupin viimeisen seitsemän kauden aikana voittanutta pelaajaa.
Nämä on tällaisia amerikkalaisia juttuja, joilla haetaan keinotekoisesti erilaisia jännitteitä ja odotuksia urheiluun, lehdistön tai muun median toimesta. Mutta onhan tämä Suomeenkin rantautunut.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Noi tilastot vuojelta nakki ja peruna on yhtä tyhjän kanssa. Itse olen ollu niitä vastaan visusti siitä saakka kun futista tuli seurailtua ja J-P Jalonen muisti ennen jokaista peliä käydä läpi historialliset keskinäiset kohtaamiset vuojelta -54-62 ja -75 joilla ollut vähejään virkaa sen päivän kohtaamiseen.
Toki siitä voi saada kuvan todennäköisyyksistä, mutta muuten mitään järkeä verrata joihinkin takavuosien kohtaamisiin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
SERIES IS TIED!

Nyt ei kestä analysoida enempää, jumalauta mikä loppu. On tämä aivan älytöntä viihdettä, älyttömät tärinät käynnissä eikä tuo Tampa näytä kyllä yhtään nuorelta porukalta, päinvastoin. Saad oli vain kingi, joskin Richardsin huikea mailan sitominen.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Aika hieno sarja tulossa. Tampa pelaa älyttömän hyvin, siis todella hyvin. Tiukkassa paikassa on molemmat jengit. Chicago venyy kyllä mahtavasti kun sitä tarvitaan, mutta Tampaa vastaan kyllä nyt tarvitsee jo venyä vähän liikaakin ja pelin on parannuttava kolmeen viimeiseen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olipa taas näytelmä. Quenneville antoi Tampalle avaimet voittoon noilla järjettömillä ketjumuutoksilla, mutta ei kelvannut. Väsy alkaa painaa molempia joukkueita. Yksi ylimääräinen päivä seuraavaan peliin tekee hyvää. Ehkä Q tulee sen aikana järkiinsäkin. En tajua, mikä fetissi on laittaa Shaw'ta keskelle, kun ei se vaan toimi. Teuvon kohtelusta puhumattakaan. Crawford nosti tasoaan ja Toewskin alkaa lämmetä. Tästä kelpaa lähteä takaisin Floridaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä tämä sarja raastettiin väkisin tasoihin ja Crawford venyi juuri silloin kun häntä tarvittiin. Pelillisesti heikko esitys molemmilta mutta lopputulos ratkaisee ja sarja jatkuu vielä pitkään.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Pelin on ehdottomasti parannuttava tai pytty matkaa etelän lämpöön. Vaikea uskoa, että jäljellä olevasta kolmesta viedään kaksi näillä 2-1 päättyvillä ryöstöillä.

Jotain tarttis keksiä ja tämä älytön ketjulotto ei ole se ratkaisu. Tällä sekoitetaan vain se oma peli ja kun aikaisemmin vahvuutena on ollut juuri se, että pelataan omaa peliä ja luotetaan, että se toimii sekä tuottaa tulosta.

Seabrookilta etenkin on bensa loppu, mutta silti 24 min tänään. Nyt on onneksi pari päivää lepoa, mutta toisaalta täytyy reissata.

Erittäin hyvin toiminut 4. kenttäkin pistettiin palasiksi, miksi? Teuvon vahvuudet on käsittääkseni kuitenkin aivan jossain muualla kuin jonkun rännipelin pyörittämisessä ja vastustajan parhaita vastaan vääntämisessä.

Crawfordilla taas vaihteeksi parempi päivä. Erinomaista sijoittumista ja useampikin huippuseivi.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Huojentava voitto sarjan ja mestaruuden tavoittelun kannalta, mutta kyllä on pirun kova vihulainen meillä. Saadin puikotus toi meille voiton, kun Kimmo oli ensin kilautellut yläputkea. Lightning haki kyllä lopussa aivan vimmatusti tasoitusta ja jatkoerään oltaisiin mentykin ilman Seabrookin mailasta kimmonnutta kiekkoa, joka oli jo menossa sisään en-nyt-muista-kenen-toimesta. Koutsi on koutsi ja minkäs teet. Mielestäni Lightning oli tänään piirun verran jälleen parempi joukkue. Toki tänään puolustettiin joukkueena varsin hyvin. Sarja muuttuu nyt paras kolmesta muotoon ja mestaruus vielä täysin auki. Vähämaalisia otteluita, joissa yksittäiset tilanteet ratkaisevat pelin.

14/16 . Lisää puita pesään! LGH !!!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Game 4 - 10.6.2015 Tampa Bay @ Chicago: 1–2

Tampa oli tässäkin ottelussa ison osan niskan päällä, mutta niin vain sarja on nyt tasan. Hienoa toki sarjan jännityksen kannalta. Jännitystä riitti tosin jo tässäkin ottelussa ihan viimeisille sekunneille asti. Melkoista urheilua pelkkä katsominenkin, kun sydän lyö kiivaana ja hiki puskee pintaan.

Blackhawks

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 65 Shaw/91 Richards - 88 Kane

alaketjut ottelun alussa
91 Richards - 80 Vermette - 23 Versteeg
11 Desjardins - 16 Krüger - 86 Teräväinen

kolmanteen erään vakiintuneet alaketjut
23 Versteeg - 80 Vermette - 86 Teräväinen
11 Desjardins - 16 Krüger - 65 Shaw

2 Keith (29:07) - 4 Hjalmarsson (24:54)
27 Oduya (25:45) - 7 Seabrook (23:59)
44 Timonen (5:46) - kiertävä
kiertävä
- 57 Van Riemsdyk (6:37)

50 Crawford 24/25 - 96,0%
(33 Darling)

Lightning

17 Killorn - 51 Filppula - 91 Stamkos
18 Palat - 9 Johnson - 86 Kucherov
23 Brown - 13 Paquette - 24 Callahan
10 Morrow - 11 Boyle - kiertävä

77 Hedman (27:18) - 6 Strålman (22:57)
55 Coburn (19:07) - 5 Garrison (18:41)
25 Carle (11:08) - 62 Sustr (7:17)
89 Nesterov (9:04)

88 Vasilevskiy 17/19 - 89,5%
(37 Gudlevskis)


Peluutus tasakentällisin
(Hawksin kakkosketju laskettu Kanen peliajan mukaan, koska Shaw ja Richards jakoivat sentterin peliajan noin puoliksi)

Filppula - Krüger (5:32), Vermette (3:30), Toews (3:10)
Johnson - Toews (6:46), Krüger (3:01)
Paquette - Kane (6:35)
Boyle - Kane (2:22), Toews (1:58), Vermette (1:48)

Lisää tilastoja War on Ice -sivustolla

Avauserä meni laukauksien muodossa 9–2-lukemin Lightningille, mutta ensimmäistä kertaa sarjassa Bolts ei onnistunut tekemään avausmaalia ensimmäisten 20 minuuutin aikana. Avauserässä nähtiin aiempia finaaleja tiukempi tuomarilinja, mikä poiki yhteensä viisi rangaistusta. Jäähyt tulivat enimmäkseen tilanteista, joissa aiemmissa finaaleissa ei tullut rangaistusta. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään yhtään ylivoimaosumaa. Hawks lähti otteluun uusilla ketjuilla ja se lienee suurin yksittäinen syy, miksi isäntien syöttöpeli ei toiminut yhtään vieraiden ahnaan karvauksen alla. Koko ottelussa Hawks menetti kiekon 16 kertaa, kun Bolts-puolustus sortui tähän vain 5 kertaa.

Toisessa erässä Hawks paransi peliään ja onnistui tekemään myös ensimmäisen avausmaalin sarjassa. Avauserän ylivoimissa takatolpalta pariin otteeseen maalin ohi ohjannut Toews ei enää epäonnistunut, vaan siirsi tyhjälle takakulmalle pompanneen kimmonneen kiekon maaliin Sharpin maalineduskamppailun jälkeen. Ykkösketjuun siirretty Sharp laukoi ennen maalia kiekon tolppaan läpiajosta. Myös Krüger ohjasi Oduyan laukauksen tolppaan reilu minuutti ennen maalia. Aiemmissa otteluissa Bolts oli vastannut nopeasti Hawksin johtomaaleihin, mutta tällä ei kertaa ei tullut ihan välitöntä kuittia, vaikka vieraat saivat ylivoimankin. Viiden minuutin päästä kiekko oli kuitenkin Hawks-maalissa. Muutaman kerran liian rauhallisesti kiekon kanssa aikaillut Van Riemsdyk pelasi löysästi omassa päässä ja Killorn pääsi rauhassa laukomaan kiekon Crawfordin ohi, kun Filppula syötti maalin takaa ovelasti sille tolpalle, jolta Hawks-vahti oli juuri lähtenyt. Toiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmannen erän alussa Stamkos laukoi kiekon katsomoon, mutta isännät eivät onnistuneet hyödyntämään ylivoimaa. Pelin painopiste jäi kuitenkin rangaistuksen jälkeen Bolts-päätyyn ja vieraat laukoivat kolme kertaa kiekon pitkäksi. Hawks voitti hyökkäyspään aloituksen ja kolmannen pitkän jälkeen Timonen laukoi kiekon ylärimaan. Seuraavan aloituksen jälkeen Saad pääsi uittamaan kiekon sivuittaisliikkeeseen joutuneen Vasilevskiyn patjojen välistä. Bolts ei näyttänyt saavan kovinkaan kummoista kiriä aikaan, kunnes vieraat ottivat kuudennen kenttäpelaajan jäälle noin 58 minuutin kohdalla. Sen jälkeen Hawks-päädyssä nähtiin sininen pyörremyrsky, kun isännät eivät saaneet purettua kiekkoa siniviivan yli. Vieraat rakensivat viisi maalipaikkaa, joista Stamkos tuhlasi kaksi, vaikka edessä oli jo tyhjä maalikin. Laukaus kimposi Seabrookin mailasta maalin ohi. Lopulta summeri pelasti chicagolaiset ja edelleen tiukkana pysyvä sarja palaa Floridaan tasatilanteessa 2–2.

Huomioita

Boltsin Bishop ja Hawksin Bickell jäivät mitä ilmeisemmpin loukkaantumisten vuoksi kokoonpanon ulkopuolelle. Vammojen kanssa kaukaloon selvisivät aloituksia välttelevä Johnson ja lähes yhdellä kädellä pelaava Oduya. Kane ei vissiin ole enää loukkaantunut, mutta pitkä kevät lienee vienyt mehut puolikuntoisena pudotuspeleihin lähteneeltä taiturilta.

Quennevillen otteluun kokoamat ketjut näyttivät paperilla tasapainoisilta, mutta kaukalossa homma ei kaikilta osin toiminut. Q:n ketjurulettiin tottuneet Hawks-hyökkääjät pystyvät periaatteessa pelaamaan melkein missä tahansa koostumuksessa, mutta tänään toimi alusta loppuun asti vain Toewsin ketju. Kapteenille finaalien avausmaali ja Kanellekin ensimmäinen piste. Jospa tämä saisi organisaation kasvoille jälleen uuden vaihteen sarjan siirtyessä ratkaisupeleihin. Hawks tarvitsee kipeästi Franchise-kaksikon panosta, jos joukkue meinaa voittaa mestaruuden. Sekään ei välttämättä edes riitä.

Crawford pelasi hyvän pelin. Filppulan oivalluksen jälkeen syntyneelle ainoalle takaiskulle hän ei voinut oikein mitään. Toki muutamassa paikassa Crow'lla oli myös onnea, mutta sitäkin tarvitaan toisinaan. Vasilevskiy pelasi myös hyvin, vaikka ei pystynytkään voittoa torjumaan. Bolts pystyi suojelemaan etenkin ottelun alussa nuorukaista blokeilla. Maalivahtiin Bolts ei tämän esityksen perusteella kaadu, vaikka Bishop ei pystyisikään pelamaan enää. Cooper sanoi tosin ottelun jälkeen lehdistölle, että Bishop pelaa vielä tässä sarjassa. NHL.comin sivuilta löytyvät Bishopin ja Crawfordin torjuntatyylien analyysit taisivat jo ollakin esillä tässä ketjussa, mutta lisätään sekaan vielä samanlainen Vasilevskiyn osalta.

Timonen sai ensimmäisen finaalipelin vyölleen, eikä Hawksin tarvitse lähettää liigalle mitään erityisanomuksia mahdollisen mestaruuden tapahtuessa. Oli sitten oikein tai väärin...

Näiden kahden joukkueen välille odotettiin maalirikasta finaalisarjaa, mutta kolmatta ottelua lukuunottamatta maalit ovat olleet tiukassa. Kolmaskin ottelu päättyi yhden maalin voittoo, eikä missään vaiheessa sarjaa olla nähty yli yhden maalin johtoa. Nyt pari päivää huilia niin pelaajille kuin katsojillekin ja sitten lauantaina jatkuu taas Tampassa.
 

Liitteet

  • shiftchart150610TBL@CHI.png
    shiftchart150610TBL@CHI.png
    120,9 KB · kertaa luettu: 305

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jokaiseen finaalisarjaan mahtuu jaksoja, joiden aikana peli ei näytä saati tunnu SC-finaalilta. Viime yönä tuota jatkui melkein Chicagon 2-1 johtomaaliin asti. Yleensä tässä sarjassa toinen joukkue on selvästi vienyt ensimmäistä erää. Nyt molemmat vetivät käsijarru päällä. Kohtalaisen käsittämätöntä, ettei Hawks onnistunut testaaman Vasilevskia nähtyä enempää ensimmäisessä erässä. Aika moni varmaan ajatteli, että Chicago painaa hullun lailla päälle, kun kyseessä kuitenkin pienimuotoinen "must-win-game" ja vastustajalla maalissa keltanokka. Muutenkin peliä tuntui leimaavan odottava fiilis, minkä kyllä aisti yleisöstäkin. Eihän United Centerissä ollut kunnolla ääntä kansallislaulun jälkeen ennen Saadin maalia.

Kyllähän Hawks voittonsa ansaitsi. Sillä oli enemmän paikkoja, vaikka totuttuun tapaan huippupaikat olivat taas kortilla. Kolme kertaa tolppa kuitenkin pelasti Vasilevskin. Molemmat voivat jossitella onnetonta ylivoimaansa. Tampan kannattaa ainakin miettiä, onko Johnsonia tarpeellista roikottaa mukana ykkösylivoimassa. Omaan silmään Hawks näyttää tietoisesti jättävän Johnsonin vapaaksi vasemmalle puolilaudalle, koska ilmeisen selvää on, ettei ainakaan "one-timer"-uhkaa ole. Aivan turhaa edun antamista av:lle, jos yksi pelaaja käytännössä hakee vain syöttöpaikkaa ja korkeintaan pystyy suupaisemaan ranteella löysän kudin.

Hyvän myllytyksen Tampa sai vielä viimeisillä minuuteilla aikaan. Hedmanin tai Keithin tapainen loistavasti luisteleva ja kiekkovarma puolustaja on kyllä uskomaton ase loppuminuuteilla. Paine syntyy lähes aina vastustajan päätyyn, kun tuollainen pakki tukee aggressiivisesti hyökkäystä ja "pinchaa" riskillä viivalta estäen purut.

Itse olen puolustanut Stamkosia näissä finaaleissa tähän asti. Vaikka maaleja ei ole syntynyt, niin hän on päässyt paikoille. Nyt on kuitenkin se aika, kun Stamkosin on pystyttävä tekemään maaleja. Game 1:ssä hänellä ole paikat viedä Bolts 2-0 johtoon ja viime yönä kaksikin paikkaa loppuminuuteilla tuoda Bolts tasoihin. Joku voi sanoa, että huonoa tuuria, kun Seabrookin mailan varsin esti kiekon menon tyhjää rysään. Itse sanoisin, että kyse on pidemmän päälle juuri siitä "clutchista". Ei huippupelaaja voi missata noin monta paikkaa vain huonon tuurin tai veskan paremmuuden vuoksi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Minua itseäni ei yllätä, että tämä ottelupari on vähä maalisempi ehkä kuin alkuun ennakoitiin. Molemmat ovat hyviä hyökkäämään, ja omaavat kovan hyökkäys arsenaalin, mutta molempien pelityyli tuottaa niitä maaleja ja paikkoja vastustajan hölmöilyn seurauksena. Nyt vastakkain on molempien maalinteolle tervanjuontia aiheuttava keskialueen tiivis pelaaminen. Kumpikaan ei ole typerän yliagressiivinen karvaaja, jonka kaltaisia joukkueita vastaan yleensä keskialueen pääsee heittämällä yli, jos pääsee syötöillä omista ohi agressiivisen karvauksen.

Pelistä sen verran, että omaan silmään Sharp oli eniten tasoaan nostanut pelaaja. Tässä sarjassa Sharp on ollut yössä, mutta nyt näkyi jo niitä Sharp juttuja mitkä hänen pelistään tekee vaarallista. Kane näkyy jo kentällä hieman enemmän, mutta ratkaisut ovat huonoja monessa paikkaa, kuitenkin pientä parannusta siinä että alkaa jo päästä paikoille. Versteeg on yllättävän pirteällä jalalla liikkeellä eikä juurikaan hölmöile, mutta ei tuo mitään oikein saa aikaan. Toisaalta ei hänelle tyypillisiä virheitä ja hyvällä energialla vetää, niin antaa mennä nyt lisää vaan. Teuvo joutui paljolti nyt Q.n hampaisiin, tuo nelosen rooli ei kyllä edelleenkään ole Teuvolle se sopivin. Ihailtavaa kuitenkin on, että vaikka joku voisi nähdä valmennuksen puolelta pientä sorsimista tuossa, niin Teuvo laittaa kaiken peliin joka vaihtoon mitä hänestä lähtee. Ei ole se vahvin pelaaja laidoissa, mutta piiruakaan ei anna periksi. Kohokohtana aika huvittava tilanne, kun järkele Boyle piti kiekkoa laidassa ja Teuvo tulee jättiläisen päälle ja irottaa puolittaisella taklauksella miehen kiekosta ja sai sen siitä omille. Muutoma muukin tilanne oli missä Teuvo yllättävästi vei juuri laidassa, jopa fyysiseltä näyttävän tilanteen, tätä ei paljoa ole nähty.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Omiin silmiini tämä sarja on voimasuhteiltaan muistuttanut Anaheim-Chicago sarjaa. Siinäkin sarjassa Anaheim oli mielestäni pelillisesti niskan päällä viisi ensimmäistä peliä, mutta niin vain Chicago oli taistellut tilanteeksi 2-3 lähdettäessä viimeisiin peleihin, joissa sitten Chicago ajoi selvästi ohi. Eli pieni varoituksen sana liian kiimaisille Tampa kannattajille, tärkeimmät pelit vasta edessä ja Chicagolla ohituskaista vapaana ja vilkku jo päällä......
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tampa ei onneksi ole Anaheim ja Hawksin tahti on vaan hidastunut. Nyt Crawford ja Keith pitivät mukana pelissä, mutta eiköhän kotona taas olla pelin viisaampia ja jätetään ne viimeiset siirtelyt. Kyllähän tämä sarja sen seitsemän peliä ansaitsee. Tampalta kyllä todella mallikasta puolustamista, harmi vaan se toinen maali kun olikohan Keith joka piteli Strålmania aloituksen jälkeen ja Filppula ei tajunnut paikata. Taisi Cooper hiukan myös koittaa suojella Vasya tuolla taktiikalla.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Pelistä sen verran, että omaan silmään Sharp oli eniten tasoaan nostanut pelaaja. Tässä sarjassa Sharp on ollut yössä, mutta nyt näkyi jo niitä Sharp juttuja mitkä hänen pelistään tekee vaarallista. Kane näkyy jo kentällä hieman enemmän, mutta ratkaisut ovat huonoja monessa paikkaa, kuitenkin pientä parannusta siinä että alkaa jo päästä paikoille. Versteeg on yllättävän pirteällä jalalla liikkeellä eikä juurikaan hölmöile, mutta ei tuo mitään oikein saa aikaan. Toisaalta ei hänelle tyypillisiä virheitä ja hyvällä energialla vetää, niin antaa mennä nyt lisää vaan. Teuvo joutui paljolti nyt Q.n hampaisiin, tuo nelosen rooli ei kyllä edelleenkään ole Teuvolle se sopivin. Ihailtavaa kuitenkin on, että vaikka joku voisi nähdä valmennuksen puolelta pientä sorsimista tuossa, niin Teuvo laittaa kaiken peliin joka vaihtoon mitä hänestä lähtee. Ei ole se vahvin pelaaja laidoissa, mutta piiruakaan ei anna periksi. Kohokohtana aika huvittava tilanne, kun järkele Boyle piti kiekkoa laidassa ja Teuvo tulee jättiläisen päälle ja irottaa puolittaisella taklauksella miehen kiekosta ja sai sen siitä omille. Muutoma muukin tilanne oli missä Teuvo yllättävästi vei juuri laidassa, jopa fyysiseltä näyttävän tilanteen, tätä ei paljoa ole nähty.

Sharp oli todella selvästi saanut virtaa tuosta ykköskentän kommennuksestaan ja pari paikkaa oli pistää kiekko pömpeliinkin. Yritykset olivat mielestäni ihan hyviä, mutta "ihan hyvä" ei vaan näissä karkeloissa riitä.

Kanerinkin pitäisi saada se apina jo selästä. Taas oli tonttia, mutta aina oli jotain edessä.

Versteeg oli mielestäni ihan hyvä ja joka tapauksessa merkittävä parannus Bickelliin.

Teuvo on vahvimmillaan kiekollisena, ehkä jopa Chicagon vaarallisimpia hyökkääjiä. Jossain 4. kentässä ei saa kiekkoa ja ohjeena on varmasti vain dumpata kiekko, jos näyttää yhtään pahalta. Teuvo menee kertakaikkiaan täysin hukkaan tuollaisessa roolissa.

Täytyy myöntää nyt, että Timonen oli noissa muutamassa vaihdossa hyvä. Jäähy oli täysin naurettava vihellys, jossa Valle kalasteli jäähyn Timoselle. Hankki toisaalta jäähyn sitten toiseen suuntaankin ja kilautteli ylärimaa ruhtinaallisella 5 min ja risat peliajalla. Ehdottomasti jatkoon seuraavaankin peliin ja lisää peliaikaa hyökkäyspään aloituksiin.
 

Nick Neim

Jäsen
Tampan taivalta on tullut seurattua todella vähän näissä pudotuspeleissä, mutta joukkue on kyllä yllättänyt järkyttävän positiivisesti. Kolme matsia olen finaaleita nähnyt, ja kyllähän Tampa on näkemissäni peleissä kuskin paikalla ollut. Ihailtavan aktiivista, nopeaa ja viisasta peliä Cooper on joukkueensa saanut pelaamaan, pl. se ensimmäisen matsin kostautunut peruuttelu. Siitä on luultavasti otettu opiksi.

Chicagosta huomaa väsymisen merkkejä, eikä peli ole (mielestäni) ollut totuttua ja toivottua Chicagoa. Suuri osa tuosta toki menee Tampan hyvyydelle, mutta väsymisen merkkejä on ilmassa. Lähes kaikilla, paitsi Keithillä, joka kellottaa edelleen aivan järkyttäviä minuutteja näyttämättä oireen oiretta piiputtamisesta. Aivan käsittämätön ukko, ansaitsee ehdottomasti jokaisen ylistyksen ja hehkutuksen jota miehestä kirjoitetaan. Kane sen sijaan on ollut todella pimennossa (jo pidemmän aikaa) odotuksiini nähden, mutta kevät on raskasta aikaa ja aikainen paluu loukkaantumisen jäljiltä vaatii varmasti ainakin osansa. Siltikin, Kanesta paistaa tietyn sortin "ylimielisyys" ja turhautuneisuus niin selvästi läpi, että heikkoa finaalisarjaa ei voida kokonaan kaataa fyysisen osaston puolelle. Toivottavasti meno muuttuu sarjan aikana. Toews on sen sijaan kaikessa mahtavuudessaan pelannut hyvin, ja äijästä paistaa joka vaihdon jälkeen ja joka vaihdossa se voitontahto läpi. Kaveri ei yksinkertaisesti kestä häviötä lainkaan, ja vaikuttaa aivan mahtavalta johtajalta.

Crawford pelasi hyvän pelin, ja peittosi vastapuolen maalivahdin tässä pelissä. Vasilevskiin Tampa ei kaatunut, mutta ei Vasilevski ainakaan meikäläistä vakuuttanutkaan.

Tampasta ja sen vähäisestä seuraamisesta johtuen täytyy hehkuttaa myös heidän ykköspakkiaan, onhan tuo Hedman aivan käsittämättömällä tasolla pelaava (jälleen ruotsalais-...)puolustaja. Helvetin isokokoinen, mutta hyvin liikkuva, ulottuva sekä kiekollisesti(kin) helkkarin pätevä. Ja tuo kaveri ei mahtunut Ericssonin tai Tallinderin tilalle olympialaisiin. Joko siellä ollaan oltu valinnoissa järkyttävän pahasti pielessä, tai Hedman on ottanut kaikkien aikojen suurimman harppauksen eteenpäin tässä tämän välisenä aikana. Helposti uskoo sen, että noin dominoivaa Hedmania ei varmaan silloin nähty, mutta oikeasti, Ericsson ja Tallinder? Mitä vittua? Kuinka surkea Hedman on muka tuolloin ollut?

Johnson on ollut pimennossa, mutta taitaa olla aika yleisessä tiedossa loukkaantuminen. Kucherov on helvetin sähäkkä ja fiksun oloinen pelaaja, ei voi kun tykätä... Stamkosin apina vetää vertoja MiettisAnan vastaavalle aikoinaan. Ykkösestä Filppula on ollut koko sarjassa yllättävän paljon kiekossa ja pelannut ihan hyvin, vaikka tämä viime matsi (sitä helvetin hienoa syöttöä lukuunottamatta) olikin hieman vaisumpi. Killornista en tiennyt ennen finaaleita käytännössä mitään, mutta mies vaikuttaa pätevältä hyökkääjältä, ja aikaa on vielä(kin) kehittyä.

On ollut kyllä mahtava sarja "ulkopuoliselle", joka ei omaa sen kummempia tunteita kummallekaan jengille (no okei, pieni edge Chicagolle). Mikäli Tampalta jää kannu tänä vuonna saavuttamatta, niin tuolla rungolla kolkutellaan finaaleja varmasti myös uudestaan lähiaikoina. Tai en toki ole perillä sopimustilanteista, mutta tuskin Tampalla katon kanssa mitään järkyttäviä ongelmia on tulossa.

Loppuun täytyy vielä todeta, että onhan se sääli, että suomalaisia ei nähdä (taaskaan) isossa roolissa. Ei siis mitään sitä vastaan, että kentällä painelee Keithin, Toewsin, Hedmanin ja Kucherovin tasolla operoivia jamppoja, mutta olisihan se kiva joskus nähdä se "oma hedman" dominoimassa tuollaisella tavalla... Ruotsalaispakkien taso jaksaa ihmetyttää, ja sitä ei voi kuin miettiä, että mitä helvettiä me tehdään väärin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pelistä sen verran, että omaan silmään Sharp oli eniten tasoaan nostanut pelaaja. Tässä sarjassa Sharp on ollut yössä, mutta nyt näkyi jo niitä Sharp juttuja mitkä hänen pelistään tekee vaarallista.

Sietikin parantaa tasoaan, kun sai paikan ykkösketjusta, vaikka viime pelien näytöillä ei sitä olisi ansainnut. Mutta kyllähän se tiedetään, että vanhat näytöt painavat Quennevillen kirjoissa enemmän. Onhan siinä tietty järki, että tuon kaliiberin ukko saadaan herätettyä, mutta nyt tuntui, että siinä samalla uhrattiin muu joukkue, koska tuota ykköstä lukuunottamatta muut ketjut olivat ihan sekaisin. Mielestäni aikaisemmissa koostumuksissa ei ollut mitään vikaa. Nyt Teuvon peli sotkettiin peluuttamalla häntä nelosketjun betonikäsien kanssa. Shaw aloitti taas keskellä eikä saanut mitään aikaan. Kane väläytteli pari kertaa, mutta hänen nykykunnollaan ei vaan riitä näissä peleissä. Tämä peli oli Quennevilleltä Anaheim-sarjan kolmospelin tasoista perseilyä ja toivottavasti kiitti pelin jälkeen kaikkia tähtiä, koska tappio olisi mennyt täysin hänen piikkiinsä. Q on noin kokeneeksi ja paljon voittaneeksi valmentajaksi joskus uskomattoman amatööri.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Sietikin parantaa tasoaan, kun sai paikan ykkösketjusta, vaikka viime pelien näytöillä ei sitä olisi ansainnut. Mutta kyllähän se tiedetään, että vanhat näytöt painavat Quennevillen kirjoissa enemmän. Onhan siinä tietty järki, että tuon kaliiberin ukko saadaan herätettyä, mutta nyt tuntui, että siinä samalla uhrattiin muu joukkue, koska tuota ykköstä lukuunottamatta muut ketjut olivat ihan sekaisin. Mielestäni aikaisemmissa koostumuksissa ei ollut mitään vikaa. Nyt Teuvon peli sotkettiin peluuttamalla häntä nelosketjun betonikäsien kanssa. Shaw aloitti taas keskellä eikä saanut mitään aikaan. Kane väläytteli pari kertaa, mutta hänen nykykunnollaan ei vaan riitä näissä peleissä. Tämä peli oli Quennevilleltä Anaheim-sarjan kolmospelin tasoista perseilyä ja toivottavasti kiitti pelin jälkeen kaikkia tähtiä, koska tappio olisi mennyt täysin hänen piikkiinsä. Q on noin kokeneeksi ja paljon voittaneeksi valmentajaksi joskus uskomattoman amatööri.

Aivan täysin samaa mieltä. Ei oikeen ymmärrä Q:n loogiikkaa millään, että onistuminen tarkoittaa et heitetään susien suuhun, ja taas vanhoilla meriiteillä pääsee näyttämään sen tuhat ja yksi kertaa isompaan hyökkäävään rooliin. En ihmettele yhtään, että Q on erittäin tunnettu tallenttien hassaamisesta. Ikävä kyllä jo Hawksin ensi kautta ajatellen, olisi syytä vähän Q:n oppia käsittelemään nuoria pelaajia.

Tämä oli täysin Crawfordin voitto. Ilman häntä ja Tampan keskikertaista viimeistelyä olisi Tampa vienyt pelin.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Huikea matsi, pakko kompata. Koko ajan saa olla varpaillaan mitä kaukalossa tapahtuu. Finaaliin saatiin kyllä kaksi huippujengiä, jotka pystyvät tarjoamaan loistavaa kiekkoviihdettä.

Pari huomiota, jotka jäivät mieleen auringon jo noustua, mutta omien valojen sammuessa. Kuinka pitkään Chicagon vastuunkantajat pystyvät pitämään yllä tasonsa? Jäljellä enää maksimissaan kolme peliä, mutta silti tuntuu, että erityisesti Chicagon ukoilla alkaa viimeistään olemaan paikat klesana tai bensa vain ylipäänsä loppu. En aivan yhtä pahana pidä Tampan tilannetta, vaikka sielläkin mm. Johnson painelee menemään vaikka tämän kevään "parhaat päivät" ja terveet päivät ovat jo takana ja Strålmanillakin näyttäisi alkavan jo paras terävyys jaloista loppumaan. Chicagolla kärkimiesten kuormitus on vain vieläkin kovempaa. Nouseeko jossain kohtaa seinä vastaan Chicagon pakeilla, vai pystyvätkö miehet taistelemaan sen 2-3 ottelua vielä jollain henkimaailman konstilla... Kestääkö Seabrookilla ja Hjalmarssonilla kroppa vai onko siellä kohta lisää yksikätisiä Chicagolaispakkeja Oduyan lisäksi...? Jää jännitettäväksi kolahtaako Q:n kapea peluutus omaan nilkkaan vielä. (Jäi ottelusta sellainen fiilis, että se voi tapahtua hetkellä millä hyvänsä.) Sanottakoon samaan syssyyn, että Keith on kyllä aivan liekeissä. Mies on kyllä ottanut joukkueen puolustuksen reppuselkäänsä ja kuormituksesta huolimatta en usko, että tämä mies hyytyy. On se ihmemies.

Suomalaisista muutama sana, kun herroja jäällä operoi useampi kappale. Kyllä Filppula selvästi kuuluu Cooperin luotetuimpiin pelaajiin. Vastuuta tulee ja mies kyllä kantaakin sitä kiitettävästi. Erityisesti hyökkäyspäässä luo mielestäni hyvää painetta Chicagon alueelle, voittaa kaksinkamppailuja ja luistelukilpailuja kiekosta sekä tasapainottaa Tampan "ykköstä" hyvin. Tosiaan Chicagon voittomaalissa olisi voinut olla se pelastava mies, joka olisi voinut estää maalin paikkaamalla Richardsin loistavasti ulos pelaaman Strålmanin ja ajamalla Saadin linjalle. Mutta tämä on aina tätä jossittelua... Mielestäni kuitenkin Tampan avainpelaajia kokemuksellaan, taidoillaan ja erityisesti monpuolisuudellaan pelata tilanteessa kuin tilanteessa. Teräväinen perusvarma sen jääajan mitä pääsee varsin turvallisia minuutteja pelaamaan. Ei esittänyt viime yönä ihmeitä, mutta ei toisaalta esiintynyt mitenkään negatiivisessa valossakaan. Quenneville vaan tuppaa luottamaan avainpelaajiinsa niin paljon, ettei Teräväistä hirveästi kriittisissä paikoissa näy. Timonen puolestaan voisi olla hyvä täsmäase hyökkäyssuuntaan. Miehellä on aivan tajuttomasti haluja näyttää, että hän kuuluu jäälle ja miehen ylärimalaukauksen kohdalla kun kilahdus kuului ehdin sekunnin murto-osan ajan moneen otteeseen kysyä itseltäni menikö se sisään vai ulos. Aivan loistava laukaus. Q:na rohkenisin käyttää kyllä enemmän sillä myös Tampalla alkaa jalat hiljalleen hyytymään, jolloin Timosen puhuttu hitaus tuskin tulee näkymään kun mies muuten näyttäisi jaksavan painaa sata lasissa.

Yksi pointti vielä mikä loisti ottelussa poissaolollaan... Stamkosin laukaus. Mies tunnetaan laukauksestaan ja sillähän niitä maaleja on ennätystahtiin syntynyt. Edes YV:llä ei näytetä saavan kapteenia laukaisupaikoille. Kyllä toivoisin näkeväni mieheltä laukauksia, vaikka sitten kauempaakin (maskin takaa kiitos!). Tai ehkä Chicago sitten onnistuu pelaamaan Stamkosin ulos hänelle ominaisilta laukauksilta (ehkä siis Chicagon hyvyyttä, tähän en osaa nyt itse vastata). Nyt kaverin tekopaikat ovat lähinnä rouhintaa maalin edustalla.

Anyway... Loistavat viimeiset ottelut kyllä tulossa. Kaksi selvästi parasta joukkuetta finaaleissa. Tätä ottelusarjaa on nautinto katsoa ja elää mukana.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Mikäli Tampalta jää kannu tänä vuonna saavuttamatta, niin tuolla rungolla kolkutellaan finaaleja varmasti myös uudestaan lähiaikoina. Tai en toki ole perillä sopimustilanteista, mutta tuskin Tampalla katon kanssa mitään järkyttäviä ongelmia on tulossa.

Loppuun täytyy vielä todeta, että onhan se sääli, että suomalaisia ei nähdä (taaskaan) isossa roolissa. Ei siis mitään sitä vastaan, että kentällä painelee Keithin, Toewsin, Hedmanin ja Kucherovin tasolla operoivia jamppoja, mutta olisihan se kiva joskus nähdä se "oma hedman" dominoimassa tuollaisella tavalla... Ruotsalaispakkien taso jaksaa ihmetyttää, ja sitä ei voi kuin miettiä, että mitä helvettiä me tehdään väärin.

Tähän ei voi kuin yhtyä. Tampa todennäköisesti tulee tuolla rungolla olemaan tulevaisuuden kestomenestyjä idästä. Koko runko on todella nuori.

Tuossa kattoasiassa olet kyllä metsässä. Tampa oli tällä ja tulee olemaan tulevallakin kaudella kattojoukkue. Lisäksi ensi kauden jälkeen päättyy mm. Stamkosin (UFA), Kucherovin (RFA) ja Killornin (RFA) sopimukset. En osaa Stamkosista sanoa, antaako millaisen kotikaupunkialennuksen, mutta varmasti saa halutessaan tuollaisen 10m+ jatkosopimuksen, kun nykyisen caphit on 7,5. Killornille on myös varma palkankorotus tiedossa (taitaa olla enää yksi RFA-vuosi), kuten myös tulokassopimuksen jälkeen Kucheroville eli kyllä siellä joutuu Yzerman uusien haasteiden eteen hänkin. Upeasti rakennettu kyllä tämä nykyinen joukkue.

Harvoin näissä karkeloissa on suomalaisia isossa roolissa etenkään, kun puhutaan kenttäpelaajista. Filppula on käsittääkseni kuitenkin ykkössentteri ja Teuvokin ollut finaalisarjassa merkittävässä osassa vaikka ei ehkä isossa roolissa ja finaalissa kuitenkin pelannut nyt kolme suomalaista, joka ei sekään ihan jokavuotista herkkua ole. Iloitkaamme siis siitä, mitä meillä on eikä suomalaisittain kadehdita aina vain ruotsalaisia :)
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Capin kanssa ei ongelmia tule olemaan ainakaan muutamaan vuoteen Kutseroville vaan samanlainen siltasoppari kuin kaksosille. Stamkos maksaa mitä maksaa, mutta on sieltä sopimuksia loppumassa ja halvempia korvaajia tulossa tilalle. Morrowille tuskin annetaan jatkoa, Filppulan voi treidata, Carlen saa varmasti jotenkin treidattua, Vasy korvaa Bishopin ehkä, Garrison sopimus loppuu 2018 jne.

Stamkosilla taitaa ranteessa tai kädessä olla jotain kun omasta mielestä välttää kyllä lämäriä vaikka paikka olisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös