Stanley Cup -finaalit: Tampa Bay-Calgary

  • 51 528
  • 371

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Stanley Cupin voittaa aina oikea joukkue. Tänä vuonna se on oikeutetusti Tampa Bay Lightning! Yes. Loistavat fiilikset.

Kerrankin onnistuin valitsemaan sellaisen joukkueen, joka on paras. Pitäisikö ihan alkaa pelkästään kannattamaan Tampa Bayta. Vai ensi playoffsien kynnyksellä valita taas satunnaisesti yksi joukkue intuitiolla.

Entinen Jyp-pelaaja Eric Perrin sai myös sormuksen itselleen.

1759 peliä ennen kuin osui! Iso kolossi Dave Andreychuk sai viimeinkin mainetta ja kunniaa eikä edes ollut marginaaliosassa.

Martin St.Louis, Brad Richards ja Nikolai Khabibulin olivat mielestäni ehkä suurimmat Boltsien sankarit koko playoffsarjassa.

Se on totta, että Tampa Bayssa ei ehkä vielä osata riehua samalla tavalla kuin todellisissa jääkiekkokaupungeissa, mutta luulisin tällä voitolla olevan merkitystä seuraavalle kaudelle. Jos siis se järjestetään ensi kaudella.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tuntui vähän että Calgary olisi "jäätynyt" 3-2 johtoasemassa. Ei riittänyt tarpeeksi hermoja pitämään päätä kylmänä. Ehkä oman osansa siihen auttoi kotiyleisö ratkaisevassa pelissä, joka saattoi aiheuttaa kohtuuttomia paineita tai siirtää pelaajien mietteet jo tuleviin voitonjuhliin.

Tottakai harmittaa kun kolmen suomalaisen nimen pyttyyn saaminen ei toteutunutkaan, mutta kyllä totuuden nimissä Tampa Bay pelasi sarjan lopun kaksi peliä paljon paremmin. Voidaanhan sitä jossitella Gelinasin tekemää maalia, mutta ne ovat menneitä ja nyt on nyt. Onnea Tampa Bay Lightning ja Dave Andreychuk.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onnittelut Boltsille voitosta!

Nyt odotellaan kannua loppukesästä Vanhaan Pajaan. Kaveri juuri soitteli, että kannun pitäisi tulla "kylään" loppukesästä ja kuulemma kannun tuoja on juhlatunnelmissa Floridassa tällä hetkellä. Meno on kuulemma mieletön (tämä on toisen käden tietoa).
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Mosabacka
Entinen Jyp-pelaaja Eric Perrin sai myös sormuksen itselleen.

Saiko muuten? Samaa tuossa viikko sitten mietin, mutta onhan NHL:ssäkin se tietynlainen kiintiö että pitää pelata tietty prosentti pelejä runkosarjassa tai sitten playoffseissa, että saa sormuksen itselleen..

Dave sai sen vihdoinkin. Hienoa.

EDIT: Kyllä se Perrin sitä kannua näytti siellä nostelevan, joten kaipa se nimi siihen kannuun tulee ja sormus menee kunniapaikalla Ericin omaan hyllyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Olisin toivonut kannun menevän Calgarylle, mutta käyhän se näinkin. Kiprusoff vain pelasi niin upeita pelejä, että olisi suonut miehelle voiton ja myös Ville Niemisen toinen Stanley Cup-voitto ei olisi ollut pahitteeksi. Tampa Baysta en niin kovin joukkueena pidä, mutta muutamia 'symppiksiä' yksilöitä sieltä kyllä löytyy.
Ei tämä mitenkään harmita, parempi joukkue varmaankin voitti. Pelejä en nähnyt, onnea Tampa Bay!
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Ei auta valittaa, vaikka Flamesin puolella olinkin, sillä parempi joukkue voitti. Flamesin pelaajat tuntuivat olevan lähes koko pelin aina väärässä paikassa väärään aikaan. Varsinkin hyökkäyspään kuviot (mitkä ihmeen kuviot?) olivat aivan hanurista. Tähän kun lisätään surkein yv mitä olen nähnyt finaalijoukkueen koskaan pelanneen, niin menestystä oli turha odottaa.

Onnea Tampalle.

Toivottavasti nämä pelit aukaisevat managerien silmät ja järjetön nokittaminen palkoissa loppuisi. Nuorilla ja nälkäisillä pääsee kunnon valmennuksella pitkälle. Kaikenmaailman "hulleille" on aivan turha maksaa käsittämättömiä summia. Olkoon pelaamatta, jos ei kiinnosta. No aina saa toivoa.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Viestin lähetti eld i räven
Miten muuten voi olla Tampa fani? Calgryssä on kautta aikain sentään pelannut useampi suomalainen Hartfordissa/Tampassa ei tietääkseni yhtään.

Tampa-faneille vaan yksi kysymys: Jos Calgary voittaa menettekö katsomaan Stanley pyttyä kun se tulee näytille stadiin manseen tai toispuol jokkee´n. Jos suosikkijoukkueenne voittaa tuota mahdollisuutta ei suoda joten mietin vaan.........

Mitä ihmeen väliä sillä (taas..) on, että sattuuko jossain NHL-seurassa pelaamaan suomalaisia? Onko Calgary joku Suomen II-maajoukkue vai? Vaikka en mikään antaumuksellinen Tampan kannattaja olekaan, niin mielestäni joukkue pelaa enemmän silmää miellyttävää hokkia ja toivoin siksi sen voittavan. Ja sen se teki!

Onnea Tampa ja onnea Andreychuck!

Ja ooh, en todellakaan jaksaisi mennä Turkuun tai Tampesteriin katselemaan pokaalia.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Viestin lähetti bambamcam
Nuorilla ja nälkäisillä pääsee kunnon valmennuksella pitkälle. Kaikenmaailman "hulleille" on aivan turha maksaa käsittämättömiä summia. Olkoon pelaamatta, jos ei kiinnosta. No aina saa toivoa.

Nämä nuoret ja nälkäiset olivat luultavasti "halpoja" pelaajia tähän aamuun asti. Seuraavissa sopimusneuvotteluissa miesten arvo on noussut moninkertaiseksi ja sen tietävät pelaajat ja agentit eli näistä nuorista ja nälkäisistä pelaajista saattaa syntyä ylipalkattuja kitisijöitä á la Brett Hull. Mutta ei anneta tämän häiritä nyt kun Tampa juhlii...
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Lightningia alusta asti seuranneena ja fanittaneena tuntuu aika mukavalta nyt. Vuosikausia taaperrusta ja Espositon siirtomarkkinoillasekoiluja seuranneena tuntuu uskomattomalta, että pytty tuli.

Calgarylle täysi tunnustus, tekivät sarjasta todella tiukan ja voittokin oli lähellä.

Tästä on mukava jatkaa.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Viestin lähetti grace
Nämä nuoret ja nälkäiset olivat luultavasti "halpoja" pelaajia tähän aamuun asti.


Totta. Sen vuoksi aina saakin vain toivoa. Aina löytyy joku "pässi", joka on valmis maksamaan vähän enemmän.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti The G
Harmittaahan tässä sekin, että nyt kun kannu on voitettu, niin Floridalainen yleisö sanoo "jes" lähtee aurinkoon rannalle, syö pari purilaista ja unohtaa koko jutun. Kanadassa tanssittaisiin koko vuosi.
Tätä ajattelin itsekkin. Jos Calgaryn ja Tampan yleisöiden välillä olisi pitänyt valita, niin ensimmäinen olisi ollut noin tuhat kertaa sympaattisempi. Siellä oli todellakin Cup Crazy-joukko faneja, Tampassa taas oli vain ihmisiä, jotka olivat tulleet katsomaan tapahtumaan, jossa oli monimutkaiset säännöt.

Siltikin onnea Tampa Bayn joukkueelle. Runkosarjan kakkonen eli täysin puskista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti bambamcam
Kaikenmaailman "hulleille" on aivan turha maksaa käsittämättömiä summia. Olkoon pelaamatta, jos ei kiinnosta.
Et sitten yhtään huonompaa esimerkkipelaajaa voinut keksiä? Valitsit Hullin, joka on antanut mm. lausuntoja, että "NHL:ssä 90% pelaajista on ylipalkattuja" ja muita vastaavia täysin NHLPA:n etujen vastaisia asioita. Ja milloin Hull on ollut pelaamatta palkkaerimielisyyksien takia?

Siellä kuitenkin on pelaajia kuten Yashin jotka ovat olleet pelaamatta sopimuksesta huolimatta, tai olleet pelaamatta kun eivät ole saaneet tarpeeksi palkkaakin kuten Tkachuk.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Viestin lähetti zahovic
Ja Laura Ruohola haistakoon vitut.

Onko ylivertainen kisamamma jo ehtinyt kertoa mielipiteensä finaaleiden lopputuloksesta? Väpättikö alahuuli?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Eipä olisi uskonut joskus 90-luvun puolessavälissä, että tämä sarjan pohjamudissa rypevä siistin salamalogon omaava joukkue (jonka takia minäkin Tampan suosikikseni aikanaan valitsin) olisi joskus nostelemassa Stanley Cupia. Eikö peräti ollut vielä niin, että Tampa on ensimmäinen laajennusjoukkue, joka voittaa Stanley Cupin? Ehkäpä 4-5 vuoden päästä sama toistuu Atlantassa tai Columbuksessa, ja silloin mietitään, kuinka tänään nuo seurat olivat aivan pohjasakkaa NHL:ssä.

Itselläni on ollut tapana pelata suosikkiani joka vuosi myös NHL:n voittajaksi Veikkaukselle parin muun joukkueen kanssa. En olisi kyllä rehellisesti sanoen uskonut että tuo veto tuo ikinä rahaa. Harmi ettei Tampa voittanut joskus markka-aikoina, kun kertoimet olivat järjestäen 999,99...
 
Viestin lähetti Tesla
Onko ylivertainen kisamamma jo ehtinyt kertoa mielipiteensä finaaleiden lopputuloksesta? Väpättikö alahuuli?

Siinä väpätti lähinnä Niemisen Villen alahuuli, kun meidän kisamamma tenttasi elämää suuremmilla kysymyksillä.

"Ville, hävisitte juuri ratkaisevan seitsemännen stänlikap-finaalin maalilla, miltä nyt tuntuu?"
 

scholl

Jäsen
Kipperin tuhkimotarina jäi vaille kruunaustaan, mutta 22 kauden uurastuksesta voiton suo toki Davelle.
Kausi teki hyvää NHL:lle. Uusi laajennusjengi voitti ja toi pytyn etelään. Sillä lienee vaikutuksia lajin suosion leviämisen kannalta. Keenan yrittää ensi kaudella kammeta tietysti puolustavat mestarit Floridan sisäisissä.
Ja mitä tulee Calgaryyn niin pääsy finaaleihin nosti itseluottamusta Kanadassa ja kenties ensi vuonna vaikkapa Toronto tai Vancouver menee pitkälle.

Suomalaisista sen verran, että Niemisellä on onneksi jo sormus, Lydman taas oli sen verran loukkaantuneena poissa, että suodaan hänelle voitto täydellisen kauden päätteeksi, jolloin hän pelaa kaikki pleijarimatsit ja Kipper - jos ura jatkuu yhtä hyvänä niin kannu tulee jossakin joukkueessa.

Toivottavasti lock-out ei kestä kolmea vuotta...
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Viestin lähetti dana77
Et sitten yhtään huonompaa esimerkkipelaajaa voinut keksiä? Valitsit Hullin, joka on antanut mm. lausuntoja, että "NHL:ssä 90% pelaajista on ylipalkattuja" ja muita vastaavia täysin NHLPA:n etujen vastaisia asioita. Ja milloin Hull on ollut pelaamatta palkkaerimielisyyksien takia?


Niinpä. Ehkä on jäänyt mieleen juuri näistä puheistaan. Puhuu lämpimikseen paljon. Tulipahan vain mieleen esimerkkinä vanhasta ylipalkatusta pelaajasta. Ei kannata hermostua. Nyt on Tampan juhlat ja jätetään se "hull" rauhaan.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti zahovic
Siinä väpätti lähinnä Niemisen Villen alahuuli, kun meidän kisamamma tenttasi elämää suuremmilla kysymyksillä.

"Ville, hävisitte juuri ratkaisevan seitsemännen stänlikap-finaalin maalilla, miltä nyt tuntuu?"

Onneksemme Linkku ei ollut päästänyt Ruoholaa omaan selostusboksiinsa Tukholmassa, joten säästyin Ruoholalta.

Linkku myös paljasti laittaneensa Tikille kypärän päähän. Kova suoritus Linkulta. Ja mitä Boumedienneen tulee niin erinomainen kommentaattori. Voi suoraan verrata Lauran kaveriin Lehterän Tertsaan, joka luuli ilmalan ovia sirkus finlandian teltan sisäänkäynniksi.

Sanoisin, että lopputuloksena on Linkku-Boumedienne-Barry Melrose vs. Antero - Laura - Tertsa 28-3. Viimeisen maalin teki raimo summanen ylen omiin.

Aika harva varmaan NHL pleijareiden jälkeen muistelee tai haikailee säälittävää MM-kisalätkää.
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Muovia...

Onnea nyt kuitenkin... Ottelu oli varsin heikkotasoinen josta puuttui tuomarivirheitä lukuunottamatta kaikki pelin henoudet

Itse olisin suonut mielummin voiton känädäläisille. Con smyte tai jotai sinnepäi meni vaihteeksi oikeeseen osotteeseen, muita mahdollisia voittajia olis ollut st luis, modin tai khapipulin.

ainii parempi mokke vei stanley cupin tänään...
 
Viimeksi muokattu:

nouneim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Boston Bruins ja HIFK
Ei tässä oikein muuta voi sanoa kuin, onnea Tampa ja erityisesti onnea Dave Andreychuck!
 

Homie

Jäsen
Viestin lähetti Mosabacka
Entinen Jyp-pelaaja Eric Perrin sai myös sormuksen itselleen.
Eipä taida Perrin sormusta eikä nimeä kannun kylkeen saada. Säännöissä sanotaan että 40 runkosarjanpeliä tai vähintään yksi finaaliottelu tarvitaan tähän, eikä Perrin näin ollen täytä ehtoa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
En ole katkera, mutta silti...

Viestin lähetti dana77
Tätä ajattelin itsekkin. Jos Calgaryn ja Tampan yleisöiden välillä olisi pitänyt valita, niin ensimmäinen olisi ollut noin tuhat kertaa sympaattisempi. Siellä oli todellakin Cup Crazy-joukko faneja, Tampassa taas oli vain ihmisiä, jotka olivat tulleet katsomaan tapahtumaan, jossa oli monimutkaiset säännöt.

Siltikin onnea Tampa Bayn joukkueelle. Runkosarjan kakkonen eli täysin puskista.

Ja taitaa jotain kertoa tuon mestaruuden arvostuksesta sekin, että ei ole vieläkään MITÄÄN mainintaa Tampa Bayn mestaruudesta heidän virallisilla kotisivuillaan. (klo 1210)...
 
Viestin lähetti Tj
Eipä olisi uskonut joskus 90-luvun puolessavälissä, että tämä sarjan pohjamudissa rypevä siistin salamalogon omaava joukkue (jonka takia minäkin Tampan suosikikseni aikanaan valitsin) olisi joskus nostelemassa Stanley Cupia. Eikö peräti ollut vielä niin, että Tampa on ensimmäinen laajennusjoukkue, joka voittaa Stanley Cupin? Ehkäpä 4-5 vuoden päästä sama toistuu Atlantassa tai Columbuksessa, ja silloin mietitään, kuinka tänään nuo seurat olivat aivan pohjasakkaa NHL:ssä.

Florida kävi lähellä ja Ottawaa ollaan hehkutettu jo useamman vuoden ajan, mutta niin se Tampa vain vei mestaruuden ensimmäisenä uusista joukkueista. Taisi Tampa kuitenkin aika yllättäen voittaa vaikka onkin ollut viimeiset vuodet hyvällä tasolla. Alkuvuosina oli seuran toiminta aikamoista vuoristorataa, mutta parin viime vuoden aikana on toiminta selvästi rauhoittunut ja järkiperäistynyt. Muutama hyvä varaus (ja usko näihin omiin varauksiin), sopivat valmentaja- ja johtoporrasvalinnat sekä muutama hyvä pelaajakauppa ja niin syntyi uusi mestari. Hyvä palkinto hyvästä työstä.

Ei tarvittu isoa kasaa kalliita veteraaneja tällä kertaa, mutta uusia kalliita pelaajia tässä kuitenkin tuli molempiin joukkueisiin eli mielenkiintoista seurata seuraavia vuosia eli miten hyvin nämä kaksi seuraa pystyvät pitämään näitä tämän hetken sankareita omilla palkkalistoillaan. On myös hauska seurata pystyvätkö muutamat pelaajat jatkomaan sillä tasolla mille he tänä keväänä nousivat vai jääkö heistä hyvät muistot yhden kauden ihmeinä. Molemmista suuntauksista on esimerkkejä viime vuosilta.

Saas nähdä millaista julkisuutta ja huomiota jääkiekkomestaruus herättää kuumassa Floridassa ja varsinkin kestääkö hehkutus enemmän kuin pari viikkoa.
 
Re: En ole katkera, mutta silti...

Viestin lähetti LaTe_Show
Ja taitaa jotain kertoa tuon mestaruuden arvostuksesta sekin, että ei ole vieläkään MITÄÄN mainintaa Tampa Bayn mestaruudesta heidän virallisilla kotisivuillaan. (klo 1210)...

Kukas sitä nyt töitä ajattelee kun on kerrankin jotain juhlinnan aihetta? Eiköhän tuota mestaruutta osata arvostaa itse joukkueessa ja organisaatiossa ihan oikealla tavalla vaikka yleisö ei ehkä edusta kovinta jääkiekkofaniryhmää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös