Stanley Cup -finaalit 2012: New Jersey Devils vs. Los Angeles Kings

  • 58 662
  • 157

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olihan se sitten lopulta selvää pässinlihhoo. Ennen tätä kuudetta finaalia tuli katseltua läpi noita maaleja, mitä aiemmissa matseissa oli tehty, niin jotenkin sieltä paistoi Kingsin ylivoimaisuus entisestään läpi. Kaikki yhdeksän aiempaa osumaa oli ns. tekomaaleja, ei mitenkään onnekkaita osumia. Devilsillä taasen oli kolme tuuripomppua (Quick-sähläys ja 2x Voynovista omiin) ja yksi tyhjiin, vain kolme tekomaalia seitsemästä. Viimeinen finaali jatkoi samaa rataa, Kings latoi tekomaaleja verkkoon ja Devils sai tehtyä yhden onnekaan räkämaalin, menikö taas Kingsin omasta pelaajasta sisään? Se että Devils sai kaavittua kaksikin voittoa tässä finaalisarjassa, oli sitten loppujenlopuksi se suurin yllätys.

Onnittelut Los Angelesiin, huikean playoff-runin veditte, kaikki oli täydellistä. Kukaan ei edes loukkaantunut ja jopa Simon Gagnekin parani "haudan partaalta" viimeisiin otteluihin. Huoltopuolella on tehty todella loistavaa työtä ja onhan joukkue ollut myös onnekas. Mutta niin se positiivinen oravanpyörä toimii. Kun katkot sarjat nopeasti, niin kroppa ei joudu koetukselle ja miehet pysyy terveinä.

Lopuksi vielä kunniamaininta joukkueen rakentajille:

GM Scott Howson
GM Paul Holmgren
GM Kevin Lowe/Steve Tambellini
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Lopuksi vielä kunniamaininta joukkueen rakentajille:

GM Scott Howson
GM Paul Holmgren
GM Kevin Lowe/Steve Tambellini
Heh, itse en uskonut, että GM Lombardi saisi jatkaa vaikka olisi menty playoffeissa toiselle kierrokselle tai jopa konferenssifinaaliin. Nyt ei taida hänellä olla työpaikan suhteen sitä huolta.

Ensi kauden tilannehan on myös herkullinen, 2 ensimmäisen ketjun sopimukset jatkuvat Penneriä lukuunottamatta ja koko vakio pakki-kuusikko on kiinnitettynä myös ensi vuodeksi, kuten myös molemmat maalivahdit. UFA/RFA- miehiä ovat vain Stoll, Penner, Fraser, King ja Parse.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Ratkaisevan finaalin juuri katsoneena on sanottava samat asiat kuin kaikki muutkin. Ei ollut Devilseillä mitään leipää! Aivan vastaantulija.
Onneksi olkoon Losille ja faneille! Hienoa, että Stanley palaa jälleen kaliforniaan. Vielä jos joskus se kolmaskin porukka sen sinne saisi hilattua.

Lisätään vielä. Mahtavaa, että Ron Hextall saa vihdoin ja viimein nimensä sinne minne se kuuluu eli pytyn kylkeen.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Onnittelut Kingsille ja faneille. Uskomaton suoritus kaiken kaikkiaan, ei voi muuta sanoa.

Tässäpä vielä linkki slo-mo highlights-videoon, jonka tein finaalien kunniaksi. Linkki vie siis Youtubeen ja on kooste NBC:n hidastuskameroilla napatuista otoksista.

http://www.youtube.com/watch?v=iZ4t62HbQcQ

Kiitokset Handyy... tuo on loistavasti kasattu kooste finaaleista. Upeaa katsottavaa korkeatasoisella kuvanlaadulla. Kyllä kelpaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jotain hyvää maailmassa vielä jäljellä, Enkelit (Los Angeles) ja Paholaiset (Devils) kohtasivat, ja Enkelit voittivat. Onneksi olkoon Losin fanit. Onneksi olkoon 10 viime vuoden aikaisen kotikaupunkini asukkaat. Los Angeles Times noteerasi tapahtuneen "peräti" neljän sivun Stanley Cup-liitteellä. Olisin odottanut ainakin 10 sivua jossain kunnon sports townissa. Vaan taitaa La-la-land olla koripalloilun luvattu maa, ja oman osansa vievät Dodgersit baseballissa ja USC ja UCLA college footballissa. Plus tietty kaikki Hollywoodin hömpät ja hei, onhan täällä hallitseva USA:n jalkapallon mestari Los Angeles Galaxykin. Kadut keskustassa rauhoittuivat ja tyhjentyivät juhlijoista myös nopeasti, pari tuntia ottelun päättymisen jälkeen ei television mukaan kaduilla näkynyt mitään poikkeavaa, samoin ravintolat tyhjenivät parin tunnin sisällä ottelun päättymisestä. Naapuristossani ei näkynyt merkkiäkään mistään Stanley Cup voitosta. Joten paljon on vielä opittavaa Losilla, ennen kuin tästä Hockeytown tulee, jos koskaan. Onhan täällä intohimoisia Kings-fanejakin, mutta ne hukkuvat suureen asukasmäärään aika tehokkaasti.

Oli kyllä mukava seurata juhlintaa se vähä, mitä telkkarissa nyt näytettiin, ennen kuin reality show:t ja muut vakio-ohjelmat laitettiin taas päälle. Täällä jossain jo mainittiinkin tuo pikkupoika (tai television mukaan -tyttö), jonka isä pahvissa kirjoitti odottaneensa Cupia yli 40 vuotta, ja lapsi oli "1-for-1" eli voitti sen heti ensimmäisenä elinvuotenaan. Mielestäni Gary Bettmania ei buuattu, mikä sekin kuulostaa hockey-sivistyksen puutteesta L.A.:ssa (toki mieluummin minun mielestäni näin). Dustin Brown oli aika sekaisin haastatteluissa, ja sanoi melkein kaikkeen vaan että "I don't know". Simon Gagne melkein pudotti Cupin jäälle. Olisiko joku "injury" vielä päällä? Aika leudoilta nuo pelaajien kommentit yleisesti ottaen kuulostivat, ei tainnut reality vielä iskeä täysin päälle? Luc Robitaille oli kyllä todella iloisen oloinen. Tämä Cuppi omistettiin sitten kaikille vanhoille Kings-legendoille, jotka eivät sitä Losissa voittaneet, Triple Crown line Dave Taylor, Marcel Dionne, Charlie Simmer, Luc Robitaille, Rob Blake, Kelly Hrudey,...lista on pitkä. Sekä TV- ja radioselostajille Bob Millerille ja Nick Nicksonille, jotka ovat vuosista 1973 ja 1981 saakka, vastaavasti, selostaneet Kingsien pelejä (täytyy kyllä sanoa, ettei mitenkään minun mielestäni intohimoisilla äänenpainoilla). Ja oma osansa pitää antaa tietenkin joukkueen kokoon laittaneelle Dean Lombardille, sekä kaikille johtoportaan pääosin ex-Flyers nimille Ron Hextallista lähtien, unohtamatta "omistaja" Tim Leiwekea (oikea omistajahan on Anschutz Entertainment Group AEG, ja Leiweke on tämän yhtiön pomo. Sama porukka omistaa muuten Los Angeles Galaxynkin). Lopuksi lisätään listaan vielä Ace Bailey ja Mark Bavis (tosi-Kings-fanit muistanevat heidätkin).

Onneksi olkoon Kings, hienoa saada Stanley Cup kaupunkiin, toivottavasti se viihtyy Kaliforniassa useamminkin.

Edit: Lisätään vielä, että Kings oli tietääkseni ensimmäinen joukkue, joka 8. sijalta nousi Stanley Cup mestariksi. Oliko ennen edes kuudennelta sijalta playoffeihin lähtenyt joukkue voittanut mestaruutta? Joten tämä nyt tekee sen sanonnan, että "kunhan pääsee mukaan playoffeihin, niin mitä vain voi tapahtua" totuudenmukaiseksi.

EDIT 2: Kuten HFBoardsilla muistutettiin, niin Euroopassa kauden aloittaminen tuntuu olevan vähän niin kuin välttämätöntä Stanley Cupin voittamiselle. Eikös näin ole käynyt viime aikoina melkein poikkeuksetta?

EDIT 3: Täydennetään vielä sen verran, että Kingsin omistajahan on Phil Anschutz, AEG:n omistaja, yksi maailman rikkaimmista miehistä.
 
Viimeksi muokattu:

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Nonii, elämäni on pilalla - en saavuta enää ikinä suomalaisen "normaalia" unirytmiä, olen kuin amerikkalainen Euroopassa. No, mutta vielähän tätä urheilunjuhlaa töötistä puskee. NBA:n 1. finaali Oklahoma City Thunder vs. Miami Heat käynnistyy näillä minuuteilla, joten urheilu pysyy, laji vaihtuu. Toivottavasti Lebron ja Wade pyyhkisi tämän sarjan :)

Ettei tämä ihan mene offtopickiksi, niin pakko vielä onnitella kings-faneja täällä, ylivoimaisesti paras joukkue tämän kevään poffeissa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Onnea Kingsille!
Upea kevät joukkueelta ja Quickilta. Erityisesti olen iloinen kauhukaksikon Richardsin ja Carterin puolesta. Näyttivät Flyersille närhen munat. Oli kyllä suuri virhe päästää Richards pois. Richards oli kuin luotu Flyersin kapteeniksi Bobby Clarken manttelinperijänä. Sen sijaan päättivät hankkia päivän selvän flopin Bryzgalovin maksamalla tälle järkyttävää palkkaa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Oli kyllä suuri virhe päästää Richards pois. Richards oli kuin luotu Flyersin kapteeniksi Bobby Clarken manttelinperijänä. Sen sijaan päättivät hankkia päivän selvän flopin Bryzgalovin maksamalla tälle järkyttävää palkkaa.

Toki olen itsekin sitä mieltä edelleen, että Richardsia ei olisi pitänyt pois päästää, mutta kyllä tuo Flyersin nykyinen runkokin mahdollistaa jo sen, että menestystä saattaa tulla lähiaikoina. Enkä oikein ymmärrä tuota "päivän selvää" floppia Bryzgalovista puhuttaessa ja että miten se liittyy mitenkään Richardsin kauppaamiseen. Mutta se siitä offtopicista.

Kingsille ansaittu mestaruus peliesityksiin nähden ja vaikka toivoinkin Martylle kannua jostain syystä, niin kyllähän tuo Richiekin sen kannun ansaitsee. Dustin Brown on jotenkin edelleen aika vastenmielisen oloinen henkilö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös