Jotain hyvää maailmassa vielä jäljellä, Enkelit (Los Angeles) ja Paholaiset (Devils) kohtasivat, ja Enkelit voittivat. Onneksi olkoon Losin fanit. Onneksi olkoon 10 viime vuoden aikaisen kotikaupunkini asukkaat. Los Angeles Times noteerasi tapahtuneen "peräti" neljän sivun Stanley Cup-liitteellä. Olisin odottanut ainakin 10 sivua jossain kunnon sports townissa. Vaan taitaa La-la-land olla koripalloilun luvattu maa, ja oman osansa vievät Dodgersit baseballissa ja USC ja UCLA college footballissa. Plus tietty kaikki Hollywoodin hömpät ja hei, onhan täällä hallitseva USA:n jalkapallon mestari Los Angeles Galaxykin. Kadut keskustassa rauhoittuivat ja tyhjentyivät juhlijoista myös nopeasti, pari tuntia ottelun päättymisen jälkeen ei television mukaan kaduilla näkynyt mitään poikkeavaa, samoin ravintolat tyhjenivät parin tunnin sisällä ottelun päättymisestä. Naapuristossani ei näkynyt merkkiäkään mistään Stanley Cup voitosta. Joten paljon on vielä opittavaa Losilla, ennen kuin tästä Hockeytown tulee, jos koskaan. Onhan täällä intohimoisia Kings-fanejakin, mutta ne hukkuvat suureen asukasmäärään aika tehokkaasti.
Oli kyllä mukava seurata juhlintaa se vähä, mitä telkkarissa nyt näytettiin, ennen kuin reality show:t ja muut vakio-ohjelmat laitettiin taas päälle. Täällä jossain jo mainittiinkin tuo pikkupoika (tai television mukaan -tyttö), jonka isä pahvissa kirjoitti odottaneensa Cupia yli 40 vuotta, ja lapsi oli "1-for-1" eli voitti sen heti ensimmäisenä elinvuotenaan. Mielestäni Gary Bettmania ei buuattu, mikä sekin kuulostaa hockey-sivistyksen puutteesta L.A.:ssa (toki mieluummin minun mielestäni näin). Dustin Brown oli aika sekaisin haastatteluissa, ja sanoi melkein kaikkeen vaan että "I don't know". Simon Gagne melkein pudotti Cupin jäälle. Olisiko joku "injury" vielä päällä? Aika leudoilta nuo pelaajien kommentit yleisesti ottaen kuulostivat, ei tainnut reality vielä iskeä täysin päälle? Luc Robitaille oli kyllä todella iloisen oloinen. Tämä Cuppi omistettiin sitten kaikille vanhoille Kings-legendoille, jotka eivät sitä Losissa voittaneet, Triple Crown line Dave Taylor, Marcel Dionne, Charlie Simmer, Luc Robitaille, Rob Blake, Kelly Hrudey,...lista on pitkä. Sekä TV- ja radioselostajille Bob Millerille ja Nick Nicksonille, jotka ovat vuosista 1973 ja 1981 saakka, vastaavasti, selostaneet Kingsien pelejä (täytyy kyllä sanoa, ettei mitenkään minun mielestäni intohimoisilla äänenpainoilla). Ja oma osansa pitää antaa tietenkin joukkueen kokoon laittaneelle Dean Lombardille, sekä kaikille johtoportaan pääosin ex-Flyers nimille Ron Hextallista lähtien, unohtamatta "omistaja" Tim Leiwekea (oikea omistajahan on Anschutz Entertainment Group AEG, ja Leiweke on tämän yhtiön pomo. Sama porukka omistaa muuten Los Angeles Galaxynkin). Lopuksi lisätään listaan vielä Ace Bailey ja Mark Bavis (tosi-Kings-fanit muistanevat heidätkin).
Onneksi olkoon Kings, hienoa saada Stanley Cup kaupunkiin, toivottavasti se viihtyy Kaliforniassa useamminkin.
Edit: Lisätään vielä, että Kings oli tietääkseni ensimmäinen joukkue, joka 8. sijalta nousi Stanley Cup mestariksi. Oliko ennen edes kuudennelta sijalta playoffeihin lähtenyt joukkue voittanut mestaruutta? Joten tämä nyt tekee sen sanonnan, että "kunhan pääsee mukaan playoffeihin, niin mitä vain voi tapahtua" totuudenmukaiseksi.
EDIT 2: Kuten HFBoardsilla muistutettiin, niin Euroopassa kauden aloittaminen tuntuu olevan vähän niin kuin välttämätöntä Stanley Cupin voittamiselle. Eikös näin ole käynyt viime aikoina melkein poikkeuksetta?
EDIT 3: Täydennetään vielä sen verran, että Kingsin omistajahan on Phil Anschutz, AEG:n omistaja, yksi maailman rikkaimmista miehistä.