ipaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Power forwardit ja stay-at-home pakit

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuskinpa olisi haasto mennyt läpi, kun maali tuli jotain 4sek sen jälkeen kun Binnigton menetti mailansa. Kiekko kävi Perronillakin siinä välissä.

Maali Youtubessa:
Mats Zuccarello Scores After Tyler Seguin Knocks Stick Out Of Jordan Binnington’s Hand
Voi olla. Minusta mailan menetys kuitenkin vaikutti selvästi maalin syntyyn, joten olisiko silti kannattanut yrittää. Siihenhän vielä kompastui yksi Bluesin pelaajakin, mutta tuollakaan ei ollut merkitystä tosin, kun oli menossa maalin taakse hakemaan kiekkoa, jonka tuomari sitten potkaisikin maalin eteen. Paljon oli tuossa huonoa tuuria Bluesilla. Hyvä ettei ratkennut tuollaiseen, sitten ehkä keskusteltaisiin enemmän tästä ;)
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Huikea sarja. Just sain katsottua pelin loppuun. Kuinka nuotit dominoi kerkesi kiiriä persiiseen pelko, että ainahan se toinen joukkue tekee kun itse ei saa tehtyä maalia. Onneksi oikeus kävi ja nuotit vei pelin ja jatkaa lännen finaaleihin. Tällä joukkueella on kyllä jotain spesiaalia muihin kausiin verrattuna ja uskomaton tarina mistä joukkue on noussut, mutta matkaa on vielä kliimaksiin.

Thomas on noussut aivan omiin sfääreihin poffeissa joka on 'game changer' tällä hetkellä 3-ketjussa. Heiskanen ja Hintz ylivoimaisesti top4 joukossa Dallas porukassa. Bishop ja Klingberin nostaisin tuohon mukaan. Sequin, Benn ja Radulov olivat pimennossa ja siihenhän tuo sarja lopulta kaatuikin, iso kiito Paraykolle ja Jbolle.


Kiitokset JA:n Dallas faneille. Tiedän sen tyhjän tunteen. Sympatiat.


Ei muuta kuin gloriaa soimaan.

Gloria - St. Louis Blues Edition
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Huikea sarja jonka kyllä ansaitusti Blues lopulta onnistui hoitamaan itselleen. Dallas jäi täysin telineisiin seiskapelissä (ja kutospelikin oli ihmeen vaisu) ja hurjaa tykitystä oli kohti Bishopin vartioimaa maalia, mutta niin vain vasta toisella jatkoaikaerällä saatiin se ratkaisu aikaiseksi. Vähän meinasi näyttää siltä, että Blues ei enää jaksaisi ja lopulta koko pelin kuin ihmeen kaupalla mukana roikkunut Stars menisi vielä jatkoon, mutta Bennin yritys oli jossain maaliviivan kohdilla varmaan ja hetken päästä Maroon illan toisellaan ratkaisi sarjan. Pienestä kiinni kuten yleensä.

Vaikka Klingbergiä hieman vietiin tuossa voittomaalissa eikä Heiskanen pystynyt maalinedustalla siivoamaan irtokaraa pois niin on tuossa kyllä huikea kaksikko Dallasille! Molemmat tukevat hyökkäyksiä todella hienosti ja tekevät kyllä tuosta Starsia vastaan pelaamisesta todella vaikeaa. Eiköhän Zuccarello jatka Dallasissa, hieno mies. Lindell on kyllä myös hemmetin hyvä, ei mitään hienouksia vaan sitä omaa duunia vaihdosta toiseen, isolla peliajalla vielä. Bishop oli jäätävä, lähellä oli mies ryöstää pelin yksin vieraille, turhan paljon tämä jääkiekko on kyllä maalivahtien varassa mielestäni. Hintz oli heittämällä Starsin paras hyökkääjä, en olisi uskonut miehestä kehittyvän näin hyvä pelaaja vaikka aina sillä tuo luistelu on ollut huikealla tasolla ja sehän nykyään isossa osassa onkin.

Bluesin puolelta on pakko nostaa esiin sitten Barbashev, hitto kun pelasi hyvän pelin ja yllätti allekirjottaneen fyysisyydellään. Kerran kolasi Radulovin ihan pystyyn keskialueella ja pari muutakin isoa pommia nähtiin nuorelta venäläiseltä. O'Reilly oli sitten todella, todella vaisu mielestäni taas, Tarasenko välillä väläyttelee varsinkin tuota huikeaa suojaamistaitoaan, mutta enemmän odotetaan häneltäkin. Puolestaan Bozakin ketju laidoillaan Thomas ja Maroon oli pelin paras ketju ja saivat ansaitusti molemmat maalit tililleen.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Dallasin puolelta täytyy kyllä itsekin nostaa Hintz esille. Iso koko, hyvä luistelu yhdistettynä kykyyn löytää ne oikeat luistelulinjat, korkea intensiteetti sekä keskitasoa paremmat (joskaan ei erinomaiset) kiekolliset taidot ovat kova kombinaatio. Top-3-hyökkääjä Seguinin ja Radulovin ohella (jotka eivät kyllä kummoisesti pelanneet).

Jamie Bennin kohdalla on kyllä syytä olla huolissaan. Oli lähinnä vapaamatkustaja omissa kentissään ja pääosin vain välillä väläytti jotain. Näyttää siltä, että on menettänyt yhden askeleen, minkä johdosta ei kerkeä tilanteisiin samalla tavoin kuin ennen. Tuo taas on laskenut miehen intensiteettia hitosti, koska täytyy keskittyä enemmän sijoittumiseen. Fyysinen elementti on hävinnyt melkein kokonaan ja puhtaana taitopelaajana Benn on melko keskinkertainen ellei alle.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hieno sarja, ja vielä hienompi lopetus! Fiilikset vaihtelivat ottelusarjan aikana sen suhteen, kumman toivon menevän jatkoon sarjasta. Välillä olin Dallasin puolella, välillä St. Louisin. Lopulta olin kuitenkin iloinen, että Blues voitti.

Muutama perustelu Blues-voiton toivomiselle. Ensinnäkin joukkue oli aivan ylivoimainen varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä, joten olisi ollut melkeinpä epäoikeudenmukaista hävitä matsi tällaisen esityksen jälkeen. Toiseksi olen iloinen Patrick Maroonin puolesta. Hän oli lyhyen visiittinsä ajan Devilsissa hyvä soturi, minkä päälle sitten se, että hän on St. Louisin oma poika, joka ei meinannut saada viime kesänä miltään joukkueelta sopimustarjouksia (kuuntele esim. Spittin' Chicletsin jakso). Lopulta hän solmi vuoden sopimuksen Bluesin kanssa ja pääsi pelaamaan samaan kaupunkiin, jossa hänen poikansa asuu. Sitten kauden puolivälissäkään muut joukkueet eivät olleet hänestä kiinnostuneita, kun Blues alkoi kartoittaa, ketä se kauppaa kenties joukkueesta myöhemmin pois (myös tästä on ollut podcasteissa juttua). Ura Bluesissakaan ei lähtenyt Maroonilla helpolla käyntiin, kun hän istui alkukaudesta myös poppareilla. Nyt pudotuspeleissä Maroon-Bozak-Thomas -ketju on ollut kuitenkin melkein jokaisessa katsomassani pelissä todella hyvä. Viimeisimmäksi, ja tärkeimmäksi, Dallasin tippumisen myötä Devilsin varausvuoro Ben Lovejoysta on pikkuisen korkeampi, eikä Rangers saa Zuccarellosta konferenssifinaaliin yltämisestä tulevaa ykköskierroksen varausvuoroa.

Bishop oli jäätävä, lähellä oli mies ryöstää pelin yksin vieraille, turhan paljon tämä jääkiekko on kyllä maalivahtien varassa mielestäni.
Tästä olen täysin samaa mieltä.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Toiseksi olen iloinen Patrick Maroonin puolesta. Hän oli lyhyen visiittinsä ajan Devilsissa hyvä soturi, minkä päälle sitten se, että hän on St. Louisin oma poika, joka ei meinannut saada viime kesänä miltään joukkueelta sopimustarjouksia (kuuntele esim. Spittin' Chicletsin jakso). Lopulta hän solmi vuoden sopimuksen Bluesin kanssa ja pääsi pelaamaan samaan kaupunkiin, jossa hänen poikansa asuu. Sitten kauden puolivälissäkään muut joukkueet eivät olleet hänestä kiinnostuneita, kun Blues alkoi kartoittaa, ketä se kauppaa kenties joukkueesta myöhemmin pois (myös tästä on ollut podcasteissa juttua). Ura Bluesissakaan ei lähtenyt Maroonilla helpolla käyntiin, kun hän istui alkukaudesta myös poppareilla. Nyt pudotuspeleissä Maroon-Bozak-Thomas -ketju on ollut kuitenkin melkein jokaisessa katsomassani pelissä todella hyvä.
Tarkoitin mm. tätä:
https://twitter.com/leahflame/status/1125978434998493184
https://twitter.com/PeteBlackburn/status/1125980508247220224

Ylen juttu Maroonista:
https://yle.fi/urheilu/3-10772142
 
Viimeksi muokattu:
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jokerit
mutta Bennin yritys oli jossain maaliviivan kohdilla varmaan ja hetken päästä Maroon illan toisellaan ratkaisi sarjan. Pienestä kiinni kuten yleensä.
Tässä tuo Bennin tilanne. Siinä peliä katsoessa mietti, että miten ei muka ollut maali, mutta vähän siinä Benn hätäili. Ei olisi montaa astetta tarvinnut oikealle kääntää, että olisi mennyt patjan kautta tai vaihtoehtoisesti pitää kiekkoa puoli sekunttia kauemmin lavassa jolloin olisi kiekko kääntynyt paremmin. Binnigton ei ole edes liikkeessä, joten ei olisi ehtinyt peittämään yhtään enemäpää eikä Paraykokaan häiritse Benniä juurikaan joten varmasti olisi maalin tehnyt jos olisi hieman malttanut odottaa. No, peliä oli jo paljon takana ja tilanteet tulevat nopeasti ettei tuota nyt suurena munauksena voida pitää, mutta taatusti kaivelee Bennillä mielessä. Muutamasta sentistä/asteesta/sekunnin kymmenyksestä kiinni että olisi sankarin viitta tullut, mutta nyt tuo tilanne tavallaan kruunaa Bennin paskan kauden.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
Onnittelut St. Louis Bluesille jatkoonmenosta! Dallasin olisi pitänyt hoitaa tämä sarja kuudennessa pelissä, mutta St. Louisin 1-3 maali kyseissä pelissä lamaannutti Dallasin pelaajat. Toivottavasti St. Louis nappaa sen ensimmäisen Stanley Cupinsa.
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi."
"Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuskinpa olisi haasto mennyt läpi, kun maali tuli jotain 4sek sen jälkeen kun Binnigton menetti mailansa. Kiekko kävi Perronillakin siinä välissä.

Maali Youtubessa:
Mats Zuccarello Scores After Tyler Seguin Knocks Stick Out Of Jordan Binnington’s Hand
Nähdäkseni se oli lisäksi Edmundson joka aiheutti mailan putoamisen Binningtonin käsistä. Binningtonin maila otti osumaa maalille nousseen Seguinin kanssa, mutta oli vielä hänen kädessään sen jälkeen kun Seguin oli ajanut ohitse. Mutta jäi sitten Edmundsonin jalkoihin ja sen takia putosi Binningtonin kädestä. Eli ei tuossa mielestäni ollut perusteita hylkäykselle ja selvästi Bluesin videovalmentaja oli samaa mieltä kun eivät edes näin tärkeässä paikassa yrittäneet haastaa sitä.

Blues oli kyllä kaikin puolin dominoiva molemmissa päissä kenttää sen 80 minuuttia ottelusta. Toisessa jatkoerässä Stars alkoi saamaan ottelua hallintaa mutta niinhän siinä sitten kävi että silloin sitten Blues pääsi kuitenkin ratkaisemaan ottelun. Bishop piti Starsia pelissä mukana ja oli lähellä ryöstää ottelun Starsille mutta ei ihan riittänyt. Tosiaan Bennin tilanne täällä mainittu ja olihan siinä Coglianolla tyhjä maali myös edessään toisessa jatkoerässä mutta nosti rystyllä ohitse. Eli ratkaisun paikkoja olisi ollut myös Starsille mutta lopulta kaikin puolin oikeaan osoitteeseen voitto meni tässä ottelussa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Laitetaan nyt vielä se kaikista paras Maroon-tarina niille, joilla on lukuoikeus The Athleticiin:

"The Pat Maroon rally towels had yet to be draped over the seats and Don Draper had yet to enter the building when Patti Maroon received a text regarding her son.

It was early Tuesday and fans were beginning to make the connection that Game 7 between the Blues and Stars was being played on May 7, and that Maroon’s No. 7 would be featured on the towel.

“I didn’t want to make anything too big out of the 7-7-7 thing,” Patti said. “But Pat’s resource teacher from Oakville High, Patti Higgins, texted me, asking if he was going to score the game-winner. I just really wanted them to win, and I didn’t care who scored.”

https://theathletic.com/967752/2019/05/08/a-crying-son-a-hollywood-actor-and-a-prayer-card-behind-the-scenes-of-pat-maroons-double-ot-goal/
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
Seiskapeliä ounastelin, ja sellainen saatiin. Aika huima vieläpä. No, ei sentään yhtä huima kuin San Josen ja Vegasin, mutta silti. Aika turvallinen olo oli katsella Bluesin myllytystä, ja jotenkin oli luottavainen olo koko ajan. Olikohan se viides matsi, kun Blues oli koko ajan hätää kärsimässä ja luistimenpotkun jäljessä. Silloin tiesi alusta asti, että tukkaan tulee. Kärsivällisyys voitti tällä kertaa, vaikka Piispalle onkin pakko nostaa hat... no, hiippaa.

Tällä hetkellä puolustus toimii. Binnington on kuuma, pakkien suorittamisessa ei valittamista. Barbashevilta hieno matsi tämä seiska, kuten joku jo mainitsikin. Robert Thomas pelaa hienoja pleijareita, uransa ensimmäisiä. Tarasenko ja O’Reilly kun saataisiin vielä tasolleen, niin mieli olisi levollisempi konferenssifinaaleissa. Tosin Stars pimensi nämä herrat aika tyylikkäästi. Onneksi laatua löytyy monesta ketjusta.

Ensi yönä sitten väijytään vastus. Jotenkin mieluummin ottaisin ehkä Avalanchen. Sharksilla on kuitenkin niin helvetin paljon enemmän kokemusta, rutiinia, tietoa siitä miten nämä käännetään.
 
I’ve seen it all, I became tired
I was wired, I was admired
I was expired, I was retired

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Vitospelin jälkeen olin jo melkein valmis heittämään pyyhkeen kehään, mutta huh huh, olipa kaksi viimeistä peliä Bluesilta. Tänään eivät edes kiekot pomppineet alkuunkaan ja Bishop seisoi päällään, mutta silti kotijoukkue jaksoi painaa. Lopulta se palkinto myös tuli, vaikka jatkoajalla näytti hetkittäin siltä, että Stars tämän kääntää.

Bluesin beat writer Rutherford taisi ennen sarjan alkua tviittailla, että joukkueiden kohdatessa edellisen kerran näissä merkeissä ei Starsilla ollut Radulovia eikä silloin loukkaantumisen takia koko sarjan missannutta Seguinia. No, eipä näkynyt kumpaakaan oikein nytkään ja muutenkin hyvin hiljaista oli molempien joukkueiden ykköspyssyjen osalta. Tarasenko oli ratkaisemassa ykköspeliä, siinäpä se.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Seiskapeliä ounastelin, ja sellainen saatiin. Aika huima vieläpä. No, ei sentään yhtä huima kuin San Josen ja Vegasin, mutta silti. Aika turvallinen olo oli katsella Bluesin myllytystä, ja jotenkin oli luottavainen olo koko ajan. Olikohan se viides matsi, kun Blues oli koko ajan hätää kärsimässä ja luistimenpotkun jäljessä. Silloin tiesi alusta asti, että tukkaan tulee. Kärsivällisyys voitti tällä kertaa, vaikka Piispalle onkin pakko nostaa hat... no, hiippaa.

Tällä hetkellä puolustus toimii. Binnington on kuuma, pakkien suorittamisessa ei valittamista. Barbashevilta hieno matsi tämä seiska, kuten joku jo mainitsikin. Robert Thomas pelaa hienoja pleijareita, uransa ensimmäisiä. Tarasenko ja O’Reilly kun saataisiin vielä tasolleen, niin mieli olisi levollisempi konferenssifinaaleissa. Tosin Stars pimensi nämä herrat aika tyylikkäästi. Onneksi laatua löytyy monesta ketjusta.

Ensi yönä sitten väijytään vastus. Jotenkin mieluummin ottaisin ehkä Avalanchen. Sharksilla on kuitenkin niin helvetin paljon enemmän kokemusta, rutiinia, tietoa siitä miten nämä käännetään.
ROR on kaukana siitä mitä oli runkosarjassa. Askelelen hitaampi, heikko kulmissa, uskon hänellä olevan jotain loukkia alla. Isomman loven on ottanut hänen bravuurinsa alue eli aloitukset. ROR vetää 47% kun runkosarjassa se oli liigan top3. 57% hujakoilla. Toki otanta on pieni, mutta kaikki hänen tekemänsä kielii ettei kaikki ole ok.

Uskon, että Berube adjustoi tuleviin peleihin ja Thomas mahdollisesti saa aikaa 1 yv. Alue missä nuottilaiset vielä ontuvat ja pahasti. Yv ovat olleet momrntum tappajia kun ne pitäus juuri tuoda sitä ja antaa mahdollisuuden hyödyntää 5on5 dominanssia.

On muuten ollut ilo katsoa miten Berube operoi ennen pelejä ja kesken pelien. Dunn siirto 1yv toi kaivattua 'nopeutta' peliin. Schenn ja Perronin vaihto kesken pelin Jets sarjassa. Bortuzzo hämmentämään ja Edmunson vaihtoon. Blaisin tuominen game 6. Vielä on ässä hihassa MacMac joka minusta menee Steenin edelle omissa papereissa, mutta tuskinpa veteraani istuisi.
 
Viimeksi muokattu:
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
ROR on kaukana siitä mitä oli runkosarjassa. Askelelen hitaampi, heikko kulmissa, uskon hänellä olevan jotain loukkia alla. Isomman loven on ottanut hänen bravuurinsa alue eli aloitukset. ROR vetää 47% kun runkosarjassa se oli liigan top3. 57% hujakoilla. Toki otanta on pieni, mutta kaikki hänen tekemänsä kielii ettei kaikki ole ok.
Sehän tässä vähän pelottaa ja vituttaakin. Kerrankin Bluesilla on kunnon ykkössentteri, ja saumat mennä päätyyn, mutta ukko on heikossa kunnossa. Sharks on paha, siihen kyllä tarvitaan pelikykyinen O’Reilly.

Noin yleisesti ottaen ROR on kyllä Bluesin kovin värväys miesmuistiin. Aika moni nykykokoonpanon ukko on oma varaus, mutta harvemmin on mitään hyvää naarattu muilta pois. Binningtonin, Pietron ja O’Reillyn varaan on hyvä rakentaa ensi kautta, kävi nyt miten hyvänsä.
 
I’ve seen it all, I became tired
I was wired, I was admired
I was expired, I was retired

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
Bluesista näkee, että nyt pelataan sellaisista asioista joista ei ole ennen pelattu. Että nyt jos koskaan on se mahdollisuus, nyt mennään loppuun asti. Menneisyys on mitä on, ensi vuodesta ei kukaan tiedä mutta nyt ollaan jo kaksi jengiä raivattu tieltä. Nyt, jos ikinä. Nyt.
 
I’ve seen it all, I became tired
I was wired, I was admired
I was expired, I was retired
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy