St. Louis Blues 2013–2014

  • 159 817
  • 566

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Näin ulkopuolisesta näyttäisi hyvältä ellei jopa loistavalta jos sentterit olisivat Backes, Berglund, Lehterä, Sobotka, Porter ja vaikkapa Nichol. Jos sitten Lehterästä ei olekaan tuohon niin Sobotka on hyvä kolmoseen ja Porter riittää neloseen. Mutta jos Lehterä onnistuu niin kaikille laitureille riittää päteviä senttereitä neloseen asti. Ja kyllä tuo BB- kaksikko on riittävän hyvä menestyksen kannalta, muista seikoista se on enemmän nyt kiinni.

Mielenkiintoista nähdä millaisia soppareita onnistuvat tekemään varsinkin pakiston kärkipelaajien kanssa, kuten myös Berglund-Stewart kaksikon osalta.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Bluesissa loistavan loppukauden pelannut Jaden Schwartz on kutsuttu mukaan edustamaan Kanadaa käynnissä oleviin mm-kisoihin. Schwartz on edustanut Kanadaa ennen WJC:ssa vuosina 2011 ja 2012.

Ty Rattien joukkueen Portland Winterhawksin urakka alkaa Memorial Cupissa lauantaina, kun se kohtaa QMHJL:n voittaneen Halifax Mooseheadsin. Yritän seurata Winterhawksien ja erityisesti Rattien peliä Memorialissa. Yritän miehen osalta jonkinlaisen tiivistelmän turnauksesta kasata(jos ehdin pelejä katsomaan), kun on pelit pelattu.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Voihan oikeudet Lehterästä treidata vaikkapa Columbukseen tai johonkin muuhun organisaatioon, jossa tarvitaan hyökkäävien ketjujen sentteri-pelintekijää. Eikö? Vaihdossa Blues sitten saisi niitä "upgradeja" joita mahdollisesti jollekin osastolleen tarvitsee. Näin siis ei-hirveästi-Bluesia-seuranneen näkökulmasta.

Veikkailin SC:tä nuottipaidoille jo täksi kaudeksi, mutta erehdyin. Ensi kausi tuo uudet kujeet mukanaan, joten ehkä sitten 2014.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Ty Rattien edustama Portland Winterhawks kohtaa ensi yönä Saskatoon Bladesin, joka on "Robin kierroksen" viimeinen peli. Voitolla Portland etenee semi-finaaliin ja häviöllä kohtaa tie-breakerissa Lobdon Knightsin. Ensimmäisessä pelissä Portland hävisi Halifaxille 7-4, jossa Rattie keräsi tehot 1+2 ja toisessa pelissä Londonia vastaan 2+1, kun Winterhawks voitti 6-3. Rattien ensimmäiset maalit syntyvät hienolla toe-dragilla rystylle ja sen jälkeen lähes tyhjiin. Rattie on ollut Portlandin tehokkain pelaaja tehoilla 3+3=6.

Blues on solminut tulokassopimuksen maalivahti Niklas Lundstromin kanssa. Lundstrom on Bluesin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2011. Mahdollisesti oikeudet sisällytetään johonkin pieneen kauppaan, kun prospecteista löytyy myös paljon lupaavammat maalivahdit Allen ja Binnington?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mennyt täysin ohi että Cracknellin vuoden mittainen, 600 000 dollarin arvoinen yksisuuntainen jatkosopimus julkaistiin tuossa pari päivää sitten. Hyvä juttu että loppukaudesta ilmeisen hyvin toiminut nelosketju Cracknell-Porter-Reaves pysyy kasassa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ty Rattien edustaman Portlandin kausi päättyi katkeraan tappioon Halifaxia vastaan Memorial Cupin finaalissa lukemin 6-4. Rattie tosin oli mukana Winterhawksin kaikissa maaleissa tehden tehot 1+3.

Jotenkin tuntuu että Rattie saattaisi olla valmis NHL:ään jo ensi kaudella, mutta aika näyttää.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Ty Rattien edustaman Portlandin kausi päättyi katkeraan tappioon Halifaxia vastaan Memorial Cupin finaalissa lukemin 6-4. Rattie tosin oli mukana Winterhawksin kaikissa maaleissa tehden tehot 1+3.

Jotenkin tuntuu että Rattie saattaisi olla valmis NHL:ään jo ensi kaudella, mutta aika näyttää.

Rattielta kokonaisuudessaan hyvä turnaus tehoin 6+6=12, sekä loistava kausi WHL:ssä, joka päättyikin sitten mestaruuteen.

On antanut hyviä näyttöjä Bluesin suuntaan. Aiemmin selvänä heikkoutens ollut luistelu on parantunut kauden aikana paljon. Edelleenkään ei ole NHL:n mittapuulla todella nopea, mutta varmasti tarpeeksi hyvä luistelija. Varsinkin liikkeelle lähteminen tuntuu olevan paljon terävämpää kuin viimekaudella. Ehdottomasti kilpailemaan syksyllä pelipaikasta ylhäällä ja todella paljon lopulliseen pelipaikkaan vaikuttaa Bluesin toimet kesällä. Jos Perron/Stewart on tai ovat lähtemässä, näkisin Rattien ylhäällä mieluusti. Kuten Deko sanoi, aika kuitenkin näyttää.

Edit: Itseltä myös Cracknellin sopimus mennyt täysin ohi, mutta hyvä siirto Armstrongilta. Todella hyvä työntekijä ja fyysinen hyökkääjä nelosessa.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Nostetaanpa hieman tarkemmin esille tulevan kesän sopimuksia, kun Armstrong avasi jatkosopimusten solmimisen tekemällä pahvin Cracknellin kanssa. Ajattelin nostaa keskusteluun ensin mielestäni kaksi kiinnostavinta ja myös tärkeintä sopimusta. Puolustajat Alex Pietrangelo ja Kevin Shattenkirk.


Alex Pietrangelo

Ehdottomasti tärkein ja pakollinen jatkosopimus Bluesin kannalta. En näe juurikaan mitään syytä, miksei Pietrangelo saisi jatkosopimusta. Selvä franchise-puolustaja ja joukkueen puolustuksen leader moneksi vuodeksi eteenpäin. Mitä tulee sopimuksen kestoon ja arvoon, uskon että Pietrangelo voi "kertoa hintansa" ja se maksetaan. Kaikki mikä on alle 7M, on mielestäni hyvin. Uskoisin sen olevan caphitiltään ~6.5milj. ja 8 vuoden mittainen. Pietrangelolla on kuitenkin sama agentti, joka Drew Doughtylla ja se saa hieman epäluuloiseksi lopullisen arvon suhteen. Myös Bouwmeesterin 6,68milj. sopimus saattaa vaikuttaa Pietrangelon sopimuksen arvoon, jos agentti käyttää sitä neuvotteluvalttina. Todennäköisesti tulee olemaan viimeisten sopimusten joukossa, joita Blues solmii.


Kevin Shattenkirk

Shattenkirk on nostanut tasoaan paljon ja on todella hyvä puolustaja hyökkäyspäässä sekä kiekon kanssa. Puolustuksessa on pieniä heikkouksia, mikä erottaakin puolustajan liigan suurimmista tähdistä. Monen joukkueen mittapuulla selvä top-2 puolustaja, muttei varmasti koskaan mitään Norris-tasoa. Hyvin todennäköinen ja tärkeä jatkosopimus Bluesin kanssa tulee olemaan, mutta myös treidin osallisena mahdollinen. Tätä pidän kuitenkin hyvin epätodennäköisenä. Shattenkirkin sopimuksen uskoisin olevan pituudeltaan Pietrangelon sopimusta lyhyempi ja arvoltaan 4+milj, mutta kuitenkin alle 5milj.

Mielipiteitä muilta palstalaisilta ja ketjua seuraavilta?
 

Obloquy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bluesit, ManUtd, Jets
Pietrangelon sopimusneuvottelut lienevät varsin mielenkiintoiset. Bluesin johto varmasti käyttää, tai ainakin haluaa käyttää, vertailukohtana OEL:n tuoretta sopparia (33M, 6y, 5,5MAvg). Tuo oli omasta mielestäni Phoenixin johtoportaalta aivan loistava diili ja OEL sekä AP ovat melko samalla viivalla sekä nykyisellä tasollaan että potentiaaliltaan, joten sen käyttäminen verrokkina on täysin perusteltua. Pietrangelon puoli hakenee sopparia, joka on lähes identtinen Doughtyn sopparin kanssa eli 56M, 8y, 7,0MAvg. Koen myös Doughtyn ja AP:n olevan hyvin lähellä toisiaan pelitasollisesti. Myös herrojen draft pedigree ja pistekeskiarvot NHL:n puolella tukevat tätä. OEL:n soppari on ainakin tällä hetkellä seuralle todella kannattava ja ihan näin hyvään lopputulemaan en Pietrangelon kohdalla usko. Näkisin tulevan sopparin sijoittuvan näiden kahden verrokin välimaastoon, joten jotakin luokkaa 6y, 6-6,5MAvg. Subbanin sopparin tyyliseen siltamalliin en usko, sillä Pietrangelo on jo vakiinnuttanut tasonsa ja osoittanut olevansa selkeä ykköspakki ja hyvin todennäköisesti tulevaisuuden Norris-kandidaatti. Joka tapauksessa Pietrangelon kiinnittäminen mahdollisiman pitkäksi ajaksi nuottinuttujen takalinjoille on ehdottomasti Blues-leirin kesän ykkösprioriteetti.

Shattenkirk onkin sitten vaikeampi tapaus. Hän on myös osoittanut olevansa tärkeä palanen takalinjoilla ja etenkin YV:llä, mutta silti mies painii eri luokassa kuin Pietrangelo. Hirveästi yli 4,5MAvg sopparia en haluaisi Shattenkirkille sorvattavan, sillä Blues on lähitulevaisuudessa tilanteessa, jossa jokainen "turha" siivu capista on suuri rasite. Hän ei myöskään ole mielestäni täysin korvaamaton palanen puolustuksessa, vaikka onkin liigan eliittiä vahvuusalueillaan. Siltikin kokonaisvaltaisuuden puute estänee sen ettei hänestä ikinä tule voittavan jengin ykköspakkia (vrt. esim. Campbell Floridassa). Liigan eliittin kuuluvaksi kakkospakiksi ja YV:n pyörittäjäksi hänellä selkeästi on kuitenkin kaikki työkalut, joten Shattenkirkin soppari on kesän prioriteetti numero kaksi.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Phoenixin johtoa täytyy kehua OEL:n sopparista, enkä jaksa uskoa että Pietrangelon kanssa päästään noin hienoon sopimukseen vaan kyllä se soppari tulee muistuttamaan enemmän Doughtyn vastaavaa. Jos Pietron ja Doughtyn nykytasoa vertaillaan, niin ovat kyllä melko samalla viivalla. Toki Doughty on jo nuorena pystynyt osoittamaan olevansa kovien pelien mies ja onkin oikeasti voittanut jotain toisin kuin Pietro, joka on lähinnä vain hiipunut kovien pelien koittaessa. Alexin kokonaispotentiaalin näkisin kuitenkin suurempana kuin Doughtyn vastaavan, joten ehdottomasti joudutaan myös potentiaalista Pietrolle maksamaan. Niinkuin täällä mainittiinkin jo, niin jotain OEL:n ja Doughtyn soppareiden välimaastosta Pietrangelolle niin voi olla tyytyväinen.

Nyt ehdottomasti myös Shattenkirkille juuri tuollaista 4,5M caphitin sopparia niin on tulevaisuus muutamaksi vuodeksi eteenpäin kunnossa. Muutaman vuoden päästä todennäköisesti nähdään jo mihin suuntaan herrojen Schwartz, Tarasenko, Rattie ja Jaskin urat ovat lähteneet, jolloin joudutaan jo tekemään radikaaleja muutoksia palkkakaton takia. Shattenkirk voi tällöin olla ensimmäisten joukossa pakkaamassa kamppeitaan sillä useassa joukkueessa olisi varmasti ykköspaikan tontti tarjolla, ja myös vastine Bluesin suuntaan voisi olla aika kovaa luokkaa. Tämä tietysti edellyttäen, että muuan Pietro nousee sille paljon puhutulle ja odotetulle Norris-tasolle, jolloin rahkeet myös riittävät Shattenkirkin kauppaamiseen.

Tänä kesänä tekee jo tiukkaa mikäli Pietron ja Shattenkirkin sopimusten lisäksi olisi tarkoituksena hankkia se ykkössentteri jostain.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Amrstrong jatkaa nopeaa tahtiaan jatkosopimusten solmimisessa ja nyt 24-vuotias puolustaja Ian Cole on kirjoittanut kahden vuoden pahvin. Sopimus on yksisuuntainen.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näköjään Armstrongilta ja valmennusjohdolta löytyy vielä luottoa vuonna 2007 ykköskierroksella varattuun Coleen vaikka kehitystä ei ole tapahtunut toivotulla tavalla. Eipä sopimus tosin vielä tarkoita etteikö Colea mahdollisesti käytettäisi kauppatavarana, Rutherfordin mukaan Armstrongin tavoitteena on signata kaikki RFA:t ja treidit ovat kuulemma aina mahdollisia.

Toivottavasti Pietrangelon sopimusta ei väännetä yhtä pitkään kuin Doughtyn kaksi vuotta sitten.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Näköjään Armstrongilta ja valmennusjohdolta löytyy vielä luottoa vuonna 2007 ykköskierroksella varattuun Coleen vaikka kehitystä ei ole tapahtunut toivotulla tavalla. Eipä sopimus tosin vielä tarkoita etteikö Colea mahdollisesti käytettäisi kauppatavarana, Rutherfordin mukaan Armstrongin tavoitteena on signata kaikki RFA:t ja treidit ovat kuulemma aina mahdollisia.

Uskoisin, että kolmikosta Cole, Russel, Leopold joku lähtee varmasti. Jos Leopoldin kanssa ei synny sopimusta, niin Colen paikka kokoonpanossa on mahdollinen. Colesta sen sijaan voisi markkinoilla jotain saada takaisinkin ja jos maalivahtia ei kaupata, niin Cole+Stewart/Berglund+varausvuoro kuulostaisi mielestäni ihan realistiselta paketilta. Jos taas miehelle meinataan peliaikaa ylhäällä, niin tarvitsee pienemmän roolin ja mahdollisesti Polakin/Jackmanin pakkipariksi.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Edelleen mietityttää mihin Jori meinataan rosterissa tunkea mikäli sopimukseen päästään. AHL:ssä mies ei viiletä ensi kaudella, se on melkoisen varmaa. Berglundia saatetaan hyvinkin kaupitella muualle, kunhan nyt pääsee ensin sopimukseen Bluesin kanssa. Armstrong kun on vihjaillut että jokainen RFA signataan eikä ketään lähdetä vapaana kaupittelemaan.

Mikäli rosterissa vaihtuu päittäin Lehterän kanssa kukaan kolmikosta Backes/Berglund/Sobotka, itken verta. Lehterän tasoa kun ei olla pienessä kaukalossa päästy todistamaan, niin ei miehen varaan voi myöskään mitään laskea. Backes-Lehterä-Sobotka-Porter ei millään mittarilla kuulosta cuppia tavoittelevan joukkueen sentteriosastolta. Pointtini on se, että Lehterän näkisin enemmän kuin mielelläni harjoitusleirillä tappelemassa rosteripaikasta ja ilahdun mikäli sitä kautta Jori ottaa paikkansa. Ennen tätä ei kuitenkaan ole varaa laskea miehen varaan mitään. Siksi mietityttää suuresti mitä johtoporras on miettinyt Lehterän tulevaisuuden suhteen.

Ps. Colen haluaisin nähdä ensi kaudella tosissaan kamppailemassa kutospakin paikasta. Leopold pelasi kelpo kauden treidin jälkeen Bluesissa, mutta ei mielestäni tuonut mitään sellaista mitä Cole ei voisi tuoda ensi kaudella mikäli motivaatio on kunnossa. Leopold ulos, ja Russell kamppailemaan Colen kanssa kutospakin paikasta. Puolustus on sen verran kova, että sinne voisi hyvin tuoda näitä sisäänajoja ensi kaudella. Muuan Hakanpää olisi myös ilo nähdä Blues-nutussa kokeilemassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miksi sille Lehterälle pitäisi mitään valmista tonttia tehdä? Ei pidä lähteä ylianalysoimaan. Nykyiset sentterit jatkaa ja Lehterä tuodaan campille, tarjotaan vaikka suora 1-vuotinen 1-sunnan sopimuskin, jotta saa rauhassa ajaa itsensä sisään. Katsotaan missä mennään ja jos vaikka jollekin sentterille käy jotain, niin sitten on valmis varamies siinä heti tarjolla. Ties vaikka kaappaa pelipaikan, eikä luovu siitä koskaan. Näitä on nähty. Mutta ihan alkuperäinen suunnitelma mitä todennäköisimmin on tuollainen Back-up plän.

Ruoskiihan se jotain Berglundiakin yrittäämään kovemmin, kun tuodaan pientä uhkaa taakse ja julkisuuteen vuotaa samalla treidihuhuja...
 

Kyle

Jäsen
Täytyy vieläkin ihmetellä Blues-fanien pessimististä suhtautumista Lehterään, vaikka asiasta sivun verran väännettiinkin. Jokatapauksessa hieno homma, jos/kerta Jori lähtee yrittämään Amerikan valloitusta.

Lähtökohtaisesti Lehterä on St Louisin nykyisen sentterinelikon taitavin sentteri ja päästessään kokoonpanoon tuo juuri sitä kiekkolisuutta, mitä muuten tasaisen vahvasta Blues hyökkäyksestä eniten puuttuu. Henkka hyvin kiteyttikin olemattomat riskit ja houkuttelevan potenttiaalin. Ymmärrän kyllä fanejakin jotka haluavat sen takuuvarman ykkössentterin, mutta en tajua kuinka kokoonpanoon voisi murtautua kukaan valmis prospect/oma varaus jos ei anneta mahdollisuutta. Ei sieltä parempaakaan jannua ole odotettavissa sentterin tontille, oli kyse sitten tämän tai lähimenneisyyden ensimmäisten kierrosten varauksista.
Lehterä ei lähtökohtaisesti kalpene esimerkiksi viimme kauden alun Tarasenkolle, jolle annettiin mahdollisuus ja otti sen. Kaiken lisäksi tältä parilta löytyy yhteistä historiaa, joka on hyväksi todettu.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Edelleen mietityttää mihin Jori meinataan rosterissa tunkea mikäli sopimukseen päästään. AHL:ssä mies ei viiletä ensi kaudella, se on melkoisen varmaa. Berglundia saatetaan hyvinkin kaupitella muualle, kunhan nyt pääsee ensin sopimukseen Bluesin kanssa. Armstrong kun on vihjaillut että jokainen RFA signataan eikä ketään lähdetä vapaana kaupittelemaan.

Mikäli rosterissa vaihtuu päittäin Lehterän kanssa kukaan kolmikosta Backes/Berglund/Sobotka, itken verta. Lehterän tasoa kun ei olla pienessä kaukalossa päästy todistamaan, niin ei miehen varaan voi myöskään mitään laskea. Backes-Lehterä-Sobotka-Porter ei millään mittarilla kuulosta cuppia tavoittelevan joukkueen sentteriosastolta. Pointtini on se, että Lehterän näkisin enemmän kuin mielelläni harjoitusleirillä tappelemassa rosteripaikasta ja ilahdun mikäli sitä kautta Jori ottaa paikkansa. Ennen tätä ei kuitenkaan ole varaa laskea miehen varaan mitään. Siksi mietityttää suuresti mitä johtoporras on miettinyt Lehterän tulevaisuuden suhteen.

Backes saattaisi jossain tapauksessa mennä myös laidassa, vaikka mielestäni sopii loistavasti sentterin tontille. Tälläisessä tapauksessa Lehterä voitaisiin saada johonkin ehkä sopimaan.

Pointti täällä on ollutkin, että rauhassa kokeilemaan, mutta ei ole ratkaisu mitenkään cuppia tavoittelevan joukkueen ykkössentterin puutteeseen. Lehterä on kyllä taitava ja voi hyvin paikan lunastaakkin, mutta mielestäni hiukan liikaa puhua ykkössentteristä tai verrata 21-vuotiaaseen Tarasenkoon, jolla on vielä kehityttävääkin. Taistelee pelipaikasta pienin riskein, mutta ei ole mikään sateentekijä joukkueen ykkössentterin puutteeseen. Itse myös lähtisin kauteen nixon74:n luettelemilla senttereillä ja Joria sitten paikkaamaan loukkaantumisten sattuessa.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Jatketaan vääntöä Lehterästä kun se on jälleen hyvässä vauhdissa :)

Pointtini meni nyt sivu suun muutamalta kanssakirjottajalta mutta ehkä se olikin hieman epäselvästi muotoiltu. Nykyisellä sentterinelikolla Lehterälle ei näin lähtökohtaisesti ole tilaa keskellä eikä taida oikein soveltua laitaankaan. Ilman muuta otetaan mies harjoitusleirille kilpailemaan siitä paikasta mikäli haluaa tulla, mutta miehen varaan ei voida laskea ennen tätä mitään suuria odotuksia, esimerkiksi että pystyisi korvaamaan Berglundin mikäli tämä treidataan. Tässä haen juuri sitä worst-case skenaariota, jossa Berglund treidattaisiin kesällä ja Jorille tehtäisiin soppari olettaen että mies ottaisi saman tien pätevän kakkossentterin paikan. Nimenomaan pätevän, sillä Blues on ihan tosissaan cup-jahdissa mukana, eikä heikolla sentteriosastolla ole mitään jakoa voittaa cuppeja.

Summa summarum, Lehterä ilomielin mukaan kilpailemaan sentteripaikasta, muttei odoteta kaverista mitään sateentekijää. Henkan mainitsema back-up rooli onkin ainoa mihin kaverilla on käyttöä tällä hetkellä. Ei missään nimessä yritetä lähtökohtaisesti korvata Lehterällä ketään nykyisestä sentterinelikosta, jotka ovat kaikki jo tasonsa NHL:ssä osoittaneet. Eri asia sekin mikä on Lehterän kiinnostus lähteä rapakon taakse pelkäksi back-upiksi kun Venäjällä olisi vähän isompi raha ja rooli tiedossa.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Voisi kai Joria kokeilla laidallakin? Vladimir Tarasenkon kanssa hyvät kemiat ennestään ja sentteriksi kun löisi tyyliin jonkun David Backesin, niin alkaisi olemaan aika hyvä kenttä kasassa - vaatii toki sen, että Lehterä breikkaa.

Jori pelinrakentajana ja kiekkovirtuoosina jakelee Tarasenkolle paikkoja, joka sniperin ominaisuudessa latoo laattaa sisään ja Backes kunnon power forwardina sentteröi tuota. Liigan parhaita kahden suunnan senttereitä Devils-fanin silmin.

Lehterä on vetänyt KHL:ssä hyvillä aloitusprosenteilla, mutta käsittääkseni Backes ei ole hassumpi aloittaja hänkään ja toki vielä astetta kovemmass sarjassa. Toki jos mietitään, että sentteriltä vaaditaan hyvää oman pään pelaamista, niin Backes all the way.

Toki Backes on käytännössä joukkueen ykköshyökkääjiä, että Lehteränkin pitäisi ansaita näyttöpaikkansa hänen laidallaan/sentterinä. Paperilla tuo vaan näyttäisi suht herkulliselta ketjulta, mutta toki kaukana, kaukana todellisuudesta.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Voisi kai Joria kokeilla laidallakin? Vladimir Tarasenkon kanssa hyvät kemiat ennestään ja sentteriksi kun löisi tyyliin jonkun David Backesin, niin alkaisi olemaan aika hyvä kenttä kasassa - vaatii toki sen, että Lehterä breikkaa.

Jori pelinrakentajana ja kiekkovirtuoosina jakelee Tarasenkolle paikkoja, joka sniperin ominaisuudessa latoo laattaa sisään ja Backes kunnon power forwardina sentteröi tuota. Liigan parhaita kahden suunnan senttereitä Devils-fanin silmin.

Lehterä on vetänyt KHL:ssä hyvillä aloitusprosenteilla, mutta käsittääkseni Backes ei ole hassumpi aloittaja hänkään ja toki vielä astetta kovemmass sarjassa. Toki jos mietitään, että sentteriltä vaaditaan hyvää oman pään pelaamista, niin Backes all the way.

Toki Backes on käytännössä joukkueen ykköshyökkääjiä, että Lehteränkin pitäisi ansaita näyttöpaikkansa hänen laidallaan/sentterinä. Paperilla tuo vaan näyttäisi suht herkulliselta ketjulta, mutta toki kaukana, kaukana todellisuudesta.

Tälläiseen kokeiluun itsekin olisin helpommin valmis "myöntymään", koska kakkoseen ja kolmoseen löytyy hyviä senttereitä molempiin suuntiin. Lehterä ei olisi laidalla ollenkaan niin suuressa puolustusvastuussa ja saattaisi olla kokeilun arvoinen, jos harjoitusleiri menisi nappiin. Riippuu tietenkin myös paljon kesällä tapahtuvista sopimuksista ja mahdollisista siirroista, sekä vaatii paljon ennen kuin on todellisuutta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos Lehterä ja Backes saisivat tehtyä Leino-Briere kaltaisen roolijaon, niin homma voisi toimiakkin. Puolustusalueella Backes pelaa sentteriä ja Lehterä laitaa. Hyökkäysalueella toisinpäin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Minkälaiset fyysiset vahvuudet/heikkoudet Lehterällä on? Laittakaa jotain pientä infopakettia herrasta kun häntä ollaan jo 1-kenttää sovittelemassa. Olen täysin missannut tämän suomalaisen maailmanluokan huipun.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minkälaiset fyysiset vahvuudet/heikkoudet Lehterällä on? Laittakaa jotain pientä infopakettia herrasta kun häntä ollaan jo 1-kenttää sovittelemassa. Olen täysin missannut tämän suomalaisen maailmanluokan huipun.

Tussu laukaus ja raskas luistelumekaniikka. Muuten aivan loistava pelintekijä ja varmasti kokonsa puolesta pärjää laitaväännöissäkin. Siinä mielessä ihan kuin Janne Ojanen, mutta heikompi, koska Ojasella oli sentäs hyvä kuti. Periaatteessa Lehterä on kuin Raipe Helmine.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Tuolla luistelullahan mies ei itselleen tule tilaa tekemään, mutta juuri koko ja taito tulevat olemaan tilanteossa miehen suurimmat avut. Laukaus ei NHL-tasolla ole mitenkään erikoinen, kuten Henkka mainitsikin. Tarvitsisi jonkun ketä ruokkia ja laittaisi kiekkoa hyvällä prosentilla sisään. Tästä ja vanhasta kemiastakin johtuen Tarasenko olisi kuin suoraan muottiin. Silti edelleen varhaista spekulointia.

Armstrong on kokonaisuudessaan tehnyt loistavaa työtä, mutta Perronin 4-vuoden mittainen sopimus 3,8milj. cap hitillä saattaa osoittautua vielä hudiksi. Mistään suuresta ongelmasta tai virheestä ei puhuta, mutta Perronin pitää ensikaudella parantaa todella reilusti, jos joukkueessa jatkaa. Puolustus ei tuttuun tapaan juurikaan kiinnostanut ja sen lisäksi hyökkääminenkin muuttui päättömäksi surffailuksi ja tehottomuudeksi. Toivottavasti voin todeta epäilyt vääriksi syksyllä, jos mies maisemissa vielä silloin on..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös