St.Louis Blues 2007-2008

  • 24 982
  • 92

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Olipas ketju valahtanut alas. Ihan hyvissä asemissa ollaan ainakin meikäläisen mielestä. Boyes mättää todella hyvään tahtiin maaleja ja Weightkin on osoittanut heräämisen merkkejä. Stempniakilta odottaisin vielä enemmän maaleja niin alkaa hyökkäyksessa olla mukavasti leveyttä.

Perron pitää tietty nostaa esiin, ei itselläni ainakaan ollut tällaisia odotuksia miehen suhteen. Huikeaa on miehen meno ollut.

Loukkaantuneiden lista on onneksi edelleen lyhyt. Rucinsky on käden takia ollut poissa jo pari viikkoa ja Legacekin nyt jo viikon päivät. Vähän hämmentää ainakin täällä tuo Legacen tilanne. Mies on IR:llä, sanoo että leikkaus vaaditaan kauden päätteeksi. Silti tänään Blues lähetti Schwarzin takaisin Peoriaan ja illalla on ottelu. Kaipa siellä nyt joku Toivosen lisäksi on...Hannun hyvin alkanut kausi on nyt hieman tasoittunut, viime peleissä Blues on päästänyt paljon maaleja vaikken ainakaan ole huomannut Murrayn Toivosta syyttelevän.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Juu, pitäisi palailla takaisin kirjoitushommiin, vaikka omien pelit ollaan innostuneesti katsottu; niin kuitenkaan kiireiltä ei ole ehtinyt kirjoitella. Mutta nyt siis aletaan siltä osin palata kuitenkin arkipäivään.

Floridalle tuli sitten kotona 0-1 takkiin ja ylivoima yski pahanpäiväisesti. Kuusi kertaa päästiin pelaamaan miesylivoimaa tuloksetta ja kun juuri Oilersia vastaan näytti oikein hyvältä yv:n pelaaminen, niin nyt sitten taas ei näyttänyt; olkoon kuitenkin se edelleen hyvä asia että kiekko liikkuu ja painetta pidetään hyvin vastustajan alueella.

Murray pisti ottelun jälkeen:
"The power-play guys can say, 'Well it's easier to kill penalties.' It is. But we're also paying some guys some pretty good dollars to make our power play work."

Keke pisti takaisin:
"I don't know if money should be involved in a comment like that," Blues forward Keith Tkachuk said. "You've just got to get the job done.

Ana on ennenkin aika ärhäkkäästi kommentoinut tiettyjä asioita - hyvä muuten, mutta ei siitä viimeksi paljoa aikaa ole, kun Erik oli vähän allapäin viime loukkaantumisen alla. Hän olisi halunnut aikaisemmin pelaamaan, mutta onneksi tässä tilanteessa Murray piti tiukasti asiasta kiinni ja jalan annettiin parantua rauhassa.

Kokoonpano Floridaa vastaan: (Ruca teki vihdoin paluunsa kokoonpanoon)

Kariya - Weight - Boyes
Perron - Tkachuk - Backes
Stempniak - McClement - Mayers
Rucinsky - R. Johnson - Hinote

Brewer - Salvador
Jackman - Walker
Johnson - McKee

Toivonen

Boyes mättää todella hyvään tahtiin maaleja ja Weightkin on osoittanut heräämisen merkkejä. Stempniakilta odottaisin vielä enemmän maaleja niin alkaa hyökkäyksessa olla mukavasti leveyttä.

Todella tyytyväinen voi tosiaan olla tällä hetkellä, etenkin juuri kun Dougie on vihdoin alkanut löytää pitoaan - kaikkihan sai alkunsa 3-4 -voitossa Oilersia vastaan. Kys. pelissä Doug teki kauden ekan maalinsa ja sen jälkeen on kulkenut mallikkaasti. Weight on jaellut kiekkoa loistavasti ja viime peliä edellisessä häviössä Oilersia vastaan tuli sellainen nappisyöttö Boyesille maalin eteen - ja viellä suoraan jalkojen välistä. Tilanteeseen toisen hyvä syötön antoi tähän mennessä meidän paras hyökkäävä puolustajamme Erik Johnson, joka antoi pelissä peräti kolme syöttöä.

Ykkönen on muutenkin siinä mielessä joerittäin tasapainoinen, että maaleja tällä kaudella jo kunnolla paukutellut Bradikkä osaa myös tehdä peliä - kuitenkin hänellä on kentän maalintekovastuu - samoin kuin puoliksi myös Kariyalla ja Dougie sitten pistää syöttöä lapaan ja jos oikein paikka tulee; niin silloin myös maaliin (viime Oilers-pelissä hyvä syöttö ylivoimalla Paulilta Weightille ja siellä lepäsi).

Stempniak on viime peleissä alkanut löytämään sellaista tasaisuutta otteisiin, jota toivottavasti jatkuukin sitten koko loppukausi. Lähinnä alkukautena kolmoskenttä hoiti tonttinsa mainiosti (niinkuin nytkin) mutta hyökkäyspäässä sitten ei oikein keneltäkään irronnut tehoja. Mayersin kanssa selvästi Jayn ja Leen peli on mennyt sopivasti eteenpäin (Mayers ollut aloituksissa erittäin luotettava + kulmissa myös hyvää työtä). Täten ollen myös Jamalille on alkanut irrota myös jopa ylivoima-aikaa; ja kun siihen lisätään viellä hyvä työskentely alivoimalla, niin Mayers on tällä hetkellä joukkueen monipuolisin pelaaja. Lee'hen palatakseni, niin tällä hetkellä hän pelaa säännöllisesti kakkos-yv:ssä ja myös kakkos-av:ssa. Tkachukin siirryttyä ykkös-ylivoimaan takaisin, jäi Perronille ja Stempniakille tehojen saaminen vastuulle. Kolmantena lenkkinä hyökkääjistä kentällisessä viilettää Backes.

Hannun hyvin alkanut kausi on nyt hieman tasoittunut, viime peleissä Blues on päästänyt paljon maaleja vaikken ainakaan ole huomannut Murrayn Toivosta syyttelevän.

Hannussa ei esimerkiksi katastrofaalisessa Flames- eikä viellä pahemmassa Avs-pelissä ollut mitään jakoa noihin maaleihin. Nyt kun maalinteko alkoi vihdoin luonata (Panthers-peliä ei lasketa) niin myös omissa alkoi soimaan tarpeettomasti. Flamesia vastaan parivaljakolle Jackman-McKee meni kaksi selvää maalia, jotka olisi pitänyt pystyä hoitamaan. Ja taas Avsia vastaan Backmania vietiin kuin litran mittaa ja palkintona onkin ollut hyllytys tämän jälkeen. Ja viime Oilers-pelissä vuorostaan viellä vähän ruosteessa ollut Matt Walker unohti Fernando Pisanin maalin eteen täysin vapaaksi ja maalihan siitä tuli. Samaisessa pelissä McClement menetti kiekon hyökkäysalueella, mutta kuitenkin omalla alueella Brewer sai kiekon; kuitenkin Eric sitten syötti Salvadorille (joka on ollut erittäin hyvä viimeisissä peleissä) joka oli suoraan kahden Oilers-pelaajan puristuksessa ja näin ollen tästä seurasi vuorostaan Horcoffin maali.

Federko myös ihmetteli miksei Brewer lähteny avaamaan suoraan keskialueelle, jossa ei selvästikkään ollut painetta oikealla puolella ja tilaakin oli. Brewer on ollut kohtuulinen tällä kaudella omalla alueella muuten kyllä, mutta muuten ei ole ottanut hänellä kulkeakseen.

Tällä kaudella ja oikeastaan nyt viime peleissä (Colorado-pelissä erityisesti) on ollut pahoja vaikeuksia, jos vastustaja pääsee maalin takaa syöttämään edustaan. Ja tähän asiaan pitää meillä saada muutoksia.

1000:n pelinsä Edmontonia vastaan pelannut Voima-Keke oli lähellä ottelun lopulla tehdä 5-3 -ylivoimasta maalin, mutta jostain syystä (vaikka reboundi tuli täydellisesti) niin ei sitten aivan mennyt maaliin. Viellä pikkaisen myöhemmin samaisella ylivoimalle Keke sai toisen paikan viellä Kariyan syötöstä , mutta Garon torjui. Tuosta pelistä jäi sen verran kismittämään juuri kun voittoa ei tullut, joten olen siitä sitten purkanut suurimman osan :)

Seuraava peli onkin sitten sunnuntaina rakasta vihollista Calgarya vastaan kotona ja toivottavasti viime pelistä opittuna osataan välttää Keenanin tiukkaa karvauspeliä. Voitto kotiin!
 
Viimeksi muokattu:

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Jotenkin jäi mollivoittoinen tunnelma Mäkkäri-Dougie -treidistä.

Itse treidi on todettu erittäin kannattavaksi kaikkialla - ja sitä se todellakin on, mutta aina tietysti kun oma suosikkipelaaja veivataan pois, niin se on aina itselleni kova paikka. Weight teki niin paljon hyviä asioita pelatessaan Bluesissa ja vei organisaatiota eteenpäin pahoinakin hetkinä.

Hänestä mukavampaa ja parempaa pukukoppikaveria on pahempi löytää mistään ja kun puhutaan viellä kunnon "class-act" -pelaajasta; niin sitä pahempi on luopua. Doug on Tkachukin kanssa ne kunnon ikuiset omat pelaajat, ja sitä vasten jos jompikumpi treidataan, niin se ei ole ikinä mitään mukavaa.

Tilanteen tekee myös kamalaksi se tosiasia, ettei Weight ei tule enää palaamaan meidän joukkueeseen kaudelle 2008-09. Davidson ilmoitti hyvin selvästi, että Weight ei olisi enää mahtunut ensi vuoden joukkueeseen ja tämä olisi ollut hänen viimeinen vuotensa näin ollen meillä, valitettavasti.

DW oli viime peleissä vihdoin pääsemässä kunnon vauhtiin ja toivottavasti kaikki hyvä jatkuisi myös Anaheimissa, jossa Dougie istutetaan samaan kenttään slumppaavan Iso-Bertin kanssa.

Kaikkea hyvää Weight loppuvuodelle ja toivottavasti ura ei pääty tähän kauteen! Ja vakaasti uskonkin, että toivottavasti perhe (joka asuu viellä St. Louisissa) antaa DW:lle viellä joustoa pelata - toivottavasti se viellä tapahtuisi jossain lähiseudulla ilman muuta.

Mutta sitten aiheeseen NO.2. Eli toisaalta saa olla erittäin tyytyväinen taas treidin toiseen puoleen. Menetettiin ikuinen omamme, keskiluokan prospecti ja 7th rounderi - ja saatiin myös tänä vuonna vähän hiljaisia aikoja viettänyt vauhtikone Andy Mac. McDonaldia aiotaan pistää ykkösen keskelle Kariyan ja Boyesin kanssa, joka tekee kentästä erään NHL:n nopeimmista. Eli toisaalta taas into on tämän suhteen kova, että saatinpa kuitenkin kova pelaaja ja innolla miehen ekaa matsia tänään saa odottaa meidän nutussa!

Kariya - McDonald - Boyes

Andyn huonoja otteita voi tänä vuonna Anaheimissa spekuloida myös sillä, että Getzlaf otti ykkössentterin viitan itselleen ja toiseksi; Selänteen sapaattivapaa on näkynyt myös Mäkkärin otteissa.

Mutta kuitenkin nyt odottamaan Andyn ensimmäistä peliä meidän joukkueessa. Mäkkäriltä voidaan ihan värilasien läpi odottaa kovaa vauhtia, hyvää työntekoa, parantunutta 2-suunnan peliä, loistavaa pelintekoa - joka taas tunnetusti ruokkii myös Andy Mac'kiä myös maalintekoon. Ja Mäkkäri on oikeassa paikassa aina oikeaan aikaan. Toivottavasti etenkin ylivoimapeli tulee saamaan myös uutta pontta alleen uuden pelintekijän kera.

Ja sekin tosiasia tuntuu erittäin luontevalta tähän paikkaan, että McDonald haluaa aina olla parhaista parhain - asiassa kun asiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Olipas hieno voitto eilen ja pari tappeluakin. Suuri kiitos kyllä Legacelle joka pelasi kerrassaan upea pelin. Muutenkin mukavan tasapainoinen suoritus, Stempniakilta 6 maali olisikohan 11 otteluun(?) joten mukavasti menee hälläkin. Boyes puolestaan teki kauden 21:nnen maalin ja Tkachukilta 1+2. Boyes on kyllä niin liekeissä että huhhuh. Vähän tosin jännittää millä miehelle ensi kaudeksi saadaan tilaa cappiin sekä ennenkaikkea se paljon miehelle joudutaan maksamaan. Näillä näytöillähän mies hypännee lähes tuonne "Vanek-palkoille". Siellä on kuitenkin jo ensi kaudeksi Kariya-MacDonald-Tkachuk-Stempniak joiden yhteenlaskettu cap hit on lähes $16 miljoonaa.

Silmiinpistävää myös se että peluutus oli hyvin tasaista mikä on mielestäni hyvä asia. McKee oli jotenkin yllättävän epävarma.

Sitten ns tietäjille (pp33, Nolan?) kysymys; ainakin nhlnumbersin mukaan B.Jackmanista tulee kauden jälkeen UFA. Muistelisin että kun tuo vuoden jatko tehtiin oli puhetta että tällä mies kuitenkin olisi vielä RFA. Minkä pykälän hän siis täyttää jotta hänestä tulee/tulisi UFA? Ei mies nyt ole tällä kaudella vakuuttanut oikein mutta silti.
 

pp33

Jäsen
Sitten ns tietäjille (pp33, Nolan?) kysymys; ainakin nhlnumbersin mukaan B.Jackmanista tulee kauden jälkeen UFA. Muistelisin että kun tuo vuoden jatko tehtiin oli puhetta että tällä mies kuitenkin olisi vielä RFA. Minkä pykälän hän siis täyttää jotta hänestä tulee/tulisi UFA? Ei mies nyt ole tällä kaudella vakuuttanut oikein mutta silti.

Jackman täyttää keväällä 27, joka on ensi kesänä UFAksi oikeuttava ikäraja (oliko jo viime kesänä, en muista). Joka tapauksessa uskon edelleen pitempään jatkopahviin, sillä tämän kauden tilastoista huolimatta J on yhä melkoisen tärkeä pelaaja joukkueelle. Miehelle olisi kyllä varmasti ottajia, mutta toisaalta tällä hetkellä Bluesista saa varmasti paremman sopimuksen.

Veikkaisin Bäckmanin vaihtavan maisemaa jossain vaiheessa ennen heinäkuuta. Hänenkään tilastonsa nyt eivät tietysti ihan odotetunlaiset ole, mutta kyllä mies on paikkansa edelleen täyttänyt. Ongelmana vaan on, että Johnson on lunastanut paikkansa isossa roolissa hieman etuajassa ja vienyt tavallaan Bäckmanin paikan, joten ruotsalaiselle ei enää hirveästi käyttöä löydy. Harmi vaan, ettei markkinoilta taida kummoista hintaa tällä hetkellä irrota, vaikka laatupelaaja onkin kyseessä.

Bruins-peli oli kyllä pirun mukavan näköistä katsottavaa. Erityisesti pakkien pelaaminen oli hyvän näköistä ja ketjutkin tuntuivat toimivan todella hienosti. Ja erityismaininta RJohnson-Mayers-kaksikolle. Luistelu oli täyttä myrkkyä Charalle ja kumppaneille ja osuihan se Jamalkin maaliin jo heti kolmannella yrityksellä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Harmi vaan, ettei markkinoilta taida kummoista hintaa tällä hetkellä irrota, vaikka laatupelaaja onkin kyseessä.
Niin, Bäckman on tosiaan hieman "paitsiossa". Mutta vaikea kaupattavahan mies on, vuosi jäljellä sopparia jonka jälkeen UFA. Tuo cap hit ($2.3 miljoonaa) ei sinänsä ole paha mutta kun palkka ensi kaudella on $3.4 miljoonaa niin ei kai vaihdossa voi odottaa kuin jotain varausvuoro(j)a. Joka tapauksessa, capissa on ensi kaudeksi kyllä varaa sekä Jackmanin että varsinkin Boyesin uuteen soppariin. Lisää tilaahan tuossa vielä saadaan jos/kun Rucalle ei uutta sopimusta anneta. Hieman harmittaa jos/kun näin käy mutten toisaalta menetystä kovin suurena osaa pitää.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Kyllä oli surkea peli Red Wingsiä vastaan. Kieltämättä kuitenkaan sitä tosiasiaa, että Punasiivet pelasivat niin organisoitua koko kentän peliä (etenkin puolustuspäässä) että ei paljoa mahdollisuuksia tullutkaan. Oikeastaan parhaimmat tulivat jonkun Wings-pakin tunaroinnista (Lilja & Kronwall) ja sitten muutama ihan hienosti rakenneltu paikkakin - kun sitä hyökkäystä vähän paremmaksi saatiin.

Muutoksia myöskin nähtiin. Tkachuk siirrettiin ykkösen keskelle n. puolivälissä matsia ja Mäkkäri taas kakkoseen. Andyllä oli ihan ekoissa vaihdoissa jo tavaramerkiksi muodostuneen "nopean maalin paikka", mutta Osku oli patjoineen välissä. McDonaldilla on muutamia hyviä maalipaikkoja ollutkin viime peleissä, mutta osumia ei vain ole tullut. Onneksi kuitenkin mies on jauhanut pelintekoa hienosti Kariyan kanssa ja etenkin ylivoimalla ei voi roolia enempää korostakkaan. Kariya sen sijaan ottaan isoja minuutteja miesylivoimalla; parhaimillaan hän pelaa kumpaakin (1-2 -yv) ja Kariya on tehnyt ns. "munakuviota" ylivoimalla Andyn kanssa ja näin mahdollistetaan se, että taas viivalla ylivoimaa hyvin pelannut Boyes pääsee nousemaan B-pisteen kaaren tuntumaan; tai sitten Johnsonille (niinkuin yleensä) pelataan hyvä vetopaikka. Tkachuk on sen sijaan hämmentänyt maalin edessä pakkaa hyvin ja hyvällä tik-takilla saataisiin myös paikkoja Keken kautta (ennen Detroit-peliä Kekellä oli kolmen ottelun maaliputki ja kaksi maaleista tehtiin maalin edestä).

Wings-pelin lopulla kokeiltiin viellä Voimaa myös viivalla, mutta mitään kuvioita ei saatu aikaiseksi. Kokeilu kannatti myös viime kaudella, koska Tkachukin maalin edus -pelaaminen on tietysti aina prioriteetti, mutta Keke on myös viivalla joukkueen miltei kovimmalla laukauksella vaarallinen. Ja taas likaisella sektorilla alkoi tulla välittömästi tulosta, kun alkoi tulla liikettäkin. Koskien juuri ylivoimaa, sekä maalin edusta.

Eli tähän mennessä viime pelejen saldo on suht mukava: vs. Wings 3-2 (W), vs. Bruins 4-1 (W), Thrashers 3-2 (L) ja nyt sitten joulutauon jälkeen sitten häviö Wingseille 5-0. Tähän mennessä McDonald on saavuttanut tehot 1+4.

Wings-pelin kokoonpano:

Kariya - Boyes (pelaa sentteriä jälleen) - McDonald
Rucinsky - Tkachuk - Stempniak
Backes - R. Johnson - Mayers
Hinote - McClement - M. Johnson

Jackman - Walker
Brewer - Backman
McKee - E. Johnson

Legace
Toivonen

Rucinsky tuli vuorostaan rymisten takaisin kokoonpanoon kolmen pelin huilin jälkeen. Puolestaan laseretti täyttyy miehistä valitettavasti, kun Jackman loukkaantui kesken pelin Franzenin taklauksesta. Viikko lomaa ja tilalle vuorostaan tuli alkukauden piristys Stevie. Jo peliä ennen Salvador joutui jäämään pois pienen loukkaantumisen takia. Jackmanin taklauksen kävi Walker hienosti kuittaamassa - ja tätä roolia hänen pitääkin pitää yllä - etenkin kun hän pelasi juuri Salvan tilalla. Fyysisyys fyysisyyteen.

Barrettin menetys oli erittäin ikävä - olkoonkin, ettei tämä vuosi ole ollut offensiivisesti niin hyvä kun viime kausi, mutta omassa päässä on tullut aggressiivisuus hyvin esille. Tehtävä- ja roolihommat toimivat täydellisesti ja aina silloin, kun vastustajan hyökkääjät kuumenivat Jacksille, niin tällöin homma oli toiminut. Etenkin isossa hyvässä pelissä (ja etenkin voitokkaassa) Wings-pelissä ennen joulutaukoa Jacks keräsi Franzenin ja Clearyn kiinnostuksen itseensä; tähän vaikutti juuri koko ottelun aikana onnistunut soppaaminen Punasiipien hyökkääjille kulmissa. Bruins-pelissä kaikki tiivistyi sitten matsiin lupaavan Cam Neely look-a-like Milan Lucicin kanssa. Muutenkin matsi oli hyvä Bostonia vastaan ja saatiin tällöin arvokas voitto.

Tosiaan Wagner korvaa viikon ajan Barrettia ja Wagnerille tietysti komennus oli nannaa. Stevie on myös päässyt pelikuntoon farmissa pienen tärskyn jälkeen ja tulee tekemään ylivoimalle lisää vaihtoehtoja. Jackman tosiaan on kauden jälkeen UFA, mutta kyllä uskoisin, että jatkopaperia tulee olemaan ennen ennen heinäkuun 1. päivää. Hinta yhdeltä kaudelta pysynee samoissa - tietystä marketti lisää palkkaan roimasti, mutta siihen lähdetään, että omat pysyvät joukkueessa ja tässä myös lojaalisuus palkitaan.

Murray on onnistunut saamaan myös Ryan Johnsonista aivan erinnäköisen pelaajan. Mies on pelannut nelosen keskellä melkein koko vuoden, mutta RJ:n kiekolliset taidot ovat parantuneet aivan silmissä sitten alkukauden ja tietenkin miehen nopeus on aina ollut threatti monella tavalla. Mayersin kanssa Ryan on ollutkin hyvä ja tähän päälle lisätään viellä pitoaan hakeva Backes. RJ on pitänyt kiekkoa, syötellyt, taklinut ja alivoimalla hän on korvannut sijoittumuuden loistavalla taistelutahdolla - blokannut näin kuteja hyvällä tahdilla. Farmissa RJ tekikin aikoinaan ihan hyviä tehoja.

Andy on myös kuuluttanut pakkien nousujen perään ja tähän mennessä Brewer ja E. Johnson ovat tehneet työtä käskettyä. Backman toisinaan koittaa kuskata ja välillä onnistuenkin, mutta tietynlainen luottamuksen puute on näkynyt koko kauden - Christian ei ole ollut missään erityisen hyvä - etenkään omalla alueella tulee hazardeja ja tämä selvästi CB:hen lisättyjen taklausten määrä sekoittaa miehen peliä; tämän myös valitettavasti vastustaja on tiedostanut. Backman on kuitenkin kakkos-yv:ssä ollut kohtuu hyvä ja tätä paikkaa hän onkin pelannut suunnilleen koko kauden. Ainoa jossa hän esiintyy pieneksi edukseen on kuitenkin aina ollut kiekollinen peli, vaikkakaan viellä ei Backiltä ollakkaan nähty minkäänlaisia suuria tekoja. Kun pp33, Nikke tuossa jo juttelivatkin, niin Erik on ajanut kiekollisessa roolissa selvästi ohi vastavirrassa taistelevan Christianin paatin. Erikin puolustustyöskentely saadaan viellä kehiteltyä potentiaalin edellyttämällä tavalla, niin timantti on valmis.

Seuraava peli tänään siis Sharksia vastaan ns. "unelmamatsissa". Ykkösessä nähdään joko Tkachuk, tai McDonald. Ja luultavasti McDonald, mutta Boyesia varmasti käytetään jälleen sentterin paikalla kun kiekko jäähän ensimmäisen kerran putoaa. Laseretissa sitten Salvador on luultavasti viellä poissa, sekä tietenkin Jackman. Perron vuorostaan luultavasti jatkaa katsomossa vuorottelua Rucan kanssa.

Ei muuta; kun voittoa jälleen kotiin päin!
 
Viimeksi muokattu:

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Paljon on viime viestin jälkeen vettä purossa liikkunut, mutta tämän aikana ei mitään kauhean ihmeelistä ole tapahtunut.

9 peliä, 4 voittoa; 5 häviötä. Kohtuulinen saldo näin kuitenkin, vaikka nyt viime pelissä koettiin sitä kovan kirveää kalkkia häviössä 'Nucksille rankkareilla. Pelihän itsessään oli meiltä suht hyvä - ottelu ei olisi voinut saada parempaa alkua, kuin Backmanin kauden ensimmäinen maali. Brad Boyes löysi hyvällä visionillaan kohti maalia nouseva Bäkken ja pieni harhautus - ja siellä lepäsi. Tätä ollaan Bäkkeltä odotettu koko kauden aikana, että hän uskaltaisi lähteä vaan haastamaan hyökkäysalueella vastustajan puolustusta ja tässä maalissa hän teki juuri niin. Ja peli oli myös ylivoimaisesti miehen paras peli tänä vuonna; lisäten viellä syöttöpisteen Tkachukin läpiajomaaliin.

Tkachukilta tuli nyt myös pitkästä aikaa selvästi parempi peli. Nyt hän oli itse järkkäämässä hyökkäysalueella tilanteita ja taisteli enemmän nyt myös koko hyökkäysalueen leveydellä. Keken ongelma on tänä vuonna hyvästä kulmapelaamisesta huolimatta ollut juuri se, että hyökkäykset ovat liialti menneet kulmiin. Ja vaikka homma olisi muuten toiminut, niin kuitenkin vastustajan puolustus on pystynyt hyvin ryhmittymään maalin edus-kulma-B-pisteen kaari -systeemillä, jolloin ei olla vain saatu miehiä tarpeeksi hyville paikoille. Voimalla oli tosiaan pelin aikana peräti kolme nokitusta Luongon kanssa, mutta isokokoinen Robertti oli vain kuin muuri (tai vaikka kuten nuck totesi; niin jumala). Onneksi sentään yhdestä Tkachuk viimeisteli ja se oli rautaisella ranteella. Tätä edesauttoi Vancouverin vaihtotilanne, jossa myös pakit lähtivät penkille ja näin uru oli vapaa Bäkkeltä, Kariyalta ja Kekeltä.

Ja viellä kun pisteeksi i:iin päälle tosiaan Vancouveria vastaan oikean namupassin ylivoimalla Boyesille antanut Paul on myös parantanut kauden edetessä. Noustiin 1-3 -häviö tilanteesta viellä tasoihin - kiitos juuri Kariyan kahden hyvän jaon. Mutta tämä ei kuitenkaan auttanut, koska lupaava lämäri että -syöttöhirmu Alex Edler pisti rankuissa kiekon pörsään (ja kun mies viellä luistelee niin perhanan hyvin ja tekee omassa päässä meidän Salvadorin tapaisia hyviä ratkaisuja, niin..).

Ja omista laukojista kukaan ei onnistunut; Kariya koitti legendaarista oikean puolista yläkulmaa, mutta tämä oli jo Robertolla tiedossa - Boyes vuorostaan menetti pidon kiekkoon ja vuorostaan Mäkkäri koitti ranteella vasenta kulmaa...eikähän siitäkään tullut mitään. Näin ollen 'Nucks sai voittonsa sitten Scottradessa.

McDonald, Kariya ja Boyes ovat olleet aivan loistava yhdistelmä siitä asti kun Mäkkäri joukkueeseen laskeutui. Blue Jacketsiä vastaan päättyneessä hienossa 6-1 -voitossa tosiaan Andy oli aivan liekeissä. Ensimmäisessä maalissa Perron näytti kypsyyttään hienolla odotuksella ja tällöin hän syötti kiekon hienosti toisesta aallosta nouseelle Mäkkärille. Toisessa maalissa vuorostaan Brad Boyes pisti hienon rysty-saucer-passin McDonaldille, joka oli irtoutunut puolustuksen tiukasta pidosta huolimatta ja viimeisteli aivan maalin edestä hienosti. Tämän lisäksi hän syötti viellä yhden maalin, jossa syötti Erikille viivaan ja EJ lämäsi viivalta ja maalin eteen jo koko kauden aikana useahkosti noussut Perron viimeisteli kylmän rauhallisesti pienellä vivulla. Nyt 'Nucks-pelissä McDonald oli pimennossa vähän koko ottelun ajan, lukuunottamatta viime hetken laukausta Luongolle, sekä yhtä hyvää paikkaa ylivoimalla - toinen samanlainen tilanne tuli myös Stempniakille.

Itsessään kuitenkin kolmikko on pelannut eri kentissä, paitsi ylivoimalla.

Mayers - Tkachuk - Kariya
Boyes - McDonald - Perron
Stempniak - McClement - Backes
King - R. Johnson - Hinote

Brewer - Salvador
McKee - E. Johnson
Backman - Jackman

Legace
Toivonen (lähetettiin farmiin hakemaan parin pelin ajaksi vauhtia ja hänen tilalleen nostetaan Schwarz)

Samaisessa (6-1 -voitossa) saatiin myös ylivoimapainajainen loppumaan, kun vihdoin ja viimein verkkoa soitettin. Hieno syöttö hyvin peliä lukeneelta Johnsonilta ja Keke viimeisteli hienolla ohjauksella. Yksi syy on Yv:n heikkoudessa oli juuri vasemman puolen kenttää oleva miesaktiivisuus - nyt kuitenkin Voima-Keke oli vähäsen irronnut maalilta ja sai ohjauksen sisään kaaren tuntumasta.

Toisessa pelissä myös Columbusta vastaan oli myös muutamia ilon hetkiä, mutta kaikista ikävimmät juurikin mieltä edelleen painaa. 6-4 -häviö kys. pelistä ja kaiken lisäksi ottelun alussa kuin muurina ollut Hannu joutui loppujen lopuksi antautumaan turhan useasti. Sinitakit olivat todella hyviä kulmissa koko pelin ajan ja juuri meille eniten ongelmia aiheuttaakin toisen joukkueen tiukka karvauspeli + nopeus. Etenkin 1-2 -kenttien jälkeen Columbuksen kolmonen on paha kenttä pelata vastaan. 2-suunnan pelaaminen on aina ollut tältä kentältä hyvää ja kulmapelaaminen myös. Viime peleissä hyvin pelannut McKee teki hänelle vähän yllättävän ratkaisun lähtiessään kuljettamaan kiekkoa ja heti ensimmäinen mies karvasi kiekon pois ja läpiajoon. Onneksi Peca ei tehnyt tästä. Brewer myöskin teki viivalla pahan virheen, josta seurasi Sinitakkien läpiajo. Tähän kuitenkin kannattaa tuon pelin muisteleminen lopeettaakkin...

Nyt on ensi keskiviikkona peli United Centerissä ja hienohan olisi voittoa saada. Sairastuvalla Johnsonin Miken kausihan on jo päättynyt ikävä kyllä ja Ruca on myös ollut samaisista loukkaantumisista pois. Johnsonin menetys teki ison loven puolustuksen apuja ajatellen, mutta tähän mennessä ollaan selviydytty ihan kunnialla. Martin taas ei saanut oikeen kovin mairittelevaa sanaa Sharks-pelin jälkeen hukattuaan kaksi loistavaa maalitekopaikkaa ja tämän jälkeen hän onkin istunut sairastuvalla. Tosiaan voittoa tänne kotiin, kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Onpas ketju valahtanut alas vähän kuten Bluesin pelikin. Trade deadline toi ainakin siinä mielessä odotetun siirron että Bäckman vaihtoi maisemaa. 4. kierroksen varaus menee mun papereissa luokkaan "ok" muttei sen kummempia riemunkiljahduksia aiheuta.

Jackmanin kanssa tehtiin 4 vuoden sopimus, cap hit 3.6 miljoonaa joka tällä hetkellä tuntuu aika korkealta. Ok, miehellä on ns parhaat pelivuodet edessä joten sikäli tuo saattaa olla hyväkin diili.

Salvador taas treidattiin Devilsiin vaihdossa Cam Jansseniin. Nuorta/halpaa hyökkäysvoimaa saatiin ja tulevan kesän UFA lähti vaihdossa. Hyvä treidi mutta tässä tilanteessa jätti Bluesin puolustuksen jotenkin haavoittuvaiseksi mielestäni. Brewer-McKee-Johnson-Jackman nelikon jälkeen on kyllä tyhjä tilaa rosterissa joten täytynee toivoa että Walker - Woywitka - Wagner - DuPont nelikosta nyt ainakin 2 ottaisivat selkeästi isomman roolin. Luulisin että ensi kesänä on pakko lähteä pakkikaupoille muuten. Ja vaikeaksi se sinänsä vetää kun jo nyt on ~34 miljoonaa cap hit ja sopimuksen alaisena 12 pelaajaa. Ja jatkot pitää kuitenkin sorvata esim Boyesille ja Backesille.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
St.Louis teki todella järkeviä siirtoja tämän vuoden takarajalla. Jackmanille tehtiin monivuotinen jatkosoppari ja palkkakuluissa säästettiin kun Salvador ja Bäckman siirtyivät muualle. Ruottalaisen palkka ensi kaudesta on ihan kohtuuttoman kova verrattuna pelitaitoihin. En ainakaan itse maksaisi miehelle niin paljon mutta se on Rangersin ongelma tästä eteenpäin.

Wagner tulee ottamaan Bäckmanin paikan tulevaisuudessa. Lisäksi Walker pystyy pelaamaan ihan basic kiekkoa. Yksinkertaista ja kellottamaan sen 10min pelissä. Ja kuten Nikke totesi nelikolla Brewer-McKee-Johnson-Jackman on ihan hyvä lähtä tulevaisuutta kasaamaan. Kokemusta ja nuoruutta löytyy. Ja jos kaikki pysyvät terveenä niin en usko että mitään hätää tulee olemaan.

Ja St.Louisilla on sopimuksen alla ensi vuodelle jo 16 pelaajaa vähän reilulla 33 milj$. Joten kyllä ihan hyvältä näyttää. Ainakin tämän sivuston mukaan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ja St.Louisilla on sopimuksen alla ensi vuodelle jo 16 pelaajaa vähän reilulla 33 milj$. Joten kyllä ihan hyvältä näyttää.
Jep, 2 maalivahtia + 14 kenttäpelaajaa noita tosiaan on, tuli näköjään laskettua ihan päin seiniä. Silti kaipaisin ensi vuodeksi yhtä brycesalvadoria tuon "ykkös"nelikon taustalle. Parempi tosin jos tuosta "kakkos"nelikosta useampi pystyy pelaamaan NHL-tasolla.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jep, 2 maalivahtia + 14 kenttäpelaajaa noita tosiaan on, tuli näköjään laskettua ihan päin seiniä. Silti kaipaisin ensi vuodeksi yhtä brycesalvadoria tuon "ykkös"nelikon taustalle. Parempi tosin jos tuosta "kakkos"nelikosta useampi pystyy pelaamaan NHL-tasolla.

Kesälläkin tulee Bluesilla olemaan hyvä paikka tarjota tyhjentävistä joukkueista irtoaville pelaajille sopimuksia ja heidät omaaville joukkueille sopuhintaa samaan tyyliin kuin nytkin. Epäilemättä sieltä aina jokunen pakinretale löytyy, UFA-pelaajien kanssa vieläpä "rehdimmällä" otteella kun ei rental-pelaajien tyyliin tarvitse arpoa mitä mies tekee parin kuukauden päästä. Nimi saadaan paperiin tai ei. Kokonaisrakenne Bluesilla on kuitenkin helkkarin terve, tuosta on hyvä jatkaa.

Mutta miksi Lee Stempniakilla ei ole maaleja syntynytkään ihan odotettuun tahtiin?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Lisää hyviä uutisia. Boyes on tehnyt uuden 4-vuotisen jatkosopimuksen jonka arvo on $16 miljoonaa joten cap hit on siis 4 miljoonaa per kausi mitä pidän jopa vähänä. Käytännössä Rucinskysta vapautuva palkka menee lisää Boyesille joten todella tyytyväinen olen tähän sopimukseen.
 

Roomie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, St. Louis Blues
Let's Go Blues!!

Terveiset sateisesta St. Louisista kaikille Blues-faneille!

Eilinen matsi Detroittia vastaan oli vähämaalisuudesta huolimatta ihan viihdyttävää katsottavaa ja hyvinhän Blues sarjakärjelle kampoihin pisti. Tosin hieman jäi sellainen kuva, että ihan täysillä ei Red Wings ollut liikkeellä.

Kingille ei tanssikaveria Detroitista löytynyt, mikä nyt oli ennalta arvattavissa.

Bluesista mieleen jäi erityisesti Perron. Tästä miehestä on vielä paljon iloa Bluesille, kunhan vaan mies saadaan täällä pidettyä. Mikä lienee sopimustilanne? Legace oli mies paikallaan ja otti monta upeaa koppia.

Tämähän oli Bluesin eka kotiottelu pariin viikkoon ja Bluesin pelaajien tullessa jäälle lämmittelemään, hallissa raikui "Boys are back in town". Väkeä oli paikalla hyvin, yli 19000.

Hieno kokemus jälleen kerran ja jotain tarttui kaupasta mukaan...
 

Liitteet

  • Kuva007.jpg
    Kuva007.jpg
    92,9 KB · kertaa luettu: 422

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Bluesista mieleen jäi erityisesti Perron. Tästä miehestä on vielä paljon iloa Bluesille, kunhan vaan mies saadaan täällä pidettyä. Mikä lienee sopimustilanne?
Perronillahan on vasta ensimmäinen vuosi menossa 3-vuotisesta rookiediilistä. Bonuksineenkin miehen cap hit on vajaa 900 000 USD 2 seuraavana kautena joten hyvältä näyttää hinta/laatusuhteen osalta. Hyväähän ei tosin muuten voi sanoa Bluesista, käsittämätön notkahdus on tullut loppukauteen. Ei kai tässä voi oikein toivoa enää kuin seuraavaa kautta ja mitä se tuo tullessaan. Onhan tässä jo ajatuksia koskien mm mv-tilannetta mutta siitä myöhemmin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Keith Tkachukin 4-1 maali alivoimalla tyhjään maaliin kauden päätösottelussa Columbusta vastaan oli samalla miehen uran 500. maali. Tkachukista tuli näin 41. ja vasta neljäs(?) amerikkalaissyntyinen pelaaja, joka on yltänyt tuohon maagiseen rajaan.

Tkachukin pistesaldoksi tältä kaudelta jäi täsmälleen sama kuin viime kaudelta, 79 peliä 27+31=58. Koko uran ajalta tilastot näyttävät seuraavalta: 1055GP 500+484=984 2102PIM. Ensi kaudella meneekin sitten rikki 500 syötön ja 1000 pisteen rajat.
 

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
T.J. Oshie ja Lars Eller: 3 vuoden sopimus Bluesiin.

Lähde: St.Louis Blues

Omat odotukset TJ Oshien suhteen on kovat jo ensi kaudeksi. Uskon että saa mahdollisuuden näyttää taitonsa ja vielä hyökkäävissä kentissä.

Eller joutunee hakemaan vauhtia AHL:stä. Kaikki eväät fiksuna kaverina nousta ihan huipulle. Lisää fyysisyyttä ja "munaa" farmista niin hyvä tulee. Hieman oli ainakin minun näkemissäni Tanska peleissä MM-kisoissa näkymätön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös