No tottakai se on Valtonen joka määrää miten kovaa treeneissä vedetään. Yrttiaho eli fysiikkavalmentaja korkeintaan sitten neuvoo ja testailee missä pelaajat ovat menossa ja antaa ohjeet palautumisjaksolle jne.
Ei nyt liity sinällään Sportin harjoitusmatseihin mutta haluaisin hieman korjata tuota lainaamaani pätkää ja antaa pientä tietoa fysiikkavalmentajan roolista joukkuelajeissa, kun itsellä on jonkinlainen koulutus ja kokemus hommasta.
Ennen kauden alkua jaksotetaan sarjaan valmistaumiskausi, sen tekevät valmennusryhmä yhteistyönä. Treenikauden alku on fysiikkapuolella kestävyyspainotteista, puhutaan peruskuntokaudesta ja siitä siirrytään sitten eri osa-alueiden kuten voiman, nopeuden ym. hankintaan.
Noilla em. kausilla fysiikkavalmentaja on se jonka sana on laki, päävalmentaja on useasti silloin vielä kesälomilla. Sen jälkeenkin kun siirrytään jäälle, fysiikkavalmentaja antaa testien ja kokemuksen tuoman "Näppituntuman" perusteella päävalmentajalle raamit, kuinka kovaa kestää treenata ja mikä pitää olla harjoittelun ja levon suhde. Jos fysiikkavalmentaja ja päävalmentaja ovat ammattimiehiä, niin mitään ristiriitaa ei pitäisi tulla. Pelaajien pitäisi olla joka harjoitusvaiheessa sen vaatimassa kunnossa jos fysiikkavalmennus on onnistunut suunnitelman mukaan.
Noin yleensä ottaen liigajoukkueiden fysiikassa ei kauden aikana ole kovin isoja eroja nykyään. Joukkueet hoitavat kyllä nykyisin tuon osa-alueen erittäin hyvin ja sen puolen valmentajat ovat ammattimiehiä alallaan ja mitään ihmekonsteja ei ole kyllä kenelläkään käytössä.
Myöskään eri ajanjaksoilla kauden aikana eri seurojen välillä ei ole suuria eroja, suunnilleen samoja asioita treenaillaan, tietenkin monilla eri tavoilla tavoitteen ollessa sama.
Tässä noin kuukausi ennen sarjan alkua fyysinen rasitus joukkueiden kesken ei merkittävästi eroa, aika kovaa mennään joka puolella ennen kuin siirrytään herkistelyvaiheeseen.
Lopuksi, kaikkea hyvää Sportille liigajoukkueena.